Results 4,066 to 4,080 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
28-02-2013, 20:38 #4066
Πέρα από την πλάκα κορίτσια, εγώ από τότε που το κάνω αυτό μια στο τόσο συνειδητά και το απενοχοποίησα παρατήρησα ότι ενδιάμεσα δεν τα ζητάω καθόλου. Ενώ όσο αισθανόμουν ότι δεν πρέπει να τα φάω λύσσαγα!!
Λοιπόν, εγώ στο βραδυνό μου μεταμόρφωσα τον τόνο σε 2 καλαμάκια κοτόπουλο (στήθος, μόνο αυτό τρώω) και το παξιμάδι σε μία φέτα ψωμί. Τα βραστά λαχανικά μένουν ως έχουν.
Οπότε ας κάνω και το αυριανό μου (γιατί, είπαμε, ο προγραμματισμός είναι το παν σ' αυτή τη διατροφή):
Πρωί: 1 τοστ με τυρί + 2 δαμάσκηνα αποξ.
Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 1 μήλο με κανέλα
Μεσημέρι: 1 σαλάτα με μαρούλι - ντομάτα - πιπεριά - άνηθο - μαϊντανό + 1 τόνο + λίγο τυράκι + 3-4 ελιές ψιλοκομμένες
Απόγευμα: 1 φυσ. χυμό πορτοκάλι + 2 κριτσίνια καρότου
Βράδυ: 1 πιτσάκι με πίτα σουβλακιού με τυρί - μανιτάρια - ζαμπόν - πιπεριά - φρ. ντομάτα + μία μικρή σαλάτα πράσινη
Γράφτηκα στο γυμναστήριο του Δήμου και ξεκινάω από βδομάδα!! Έλιιιι, στο Zumbathon θα είμαι κι εγώ!!
- 28-02-2013, 20:40 #4067
Πωπω Eli δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω, αυτή η τελειομανία μου καίει τον εγκέφαλο, δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά. Σε εσένα πχ είδα ότι είσαι άδικα αυστηρή, στον εαυτό μου δεν μπορώ, εξαντλώ όλη μου την αυστηρότητα. Και εσύ αποτοξίνωση ε; Ρε είναι πολύ καλά μόνο δύο φάουλ σε ένα μήνα! Μπράβο, μπράβο, μπράβο!
Νταξ Pink δεν ξέρω αν την έβαλες τυχαία αλλά εμένα από τις lacta είναι η τοπ μου. Αχ και έχω να τη φάω τόσο καιρό! Όσο για το να είχα λίγο κουνουπίδι, ναι έχω φτάσει σε αυτό το σημειό και ναι ήθελα να κλείσω ραντεβού σε ψυχίατρο. Όταν το σώμα συνηθίζει υγιεινά και ξαφνικά τρέφεσαι 3 ημέρες μόνο με πουράκια, μπισκοτάκια, σοκολάτες και λοιπές βλακειούλες, ε ζητάς απεγνωσμένα μπρόκολο και κουνουπίδι. Θα το διαπιστώσεις και εσύ στην πορεία ότι το σώμα σου θα «εθιστεί» στις καθαρές τροφές. Πλέον μετά από διατροφικά όργια, ανυπομονώ να γυρίσω στα «υγιείνα» μου, με την ίδια λαχτάρα που ζητούσα τα απαγορευμένα όταν τρεφόμουν υγιείνα. (Ακόμα δεν πιστεύω ότι τα λέω ΕΓΩ αυτά) Το παν είναι η ισορροπία.
Όσο για τη διατροφή μου, την έχω αλλάξει εδώ και 3 χρόνια χωρίς να ακολουθώ κάτι συγκεκριμένο. Βασικά μοιάζει αρκετά με τις τριάδες αυτό που κάνω, προσέχω να συμπεριλαμβάνω όλες τις ομάδες τροφίμων σε κάθε γεύμα. Μόνο κρέας δεν τρώω, με το ζόρι στήθος κοτόπουλο 1 φορά/εβδομάδα. Επίσης έχω αποκλείσει τα τηγανιτά και το λευκό αλεύρι. Τώρα είμαι σε φάση απεξάρτησης από τη ζάχαρη(για 1000στη φορά;;;γιατί ήταν το μόνο «κακό» που δεν είχα βγάλει από τη διατροφή μου. Έχω χάσει όλα μου τα περιττά κιλά αλλά αυτό με τα γλυκά δεν μπόρεσα ποτέ να το καταπολεμήσω, καθημερινά την έκανα τη βλακειούλα μου.
Αλεξάνδρα ακόμα και αυτό που το κάνεις συνειδητά είναι ένα βήμα! Και εγώ αυτό θέλω να καταφέρω. Αφού απεξαρτηθώ, θέλω να μπορώ μια φορά την εβδομάδα να λέω φάε όσο θες αλλά χωρίς να έχω τύψεις μετά. Θέλω να εκπαιδεύσω βασικά τον εαυτό μου να τα απολαμβάνει πραγματικά. Μωρέ ας είχε κάνα 10ευρω η σοκολάτα και θα σου έλεγα εγώ πόσο θα την εκτιμούσα!
28-02-2013, 20:56 #4068
Ασημένια μου και εγώ έχω "εθιστεί" στην καθαρή διατροφή και όταν περνάω από γιορτές ή από τριήμερα κρεπάλης ζητάω απεγνωσμένα να γυρίσω στα υγιεινά μου με μία χαρά και μία λαχτάρα, όλο μου το σώμα μου φωνάζει να επιστρέψω. Αφού είναι η καλύτερη μου να πάω για ψώνια στη λαϊκή και να χαζεύω τα ζαρζαβατικά και τα φρούτα! :lol:
Δόξα το Θεό δεν έχω πάθει και ορθορεξία, αλλά έχω δει τι καλό μπορεί να κάνει μία σωστή διατροφή στο σώμα μου, στη διάθεση μου, στην ποιότητα του ύπνου μου και στην ενέργεια μου και όταν τρώω μπουρδίτσες ή άστατα για μέρες αρχίζω και νιώθω άσχημα σωματικά και έτσι επιστρέφω με χαρά στη διατροφή μου. Η τροφή μας είναι το φάρμακο μας πως να το κάνουμε;
Και εννοείται πως απολαμβάνω την διατροφή μου, δεν τρώω άνοστα φαγητά, ούτε πράγματα που δεν μου αρέσουν απλά επειδή πρέπει.
Έχεις δίκιο όμως ότι η τελειομανία μας μας καίει! Ναι ήμουν ένα μήνα χωρίς ζάχαρη και χωρίς λευκο αλεύρι με 2 μόνο εξαιρέσεις. Και γενικώς προσπαθώ να το κάνω τρόπο ζωής να μην τρώω ζάχαρη και αυτό μάλιστα με προτροπή του γιατρού μου, γιατί εκτός από τα κιλά που θέλω να χάσω έχω και άλλα θέματα που θέλω να βελτιώσω στην υγεία μου. Κάνω την διατροφή μου και παράλληλα κάνω και μία θεραπεία με διατροφικά συμπληρώματα και πληρώνω και για αυτά ένα σωρό λεφτά και δεν θέλω να σαμποτάρω την προσπάθεια μου. Δεν λέω ότι δεν θα ξαναφάω ζάχαρη στην ζωή μου ή λευκό αλεύρι ή πατατάκια, απλά δεν τα θέλω στην καθημερινότητα μου, θέλω να αποτελούν την εξαίρεση στη διατροφή μου,αλλά όσο κάνω την προσπάθεια μου να χάσω βάρος και να βελτιώσω και την υγεία μου με τα συμπληρώματα που παίρνω είμαι κάπως πιο αυστηρή με τον εαυτό μου. Αυτά βασικά για να καταλάβετε και το ξέσπασμα μου
Κατά τα άλλα ξέρουν οι περισσότεροι μέσα στο φόρουμ ότι γενικώς είμαι υπέρ του να τρώμε τα πάντα, απλα με μέτρο και με τρόπο. Τα πρέπει και τα απαγορεύεται για μένα δεν λειτουργούν και είμαι κατά γενικώς γιατί τροφοδοτούν φαύλους κύκλούς και διαταραγμένες διατροφικές συνήθειες....
28-02-2013, 21:21 #4069
Ναι εντάξει μπορώ να καταλάβω αν κάνεις για ένα διάστημα διατροφή πολύ άσχημη με γαριδοπατατάκια πως μπορείς να αναζητήσεις τις υγιεινές τροφές. Εγώ μιλάω σε περιπτώσεις που κάνεις σε γενικά πλαίσια μια σωστή διατροφή και έχεις μια λιγούρα (ε προσωπικά τουλάχιστον θα 'ναι για κάτι άλλο και όχι κάτι υγιεινό). Και Ασημένια η επιλογή της λάκτα δεν ήταν καθόλου τυχαία χαχα!! Και εγώ είμαι τελειομανής, φαντάζομαι όλες λίγο πολύ είμαστε για να φτάσαμε σ αυτό το σημείο, γιατί λέγαμε αφού έφαγα μια σειρά από τη σοκολάτα δεν την τρώω όλη; και αφού την έφαγα όλη χάλασε η μέρα οπότε ας συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και από αύριο θα κάνω την τέλεια διατροφή. Το τέλειο όμως δεν υπάρχει, είμαστε άνθρωποι και μακάρι τα μεγαλύτερα λάθη που κάναμε να ήταν ότι φάγαμε μια σοκολάτα ή πατατάκια μια στο τόσο. Πρέπει λοιπόν ν' αποδεσμευτούμε από τις αλυσίδες που μας κρατάνε δέσμιους και να βαδίσουμε στο φως. Το φως για μένα αντιπροσωπεύει τη συνειδητοποίηση ότι μπορώ να κάνω λάθη στη διατροφή μου αλλά αυτό δε σημαίνει καταστροφή. Και όχι δε πιστεύω ότι θα δω ποτέ σοκολάτα(μιλάω για γλυκά γιατι με τα αλμυρά δεν εχω κάποιο θέμα) και θα πω α δε θέλω να τη φάω. Δηλαδή αν μ ελεγε κάποιος φα την και δεν θα χεις πρόβλημα με τα κιλά σου θα έτρωγα μέχρι σκασμού. Απλά με τον καιρό πιστεύω θα ναι πιο δυνατή η θέλησή μου να μαι όμορφη και υγιείς ώστε να μη με συγκινεί τοσο.
28-02-2013, 21:27 #4070
Κατάλαβα Ελλη μου, κάνεις μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια και θέλεις να το κάνεις τέλεια, ειδικά όταν στο παιχνίδι μπαίνει και η υγεία τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά. Εγώ πάνω σε στιγμές απελπισίας μετα απο πολύ χοντρά υπερφαγικά με γλυκά ,έχω ευχηθεί να είχα κάποιο πρόβλημα υγειάς και να μου τα απαγορεύσει ο γιατρός.:crazy: Ευτυχώς δεν εισακούστηκα, δόξα τω θεώ! Πάντως ξέρεις ότι 2 φορές σε έναν ολόκληρο μήνα δεν είναι τίποτα, και ο γιατρός μπράβο θα σου έλεγε!
Οσο για τα συμπληρώματα, παίρνω και εγώ μαγνήσιο+Β6 (μου το είχε συστήσει μια κοπέλα απο εδω μέσα) για το προεμμηνορυσιακό, γιατί το περνάω πολύ δύσκολα και με τρελη όρεξη για γλυκά+ψωμοειδή και σα να με έχει βοηθήσει λίγο. Εσύ παίρνεις κάποιο που να σε βοηθάει στην όρεξη για γλυκά; Μου είχαν πει και για ψευδάργυρο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Αν έχεις κάτι δοκιμασμένο θα με ενδιέφερε η γνώμη σου.
28-02-2013, 21:42 #4071
Πωπω Pink και ίδια γούστα!(και εκείνα τα ορέο με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος;Δεν είναι κόλαση;αχ παναγία μου τι θυμήθηκα, σκάω)
Συμφωνώ πολύ σε όσα λές. Και εμένα δεν με είχε παχύνει η σοκολάτα αλλά το καταπέτασμα που έτρωγα μετά με αφορμή τη σοκολάτα( =σπάσιμο δίατας). Αυτή η λογική του όλα ή τίποτα που προσπαθώ χρόνια να αποβάλλω.
28-02-2013, 22:48 #4072
Ασημένια μη "χτυπάς άλλο" :P ας κρατήσουμε την αποχή από αυτά και ας βολευτούμε με κανένα βρωμομπισκοτάκι απο τ' ολότελα. Ακριβώς αυτό αν αποβάλλουμε αυτή τη λογική έχουμε κατακτήσει και τον στόχο μας
01-03-2013, 12:00 #4073
Originally posted by Ασημένια
Κατάλαβα Ελλη μου, κάνεις μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια και θέλεις να το κάνεις τέλεια, ειδικά όταν στο παιχνίδι μπαίνει και η υγεία τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά. Εγώ πάνω σε στιγμές απελπισίας μετα απο πολύ χοντρά υπερφαγικά με γλυκά ,έχω ευχηθεί να είχα κάποιο πρόβλημα υγειάς και να μου τα απαγορεύσει ο γιατρός.:crazy: Ευτυχώς δεν εισακούστηκα, δόξα τω θεώ! Πάντως ξέρεις ότι 2 φορές σε έναν ολόκληρο μήνα δεν είναι τίποτα, και ο γιατρός μπράβο θα σου έλεγε!
Οσο για τα συμπληρώματα, παίρνω και εγώ μαγνήσιο+Β6 (μου το είχε συστήσει μια κοπέλα απο εδω μέσα) για το προεμμηνορυσιακό, γιατί το περνάω πολύ δύσκολα και με τρελη όρεξη για γλυκά+ψωμοειδή και σα να με έχει βοηθήσει λίγο. Εσύ παίρνεις κάποιο που να σε βοηθάει στην όρεξη για γλυκά; Μου είχαν πει και για ψευδάργυρο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Αν έχεις κάτι δοκιμασμένο θα με ενδιέφερε η γνώμη σου.
Ασημένια μου ακριβώς για αυτό δεν θέλω να παρεκτρέπομαι από το πρόγραμμα μου, τουλάχιστον όχι έντονα. Ωστόσο καταλαβαίνω ότι δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να το καταφέρω και το τέλειο δεν υπάρχει, οπότε θα το πάρω απόφαση ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ
Όσο για τα συμπληρώματα είναι μεγάλη κουβέντα, κάθε συμπλήρωμα αφορά διαφορετικό πράγμα και όλα μαζί σε σωστό συνδυασμό και δοσολογία μπορούν να ωφελήσουν φοβερά την υγεία μας και λειτουργούν προληπτικά για οποιαδήποτε τύπου ασθένεια.
Καλά κάνεις και παίρνεις μαγνήσιο γιατί έχουμε σχεδόν όλοι μας έλλειψη σε αυτό και βοηθάει πολύ στην περίοδο. Το έντονο στρες εξαντλεί τα αποθέματα μας, και επειδή όλοι βρισκόμαστε υπό συνεχές στρες, για αυτό και έχουμε όλοι έλλειψη. Εννοείται πως βοηθάει και στην τάση για σοκολάτα που έχουμε πριν αδιαθετίσουμε, αν το λαμβάνουμε συστηματικά.
Αυτό που επίσης βοηθάει για την τάση προς υπερφαγία και γλυκά είναι μία καλή πολυβιταμίνη σε συνδυασμό με κανέλα. Υπάρχουν πολυβιταμίνες στο εμπόριο που περιέχουν και κανέλα και βοηθούν στον καλύτερο μεταβολισμό της γλυκόζης, άρα βοηθούν στο να έχουμε λιγότερη πείνα και λιγούρες. Έχω δοκιμάσει και όντως κάνει δουλίτσα.
Υπάρχουν και άλλα πολλά που μπορείς να κάνεις, αλλα κοστίζουν τα ριμάδια... και θέλουν και μια μικρή καθοδήγηση για να μην δίνεις τζάμπα τα λεφτά σου.
01-03-2013, 13:21 #4074
Γειαααααα σας...!!!
Χτεσινή αναφορά:
12:20
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 αχλαδάκι
15:15
κοτόπουλο στήθος 100 γρ
1 πιάτο σούπα με 1 κ.σ λάδι
2 δάχτυλα τυρί
1 φ.ψωμί ολ.αλεσης
1 ντομάτα με 1 κ.σ λάδι
18:15
1 μήλο
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
21:15
1 ντομάτα με 1 κ.σ λάδι
1 κρίθινο μεγάλο παξιμάδι ολικής
2 δάχτυλα τυρί
00:15
1 κριτσίνι ολ.αλεσης
1 ακτινίδιο
01-03-2013, 16:10 #4075
Καλησπέρα
Πινκ μου ωραίο το πρόγραμμα σου για μια ακόμη μέρα, αλλά βρε παιδί μου να σε ρωτήσω; Το πρωί γιατί έχεις πάντα το ίδιο πρωινό; Δεν θέλεις να το αλλάζεις λίγο; Εγώ θα βαριόμουν όλο το ίδιο και το ίδιο
Τα δικά μου χθεσινά:
Πρωί 11.00: 1/2 μήλο, 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1κ.σ. ξηροί καρποί
Πρόγευμα 13.00: 1/2 μήλο, 1 καρύδι
Μεσημέρι 16.00: Σαλάτα παντζάρια με χόρτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, κοτόπουλο ψητό
Απόγευμα 19.00: 1 ποτήρι φυσικό χυμό σαγκουίνι, 1 κ.σ. ξηροί καρποί
Βράδυ 22.30: 1 παξιμαδάκι κρίθινο. 2 δάχτυλα γραβιέρα, τοματίνια και αγγούρι με λίγο λαδάκι
Από άσκηση ... πολλές ώρες σπαριλίτιδας :lol:
01-03-2013, 16:16 #4076
Έλη μου δεν το χω βαρεθεί καθόλου! Τρελαίνομαι γι αυτό το μείγμα βρώμης και είναι και το μόνο που με χορταίνει καλά. Βασικά πάντα στη ζωή μου έτρωγα δημητριακά με γάλα το πρωί ή καμιά μερέντα :lol: Δηλαδή πάντα θέλω γλυκό πρωινό τοστ, ψωμιά και τέτοια δε μου αρέσουν το πρωί. Και με βοηθάει η βρώμη και με το θέμα της τουαλέτας. Οπότε δύσκολο να το βαρεθώ στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον.
Ελη μου να σε ρωτήσω κάνεις ψητά λαχανικά στο τεφάλ;;
01-03-2013, 16:40 #4077
Σπάνια γιατί συνήθως προτιμώ να τα τρώω ωμά. Τα κάνω όταν θέλω να φάω ομελέτα ή αν έχω μανιτάρια και θέλω να τα σωτάρω με λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο. Γιατί ρωτάς; Θέλεις γνώμη μαγειρικής;
Όσο για το πρωινό πάσο αν σου αρέσει τόσο πολύ. Εγώ αγαπάω για γλυκό πρωινό το τοστ με ταχίνι και μέλι επίσης. Αλλά η βρώμη δεν παίζεται με φρούτα, καρπούς και γάλα, είναι και δικό μου αγαπημένο, απλα εγώ είμαι πιο πολύ του αλμυρού.
Υ.Γ. Μην αρχίσουμε τα της Μερέντας... μπορώ να σου ρίξω τόσο κολασμένες ιδέες που θα καούμε! χιχιχιχι
01-03-2013, 16:48 #4078
Ναιι ήθελα μια γνώμη μαγειρικής. Σκέφτομαι να τα κάνω ψητά για μια αλλαγή το βράδυ
Το ταχίνι δε μου πολυαρέσει απ' όσο κατάλαβα από τα βρωμομπισκοτάκια, αν και τα συνήθησα κ αυτά.
Όχι όχι καλύτερα να μη πιάσουμε τις μερέντες. Και σκασμένη να είμαι πάντα υπάρχει χώρος για γλυκό (αυτό ήταν το μότο μου-και τωρα γινεται ξεκάθαρο πως έφτασα σ' αυτα τα κιλά :lol: χαχα)
01-03-2013, 16:57 #4079
Δυστυχώς πάντα υπάρχει χώρος, ακόμη και επέμβαση βαριατρική να κάνεις όλα τα άλλα μπορεί να μην χωράνε, τα γλυκά και τα γαριδάκια πάντα χωράνε! Κατάρα!!!:flaming: :lol:
Ωραία η ιδέα των ψητών λαχανικών γιατί όχι; Μπορείς να τα κάνεις και σουβλάκια σε ξύλινα καλαμάκια, να τα μαρινάρεις με σόγια, λίγο λάδι και σκορδάκι αν σου αρέσει και να τα τα ψήσεις σε τεφάλ ή τοστιέρα ή γκριλ ή σε ρομποτάκι αν έχεις κτλ. Είναι πολύ ωραία εναλλακτική. Μπορείς να βάλεις κολοκυθάκι, πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτα, μανιτάρια και ότι άλλο σου κάνει κέφι. Τώρα κάτι τέτοιο μου έρχεται στο μυαλό πάντως.
01-03-2013, 17:16 #4080
Ευχαριστώ Έλη μου
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία