τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 289
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 289 of 427 FirstFirst ... 189239279287288289290291299339389 ... LastLast
Results 4,321 to 4,335 of 6392
    Senior Member
    Απ' όσο έχω καταλάβει κιόλας στις τριάδες δεν υπάρχουν στάνταρ ποσότητες. Τρώει όσο νιώθεις ο καθένας καλά. Το κλειδί είναι στους συνδυασμούς και θα έρθει κ η μείωση των ποσοτήτων. Η διαιτολόγος μου είπε πως και στη συντήρηση να είμαι πάλι αυτές τις ποσότητες θα τρώω γιατί θα μαι λιγότερα κιλά άρα θα χρειάζομαι λιγότερο φαγητόγια να διατηρηθώ απ΄οσο θα ήθελα τώρα αλλά δε θα θέλω να χάσω οπότε οι ποσότητες θα ναι ίδιες με τώρα που κάνω για να χάσω.

Senior Member
    Ναι καταλαβαίνω τί εννοείς, κι γω έχω περάσει από τέτοιες φοβερές εποχές, να την απολαύσεις όσο μπορείς! Ομως η μητρότητα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σ συμβεί, όσα κι αν στερηθείς. Οταν θα γίνεις μανούλα θα δείς, κάθε φάση έχει τα δικά της.
    Καταλαβαίνω το πνεύμα σου και σμφωνώ πάντως σε όλα. Το πρόβλημα μ εμένα είναι ότι δεν είμαι 74 κιλά αλλά 30 κιλά πάνω, και δε με παίρνει να τρώω πολλές θερμίδες, δε με πειράζει να μείνω στάσιμη σε κιλά αρκεί να ξέρω ότι κάνω "δίαιτα" και δεν τρώω κανονικά και με το νόμο που λένε.
    Σκέφτομαι μήπως συνδιάσω και τριάδες και θερμίδες αλλά θα προτιμούσα να αφήσω πίσω μ το ψυχαναγκαστικό κομμάτι της θερμιδομέτρησης. Θα προτιμούσα να είχα κοντά μ ένα από τους διαιτολόγους σας και να μου βγάζει κάθε βδομάδα διαιτολόγιο. Ναι σε τέτοιο διαιτολόγο και θα πήγαινα και θα τα έκανα, το νιώθω τόσο δυνατά. Με το συμπάθειο αλλά σε ένα απλό διαιτολόγο που θα μ βάλει πρωινό τοστ, ενδιάμεσο φρούτο κτλ κτλ όχι μόνο δε ξαναπάω αλλά δεν μπορώ να τηρησω και διαιτα του. Οταν πηγα σε ενα τετοιο στυλ διαιτολογου (γιατι δεν ειχε αλλο εδω) και ζητησα να μ βαλει με το φρουτο ξηρους καρπους απορησε :wow: φοβερή ανακάλυψη βλέπεις οι τριάδες (αστειέυομαι).

Σήμερα:
    (πρωί) μισό κομμάτι κεικ, καφε σκετο :thumbdown:
    (ενδιάμεσο) -
    (μεσημέρι 15:00) 1 μερίδα φακές σούπα, μυζήθρα 3 κ.σ., ελιές 6, μισό παξιμάδι μέτριο
    (απογευμα 17:30) 3 μπισκοτα βρωμης με 2 αποξηραμενα βερυκκοκα, καφε σκετο
    (βραδυ 20:00) φακές σούπα, μυζήθρα, 5 ελιές, 1,5 φετα ψωμί
    *όλα ζυγισμένα σήμερα, σύνολο 1740 θερμίδες

Αν πεινάσω αργότερα θα φάω κάτι σε στυλ ρυζογκοφρέτα (άμυλο) με φέτες ντομάτα & γαλοπούλα βραστή ή αυγό βραστό. Κι ας ξεπεράσω θερμίδες. Ο στόχος μ είναι τα τρίωρα και να μην κάνω υπερφαγικό. Αύριο θα προσπαθήσω να μη παραλείψω γεύμα στη δουλειά.

Senior Member
    Δήμητρα συμφωνώ με Πινκ σε όσα λέει. Πράγματι η διατροφή μας διαφέρει, όπως διαφέρει για όλους ανάλογα με τα γούστα, την καθημερινότητα και το πόσο πεινάειο καθένας. Αν διαβάσεις και παλιότερα μέλη θα δεις ότι η καθημερινή τους διατροφή ενώ βασιζόταν στα τρίωρα και στις τριάδες-δυάδες έκαναν εντελώς διαφορετικές επιλογές στις τροφές και μάλιστα είχαν και μεγάλη διαφοροποίηση στις ποσότητες. Γιατί αυτή η διατροφή είναι ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και όχι απαραίτητα για αδυνάτισμα. Τις ποσότητες τις προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου, αν θέλεις να μείνεις σταθερός σε βάρος, να βάλεις ή να χάσεις.
    Ακόμη και η δική μου διατροφή πριν λίγο καιρό ήταν με μεγαλύτερες ποσότητες γιατί απλά αν έτρωγα λιγότερο κατέληγα να κάνω υπερφαγικά. Όσο νιώθω πιο δυνατή και βρίσκω ισορροπίες, πειραματίζομαι με τις ποσότητες και προσπαθώ να ταυτιστώ με αυτές του ενδεικτικού διαιτολογίου που μου έχει δώσει ο διατροφολόγος μου ώστε να μπορέσω να χάνω και βάρος. Πλέον εμπειρικά μετά από τόσο καιρό που το κάνω, ξέρω περίπου τι ποσότητες πρέπει να τρώω για να χάνω βάρος. Απλά χρειάζεται να είμαι σταθερή και πολύ τυπική και αυτό ακόμη δεν το καταφέρνω όπως θα ήθελα πάντα.
    Και ναι είναι περίεργο αλλά με τις τριάδες δεν χρειάζεται να μετράς θερμίδες εφόσον προσέχεις τις ποσότητες και τους βασικούς κανόνες της διατροφής. Μία φίλη μου ήθελε να χάσει γύρω στα 4 κιλά, δηλαδή ουσιαστικά ήταν αδύνατη. Προσπαθούσε τρώγοντας ελάχιστα και κάνοντας διάδρομο να τα χάσει και δεν μπορούσε με τίποτα για μήνες. Όταν άρχισε να τρώει με βάση τις τριάδες, προσέχοντας πολύ τις ποσότητες κατάφερε να μπει στα παλιά της τζιν μέσα σε 2 μήνες το πολύ

Είμαι και εγώ της άποψης ότι δεν είσαι έτοιμη να χάσεις βάρος όσο και αν το θέλεις. Ξέρω ότι δεν σε ευχαριστεί να το ακούς αυτό και προς Θεού δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά. Απλά επειδή βρίσκεσαι σε μία ολίγον χαοτική κατάσταση διατροφικά, είναι πολύ σημαντικό να δουλέψεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να ελαφρώσεις και λίγο την ψυχούλα σου που είναι πολύ επιβαρυμένη από πολλά προβλήματα. Όπως λένε δυο καρπούζια κάτω από μία μασχάλη δεν χωράνε. Επέτρεψε στον εαυτό σου να πάρει τον χρόνο του και να μπορέσεις να βρεις τις επιθυμητές ισορροπίες.

Και τόσα χρόνια που έκανες δίαιτες τι κατάλαβες;; Ότι καταλάβαμε όλοι μας, κατέληξες περισσότερα κιλά. Και αν συνεχίσεις σε αυτό το μοτίβο, μπορεί να καταλήξεις και περισσότερα. Εγώ όταν το συνειδητοποίησα αυτό, πήγα και ζήτησα βοήθεια. Γιατί το βαρέλι δεν έχει πάτο, και όσο πίεζα τον εαυτό μου χωνόμουν όλο και περισσότερο στα πλοκάμια της παχυσαρκίας... Πάρτο αλλιώς Δήμητρα μου, άσε τις εμμονικές δίαιτες και τις θερμιδομετρήσεις. Ζήτα εν ανάγκη βοήθεια από κάποιον ειδικό διατροφολόγο που ξέρει τι πάει να πει αδηφαγική διαταραχή και πως αντιμετωπίζεται. Και προπάντων μην απελπίζεσαι, υπάρχει λύση αρκεί να έχεις την υπομονή και την διάθεση να την ακολουθήσεις.

Πάω να δω ένα ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ περί διατροφής
    Αυτές τις μέρες είναι free οπότε ευκαιρία! Αν θέλετε και εσείς στο παρακάτω λινκ προβάλεται δωρεάν μέχρι τις 25 Μαρτίου.
    Λέγεται Hungry for change και το έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι που έκαναν και το Foodmatters.
    Φιλιά! :kiss:

Senior Member

Senior Member
    Elli μου εδώ δε μπήκα για άλλο λόγο παρά μόνο για να αδυνατίσω, ούτε για γνωριμίες ούτε για κοινωνικές σχέσεις. Συμφωνώ σε όλα όσα λες, ξεχνάς όμως οτι είμαι σε νησί και δεν υπάρχει εδώ τέτοιος διατροφολόγος :crazy: Είναι κρίμα αλλά δεν. Κοίταξα και το λινκ που είχες δώσει με τη λίστα τους.

Εσύ ξέρεις τις ποσότητες για να χάνεις γιατί στα έχει δώσει, εγώ δεν τις ξέρω. Ξέρω μόνο θερμίδες.
    Σκέφτηκα λοιπόν αφού εσένα ουσιαστικά σου δημιοργεί θερμιδικό έλλειμμα για να χάσεις, να κάνω το ίδιο μόνη μ, βασισμένη πάντα σε τρίωρα και τριάδες. Αλλιώς δε θα χάσω. Για σένα δεν έχει σημασία αν θα χασεις 1 κιλο το μηνα ή όχι γιατί το δουλεύεις σωστά κι εσωτερικά το θέμα με το "γιατρό" σου, εγώ όμως δεν ακολουθώ αντίστοιχη αγωγή αφού δεν έχω έναν τέτοιο όπως εσύ. Αρα με νοιάζει και με παρανοιαζει να ειμαι υποθερμιδικη γιατί αλλιώς τί κάνω? Μια τρύπα στο νερό. Δεν μπορώ να στο εξηγησω καλυτερα, αφου δεν με παρακολουθει καποιος και δεν το δουλευω το θεμα οπως πρεπει αναγκαστικα με νοιαζει η απωλεια, μου δειχνει οτι το δουλευω καλα μονη μ.

Το να μειωσω μονη μ τις ποσοτητες οταν νιωσω ετοιμη το βρισκω λογικο, αλλα μεχρι τοτε δεν πρεπει και να παχυνω. Εχω δει 99.8 στη ζυγαρια και δεν θελω να μεινω στη δεκαδα των 100 πια. Θελω να φυγω απο εδω. Εαν βαλω βαρος ναι θα μ κοπουν τα φτερα. Εχω κανει μεγαλες αλλαγες 3 μηνες τωρα και οταν μου λες "μη κανεις αλλες γιατι εισαι σε δυσκολη φαση" δεν το καταλαβαινω, και δε με εκφραζει καθολου. Προσπαθω να σας το εξηγησω αλλα λιγη σημασια εχει αν θα το καταλαβετε, εγω εχω παρει τις αποφασεις μ για απωλεια βαρους, για αυτο ειμαι κι δω ξαναλεω.
    Το πρόβλημα είναι ποιό δρόμο να ακολουθήσω ώστε να βοηθηθώ μετά στη διατήρηση του βάρους.
    Νομίζω οι τριάδες με εκφράζουν, εκτός από το άτιμο πρωινό φρούτο

Senior Member
    Δήμητρα μου, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε να διαφωνούμε, σέβομαι το γεγονός ότι έχουμε διαφορετική άποψη και προσωπικά είμαι εδώ για να βοηθήσω εφόσον βέβαια θέλεις σε κάτι βοήθεια και σίγουρα όχι να σε κάνω να νιώσεις άσχημα η να σε αποθαρρύνω από την προσπάθεια σου.
    Στην τελική το σημαντικό είναι να πορευτείς με αυτό που κάνει εσένα να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου .

Πάντως αν τα αγγλικά σου είναι καλά βρες χρόνο να δεις το ντοκυμαντέρ, το βλέπω τώρα και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Senior Member
    Δεν μπορώ να βάλω ήχο στο pc, μόλις έβαλα τ παιδί για ύπνο, (αν κοιμηθεί πάλι)
    Σε ευχαριστώ θα το δώ άλλη ώρα σίγουρα!
    Δεν διαφωνούμε κατά βάση, εν μέρει καταλαβαινόμαστε, τουλάχιστο εγώ εσένα. Εκεί που διαφωνούμε είναι πως δεν είμαι έτοιμη να χάσω τα κιλά μ, και σου εξηγώ ότι δε θα ήμουν εδώ αλλιώς. Αυτό είναι το "πιο έτοιμη που μπορώ" να είμαι υπό τις εκάστοτε συνθήκες και χωρίς την παρακολούθηση ειδικού (που δεν δύναμαι να έχω αφού σου ξανατονίζω δεν υπάρχει εδώ).
    Σας συμπαθώ όλες αλλά δεν μπήκα εδώ για κοινωνική δικτύωση, μπήκα να τα χάσω και να τα διατηρησω, για αυτόκαι ψάχνω κάποιο πλάνο, κάποια δίαιτα/διατροφή που να με καλύπτει με τα υπερφαγικά (& σίγουρα να μη με ωθεί σε αυτά), ώστε σε βάθος χρόνου να διατηρήσω τα κιλά χωρίς να πρέπει να αλλάξω δραματικά τρόπο ζωής/διατροφής.
    (Για αυτό και απέρριψα άτκινς και συναφείς δίαιτες που δεν μπορώ, ούτε και θέλω, να τις κάνω για μια ζωή. Για αυτό και δεν κάνω καμμιά δίαιτα από αυτές που έκανα παλιά. Για αυτό ψάχνομαι!)

Senior Member
    Πολύ καλο το βιντεακι.Εχει και αλλα παρομοια;;;

Senior Member
    Δήμητρα μου σε καταλαβαίνω, μην νομίζεις ότι δεν σε νιώθω. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση που είσαι και εσύ πάρα πολλές φορές. Από τα 15 μου παλεύω με το βάρος μου και τον Μάιο θα κλείσω τα 35! Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια έχω βάλει και έχω χάσει 10άδες κιλά με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους από τους πιο φυσιολογικούς μέχρι τους πιο ακραίους. Έχω φτάσει στα 65 και έχω φτάσει μέχρι τα 105 και ενδιάμεσα έχω κάνει τρεις τεράστιες προσπάθειες στις οποίες έχασα από 25 έως 35 κιλά. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για το γεγονός ότι κάθε κύτταρο στο σώμα σου φωνάζει ότι θέλεις να βγεις από αυτόν τον εφιάλτη, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι το βάρος δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Και εγώ θέλω να χάσω το περιττό μου βάρος! Έχω τόση πολλή θέληση που έχω αλλάξει μέσα σε δύο χρόνια ολόκληρη την κοσμοθεωρία μου

Αν θέλεις να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις δεν γίνεται αν δεν αλλάξεις ουσιαστικά τον τρόπο ζωής σου. Δεν μιλάω για δραματικές αλλαγές αλλά μιλάω για πολλές μικρές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Από τις τροφές που επιλέγεις να σε θρέψουν, την συχνότητα που επιλέγεις να ασκείσαι, μέχρι τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα προσωπικά σου αδιέξοδα. Και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το λέω μόνο εγώ, ακόμη και άτομα που έχουν κάνει βαριατρική επέμβαση το λένε. Και το ξέρω πολύ καλά γιατί η αδερφή μου, μέλος του φόρουμ επίσης, έχει κάνει και αυτή επέμβαση για να χάσει το βάρος της και δεν θα έφτανε ποτέ τα 65 κιλά αν δεν άλλαζε ουσιαστικά τον τρόπο ζωής της και σκέψης της, παρόλο που έχει ένα μικρό στομάχι που ακόμη και τώρα 2 χρόνια μετά δεν της επιτρέπει να τρώει κανονική μερίδα φαγητού.

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις όταν μου λες ότι δεν ήρθες εδώ στο φόρουμ για κοινωνική δικτύωση, προσωπικά θεωρώ ότι οι σχέσεις που δημιουργούμε εδώ μέσα είναι σημαντικές στην προσπάθεια μας και μας βοηθούν όχι μόνο στο να λάβουμε γνώση και συμβουλές αλλά και δύναμη και ψυχολογική υποστήριξη. Εγώ έχω κάνει προσωπικά ακόμη και φιλίες ζωής μέσα από το φόρουμ και θα είμαι πάντα ευγνώμον για αυτό.

Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ότι τη συγκεκριμένη διατροφή δεν μπορείς να την κάνεις επειδή δεν σε παρακολουθεί ένας ειδικός. Μπορείς άνετα να την κάνεις από μόνη σου, όπως την έχουν κάνει και την κάνουν πολλά άλλα άτομα που γνωρίζω με πολύ καλά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι όμως μία απλή δίαιτα είναι ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Τώρα το πόσα στοιχεία θέλεις εσύ να υιοθετήσεις στην προσωπική σου ζωή εξαρτάται από τη δική σου διάθεση καθαρά και όχι από το τι θα σου πούμε εμείς.

Senior Member
    Originally posted by marimari
    Πολύ καλο το βιντεακι.Εχει και αλλα παρομοια;;;
    Marimari κάποτε είχε και το foodmatters ελεύθερο στο διαδύκτιο αλλά πλέον το έχουν κλειδώσει και είναι επί πληρωμής . Ήταν και αυτό εξαιρετικά ενδιαφέρον και επικεντρωνόταν περισσότερο στο θέμα θρέψη, ασθένειες, βιταμίνες κτλ.
    Όποτε βρίσκω κάτι ενδιαφέρον πάντα το ποστάρω και εδώ...
    Αν το βρεις κάπου το Foodmatters σου συστήνω να το δεις, προσωπικά με βοήθησε πολύ στο να αλλάξω προς το καλύτερο τόσο σε τρόπο σκέψης όσο και σε τρόπο ζωής

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ότι τη συγκεκριμένη διατροφή δεν μπορείς να την κάνεις επειδή δεν σε παρακολουθεί ένας ειδικός. Μπορείς άνετα να την κάνεις από μόνη σου, όπως την έχουν κάνει και την κάνουν πολλά άλλα άτομα που γνωρίζω με πολύ καλά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι όμως μία απλή δίαιτα είναι ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Τώρα το πόσα στοιχεία θέλεις εσύ να υιοθετήσεις στην προσωπική σου ζωή εξαρτάται από τη δική σου διάθεση καθαρά και όχι από το τι θα σου πούμε εμείς.
    Συμφωνώ σε όλα με την Έλη και κυρίως σ αυτό. Δήμητρα είναι η τελευταία φορά που σου λέω κάτι γιατί προφανώς δεν είμαστε σε θέση να σε βοηθήσουμε και δεν ξέρω και αν το θέλεις. Εννοείται ότι στο θέμα διατροφής μπορείς να ρωτήσεις το ο,τιδήποτε αλλά δεν έχει νόημα προσωπικά να επεκταθώ σε κάτι άλλο γιατί θα το αντικρούσεις πάλι. Λες ότι είσαι εδώ για να χάσεις τα κιλά ε λοιπόν ούτε εμείς ούτε κανένας διαιτολόγος δε μπορεί να σε βοηθήσει σ αυτό. Εσύ θα γίνεις ο διαιτολόγος του εαυτού σου. Εγώ ο μοναδικός λόγος για τον οποίο πήγα σε διαιτολόγο ήταν γιατί πλέον είχα χάσει 20 κιλά μόνη και δεν δούλευε κανένας άλλος τρόπος απο αυτούς που ήξερα για να χάσω τα υπόλοιπα που θέλω. Δεν πήγα για να με πειθαρχήσει αυτό το κάνω μόνη μου κανένας διαιτολόγος δε μπορεί να το καταφέρει αυτό. Εφόσον ξέρεις τη λογική των τριάδων δε χρειάζεσαι κανένα. Μη βρίσκεις δηλ. πάτημα στο ότι δεν έχεις εκεί κπ ειδικό ο ειδικός είναι ο εαυτός σου. Βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που αφήνεις το ένα πιάνεις το άλλο. Θα πρότεινα να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και κράτα μόνο αυτό. Και εγώ πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να σταματήσεις την υπερφαγία και μετά να προσπαθήσεις για απώλεια. Αυτό έχω καταλάβει απο την πορεία σου. Και πάλι όμως δεν είμαι ειδικός εσύ ξέρεις καλύτερα.

Σ αυτό στο οποίο καταλήγω είναι ότι δεν θες να τ' ακους αυτά απο εμάς αλλά σε παρακαλώ κατάλαβε ότι τα λέμε για να σε βοηθήσουμε για το καλό σου, μη προσπαθείς να φέρεις αντίρρηση σε όσα σου λέμε και προτείνουμε. Για μας το ίδιο είναι είτε αδυνατίσεις είτε παχύνεις είτε μείνεις στα ίδια, θέλω να πω ότι δεν επηρρεάζει εμάς το τι θα κάνεις οπότε δεν έχουμε καμιά σκοπιμότητα όταν σου λέμε 2-3 πράγματα βγαλμένα από την εμπειρία μας σ αυτή τη διατροφή αλλά και γενικά. Και επειδή πολύ φοβάμαι ότι πάλι θα με παρεξηγήσεις από μένα καλή συνέχεια και εύχομαι ότι καλύτερο στον αγώνα σου και σε ό,τι αποφασίσεις.

Senior Member
    Ελη στο λιν΄κ εγώ είδα ένα τρίλεπτο βίντεο. Απ οσο καταλαβαίνω υπάρχει και μεγάλο βίντεο κανονικό αλλά δε βρίσκω πως να το δω, μπορείς να με βοηθήσεις;;

Senior Member
    Κάνεις μία απλή εγγραφή δίνοντας ένα όνομα και ένα e-mail δίπλα ακριβώς από την οθόνη του trailer. Πατάς το register now και απευθείας σε μεταφέρει στη σελίδα με το ντοκυμαντέρ. Δεν χρειάζεται καν να δώσεις πραγματικά στοιχεία.

Senior Member
    Οκ το κανα!! Ευχαριστώ πολύ πολύ

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Δήμητρα μου σε καταλαβαίνω, μην νομίζεις ότι δεν σε νιώθω. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση που είσαι και εσύ πάρα πολλές φορές. Από τα 15 μου παλεύω με το βάρος μου και τον Μάιο θα κλείσω τα 35! Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια έχω βάλει και έχω χάσει 10άδες κιλά με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους από τους πιο φυσιολογικούς μέχρι τους πιο ακραίους. Έχω φτάσει στα 65 και έχω φτάσει μέχρι τα 105 και ενδιάμεσα έχω κάνει τρεις τεράστιες προσπάθειες στις οποίες έχασα από 25 έως 35 κιλά. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για το γεγονός ότι κάθε κύτταρο στο σώμα σου φωνάζει ότι θέλεις να βγεις από αυτόν τον εφιάλτη, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι το βάρος δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Και εγώ θέλω να χάσω το περιττό μου βάρος! Έχω τόση πολλή θέληση που έχω αλλάξει μέσα σε δύο χρόνια ολόκληρη την κοσμοθεωρία μου

Αν θέλεις να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις δεν γίνεται αν δεν αλλάξεις ουσιαστικά τον τρόπο ζωής σου. Δεν μιλάω για δραματικές αλλαγές αλλά μιλάω για πολλές μικρές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Από τις τροφές που επιλέγεις να σε θρέψουν, την συχνότητα που επιλέγεις να ασκείσαι, μέχρι τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα προσωπικά σου αδιέξοδα. Και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το λέω μόνο εγώ, ακόμη και άτομα που έχουν κάνει βαριατρική επέμβαση το λένε. Και το ξέρω πολύ καλά γιατί η αδερφή μου, μέλος του φόρουμ επίσης, έχει κάνει και αυτή επέμβαση για να χάσει το βάρος της και δεν θα έφτανε ποτέ τα 65 κιλά αν δεν άλλαζε ουσιαστικά τον τρόπο ζωής της και σκέψης της, παρόλο που έχει ένα μικρό στομάχι που ακόμη και τώρα 2 χρόνια μετά δεν της επιτρέπει να τρώει κανονική μερίδα φαγητού.

είδες που δεν λέμε αντίθετα? Συμφωνώ! Για αυτό θέλω της τριάδες για μια ζωή! Βοήθησαν κι άλλους, γιατί όχι κι εμένα?

Ποιός είπε ότι δεν τα έχω καταλάβει και ότι δεν είμαι διατεθημένη να τα κάνω όλα αυτά για να αδυνατίσω αλλά και να διατηρήσω το βάρος μ?
    Ποιός είπε ότι δεν τα κάνω ήδη και ότι δεν ήμουν χειρότερα
    Σκοπός είναι ένα βήμα τη φορά όχι όλα μαζί.

Για αυτό που λες "δεν χρειάζεται ειδικός" τότε
    γιατί να μου πείς "δεν είσαι έτοιμη να χάσεις τα κιλά?"?
    Εκεί με μπέρδεψες

Μια σημείωση για χθες βράδυ,
    είχα πάρει βραδυνο πολύ νωρίς για τα δεδομένα μ, 8 το βράδυ, κι έτσι 11:30-24:00 χτύπησα 2 ντοματούλες με γαλοπουλα, ψωμακι και ελιτσες. Το βράδυ κύλησε όμορφα, αν και άυπνα, και σε λίγο θα ζυγιστώ.

Αρχίζω και γυμναστική μετα τη δουλειά, αν δε νυσταζω υπερβολικα...