Results 4,471 to 4,485 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
26-03-2013, 11:49 #4471
florage όντως η δίαιτα αυτή αφήνει και κάποιες καλές συνήθειες. Κάνω το ποριτζ. σκέτο δεν τρώγεται ιδιαίτερα ευχάριστα αλλά προσθέτω λίγη σκόνη βανίλια και υποκατάστατο ζάχαρης και βολεύομαι.
nowwhat το χειρότερο απ όλα είναι το ότι κάποια στιγμή, απο πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου, γίνεται ένα αντίστροφο κλικ που σε αλλάζει ριζικά! θολώνεις, γίνεσαι αυτοκαταστροφική, δεν σε αγγίζει καν το καλοκαίρι που έρχεται, τα όμορφα σώματα, το να φροντίσεις τον εαυτό σου. Εδώ ήμουν σε θεραπεία με losec λόγω στομάχου και συνέχιζα να τρώω σαν αγρίμι και κάποια σαββατόβραδα που ήμουν κλεισμένη στο σπίτι, κατέβαζα ένα μπουκάλι κρασί και κατέληγα να κάνω εμετούς μέχρι το επόμενο πρωί. Τουλάχιστον έχω καταφέρει να κόψω τις υπερβολές του αλκοόλ. (ακόμα κ εκεί ρε παιδιά...ένα ποτήρι δεν μου έφτανε. ήθελα να "γίνω" για να καταλήγω να ξεραίνομαι και να κάνω εμετούς). Τα βλέπω τώρα έτσι όπως τα γράφω και απορώ με μένα.
Θα σας παρακολουθώ γιατί νομίζω ότι με βοηθάει. Άνοιξα το κουτί με τα υπολοιπα μπισκότα...πήρα μια γερή τζούρα, το έκλεισα και ετοίμασα το πιτουράκι μου.
Αυτό με τις τριάδες ανα τρίωρο, απ ότι καταλαβα είναι ανα τρείς ώρες να τρως τριπλούς συνδυασμούς υγιεινών τροφών. Να δω τι θα πάρω στη δουλειά σήμερα που είμαι απογευματινή. Κανα φρουτάκι αν και μετά τη ντουκαν νιώθω ότι κάνω "αμαρτία" τρώγοντας φρούτα γιατί είχα μείνει στις πρώτες 2 φάσεις για 1 χρόνο και.
Θα βλέπω τα διατροφολόγιά σας να παίρνω ιδέες και κίνητρο. Σας ευχαριστώ!
- 26-03-2013, 12:16 #4472
black μπραβο που και καλα περασες και το προγραμμα σου κρατησες! πραγματικα δεν υπαρχει λογος να συνδιαζουμε την καλοπεραση με την μασα! αφου στο τελος οι ενοχες απο το δευτερο θα επισκιαζαν το πρωτο και ειναι κριμα...
mare12 σε καταλαβαινω... κι εγω στην αρχη ετρωγα τα φρουτα και με ετρωγαν! ουτε σοκολατα να ηταν! σε καθε ζυγισμα ακομα τρεμει η καρδια μου! κι ομως δεν ειναι ουτε το φρουτο που μας παχαινει, ουτε τα λαχανικα ουτε ο συνθετος υδατανθρακας (ζυμαρικα ολικης καστανο ρυζι κριθινο παξιμαδι) που θα φαμε με μετρο... αυτο που μας παχαινει ειναι τα υπερφαγικα μας και πρεπει να επικεντρωθουμε στην καταπολεμιση τους! εγω ξεκινησα 1/3 κι εχω δει ηδη μεγαλη βελτιωση. απο κει που εκανα 3-4 την εβδομαδα εχω φτασει στις 11 μερες 1 και νιωθω οτι θα κανω και καλυτερο ρεκορ... ειναι πολυ νωρις για να εξαφανιστουν το ξερω αλλα τουλαχιστον τωρα δεν πεφτω στα πατωματα μετα. κανω οτι δεν συνεβει και συνεχιζω... οταν θα τα βγαλω εντελως απ τη ζωη μου πιστευω οτι θα ρθει και η απωλια (3-4 κιλα θελω μονο ακομα) αλλα προς το παρον στοχος μου ειναι η σταθεροτητα. και ειμαι πολυ ευχαριστημενη!!!
26-03-2013, 13:14 #4473
Καλησπέρα καλησπέρα... πω πω πηρε ζωη το τοπικ και δε σας προλαβαινω, πολυ ευχάριστο αυτο!
Καταρχας θελω να σας ευχαριστησω ολες για την εμψυχωση και που με καθυσηχασατε, ειστε υπεροχες! (το λεω και για να το εμπεδωσουμε, ειμαστε υπεροχες :P )
Μαγδα σιγουρα τα καλαμαρακια δεν ειναι η καλυτερη επιλογη, ναι τηγανητα ηταν όπως και οι γαριδες, βασικα μου είχε πει να φαω μπακαλιαρο τον καθιερωμενο αλλα επειδη δεν τον συμπαθω ιδιαιτερα σαν εναλλακτικη ειχα τα καλαμαρακια. Ε μια φορα το χρονο μωρε... :P μαλλον τελικα το ψαρι που εφαγα σαγανακι μπορει να ταν κ καλυτερη επιλογη.
Οσο τα σκεφτομαι να μαλλον ενιωσα ενοχες για την ποικιλια, που εφαγα απ ολα σχεδον γιατι η ποσοτητα τελικα ηταν σχετικα οκ. Το θεμα ειναι οτι τα τηγανητα με πειραζουν παντα στο στομαχι οπως εγινε και χτες.
Ας τα γράψω και αναλυτικα λοιπον:
12:00
1 ποτ. γαλα 1,5%
2 βρωμομπισκοτα
1 μπανανα
15:15
μιση μεριδα καλαμαρακια (οι γονεις μου λενε λιγοτερο απο μιση αλλα βαζω τοσο να μαι μεσα)
μιση μεριδα ουριτσες σαγανακι
1 πιρουνια μπακαλιαρο
1 πιρουνια φαβα
1 φ.ψωμι περιπου
αγγουροντοματα(λιγη) χωρις λαδι
18:15
γαλλικος γαλα-2κ.γλ καστανη ζαχαρη
1 μηλο
1 χουφτα ξηρους καρπους
21:30
πολυ λιγο κουνουπιδι
40 γρ φετα τυρι
1 φετα ψωμί
26-03-2013, 13:29 #4474
Με προβληματίσατε! Είδα ότι η εμπειρία σας από διατροφή πρωτεϊνική με χαμηλούς υδατάνθρακες σας οδήγησε σε αυξημένα υπερφαγικά επεισόδια!
Σε εμένα συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Ποτέ δεν τα έχω πάει καλύτερα με τα υπερφαγικά εδώ και πολλά πολλά χρόνια!!!! Βέβαια νομίζω πως αυτή τη φορά έγινε και πολύ καλή δουλειά σε ότι αφορά τη σκέψη μου αλλά σίγουρα με βοήθησε πολύ και η αυτού του είδους η διατροφή.
Προφανώς το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το τι πυροδοτεί τα υπερφαγικά. Εμένα κατά 90% τα υπερφαγικά επεισόδια σε περίπτωση δίαιτας προέρχονταν από την έντονη πείνα. Τώρα δεν πεινάω σχεδόν ποτέ και αυτό με διευκολύνει κατά πολύ!
Σε περίοδο μη δίαιτας τα υπερφαγικά ήταν συχνότατα, αυτό που τα πυροδοτούσε ήταν η παρανοική μου σκέψη. Επειδή πάντα όταν δεν κάνω δίαιτα είμαι σε φάση που σκέφτομαι να τη ξεκινήσω πλακώνομαι στο φαγητό γιατί μετά δεν θα έχω το περιθώριο να φάω. Είμαι σκασμένη και τρώω και τρώω και ακόμη και όταν κλείνουν τα μάτια μου εγώ μένω ξύπνια για να αναγκάσω τον εαυτό μου να φάει λίγο ακόμη! Δεν ξέρω γιατί αλλά νομίζω ότι πρώτη φορά τώρα το συνειδητοποιώ στο 100% !!! Η υπερφαγία μου οφείλεται στον φόβο μη πεινάσω! Ούτε σε πόνο, ούτε σε βαρεμάρα, ούτε σε θλίψη, ούτε σε κάτι άλλο. Αυτό που με κυριεύει είναι ο φόβος την πείνας! Ούτε στην κατοχή να ήμουν :lol: Έχω περάσει βέβαια μεγάλη αυτοεπιβαλόμενη κατοχή κατά καιρούς επί μια δεκαετία, προφανώς εκεί οφείλεται!
Η δίαιτα που τα καθησύχασε όλα ήταν αυτή που έκανα όταν ξεκίνησα. Η λογική είναι πεινάς; φάε! Δεν έχει σημασία πόσες θερμίδες έχεις καταναλώσει, αν πεινάς φάε! Η πλάκα είναι ότι με αυτό τον τρόπο διατροφής τελικά οι θερμίδες έμεναν πάντα χαμηλά και εγώ πάντα χορτάτη! Άρα ο κίνδυνος υπερφαγικού μίκραινε.
26-03-2013, 13:56 #4475
Μαγδα ισως αυτο που εγινε στα κοριτσια εγινε αφου σταματησαν αυτη τη διατροφη και προσπαθησαν να ενταξουν και αλλα πραγματα στη διατροφη τους. Να σου πω εγω τη δικια μου εμπειρια. Ενα διαστημα ετρωγα ολο ψητα (κοτοπουλο κυριως) με σαλατα το κλασσικο. Ε να σου πω την αληθεια μετα απο λιγο εβλεπα κοτοπουλο κ με επιανε αηδια, που ειναι και το αγαπημενο μου κρεας. Σχεδον εβαζα τα κλαματα, δεν ηθελα να φαω καθολου με ειχε κοπει τελειως η ορεξη. Δε λεω οτι συμβαινει σε ολους το ιδιο. Απο εκει καταλαβα οτι διαιτα με κρεας κυριως δεν ειναι για μενα γιατι δεν το αντεχω.
26-03-2013, 14:22 #4476
Originally posted by pink_90
Μαγδα ισως αυτο που εγινε στα κοριτσια εγινε αφου σταματησαν αυτη τη διατροφη και προσπαθησαν να ενταξουν και αλλα πραγματα στη διατροφη τους. Να σου πω εγω τη δικια μου εμπειρια. Ενα διαστημα ετρωγα ολο ψητα (κοτοπουλο κυριως) με σαλατα το κλασσικο. Ε να σου πω την αληθεια μετα απο λιγο εβλεπα κοτοπουλο κ με επιανε αηδια, που ειναι και το αγαπημενο μου κρεας. Σχεδον εβαζα τα κλαματα, δεν ηθελα να φαω καθολου με ειχε κοπει τελειως η ορεξη. Δε λεω οτι συμβαινει σε ολους το ιδιο. Απο εκει καταλαβα οτι διαιτα με κρεας κυριως δεν ειναι για μενα γιατι δεν το αντεχω.
Πρωτεινική δίαιτα δεν ισούται με κοτόπουλο + σαλάτα
Μπορείς να φας πολλά χορταρικά μαγειρεμένα με κρέας κάθε είδους.
π.χ φασολάκια με μοσχαράκι, χοιρινό με λάχανο, σπανάκι με μοσχαράκι αυγολέμονο, χοιρινό με κολοκυθάκια, ή κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και λίγο ρύζι, μελιτζάνες με μοσχαράκι... κ.τ.λ
Επιπλέον ομελέτες, σαλάτα του σεφ χωρίς τη σος, ιταλική σαλάτα, ακόμη και το topping μιας πίτσας! Εννοείται αυγά, τυριά και κάποια αλλαντικά.
Αν μάλιστα απλώς επιχειρείς να έχεις μειωμένους υδατάνθρακες και όχι να κάνεις ακραία πρωτεινοφαγική δίαιτα μπορείς να φας επιπλέον
όσπρια
ξηρούς καρπούς 30 γρ ημερησίως
1-2 φρούτα
μακαρόνια ολικής άλεσης
βρώμη
αρακά
όλα τα λαχανικά
συνοπτικά θα έλεγα οτιδήποτε εκτός από αλεύρι, ζάχαρη, λευκό ρύζι, πατάτα.
26-03-2013, 14:37 #4477
Μαγδα ακριβως αυτο που λεει η πινκ. εκανα dukan 2 χρονια. οσο εκανα το προγραμμα για απωλια τους πρωτους 7 μηνες ημουν τυπος και υπογραμμως δεν ζηλευα τιποτα δεν με ενοιαζε τιποτα δεν ειχα υπερφαγικα. καποια στιγμη ομως εφτασα στο στοχο μου και επρεπε να περασω στην φαση της συντηρησης οπου ειχε ψωμι (ολικης) αμυλουχο μια φορα την εβδομαδα κι ενα καταραμενο ελευθερο! ε, στο ελευθερο γινοταν πανικος. αν το εκανα μεσημερι ετρωγα σαβουρες μεχρι το βραδυ. αρχισα να το κανω βραδυ ωστε να σαβουροτρωω λιγοτερες ωρες. αλλα και παλι με τρομαζα γιατι δεν μπορουσα με τιποτα να το ελεγξω. και να φανταστεις το ελευθερο ηταν προκαθορισμενο 1 ορεκτικο ενα πιατο ο,τι ηθελα ενα ποτο κι ενα γλυκο... αλλα εκει εγω ξεχνουσα ολους τους κανονες!!! εναμιση χρονο λοιπον επαιζα ετσι επαιρνα 4-5 κιλα στην και καλα συντηρηση ξανα εμπαινα στις φασεις απωλιας και φτου κι απ την αρχη. ε καποια στιγμη καταλλαβα οτι δεν γινεται να συνεχισω ετσι. και αυτην ακριβως την στιγμη της συνειδητοποιησης τα υπερφαγικα αναζοπυρωθηκαν εφτασαν τα 3 και 4 την εβδομαδα. καθαρα λογω αβεβαιοτητος φοβου της αλλαγης της διατροφης και ανασφαλειας
26-03-2013, 15:04 #4478
Originally posted by florage
Μαγδα ακριβως αυτο που λεει η πινκ. εκανα dukan 2 χρονια. οσο εκανα το προγραμμα για απωλια τους πρωτους 7 μηνες ημουν τυπος και υπογραμμως δεν ζηλευα τιποτα δεν με ενοιαζε τιποτα δεν ειχα υπερφαγικα. καποια στιγμη ομως εφτασα στο στοχο μου και επρεπε να περασω στην φαση της συντηρησης οπου ειχε ψωμι (ολικης) αμυλουχο μια φορα την εβδομαδα κι ενα καταραμενο ελευθερο! ε, στο ελευθερο γινοταν πανικος. αν το εκανα μεσημερι ετρωγα σαβουρες μεχρι το βραδυ. αρχισα να το κανω βραδυ ωστε να σαβουροτρωω λιγοτερες ωρες. αλλα και παλι με τρομαζα γιατι δεν μπορουσα με τιποτα να το ελεγξω. και να φανταστεις το ελευθερο ηταν προκαθορισμενο 1 ορεκτικο ενα πιατο ο,τι ηθελα ενα ποτο κι ενα γλυκο... αλλα εκει εγω ξεχνουσα ολους τους κανονες!!! εναμιση χρονο λοιπον επαιζα ετσι επαιρνα 4-5 κιλα στην και καλα συντηρηση ξανα εμπαινα στις φασεις απωλιας και φτου κι απ την αρχη. ε καποια στιγμη καταλλαβα οτι δεν γινεται να συνεχισω ετσι. και αυτην ακριβως την στιγμη της συνειδητοποιησης τα υπερφαγικα αναζοπυρωθηκαν εφτασαν τα 3 και 4 την εβδομαδα. καθαρα λογω αβεβαιοτητος φοβου της αλλαγης της διατροφης και ανασφαλειας
Νομίζω το μυστικό μιας συντήρησης είναι η ψυχραιμία, η σωστή κατά βάση διατροφή και οι συχνές και μικρές πινελιές απόλαυσης. Επιπλέον χρειάζεται πολύ γυμναστική ούτως ώστε να έχεις σύμμαχο τις ανεβασμένες καύσεις. Σε μια ημέρα υπερκατανάλωσης μπορεί άνετα να φορτωθείς 3500 θερμίδες πάνω και να χρειαστεί μια εβδομάδα δίαιτας προκειμένου να επανέρθεις σε ένα φυσιολογικό επίπεδο θερμίδων για να μη φορτωθείς επιπλέον βάρος, γεγονός που σε θέτει στην ουσία σε μια ατέρμονη δίαιτα. Νομίζω η παρατήρηση θερμίδων (όχι υστερίες) μπορεί να γίνει σύμμαχος σε μια προσπάθεια συντήρησης. π.χ είναι καλοκαίρι και επιτρέπω την απόλαυση ενός παγωτού 3 φορές την εβδομάδα, έστω ότι το παγωτό έχει 300-400 θερμίδες. Φροντίζω εκείνη τη μέρα να αφήσω αυτό το περιθώριο καταναλώνοντας κάτι πιο ελαφρύ σε σχέση με τις ημέρες που δεν έχω παγωτό. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μαζί! Κανένας από αυτούς με το φυσιολογικό βάρος δεν τα έχει όλα μαζί. Εκτός ίσως από πολύ σπάνιες περιπτώσεις οι οποίες όμως δεν μας αφορούν.
26-03-2013, 15:22 #4479
και να φανταστεις δεν μου επιτρεποταν μερα , παρα μονο ενα γευμα ελευθερο... κι εγω καπως οπως τα λες τα ειχα στο μυαλο μου ιδανικα αλλα οταν υπαρχει διατροφικη διαταραχη κι οταν ερθει η ωρα να το δεις στην πραξη η λογικη καπου εξαφανιζεται μαζι με την πειθαρχεια και τα πρεπει...
αυτη τη στιγμη βλεπω την διατροφη των τριαδων σαν σανιδα σωτηριας ειμαι πολυ ικανοποιημενη μεχρι στιγμης και πιστευω πραγματικα οτι τα καλυτερα ειναι μπροστα, απολαμβανω πραγματικα τις τριαδες μου και ειμαι αισιοδοξη. εχω ενα θεματακι με τις ποσοτητες αφου παντα εκανα διαιτες οπου υπηρχει η λεξη απεριοριστο μεσα ποτε δεν μετρησα θερμιδες και ποσοτητες και γενικα ειμαι σε μια φαση επαναπροσδιορισμου των διατροφικων μου επιλογων απο την ριζα... αλλα εχω αφθονο χρονο μπροστα μου να το δουλεψω κι αυτο.
αλλωστε τωρα δεν υπαρχει στοχος για μενα, δεν υπαρχει μετα και πως θα φερομαι, ειμαι ηδη στο μετα οποτε δεν υπαρχει χωρος για απωθημενα...
26-03-2013, 15:37 #4480
Originally posted by florage
και να φανταστεις δεν μου επιτρεποταν μερα , παρα μονο ενα γευμα ελευθερο... κι εγω καπως οπως τα λες τα ειχα στο μυαλο μου ιδανικα αλλα οταν υπαρχει διατροφικη διαταραχη κι οταν ερθει η ωρα να το δεις στην πραξη η λογικη καπου εξαφανιζεται μαζι με την πειθαρχεια και τα πρεπει...
αυτη τη στιγμη βλεπω την διατροφη των τριαδων σαν σανιδα σωτηριας ειμαι πολυ ικανοποιημενη μεχρι στιγμης και πιστευω πραγματικα οτι τα καλυτερα ειναι μπροστα, απολαμβανω πραγματικα τις τριαδες μου και ειμαι αισιοδοξη. εχω ενα θεματακι με τις ποσοτητες αφου παντα εκανα διαιτες οπου υπηρχει η λεξη απεριοριστο μεσα ποτε δεν μετρησα θερμιδες και ποσοτητες και γενικα ειμαι σε μια φαση επαναπροσδιορισμου των διατροφικων μου επιλογων απο την ριζα... αλλα εχω αφθονο χρονο μπροστα μου να το δουλεψω κι αυτο.
αλλωστε τωρα δεν υπαρχει στοχος για μενα, δεν υπαρχει μετα και πως θα φερομαι, ειμαι ηδη στο μετα οποτε δεν υπαρχει χωρος για απωθημενα...
εκεί θέλω να έρθω και εγώ!!! Στο μετά.
Χρόνια είμαι κολλημένη στο πριν...
Το μετά το έχω ζήσει για πολλά χρόνια και μου φαίνεται πιο εύκολο, για να δούμε....
Εμένα με έφαγε η τελειομανία, αφού δεν είμαι στο μετά, τίποτα δεν έχει σημασία, μπορώ να γίνω όσο χάλια να είναι...
Χαίρομαι που αυτός ο τρόπος σε βοηθάει!
Εμένα από τις πολλές δίαιτες μου έχουν μείνει κατάλοιπα και πάντα υπολογίζω θερμίδες , ακόμη και σε δίαιτες που λένε ότι δεν παίζει ρόλο.
Στη Dukan που έκανες, τι έτρωγες το μεγαλύτερο διάστημα;
26-03-2013, 16:28 #4481
μαλλον δεν με καταλαβες, δεν ειμαι στο ιδανικο για μενα βαρος στο οποιο ημουν το καλοκαιρι (64) εχω τα 4 κιλα που πηρα αποκλειστικα απο τα υπερφαγικα μου. αλλα εχω διαγραψει απ το μυαλο τον αριθμο στοχο και συμπεριφερομαι σαν να ειμαι εκει! ετσι κι οταν φτασω, οποτε κι αν φτασω θα συμπεριφερομαι το ιδιο!
βεβαια ακομα ειναι κοκκινο πανι για μενα το 7 δεν θελω με τιποτα να το ξαναδω μπροστα μου!
κι εγω ποτε και πουθενα δεν ημουν ευχαριστημενη. στα 99 κιλα ο στοχος μου ηταν τα 75 στα 85 το 70. μετα να δω απλα το 6 και μετα εβαζα στοχο καθε φορα τον κατωτερο αριθμο που τυχαινε να δω καποια στιγμη για καποιο λογο. παντα δηλαδη κατι παραπανω απαιτουσα απο μενα, να φυγει κι αυτο κι εκεινο λες και ξεχνουσα απο που ειχα ξεκινησει... ε τωρα ειπα ετσι γι αλλαγη να σταματησω να απαιτω απο αυτο το δυσμοιρο το σωμα και για πρωτη φορα να κοιταξω να το ευχαριστησω και να του προσφερω...
στην dukan ετρωγα πολυ κοτοπουλο (χωρις πετσες) ψαρι και απαχο μοσχαρι γαλακτοκομικα απαχα ή ημιπαχα και την λατρεμενη βρωμη που ηταν αυτο που με κρατησε πρωτη φορα σε μια διατροφη για τοσο πολυ καιρο. υπαρχουν πολλες λαχταριστες συνταγες γλυκες και αλμυρες με αυτην και τις εχω κρατησει για παντα πιστευω γιατι ειναι νοστιμοτατες. στερηθηκα ομως πολυ τα φρουτα ακομη και τα λαχανικα μερα παρα μερα και σε μικρες ποσοτητες (τωρα τους αλλαζω τα φωτα) αν και δεν μετρουσα θερμιδες (βγαζω καντηλες λεμε μονο που τις ακουω) φανταζομαι ειναι υποθερμιδικη λογω παντελους ελειψης λιπους και πολυ περιορισμενη σε υδατανθρακες.
26-03-2013, 16:39 #4482
needtoloose..., και εγω κατα βαση πρωτεινικη διαιτα εκανα... γυρισε το σιγα σιγα και βαλε υδατανθρακες ακουμε !!!!
Εμενα ο περιορισμενος αριμθος υδατανθρακων μου εβγαλε 1.5 μηνα σχεδον "καταθλιψης" λογο μειωσης της σεροτονινης ... ναι ειχα προβληματα και τεραστια πιεση και δεν μπορουσα ετσι κι αλλιως να φαω πολυ ... Αυτο συν οι μειωμενοι υδατανθρακες με εξαντηλησαν... αποτελεσμα αλλως 1.5 μηνας υπερφαγικα οτι εχασα τοτε (6 κιλα) σχεδον το πειρα πισω(5κιλα) ... Και ρημαξα και την ψυχολογια μου γιατι ενω ειχα χασει 42 κιλα και ειχα ελαχιστα υπερφαγικα ... γυρισα πισω... μολις ειδα τα σκουρα ξαναγυρισα στα τριωρα και σταδιακα εντασω υδατανθρακες... ναι ακομα δεν εχω πολλους στην διατροφη μου αλλα φροντιζω να εχω τους απαραιτητους της μερας (2 φρουτα+ 2 παξιμαδακια ή μαγια μπυρας ή 2-3 κοταλιες βρωμη) σε καθε γευμα βαλε λιγο υδατανθρακα...
Ναι η πρωτεινικη διατροφη βοηθαει και εχεις το αισθημα κορεσμου... αλλα εγω απο την προσωπικη μου εμπειρια και μονο ... λεω ναι μεν αλλα ... δηλαδη οκ παιζω αρκετα με τις πρωτεινες γιατι μου δινουν την αισθηση κορεσμου αλλα βαζω και υδατανθρακες
για παραδειγμα τωρα το μεσημεριανο μου ηταν: 1 αυγο +1 ασπραδι αυγου+ Μανιταρια +πιπερια ομελετα σε αντικολητικο... +Χορτα βραστα 1 κ.γ λαδι + 1 παξιμαδακι κριθινο
26-03-2013, 16:49 #4483
Originally posted by nowwhat
needtoloose..., και εγω κατα βαση πρωτεινικη διαιτα εκανα... γυρισε το σιγα σιγα και βαλε υδατανθρακες ακουμε !!!!
Εμενα ο περιορισμενος αριμθος υδατανθρακων μου εβγαλε 1.5 μηνα σχεδον "καταθλιψης" λογο μειωσης της σεροτονινης ... ναι ειχα προβληματα και τεραστια πιεση και δεν μπορουσα ετσι κι αλλιως να φαω πολυ ... Αυτο συν οι μειωμενοι υδατανθρακες με εξαντηλησαν... αποτελεσμα αλλως 1.5 μηνας υπερφαγικα οτι εχασα τοτε (6 κιλα) σχεδον το πειρα πισω(5κιλα) ... Και ρημαξα και την ψυχολογια μου γιατι ενω ειχα χασει 42 κιλα και ειχα ελαχιστα υπερφαγικα ... γυρισα πισω... μολις ειδα τα σκουρα ξαναγυρισα στα τριωρα και σταδιακα εντασω υδατανθρακες... ναι ακομα δεν εχω πολλους στην διατροφη μου αλλα φροντιζω να εχω τους απαραιτητους της μερας (2 φρουτα+ 2 παξιμαδακια ή μαγια μπυρας ή 2-3 κοταλιες βρωμη) σε καθε γευμα βαλε λιγο υδατανθρακα...
Ναι η πρωτεινικη διατροφη βοηθαει και εχεις το αισθημα κορεσμου... αλλα εγω απο την προσωπικη μου εμπειρια και μονο ... λεω ναι μεν αλλα ... δηλαδη οκ παιζω αρκετα με τις πρωτεινες γιατι μου δινουν την αισθηση κορεσμου αλλα βαζω και υδατανθρακες
για παραδειγμα τωρα το μεσημεριανο μου ηταν: 1 αυγο +1 ασπραδι αυγου+ Μανιταρια +πιπερια ομελετα σε αντικολητικο... +Χορτα βραστα 1 κ.γ λαδι + 1 παξιμαδακι κριθινοΞέρω ότι είναι κακό αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να με ζορίζω και με αυτό. Το καλοκαίρι που έχει φρούτα που μου αρέσουν περισσότερο θα τα αυξήσω λίγο. Τώρα υπολογίζω ότι κυμαίνομαι μεταξύ 50-100 υδατάνρθακες/ ημέρα. Δεν τρελαίνομαι κιόλας αν το ξεπεράσω, απλά επιλέγω τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη όσο μπορώ. Αν βγουν παραπάνω οι υδατάνθρακες δεν πειράζει.
Πέρα από το παξιμάδι το μεσημεριανό σου μοιάζει με τη 1η φάση που έκανα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Καθαρό και χορταστικό, μια χαρά!
26-03-2013, 17:01 #4484
Επισης να προσθεσω το εξης το οποιο ειναι και αυτο ενδιαφερον... συγγενικο μου προσωπο πασχει απο ινσουλινοεξαρτομενο διαβητη ... κανει ινσουλινη καθημερινα... συμφωνα με παλιοτερες αποψεις θα επρεπε να ακολουθει διατροφη με μειωμενους υδατανθρακες...
ο γιατρος ομως ειναι καθετως σε καθε γευμα εχει υδατανθρακα απλα μετραει τα γραμμαρια για να ξερει την σωστη δοση ινσουλινης που πρεπει να λαβει μετα το γευμα... Να πω επισης οτι η διατροφη του δεν διαφερει και πολυ απο την δικη μας ειναι και αυτη καθε 2-3 ωρες ... εχει ολα τα ειδη κρεατος, λαχανικων και φρουτων( με μια προσοχη βεβαια στα μπιζελια, καλαμποκι,συκα, σταφυλια, καρπουζι, μπανανα γιατι εχουν παραπανω σακχαρα και επισης οχι ξερα φρουτα αλλα φρεσκα) επισης εχει ελαια, ξηρους καρπους (με φειδω βεβαια και κατα προτιμηση, φυστικια, κολοκυθοσπορο και λιοσπορο... )απο γλυκαντικα τα γνωστα και με μεγαλο περιορισμο το μελι... και αυτο πρεπει να μετριεται με ακριβεια γιατι ειναι σακχαρο...
Το πλανο της διατροφης του εμενα με εχει βοηθησει πολυ μιας και πολλες φορες νομιζω και γω οτι κανω την διαιτα του διαβητικου... αλλα εντελει αυτο που βλεπω ειναι οτι ειναι μια ισορροπημενη διατροφη ... Και γλυκακι εχει μεσα (παγωτο συνηθως με γλυκαντικο, η ζελε η φρουτογλυκο) και ζυμαρικα ...
Κοινως ενας ινσουλινοεξαρτομενος ανθρωπος τρωει σωστοτερα και ορθοτερα απο μας που χουμε την υγεια μας... Το θεμα δεν ειναι τι θα δειξει η ζυγαρια μας... το θεμα ειναι να ειμαστε γεροι και σωστα θρεμμενη οργανισμοι... και η ζυγαρια αργα ή γρηγορα θα δειξει το επιθημητο...
26-03-2013, 17:06 #4485
Originally posted by alalumaki
Eli, πολλά πολλά συγχαρητήρια για το 8ράκι... τελικά η επιμονή και υπομονή είναι αυτά που μετράνε σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε. Σου βγάζω το καπέλο γιατί παρόλη την μακροχρόνια προσπάθεια σου δεν τα παράτησες, και συνέχισες εκεί που οι περισσότεροι θέλουν να χάνουν τώρα και μετά από δύο χρόνια τελικά βρίσκονται με περισσότερα κιλά! Είναι πιο δύσκολος αυτός ο αγώνας από το να χάσεις 6 κιλά σε ένα μήνα, και σίγουρα πιο σωστός. Παρόλο που ασπάζομαι πλήρως τις διατροφικές σου προσεγγίζεις (καθώς φαν και εγώ του Ζουμπ…) αδυνατώ να τις εφαρμόσω! Συγχαρητήρια και πάλι, όχι για την απώλεια αλλά για την αλλαγή στάσης ! Keep going forward koritsaki !!!
Αλαλουμάκι μου γλυκό με συγκίνησαν τα λόγια σου!:starhit:
Δέχομαι με μεγάλη χαρά τα συγχαρητήρια σου γιατί μου τα δίνεις για το σωστό λόγο. Νιώθω ότι ο καιρός της ενδοσκόπησης και της εκπαίδευσης έχει ολοκληρωθεί και πλέον είμαι έτοιμη να κάνω το μεγάλο άλμα. Νιώθω δυνατή και ήρεμη και τα αποτελέσματα των τελευταίων 2 μηνών με κάνουν να πετάω από χαρά! :bounce:
Εύχομαι ότι καλύτερο και για σένα κοριτσάκι μου! :love:
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή