τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 300
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 300 of 427 FirstFirst ... 200250290298299300301302310350400 ... LastLast
Results 4,486 to 4,500 of 6392
    Senior Member
    πωπωωωω φωτιά πήρε το τόπικ :lol:
    Δεν σας προλαβαίνω κοριτσάρες!!

Τα χθεσινά μου:
    Πρωινό 10.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης

Πρόγευμα 13.30: 1 αχλαδι, 10 αμύγδαλα

Γεύμα 16.30: 1 μπολ ψαρόσουπα (λαχανικά & 1/2 πατάτα) , 1 μεγάλο μπακαλιαράκι βραστό, 2 κ.σ. σκορδαλιά

Απόγευμα 19.30: 1 μπισκότο βρώμης (δεν πρόλαβα το φρούτο, αλλα το μπισκότο έχει σταφίδες και γκότζι )

Βραδινό 22.00: 1 μπολ ψαρόσουπα (λαχανικά, 1/2 πατάτα) , 1/2 μπακαλιαράκι βραστό

Έκανα και λίγο περπάτημα, γύρω στα 25 λεπτά

Και ναι επιτέλους το γύρισα σε κατσικίσο γάλα!!! Μου μυρίζει λίγο αλλά λιγότερο από τι θυμόμουν από την τελευταία φορά που είχα πιει. Οπότε το καθιερώνω! Bye bye αγελαδινο!!! :thumbup:

Senior Member
    @ need2loose στα λεω ολα αυτα για να μην εγκλοβιστεις σαν εμενα σε χαμηλες θερμιδες και χαμηλους υδατανθρακες... κακο θα κανεις καλο δεν θα κανεις... επισης κοιτα καλα το τικερακι σου εισαι ενα κιλο πανω απο το υψος σου... εισαι νορμαλ... αντε πες λιγο μπαμπατσικη... στα λεω με ολο το θαρρος ... γιατι νιωθω οτι εισαι μικρουλα και εκανα και γω τα ιδια περιπου "λαθη" ετσι εχω εγκλοβιστει τωρα σε λιγες θερμιδες και με παρα πολυ πολυ γυμναστικη και με υπερφαγικα...

Επισης να ξερεις επειδη πηγα προσφατα για λιπομετρηση οτι αυτο το 10 κιλα κατω απο το υψος ειναι απαρχαιομενο πλεον απο τους διατροφολογους και τους γιατρους το μονο που μετρανε ειναι την σχεση λιπους μυηκης μαζας... και επειδη εισαι και κοπελιτσα... να θυμασαι καλια λιγο λιπος παραπανω στα σωστα σημεια... παρα χωρις λιπος και με πτωση αν με εννοεις...

Senior Member
    Ελακι μια χαρα σε βρισκω... αυτο το κεφιρ εχει ωραια γευση... το βλεπω στο σουπερ και ολο λεω να παρω να δοκιμασω... αλλα μετα λεω και αν δεν μ αρεσει τοσα λεφτα χαμενα...
    το γκοτζι τι ειναι?

Senior Member
    Originally posted by black
    καλημερα κοριτσακια! Γυρισαμε κ εμεις απο το ταξιδακι! περασαμε καλα το ευχαριστηθηκαμε κ δεν χαλασαμε κ το προγραμματακι!!! σουπερ!

να πω πολλα συγχαρητηρια στην Ελη μας που ειδε επιτελους το8! φανταζομαι την χαρα σου!! μπραβο κοριτσακι συνεχισε ετσι !!!

Πινκ κ εγω δεν θεωρω πως εφαγες πολυ , ουτως η αλλως κ η διατρφη με 3αδες επιτρεπει μια φορα την βδομαδα ελευθερο γευμα ετσι δεν ειναι ? Μην αισθανεσαι ενοχες.Σημασια μεγαλη εχει που βρισκεις τον ελεγχο σιγα σιγα !!!

Δεν προλαβαινω να γραψω πολλα τωρα, ουτε να δωσω αναφορα για ολες τις ημερες συγχωρεστε με!

Θα γραψω μονο τα χτεσινα

Πρωι 2 παξιμαδακια με τυρι κ αχλαδι
    Δεκατιανο μηλο κ 2 κσ ξηροκαρπια ωμα
    Μ ψαρι κ σαλατα με 1κσ λαδι κ ψωμι ολικης
    Απογευμα μπισκοτο βρωμης κ 3 δαμασκηνα
    Βραδυ σαλατα αναμεικτη με τυρι κ 2 παξιμαδακια

Καλα πιστευω

Να σας ρωτησω κατι που ξεχασα να ρωτησω την διαιτολογο.αυριο εχω το μεσημερι οσπιο κ γιαβραδινο μου εχειμι αμεριδα μακαρονοσαλατα .Ποσα μακαρονια να υπολογισω?

Δεν έχω προλάβει να δω αν σου απάντησε κανείς, γιατί είναι πολλά τα μηνύματα χιχιχι, ακόμη στη μελέτη είμαι
    Καταρχήν μπράβο για το τριήμερο μπλακ είσαι αστέρι!!! Και ναι πετάω από χαρά με το 8αράκι μου δεν χορταίνω να το βλέπω χιχιχιχι

Για τα μακαρόνια επειδή είναι για βραδινό θα φας ένα φλιτζάνι βραστά ζυμαρικά, δώσε έμφαση στην σαλάτα σου και αν πεινάς αύξησε λιγο την πρωτεϊνη σου εκτός και αν είναι τυρί που εκεί λογω λιπαρών δεν φεύγεις πάνω από τα 3 δάχτυλα. Αν σου φαίνεται λίγο το τυρί και σε περιορίζει, προτίμησε τον τόνο σε νερό που μπορείς να φας και παραπάνω ή κοτόπουλο.

Senior Member
    Originally posted by black
    καλημερα κοριτσακια! Γυρισαμε κ εμεις απο το ταξιδακι! περασαμε καλα το ευχαριστηθηκαμε κ δεν χαλασαμε κ το προγραμματακι!!! σουπερ!

να πω πολλα συγχαρητηρια στην Ελη μας που ειδε επιτελους το8! φανταζομαι την χαρα σου!! μπραβο κοριτσακι συνεχισε ετσι !!!

Πινκ κ εγω δεν θεωρω πως εφαγες πολυ , ουτως η αλλως κ η διατρφη με 3αδες επιτρεπει μια φορα την βδομαδα ελευθερο γευμα ετσι δεν ειναι ? Μην αισθανεσαι ενοχες.Σημασια μεγαλη εχει που βρισκεις τον ελεγχο σιγα σιγα !!!

Δεν προλαβαινω να γραψω πολλα τωρα, ουτε να δωσω αναφορα για ολες τις ημερες συγχωρεστε με!

Θα γραψω μονο τα χτεσινα

Πρωι 2 παξιμαδακια με τυρι κ αχλαδι
    Δεκατιανο μηλο κ 2 κσ ξηροκαρπια ωμα
    Μ ψαρι κ σαλατα με 1κσ λαδι κ ψωμι ολικης
    Απογευμα μπισκοτο βρωμης κ 3 δαμασκηνα
    Βραδυ σαλατα αναμεικτη με τυρι κ 2 παξιμαδακια

Καλα πιστευω

Να σας ρωτησω κατι που ξεχασα να ρωτησω την διαιτολογο.αυριο εχω το μεσημερι οσπιο κ γιαβραδινο μου εχειμι αμεριδα μακαρονοσαλατα .Ποσα μακαρονια να υπολογισω?

Δεν έχω προλάβει να δω αν σου απάντησε κανείς, γιατί είναι πολλά τα μηνύματα χιχιχι, ακόμη στη μελέτη είμαι
    Καταρχήν μπράβο για το τριήμερο μπλακ είσαι αστέρι!!! Η χθεσινή σου μέρα άψογη!
    Και ναι πετάω από χαρά με το 8αράκι μου δεν χορταίνω να το βλέπω χιχιχιχι

Για τα μακαρόνια επειδή είναι για βραδινό θα φας ένα φλιτζάνι βραστά ζυμαρικά, δώσε έμφαση στην σαλάτα σου και αν πεινάς αύξησε λιγο την πρωτεϊνη σου εκτός και αν είναι τυρί που εκεί λογω λιπαρών δεν φεύγεις πάνω από τα 3 δάχτυλα. Αν σου φαίνεται λίγο το τυρί και σε περιορίζει, προτίμησε τον τόνο σε νερό που μπορείς να φας και παραπάνω ή κοτόπουλο.

Senior Member
    Originally posted by pink_90
    Ας τα γράψω και αναλυτικα λοιπον:
    12:00
    1 ποτ. γαλα 1,5%
    2 βρωμομπισκοτα
    1 μπανανα

15:15
    μιση μεριδα καλαμαρακια (οι γονεις μου λενε λιγοτερο απο μιση αλλα βαζω τοσο να μαι μεσα)
    μιση μεριδα ουριτσες σαγανακι
    1 πιρουνια μπακαλιαρο
    1 πιρουνια φαβα
    1 φ.ψωμι περιπου
    αγγουροντοματα(λιγη) χωρις λαδι

18:15
    γαλλικος γαλα-2κ.γλ καστανη ζαχαρη
    1 μηλο
    1 χουφτα ξηρους καρπους

21:30
    πολυ λιγο κουνουπιδι
    40 γρ φετα τυρι
    1 φετα ψωμί

Pink Πλάκα με κάνεις πάλι;;;
    Μαρή δεν έφαγες πολύ χθες! Στο μυαλό σου είναι :P
    Έφαγες απίστευτα μετρημένα στο τραπέζι, ουσιαστικά έφαγες μία μερίδα πρωτεΐνη, 1 φέτα ψωμί, τη σαλάτα σου και 2 μπουκιές μεζέ!
    Όχι απλά δεν θα έπρεπε να αγχώνεσαι αλλά θα έπρεπε να λες και πολλά συγχαρητήρια στον εαυτό σου! Εγώ πάντως σου βγάζω το καπέλο και ξαναλέω να χαλαρώσεις γιατί πλησιάζεις τους δύο μήνες και σε θέλω ντούρα για την συνέχεια !!!

Επίσης έκανες ένα απίστευτα ελαφρύ βραδινό, που ισοσταθμίζει το λίγο πιο πλούσιο μεσημεριανό σου. Έκανες κανονικά τη διατροφή σου για μένα χωρίς καν να αποκλίνεις. Μου φαίνεται ότι χόρτασε τόσο το μάτι σου από αυτά που έβλεπες στο τραπέζι που νόμιζες ότι τα έφαγες κιόλας, φάτε μάτια ψάρια ένα πράμα :lol:

κορίτσια επειδή σημειώνω τα διατροφολόγιά σας για να φτιάξω κ εγώ ένα για μένα...δύο ερωτήσεις:

γιατί στα πρωινά βάζετε μισή μπανάνα και όχι ολόκληρη; θέμα θερμίδων ή μεγάλο ποσοστό υδατάνθρακα;

και η μαγιά μπύρας...είναι σε μορφή δισκίων; και σε τι μας βοηθάει; εχω κ εγώ ενα κουτί δισκία μαγιά μπύρας. να αρχίσω να τα παίρνω κ εγώ;

σας διαβάζω όλη μέρα και νιώθω καλά και μέχρι στιγμής έχω φάει αξιοπρεπέστατα! :bouncy:

Senior Member
    @ mare12...

Για την μαγια μπυρας, εγω την περνω σε νηφαδες... http://proionta-tis-fisis.blogspot.c...post_4323.html εδω θα βρεις σε τι βοηθαει... γενικα ειναι φυσικη τροφη και ειναι πολυ θρεπτικη... εμενα να σου πω την αληθεια μου αρεσει και η γευση που δινει στις σαλατες στα χορταρικα και για αυτο την προτειμω νυφαδες (σαν ψιλοκομμενη βρωμη μοιαζει) και δεν την παιρνω σαν συμπληρωμα διατροφης απλα δινει γευση στα σαλατικα μου... και κανει και καλο...

Senior Member
    Originally posted by nowwhat
    @ need2loose στα λεω ολα αυτα για να μην εγκλοβιστεις σαν εμενα σε χαμηλες θερμιδες και χαμηλους υδατανθρακες... κακο θα κανεις καλο δεν θα κανεις... επισης κοιτα καλα το τικερακι σου εισαι ενα κιλο πανω απο το υψος σου... εισαι νορμαλ... αντε πες λιγο μπαμπατσικη... στα λεω με ολο το θαρρος ... γιατι νιωθω οτι εισαι μικρουλα και εκανα και γω τα ιδια περιπου "λαθη" ετσι εχω εγκλοβιστει τωρα σε λιγες θερμιδες και με παρα πολυ πολυ γυμναστικη και με υπερφαγικα...

Επισης να ξερεις επειδη πηγα προσφατα για λιπομετρηση οτι αυτο το 10 κιλα κατω απο το υψος ειναι απαρχαιομενο πλεον απο τους διατροφολογους και τους γιατρους το μονο που μετρανε ειναι την σχεση λιπους μυηκης μαζας... και επειδη εισαι και κοπελιτσα... να θυμασαι καλια λιγο λιπος παραπανω στα σωστα σημεια... παρα χωρις λιπος και με πτωση αν με εννοεις...
    Αχ βρε παιδάκι μου με έφτιαξες σήμερα!!!!:tumble:
    Μικρούλα δεν είμαι είμαι 36 χρονών και έχω προϋπηρεσία στις δίαιτες από τα 14! Μέχρι τα 29 μπορούσα και κρατούσα τα κιλά μου από 53-58. Στα 58 max χτυπούσαν καμπανάκια και κατέβαινα (2 -3 φορές ίσως να πήγα και ως τα 60) και πάλι με ένα μήνα δίαιτας έφτανα στα επιθυμητά επίπεδα. Κάποια στιγμή αφέθηκα και πήρα πολύ μαζεμένο βάρος και τα έχασα! Τότε 10-12 κιλά παραπάνω μου φαινόταν σαν να έπρεπε να ανέβω στο Εβερεστ για να τα χάσω. Το παιχνίδι το έχασα επειδή πανικοβλήθηκα αλλά και επειδή χάλασα τον μεταβολισμό μου και άρχισα να χάνω πολύ αργά σε σύγκριση με τα δεδομένα που είχα μάθει! Απογοητεύτηκα και με έπιασε τεράστια ηττοπάθεια. Τα επόμενα χρόνια από τα 29 ως τα 36 εναλλάσονται ανάμεσα σε δίαιτες και υπερφαγικά χωρίς να έχει μεσολαβήσει μήνας φυσιολογικής αντίδρασης πέρα από το διάστημα που ήμουν έγκυος όπου συμμαζεύτηκα και πρόσεχα να μη φορτωθώ πολλά κιλά.
    Η προυπηρεσία μου στις δίαιτες με οδήγησε σίγουρα σε μεγάλη απώλεια μυικής μάζας και σε άσχημα ποσοστά λίπους. Για αυτό το λόγο προφανώς έπρεπε πάντα να κατεβαίνω πολύ χαμηλά για να δείχνω ωραία. Τώρα προσπαθώ να στρώσω τα λάθη που έκανα. Ξεκίνησα συστηματικά γυμναστήριο, αερόβια και βάρη με σκοπό να διορθώσω το μυικό μου σύστημα και στοχεύω κατά βάση στην απώλεια λίπους και όχι βάρους. Με αυτά τα δεδομένα ίσως αυτή τη φορά πράγματι να μη χρειαστεί να κατέβω π.χ κάτω από τα 60 κιλά. Θα φανεί... Πάντως πίστεψε με προς το παρόν έχω πολύ πολύ λίπος για χάσιμο και αυτό φαίνεται...
    Την Παρασκευή έχω ραντεβού με διαιτολόγο για ανάλυση σώματος. Είμαι περίεργη να δω ακριβώς το ποσοστό λίπους που θα μου βρει και ακόμη πιο περίεργη είμαι να δω ένα μήνα αργότερα που θα ξαναμετρηθώ κατά πόσο θα έχω ή όχι διορθώσει τη σύσταση του σώματός μου.
    Τέλος με βάση τη δική μου πείρα που περιλαμβάνει άπειρες δίαιτες και προσπάθειες ανεύρεσης μια διατροφής που να μου ταιριάζει αυτή (χαμηλών υδατανθράκων, προιοντα ολικής, όχι ζάχαρη, αλεύρι)είναι ότι καλύτερο (για εμένα) έχω κάνει ως σήμερα.
    Στις προηγούμενες προσπάθειες συνήθως ήμουν της λογικής λίγο από όλα σε περιορισμένες θερμίδες (1200) αλλά το αποτέλεσμα ήταν να πεινάω συνέχεια και τελικά να τη σπάω.
    Τώρα θερμιδικά δεν έχω μεγάλη διαφορά αλλά δεν πεινάω και αυτό για εμένα είναι το Α και το Ω γιατί η πείνα κατά κύριο λόγο ήταν η αιτία ποου πυροδοτούσε την υπερφαγία!

τέλεια. ευχαριστώ

Senior Member
    Originally posted by nowwhat
    Ελακι μια χαρα σε βρισκω... αυτο το κεφιρ εχει ωραια γευση... το βλεπω στο σουπερ και ολο λεω να παρω να δοκιμασω... αλλα μετα λεω και αν δεν μ αρεσει τοσα λεφτα χαμενα...
    το γκοτζι τι ειναι?
    Τα goji berries είναι κάτι μικρά κόκκινα αποξηραμένα φρουτάκια, τα οποία είναι σούπερ αντιοξειδωτικά και πολύ θρεπτικά. Είναι όπως όλα τα berries έτσι και τα goji είναι πλούσια σε βιταμίνη c και ταιριάζουν τέλεια σε μπισκότα και ανακατεμένα με βρώμη, ξηρούς καρπούς και γάλα.

Όσο για το κεφίρ, αν σου αρέσει το γιαούρτι και το ξινόγαλο μάλλον θα σου αρέσει. Εγώ έχω τον μύκητα και το φτιάχνω μόνη μου από γάλα που αγοράζω. Δεν χάνεις κάτι να δοκιμασεις είναι άριστη προβιοτική τροφή και απαλύνει πολύ τις πεπτικές διαταραχές (καούρες και δυσκοιλιότητα) . Εγώ για αυτό το λόγο το ξεκίνησα και για αυτό και συνεχίζω να το πίνω καθημερινά.

Senior Member
    Originally posted by mare12
    κορίτσια επειδή σημειώνω τα διατροφολόγιά σας για να φτιάξω κ εγώ ένα για μένα...δύο ερωτήσεις:

γιατί στα πρωινά βάζετε μισή μπανάνα και όχι ολόκληρη; θέμα θερμίδων ή μεγάλο ποσοστό υδατάνθρακα;

και η μαγιά μπύρας...είναι σε μορφή δισκίων; και σε τι μας βοηθάει; εχω κ εγώ ενα κουτί δισκία μαγιά μπύρας. να αρχίσω να τα παίρνω κ εγώ;

σας διαβάζω όλη μέρα και νιώθω καλά και μέχρι στιγμής έχω φάει αξιοπρεπέστατα! :bouncy:
    Marie καλωσόρισες
    τη μπανάνα όταν είναι μεγάλη την τρώμε μισή γιατί αυτό θεωρείται ως μία μερίδα φρούτου, δεν είναι μόνο θέμα θερμίδων αλλα και γλυκαιμικού δείκτη. Επειδή οι μπανάνες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη για να μην ανεβάσουμε απότομα τη γλυκόζη στο αίμα μας την τρώμε με μέτρο, όπως και τα αποξηραμένα φρούτα και τα σταφύλια. Αν είναι μικρή εννοείται πως την τρως ολόκληρη. Μην μασάς όμως με τις ποσότητες να είσαι και τρελά ακριβής. Λίγο πάνω λίγο κάτω μέσα θα είσαι
    Για την μαγιά δεν έχω ιδέα, δεν έχω φάει ποτέ, αλλά από τι είδα σε κάλυψε η nowwhat

Senior Member
    χμμμ μαγιά = προβιοτική τροφή

ο καθένας με τα κόλπα του!
    Περίπου ότι κάνει και το κεφίρ κάνει και η μαγιά μπύρας λοιπόν (μόλις διάβασα το άρθρο)
    Αυτό το μπλογκ το λατρεύω! Το διαβάζω σχεδόν καθημερινά.

Senior Member
    Ευχαριστω Ελλη θα ψαξω εδω να δω μηπως και βρω αυτα τα μπεριες να δοκιμασω...

Να ρωτησω και κατι αλλο που παντα το χα απορια στα 3ωρα... εγω ας πουμε μετα το γευμα στο ενδιαμεσο του τριωρου δηλαδη θα πινω κανα καφε (αυτος με γαλα+γλυκαντικο).. κανα τσαι, τηλιο, λουιζα, χαμομηλι(αυτα σκετα)... δεν εχει να κανει ομως σωστα ? λεω μηπως το γαλα στον καφε κανει τπτ... (καλα θα μου πεις μην κολλας στην λεπτομερεια...) αλλα ειπα να το ρωτησω...

Senior Member
    Πάντως να προσθέσω στην κουβέντα την πρωινή για τα υπερφαγικά ότι όπως είπα και πιο πάνω η λέξη "απαγορευμένο" λειτουργεί πολύ αρνητικά στην ψυχολογία μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε τρόπο ζωής μία διατροφή από απορρίπτει οποιαδήποτε τροφή, πόσο μάλλον ολόκληρες ομάδες για πολύ καιρό. Και το κακό είναι όταν τελειώνουμε αυτή τη διατροφή ότι όταν πάμε να φάμε από τα "απαγορευμένα" νιώθουμε αυτόματα τύψεις και αυτό καταλήγει να μας βγαίνει αντιδραστικά και να καταφεύγουμε σε υπερφαγικά.

Αν κατάλαβα κάτι τόσα χρόνια που παλεύω με το βάρος μου είναι ότι οι βιοχημικές μας ισορροπίες είναι πολύ σημαντικές για να μπορέσουμε να ισορροπούμε στη διατροφή μας. Ειδικά το θέμα των ορμονικών και της αντίστασης στην ινσουλίνη είναι σος! Οι περισσότεροι παχύσαρκοι έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη και είναι σε αυτό που λέμε προδιαβητικό στάδιο. Αλλά ακόμη και να μην είσαι παχύσαρκος, αν δεν φροντίζεις την ισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα σου θα έχεις προβλήματα με λιγούρες και υπερβολική πείνα. Πόσο μάλλον αν έχεις και μία διαταραχή στην πρόσληψη τροφής. Όντως τα τρίωρα - τριάδες είναι πολύ κοντά στην διατροφή των διαβητικών γιατί ουσιαστικά βασίζεται στην ισορροπία της γλυκόζης στο αίμα εκτός από την παραγωγή της απαιτούμενης σεροτονίνης για να νιώθουμε πλήρεις. Αν όλοι τρώγαμε σαν διαβητικοί το ποσοστό της παχυσαρκίας θα ήταν πολύ χαμηλότερο! Η λογική είναι ότι οτιδήποτε βαριά επεξεργασμένο ως τροφή διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες της γλυκόζης και της ινσουλίνης μας. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τρώμε τροφές ανεπεξέργαστες και ολικής άλεσης προϊόντα. Για αυτό πρέπει να αποφεύγουμε την ζάχαρη και το λευκό αλεύρι και να τα αντικαθιστούμε με άλλες λιγότερο επεξεργασμένες τροφές. Όσο πιο κοντά στην φύση είναι η τροφή μας τόσο πιο εύκολα την αναγνωρίζει και την αφομοιώνει το σώμα μας. Είναι τόσο απλό!