Results 4,591 to 4,605 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
30-03-2013, 04:06 #4591
Και που να ήξερα! Σας έχω νέα, πολύ ευχάριστα για όσες δεν πηγαίνουν σε διαιτολόγο τριάδων. (αν έχω καταλάβει καλά μόνο η πινκ και η Ελλη πηγαινουν στον κυριο Ζ? συγχωρέστε με είναι και περασμένη ώρα, Ελλη θυμάμαι μου τα είχες γράψει αλλά κατα λάθος τα έσβησα :dork: )
Λοιπόν στο ψητό: γύρισε ο άντρας μου από τη δουλειά (έχει 9μηνη άδεια από το δημόσιο και βρήκε μια βραδυνή δουλειά για μεροκάματο), μου έφερε ένα πακέτο, είχα παραγγείλει αυτό http://www.skroutz.gr/books/270190.%...%84%CE%B5.html
Ανοιξα το πακετο και διαβαζα χαλαρα και σε στυλ "αντε να παμε για υπνο κι αυριο παλι"
Και ξαφνικα βλεπω μεσα "τριαδολογικη"! Κοιτάω καλύτερα, συγγραφέας Ζουμπανέας, τί μου θυμίζει τί μου θυμίζει! Φυσικά το βρήκα μετά!
Ε λοιπόν μέσα έχει ένα ολόκληρο βιβλίο κυριολεκτικά με συνταγές!!! Εύκολες και γρήγορες λύσεις για πρωινό με τριάδες!! Το διάβαζα τώρα κι έτρεχαν τα σάλια μ και θα με βοηθήσει πολύ μόλις σφίξει η δουλειά και οι ζέστες! Πχ μπορώ να ετοιμάσω από τώρα το πρωινό μου! Εχει φοβερες ιδεες, έχω και το "τί θα μαγειρεψεις σημερα μαμα" αλλά δεν το είχα συνδιάσει με τις τριάδες, ενώ αυτο το λέει και ο ίδιος! Εχει και το μυστικό του Μαθουσαλα μέσα!
Μάλλον τώρα θα απορείτε γιατί τόσος εξστασιασμός, αν δε το καταλάβατε...λόγω σύμπτωσης! Μα να παραγγείλω βιβλίο και να λέει για τριάδες χωρίς να το γνωρίζω? :crazy:
Στο εξής πρωινό και κολατσιό θα τα έχω ετοιμάσει από πρίν να τα έχω σιγουράκι, γιατί το πρωί με τη δουλειά ξεχνιέμαι. Αν σας αρέσει κάτι να μου πείτε να σας μεταφέρω τη συνταγή/κόλπο από το βιβλίο. Καληνύχτα! Ωρα να κοιμηθώ, ελπίζω :smirk: Ελλη εύχομαι σύντομα κι συ...αυπνίες! :wink2:
- 30-03-2013, 09:44 #4592
καλημερα και καλο σαββατοκυριακο με ανεβασμενη διαθεση ευχομαι!
nowwhat δοκιμασε τα γκοτζιμπερις μεσα στην βρωμοκρεμα! μαλακωνουν και γλυκαινουν , εμενα μ αρεσουν πολυ!
Δημητρα μ αρεσει ο ενθουσιασμος σου κι ευχομαι αυτην την φορα να κρατησει! αφηνω τις απαντησεις στα αλλα κοριτσια καθως φρεσκια κι εγω , μην σε παρω στο λαιμο μου σε κατι...
εκανα εχθες τα βρωμομπισκοτακια που εκθειαζατε. μα τι λιχουδια ειναι αυτη; τετοια λιχουδια ειναι νωρις να την ενταξω στο προγραμμα μου... με το ζορι συγκρατηθηκα στα 2.5 , θα προσπαθησω να φαω μονο ενα σημερα στο πρωινο μου και θα παω τα υπολοιπα στην μαμα μου που νηστευει γιατι δεν μου εχω καθολου εμπιστοσυνη να τα νιωθω στο σπιτι... θα τα ξανακανω την μεγαλη εβδομαδα που θα νηστεψω κι εγω... ελπιζω τοτε να νιωθω πιο συγκρατημενη...
τα χθεσινα μου λοιπον...
9:00
ποριτζ με 2κσ πιτουρο βρωμης 1 λιναροσπορο και 1 μηλο τριμενο μεσα... δεν μ αρεσε ιδιαιτερα..
11:45
1/4 απο πιτσακι με πιτα ολικης
1 μανταρινι
15;00
2 κουπες μακαρονια ολικης με 3κσ σαλτσα ντοματας ετοιμη (χωρις λαδι και ζαχαρη) και 50γρ τριμενο τυρι χαμηλων λιπαρων. 1 πιατο μπροκολο με 1κσ λαδι
18:30
1/4 πιτα ολικης (εδωσα τα αποπανω στο σκυλακι μου και λυπηθηκα να την πεταξω)
1 πρσ μηλο
κρεμα
βρωμοκεικ
22:00
1 μηλο
1 ποτηρι γαλα με κακαο
2.5 βρωμομπισκοτα και λιγες ενοχες που δεν σταματησα στο πρωτο
30-03-2013, 11:49 #4593
Φλώρα μ αν δείς τί έχει μέσα το βιβλίο θα ενθουσιαστείς κι συ! Τί να σου πω, κάθισα και γράφω λίστα σουπερμαρκετ, όχι απλά απενεχοποίηση τροφίμων, μέχρι και μερέντα έχει! Και η μαγγιά είναι πως πολλά πρωινά μπορείς από το βράδυ να τα έχεις φτιάξει! ξυπνάς τα παίρνεις μαζί σ, το πολύ να χριεαστεί να κόψεις ένα φρουτάκι στα γρήγορα. Ξέρεις έχω θεμα μεγαλο με το πρωινό και το ενδιάμεσο (τα χάνω μόνιμα όταν δουλεύω) και τώρα νιώθω ότι έχω τα εργαλέια που χρειάζομαι σταχέρια μ!
Αλλο καλο που εχει ειναι οι καταπληκτικες φωτογραφιες οπου και καταλαβα επιτελους τις αναλογιες, εχει τα παξιμαδια και τα ισοδυναμα μιας φετας ψωμι τοστ, πριν πχ για να το κανω αυτο πελαγωνα γιατι ενιωθα οτι πρεπει να μετραω θερμιδες.
Οταν έριχνα το βάρος στις θερμίδες έψαχνα να βρω τί μπορεί να αντικαταστησει μια φετα ψωμι τοστ και πελαγωνα! έτρωγα λοιπόν λίγο και μετά πεινούσα! Τωρα μαλλον τερμα η πεινα! Εντωμεταξυ ο τυπος ειναι απαιχτος, βαζει στο τοστ απο φιλαδελφια με μαρμελαδα και φρουτο μεχρι μερεντα με ξηρους καρπους! Εναλλακτικα τοστακια!
Και δε σου παω μακρυα, το πιο "ενοχο" τυρι το φιλαδελφια, εκεινος το χρησιμοποιει. Και ξερεις τι αλλο καλο εχει, σου λεει και τι να εχεις στο ψυγειο σε περιπτωση εκτακτης αναγκης που δε προλαβαινεις τιποτε πχ δε σου απαγορευει να παρεις ετοιμους χυμους!
Ξεκαθαρίζει πόσο σημαντικό είναι να φάμε πρωινό με σωστό συνδιασμό και να μη ξεχασουμε να παρουμε μαζι το ενδιαμεσο γευμα για να ειμαστε σιγουροι οτι θα εχουμε κατι να φαμε, και τα υποστηριζει! Κι ακομα ειμαι στην αναγνωση πρωινου και σνακ :bigsmile:
Α κι αν ανησυχουμε γιατις θερμιδες, σου λεει φαε το μισο σνακ! Επίσης δεν εχει αναγκαστικά ένα φρούτο αλλά φέτες φρούτου, ίσ ανα γίνει η τριάδα! Εχει και τα τοστ τα κλασσικα με ντοματα και τυρι!!!
30-03-2013, 12:07 #4594
ποιο βιβλιο τα εχει ολα αυτα να το ψαξω;;;
την διατροφικη νοημοσυνη την ειχα διαβασει κι εγω περισυ που ειχα πρωτοασχοληθει με τις τριαδες πρεπει να την ξαναπιασω...
30-03-2013, 13:44 #4595
Originally posted by sweetOctober http://www.skroutz.gr/books/270190.%...%84%CE%B5.html
Σου δείχνει περίπου τί πρέπει να τρως με κατατοπιστικές φωτογραφίες και σου κάνει και συνδιασμούς φοβερούς, τρικ και συμβουλές για να έχεις σχεδόν πάντα κάτι έτοιμο ή να το ετοιμάσεις σε ελάχιστο χρόνο.
Εκτός από όλααααααααα αυτά έχει στο τέλος και προτεινόμενα διαιτολόγια στη λογική των τριάδων κάποια που πρόλαβα και είδα, και αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πχ κάποιος που έχει υπερταση διαβητη κτλ.
Ένα θα σου πω μονάχα ένα, θα τα ξεκοκκαλίσω, να τα θυμάμαι απέξω κι ανακατωτά! Και θα πάω και σουπερμαρκετ να πάρω και φιλεδελφια και πίτες και ψωμάκια και από όλα! Οχι δε θα τα τρωω πια σε βουλιμικό αλλά στε πλαίσια μιας σωστής διατροφής! :thumbup::thumbup:
Να ρωτήσω κάτι, οι πίτες ολικής που λέγατε που τις βρήκατε? Ξέρει κάποιος μάρκα να τις παραγγείλω? Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωω πάω να κάνω δουλειές!!! Σήμερα έχω από το πρωί ραδιόφωνο και χορεύω! Διάθεση σούπερ! Ξαφνικά φαίνονται όλα πιο εύκολα, πιο δυνατά! Ειλικρινά με είχα ξεγραμμένη, δεν μπορώ πια να κάνω δίαιτα. Απλά δεν μπορώ. Κυρίως ΔΕΝ ΘΕΛΩ!
Originally posted by florage
ποιο βιβλιο τα εχει ολα αυτα να το ψαξω;;;
την διατροφικη νοημοσυνη την ειχα διαβασει κι εγω περισυ που ειχα πρωτοασχοληθει με τις τριαδες πρεπει να την ξαναπιασω...
Τσέκαρε και το βιβλίο "τί καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά" πάλι του Ζουμπανέα. Αυτό το έχω χρόνια και το χρησιμοποιώ, άπλες εύκολες καθημερινές συνταγές αλλά με κολπάκια να μη βαραίνει το στομαχι. Τις κάνω πολύ συχνά, απέξω τις έχω μάθει. Πχ κόβεις ροδέλες ντοματα και κρεμμυδι στρωσεις σε κατσαρολα, αποπανω βαζεις κοτοπουλο φιλετο σε στρωσεις και γινεται λουκουμι!
30-03-2013, 14:29 #4596
Α τι καλο; θα το πάρω κ εγώ το βιβλίο! thank you
))
30-03-2013, 15:02 #4597
τίποτα, μακάρι να το πάρετε όλες, νιώθω σίγουρη πια για το τι κανω, γιατί όσα και να σου λέει ο άλλος είναι δύσκολο να τα ξαναβρίσκεις στο φόρουμ! Νιώθω υπέροχα! Πάω να κάψω καμμιά θερμίδα με σίδερο, σε ένα δίωρο που θα χωνέψω θα πάω για τρέξιμο! Αχ αυτή η σεροτονίνη αχ αχ ΘΕΑ!
30-03-2013, 15:35 #4598
Όχι δε παω στον κυριο Ζ. είμαι θεσ/νικη και απλά πάω σε διαιτολόγο που μου δίνει διατροφή με βάση αυτό το σύστημα. το σνακ μπορει να ειναι φρουτο φρεσκο ή αποξηραμενο ή κπ λαχανικό. π.χ ξηρους καρπους και αγγουρι αν δε θες φρουτο. Μετα το βραδινο εγώ κάνω δυαδα αν εχω ξυπνησει αργα και δεν προλαβα να κανω σνακ αναμεσα σε πρωινο κ μεσημεριανο. αλλα ειναι αναλογα το τι λειτουργει στον καθενα και το προγραμμα του φανταζομαι. πηρε το ματι μου και για τοστ με ντοματα ναι ειναι τριαδα γιατι να μην ειναι
30-03-2013, 15:55 #4599
Eli δε ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος για να σε ευχαριστήσω που μου απάντησες εκείνο το βράδυ στο πρώτο μου ποστ, δίνοντάς μου το λινκ γι αυτό το τόπικ και διάβασα για τη διατροφή που ακολουθείτε. Και εσένα και τα υπόλοιπα κορίτσια (nowwhat, florage, sweetOctober, Ασημένια ελπίζω να μη ξεχνάω κάποια). Δε ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανα τόσες μέρες αποχή απο γλυκό (ή υπερφαγικό με ζάχαρη). Τρώω απ όλες τις ομάδες και ταυτόχρονα έχω και απώλεια αλλά και σχετικά καλή ψυχολογία. Αυτά. Φιλάκια καλό σ/κ σε όλους
30-03-2013, 17:44 #4600
Κοριτσια μου μπηκα να πω την καλησπερα μου...
Πηγα για χορταρακια, μαζεψα ολο τον μπαξε... βεβαια τριωρικα/τριαδες τα θαλασσωσα σημερα ... αλλα διατροφικα δεν εχω φαει ασχημα εννοω τροφες και ουτε ποσοτητες μεγαλες... απλα δεν ηταν ουτε τριαδες ουτε τριωρα ηταν καθε λιγο τσιμπα απο δω τσιμπα απο κει, βεβαια ολες οι τροφες πολυ μετρημενες... αναγνωριζω επισης στον ευατο μου οτι παροτι τα κανα ολιγον θαλασσα με τα τριωρα και τις τριαδες δεν εκανα υπερφαγικο, γιατι οταν εγω κανω υπερφαγικο εχω το βασικο συμπτωμα να τρωω μεχρι να νιωσω δυσφορια απο το φαγητο, μεχρι σκασμου που λενε και σηνυθως τροφες λιπαρες που δεν εχουν να προσφερουν κατι...
Το μενου ειχε λοιπον σημερις,
8:15 6 αμυγδαλα ξυπνησα απο λιγουρα
9:15 3/4 φλιτζανιου γαλα+2 κ.σουπας κοφτες βρωμη+1 κ.γ γκοτζι
12:00 1/2 αχλαδι φετελ (ειναι τα μεγαλα οποτε 1/2 ειναι μια μεριδα φρουτου), 1κ.γ ταχινοκακαο
1:00 Μια μεγαλη χουφτα ξηροι καρποι +1 δαμασκηνο ξερο (τους ειχα παρει μαζι μηπως πεινασω, δεν πεινουσα ακριβως αλλα ηθελα κατι να μασουλησω), 1 μπισκοτο μιραντα με σοκολατα (το εκλεψα απο το πιτσιρικακι μιας φιλης μου)
5:00 χορτα απο αυτα που μαζεψα 1 φλιτζανι, 1 ασπραδι αυγου +50 γρ τονο σε νερο
Επειδη παραεφαγα αυτες τις μερες ξηροκαρπια, δεν εβαλα λαδι στα χορταρακια καθως εχουν οι ξηροι καρποι αρκετα καλα ελαια... Θερμιδικα δεν εχω ξεφυγει γιατι εφαγα σχετικα λιγα σε ποσοτητα, αλλα λεω να το παω πιο χαλαρα απο δω και κατω μην χτυπησει την πορτα η υπερφαγια οποτε προγραμματισα και εβγαλα για τις 8:00 1 μηλο+ 1/2 γιαουρτι και για τις 11:00 1/2 γιαουρτι +1 κουταλια βρωμη +1/2 αχλαδι φετελ+1κ.γ μελι
30-03-2013, 19:53 #4601
Originally posted by mare12
Eli δε ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος για να σε ευχαριστήσω που μου απάντησες εκείνο το βράδυ στο πρώτο μου ποστ, δίνοντάς μου το λινκ γι αυτό το τόπικ και διάβασα για τη διατροφή που ακολουθείτε. Και εσένα και τα υπόλοιπα κορίτσια (nowwhat, florage, sweetOctober, Ασημένια ελπίζω να μη ξεχνάω κάποια). Δε ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανα τόσες μέρες αποχή απο γλυκό (ή υπερφαγικό με ζάχαρη). Τρώω απ όλες τις ομάδες και ταυτόχρονα έχω και απώλεια αλλά και σχετικά καλή ψυχολογία. Αυτά. Φιλάκια καλό σ/κ σε όλους
30-03-2013, 20:36 #4602
Bravo σου mare!
Σήμερα:
10:00-10:15
2 παξιμαδάκια πολύσπορα με 2 lavachequirit light, 2 φέτες ντοματούλα μικρή, 2 φ. Γαλοπούλα βραστή, καφέ κουπάτο σκέτο
12:30-13:15
1 φλιτζανι φρουτα αναμεικτα (πορτοκαλι, μηλο, αχλαδι, μπανανα)
10 ξηροι καρποι αναμεικτοι (καρυδι, αμυγδαλα, φουντουκια)
14:10-14:30 *(πείνα = έφαγα νωρίτερα)
3,5-4 μεγάλα κεφάλια αγγινάρες (έκανα μικρά κι έλιωσαν, με το μάτι έμοιαζαν με 4 μεγάλα)
1 μπουνιά πατάτα βραστή
καρότο, κρεμμύδι, 5 ελιές, μισή ντοματούλα
μισό μεγαλο σταρενιο παξιμάδι (25 γρ.)
1 πολυβιταμίνη + 1 λεκιθίνη
17:30-18:00 *(δε πεινάω)
κουπάτο σκέτο με 2 digestive & 2 αποξηραμένα βερύκκοκα
21:30-21:45
1 σούπα knorr minestrone εμπλουτισμένη με κολοκυθάκια βραστά και μανιτάρια
3 δάχτυλα τρικαλινό light, μισό μεγάλο σταρένιο παξιμάδι
λίγο τουρσί
nowwhat το ελαιόλαδο είναι σημαντικό, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί αλλά αν θες το κοιτάω (στο βιβλίο). Πάντως δεν έχει σχέση με τα ξηροκάρπια. Μετράς θερμίδες μαζί με τις τριάδες? Γιατί έτσι?
Καληνύχτα και καλά να περάσετε όσες βγείτε! Δε βγήκα, είμαι σε πλήρη ακινησία! Ευτυχώς κάνω δουλειές σπίτι! Φιλούτια!
30-03-2013, 21:14 #4603
μπαινω στο σπιτι και βρισκομαι μεσα σε καυγα των παιδιων μου (κλασικα τσακωνοντας για το ιδιο παιχνιδι ενω υπαρχουν δεκαδες ομοια) ο νεροχυτης μεχρι πανω απο τα μεσημεριανα τους σκεπτομενη οτι πρεπει να μαζεψω τα ρουχα να απλωσω τα αλλα , αρπαζω ασυναισθητα ενα βρωμομπισκοτο (οχι ταχινου τα λιγοτερο αμαρτωλα ) το χλαπακιαζω ενω εχει περασει μολις μιαμιση ωρα απο το τριαδακι μου, χωρις να πειναω. η μικρη ζηταει φαγητο της βαζω, μετα στα μισα το παραταει (κρεατοσουπα) παιρνω το κουταλι τρωω μια κουταλια ζουμακι (αποφευγοντας τα μακαρονακια) μετα αλλαη μια. μετα κοκαλωνω... τι κανω τωρα; πειναω; οχι! σπρωχνω το πιατο πιο περα... το ξανατραβαω τρωω αλλη μια με μακαρονακι αυτη τη φορα, σκεφτομαι το αφαιρεσα ολο το λιπος πριν την φτιαχνω (ηταν παγωμενος ο ζωμος και ειμα απολυτη) μετα ξαναρωταω, πειναω;; ΟΧΙ! ξανασπρωχνω το πιατο, ο καυγας των μικρων να εξακολουθει... αδειαζω το πιατω στα σκουπιδια, βουταω αλλο ενα μπισκοτακι. μα δεν πεινας! μου φωναζει μια φωνουλα εσωτερικη... σκεφτομαι οτι ειναι βεβαιο τι θα ακολουθησει... μετα σκεφτηκα εσας!!! μπαινω και σας τα λεω... νιωθω καλυτερα! υποσχομαι μια σαλατα με ψαρι ψητο για βραδυνο αντι του ελαφροτερου γευματος που ειχα σκοπο να κανω.... ετσι για να με καλοπιασω.. εχουν περασει.... 12 μερες απο το τελευταιο υπερφαγικο! εσπασα το ρεκορ των 11!!! οχι μπορω καλυτερο νουμερο απ το 12!!! προκληση! μ αρεσουν οι προκλησεις... στο χερι μου ειναι θα το καταφερω!!
.............συνεχιζεται.......
30-03-2013, 21:31 #4604
Ετσι Φλωρακι!!!! Μιλα στα πιτσιρικια σου, εξηγησε τους (που ειμαι βεβαιη το κανεις) και προτεινε τους να παιξετε κατι ολοι μαζι !!!! Ετσι και τα μικρα θα μεινουν ικανοποιημενα και εσενα το μυαλο σου θα αποσπαστει απο το φαγητο :-)... Εμεις εδω ειμαστε κοριτσι για ενα μπισκοτο δεν χαλασε ο κοσμος :-)
@sweet ναι εγω μετραω θερμιδες αν και δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα το κανω γιατι εχωντας ακολουθησει αρκετο καιρο υποθερμιδικη διατροφη εχω εγκλοβιστη εκει και πρεπει σταδιακα σταδιακα να αυξησω τις ποσοτητες της τροφης μου παντα ποιοτικη ουτως ωστε να μην παρω βαρος πισω... Κανωντας καιρο υποθερμιδικη μαθαινεις τον οργανισμο σου να συντηρηται με λιγοτερη τροφη για να επανελθεις λοιπον ο βασικος μεταβολισμος στα κανονικα του θελει σταδιακη επανενταξη και οχι αποτομα... Αυτο ειναι το κακο των υποθερμιδικων διατροφων... για αυτο σου ελεγα και σενα να βρεις κατι να σου ταιριαζει και να μην εγκλοβιστεις σε υποθερμιδικη !! Ο δρομος που διαλεξες ειναι ο καλυτερος!!
30-03-2013, 21:57 #4605
nowwhat ευχαριστω για την ανταποκριση, με εβγαλαν απ τα ρουχα μου, πως να βρω κουραγιο να κατσω να παιξω μαζι τους... ευτυχως εβαλε barbie το star και πηγε η μεγαλη εμεινε το παιχνιδι στον μικρο εκανα κι εγω 2-3 ψιλοδουλιτσες και τωρα ψηνω το ψαρακι μου... πιστευω οτι ξεπεραστηκε... και τα μπισκοτακια τα ξεχασα ηδη... μηπως τα καταλλαβαινα οταν τα ετρωγα; σαν να τα ετρωγε αλλος ηταν... νομιζω οτι το χω το 13!!!
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή