τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 366
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 366 of 427 FirstFirst ... 266316356364365366367368376416 ... LastLast
Results 5,476 to 5,490 of 6392
    Jewel πολύ καλά μέχρι στιγμής... Ρυζακι μπορούσες να φας και παραπάνω.(Ένα κουπακι γιαουρτιού δλδ) Τώρα όσον αφορά την τριάδα πρέπει οπωσδήποτε να έχει και άμυλο κατά προτίμηση να ναι και ολικής. Αν δε βάλεις άμυλο δε θα μπορέσει ο οργανισμός να φτιάξει την πολυπόθητη σεροτονινη και το αποτέλεσμα θα ναι σε καμιά ώρα να πείνας και να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Βάλε στη κοτοσαλατα σου λίγα κρουτονς +
    βραστό καλαμπόκι ας πούμε... Μμμμμ φοβερό!

Senior Member
    Αχ το πόσο χαίρομαι που ξαναπήρε ζωή το θεματάκι αυτό δε λέγεται!!!
    Είστε όλες γλυκύτατες και σας ευχαριστώ από καρδιάς για τα όμορφα λόγια σας!!
    Χαρά μου και τιμή μου αν περιγράφοντας την πορεία μου σαν δίνω έστω μια μικρή μικρή ώθηση να συνεχίσετε τον αγώνα σας!!

Μιτσάκι γλυκό έχεις δίκιο ότι οι φίλες σου δεν σε καταλαβαίνουν, το χω βιώσει και εγώ!!! Κανείς δε μπορεί να σε καταλάβει αν δεν έχει φορέσει τα παπούτσια σου και δεν έχει περπατήσει το δρόμο σου. Γι αυτό κιόλας νιώθουμε την ανάγκη να εκφραζόμαστε εδώ γιατί ξέρουμε ότι θα βρούμε άτομα που κατανοούν ακριβώς τι περνάμε

jewel πολύ ωραία η διατροφή σου αν και για μένα θα 'ταν οι διπλές ποσότητες :P
    για να μια ειλικρινής το κάστανο δεν ξέρω σαν τι μετράει αλλά στη δυάδα δεν έχεις πρωτεΐνη, έχεις υδατάνθρακα και κάτι φρέσκο φρούτο ή λαχανικό. Για την τριάδα χρειάζεται πάλι το άμυλο(υδατάνθρακας) π.χ κοτοπουλο-σαλατα-παξιμαδι/ρυζι/πατατα/ψωμι κλπ. Ένα τοστ με φρουτο είναι πάλι τριάδα αν δε θες σαλάτα κάθε φορά. Εγώ τώρα θα φάω μπιφτεκάκια που αντί για ψωμί βάζω βρώμη και είναι εξίσου νοστιμα!

Μαρουλένια μου περιμένουμε και τα δικά σου νέα όταν στο επιτρέψει το ιντερνετ!!

Καλησπέρα κορίτσια!!

Και εγώ τρώω κάθε 3-4 ώρες και μ' έχει βοηθήσει πολύ αυτό,
    όμως δεν ξέρω αν τηρώ αυτές τις "δυάδες" ή "τριάδες" που λέτε.
    Μου φαίνεται λίγο πολύπλοκο να σκέφτομαι κάθε φορά τα τρόφιμα που τρώω από τί ομάδα τροφίμων είναι...

Δεν είναι πολύπλοκο. Ρουτίνα είναι. Αλλά απο όσο έχω δει νομιζω οτι η διατροφή πουνκανεις δεν απέχει κ πολυ.

Πινκ είσαι η παλαίμαχος εδώ μέσα στις τριάδες(αν κ νεότατη) σαν τον μαγο Γκάνταλφ χρειαζομαστε την καθοδήγηση σου

Originally posted by Μαντάμ σου σου
    Δεν είναι πολύπλοκο. Ρουτίνα είναι. Αλλά απο όσο έχω δει νομιζω οτι η διατροφή πουνκανεις δεν απέχει κ πολυ.
    Α, τότε οκ!! :starhit:
    Να μπω κ εγώ στην ομάδα σας λοιπόν!

Senior Member
    Τι καλά και η Μάντζι μας παρέα Νομίζω πάντως, από τα λίγα που κατάλαβα, κι εγώ πώς πλησιάζει πολύ στις τριάδες το ημερολόγιο σου ..

Λοιπόν...
    Πρωί
    Φέτα ταχινόμελο (χαντμειντ)
    κι ακούγοντας τη συμβουλή σας
    από τα δύο πορτοκάλια που θα έστυβα, έστυψα μόνο το ένα (είναι μικρούτσικα)
    και το άλλο έφαγα

μετά από κανένα δύομισάωρο
    δύο μικρά μπισκοτάκια κανέλας με σουσάμι της μανούλας μου
    και μισή μπανάνα

Μεσημέρι
    καρότο σαλάτα
    μακαρονάδα (μαύρη)
    και σάλστα θαλασινών

μετά από ένα τρίωρο
    10 μύγδαλα
    και την άλλη μιση μπαναν

μετά από κανένα τρίωρο (ημουν επίσκεψη)
    δύο χειροποίητα μικρά μηλοπιτάκια

και για βραδινό
    καρότο σαλατα
    λίγο ψωμί και λίγο τυρί

Ροζ-Γκουρού Γκανταλφ, περιμένω τις παρατηρήσεις σου.
    Πάντως όπως και να πάει είμαι πολύ χαρούμενη ακόμα και για αυτή τη μέρα.

Με κάνατε να νιώσω ασφάλεια πώς δε θα ξαναπέσω στα βαρυστομαχιασματα και τους εμετόυς
    και με πείσατε μετά από έξι χρονια που έκανα την τελευταία μου σκληρή δίαιτα να σταματήσω
    να τρώω αψυχολόγητα και να βρω έναν τρόπο να αποκτήσω μια πιο ισορροπημένη διατροφή.

Senior Member
    Παλαίμαχος...χιχιχι μου άρεσε πολύ μανταμ σου σου!!

Ματζουράνα καλησπέρα!!! Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα το πιο απλό από άποψη διατροφής!! Πιστεύω βασικά ότι είναι η μόνη διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει όοοολος ο πληθυσμός ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας, ασθενειών ιδιαιεροτήτων κλπ!

Η όλη λογική αυτής της διατροφής είναι να τρώμε κάθε 3 ώρες ώστε να κρατάμε τα επίπεδα των ορμονών μας υψηλά χωρίς να έχουν απότομες αυξομειώσεις. Έτσι η πείνα έρχεται σταδιακά και δεν θες να φας τον τόπο με το που την αισθανθείς. Τα γεύματα είναι 5 (3 βασικά+2 σνακ). Διαμορφώνονται ανάλογα με τις ώρες σου.
    Στα 3 βασικά φροντίζεις να έχεις μια μερίδα πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, αυγό, γάλα, γιαούρτι κλπ.) +1 μερίδα υδατάνθρακα(άμυλο)(ολικής προϊόντα ψωμί, παξιμάδια, ζυμαρικά κλπ. ή πατάτα ή καστανό ρύζι) + 1 μερίδα από κάτι "φρέσκο" δηλ. φρούτο(+αποξηραμένο μπορείς να φας απλά χρειάζεται μέτρο στην ποσότητα) ή λαχανικό --->η λεγόμενη τριάδα

Στα σνακ συνδυάζεις κάτι φρέσκο με μια πηγή υδατάνθρακα/καλών λιπαρών (ιδανική επιλογή 1 χούφτα ανάλατα ξηροκάρπια αλλά εναλλακτικά και τα άλλα που ανέφερα πιο πάνω πάξιμάδι κλπ---> η λεγόμενη δυάδα

Στην αρχή μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά η συνδυασμοί είναι πραγματικά άπειροι! Για μένα δεν είναι απλά διατροφή αλλά γιατρειά. Το λέω και το εννοώ. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμηθεί η πείνα, σωματική+ψυχική!

Senior Member
    Originally posted by marulenia
    Με κάνατε να νιώσω ασφάλεια πώς δε θα ξαναπέσω στα βαρυστομαχιασματα και τους εμετόυς
    και με πείσατε μετά από έξι χρονια που έκανα την τελευταία μου σκληρή δίαιτα να σταματήσω
    να τρώω αψυχολόγητα και να βρω έναν τρόπο να αποκτήσω μια πιο ισορροπημένη διατροφή.
    Πόσο συγκινητικό αυτό που γράφεις Μαρουλένια μου!! Έτσι είναι ακριβώς, είναι βάλσαμο για τη ψυχούλα.
    Έκανες μια πάρα πολύ καλή αρχή και υποψιάζομαι ότι θα έχεις μια πολύ καλή συνέχεια! Και εγώ έτσι άρχισα και σιγά σιγά ψάχνοντας έμαθα πολλά πράγματα! Όρεξη να 'χεις!

Υ.Γ. Ρε παιδιά ποιος είναι ο Γκανταλφ; (υποψιάζομαι θα ακούσω κράξιμο :P )

Senior Member
    Ο Γκανταλφ pink είναι ένας σοφός και συμπαθέστατος μάγος από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (το gif για τη Σουσου μου που της αρέσουν) http://25.media.tumblr.com/29d11899b...jqwno1_500.gif

Α ξέχασα να σας πώ, μετά το μεσημεριανό ήθελα πολύ να φάω γλυκό και έφαγα μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο. Δεν μπορούσα. Λύσσα με επιασε...

Senior Member
    Αυτός που δεν έχει μύτη είναι; έχω δει κάτι φωτογραφίες σατυρικές στο ίντερνετ κατά καιρούς αν είναι αυτός!

Όσο για το γλυκάκι μικρό το κακό. Βασικά καθόλου το κακό. Εγώ για να είμαι ειλικρινής τα έχω βγάλει τελείως τα γλυκά από τη διατροφή μου. Μόνο το μέλι τιμάω ιδιαίτερα στο πρωινό μου. Ήμουν γλυκατζού μέχρι αηδίας. Δε μπορείτε να φανταστείτε ποσότητες. Άνετα έτρωγα μια τούρτα στη καθησιά. Αυτό που λένε "με λίγωσε" δε θυμάμαι να το χω πει στη ζωή μου. Τώρα δε μπορώ να φάω χωρίς παρενέργειες...καταλαβαίνε� �ε....έφαγα στα γενέθλια της αδερφής μου ένα κουταλάκι του γλυκού τούρτα έτσι για το καλό κ με πόνεσε το στομάχι χωρίς πλάκα. Τον καφέ μου πλέον τον πίνω σκέτο ενώ τον έκανα σαν γαλακτομπούρεκο παλιότερα. Όταν θέλω γλυκό τρώω2 σειρές σοκολάτα χωρίς καθόλου ζάχαρη με 97% κακάο ή κάνω ένα ρόφημα κακάο σκέτο με νερό. Δεν είναι βέβαια καθόλου γλυκά αλλά για κάποιο λόγο με γεμίζουν!!

Senior Member
    Άκυρο δεν ήταν αυτός ο γκάνταλφ που έκανα εικόνα!! :P

Senior Member
    Originally posted by pink_90
    Αυτός που δεν έχει μύτη είναι; έχω δει κάτι φωτογραφίες σατυρικές στο ίντερνετ κατά καιρούς αν είναι αυτός!
    Αυτός ο άμυτος είναι ο Voldemort, ο κακός από το Harry Potter, όχι εσύ δεν είσαι κακός μάγος κορίτσιιιι
    http://images4.fanpop.com/image/phot...17-500-200.gif

Senior Member
    Χαχαχαχ γλυκούλααα
    Έχω μείνει πίσω ως προς τις ταινίες φαντασίας, αλλά χαρυ ποττερ, αρχοντας των δαχτυλιδιών κλπ δε μου τράβηξαν ποτέ το ενδιαφέρον!

Originally posted by Μαντάμ σου σου

πρωί:μπλακ κόφι με άδειο στομάχι(κακό κορίτσι)
    ενα γιαούρτι με πέτσα, ένα πορτοκάλι μεγάλο, κ δύο κριτσίνια (δν ξέρω αν είναι ολικής,μαύρα είναι πάντως κ έχουν πάνω ηλιόσπορους)

δεκατιανό:ένα πορτοκάλι κ άλλα δύο κριτσίνια

μεσημέρι: ψαρόσουπα συγκλονιστική με πατάτα κ ρύζι κ σαλάτα μαρούλι
    αυτά για την ώρα.
    στην συνέχεια άργησα να φάω,περάσανε πέντε ώρες:thumbdown: και έφαγα πέντε μικρά σοκολατάκια , 2 με μαύρη σοκολάτα κ μέσα δαμάσκηνο ,2 κούφια με σιρόπι κεράσι και 1 μικρό χριστουγ δένδρο:smilegrin:
    μετά από κανά μισάωρο έφαγα κ την τριάδα μου ,ένα γιαούρτι, μία μπανάνα κ ενα ψωμάκι στρογγυλό μαύρο.

εντάξει πρώτη μέρα είναι απλά το έσωσα τουλάχιστον κ δν είχα κανα ξέσπασμα

http://i42.tinypic.com/5zjh8g.gifποπο μαρουλένια άψογη άψογη!!!

(αν κ λείπει η πρωτείνη από το πρωινό)
    http://i43.tinypic.com/24njzp1.gif

δν είναι κ τόσο δύσκολο τελικά ε???
    το κουταλάκι δαμάσκηνο μετά το μεσημεριανό είναι οτι πρέπει. το γλυκό είναι καλό να το τρώμε με γεμάτο στομάχι για να μην χτυπάει η γλυκόζη κόκκινο.κ άσε που μας λέγανε οτι ποτέ γλυκό μετά το φαγητό.. οι γάλλοι πως τρώνε δηλαδή κ είναι όλοι αδύνατοι?

Senior Member
    Φτύσε με μη με ματιάσεις

Μπράβο που γλίτωσες το ξέσπασμα!!! Πόντος!!! http://smileys.on-my-web.com/reposit...etball-028.gif

Α, δηλαδή ακόμα κι αν ξεφύγουμε μπορούμε να πούμε δεν πειράζει και στο χρονικό διάστημα που είναι να κάνουμε τριάδα ή δυάδα να συνεχίσουμε κανονικά;

Μάλιστα... Χμμ κάτι μου λέει ότι είναι η διατροφή που διώχνει τις τυψεις που μας παχαίνουν