Results 6,031 to 6,045 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
14-03-2015, 15:53 #6031
Ξανα-καλωσόρισες σμαρτ!! Να χαίρεσαι το παιδάκι συ πάντα καλότυχο κ υγιές εύχομαι να είναι. Εφόσον θηλάζεις πρέπει να τρως αρκετά αλλά ποιοτικά (αυτή είναι η λέξη κλειδί). Είμαστε εδώ ό,τι χρειαστείς!!
Εγώ αρχικά τα κιλά τα έχασα μετρώντας θερμίδες κ μετά ένα μεγάλο μέρος με τριάδες. Πλέον λόγω του ότι κάνω αρκετό καιρό ποιοτική, καθαρή διατροφή και πολλή άσκηση ο οργανισμός μου έχει μπει σε μια σειρά. Τρώω πολύ, περισσότερο απ' όταν είχα τα κιλά απλά λόγω του ότι είναι από καλές πηγές οι θερμίδες χάνω σταθερά αλλά πολύ αργά πλέον. Με ενδιαφέρει κυρίως να ρίξω το ποσοστό λίπους μέσω άσκησης κ όχι τόσο το να χάσω κ άλλα κιλά!! Φιλιά
Σουσούκα καλύτερα τα πήγαμε χτες μπράβο!!
- 14-03-2015, 23:58 #6032
Κοριτσια σας ευχαριστώ για το καλωσορισμα.
θα απαντήσω σε ολες μολι μπορέσω.
Τα σημερινά:
Γαλακ 3 κ.σ. βρώμη
1 κομματι κιμαδοπιτα (ε ναι, την εκανα ωραια!)
Ψάρι-σαλατα μαρουλι-2 φετες ψωμί
1 μπαρα σοκολατα κιντερ
4 ξ. Δαμασκηνα, μια χούφτα αμύγδαλα
1 πιτογυρο με πιτα αλαδωτη-γυρο χοιρινο-ντοματα
1 μήλο-μια χούφτα αμύγδαλα
2 μπαρες σοκολατα κιντερ
(Δεν αυταπατωμαι οτι κανω δίαιτα ετσι..απλα προσπαθώ να μην τρωω σαβουρα αλλα κατι ποιοτικο για αρχη κ επισης καταγραφω για να εχω σωστη εικονα..ελπιζω να μην παρω....πολλα)
Καλο ξημέρωμα!
15-03-2015, 15:49 #6033
Originally posted by marulenia
Καλώς όρισες smart
Να το χαίρεσαι το αστέρι σου!!
Νομίζω πως στην περίοδο του θηλασμού πρέπει να τρως αρκετά και καλά...
Έχεις κάποιο περιορισμό απο το γιατρό σου στις τροφές;
(πχ κάποιες φίλες μου δεν τρώγαν αβγά, ξηρούς καρπούς και κάποια κρέατα όσο θηλαζαν)
Εδώ εμείς που δεν έχουμε μωρά και δεν μπορούμε να μπούμε σε πρόγραμμα, φαντάζομαι ένα παραπάνω εσύ!!!
Καλή δύναμη και προσπάθεια...
πραγματι, με το θηλασμο καταναλωνονται αρκετες θερμιδες, αρα τρωμε περισσοτερο.. το ποσο πειναμε φυσικα ειναι αλλο θεμα... ΠΟΛΥ!!
και η ποιοτητα ειναι μειζονος σημασιας αφου το μωρο απορροφα θρεπτικα συστατικα.. που δεν αναπληρωσουμε με τη διατροφη απλα τα στερουμαστε σε χρονο dt... εγω δυστυχως ως τωρα ετρωγα τραγικα...
αρχικα η ψυχολογια πολυ περιεργη μετα τον τοκετο, κουραση, αυπνία....
περιορισμο στις τροφες δεν εχω... γενιακ δεεν υπαρχει ντε φακτο καποιος περιορισμος, τρως απ ολα κ σταματας οταν διαπιστωνεις οτι κατι πειραζει το μωρο.... αυτο ειναι η σωστη σειρα.
15-03-2015, 15:51 #6034
Originally posted by Μαρία.
Κορίτσια καλημέρα! Επειδή βλέπω ότι αντί τριάδες τρώτε σε τετράδες ή πεντάδες, σας παραθέτω ενδεικτικό πρόγραμμα των τριάδων όπως το σημειώνει το βιβλίο. Σημειώστε το να το έχετε, γιατί όσο αυξάνονται τα ποστ θα το χάσετε. Αυτά και καλή συνέχεια σας στην πορεία σας!
Το πρόγραμμα των τριάδων είναι το εξής:
ΠΡΩΙΝΟ:
- Φρούτο ή χυμός
- Γάλα ή γιαούρτι ή Τυρί
- Δημητριακά ή Ψωμί ή Ξηροί Καρποί ή Ταχίνι ή Μέλι
Μεσημεριανό
- Λαχανικά
- Κρέας ή Ψάρι ή Κοτόπουλο ή Αυγό ή Τυρί
- Πατάτα ή Ρύζι ή Μακαρόνια ή Ψωμί ή Όσπρια
Βραδινό
- Φρούτα ή λαχανικά
- Γαλακτοκομικά ή Πρωτεϊνούχες τροφές (η 2η επιλογή του μεσημεριανού)
- Δημητριακά ή αμυλούχα
Ενδιάμεσα γεύματα (σνακ), να είναι:
- 1 φρούτο (ή 1 ποτήρι χυμό) και
- 1 μπάρα δημητριακών ή μία μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς άψητους ή 1 μικρό κομμάτι παστέλι ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης ή 1-2
κουλουράκια με σπανάκι (ή καρότο ή καλαμπόκι) ή κράκερς ή 1-2 μπισκότα ντιτζέστιβ κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις σοκολάτες και τα γλυκά: Καλό είναι να αποφεύγονται. Αν όμως το θέλετε πολύ φάτε ως κάτι εναλλακτικό απ'τα σνακ.
Από σοκολατοειδή: ή 1 σοκολατάκι ή 1 μπάρα απ'όλη την σοκολάτα και συμπληρώνετε με ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Έχετε 5 γεύματα ημερησίως δηλαδή, που το καθένα καλό είναι να απ'έχει 3-4 ώρες το πολύ, όχι παραπάνω. Τα κυρίως γεύματα καλό είναι να διαρκούν 20 λεπτά το ελάχιστο και να μασάτε πολύ καλά την κάθε μπουκιά.
Η κάθε μερίδα γεύματος είναι 1 φλιτζάνι (1 κεσές γιαουρτιού, προς διευκόλυνση σας).
Όχι υπερβολές στην διατροφή των τριάδων. Το πρόγραμμα -όπως λέει και το βιβλίο- πρέπει να διατηρείτε με τρόπο σαν να παίρνουμε φάρμακο σε σταθερές ώρες. Έτσι δίνουμε την δυνατότητα να έχουμε "απασχολημένο" το στομάχι, πριν προλάβει να "διαμαρτυρηθεί". Και... ακούμε μόνο το στομάχι, όχι το μυαλό, ώστε να ελέγχουμε την συναισθηματική μας υπερφαγία.
Σημειώνεται καθημερινά τι τρώτε, τις ώρες, που ήσασταν και τα συναισθήματα σας.
Καλή επιτυχία!
15-03-2015, 15:53 #6035
Originally posted by pink_90
Ξανα-καλωσόρισες σμαρτ!! Να χαίρεσαι το παιδάκι συ πάντα καλότυχο κ υγιές εύχομαι να είναι. Εφόσον θηλάζεις πρέπει να τρως αρκετά αλλά ποιοτικά (αυτή είναι η λέξη κλειδί). Είμαστε εδώ ό,τι χρειαστείς!!
Εγώ αρχικά τα κιλά τα έχασα μετρώντας θερμίδες κ μετά ένα μεγάλο μέρος με τριάδες. Πλέον λόγω του ότι κάνω αρκετό καιρό ποιοτική, καθαρή διατροφή και πολλή άσκηση ο οργανισμός μου έχει μπει σε μια σειρά. Τρώω πολύ, περισσότερο απ' όταν είχα τα κιλά απλά λόγω του ότι είναι από καλές πηγές οι θερμίδες χάνω σταθερά αλλά πολύ αργά πλέον. Με ενδιαφέρει κυρίως να ρίξω το ποσοστό λίπους μέσω άσκησης κ όχι τόσο το να χάσω κ άλλα κιλά!! Φιλιά
Σουσούκα καλύτερα τα πήγαμε χτες μπράβο!!
μεγαλο πραγμα η ποιοτητα, πραγματικα αν τρωγαμε ποιιοτικα δε θα χαμε αναγκη να καταφευγουμεσε βλακειουλες για γρηγορη ενεργειας .
συγχαρητηρια για οσα καταφερες!!! πραγματικα μπραβο!!! ποσο σου πηρε χρονικα? (ουτε αυτο εχει σημασια αλλα θελω ενα προτυπο :P )
15-03-2015, 16:08 #6036
1 ασπραδι
1 κομματι κιμαδοπιτα
μεσημερι εξοδος κ λιγο απο ολα:
τσιπουρο (για τη μυρωδια), πατζαρια βραστα, καλαμαρακια τηγανικα-3 κομματακια, πατατες τηγανητες (λιγες), σαγανακι κεφαλοτυρι, πατατοσαλατα-τυροκαυτερη, καυτι σαν καβουροψιχα... κ 3 φετες ψωμι φρυγανισμενο.
κ παγωτο... κ 2 κουταλιτσες χαλβα σιμιγδαλενιο...
σνακ απο: αμυγδαλα+αποξ. δαμασκηνα+ταχινι+μελι
μαρουλοσαλατα 3 μικρα μπιφτεκια γαλοπουλας 1 φ.ψωμι
1 μπαρα σοκολατα κιντερ
ενα μπωλακι ζελε
15 περιπου αμυγδαλα
15-03-2015, 21:40 #6037
Σμαρτ μου εγώ γενικά από την αρχή έχανα πολύ αργά. Με κάποια πισωγυρίσματα στα κιλά έκανα περίπου 3 χρόνια. Όχι συνεχόμενα όμως έκανα κ 6μηνο ακόμα διάλειμμα που είχα ανοδική πορεία, αλλά στο περίπου τόσο. Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς, δε θέλει βιασύνες
16-03-2015, 01:16 #6038
Originally posted by pink_90
Σμαρτ μου εγώ γενικά από την αρχή έχανα πολύ αργά. Με κάποια πισωγυρίσματα στα κιλά έκανα περίπου 3 χρόνια. Όχι συνεχόμενα όμως έκανα κ 6μηνο ακόμα διάλειμμα που είχα ανοδική πορεία, αλλά στο περίπου τόσο. Ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς, δε θέλει βιασύνες
16-03-2015, 19:04 #6039
Smart μου σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Και στα δικά σου τώρα!! :bigsmile:
Οι υπόλοιπες που είστε;; Δώστε το παρόν καλέεε!!
16-03-2015, 23:05 #6040
Σ ευχαριστώ
Δεν εχει κ πολυ κινησηβτο τοπικ ε?
Τα σημερινά:
Γαλα τρεις κ βρωμη 4 δαμασκηνα αποξηρ.
1 μπανανα-10 περιπου Μυγδαλα
μαρουλι-ντοματα, 3 κομματακια κιμαδοπιτα.. (οχι, δενντελειωσε ακιμη...)
1 μηλο-10 περ. Αμυγδαλα
φασολαδα-4 αντζουγιες- 1,5 φέτα ψωμι
(Του ματς..)
1 σειεαι σοκολάτα μαυρη..
16-03-2015, 23:14 #6041
Ας γράψω κ εγώ να του ξαναδώσουμε ζωή λοιπόν:
11:00 2 φέτες ψωμί+1 κ.σ. μέλι+1 κ.σ. ταχίνι πολύ καλογεμάτες+1 κούπα γάλα
τζιμ ασκήσεις βάρη πόδια+ώμους
14:30 270 γρ φακές+1 φ.ψωμί+1/2 κεσεδάκι κότατζ+1 χούφτα αμύγδαλα+σαλάτα λάχανο με λίγο λάδι
18:00 1 γιαούρτι+1 μπανάνα+1 χούφτα καρύδια+4 κουτάκια σοκολάτα 96% κακάο
22:30 είχα τη φαεινή ιδέα κ άλεσα βρώμη έβαλα κ λίγο νερό κ σε ένα φορμάκι το έκανα πίτσα (να το κατοχυρώσω σαν πατένταέβαλα αρκετή σάλτσα, μανιτάρια, πιπεριές και 90 γρ κασέρι 5% λιπαρά προσωπικά ξετρελάθηκα αλλά σαν να παραέφαγα σήμερα
17-03-2015, 07:15 #6042
Εγώ βλακείες έφαγα και χθες...
Βασικά κάπου το χάνω εκεί γύρω στο μεσημεριανό... Και μετά από το απόγευμα και πέρα με πάει...
π. 2 φρυγανιές σίκαλης 2 κτγ ταχίνι με μέλι χυμό από ένα πορτοκάλι
σ. μήλο με κανέλα και 2 καρύδια
σ. 2 δαμάσκηνα και 10 αμυγδαλα ωμά
μ. Σαντουιτς ολικής με μανιτάρια, ρόκα και λιναρόσπορο και μια μπύρα μικρή
β. 1 μπανάνα κι ένα κάρο βλακίες από πάνω...
ταπεράκι μαζί μου για ξηρούς καρπούς, για φρούτο, δε γίνεται να κουβαλάω και φαγητό... αλλά δε γίνεται να μην τρώω και μέχρι τις 5 το απόγευμα...
17-03-2015, 09:26 #6043
αυτό το σάντουιτς δν θα μπορούσες να το πάρεις στην δουλειά? αν το πρωινό σου είναι κατά τις 730-8( κ όπως λένε στα τρίωρα δν κάνει να αφήνουμε να περάσει παραπάνω από μισή-μία ώρα από την ώρα που ξυπνάμε) λογικό να θες να φας το γεύμα σου κατά τις 2-3 κ όχι αργότερα.
γιατί δν παίρνεις μαζί σου κ ένα τέτοιο σάντουιτς(με πρωτείνη κ λαχανικά) στην δουλειά κ να τρως στο βραδινό σου ένα πιο πλήρες γεύμα?
πάντως εγώ στην δουλειά κουβαλώ το πρωινό μου, το δεκατιανό μου, το μεσημεριανό μου κ μπορεί να φάω κ το σνακ μου μέχρι τις 5.
είμαι τελείως αποδιοργανωμένη με τις τριάδες
ας προσπαθήσω όμως.
σήμερα:
π: γιαούρτι ,λίγο ψωμί, 1 μανταρίνι
δ: 1 ποτηράκι κακάο με μια κουταλιά μέλι και ένα πορτοκάλι
μ: 2 μπιφτέκια κ σαλάτα μαρούλι κ 1 φέτα ψωμί( ναι μεσημεριανό από τις 1230. 6 το πρωί σηκώθηκα.)
α: (4 παρά) γιαούρτι με βρώμη κ μέλι
5 και,ένα πορτοκάλι
β(6:30):ψωμί με κασέρι,ένα tuna patty ,2 κουταλιές ρώσικη, 2 κουταλάκια γλυκό τριαντάφυλλο
Προ υπνου: 2 βερικοκα,1 δαμασκηνο αποξηρ κ μιση μπαρα δημητρ
17-03-2015, 15:27 #6044
Α ένα ένα μου τα λέτε... Γιατί εγώ τρώω σχεδόν δύο ώρες μετά το πρωινό μου ξύπνημα το πρώτο γεύμα μου για να μου βγουν τα τρίωρα μετά... Αλλά φτάνει το βράδυ κι έτσι όπως Είμαι η που θα νυστάζω και δε Θα φάω η θα φάω βλακείες... Άιντε να δούμε πως θα τα καταφέρω αύριο... Αυτό με το σάντουιτς Θα το κάνω αύριο ΜουΜου
17-03-2015, 15:38 #6045
Καλέ πως αντέχεις 2 ώρες; Εγώ με το που ανοίγει το μάτι μου σκέφτομαι το πρωινό μου. Άσε που πάντα ξυπνάω πεινώντας. Αλλά αυτό το είχα πάντα, πρωινό δε παρέλειπα ποτέ στη ζωή μου απλά κάποτε δεν ήταν ταχινόμελο αλλά κρουασάν κ μπουγάτσες χαχαχα. Τους ανθρώπους που λέγανε μόλις ξύπνησα δεν μπορώ να φάω, το στομάχι μου κλπ δεν τους κατάλαβα ποτέ :P Κ τι θα πει να σου βγαίνουν τα τρίωρα; Στη φάση που είσαι καλύτερα να κάνεις κ παραπάνω από 5-6 γεύματα παρά να είσαι νηστική. Και εγώ έτσι έκανα στην αρχή. Τρώγε κ στις 2,5 ώρες ακόμα.
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή