τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 46
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 46 of 427 FirstFirst ... 3644454647485696146 ... LastLast
Results 676 to 690 of 6392
    Senior Member
    Alma πράγματι ότι λέει το Αγγελάκι προσπαθώ να κάνω και εγώ. Σημασία δεν έχει αν θα χάσεις ή όχι, σημασία έχει να υιοθετήσεις από τώρα και για το υπόλοιπο της ζωής σου πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες καθώς και ένα είδος άσκησης που μπορείς να κάνεις για μία ζωή. Γι' αυτό και είναι καλό να κάνεις μικρές μικρές αλλαγές που με τον καιρό θα τις παγιώνεις και θα προχωράς παρακάτω. Μην χάσεις το κουράγιο σου αν δεν δείξει η ζυγαριά πιο κάτω, θέλει χρόνο. Που να δεις εγώ τι υπομονή κάνω που εδώ και καιρό δεν έχω χάσει γραμμάριο και παρόλο που μου την έχει δώσει στα νεύρα δεν μπορώ να πω ότι έχω σκοπό να την σταματήσω αυτή τη διατροφή. Μου έχει γίνει τρόπος ζωής και σκοπεύω να την κάνω για μία ζωή. Απλά εύχομαι με τον καιρό να καταφέρω να ηρεμήσω τον εαυτό μου οργανικά και ψυχολογικά ώστε να είμαι πιο σωστή στις ποσότητες που τρώω και να ελέγχω τις υπογλυκαιμίες μου. Όταν θα το καταφέρω αυτό είμαι σίγουρη ότι σιγά σιγά θα πάρει και η ζυγαριά την κατηφόρα. Για μένα προσωπικά είναι μονόδρομος, δεν μπορώ να ξανακάνω δίαιτα ούτε να νιώθω ότι στερούμαι σε υπερβολικό βαθμό, έχω κουραστεί τοοοοοσο πολύ και αυτή η διατροφή με ξεκουράζει και με χαλαρώνει.

Senior Member
    Originally posted by ~aggelaki~
    Αυτό εννοούμε κι εμείς κι αυτή είναι η ουσία του wellness: Μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς! Δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, που είναι απόλυτα καλό ή απόλυτα κακό. Μόνο τα άκρα είναι σίγουρο ότι βλάπτουν. ʼκρο όμως είναι το υπερβολικό κι άκρο είναι και το καθόλου. ʼκρο είναι η εξαντλητική γυμναστική, άκρο και η καθιστική ζωή. Ακραίο η αποφυγή του ετήσιου τσεκ απ, ακραίο και οι δεκάδες περιττές ιατρικές εξετάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Ακραία η πολυφαγία, ακραία και η αφαγία. Ανάγκη λοιπόν να ξαναβρούμε την έννοια του μέτρου.

Και βέβαια, μέτρο όλων ο άνθρωπος. Η μονάδα κι όχι μάζα. Χωρίς συγκεκριμένη μεζούρα και τυποποιημένα σταθμά, ούτε με καθορισμένη δοσολογία. Την προσδιορίζετε εσείς. Για τη δική σας ζωή με τον δικό σας τρόπο. Για τον εαυτό σας με τον εαυτό σας!!!!:love:
    Μπράβο Αγγελάκι μου, πόσο συμφωνώ! Πόσο υπέροχο είναι όταν μετά από το χάος καταφέρνουμε να βρούμε ισορροπίες. Τι ευτυχία . :thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Originally posted by zouzouka
    Καλημέρα στα κορίτσια μου!
    ʼργησα να δώσω το παρόν σήμερα γιατί ο πυρετός μ'έχει εξουθενωσει!
    Τι να γράψω για τη χθεσινή μου διατροφή? Δεν είχα όρεξη αλλά κάτι έφαγα.
    Καίτη μου περαστικά σου κορίτσι μου. Περίπου τρεις με τέσσερις μέρες κρατάει η άτιμη η γρίπη, μάλλον σήμερα περνάς την χειρότερη μέρα. Και ο άντρας μου και η αδερφή μου που την περάσανε μία μέρα δεν φάγανε σχεδόν τίποτα και όλο να κοιμούνται θέλανε άσε που ψήθηκαν στον πυρετό. Καλή και γρήγορη ανάρρωση εύχομαι :starhit:

Senior Member
    Εli ειναι βαλσαμο τα λογια σου ............... Και εγω δεν αντεχω να ξανακάνω στερητική διαιτα , με αυτο τον τροπο διατροφής νοιωθω τοσο καλα και δεν πειναω ........ το μονο που θαθελα ή να χασω ή να μεινω τουλαχιστον σταθερή . Δεν αντέχω αλλο τα σκαμπανεβασματα , κουραστηκα .

Senior Member
    Aποφασισα να γραφω τι τρωω (κραταω και προσωπικο ημερολογιο ) . Σιγουρα πολλα ματια τσεκαρουν πιο ευκολα τα λαθη :

Πρωι: 2 ρυζογκοφρέτες με μαρμελάδα ελαχιστη χωρις ζάχαρη
    1 πορτοκάλι
    9 αμυγδαλα
    1 καφε φιλτρου με stevia

Εδιαμεσα :2 ρυζογκοφρέτες με μαρμελάδα ελαχιστη χωρις ζάχαρη
    1 πορτοκάλι

Γευμα : μια μπριζολα σκετη , σαλατα μαρουλι , 3 πολυ μικρα κριθινα παξιμαδια .

Απογευμα : 1 μπαρα , 1/2 μπανανα

Βραδυ: Σαλατα μαρουλι , ανθοτυρο και 3 πολυ μικρα κριθινα παξιμαδια.

και αν ξενυχτησω : ακομα μια μπαρα ............

Senior Member
    σημερα :

-γαλα+δημητριακα+1 μπανανα
    -τοστ (ψωμι+τυρι λαητ+ζαμπον)+ 2 μανταρινια
    -4-5-6-7... καρυδια+σταφιδες
    -σπανακορυζο+λιγο ψωμι+ 7-8 ψαρακια γαυρο
    -1 μπανανα+2 μπισκοτα τυπου πτι-μπρ
    -σαπανακορυζο+1 αβγο+ 1,5 παξιμαδι μετριο
    -μεταμεσονυκτια:1αχλαδι, 3-4 καρυδια, λιγες σταφιδες....

1 ελληνικο καφε, 1 νες καφε κ εναν καπουτσινο (ο καλος ο μυλος :P)

Senior Member
    Originally posted by Alma libre
    Εli ειναι βαλσαμο τα λογια σου ............... Και εγω δεν αντεχω να ξανακάνω στερητική διαιτα , με αυτο τον τροπο διατροφής νοιωθω τοσο καλα και δεν πειναω ........ το μονο που θαθελα ή να χασω ή να μεινω τουλαχιστον σταθερή . Δεν αντέχω αλλο τα σκαμπανεβασματα , κουραστηκα .
    Alma μου μην ανησυχείς με αυτή τη διατροφή θα σταθεροποιηθείς και κυρίως θα δώσεις στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεσαι για να πάρεις δυνάμεις και να αναπληρώσεις ότι πραγματικά σου έχει λείψει. Θα μάθεις να ακούς καλύτερα το σώμα σου και να καταλαβαίνεις τις ανάγκες του αρκεί να το παρατηρείς . Το σώμα σου θα σε πάει από μόνο του από ένα σημείο και μετά εγώ κάπως έτσι νιώθω, απλά πλέον προσπαθώ σε κάθε του αντίδραση που δεν μου αρέσει η με δυσαρεστεί να καταλάβω τι έκανα λάθος ή τι παρέλειψα και συνέβη μία παραφωνία. Όταν βγούμε από το διατροφικό χάος και μπούμε σε μία διατροφή με τάξη και ισορροπίες είναι πλέον πολύ εύκολο να διαπιστώσουμε τα λάθη που κάνουμε και σιγά σιγά να τα διορθώνουμε. Και έτσι σιγά σιγά θα έρχεται και η απώλεια χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ή στέρηση. Απλά ότι είναι να γίνει θα γίνει αργά, πολύ αργά! Αλλά δεν θα σε πειράζει γιατί θα νιώθεις καλά και πλέον δεν θα αγχώνεσαι γιατί και αύριο και τον επόμενο μήνα δεν θα διατρέχεις κανέναν κίνδυνο σου στενέψουν τα παντελόνια σου

Senior Member
    Καλημερα !!!

πρωι: 1 πορτοκάλι και 1 τοστ με μαυρο ψωμι με milner

Ενδιαμ: 1/2 μπανανα και 2 ρυζογκοφρετες με λιγη μαρμελαδα χωρις ζαχαρη.

γευμα : μπιφτεκια χωρις ψωμι , σαλατα και παξιμαδακι κριθαρενιο

Απογ: σνακ και φρουτο

Βράδυ: το ιδιο με το μεσημερι.

Και τωρα τα σχολια μου :εφαγα το πρωτο ενδιαμεσο χωρις να πειναω. Μετα το πρωινο φροντισα να πιω αρκετο νερο . ενοιωθα λοιπον πολυ φουσκωμενη . Με τιποτα δεν μπορουσα να φαω την μπανανα ολοκληρη . Αν δεν εκανα τις τριαδες θα το ειχα αποφυγει αλλα θελω να δω πως θα παω με αυτη την διατροφη .
    Ειλικρινα ειμαι περιεργη , νομιζω οτι θα εχω παρει βαρος (σημειωτεον χαλασε η ζυγαρια μου και πρεπει να παω να αγορασω άλλη ) γιατι νοιωθω συνεχεια χορτασμενη ............. εχω μαθει οτι για να χανεις πρεπει να λιμοκτονεις !!!!
    Μολις μπορεσω και ξαναζυγιστω θα ξερω τελικα αν ολα αυτα τα χρονια εκενα τις βλακειες τις ζωης μου!
    Αν εχω παρει θα απογοητευτω πολυ αλλα θα το παλεψω με την ιδια διατροφη . Δεν τρωω ποσοτητες μεγαλες μονο στη σαλατα και το λαδι ειναι μετρημενο .......... Αυτα , ηθελα να τα γραψω να σας πω πως νοιωθω!!!

Senior Member
    Να γράψω και εγώ τα καμώματα μου για τις 2 προηγούμενες μέρες που τεμπέλιασα και δεν έγραψα χιχιχιχι

Προχτές:
    Πρωινό 9.00: 4 κ.σ. δημητριακά βρώμης με γάλα και 1/2 μπανάνα
    Πρόγευμα 12.00: 1 μπριος ολικής άλεσης με λίγο τυρί, ζαμπόν μαρούλι πιπεριά
    Μεσημεριανό 17.00: 1 μήλο και μία αράβικη πίτα με ζαμπόν, τυρί, μαρούλι, πιπεριά, ελαιόλαδο
    Απογευματινό 18.00: 1/2 μπανάνα, 1κ.σ. ξηροί καρποί
    Βραδινό 21.00: 3 μικρά μπιφτέκια, Σαλάτα χωριάτικη με λίγο φέτα, 3 παξιμάδια κρίθινα μίνι
    23.00: 50γρ σοκολάτα κουβερτούρα και 1 χούφτα φιστίκια αιγινής

Και αφού απέφυγα τις τηγανιτές πατάτες στο βραδινό και ένιωσα τόοοσο περήφανη για τον εαυτό μου που σας το κοκορεύτηκα κιόλας :lol: κατά τις 23.00 με έπιασε μία μούρλα υπογλυκαιμίας και αδηφαγίας. Παλιά μου τέχνη κόσκινο τι να πω, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και δεν μπορώ να πω ότι απέφυγα και τις τύψεις. Ψάχνω να βρω την αιτία γιατί όλη μέρα ήμουν χορτάτη και ισορροπημένη και δε είχα κανένα θέμα υπογλυκαιμίας και μου έσκασε ξαφνικά και απροειδοποίητα αργά το βράδυ. Τι να πω οι παλιές συνήθεις δύσκολα ξεπερνιούνται... Πάντως όπως και να χει πλέον όταν κάνω υπερφαγικά είναι συνήθως της έντασης που βλέπετε και με καλύπτουν, το σημαντικό είναι ότι δεν με παχαίνουν .

Senior Member
    Να γράψω και την χθεσινή μέρα μου:

Πρωινό 10.30: 2 φέτες ψωμί πολύσπορο με μέλι και βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 μήλο
    Πρόγευμα 13.00: 1/2 μήλο και 1 μπισκότο βρώμης
    Μεσημεριανό 15.00: 1 μερίδα ρεβίθια, 3 δάχτυλα φέτα, 3 μίνι κρίθινα παξιμάδια, 3 ελιές
    Απογευματινό 18.00: λίγο μπανάνα, 1/2 μπισκότο βρώμης και 1 φλιτζάνι τσαγιού με μους σοκολάτας που έφτιαξα μόνη μου με φυτική σαντιγί, κακάο και κομματάκια κουβερτούρας
    Βραδινό 22.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μήλο με κανέλλα και λίγο μέλι, 3 μίνι κρίθινα παξιμάδια και 2 δάχτυλα γραβιέρα

Δεν το γλίτωσα το γλυκό μου και για σήμερα, πάλι γυάλισε το ματάκι μου αλλά προτίμησα να ετοιμάσω κάτι μόνη μου. Έφαγα πρώτα το φρούτο μου με λίγο μπισκότο βρώμης και μετά αφού το αποζητούσα απεγνωσμένα το έφαγα αλλά αυτό το απόλαυσα . Και τελικά έφτασα να σκάσω τόοοσο πολύ με τη μους που το βράδυ με το ζόρι έφαγα. Μάλιστα έκανα και 1 ώρα ζούμπα το βράδυ και παρόλα αυτά το στομάχι μου και μετά το ένιωθα τίγκα! Ελπίζω μετά από αυτό να μην ξαναζητήσω γλυκό σύντομα ουφ! Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την συμπεριφορά μου αυτή παρά μόνο ότι είμαι αδιάθετη και μάλιστα με δύσκολο μήνα (καθυστέρηση, έντονη ροή, πολλές κρυάδες). Ψυχολογικά είμαι καλά και σχετικά ήρεμη.

Senior Member
    ελη, μια χαρα τα πηγες κ οι λογοι που αναφερεις δεν ειναι καθολου αμελητετοι!!
    τι λες τωρα!!!!
    γιανα σε φτιαξω ομως νασου αναφερω εναν ακομη ΠΟΛΥ σημαντικο παραγοντα: ΤΟ ΚΡΥΟ!!!
    που δεν ξερω γιατι πολλες φορες το αγνοουμε (ακομηκ οι διατροφολογοι) κ εχουμετην απαιτηση απο το σωμα μας να αρκειται σε οσα θα αρκουνταν μες στο κατακαλοκαιρο!!!

τα καλα νεα ειναι οτι που θα παει, θαρθει η ανοιξη :bouncy:

Senior Member
    Θα συμφωνησω με την Smart , eli οταν ειμαστε αδιαθετες σε σνυδιασμο με το κρυο λογικο ειναι να ζητας γλυκο!!!! Οσο για το γλυκο ηταν η καλυτερη επιλογη που μπορουσες να κανεις ....

Senior Member
    Smart μου έχεις δίκιο το κρύο αυξάνει την όρεξη χμμμμ αυτό το είχα προσωρινά ξεχάσει χιχιχι πόσο μάλλον με περίοδο μαζί που κρυώνουμε ούτως ή άλλως. Δεν είναι τυχαίο ότι έψαχνα την σοκολάτα σα τρελή! Το καλό είναι ότι με αυτή τη διατροφή μπορώ και περιορίζω τις ποσότητες χωρίς να στερούμαι. Κάτω από άλλες συνθήκες θα είχα σηκώσει όλο το περίπτερο :lol::lol::lol:
    Η άνοιξη όμως ναι είναι κοντά, ήδη άρχισε δειλά δειλά να με πιάνει η αλλεργία μου, ναι εμένα ξεκινάει νωρίς το φτάρνισμα από Φλεβάρη .

Senior Member
    αλμα, εχω να προτεινω το εξης:
    επειδη καθε ζυγαρια εχει αποκλισεις, οτανπαρεις καινουρια μηβασιστεις κ πολυ στο ποσο θασε δειχνει για να κρινεις ανπηρες η εχασες.
    καλυτερα να εχεις ως μετρο συγκρισης το ζυγισμα στη νεα ζυγαρια!
    (ανκ παλι,προσωπικα ουτε το ζυγισμα στην ιδια ζυγαρια θεωρω μετρο συγκρισης γιατι ακομη κ απο μερα σε μερα χαλαρα ειναι +-0,5-1,5 kg!!!

Senior Member
    δεν αυξανει μονο την ορεξη, αυξανει κ τις καυσεις, αρα κ τις ενεργειακες αναγκες μας !!!