Results 1,081 to 1,095 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
07-02-2012, 09:07 #1081
Καλημέρα κοριτσάρες! Μου μετατόπισαν το καινούργιο τόπικ και πολύ στεναχωρήθηκα.....γιατί εκεί που το έβαλαν έχει πολλά του ίδιου θέματος!!! Εγώ το 'θελα εδώ....... :-(
Λοιπόν χθές:
7π.μ.: 1 γιαούρτι πρόβειο 2% με δημητριακά και ένα σύκο αποξηραμένο
10π.μ.: ένα πράσινο μήλο και ένα ακτινίδιο και ένα μανταρίνι!!!
1μ.μ.: μία τονοσαλάτα μεγάάάάάάλη με 2 παξιμαδάκια μικρά
4μ.μ.: ένα σύκο αποξηραμένο και ένα μικρό σοκολατάκι μαύρο
Πήγα γυμναστήριο 2 ωρίτσες(μία ώρα αερόμπικ στεπ και μετά ασκήσεις για πλάτη....ε και λίγο κουτσομπολιό συμπληρώθηκαν οι 2 ώρες :-P)
8μ.μ.: 2 κριτσίνια πολύσπορα
10μ.μ.: ένα φλιτζάνι κεφίρ με δημητριακά, ένα σύκο αποξηραμένο, κανέλα και λίγο μελάκι!
Νιώθω ότι έφαγα πολύ χθες....βασικά σιγά σιγά αρχίζει να μου ανοίγει η όρεξη γιατί θα 'ρθει η περίοδος.......και μου τη δίνει γιατί θα νιώθω σαν λυσσασμένη...
- 07-02-2012, 09:43 #1082
Καλημερα!!! Τι γινεται Αθηνα?? Σηνερα ξυπνησα και ηταν ολα κατασπαρα.. χιονιζει παρα πολυ! Εχω να δω τοσο χιονι απο μικρη!!! :roll:
zouzouka δεν εφαγες πολυ ρε..! Νομιζω μαλιστα οτι χρειαζεσαι κι αλλη πρωτεινη μες την ημερα, ειδικα αν γυμναζεσαι κιολας..:starhit:
07-02-2012, 09:55 #1083
Χθες..
08 00 νερο + μελι + λεμονι
08 15 2 μανταρινια + κεφιρ + πακιμαδακια ζεας + μελι, κανελα
11 15 1 πρασινο μηλο + 5-6 αμυγδαλα + 3-4 σαν φυστικ
14 30 φακη κοκκινη + ψαρι ( πολυ ποικιλια η δικια σου, καθε μερα τα ιδια επειδη περισσεψαν και δεν ηθελα να τα πεταξω.. τσατιζομαι, πρεπει να τρωω πιο πολλα πραγματα)
+ σπανακι,παντζαροφυλλα σαλατα + 3-4 παξιμαδακια ζεας
17 00 μιση ωρα τρεξιμο
18 10 1-2 μανταρινια + λιγο γιαουρτι
21 00 1 αυγο + σπανακι σλατα + λιγο παντζαρι + παξιμαδακια ζεας
07-02-2012, 09:57 #1084
Originally posted by ~aggelaki~
Καλημερα!!! Τι γινεται Αθηνα?? Σηνερα ξυπνησα και ηταν ολα κατασπαρα.. χιονιζει παρα πολυ! Εχω να δω τοσο χιονι απο μικρη!!! :roll:
zouzouka δεν εφαγες πολυ ρε..! Νομιζω μαλιστα οτι χρειαζεσαι κι αλλη πρωτεινη μες την ημερα, ειδικα αν γυμναζεσαι κιολας..:starhit:
χιόνι ε???? ζηλεύουμε....κάνε upload καμιά φοτό!!! το πσκ θα πάω Καλάβρυτα και θα κυλιστώ στο χιόνι!!! θα κάνω snowboard (πρώτη φορά στη ζωή μου!!!)
Μωρέ χθες απλά με ένιωθα να τσιμπολογάω αρκετά....ένα σύκο από 'δω, ένα κριτσίνι από 'κει, ένα σοκολατάκι παραπέρα!!! χαχαχα
Ναι για την πρωτείνη έχεις δίκιο, το έχω προσέξει κι εγώ πως τώρα τελευταία την έχω μειώσει αισθητά, ενώ πέρισυ το είχα παρακάνει!!!
Να σε ρωτήσω κάτι βρε αγγελάκι....θυμάμαι πιο παλιά ένας γνωστός μου μου είχε δώσει να φάω μαύρο σιτάρι("μαυροσίταρο" το έλεγε!), βρασμένο, το έβαζε στις σαλάτες ή απλά ως υδατάνθρακα στο γεύμα του! Μου άρεσε πάρα πολύ και μου είχε πει πως είναι ιδιαίτερα ευεργετικό. Όμως δεν μπορώ να το βρω....το έχεις ακουστά εσύ? Στο σούπερ μάρκετ βρίσκω μόνο απλό σιτάρι σκληρό αποφλοιωμένο(αυτό που βάζουμε στα κόλλυβα!!!)....το οποίο του μοιάζει πολύ με την αντίθεση ότι το άλλο ήταν πολύ πιο σκούρο!
07-02-2012, 09:57 #1085
zouzouka, name of the topic??
07-02-2012, 09:59 #1086
Originally posted by ~aggelaki~
zouzouka, name of the topic??
07-02-2012, 10:08 #1087
Ναι το μαυροσιταρο ειναι παρα πολυ θρεπτικο και υγιεινο. Οπως επισης και το το κριθαρι, η σικαλη, ντινκελ, υπαρχουν διαφορα δημητριακα, τα οποια ειτε μπορεις να βρασεις και να τα φας μαζι με σαλατα, η μαζι με οσπρια..(τελειος συνδυασμος..) , ειτε μπορεις να τα "φυτρωσεις" που ειναι και μακραν πιο θρεπτικο! ειναι πανευκολο και δεν χρειαζεσαι ουτε καν ρευμα! Πρεπει να μαθουμε να τα τρωμε αυτα γιατι θα μας χρειαστουν!!! :fake sniffle: τα βαζεις απλα σε ενα μπολ και τα μουλιαζεις για μια μερα στο νερο. Την επομενη τα ξεπλενεις και τα αφηνεις ετσι βρεγμενα στο μπολ για 4-5 μερες. Το μονο που κανεις ειναι να τα βαζεις σε ενα σουρωτηρι, να τα βρεχεις,στραγγιζουν και παλι στο μπολ 2 φορες τη μερα.. αν θες ψαξτο και στο ιντερνετ θα βρεις σιγουρα ακριβως πως γινεται.. ετσι γινεται και το ψωμι εσσαιων απλα μετα το σιγοψηνουν κιολας. Αυτα παντως αφου φυτρωσουν ειναι πολυ νοστιμα! Ολα αυτα θα τα βρεις σε ολα τα καταστηματα με βιολογικα, δεν ειναι ακριβα και καλο θα ηταν να επιλεξεις βιολογικα γιατι ολα τ αλλα ειναι μες τα φαρμακα..
07-02-2012, 10:30 #1088
Καλημερίζω το παρεάκι μας
Χθες Δευτέρα
Πρωινό 7.15: 1 ποτήρι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι, 1 τοστ με 2 φέτες τυρί
Πρόγευμα 10.30: Μία ελληνική μπάρα
Μεσημεριανό 13.15: 1 κομμάτι σπιτική κρεατόπιτα, σαλάτα λάχανο-καρότο
Απόγευμα 17.00: 1 χουρμάς, 1 κ.σ. ξηροί καρποί
Βραδινό 19.00: 1 1/2 μερίδα μακαρόνια με σάλτσα σπιτική (μανιτάρια, πιπεριά, κρεμμύδι, μαϊντανό) και τριμμένη γραβιέρα
ʼσκηση γιοκ, απλά λίγο περπάτημα
Χθες το απόγευμα πάλι με έπιασε η κλασσική πείνα που δεν μπορώ να την μαζέψω. Αποτέλεσμα να φάω παραπάνω και μετά να έχω δυσπεψία'και είχα και ξινίλες. Δεν ξέρω πότε θα μου φύγει επιτέλους αυτή η ανεξέλεγκτη πείνα που με πιάνει καθώς βραδιάζει και με κάνει να θυμώνω με τον εαυτό μου. Βέβαια το ξαναλέω επειδή εδώ και χρόνια το βράδυ έκανα πάρτι μάλλον ακόμη το σώμα μου αντιδρά... Εννοείται πως μετά μέχρι τις 12.00 που κοιμήθηκα δεν ήθελα να δω φαΐ μπροστά μου!
07-02-2012, 10:33 #1089
Εli μια χαρα ηταν το χθεσινο σου διατροφολογιο................ μηπως σε πειραζει η ντοματα και σου φερνει ξινιλες ;;;;
07-02-2012, 10:39 #1090
Eli τα φωτα σου !!!! τα πανταρια ειναι σαλατα ή αμυλο .........? οεο ?
και μια ερωτηση ακομα : Με τις τριαδες ποσα κιλα εχεις χασει ;;;;; Εγω μεχρι στιγμης εχω βαλει 2 κιλα ............Αλλα πιστευω οτι το σωμα μου θελει χρονο να προσμαρμοστει στα καινουργια δεδομενα ...........
07-02-2012, 10:57 #1091
Βρήκα πολλά για το μαυροσίταρο, μακάρι να 'χα χρόνο να διαβάσω κι άλλα γιατί με ενδιαφέρει πολύ....
http://www.vitascan.gr/matheno-gia-t...ro-mavrositaro
07-02-2012, 11:07 #1092
Originally posted by Alma libre
Eli τα φωτα σου !!!! τα πανταρια ειναι σαλατα ή αμυλο .........? οεο ?
και μια ερωτηση ακομα : Με τις τριαδες ποσα κιλα εχεις χασει ;;;;; Εγω μεχρι στιγμης εχω βαλει 2 κιλα ............Αλλα πιστευω οτι το σωμα μου θελει χρονο να προσμαρμοστει στα καινουργια δεδομενα ...........
"Παντζάρια
Είναι από τα πιο γλυκά λαχανικά και η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα ξεπερνά αυτή των καρότων και του καλαμποκιού. Γνωστά από την αρχαιότητα για το χρώμα τους και την ιδιότητά τους να «βάφουν». Από το φυτό τρώγεται και η ρίζα και τα φύλλα του.
Πώς σας ωφελούν: Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταΐνη, συστατικό που καθαρίζει το αίμα και μειώνει το επίπεδο της ομοκυστεΐνης (είδος αμινοξέος που σε υψηλά επίπεδα βλάπτει το αγγειακό σύστημα). Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης πλούσια σε φυλλικό οξύ και αδιάλυτες φυτικές ίνες (είναι πιο δύσπεπτες από τις διαλυτές).
Πώς να τα καταναλώσετε: Τρώγονται συνήθως βραστά με ελαιόλαδο, ξίδι ή λεμόνι, αλλά γίνονται και υπέροχο τουρσί. Στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες μεσογειακές περιοχές, συνδυάζονται με σκόρδο, ολοκληρώνοντας έτσι την προστατευτική τους σύσταση για την καρδιά.
Θρεπτική αξία ανά 1 φλιτζάνι
? Θερμίδες 31
? Πρωτεΐνες 1,5 γρ.
? Υδατάνθρακες 8,5 γρ.
? Φυτικές ίνες 1,5 γρ.
? Σάκχαρα 7,9 γρ.
Oι βιολογικές είναι καλύτερες
Επειδή οι ρίζες μεγαλώνουν και αναπτύσσονται στο χώμα, απορροφούν όλα τα συστατικά του. Παρόλο, λοιπόν, που είναι εξαιρετικά θρεπτικές, συχνά είναι και επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα. Γι? αυτό, προτιμάτε τις βιολογικές ρίζες. Αν δεν είναι βιολογικές, αφήστε τις να μουλιάσουν σε δροσερό νερό από το προηγούμενο βράδυ."
Επίσης:
"Είναι πλούσια σε βιταμίνες A και C, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό και σελήνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλής διατροφικής αξίας είναι και τα φύλλα του αφού προσφέρουν στον οργανισμό μας σχεδόν τις ίδιες βιταμίνες που μας παρέχει το σπανάκι.
Κάλλιστα το παντζάρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως λαχανικό του Φεβρουαρίου αφού η παραγωγή αυτό το διάστημα είναι στα καλύτερά της επίπεδα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, ντιπ, σούπες αλλά και ως συνοδευτικό κρεάτων."
07-02-2012, 11:08 #1093
ελλη σε ευχαριστω .............τρελλαινομαι για παντζαρια .....
07-02-2012, 11:19 #1094
Originally posted by connie
Υ.Γ. sourkouna το ήξερα οτι θα βρεις το δρόμο σου εδω!
07-02-2012, 11:23 #1095
Originally posted by Alma libre
ʼλμα μου έχω χάσει πολύ λίγα, γύρω στα 7 κιλά σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως εγώ δεν προσπαθώ να χάσω κιλά αυτή την περίοδο αλλά να ισορροπήσω τον μεταβολισμό μου και τις βιοχημικές μου ισορροπίες ενώ παράλληλα να εντάξω στην καθημερινότητα μου πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής και άσκησης. Επίσης δεν έχω την δύναμη αυτή τη στιγμή να μειώσω τις ποσότητες μου περισσότερο αν και το προσπαθώ γιατί αν το κάνω πέφτω σε υπερφαγικά επεισόδια, οπότε προτιμώ να είμαι σταθερή στα κιλά μου παρά μία να βάζω και μία να χάνω. Ο διαιτολόγος μου δεν θέλει να μπω σε διαδικασία απώλειας ακόμη δεδομένου ότι θέλει πρώτα να καταπολεμήσουμε τον δαίμονα της υπερφαγίας και μετά να ασχοληθούμε πιο πολύ με το βάρος μου. Δεν λέω ότι δεν με πειράζει κατά καιρούς αλλά είναι καλό και για την υγεία μου να μείνω και κάπου σταθερή για ένα διάστημα. Βέβαια έχω και εγώ τις απορίες μου και σίγουρα δεν έχω μία απάντηση για τα πάντα. Όπως πολλές φορές τον ρωτάω πότε θα χάσω βάρος και με ποιο τρόπο και μου λέει πάντα ότι θέλει χρόνο και ότι τα πάω εξαιρετικά καλά, γκρρρρρ. Τελικά και εγώ δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει αυτή η διατροφή για το μέλλον, πάντως προς το παρόν μου έχει προσφέρει πολλά καλά. Εύχομαι και εγώ να καταφέρω σύντομα να πέσω κάτω από τα 90 κιλά γιατί πραγματικά πλέον δεν με απασχολεί τόσο το αισθητικό κομμάτι όσο το ότι θα ήθελα να νιώσω λίγο πιο ανάλαφρη και να μπορώ να ασκούμαι με μεγαλύτερη ευκολία. Μεγάλη κατάρα να ξέρεις πως είναι η αίσθηση του να είσαι αδύνατος... και να μην μπορείς να φτάσεις ξανά τουλάχιστον σύντομα. Αύριο θα μιλήσω μαζί του ξανά για αυτό το θέμα γιατί και εγώ έχω κουραστεί λίγο με την κατάσταση μου. Θα σας πω νέα μετά το ραντεβού μου.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή