τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 90
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 90 of 427 FirstFirst ... 40808889909192100140190 ... LastLast
Results 1,336 to 1,350 of 6392
    Senior Member
    Εμενα τη σπιρουλινα μου την προτεινε ο ψυχιατρος που πηγαινω- ειναι ειδικος σε διατροφικες διαταραχες.. Λενε οτι εκτος ολων των αλλων -βιταμινες,μεταλλα,ιχνοστοι χεια,αντιοξειδωτικα- μειωνει και τη βουλιμια.. Να σου πω την αληθεια δεν εχω παρατηρησει καμια μειωση! Η ορεξη μου ειναι η ιδια...:fake sniffle:

Senior Member
    Παρασκευη..
    07 50 κεφιρ + 1 μπανανα + ανανα + παξιμαδακια
    11 15 λιγο μανγκο + λιγο κεφιρ
    12 30 σπιρουλινα + μιση ωρα τρεξιμο
    14 00 1 σκουμπρι + πιππερια κοκκιν + λαχανακια βρυξελλων +μπροκολο + 1 μπουκια πατατοσαλατα + λιγο παξιμαδι ζεας
    16 00 2 τσαγακια
    18 20 1 ροδι + 1/2 γιαουρτι + λιγο κεφιρ
    20 00 σπιρουλινα
    20 30 λιγο τυρι κατσικισιο + 3 μανιταρια + λαχανακια βρυξελλων + μπροκολο + παξιμαδακια "ζεας" - βουτα

Σαββατο..
    08 15 σπιρουλινα
    08 45 κεφιρ(κατσικισιο) +4 ακτινιδια + 1/2 μπανανα + μελι + παξιμαδακια ζεας
    11 40 1 ροδι + λιγο γιαουρτι
    13 00 σπιρουλινα
    13 45 ρεβυθια + λιγο τυρι κατσικισιο + σπανακι -παντζαροφυλλα σαλατα + λαχανακια βρυξελλων + μπροκολο + λιγο παξιμαδι ζεας
    18 30 1 ροδι + 2 ακτινιδια + 1 γιαουρτι + παξιμαδακια ζεας
    20 15 μιση ωρα τρεξιμο
    21 00 σπιρουλινα
    21 00 3 παντζαρια ωμα + 1 γιαουρτι + λιγο τυρι κατσικισιο + παξιμαδακια ζεας , λιγο λαδι

νομιζω πως τρωω πολυ ρε κοριτσια.. ειδικα σαλατες αλλα και γιαουρτι. μηπως να ελαττωσω κατι??

Senior Member
    αγγελακι δε μου φαινονται πολλα.
    δεν ξερω βεβαια για τι ποσοτητες μιλαμε αλλα εμενα μου φαινονται μια χαρα τα προγραμματα σου

Senior Member
    Καλησπέρα τσούπρες!!!! Τι μου κάνετε; Εγώ ήμουν buzy με μαγείρεμα και καφεδιάσματα και χάθηκα σήμερα. Πέρασα όμορφα με καλή καφεδοσυντροφιά και μαγείρεψα ένα υπέροχο φαγάκι , πέρκα με πατάτες στο φούρνο λεμονάτα!! Μιαμ μιαμ ήταν πεντανόστιμο!

Αγγελάκι μου ούτε εμένα μου φαίνονται πολλά στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται να χάσεις βάρος όπως κάποιες άλλες από εμάς, χρειάζεσαι απλά μία σταθεροποίηση και να παίρνεις πολλές θρεπτικές τροφές για να αντιμετωπίσεις την βουλιμία. Τα συχνά γεύματα πολλές φορές δίνουν την εντύπωση ότι τρώμε πολύ γιατί νιώθουμε κατά κύριο λόγο χορτάτες. Στην τελική το σημαντικό είναι πως νιώθεις το σώμα σου και όχι το πόσο τρως. Αλήθεια αυτή τη στιγμή ψυχολογικά πως νιώθεις με το βάρος σου και με την εικόνα του σώματος σου;

Και εμένα ο διατροφολόγος μου που είναι εξειδικευμένος στις διατροφικές διαταραχές το ίδιο μου λέει για τα συμπληρώματα και επιμένει για κάποια να τα παίρνω ανελλιπώς όπως μία καλή πολυβιταμίνη και τα Ω λιπαρά σε συνδυασμό με D3 βιταμίνη. Εγώ από δική μου πρωτοβουλία παίρνω και προβιοτικά αυτό τον καιρό για να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου γιατί αρρώσταινα πολύ συχνά τους τελευταίους μήνες. ʼλμα αν θέλεις να πάρεις κάτι ξεκίνα από μία καλή πολυβιταμίνη που δεν χρειάζεται στο κάτω κάτω να στην συστήσει και κάποιος ειδικός. Όλα αυτά υποτίθεται ότι βοηθούν στην αποκατάσταση την βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού και την αναπλήρωση θρεπτικών συστατικών που μας έχουν λείψει λόγω κακής σίτισης ώστε το σώμα μας να μην "πεινάει" μονίμως για θρεπτικά συστατικά. Τουλάχιστον εμένα έτσι μου το έχουν εξηγήσει, συν το ότι πλέον οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε ακόμη και οι φρέσκες δεν έχουν επαρκή θρεπτικά συστατικά για να καλυφτούμε στις ποσότητες που τις καταναλώνουμε. Λένε ότι επειδή πλέον τα εδάφη είναι πιο φτωχά σε μεταλλικά στοιχεία και σε άλλα συστατικά λόγω της ακατάσχετης καλλιέργειας (δεν ξεκουράζονται τα εδάφη) τα φρούτα και τα λαχανικά είναι και αυτά με τη σειρά τους φτωχά σε θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν πλέον και οι άνθρωποι πολλές ελλείψεις αναπόφευκτα. Πηδάμε την φύση μας πηδάει και αυτή με τον τρόπο της...και έτσι αρρωσταίνουμε πιο εύκολα και εμφανίζουμε όλο και πιο συχνά ασθένειες και κυρίως αυτοάνοσα. Γιαυτό είναι καλό για όλους μας να παίρνουμε μία καλή πολυβιταμίνη καλού κακού.

Senior Member
    Να γράψω και τα χθεσινά μου ημέρα Σάββατο

Πρωινό 12.00: 1/2 μπανάνα, 1 τοστ με τυρί-ζαμπόν, 1 φλιτζάνι κεφίρ

Πρόγευμα 15.00: 1 ελληνική μπάρα

Μεσημεριανό 17.30: Δύο φτερούγες κοτόπουλο ψητό, 1 φλιτζάνι ρύζι, πράσινη σαλάτα με γραβιέρα και λιναρόσπορο

Απογευματινό 20.00: 1/2 μπανάνα και ένα μπισκότο παπαδοπούλου! (ναι μόνο ένα!!!)

Βραδινό 22.30: 1/2 μπανάνα και 1 ρυζόγαλο

Ακούς smart; το καθιέρωσα το ρυζόγαλο χιχιχιχι έκανα και έδωσα και στην αδερφή μου!
    Γυμναστική γιοκ :blush:

Senior Member
    Originally posted by ~aggelaki~
    νομιζω πως τρωω πολυ ρε κοριτσια.. ειδικα σαλατες αλλα και γιαουρτι. μηπως να ελαττωσω κατι??
    Διαβάζοντας ξανά και ξανά τις ημέρες σου διαπιστώνω ότι είναι πολλά στο μάτι γιατί έχεις μεγάλη ποικιλία από φρούτα και λαχανικά. Κατά τα άλλα η πρωτεΐνη σου φαίνεται να είναι φυσιολογική και οι υδατάνθρακες σου είναι κατά κύριο λόγο παξιμάδια οπότε τι να ελαττώσεις βρε Αγγελάκι μου; γιατί να ελλατώσεις; Εκτός και αν τρως 10 παξιμάδια στην καθισιά εε εκεί μπορεί να χρειαζόταν να ελαττώσεις κατιτίς αλλά και πάλι όμως εξαρτάται από το τι θέλεις να επιτύχεις με την διατροφή σου. Θέλεις σταθερότητα ή χρειάζεται να βάλεις και λίγο βάρος; Αν θέλεις σταθερότητα και με με την διατροφή που κάνεις την επιτυγχάνεις τότε είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα και θα πρέπει να δουλέψεις το μυαλό σου και όχι την διατροφή σου η οποία είναι εξαιρετική.
    Αν πάλι χρειάζεται να βάλεις και λίγο βάρος μη σου πω ότι μπορεί να τρως και λίγο! :yes:

Senior Member
    Originally posted by Alma libre
    εγω σημερα ζυγιστηκα και μην γελασετε με εδειξε 4 κιλα επανω χαχαχαχα ..........περιμενω τις "δυσκολες μερες " αυριο μεθααυριο ...........αλλα μολις το ειδα εβαλα τα γελια ............τετοια κατακρατηση ;;;;; Απο φαγητο σιγουρα δεν ειναι , θα έπρεπε να εχω φαει 28.000 θερμιδες .............τι τραβαμε εμεις οι γυναικες , ελεος !!!!
    lessing ποιο συμπληρωμα παιρνεις ;;;; Εγω σκεφτομαι να παρω σπιρουλινα , εχετε ακουσει τιποτα για τα οφελη της ;;;;;
    Αυτα που μου εδωσε ο διατροφολογος μου πολυβιταμινη,μαγνησιο,Ω3,κ κατι αλλο που θα σου γραψω συντομα γιατι αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι.

Senior Member
    Γεια σου Ελη μου!!
    Τα κιλακια που επρεπε να βαλω για να επανελθω στα φυσιολογικα τα εχω βαλει..(δεν ζοριστηκα και πολυ!!)
    τωρα ειμαι 62 και 1.77
    Αδυνατη με λες ακομα, αλλα το μυαλο μου ακομα δεν εχει ξεκολλησει και νομιζω οτι αν βαλω κιαλλα θα νιωθω ασχημα. Γαυτο κοιταω να προσεχω. Οταν ημουν 65-66,πριν τη βουλιμια, δεν μου αρεζα, ηθελα να χασω μερικα κιλα και εκανα διαιτα τυπου τρωω μια σαλατα για μεσημεριανο ( χωρις ψωμια-κρουτον φυσικα!) και πρωτεινη αμφιβαλλω αν ετρωγα..!! Απογευμα κανα φρουτο και βραδυ μονο αν πεινουσα καμια σαλατα. Υποσιτιζομουνα οπως καταλαβαινεις και μαλιστα δεν ειχα χασει γραμμαριο! Η βουλιμια ηταν αναμενομενη φυσικα και αρχισα να τρωω διαφορα αλλα να τα βγαζω..ηταν η ευκολη λυση βλεπεις.. Ποσο λαθος θεε μου..Τελοσπαντων.. δεν θελω να βαλω αλλα κιλα γιατι νομιζω οτι θα θελω να τα χασω..οτι δε θα νιωθω ανετα και τετοια..
    Νομιζω παντως οτι δεν κανω και πολυ σωστη διατροφη ως προς τις τροφες.. τρωω συνεχεια τα ιδια, ισως πρεπει να ενταξω κι αλλα πραγματα. συνεχως αναρωτιεμαι αν λαμβανω αρκετη πρωτεινη γιατι τρεχω κιολας και κρεας τρωω σπανια..
    Εσυ γιατι λες οτι ειναι εξαιρετικη η διατροφη μου? Επειδη τρωω πολλα φρουτα και λαχανικα? Μηπως το παρακανω ρε Ελη μου? Και φρουτα και σαλατα τρωω πολυ..

Senior Member
    Αγγελάκι μου εννοώ ότι η διατροφή σου σε σχέση με το τι έχεις περάσει είναι πλέον πολύ ισορροπημένη. Κάνεις συχνά γεύματα, τρως φρούτα, λαχανικά, ψάρι, γαλακτοκομικά και καλής ποιότητας υδατάνθρακες. Θα συμφωνήσω ότι είναι λίγο μονότονη αλλά σε σχέση με το τι έκανες στο παρελθόν είναι σίγουρα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα! Καλό θα ήταν πράγματι να έτρωγες λίγο ποιο συχνά κρέας καθώς τρέχεις σχεδόν καθημερινά αλλά από την άλλη τρως πολυ συχνά ψάρι και αρκετά γαλακτοκομικά και αυτό αντισταθμίζει κάπως τα πράγματα. Δοκίμασε να το βάζεις στο εβδομαδιαίο σου διαιτολόγιο έστω και δειλά δειλά. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι μπορείς να βάλεις περισσότερη ποικιλία στα φρούτα, την μπανάνα π.χ. την φοβάσαι; Είναι και χειμώνας και εκ των πραγμάτων στα φρούτα δεν έχουμε πολύ μεγάλη ποικιλία. Μην ταλαιπωρείς το μυαλό σου άδικα, έχεις κάνει πολλά βήματα μπροστά. Σε συμβουλεύω να αφουγκράζεσαι προσεκτικά το σώμα σου και να παρατηρείς τις αλλαγές ανάλογα με το πως τρέφεσαι, αυτό θα σου πει τι χρειάζεσαι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έπρεπε να ταλαιπωρείς το μυαλό σου, ήδη προσπαθείς πολύ! Αν σε έχουν κουράσει οι επιλογές σου νομίζω είναι καιρός να τολμίσεις να εισάγεις και άλλες τροφές που μπορείς να τις θεωρείς "ασφαλείς". Σιγά σιγά δεν θέλει πίεση :love:
    Πάντως ειδικά από τη στιγμή που παραμένεις σταθερή στο βάρος σου εννοείται πως δεν χρειάζεται καν να σκέπτεσαι να μειώσεις κάτι στις ποσότητες σου! Μπορεί να είσαι αρκετά αδύνατη αλλά το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να είσαι σταθερή. Αν νιώθεις άβολα σε παραπάνω κιλά και μία ενδεχόμενη αύξηση του βάρους σου αυτή τη στιγμή θα σου φέρει ψυχολογικές ανισορροπίες και ενδεχομένως και εμετούς εννοείται πως κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό. Ελπίζω σύντομα και με τον τόσο καλό τρόπο που το παλεύεις να νιώσεις αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να δοκιμάσεις πως νιώθεις και στα 65 κιλά . Αλλά ξαναλέμε σιγά σιγά όλα αυτά. Η σταθερότητα είναι πολύ πιο σημαντική!!!

Senior Member
    Originally posted by Alma libre
    εγω σημερα ζυγιστηκα και μην γελασετε με εδειξε 4 κιλα επανω χαχαχαχα ..........περιμενω τις "δυσκολες μερες " αυριο μεθααυριο ...........αλλα μολις το ειδα εβαλα τα γελια ............τετοια κατακρατηση ;;;;; Απο φαγητο σιγουρα δεν ειναι , θα έπρεπε να εχω φαει 28.000 θερμιδες .............τι τραβαμε εμεις οι γυναικες , ελεος !!!!
    lessing ποιο συμπληρωμα παιρνεις ;;;; Εγω σκεφτομαι να παρω σπιρουλινα , εχετε ακουσει τιποτα για τα οφελη της ;;;;;
    Καλά ʼλμα το σώμα σου σου παίζει άσχημα παιχνίδια , εγώ σήμερα ζυγίστηκα και από εκεί που προχθές ήμουν 98 σήμερα με έδειξε 96.5. Τι να πω ότι να ναι και πάλι πρησμένη νιώθω. Έχω και το κ@λοπρήξιμο και πόνο στην κοιλιά μου λόγω γόνιμων ημερών και συμπτωμάτων ενδομητρίωσης και έχω ψιλοσαλτάρει. Ξεκίνησα να πίνω πάλι κεφίρ σε καθημερινή βάση. Μόνο αυτό με βοηθάει σημαντικά :sniffle:

Senior Member
    Σ ευχαριστω Ελη μου..μπανανα οταν εχω τρωω παντα, ειδικα στο πρωινο την λατρευω.. κρεας δεν τρωω επειδη τα "σιχαινομαι" ολα..ετσο οπως μεγαλωνουν, ορμονες, αντιβιοτικα.. και γαλα με το ζορι πινω, καθε μερα ξενερωνω που καταναλωνω προιοντα αγελαδας γιατι εχω διαβασει τα 1000 μιρια.. ακομη και οτι δεν αποροφιεται το ασβεστιο και προκαλουν και οστεοπορωση- εξου και το τοασο μεγαλο ποσοστο οστεοπορωσης σε ευρωπη και αμερικη αν και καταναλωνουμε πολλα γαλακτομικα. δεν ξερω αν πρεπει να αποβαλλω τις αποψεις μου περι διατροφης η οχι!!
    τον λιναροσπορο θα σου προτεινα να μην τον χρησιμοποιεις ετσι οπως ειναι,σπορακια, γιατι ειναι αρκετα δυσπεπτος..η δραση του ειναι τελεια οταν ειναι βρασμενος η αλεσμενος(στο μουλτι, σαν σκονη γινεται..) οταν κανεις κουακερ πχ μπορεις να βαζεις λιγο να βραζει μαζι, βγαζει μια βλεννα ο λιναροσπορος η οποια βοηθαει τρελα σε δυσκοιλιοτητες , φουσκωματα.. εγω μερικες φορες εβραζα λιγο σε ενα μπρικι, σκετο λιναροσπορο και μετα τον εβαζα πανω σε γιαουρτι η μαζι με το κεφιρ..και προσθετεις και ο,τι αλλο θελεις φυσικα!!:bouncy:

Senior Member
    Χεχεχεχε δόκτορ Αγγελάκι μπορείς να είσαι περήφανη για εμένα μιας και τον λιναρόσπορο τον τρώω πάντα αλεσμένο . Τον βάζω στο μούλτι και τον αλέθω καλά καλά και τον διατηρώ σε ταπεράκι! Έτσι τον προσθέτω στις κρέμες βρώμης και στις σαλάτες μου. Να σε ρωτήσω και κάτι, ο λιναρόσπορος χαλάει αν τον διατηρείς εκτός ψυγείου;
    Όσο για τα κρέατα σε καταλαβαίνω απόλυτα και η αλήθεια είναι ότι και εγώ πρόσφατα ασυναίσθητα για τους ίδιους λόγους έχω πιάσει τον εαυτό μου να μειώνω την κατανάλωση κρέατος. Παρόλα αυτά δεν είναι μωρέ και αυτό καλό. Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι παν μέτρον άριστον. Καλύτερα είναι να προσέχουμε από που αγοράζουμε κρέας και να επιλέγουμε τα ντόπια και ειδικά στα κοτόπουλα να επιλέγουμε τα βιολογικά, όσο το σηκώνει η τσέπη μας βέβαια. Εμένα τελευταία δυστυχώς δεν το σηκώνει . Όσο για το γάλα έχω διαβάσει και εγώ ουυυυυ άπειρα πράγματα αλλά δεν μπορώ να το κόψω ρε συ μου αρέσει πολύ! Αποφεύγω απλά τους πολύ μεγάλους παραγωγούς προτιμώ το Εβολ που είναι πεντανόστιμο. Καλύτερα βέβαια είναι να πίνουμε κατσικίσιο γάλα αλλά εγώ δεν την παλεύω με την γεύση του μου βρωμάει πολύ! Γάλα από αμύγδαλα έχεις δοκιμάσει;

Senior Member
    Τα σημερινα (σήμερα πεινάω ολη μερα , δεν ξερω πως κρατηθηκα και δεν εφαγα κι άλλα .........)

Πρωι: 1 μπανανα , 1 τοστ με ψωμι πολυσπορο και γαλλικο με stevia (10.30π.μ)

Ενδιαμ: 1 πορτοκάλι - 3 ρυζογκοφρετες με ελαχιστη μαρμελαδα χωρις ζαχαρη .(13.30μμ.)

Ενδιαμ: 1 ρυζογκοφρετα και 1/2 μπαρα (14.00μ.μ.)

Γευμα: λιγο μαρούλι , λιγο μπροκολο, λιγη φετα , λιγο κοτατζ τζηζ , 4 παξιμαδακια , 1 συκο , λιγους ηλιοσπορους , 2 δαμασκηνα ....
    (εφαγα πολυ ατσαλα) (17.00μ.μ.)

Ενδιαμ: 1 πορτοκάλι - 1 μπαρα (19.00μ.μ)

Ενδιαμ: 1 πορτοκάλι (20.00 μ.μ.)

Βράδυ: Σαλατα μαρουλι , 4 παξιμαδάκια , κοτατζ -τζηζ , 9 ελιες , 1/3 απο ενα μαφιν)

...............Και ελπιζω να σταματησω εδω .............

Senior Member
    έλα Αλμάκι κουράγιο είναι και οι δύσκολες μέρες προ περιόδου και σε τσακίζουν. Συνέχισε με τα μικρά σου γεύματα μια χαρά τα πας! Μπορώ να πω ότι για μία τόσο δύσκολη μέρα την έβγαλες άριστα αν πεινάσεις αργότερα προτίμησε κάτι ελαφρύ που θα σε μπουκώσει λίγο γιαούρτι με φρούτο ή κάτι ανάλογο, έλα πάμε γερααααα! Μην πτοείσαι στο κάτω κάτω είναι φυσιολογικό να τρώμε παραπάνω προ περιόδου το αντισταθμίζουμε με τις μέρες μετά περιόδου που μειώνεται η όρεξη και τρώμε λιγότερο . Να σκέφτεσαι ότι έρχονται καλύτερες μέρες :starhit::starhit::starhit:

Senior Member
    Αχ Ελλη μου σε ευχαριστω, αυτες οι μερες!!!!!!! .....παω να ξαπλωσω να σταματησω για σημερα το φαγητο.............
    Αυριο βλεπουμε .......... χαχαχαχα