τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 68
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 68 of 427 FirstFirst ... 1858666768697078118168 ... LastLast
Results 1,006 to 1,020 of 6392
    Senior Member
    Originally posted by ~aggelaki~
    Ναι Ελη μου αλλα δυστυχως απο τοτε που καταλαβα τι παιζεται με τα τροφιμα εχω γινει λιγακι ορθορεξικη.. ειμαι 23 και απο τωρα σκεφτομαι οτι θελω να εχω τον μπαχτσε μου και αν γινεται και τα ζωα μου για να ξερω τι τρωω! Ειναι τρομερο το τι ερχεται στο πιατο μας καθημερινα. Προσπαθω να μην το σκεφτομαι αλλα δεν μπορω! Εσυ τα σκεφτεσαι αυτα???
    Αν τα σκέφτομαι λέει;;; ουυυυυ εννοείται! Απλά σκέφτομαι ότι οι αλλαγές δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Έχω προβεί σε πολλές αλλαγές στην διατροφή μου και αυτό που προσέχω περισσότερο είναι να μαγειρεύω μόνη μου την τροφή μου και να διαλέγω μόνη μου τις πρώτες ύλες. Ακόμη και το κρέας προσπαθώ να το περιορίσω στην διατροφή μου όσο μπορώ αλλά έχω και έναν άντρα στο σπίτι που έχει αντίθετη άποψη... οπότε προσπαθώ να έχω ισορροπίες. Προσπαθώ όσο με παίρνει οικονομικά να ψωνίζω κάποια βιολογικά τρόφιμα και τα φρούτα και τα λαχανικά να τα παίρνω από την λαϊκή και όχι από το σούπερ μάρκετ' και τα κοτόπουλα να είναι απαραίτητα ελευθέρας βοσκής. Επίσης το αλάτι που χρησιμοποιώ πλέον είναι αποκλειστικά καθαρό μη ραφιναρισμένο. Προσπαθώ όμως να μην φρικάρω κιόλας γιατί ε και αυτό δεν βοηθάει... Βάζω και τους γονείς μου να μου στέλνουν πράγματα από το χωριό κυρίως αυγά και κάνα κρεατάκι και έτσι κάπως το βολεύω. Επίσης εδώ και καιρό με παρότρυνση του διατροφολόγου μου παίρνω και συμπληρώματα διατροφής.
    Θεωρώ ότι η υπερβολή όπως και να έχει κάνει κακό και έτσι δεν φρικάρω με τα τρόφιμα. Επίσης πιστεύω ότι στην Ελλάδα ακόμη δεν είναι τόοοσο χάλια τα πράγματα όπως π.χ. στην Αμερική. Οπότε στην τελική κοιτάω να βελτιώνομαι με τον καιρό και να ενημερώνομαι αλλά χωρίς άγχος και καταστροφολογία. Όπως και να χει η ουσία είναι να έχουμε μία καλύτερη ζωή αλλά να την απολαμβάνουμε κιόλας οπότε αν είναι να φρικάρουμε με το τι είναι υγιεινό και τι όχι όλη την ώρα ε και αυτό αρρώστια είναι :crazy:

Senior Member
    κοριτσια ξερετε αν το βιβλιο του Ζουμπανεα αναφερει αναλυτικα τις ομαδες τροφων και τους συνδιασμους που πρεπει να κανουμε ;;;;;;

Senior Member
    Αγγελάκι μου δεν πειράζει αν φας περισσότερο από ένα είδος υδατάνθρακα στο γεύμα σου, το ίδιο ισχύει και με τις πρωτεΐνες και με τις φρέσκες τροφές, η ποικιλία δεν κάνει κακό. Απλά καλό είναι να προσέχουμε τις ποσότητες. Εννοείται ότι μπορείς να φας ψωμί ή παξιμάδι και πατάτα στο ίδιο γεύμα! Όσο για το σνακ αν θέλεις με το φρούτο σου να φας πρωτεΐνη τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις μικρή τριάδα από όσο γνωρίζω. Δηλαδή φρούτο, γιαούρτι και νιφάδες βρώμης π.χ. ή ένα παξιμάδι. Απλά και πάλι θέλει μία προσοχή στην ποσότητα γιατί είναι σνακ και όχι γεύμα. Παρόλα αυτά από την στιγμή που δεν έχεις πρόβλημα με το βάρος σου και παραμένεις σταθερή μην φρικάρεις κιόλας με τις ποσότητες, δες τι σου ταιριάζει εσένα καλύτερα και κυρίως τι σου λέει το σώμα σου

Senior Member
    Originally posted by Alma libre
    κοριτσια ξερετε αν το βιβλιο του Ζουμπανεα αναφερει αναλυτικα τις ομαδες τροφων και τους συνδιασμους που πρεπει να κανουμε ;;;;;;
    Απ' όσο θυμάμαι ʼλμα μου είναι πολύ αναλυτικός, μάλιστα έχει μέσα στο βιβλίο και κάποια πρότυπα διαιτολόγια.

Senior Member
    Eli σε ευχαριστωωω

Senior Member
    Αγγελάκι εγώ ξέρεις με τι φρικάρω πολυ τελευταία;;; Σκέφτομαι κάθε φορά που βράζω ένα λαχανικό ή το μαγειρεύω ότι το καταστρέφω και ότι χάνω πολίτιμες βιταμίνες και ένζυμα!!!!:shocked2::shocked2:
    Μην νομίζεις και εμένα με επηρεάζουν πολύ αυτά που διαβάζω αλλά από την άλλη νομίζω ότι είναι εφικτός στόχος το 50% αυτών που τρώμε να είναι ωμή τροφή. Όχι ότι το έχω καταφέρει ακόμη ... αλλά λέμε τώρα....
    Είδες δεν είσαι η μόνη που βασανίζεται :lol::lol:

Senior Member
    Κοριτσάρες μου σας αφήνω προς το παρόν πάω να κάνω Zuuuumba! ʼντε να βγω και λίγο από το σπίτι σήμερα γιατί έχω πιάσει μούχλα :lol:

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Originally posted by ~aggelaki~
    Ναι Ελη μου αλλα δυστυχως απο τοτε που καταλαβα τι παιζεται με τα τροφιμα εχω γινει λιγακι ορθορεξικη.. ειμαι 23 και απο τωρα σκεφτομαι οτι θελω να εχω τον μπαχτσε μου και αν γινεται και τα ζωα μου για να ξερω τι τρωω! Ειναι τρομερο το τι ερχεται στο πιατο μας καθημερινα. Προσπαθω να μην το σκεφτομαι αλλα δεν μπορω! Εσυ τα σκεφτεσαι αυτα???
    Αν τα σκέφτομαι λέει;;; ουυυυυ εννοείται! Απλά σκέφτομαι ότι οι αλλαγές δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Έχω προβεί σε πολλές αλλαγές στην διατροφή μου και αυτό που προσέχω περισσότερο είναι να μαγειρεύω μόνη μου την τροφή μου και να διαλέγω μόνη μου τις πρώτες ύλες. Ακόμη και το κρέας προσπαθώ να το περιορίσω στην διατροφή μου όσο μπορώ αλλά έχω και έναν άντρα στο σπίτι που έχει αντίθετη άποψη... οπότε προσπαθώ να έχω ισορροπίες. Προσπαθώ όσο με παίρνει οικονομικά να ψωνίζω κάποια βιολογικά τρόφιμα και τα φρούτα και τα λαχανικά να τα παίρνω από την λαϊκή και όχι από το σούπερ μάρκετ' και τα κοτόπουλα να είναι απαραίτητα ελευθέρας βοσκής. Επίσης το αλάτι που χρησιμοποιώ πλέον είναι αποκλειστικά καθαρό μη ραφιναρισμένο. Προσπαθώ όμως να μην φρικάρω κιόλας γιατί ε και αυτό δεν βοηθάει... Βάζω και τους γονείς μου να μου στέλνουν πράγματα από το χωριό κυρίως αυγά και κάνα κρεατάκι και έτσι κάπως το βολεύω. Επίσης εδώ και καιρό με παρότρυνση του διατροφολόγου μου παίρνω και συμπληρώματα διατροφής.
    Θεωρώ ότι η υπερβολή όπως και να έχει κάνει κακό και έτσι δεν φρικάρω με τα τρόφιμα. Επίσης πιστεύω ότι στην Ελλάδα ακόμη δεν είναι τόοοσο χάλια τα πράγματα όπως π.χ. στην Αμερική. Οπότε στην τελική κοιτάω να βελτιώνομαι με τον καιρό και να ενημερώνομαι αλλά χωρίς άγχος και καταστροφολογία. Όπως και να χει η ουσία είναι να έχουμε μία καλύτερη ζωή αλλά να την απολαμβάνουμε κιόλας οπότε αν είναι να φρικάρουμε με το τι είναι υγιεινό και τι όχι όλη την ώρα ε και αυτό αρρώστια είναι :crazy:
    Έλλη διάβαζα πριν λίγες μέρες αυτό
    http://organic.pblogs.gr/2007/10/118334.html
    και βλέπω τώρα αυτό που λες για τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκης , που μόνο ελευθέρας βοσκης δεν είναι . Απ΄το χωριό ναι , αν έχεις και όποιος έχει τη δυνατότηα να του στέλνουν . Όλα τα υπόλοιπα δυστυχως βιολογικά και μη ανήκουν στην βιομηχανία τροφίμων . Θυμάμαι έιχα πάρει μια φορά πριν μερικά χρονια κάποια λαχανικά αγγουράκια και ντομάτες απο βιολογικά . Έ ΄ήταν πιο άνοστα κι απ τα μη βιολογικά . Κι όταν πάω στο χωριό και κόβουμε απ΄το κήπο του πατέρα μου αγγουράκι μοσχομυρίζει .

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Αγγελάκι εγώ ξέρεις με τι φρικάρω πολυ τελευταία;;; Σκέφτομαι κάθε φορά που βράζω ένα λαχανικό ή το μαγειρεύω ότι το καταστρέφω και ότι χάνω πολίτιμες βιταμίνες και ένζυμα!!!!:shocked2::shocked2:
    Μην νομίζεις και εμένα με επηρεάζουν πολύ αυτά που διαβάζω αλλά από την άλλη νομίζω ότι είναι εφικτός στόχος το 50% αυτών που τρώμε να είναι ωμή τροφή. Όχι ότι το έχω καταφέρει ακόμη ... αλλά λέμε τώρα....
    Είδες δεν είσαι η μόνη που βασανίζεται :lol::lol:
    Γελαω γιατι ακριβως το ιδιο σκεφτομαι κι εγω! Και το λαδι το θελω παντα ωμο! Οχι μονο τα λαχανικα..Αλλα προσπαθω να αποβαλλω αυτες τις υστεριες.. Γιατι για υστεριες προκειτα. ΟΚ ειναι πιο θρεπτικη λυση αλλα προκειμενου να "ζεις" ..!
    αχχ ZUMBAAA!!! SUPER!

Senior Member
    Δωρα μου σε οσα βιολογικα εχω παει, τα φρουτα και τα λαχανικα τους ειναι απαραδεκτα.. σχεδον ολα ειναι τεραστια και σαν πλαστικα, καμια σχεση με λαχανικα που θα ειχες στο μπαχτσε σου. Και πανακριβα επισης.. πολλες φορες θελω να τους ζητησω πιστοποιησεις που ξερω οτι πρεπει να τις εχουν και αν καποιος πελατης θελει ειναι υποχρεωμενοι να τη δειξουνε, αλλα δεν το χω κανει ποτε.. Παντως ξερω στανταρ απο φιλη που δουλευει στις πιστοποιησεις οτι τιποτα δεν δουλευει σωστα..πολλα ειναι μουφα!

Senior Member
    Καλά Eli τι μας κάνεις βραδιάτικα, τα σάλια μας τρέχουν :P πεινάμε κιόλας, με γιαουρτάκι τη βγάλαμε το βράδυ!

Ας γράψω τα σημερινά

05:30 ~~~ γάλα + δημητριακά + 3 δαμάσκηνα αποξηραμένα

09:00 ~~~ 1 μανταρίνι + 1 βρωμομπίσκοτο

12:30 ~~~ 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι + 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης + γραβιέρα

16:00 ~~~ τονοσαλάτα υπέρπαραγωγή κ τι δεν έβαλα μέσα! ( μαρούλι, λάχανο, πιπεριά,ντοματίνια, καρότο, αυγό, τόννο, άνιθο και 2 παξιμάδια) δεν μπόρεσα να τη φάω όλη!

18:30 ~~~ 1 μπανάνα + 1 digestive

21:30 ~~~ γιαούρτι + 2 krispies + 1 μήλο

Senior Member
    Και εγώ κορίτσια δεν παίρνω βιολογικά φρούτα και λαχανικά αλλά από την λαϊκή που παίρνω κοιτάω να μην παίρνω τα πιο όμορφα και πιο μεγάλα φρούτα αλλά αυτά που είναι και λίγο κατσιασμένα ή λερωμένα γιατί αυτά συνήθως είναι και πιο νόστιμα . Όσο για τα κοτόπουλα το ξέρω ότι δεν είναι σαν τα βιολογικά τα ελευθέρας βοσκής, αλλά ξέρω ότι είναι πιο νόστιμα και πιο κίτρινα από τα συμβατικά. Είναι ημίμετρο να το πω, είναι κάπως καλύτερα από τα ντιπ άνοστα τα συμβατικά. Από βιολογικά προτιμώ να παίρνω το αλάτι μου, τα δημητριακά μου, λιναρόσπορο, βρώμη, σουσάμι και καμιά φορά χυμό αλόης και cranberry και μερικά καλλυντικά όπως αποσμητικά, οδοντόκρεμες και σαπούνια. Θέλω όμως να δοκιμάσω τα ζυμαρικά ζέας και το ψωμί Εσσαίων γιατί είναι πολύ θρεπτικά. Γενικά αυτό που ψάχνω είναι να εμπλουτίζω την διατροφή μου με θρεπτικές πρώτες ύλες όχι απαραίτητα βιολογικές αλλά καλής ποιότητας. Και τους ξηρούς μου καρπούς από ξηροκαρπάδικο τους παίρνω και είναι εξαιρετικοί!

Senior Member
    Breakaki μου πόσο χαίρομαι που επανήλθες δριμύτερη :bigsmile:

Senior Member
    Γελαω γιατι ακριβως το ιδιο σκεφτομαι κι εγω! Και το λαδι το θελω παντα ωμο! Οχι μονο τα λαχανικα..Αλλα προσπαθω να αποβαλλω αυτες τις υστεριες.. Γιατι για υστεριες προκειτα. ΟΚ ειναι πιο θρεπτικη λυση αλλα προκειμενου να "ζεις" ..!
    αχχ ZUMBAAA!!! SUPER!
    και εγώ το λάδι στο τέλος το βάζω πάντα! :lol:
    ...εκτός από λίγο που βάζω στην αρχή ε να μην μου βγει και άνοστο το φαί είπαμε έχω και έναν άντρα ουφ!

Senior Member
    Καλα εδω πλεον δε μιλαμε μονο για 2αδες και 3αδες, το εχουμε διευρυνει πολυ το θεμα!! Η ζουζουκα μαλλον καλοπερναει και σημερα! Ακουω ενα πατωμα να τριζει!!:tumble: