Results 1,441 to 1,455 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
14-02-2012, 21:07 #1441
Originally posted by ton76
πλακα κανεις μπροκολο , λαχανακια και σπανακι, λαχανο τρωω ΚΑΘΕ μερα!!! ευχαριστω να'σαι καλα.
οσο για γυμναστικη προσπαθω να περπαταω 30λ τις ημερες της εβδομαδας που εχουν σχολειο τα παιδια. το σ/κ κανω DVD .
Δυστυχως λεφτα για γυμναστηριο δυσκολα.
τι θεωρεις ανεπερξεργαστες τροφες?? φρουτα και λαχανικα ας πουμε?
εκανα ενα χειρουργειο πριν 3μηνες και εκτοτε απορρυθμιστηκε ο θυροειδης. Σημερα πηγα στην ενδοκρινολογο και μου εδωσε ενα σκασμο εξετασειες να κανω .Πρεπει να σου πω οτι εφυγα λιγο καλυτερα ψυχολογικα.
αν εχεις συμβουλες παρακαλω καλοδεχουμενες.
ευχαριστω!!
Ριξε μια ματια..Aν δεν ξερεις αγγλικα πες μου να σου μεταφρασω..!
Επεξεργασμενες ειναι οι περισσοτερες τροφες βασικα πχ τα γιαουρτακια του εμποριου ( οταν ειναι με την πετσα ειναι ζωντανα- κι εγω τετοια προτιμω! βγαζω βεβαια την πετσα και απολαμβανω το φρεσκο γιαουρτακι, ολα τα αλλα τα θεωρω πολυ "σαπια"..-
τα κορν φλεικς..τα μπισκοτακια, ι πιτα πιλμπουρι που ανεφερες..-δεν την ξερω την κυρια αλλα υποθετω!!- αν μπορεις να παιρνεις καποια τροφιμα απο βιολογικα θα ηταν το καλυτερο, σιταρι, κριθαρι, κινοα, ψωμια και παξιμαδια εντελως ολικης αλεσεως.. οχι απλα με λιγο ολικης..μη νομιζεις οτι ολα αυτα δεν θα ειναι νοστιμα!! προχθες μουλιασα σικαλη (σπορους) και τους αφησα να φυτρωσουν κι εχουν γινει τελειοι!! ισως κανω και λιγα ψωμακια με αυτο.. αλατι λεει επισης να χρησιμποποιεις ανεπεξεργαστο (χοντρο δλδ..) κι αυτο ειναι πιο νοστιμο κατα τη γνωμη μου!! Ειμαι εδω για να σου δωδω ο,τι διευκρινηση θελεις και να κανουμε μια διατροφη η οποια θα σου αρεσει και σε βοηθησει να καταπολεμησεις το θυροειδη..
Οι γιατροι να φανταστω εκτος απο τη θεραπεια με τα φαρμακα που σου εδωσε δεν σου εχει μιλησει και πολυ για διατροφη..
- 14-02-2012, 21:16 #1442
Originally posted by ton76
πλακα κανεις μπροκολο , λαχανακια και σπανακι, λαχανο τρωω ΚΑΘΕ μερα!!! ευχαριστω να'σαι καλα.
οσο για γυμναστικη προσπαθω να περπαταω 30λ τις ημερες της εβδομαδας που εχουν σχολειο τα παιδια. το σ/κ κανω DVD .
Δυστυχως λεφτα για γυμναστηριο δυσκολα.
τι θεωρεις ανεπερξεργαστες τροφες?? φρουτα και λαχανικα ας πουμε?
εκανα ενα χειρουργειο πριν 3μηνες και εκτοτε απορρυθμιστηκε ο θυροειδης. Σημερα πηγα στην ενδοκρινολογο και μου εδωσε ενα σκασμο εξετασειες να κανω .Πρεπει να σου πω οτι εφυγα λιγο καλυτερα ψυχολογικα.
αν εχεις συμβουλες παρακαλω καλοδεχουμενες.
ευχαριστω!!
Ριξε μια ματια..Aν δεν ξερεις αγγλικα πες μου να σου μεταφρασω..!
Επεξεργασμενες ειναι οι περισσοτερες τροφες βασικα πχ τα γιαουρτακια του εμποριου ( οταν ειναι με την πετσα ειναι ζωντανα- κι εγω τετοια προτιμω! βγαζω βεβαια την πετσα και απολαμβανω το φρεσκο γιαουρτακι, ολα τα αλλα τα θεωρω πολυ "σαπια"..-
τα κορν φλεικς..τα μπισκοτακια, ι πιτα πιλμπουρι που ανεφερες..-δεν την ξερω την κυρια αλλα υποθετω!!- αν μπορεις να παιρνεις καποια τροφιμα απο βιολογικα θα ηταν το καλυτερο, σιταρι, κριθαρι, κινοα, ψωμια και παξιμαδια εντελως ολικης αλεσεως.. οχι απλα με λιγο ολικης..μη νομιζεις οτι ολα αυτα δεν θα ειναι νοστιμα!! προχθες μουλιασα σικαλη (σπορους) και τους αφησα να φυτρωσουν κι εχουν γινει τελειοι!! ισως κανω και λιγα ψωμακια με αυτο.. αλατι λεει επισης να χρησιμποποιεις ανεπεξεργαστο (χοντρο δλδ..) κι αυτο ειναι πιο νοστιμο κατα τη γνωμη μου!! Ειμαι εδω για να σου δωδω ο,τι διευκρινηση θελεις και να κανουμε μια διατροφη η οποια θα σου αρεσει και σε βοηθησει να καταπολεμησεις το θυροειδη..
Οι γιατροι να φανταστω εκτος απο τη θεραπεια με τα φαρμακα που σου εδωσε δεν σου εχει μιλησει και πολυ για διατροφη..
14-02-2012, 21:24 #1443
Originally posted by connie
eli εννοω οτι εχω σχεδον νεκρο μεταβολισμο παιδιοθεν.Διαγνωστηκα με υποθυρεοειδισμο hasimoto στα 7 μου χρονια και απο τοτε με διαφορες διακυμάνσεις ενδοκρινολογικά παίρνω βάρος. Σταδιακά και σταθερά. Όταν είμαι ρυθμισμένη όλα βαινουν καλώς με την έννοια του ότι δεν προσλαμβάνω βάρος.Δεν μπορώ όμως και να το χάσω. Οι ρυθμοί μου είναι ρυθμοί χελώνας με προσπάθεια μηνών. Τα αποτελέσματα -όταν φαίνονται- ειναι αποθαρρυντικά καθώς χάνω πολύ λίγο σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.Σπάνε τα νεύρα μου, χάνω το κουράγιο μου και φυσικά ή δεν διατηρώ το βάρος και παίρνω κι άλλα απο κούραση, ή τα διατηρώ και πάω παρακάτω σαν το σαλιγκάρι. Προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ την ιδιαιτερότητα μου σαν άλλοθι, άλλοτε πιάνει, άλλοτε όχι.Αυταααααααααα...α!Happy Valentine's Day (ασχετο)
14-02-2012, 21:27 #1444
Originally posted by Alma libre
Κορίτσια καλημέρα ????Η αποφράδα μέρα πέρασε????? όχι δεν αδιαθέτησα που σημαίνει ότι η κατακράτηση καλά κρατεί . αλλά αυτό δεν με νοιάζει , με νοιάζει πιο πολύ μην πάθω τα χθεσινά ????? Σήμερα σηκώθηκα με περισσότερο «τσαμπουκά» και είπα ότι δεν θα φάω βλακείες ??????. Και όχι μόνο το εφαρμόζω μέχρι τώρα αλλά ανέβηκα και στο διάδρομο ????.ναι ανέβηκα είναι γεγονος?????όχι πολλά πράγματα ????αλλα από το τίποτα .Και εκτός απροόπτου θα ανέβω και το απόγευμα !!!
Να γράψω τώρα τα χθεσινά μου όπου λείπει παντελώς η πρωτεΐνη και μόνο βλακείες ήθελα να τρώω??.
Πολύ Πρωί (7.00πμ.): 1 μπανάνα
Πρωί(11.00π.μ) : 1 πορτοκάλι , 2 ρυζογκοφρετες με ελάχιστη μαρμελάδα , 1 ρυζογκοφρετα σκέτη , 1 γαλλικό γάλα
Ενδιάμεσα(14.00μμ): 1 πορτοκάλι , 1 μπάρα
Ενδιάμεσα (15.00μμ): 5 παξιμαδακια , 3 φέτα ψωμί, 50 gr σοκολάτα πικρή
Ενδιάμεσα (18.00μμ): 20gr σοκολάτα , 3 δαμάσκηνα μικρά
Βράδυ(21.30μμ) 1 γιαούρτι , 11 αμύγδαλα , 3κ.σ.σταφιδες , σύκα, 3 παξιμαδακια , 2 φέτες ψωμί πολύσπορο ?????.Και εδώ σταμάτησα σκασμένη ???.
Σήμερα αν και έχω παστίτσιο θα φάω σαλάτα με κοτατζ ? τζηζ αλλά για να ξέρω το παστίτσιο πως το μετράμε ;;;;;
Αλμάκι καρδιά μου φάε και ένα μεσημεριανό της προκοπής καλέ! ʼδικα παιδεύεσαι καλή μου! Φάε ένα κρεατάκι με σαλάτα και ρυζάκι, φάε ένα κομμάτι παστίτσιο με σαλάτα γενικά φάε φαγητό! Θα βγάλεις έτσι τη μέρα σου χωρίς ζόρι
14-02-2012, 21:30 #1445
Originally posted by ~aggelaki~
Και παρολο που κοιμηθηκα εντελως χορτατη οταν ξυπησα πεινουσα κανονικα και εφαγα πρωινο εναν τονο! Πολυ εννοω! Μου περασε απτο μυαλο να παω να βγαλω μερικα και κοπηκε το ρευμα και το νερο, οποτε δεν το επιχειρησα!!! Παλι καλα! Το συμπαν συνομωτησε κοριτσια! :yes: Τελικα ολα κομπλε.. μια χαρα τα χωνεψα ολα, ετρεξα και ενα μισαωρακι πριν το σνακ μου ( με το ζορι δεν ειχα καμια ορεξη, αλλα τρεχοντας σου'ρχεται η ορεξη..)
14-02-2012, 21:31 #1446
Ton μου να ξερεις επισης οτι ο πιθανοτερος λογος που εχεις εμφανισει θυροειδη ειναι ολα τα φαρμακα που βαζουν πλεον στα φρουτα/λαχανικα και στον τροπο που μεγαλωνουν τα ζωα που τρωμε..Απλα ο δικος σου οργανισμος αντεδρασε!! Οσο πιο φυσικες ειναι οι τροφες που καταναλωνεις απο δω και περα τοσο το καλυτερο.. Καλυτερα ποιοτητα, παρα ποσοτητα!!:starhit:
14-02-2012, 21:38 #1447
Eli εχετε δικιο ολα τα κοριτσια αλλα φοβαμαι ...................να φαω.............. Σήμερα το φοβηθηκα το παστιτσιο καθοτι πολυ λιπαρο και παχυντικο και εφαγα σαλατα με αβγο και τυρι............ Με κυνηγαει το συνδρομο της διαιτας και της στερησης.............. δεν ξερω τι αλλο να πω ........
Το μονο θετικο οτι σημερα εκανα δυο φορες διαδρομο ..........Ξεκινησα επιτελους!!!!
14-02-2012, 21:46 #1448
Μπράβο ʼλμα μου άντε καλά περπατήματα !!!! Μην φοβάσαι βρε παιδί μου να φας σαν άνθρωπος! Ξέχνα τις χαζοδίαιτες και την υπερβολική στέρηση, δεν είπα να φας ένα γουρουνόπουλο! :lol::lol: Καταρχήν το μεσημέρι που βρίσκεσαι συνήθως σπίτι ή στη δουλειά;
Απλά φρόντισε το μεσημεριανό σου να είναι πλήρες γεύμα, να περιλαμβάνει μία καλή πηγή πρωτείνης (2 αυγά, 1 κομμάτι κρέας ή ψάρι) να τη συνοδεύεις με 1 φλιτζάνι ρύζι, ή μία μικρή πατάτα ή με 2-3 μικρά παξιμάδια και την απαραίτητη σαλάτα. Δεν είναι πολύ αλλά είναι ισορροπημένο και θα έχεις μειωμένη όρεξη το απόγευμα οπότε τυχών λιγούρες και υπογλυκαιμίες θα σε πιάνουν πολύ πιο σπάνια. Φτιάξε και μια δυο φορές την βδομάδα όσπρια με παξιμάδια και τυράκι και θα είσαι μια χαρά. Το βραδινό σου είναι ήδη ελαφρύ οπότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Το μυστικό είναι στις ποσότητες ʼλμα μου όχι στο τι θα φας
14-02-2012, 21:53 #1449
Γει σας κοριτσια μου.Σημερα δεν εκανα τα πολλα μικρα γευματα μονο 3 κ το αποτελεσμα ηταν οτι εφαγα μεγαλες ποσοτητες ιδιως το βραδι.Απο αυριο παλι τριαδες-δυαδες λοιπον...
14-02-2012, 21:57 #1450
lessing δεν πειραζει μην αγχωνεσαι !!!!! το αγχος παχαινει!!!
14-02-2012, 22:03 #1451
Αρέ Αγγελάκι που είσαι να δεις τις γαστρονομικές μου δημιουργίες!!!!!
Παιδιά έκανα μελιτζάνες κάτι μεταξύ ιμάμ και παπουτσάκι. Έβαλα τις μελιτζάνες κομμένες στην μέση με λίγο λαδάκι να ψηθούν στο ταψί και στην κατσαρόλα έριξα μπόλικα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ντομάτα, σκόρδο, λίγο κιμά, φαγόπυρο, ψιλοκομμένα κολοκύθια και τα έβρασα όλα μαζί. Όταν ψήθηκαν οι μελιτζάνες τις περίχυσα με το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ελαιόλαδο και τα άφησα να πάρουν λίγο χρώμα. Και έγινε ένα φαί!!!!! Μα τι φαί!!!! Κρατιέμαι να μην φάω όλο το ταψί!!! Μιαμ μιαμ νοστιμεύτηκα βραδιάτικα :bigsmile:
Έφαγα μία μόνο μελιτζάνα με ένα παξιμαδάκι ναι ναι είμαι κιουρία και θα κρατήσω χαρακτήρα, θα χαρώ αύριο την κανονική μου μερίδα :smilegrin:
ʼλμα σε περιμένω έχει και για εσένα μερίδα άμα θέλεις
14-02-2012, 22:06 #1452
Δεν πειράζει Lessing μου όπως λέω και εγώ κάθε φορά που περνάω μία απογοητευτική διατροφικά μέρα, αύριο είναι μία καινούρια μέρα όλο δυνατότητες
!
Και εγώ σήμερα δεν τα πήγα όπως θα ήθελα αλλά ήταν καλή σχετικά μέρα, δεδομένου ότι από το πρωί ήμουν στους δρόμους και μου κάνανε και το τραπέζι το μεσημέρι οπότε δεν είχα έλεγχο σε αυτά που παίζανε στο τραπέζι. Και παίζανε πολλά! Απέφυγα τα τηγανιτά όμως και έτσι κάπως το έσωσα. Θα σας τα γράψω αύριο.
14-02-2012, 22:09 #1453
Ελλη μου σε ευχαριστωωωωωω ...............σας ζηλευω που ασχολειστε ετσι με την μαγειρικη ............. εγω την μαγειρικη την βλεπω αγγαρεια , με το ζορι μαγειρευω .........μονο οταν εχω κοσμο μου αρεσει να φτιαχνω λιχουδιες και καλουδια !!!!
14-02-2012, 22:11 #1454
Αααα δεν ξέρεις τι χάνεις
...
14-02-2012, 22:12 #1455
Μπορώ να έρχομαι να μου κάνεις το τραπέζι ʼλμα για να έχεις κίνητρο χιχιχιχιχι
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή