Results 2,581 to 2,595 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
19-03-2012, 18:47 #2581
Originally posted by Katy
Magdalena, aν επιτρέπεται να πω τη γνώμη μου...να αδιαφορισεις!!!!
το ιδιο περναω κι εγω οπου παω μου λενε οτι παχυνα.
πληγωνει, αλλα σημασια εχει να εισαι και να νιωθεις εσυ καλα με τον εαυτο σου.
αχ σας ευχαριστώ για τα υπέροχα μηνυματακια σας για τα καλά σας λόγια.
Η αλήθεια ειναι ότι καποια στιγμή επηρεαστηκα από τα λόγι ατης θειας όμως δεν χαλασα το προγραμμα μου.. εσεις τι κάνετε?
Το Σαββατοκυριακο πήγε καλά μπορω να πώ..εκτός από ενα λαθάκι.. χθες το βραδυ ειχα φαει ενα ελαφρυ βραδινό που περιλαμβανε αυγα βραστα χορτα χωρις λάδι και 1 φετα ψωμί.. ηρθε ο Χρήστος με ενα μπολακι με προφιτέρόλ και έφαγα μερικές κουταλιές..
- 19-03-2012, 18:57 #2582
Καλησπερα κοριτσια μου. καλη βδομάδα σε όλες. Τι ωραια μερα σημερα. Θελω παγωτο, εκδρομη και φραπε και πολύ ήλιο.
Να γραψω και καμιά τριαδουλα
Χτες
Πρωινο: φρυγανιες με βιταμ και μελι, χυμος, γαλα
Δεκατιανό: 1 αβγο βραστό και 1 ακτινίδιο
Μεσημερί: Κρεας κοκκινιστό, σαλάτα και 1 φετα ψωμί
Απογευμα: 2 ακτινιδια, καφές
Βραδυ: Ντακάκια με ντοματα, ριγανη και μυζήθρα.
20-03-2012, 15:21 #2583
κοριτσια να ρωτησω κατι μηπως ξερει κανεις?
βρισκω σε ενα φουρνο στο Πειραια κατι ωραια "παξιμαδια με βρωμη" ετσι τα λενε που ειναι παρα πολυ ωραια.
ξερετε περιπου ποσες θερμιδες μπορει να εχει?? ειναι τραγανα και βαζουν και κανα δυο σταφιδες.
κατα τα αλλα αυτες τις μερες τα περναω πολυ δυσκολα ειδικα ψυχολογικα, ξερετε αυτο που λενε οτι συμβαινουν ολα μαζι.
να ρωτησω και κατι αλλο, μηπως ξερετε κανα δημοσιο νοσοκομειο στον Πειραια που να εχει διαιτολογικο τμημα?
σας φιλω και ελπιζω να περνατε καλα
20-03-2012, 22:29 #2584
Γειά σας κι από μένα!!! Σας διαβάζω καιρό και πήρα επιτέλους το θάρρος να σας γράψω.. Με λένε Ήβη, είμαι 25 χρονών και παλεύω με υπερφαγικά όσο με θυμάμαι.. Η διατροφή αυτή μου φαίνεται βάλσαμο και θέλω να προσπαθήσω να την τηρήσω συστηματικά!! Γενικά έχω υπάρξει κατά καιρούς από 47 ως 70 κιλά αλλά τα ιδανικά για το ύψος μου (είμαι γύρω στο 1.60) είναι τα 55. Εκεί θέλω να φτάσω πάλι, ξεκινώντας αυτή τη φορά από τα 62. (Ξανα)ξεκίνησα και γυμναστήριο και την έχω καταβρεί με τα ομαδικά!!! Για αρχή θα ήθελα να μου προτείνετε ιδέες για να καλύπτω τον υδατάνθρακα στο ενδιάμεσο σνακ. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μπάρες, μπισκότα ολικής και ξηρούς καρπούς αλλά απέτυχαν παταγωδώς γιατί μ' αρέσουν τόσο που δύσκολα καταφέρνω να πειθαρχήσω και να μείνω στην 1 μερίδα..
21-03-2012, 10:33 #2585
Καλημέρα Ήβη
και καλωσόρισες!
Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα για καιρό. Έκανα το λάθος (για μένα) να τρώω μπάρες δημητριακών ή μπισκότα digestive, τα οποία δεν τα λες και κακά αλλά επειδή έχουν αρκετή ζάχαρη μου προκαλούσαν λιγούρες, δεν με χόρταιναν και κάτι βράδια με υπογλυκαιμίες τα έτρωγα δύο δύο! Έτσι αναγκάστηκα να τα κόψω και με προτροπή του διατροφολόγου μου άρχισα να τρώω μουλιασμένους ξηρούς καρπούς ανάλατους-άψητους μαζί με ένα φρούτο. Είναι πολύ πιο θρεπτικό σνακ, με χορταίνει πάρα πολύ και δεν έχω έπειτα και υπογλυκαιμίες ή τάση για υπερφαγικό. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι μία κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς που τους βάζεις να μουλιάσουν για 2-3 ώρες και 1 φρούτο (1μικρό μήλο, 1/2 μεγάλη μπανάνα, 1 αχλάδι, 1-2 μανταρίνια κτλ ή αποξηραμένα φρούτα). Να σκέφτεσαι πάντα ότι όσο πιο θρεπτική η τροφή που τρως τόσο πιο πολύ θα σε κρατάει μακριά από τα υπερφαγικά επεισόδια. Μία άλλη ιδέα που κάνω συχνά αν θέλω γλυκό σνακ είναι να φτιάχνω μπισκότα βρώμης με ταχίνι και μέλι. Ένα μπισκότο και πάλι με ένα φρούτο είναι υπεραρκετό για να σε χορτάσει σε σημείο που και το επόμενο γεύμα σου θα είναι μετρημένο και δεν θα πέσεις με τα μούτρα. Θα βρεις την συνταγή εδώ:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...e=13#pid208959
Σημαντικό είναι κάθε σου σνακ να το συνοδεύεις απαραίτητα με ένα φρούτο, εκεί είναι το μυστικό για να σε χορτάσει περισσότερο και να μείνεις στο ένα μπισκότο ή στην μία κουταλιά καρπούς και να μην νιώθεις την ανάγκη για περισσότερο. Τρώγε πρώτα το φρουτάκι σου και μετά ότι έχεις για σνακ. Αυτό που κάνω εγώ είναι να πάω μία φορά το μήνα σε ένα ξηροκαρπάδικο και παίρνω σε ποσότητα ποικιλία ξηρών καρπών άψητων - ανάλατων (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, κάσιους, brazul nuts, mamademia, αιγίνης αποφλοιωμένα, ηλιόσπορους κτλ) τα βάζω όλα μαζί σε ένα τάπερ ανακατεμένα και τα κρατάω στο ψυγείο το καλοκαίρι ή σε ένα ντουλάπι το χειμώνα. Έτσι έχω πάντα ένα γρήγορο σνακ στο σπίτι μου. Αν λείπεις από το σπίτι σου όλη μέρα, άφησε τους ξηρούς καρπούς να μουλιάζουν από το βράδυ και το πρωί στράγγιξε τους και βάλτους σε ένα μικρό ταπεράκι με το φρούτο σου και πάρτους μαζί σου.
Οι ξηροί καρποί είναι καλύτερα να τρώγονται μουλιασμένοι γιατί ενεργοποιούνται ένζυμα χρήσιμα για την πέψη τους και έτσι απορροφάει ο οργανισμός μας την μέγιστη δυνατή ποσότητα σε θρεπτικά συστατικά, άρα μας χορταίνουν και πολύ περισσότερο.
21-03-2012, 10:55 #2586
Ας γράψουμε και καμιά τριάδα μιας και έχουμε τεμπελιάσει πολύ τελευταίως...:P
Σάββατο
Πρωινό 8.30
1/2 μπανάνα, 1 φράουλα, 1 τοστ με ζαμπόν+τυρί, 1 φλιτζάνι κεφίρ
Πρόγευμα 12.30 (έξω μπουφές)
1 μπριος τόνου, 2 φέτες πορτοκάλι, 1/2 ακτινίδιο
Μεσημεριανό 14.30 (έξω μπουφές)
1 μπολάκι πράσινη σαλάτα με προσούτο + 1κ.σ. γιαούρτι με φιλαδέλφια
1 φλιτζάνι ρύζι, φιλετάκια χοιρινά, ψητά λαχανικά
Απογευματινό 18.00 (έξω)
1 ελληνική μπάρα
Βραδινό (έξω) 22.00
1 πιατάκι σαλάτα ανάμεικτη και χόρτα βραστά
1 κ.σ. τζατζίκι, 1 πίτα αλάδωτη, 1 κεμπάπ, 2 αρνίσια παϊδάκια, 1 κομματάκι κεμπάπ, λίγες πατάτες τηγανιτές
Ε δεν ήταν και ιδανική μέρα αλλά δεν ήταν και τραγική αν σκεφτείτε ότι μόνο το πρωινό μου το έφαγα σπίτι, όλη την υπόλοιπη μέρα ήμουν έξω... άσκηση γιοκ.
21-03-2012, 11:17 #2587
Κυριακή
Πρωινό 8.30
1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 3 παξιμαδάκια χαρουπιού
Πρόγευμα 12.30 (έξω μπουφέ)
1 μπριος τόνου, 1/2 ακτινίδιο, 2 φέτες πορτοκάλι
Μεσημεριανό 14.30 (έξω μπουφέ)
1 μπολάκι σαλάτα πράσινη + 1κ.σ. γιαούρτι με φιλαδέλφια
1 φλιτζάνι ρύζι, 2 κεφτεδάκια ψητά, ψητά λαχανικά
Απόγευμα 18.00
1 ελληνική μπάρα
zumba 50'
19.30. 1 ελληνική μπάρα
Βραδινό 21.30
1 μικρό πιάτο με 2 κεφτεδάκια ψητά, ψητά λαχανικά, 1 φλιτζάνι πατάτες ψητές
21-03-2012, 11:20 #2588
Δευτέρα
Πρωινό 8.30
1 φλιτζάνι κεφίρ, 3 παξιμαδάκια χαρουπιού, 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα 12.00
1/2 μπανάνα, 1κ.σ. ξηροί καρποί
Μεσημέρι 15.00
1 μπούτι κοτόπουλο ψητό, 1 φλιτζάνι κους κους, ρόκα σαλάτα με κουκουνάρι
Απόγευμα 15.00
1 αχλάδι, 1καρύδι, 2 brazil nuts
Βράδυ 21.00
1 φλιτζάνι κους κους, σαλάτα ρόκα, 2 δάχτυλα γραβιέρα
21-03-2012, 11:24 #2589
Τρίτη
Πρωί 10.00
1/2 φλιτζάνι κερφίρ, 1 κομμάτι κέικ ολικής άλεσης σπιτικό, 4 φράουλες
Πρόγευμα 13.00
1/2 μπανάνα, 1/2 φλιτζάνι κεφίρ, 1 καρύδι
Μεσημέρι 16.00
1 μερίδα φασολάδα, 3 ελιές, 1 φέτα ψωμί πολύσπορο ζυμωτό, 2 δάχτυλα φέτα
Απόγευμα 19.00
1 φέτα ψωμί ζυμωτό, 1/2 μπανάνα
35' ποδήλατο
Βράδυ 22.00
1/2 μπολ με κους κους και φασόλια, 2 ελιές, λίγο φέτα, 1/2 φέτα ψωμί πολύσπορο ζυμωτό
21-03-2012, 11:27 #2590
Ελι ιδανική η ημέρα σου χθες!!! για φωτογραφία, καλή συνέχεια!
21-03-2012, 11:30 #2591
ʼντε πολύ τεμπελιάσαμε όλες μας αυτές τις μέρες! Καιρός να γράψουμε κάνα νέο!
Αγγελάκι, Ζουζούκα, Lessing, ΜαρίαFc, ʼλμα, Break, Μαγδαλένα, ιδρυτή Ρία και όλο το κακό συναπάντημα που είστε οεο;;; :smilegrin:
Αννούλα και εσύ ο βενιαμήν της παρέας δώσε σημάδι ζωής!
Έχει κανείς νέα από την smart μας; Τι κάνει αυτό το κορίτσι; Δώσε βρε σημάδι ζωής ανησυχούμε... κάτι δεν σου πάει καλά το έχω διαβάσει αυτό σε άλλο τόπικ. Εύχομαι όλα να πάνε καλά κοριτσάκι μου και να γυρίσεις στην παρέα μας δριμύτερη!
21-03-2012, 11:31 #2592
Ευχαριστώ Κατερινάκι μου και οι επόμενες μέρες στόχος είναι να κινηθούν στο ίδιο πνεύμα
21-03-2012, 11:41 #2593
Originally posted by ton76
κοριτσια να ρωτησω κατι μηπως ξερει κανεις?
βρισκω σε ενα φουρνο στο Πειραια κατι ωραια "παξιμαδια με βρωμη" ετσι τα λενε που ειναι παρα πολυ ωραια.
ξερετε περιπου ποσες θερμιδες μπορει να εχει?? ειναι τραγανα και βαζουν και κανα δυο σταφιδες.
κατα τα αλλα αυτες τις μερες τα περναω πολυ δυσκολα ειδικα ψυχολογικα, ξερετε αυτο που λενε οτι συμβαινουν ολα μαζι.
να ρωτησω και κατι αλλο, μηπως ξερετε κανα δημοσιο νοσοκομειο στον Πειραια που να εχει διαιτολογικο τμημα?
σας φιλω και ελπιζω να περνατε καλα
Τα περισσότερα μπισκότα και μπάρες δημητριακών το ένα κομμάτι κυμαίνονται περίπου σε αυτές τις θερμίδες (70-120).
21-03-2012, 12:22 #2594
ακουσα το ονομα μου κ μπήκα
καλημερες Eli και υπολοιπα κοριτσοπουλα...
Εli σε θαυμαζω.... τα πας περιφημα.... αλήθεια απωλεια εχεις?
Για τα κριτσινια να πω οτι γενικα ενα κριτσινι το μετρας σαν μια φετα ψωμι.... οποτε.... ξεχναμε τα 2-3 ή 4 στη καθησια μας....
21-03-2012, 13:05 #2595
Ρία έχεις πολύ πλάκα κάθε φορά που μπαίνεις γράφεις και την Συμβουλή της Ημέρας! :lol:
Δυστυχώς έχω κολλήσει Ρία μου με τα κιλά. Μου έχουν κατσικωθεί και δεν λένε να φύγουν με τίποτα! Ο διατροφολόγος μου μου λέει να κάνω υπομονή και να μην έχω υψηλές απαιτήσεις μιας και ο οργανισμός μου έχει προφανώς ταλαιπωρηθεί πολύ από προηγούμενα χρόνια άστατης και κακής διατροφής και μάλλον αποζητά την σταθερότητα. Όταν ξεκίνησα την διατροφή αυτή τους πρώτους μήνες έχασα 6-7 κιλά τα οποία διατηρώ τον τελευταίο χρόνο με πολύ μικρές αποκλείσεις. Ευελπιστώ σύντομα να ξεκολλήσω και να μπορέσω να πάω σε χαμηλότερο βάρος, αν και για να πω την αλήθεια νιώθω ήδη πολύ καλά και η ενέργεια μου και η διάθεση μου είναι σε υψηλά γενικά επίπεδα. Τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να αυξήσω την φυσική μου δραστηριότητα ώστε να ενισχύσω την προσπάθεια μου και για να έχω καλύτερη φυσική κατάσταση και να μειώσω σταδιακά το βραδινό μου. Ελπίζω από εδώ και πέρα που ανοίγει και ο καιρός να τα πάω καλύτερα.
Πάντως η αδερφή μου που την κάνει την διατροφή αυτή έχει δει σημαντική απώλεια σε πόντους. Πρόσφατα ξεκίνησε να την κάνει και η κουμπάρα της η οποία θέλει να χάσει περίπου 5 κιλά για να φτάσει στο παλιό της νούμερο και εδώ και 10 μέρες που την κάνει ήδη μπήκε σε ένα τζιν της που είχε να φορέσει πολύ καιρό! Ειδικά με την κουμπάρα μας έπαθα την πλάκα μου μιας και η κοπέλα δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα όλη μέρα, ασκείται συστηματικά (έχει διάδρομο στο σπίτι) και είναι και εργαζόμενη μάνα με 2 παιδιά. Παρόλα αυτά είχε κολλήσει και δεν έλεγε να χάσει γραμμάριο εδώ και μήνες! Μάλιστα έβλεπε την αδερφή μου να τρώει όλη την ώρα (καθώς έτρωγε ανά τρίωρο) και παρόλα αυτά έχανε και είχε πάθει την πλάκα της. Έτσι πείστηκε να την κάνει και αυτή την διατροφή και τώρα είναι ήδη μείον 0,5κιλό μέσα στις 10 μέρες αλλά το σημαντικότερο είναι οι πόντοι που έχασε και μπόρεσε να μπει στο παλιό της τζιν! Φοβερό και ελπιδοφόρο και για εμένα αυτό!
Πιστεύω ότι όταν θα καταφέρω να εξαλείψω τα υπερφαγικά επεισόδια και να έχω περισσότερη πειθαρχεία στα γεύματα μου εκτός σπιτιού θα καταφέρω και εγώ να δω ανάλογα αποτελέσματα σιγά σιγά. Ήδη νιώθω ότι τα πάω καλύτερα αλλά ότι κάνω το κάνω αργά και σταθερά και δίνω χρόνο στον οργανισμό μου να αποβάλλει το στρες που του είχα προκαλέσει τόσα χρόνια.
Σε εσένα Ρία μου πως έχει λειτουργήσει η συγκεκριμένη διατροφή;
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία