τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 182
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 182 of 427 FirstFirst ... 82132172180181182183184192232282 ... LastLast
Results 2,716 to 2,730 of 6392
    Senior Member
    Να σας γράψω και τα Σαββατιανά μου για να καταλάβετε τι εννοώ χωρίς πίεση:

Πρωινό 11.00
    Λίγο κεφίρ, 1 τοστ με 2 φέτες τυρί, 1/2 μπανάνα

Πρόγευμα 14.00
    1 μικρό ποτήρι χυμό
    1 καρύδι

Μεσημέρι 18.00
    Σαλάτα ζυμαρικών ολικής άλεσης με ρόκα και ντομάτα
    2 κ.σ. σκορδαλιά από πατάτα
    Τηγανητά ψαράκια αρκετά
    1/2 φέτα ψωμί
    1 ουζάκι

Απόγευμα 20.00
    1 1/2 μπάλα παγωτό καϊμάκι με 1κ.σ. μαρμελάδα φράουλα σπιτική

Βράδυ 23.00
    1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
    1κ.σ. ξηροί καρποί

Δεν ήταν ιδανική μέρα τριάδων μιας και το απόγευμα δεν έκανα το σνακ μου αλλά πήγα κατευθείαν στο παγωτό. Το βράδυ έπρεπε να φάω γεύμα αλλά δεν πεινούσα καθόλου μιας και το μεσημέρι έφαγα αρκετά και χόρτασα με το παραπάνω! Τα ψάρια τα είχαν φέρει οι γονείς μου και ήταν φρέσκα μπακαλιαράκια, λιθρινάκια, μπαρμπούνια κτλ και ήταν όνειρο οπότε του έδωσα και κατάλαβε!

Senior Member
    Γεια χαρα σε ολους. Ειμαι καινουρια, ειδα φως και μπηκα!
    Διαβαζω απο χθες το συγκεκριμενο τοπικ, συγχαρητηρια σε ολες τις κοπελες που τα εχουν καταφερει.
    Λεω να δοκιμασω κι εγω...ακουγεται καλο ολο αυτο.
    Ειμαι κολλημενη στα 90 κιλα τα τελευταια 3 χρονια. Και για ολα φταινε τα υπερφαγικα επεισοδια που εχω.
    Δεν εχω ιδεα πως θα τα καταφερω, το μονο που ξερω ειναι οτι δεν εχω αλλη επιλογη απο το να το προσπαθησω!
    Χαιρομαι που σας βρηκα, ισως μου κανετε καλο

Senior Member
    Καλησπέρα σε όλες! Έλι, χάρηκα πολύ για την κατηφόρα σου, θα κρατήσω το ποστ σου αυτό για να εμπνέομαι και να παίρνω κουράγιο κάθε φορά που κολλάω και θέλω να τα παρατήσω! Τελικά θέλει υπομονή και επιμονή! Αν μπορείς στείλε μου u2u για την ελληνική μπάρα που λέγαμε.
    Λοιπον, τα χαϊρια μου τώρα:
    Χθες τελικά βγήκα για ποτό οπότε δεν έφαγα το προγραμματισμένο μου βραδυνό, πήρα ένα μικρό χοτ ντογκ στο πόδι με λάχανο-καρότο και χωρίς μαγιονέζα (μπράβο μου! ). Και ήπια και 2 ποτ. κρασί κόκκινο. :-(
    Σήμερα:
    Πρωί: καφές και 1 φρυγανιά ολ. αλ. με έμενταλ και μισή χούφτα σταφίδες
    Δεκατιανό: 1 μπανάνα και 1/2 ποτ. γάλα
    Μεσημέρι: ψάρι στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδα-άνηθο-λεμόνι (έγινε τέλειο, κορίτσια), πληγούρι και πράσινη σαλάτα
    Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών και ένα μικρό παγωτό (από τα ατομικά που είναι σαν πύραυλος για κέρασμα)
    Βράδυ: (υπολογίζω να φάω) 1 τόστ με 2 φέτες τυρί και μία μικρή πράσινη σαλάτα
    Θα παω και μια ώρα Zumba και θα φάω μετά.
    Κάτι που πρόσεξα και πολύ μου αρέσει είναι ότι αυτή η διατροφή με κάνει να θέλω να πίνω νερό συνέχεια! δεν ξέρω γιατί, αλλά καλό είναι!
    Έρι, καλώς ήρθες, κι εγώ τώρα ξεκινάω, καλή αρχή και καλή συνέχεια σε όλες μας!!

Senior Member
    Λοιπόν, Έλι, σκέφτομαι ότι χθες έκανα χωρίς να το ξέρω αυτό που μου είπες, δηλαδή έφαγα το βραδυνό (έστω το χοτ ντογκ αλλά με λάχανο-καρότο, έτσι; :bigsmile: ) αμέσως πριν πιω αλκοόλ και μου έκανε εντύπωση ότι δεν έκανα καθόλου κέφι να τσακίσω τα πατατάκια όπως κάνω συνήθως. Όλοι είχαν πέσει με τα μούτρα και είχαν φάει 3-4 μπωλ και εγώ ούτε τα ακούμπησα και όχι επίτηδες, χωρίς να το σκέφτομαι καν.
    Να προσθέσω επίσης ότι σήμερα από 82,4 ζύγιζα 81,5! Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο (μάλλον, δεν μπορεί να έχασα ένα κιλό σε μία μέρα), αλλά μου ανέβασε πολύ το ηθικό!

Senior Member
    Αλεξάνδρα μου μπράβο σου για χθες το βράδυ μια χαρά τα κατάφερες έστω και με χοτ ντογκ χιχιχιχι. Και δεν πειράζει που ήπιες τα κρασάκια σου. Είναι και αυτά μέσα στην ζωή και δεν κάνει να αποκλείουμε ΤΙΠΟΤΑ για να μην έχουμε και απωθημένα. Δεν έχουμε απαγορευμένες τροφές σε αυτή τη διατροφή, απλά μαθαίνουμε να τρώμε με μέτρο και να απολαμβάνουμε τα πάντα. Απλά να έχεις πάντα στο νου σου ότι πριν φας γλυκό ή πιεις αλκοόλ να έχεις φάει το προγραμματισμένο σου σνακ ή γεύμα και θα είσαι οκ. Ο οργανισμός σου θα λειτουργήσει καλύτερα μιας και θα κρατάς τον μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα λόγω των συχνών και θρεπτικών γευμάτων .
    Μία μικρή παρατήρηση για τα σνακ σου. Δες λίγο τι σου έγραψα και παραπάνω. Πάντα στα σνακ να τρως ένα φρούτο ή ένα χυμό και μία πηγή σύνθετου υδατάνθρακα για ενέργεια. Το φρούτο και το γάλα καλό μεν αλλά για να είναι πλήρες καλό θα ήταν να είχες τσιμπήσει π.χ και 1 καρύδι π.χ.
    Και ένα μικρό τιπ: Ο διατροφολόγος μου πάντα μου έλεγε ότι αν έχουν περάσει 3-3.5 ώρες από το τελευταίο μου γεύμα και ακόμη δεν πεινάω να τρώω έστω κάτι ελάχιστο για να μην μου έρθει μετά απότομη πείνα π.χ. 2 φράουλες και 1 αμύγδαλο. Μόνο και μόνο για να κρατάς τον μεταβολισμό ψηλά και την γλυκόζη στο αίμα σταθερή.

Senior Member
    Έρη καλή σου αρχή και καλωσόρισες!
    Αν σε ενδιαφέρει αυτός ο τύπος της διατροφής θα βρεις στις προηγούμενες σελίδες πολλές συμβουλές και πολλές επεξηγήσεις για το πως λειτουργεί και πια είναι η φιλοσοφία της.
    Γενικά αυτό που κάνουμε είναι να εκπαιδεύουμε ξανά το σώμα μας στην αίσθηση της πείνας και του κορεσμού και να κάνουμε μία ισορροπημένη διατροφή που σε συνδυασμό με άσκηση θα μας δώσει καλή υγεία και εν καιρώ εξάλειψη των υπερφαγικών επεισοδίων.
    Για όσες από εμάς έχουμε και κιλά να χάσουμε με τον καιρό ο έλεγχος της ποσότητας που τρώμε γίνεται εύκολος με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να μπούμε σε διαδικασία δίαιτας, άρα και στέρησης που συνεπάγεται πυροδότηση νέων υπερφαγικών. Εκτός αυτού η συντήρηση μετά από μία τέτοια εκπαίδευση πάνω στην διατροφή γίνεται παιχνιδάκι. Μπορεί τα κιλά να χάνονται πιο αργά αλλά οι πιθανότητες να τα κρατήσεις για μία ζωή πολλαπλασιάζονται!

Είναι μία διατροφή που έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμιση όλων των τύπων διατροφικών διαταραχών και σε συνδυασμό και με κάποια φυσική δραστηριότητα μας δίνει υγεία, ενέργεια και καλή διάθεση!

Senior Member
    :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

έφθασες τα 93? πολλά :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Γειά σας και πάλι και ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!
    Πιστεύω οτι με τον καιρό θα μάθω, που θα πάει.
    Απλά σήμερα πρώτη μέρα ήμουν με ένα χαρτάκι στο χέρι (χθες κράτησα κάποιες σημειώσεις σχετικά με τριάδες-δυάδες),
    ώστε να μην μπερδευτώ.
    Θα ήθελα λοιπόν να σας αναφέρω τι έφαγα σήμερα που ξεκίνησα.

Πρωινο - Γάλα με 4 κουταλιες κουάκερ (της Αλπεν χωρις ζαχαρη) + 1 κουταλια κρανμπερυ αποξηραμένο
    Σνακ - 1 μπανανα + 5 αμυγδαλα
    Μεσημερι - 1 1/2 φλιτζανι ρεβίθια μαγειρεμένα στο φούρνο με ντομάτα + αγγουροντομάτα + λιγο κότατζ + 1 μικρό παξιμαδάκι
    Σνακ - 5 φράουλες + 1 μπάρα δημητριακών κελογκς
    Βραδινο - 1 τοστ ολικης με τυρι και γαλοπουλα + 1 ξινομηλο.

Νεράκι σχεδόν 3 λίτρα.

Αυτά.Κάθε παρατήρηση, επισύμανση ή ακόμα και διόρθωση εννοείται οτι είναι ευπρόσδεκτη από εσάς τις πιο έμπειρες πάνω στο
    θέμα.

Senior Member
    eri καλώς ήρθες κ καλά έκανες που είδες φως κ μπήκες!!!!!!

Η διατροφή σου είναι σούπερ τέλεια, :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup: μπράβο κοριτσάκι!!!!

Αλήθεια πως σου φάνηκε?

Senior Member
    Originally posted by break
    eri καλώς ήρθες κ καλά έκανες που είδες φως κ μπήκες!!!!!!

Η διατροφή σου είναι σούπερ τέλεια, :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup: μπράβο κοριτσάκι!!!!

Αλήθεια πως σου φάνηκε?

Σ' ευχαριστώ πολυ break!
    Χαίρομαι που κάποιος μου λέει ότι τα έκανα σωστά! Ανυπομονώ να εξοικιωθώ...παρ' όλα αυτά σαν πρώτη ημέρα σήμερα μου φάνηκε μια χαρά, δεν μπορώ να πω ότι πείνασα ιδιαίτερα, τουλάχιστον δεν είχε καμία σχέση το σημερινό με διάφορες άλλες αποτυχημένες απόπειρες του παρελθόντος. Πάλι καλα!
    Θέλω να πιστεύω ότι με τον καιρό θα μάθω και ότι επιτέλους κάτι θα αλλάξει προς το καλυτερο.

Senior Member
    Καλημέρα και καλό μας μήνα!
    Έρη μου τι καλά που τα πήγες για πρώτη μέρα! Μπράβο σου! Έκανες μία ιδανική μέρα από άποψη επιλογών. Και τα σνακ σου πολύ καλά και τα γεύματα σου το ίδιο και οι συνδυασμοί και όλα. Εύχομαι καλή συνέχεια και να δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς πολύ σύντομα . Εγώ ο λόγος που τόσο καιρό δεν έχανα βάρος ήταν γιατί δεν μπορούσα να κρατηθώ και έτρωγα ή μεγαλύτερες μερίδες φαγητού ή γλυκό. Είχα απίστευτη τάση για υπερφαγία αλλά την κάλυπτα λόγω των συχνών γευμάτων με μικρότερες ποσότητες οπότε έμενα σταθερή στο βάρος μου. Και αυτό μεγάλο κέρδος ήταν γιατί ουσιαστικά έτρωγα από όλα και δεν στερήθηκα τίποτα και μάλιστα χωρίς τύψεις. Έτσι απενοχοποίησα όλα τα φαγητά, διαπίστωσα ότι άμα τα τρώω με τρόπο δεν θα με παχύνουν και όταν ηρέμησα πριν κάνα 2 μήνες άρχισα σιγά σιγά να τρώω πιο ελαφρύ βραδινό και να ελαττώνω τα γλυκά. Και τσουπ να και η απώλεια βάρους που ήρθε! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι με αυτή τη διατροφή το σώμα αποσυμφορείται από το στρες της δίαιτας και έτσι αφήνει πιο εύκολα τα κιλά να φύγουν αν κάνεις και έξυπνες επιλογές στην καθημερινή σου διατροφή .
    Λέγοντας έξυπνες εννοώ θρεπτικές και υγιεινές σε σωστές ποσότητες. Έτσι πεινάμε και λιγότερο.
    Αν θέλεις να δώσεις μία πραγματική ευκαιρία σε αυτή τη διατροφή θα σου σύστηνα υπομονή και να το πάρεις λίγο με το πάσο σου. Εξάλλου αυτή η διατροφή είναι για μία ζωή όχι για λίγους μήνες .

Senior Member
    Τα χθεσινά μου:

Πρωινό 10.30
    1 φλιτζάνι κεφίρ
    1 φέτα κέικ ολικής άλεσης
    1 μικρό μήλο

Πρόγευμα 13.30
    1/2 μπανάνα
    1 κριτσίνι σπανακιού

14.30 (έξτρα αλλά πεινούσα!)
    1 φέτα τυρί και 1/2 κριτσίνι σπανακιού

Μεσημέρι 16.30
    1 μπούτι κοτόπουλο
    5 μικρά ντολμαδάκια
    1 ντομάτα
    1κ.σ. γιαούρτι

Απόγευμα 20.00
    1/2 μπανάνα
    1κ.σ. ξηροί καρποί

Βράδυ 23.00
    3 ντοματίνια
    1 τοστ με 2 φέτες τυρί και μία ζαμπόν

Αυτά για χθες. Τελευταίως έχω παρατηρήσει η όρεξη μου να έχει αντιστραφεί. Μέχρι πρόσφατα δεν πεινούσα όλη μέρα και το βράδυ πεινούσα πολύ. Τώρα πεινάω από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και αφού φάω ένα καλό μεσημεριανό μέχρι το βράδυ καλύπτομαι με μικρά και ελαφριά γεύματα. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη και πιθανότατα είναι από τα συχνά γεύματα καθώς με τον καιρό ο οργανισμός μου άρχισε και πάλι να ρυθμίζεται.

Senior Member
    Originally posted by break
    :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::shocked2: :shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

έφθασες τα 93? πολλά :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
    Aχ Break μου όνειρο ζω μην με ξυπνάτε!!! Ανεβαίνω στην ζυγαριά και δεν το πιστεύω! Γελάω μόνη μου σαν τη χαζή από τη χαρά μου

Senior Member
    Καλή σας μέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!
    Έλη μου σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια, ειναι ωραίο να έχεις σύμμαχους, δεν συμφωνείς κι εσύ?
    Βασικά είμαι χαρούμενη γιατί μόλις έφτιαξα και έφαγα το πρώτο μου πόριτζ και θέλω να πω ότι ειναι εκπληκτικό, χορταστικό
    και επιτέλους αισθάνεσαι οτι τρως κάτι νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό βρε παιδί μου!!
    Σήμερα λόγω της ημέρας κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθώ κάπου έξω για φαγητό ή σε φιλικό σπίτι, τελοσπάντων εκτός του δικού μου σπιτιού εννοώ. Και δεν σας κρύβω ότι με φοβίζει όλο αυτό, διότι είμαι στο ξεκίνημα μου, οπότε με βάση τα λάθη του παρελθόντος μου είναι τραγικά εύκολο να παρασυρθώ!!!
    Βέβαια τωρα, μετά από αυτό το θεσπέσιο πρωινό που πρόσφερα στον εαυτό μου και την πληρότητα που νιώθω + το σνακ που θα φάω σε 3 ώρες, νομιζω θα με φρενάρουν, τί λέτε κι εσείς?

Senior Member
    Originally posted by Eli

Εύχομαι καλή συνέχεια και να δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς πολύ σύντομα .

Επίσης, Έλη μου, πραγματικά είναι η πρώτη φορά που δεν σκέφτομαι το αποτέλεσμα και έχω διαγράψει από το μυαλό μου αυτο το ''σύντομα'' που μου έφαγε την ζωή τελικά και έφτασα εδώ που έφτασα. Ήθελα πάντα να γίνουν όλα γρήγορα, με μισή μέρα δίαιτα ήθελα να πέφτουν βροχή τα κιλά.
    Απλά τώρα άλλαξα μυαλά. Και ελπίζω να μου βγει σε καλό....