Results 2,941 to 2,955 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
20-05-2012, 09:50 #2941
Καλημέραι κορτσούδια (που έλεγε κι η γιαγιά μου)!!
Τώρα ξύπνησα δεν έχω φάει ακόμα ούτε έχω προγραμματίσει τι θα φάω, θα τα γράψω αργότερα.
Έρι μου έγιναν τα ψωμάκια; Πώς ήταν;
Εχθές το βράδυ έκανα τα ψητά λαχανικά (μελιτζάνα, κολυκύθι, πρασ. πιπεριά και μανιτάρια) και έκανα ένα απλό ντρέσσινγκ με μπαλσάμικο και μέλι γιατί βαριόμουν (έβλεπα και τον αγώνα). Γίναν πολύ νόστιμα, σκέφτομα να κάνω και τα υπόλοιπα σήμερα για μεσημέρι με κανένα αυγουλάκι. Χθες τα έφαγα με 2 ψωμάκια (απ' τα προαναφερθέντα) με τυρί κρέμα και λίγο χαλούμι.
Καλή Κυριακή να έχουμε!! :roll:
- 20-05-2012, 09:57 #2942
Ρία μου, τι έγινε, ήσουν σήμερα τυχερή να δεις τον Ζουμπ στο πρωινό;;
20-05-2012, 11:09 #2943
Originally posted by alexan972
Έρι μου έγιναν τα ψωμάκια; Πώς ήταν;
Aλεξάνδρααα δεν έχω λόγια για τα ψωμάκια!!
ʼπαιχτα!
Έβαλα τα υλικά που είπες μαζί με 2 κουταλιές κοφτές καστανή ζάχαρη και νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προσέξτε, αν το κάνετε με αυτήν την παραλλαγή καλύτερα νιφάδες και όχι σταγόνες γιατί έχουν βάρος και θα πάνε ολες κάτω).
Ο Ν Ε Ι Ρ Ο !!!
Έφαγα ένα τέτοιο λοιπόν στο πρωινό μου, βέβαια όχι όλο, γιατί τα θηκάκια που τα έβαλα για να τα ψήσω είναι κάπως μεγάλα, οπότε προτίμησα να φάω τα 2/3 περίπου. Μαζί με 1 ποτήρι γάλα και μετά λίγο φρουτάκι!
Αυτά για την ώρα!
Θα τα πούμε το βραδάκι πάλι κορίτσια.
Σήμερα έχει κυριακάτικη εξόρμηση...για να μην πω ότι θα φτάσω μέχρι και παραλία!!! (έχω υπ' όψην μου μια παραλία σαν του survivor...εγώ μόνο και τα ψάρια..δεν είμαστε για πολύκοσμία με μαγιό, καταλαβαινετε! :lol: :lol: :lol: )
Φιλιά σε όλες!
20-05-2012, 12:45 #2944
Μπράβο Έρι μου, χαίρομαι που σου άρεσαν!! Εγώ φτιάχνω τώρα μια φουρνιά σκέτα αλλά σκεφτόμουν να δοκιμάσω κάποια στιγμή και βάζοντας μέσα τυράκι και ελιές ψιλοκομμένες, να γίνουν κάπως σαν ελιοτυρόψωμα!
Θα τους τα πάω στη δουλειά να τα τσακίσουν!
20-05-2012, 14:08 #2945
Καλησπέρα κορτσούδια :lol: (έτσι μας έλεγε και η δική μου η γιαγιά!:lol: )
Μετά από μία βραδινή κρεπάλη σηκώθηκα και τρώω τώρα πρωινό χιχιχιχιχιχι. Κυριακή η μέρα του παιδιού! Έκανα όλη την ημέρα μου χθες σωστά, μέχρι και ποδήλατο έκανα αλλά το βράδυ ξέφυγα κατιτίς. Ήπια ρακόμελα και τσίπμησα από τους μεζέδες που ήταν όλοι άθλιοι τηγανιτοί αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ. Σήμερα θα είμαι μια Κουρία όμως! :lol:
20-05-2012, 19:28 #2946
Originally posted by alexan972
Ρία μου, τι έγινε, ήσουν σήμερα τυχερή να δεις τον Ζουμπ στο πρωινό;;
20-05-2012, 19:36 #2947
Ας γράψω και τα σημερινά μου:
-
Πρωί: 2 σταφιδοψωμάκια (που περιγράφονται παραπάνω) με λίγο μέλι + 2 δαμάσκηνα + 3 φουντούκια
Ενδιάμεσα: 1/2 μπανάνα + 2 φουντούκια
Μεσημέρι: ψητά λαχανικά (κολοκύθι - μελιτζάνα - πιπεριά - μανιτάρια) με ντρέσινγκ λάδι-μηλόξυδο-μέλι + 2 ψωμάκια γεμισμένα με σως τόνου (περιγραφή παρακάτω)
Σνακ: 2 δαμάσκηνα αποξ. + 2 φουντούκια (μου έχουν τελειώσει τα καρύδια, όπως θα καταλάβατε... :yawn: )
Βράδυ: 2 ψωμάκια γεμιστά με σως τόνου + πράσινη σαλάτα.
Τα ψητά λαχανικά που έφαγα το μεσημέρ ήταν μια ολόκληρη μελιτζάνα τσακώνικη, 1 ολόκληρο κολοκύθι, ολόκληρη πιπεριά και αρκετά μανιτάρια πλευρώτους. Υπερβολή; Πάντως τώρα είμαι υπερσκασμένη!!
Την σως τόνου την έφτιαξα με γιαούρτι στραγγιτό 2% + λίγο ροκφόρ (μπλε τυρί για την ακρίβεια) + μουστάρδα + άνηθο, καθόλου λάδι. Αφού τα χτύπησα καλά στο μπλέντερ πρόσθεσα ένα τόνο και τον "έλιωσα" με το πηρούνι για να ενωθεί με την σάλτσα. Γϊνεται ένα παχύρρευστο μείγμα που απλώνεται πολύ ωραία στα ψωμάκια.
Τέτοια ψωμάκια έφτιαξα και για να πάρω αύριο στη δουλειά με τυρί του τοστ (χωράνε περίπου 1/4 της φέτας, είναι λίγο μεγαλύτερα από σουδάκια), ντομάτα, μαρούλι και τυρί κρέμα λάιτ.
Προς το παρόν τα κάνω με κανονικό φαριναπ αλλά θα δοκιμάσω και το ολικής άλεσης που μου έλεγε η Έρι.
20-05-2012, 19:43 #2948
αχχχχ τι ωραια ιδεα αυτη με τα ψωμακια!!! με βαζεται συνεχεια σε πειρασμο!!!! Μπραβο ρε κοριτσια!!!
20-05-2012, 19:46 #2949
Ρία μου δοκίμασέ τα, είναι πολύ εύκολα και νόστιμα. Εμένα μ' αρέσει πολύ το μαγείρεμα αλλά βαριέμαι τις πολύπλοκες συνταγές. Αυτή μου κίνησε το ενδιαφέρον ακριβώς επειδή είναι τοσο απλή. Και τα ψωμάκια είναι πραγματικά μικρά (εξαρτάται βέβαια και από την φόρμα που έχεις, αλλά οι περισσότερες έχουν σχετικά μικρές θήκες) οπότε αν γεμίσεις με λαχανικά και τυράκι 2 το πολύ 3 έχεις χορτάσει σούπερ!
20-05-2012, 19:52 #2950
ακριβως ετσι !!!! Θα το δοκιμασω σίγουρα!!!
20-05-2012, 21:44 #2951
Originally posted by eri
Μάλλον έχω πρόβλημα, δεν μπορώ να λάβω αλλά ούτε και να στείλω u2u!
20-05-2012, 21:51 #2952
Originally posted by eri
Ελάκι γυμναστήριο δεν πάω λόγω μικρών παιδιών και έλλειψης βοήθειας.
Μάλλον δεν έιμαι και ο τύπος του γυμναστηρίου μρ την έννοια ότι ευχαριστέμαι περισσότερο, όταν έχω λίγο χρόνο στην διάθεση μου, να βγω έξω να περπατήσω, να πάρω καθαρό άερα βρε παιδί μου! Προχθές βγήκα έξω πρωινή ώρα και κατέληξα να περπατάω τρεις ολόκληρες ώρες. Γύρισα πίσω τέζα, αλλά το καταευχαριστήθηκα!!!
Αν τώρα μου πεις "ανέβα σε ένα διάδρομο και περπάτα", θα σου πω ότι σκυλοβαριέμαι να το κάνω.
Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, ξεκίνησα δειλά δειλά ελλειπτικό, 20λεπτάκια τις περισσότερες ημέρες, μην φανταστείς τρελά πράγματα.
Θέλω να το προσπαθήσω λίγο περισσότερο με τις ποσότητες, όχι οτι τρώω παραπάνω, απλά τώρα που έστρωσε το πράγμα μς τις λιγούρες και τα υπερφαγικά (δεν εχω κάνει κανένα από την ημέρα που ξεκίνησα), θέλω να με τεστάρω, να δω αν τα καταφέρνω και με λιγότερη ποσότητα κάνοντας πάντα τους σωστούς συνδυασμούς.
Από βδομάδα βέβαια περιμένω και περίοδο, οπότε πρόκειται να περάσω από ένα ακόμη τέστ...και ίσως το πιο σημαντικό. Γιατί σε κάθε περίοδο είμαι πάντα ότι να 'ναι.
Και διατριφικά και ψυχολογικά.
20-05-2012, 22:01 #2953
Αλεξάνδρα φοβερή φαίνεται η συνταγή με τα ψωμάκια, θα τα κάνω και εγώ γιατί ψοφάω για σπιτικά μπριοσάκια και μάλιστα θα την κάνω με φαρίνα ολικής άλεσης
Ευχαριστούμε
20-05-2012, 23:54 #2954
Καλησπέρα κ απο εμένα, είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή κ δεν μπορούσα να μπώ, από σήμερα επανήλθα!
Για να μη γεμίζω με κατεβατά θα γράψω τα χθεσινά κ τα σημερινά, σε γενικές γραμμές καλά τα πήγα κ τις προηγούμενες μέρες.
Σάββατο 19/05
Πρωί: γάλα + δημητριακά + πεπόνι
Πρόγευμα: 1 κριτσίνι + πεπόνι
Μεσημέρι: μπριζόλα + φέτα +1/2 πίτα ολικής + σαλάτα
Απόγευμα: 1 ποτήρι χυμό + 1 κομμάτι κέικ + 1 κριτσινάκι
Βράδυ: 1 τόστ + φράουλες
Κυριακή 20/05
Πρωί: 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι + 2 φρυγανιές + λίγο τυρί + 1 κγ μέλι
Πρόγευμα: φράουλες + 1/2 κουλόυρι Θεσσαλονίκης + γραβιέρα
Μεσημέρι: κοτόπουλο + φέτα + 1/2 πίτα ολικής + σαλάτα
Απόγευμα: μπανάνα + 1digestive
Βράδυ: 2 ντακάκια με ντομάτα, φέτα κ ελιές
21-05-2012, 09:17 #2955
Originally posted by Eli
Καλέ δεν σου είπα να πας γυμναστήριο! Αν περπατάς και κάνεις ελλειπτικό είσαι σούπερ! Προσπάθησε να κάνεις συστηματικά το περπάτημα σου ή το ελλειπτικό και να είσαι σίγουρη ότι θα πάρεις την κατηφόρα! Δεν είναι στο χέρι του! Εγώ όταν γίνομαι ανυπόμονη με αυτό το θέμα σκέφτομαι ότι είναι μία διατροφή που την αγαπάω, την απολαμβάνω και είναι για το υπόλοιπό της ζωής μου και δεν θα κάτσω να αγχωθώ για το αν θα χάσω κιλά και πότε! Κάνω το καλύτερο που μπορώ κάθε μέρα και προσπαθώ να βελτιώνομαι και κάποια στιγμή έρχεται και η επιβράβευση
Αλλά σκέφτομαι ότι αφού δεν πεινάω, αυτό που θέλω το τρώω, δεν νιώθω καμμία λιγούρα για γλυκά και βλακείες που έτρωγα, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα προσαρμοστεί το σώμα μου και θα κατέβει. Οπότε έχω χαλαρώσει, και να ξέρετε κορίτσια ότι το ψυχολογικό παίζει τεράστιο ρόλο. Εάν το έχεις μόνιμα στο μυαλό σου και το έχεις άγχος δεν ξεκολλάει με τίποτα.
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή