Results 3,511 to 3,525 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
20-08-2012, 14:43 #3511
Αλεξάνδρα όπως κατάλαβες εμ σε παντρεύουμε άρον άρον, εμ θα σου κατσικωθούμε και στον γάμο :lol:
- 20-08-2012, 14:44 #3512
χαχαχαχα Ελλη στο μυαλο μου εισαι
20-08-2012, 15:25 #3513
Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια...Πιστευω πως θα μπορεσω να ακνω μια αρχη και περιπου εχω μπει στο νοημα...ησαστε πολυ κατατοπιστικες...Οποτε η τριαδα μας ειναι το πρωινο καιν το μεσημεριανο...επειτα προγευμα και βραδινο δυαδες...Σωστα?οι ξηροι καρποι ανηκουν σε ποια κατηγορια?Οποτε μιλαμε για πρωτεινες-υδατανθρακες και φρουτα η λαχανικα το τριτο αναλογα με το αν προκειται για πρωινο η απογευματινο?Συγνωμη αν σας κουραζω απλα θελω να ειμαι απολυτα σιγουρη σε αυτη τη νεα μου προσπαθεια....και μακαρι να μπορεσω να γινω μελος της παρεας σας...Σας ευχαριστω πολυ....θα ηθελα να μου πειτε τις δικες σας εμπειριες και ποσο τα εχετε καταφερει για να παρω δυναμη στην αρχη μου....
20-08-2012, 15:51 #3514
πρωινό= τριαδα
δεκατιανο=δυαδα
μεσημεριανο=τριαδα
απογευματινο=δυαδα
βραδινο=τριαδα
μια φορα τριαδα μια δυαδα εναλλαξ
απο τη δικη μου εμπειρια σε ενα μήνα εχασα 5 κιλά απο τα οποια 3 κιλα ηταν λιπος. νομιζω καλυτερα δε γινεται!
καλή αρχη!
20-08-2012, 16:07 #3515
Σε ευχαριστω ria θα προσπαθησω να οργανωσω τα ψωνια μου και να καθορισω το προγραμμα μου....Μακαρι να τα καταφερω γιατι εχω αρκετα κιλα...Εσυ εχασες πολλα κιλα συνολικα?θελεις και αλλα να χασεις?5 κιλα σε ενα μηνα δεν ειναι λιγα?σχετικα με το ψωμι μπορουμε αν π.χ φαμε μακαρονια με κιμα δηλαδη υδατανθρακες και πρωτεινη να φαμε ψωμι η πρεπει να συμπληρωσουμε με καποιο λαχανικο?η τυρι?αλλα το τυρακι ειναι πρωτεινη κανει και αλλη πρωτεινη? ομως ζωικη πρωτεινη....Να σημερα παραδειγμα εχω πιεει μονο χυμο πορτοκαλι δεν εχω φαει τιποτα μεχρι τωρα και δεν ξερω τι να φαω...
20-08-2012, 16:32 #3516
just_me η συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι μαγική ούτε έχει γρήγορη απώλεια βάρους. Στόχος με μία τέτοια διατροφή είναι να επαναφέρεις την ρύθμιση του μηχανισμού Πείνας-Κορεσμού, να επαναφέρεις βιοχημικές ισορροπίες στο σώμα σου με σωστή θρέψη και να ισορροπήσεις αποκτώντας έλεγχο στην διατροφή σου. Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τις επιλογές που θα κάνεις στις τροφές σου καθαρά και στην ποσότητα που θα τις καταναλώνεις. Πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η θρέψη, να σκέφτεσαι ότι όσο πιο θρεπτική τροφή που θα καταναλώνεις τόσο λιγότερο θα πεινάει το σώμα σου. Αν κάνεις σωστές επιλογές και καταφέρεις να περιορίσεις τις ποσότητες των γευμάτων σου, τότε θα έρθει και η επιθυμητή απώλεια.
Στο συγκεκριμένο τόπικ αυτό που προσπαθούμε κατά κύριο λόγο είναι να επικεντρωνόμαστε στην ανάκτηση του ελέγχου στην διατροφή μας, στην παγίωση ενός σωστού μοτίβου διατροφής και έπειτα στην απώλεια βάρους εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Η διατροφή αυτή βοηθάει στην απαλλαγή από την βουλιμία και τα υπερφαγικά επεισόδια στα οποία συχνά καταφεύγουμε όσοι έχουμε ταλαιπωρηθεί από μακροχρόνιες δίαιτες. Εγώ το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι αν κάνεις την συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να χάνεις με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με μία δίαιτα αλλά ότι χάνεις θα είναι καθαρό λίπος και η διάθεσή σου θα είναι απίστευτα ανεβασμένη. Επίσης όσο περισσότερο παραμένεις στη συγκεκριμένη διατροφή τόσο περισσότερο θα μπορείς να διατηρείς σταθερό το βάρος σου χωρίς να ταλαιπωρείσαι από το φαινόμενο γιο-γιο.
Τα δικά μου αποτελέσματα από αυτή τη διατροφή σε ότι έχει να κάνει με τα κιλά δεν είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα. Όσοι με ξέρουν όμως έχουν δει δραματικές αλλαγές στην ψυχολογία μου, στην αυτοεκτίμηση μου και στην διάθεση μου. Γενικά έχω υιοθετήσει έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής που με κάνει χαρούμενη και μου δίνει ενέργεια και διάθεση να συνεχίζω την προσπάθεια μου για όσο χρειαστεί, χωρίς να πιέζομαι και χωρίς να φρικάρω.
20-08-2012, 16:42 #3517
Originally posted by just_me
σχετικα με το ψωμι μπορουμε αν π.χ φαμε μακαρονια με κιμα δηλαδη υδατανθρακες και πρωτεινη να φαμε ψωμι η πρεπει να συμπληρωσουμε με καποιο λαχανικο?η τυρι?αλλα το τυρακι ειναι πρωτεινη κανει και αλλη πρωτεινη? ομως ζωικη πρωτεινη....Να σημερα παραδειγμα εχω πιεει μονο χυμο πορτοκαλι δεν εχω φαει τιποτα μεχρι τωρα και δεν ξερω τι να φαω...
Εννοείται πως μπορείς να φας αν θέλεις σε ένα γεύμα δύο είδη πρωτείνης αν θέλεις π.χ. κρέας και τυρί ή μακαρόνια και ψωμί. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις είναι προφανώς οι ποσότητες, εφόσον θέλεις να χάσεις βάρος. Για να μπορέσεις να χάσεις βάρος ισχύει ο κλασσικός κανόνας, οι θερμίδες που καις θα πρέπει να είναι περισσότερες από αυτές που λαμβάνεις. Εννοείται ότι εφόσον πάσχουμε από διαταραχή πρόσληψης τροφής δεν μπαίνουμε στο τριπάκι να υπολογίζουμε θερμίδες, αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις σε ένα μπούσουλα το τι σημαίνει μερίδα και πόσο είναι σε ποσότητα ένα πληρες γεύμα.
Αν για μεσημεριανό φας μακαρόνια με κιμά και τα συνοδέψεις με ψωμί και τυρί προφανώς έχεις ένα βαρύ γεύμα το οποίο δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.
Οι ενδεικνυόμενες ποσότητες είναι 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζυμαρικά με 2-3 κουταλιές της σούπας κιμά και το πολύ πολύ 2κ.σ. τριμμένο τυρί. Το ψωμί είναι σαφώς υπερβολή και καλό είναι να το καταναλώσεις σε κάποιο άλλο γεύμα ως κύρια πηγή υδατάνθρακα. Εννοείται πως τα ζυμαρικά σου θα πρέπει να τα συνοδέψεις με μία σαλάτα. Μπορείς να φας μία ντομάτα με αγγούρι ή λίγα βραστά χόρτα με λεμόνι και λίγο λαδάκι. Ότι σε ευχαριστεί περισσότερο. Φρόντισε να φας πρώτα την σαλάτα σου και μετά τα ζυμαρικά γιατί τα ζυμαρικά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν θέλεις να κάνεις την γλυκόζη σου να ανέβει απότομα γιατί μετά θα πεινάσεις πιο σύντομα...
20-08-2012, 16:57 #3518
Originally posted by just_me
οι ξηροι καρποι ανηκουν σε ποια κατηγορια?
Για να μην γίνομαι κουραστική έχε στο νου σου ότι τους ξηρούς καρπούς στα σνακ τους τρώμε σε ποσότητα 1 με 2 κ.σούπας συνοδευόμενους με ένα φρούτο, ενώ στα κυρίως γεύματα τους συνοδεύουμε π.χ. στο πρωινό με γάλα (1 φλιτζάνι του τσαγιού), λίγα δημητριακά (2-3κ.σ.) και ένα φρούτο.
Προσωπική μου άποψη, επειδή οι ξηροί καρποί είναι μία τροφή ναι μεν απόλυτα θρεπτική αλλά με πολλές θερμίδες, προσπάθησε να τους καταναλώνεις στα πρώτα γεύματα της ημέρας γιατί θα σου δώσουν γρήγορη και καλής ποιότητας ενέργεια και θα έχεις τον χρόνο να κάψεις τις θερμίδες μέσα στην ημέρα. Όσο πας προς το βράδυ καλό είναι να αλαφραίνεις τα γεύματα σου, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
20-08-2012, 17:00 #3519
Ελλη τα εδωσες όλα για αλλη μια φορά!
Just_me διαβασε καλά όσα σου γραφει η Έλλη. Είναι πολυ εξαιρετικες πληροφορίες επιστημονικα τεκμηριωμένες! Εγω για να μάθω ολα αυτα εχω πληρώσει του κόσμου τα λεφτα στο παρελθον με πολυ σωματικη κ ψυχολογική κοπωση. Η Έλλη εχει το τροπο να τα μεταδίδει και τα εχει πιο οργανωμένα στο μυαλο της. Διαβασε με προσοχή και ξεκινησε τωρα μολις... δεν ειναι δυνατον με αφαγιες να περιμενεις να χασεις βαρος. Ξεχνα οτι εχεις στο μυαλο σου για τις διαιτες... κανε μια τριαδα να ξελαμπικαρει το μυαλο και σε 3 ωρες μια δυαδα .... σε μια εβδομαδα θα νιωθεις αλλος ανθρωπος πιστεψε με!
20-08-2012, 17:11 #3520
Ρία μου σε ευχαριστώ :starhit: και εγώ από τον διατροφολόγο μου έχω πάρει τις πληροφορίες και τις μεταδίδω, ίσως κάπου να κάνω και κάνα λαθάκι αλλά η γενική εικόνα αυτή είναι.
Αυτό που έχω καταλάβει με τον καιρό είναι ότι κάθε ένα από τα τρία γεύματα μας θα πρέπει να είναι έξυπνα στυμμένο όσο το δυνατόν πιο θρεπτικό, με όσο το δυνατόν περισσότερη ποικιλία γίνεται αλλά θερμιδικά ελαφρύ.
Όσο πιο θρεπτικό και εύπεπτο είναι ένα γεύμα τόσο πιο πολύ μας χορταίνει και τόσο περισσότερη ενέργεια και διάθεση μας δίνει!
20-08-2012, 17:47 #3521
Κοριτσια ειστε πραγματικα καταπληκτικες...Με κανετε να νιωθω σιγουρια πως θα τα καταφερω...Ναι με τα μακαρονια θα προσπαθω νσ μην τρωω κ ψωμι αφου ειναι δυο υδατανθρακες μαζι αρα υπερβολη...κσι ετσι θα πετυχω ισορροπια...βασικο αυτο που μου λετε για την αλλαγη ψυχολογιας διοτι εχω θεμα με κατι αγοραφοβιες κ διαφορα...πιστευω θα με βοηθησει η διατροφη..Συν οτι απο τα κιλα εχω σκσμπανεβασματα πιεσης...κ ειμαι ακομη μικρη να αντιμετωπιζω τετοια θεματσ.γενικσ τα κιλα μου εχουν δυσκολεψει τη ζωη κ ταλαιπωρουμσι πολυ...
20-08-2012, 18:29 #3522
Originally posted by ria
πεθερά ακούω.... :starhit:
πεθερα διαβαζω.... :starhit:
Ελλη πρεπει να αδυνατίσουμε μαρη!!!! Προβλέπω να ράβουμε φορέματα σύντομα!!!!
Αλεξάνδρα :love::love:
Τρόπος του λέγειν βρε κορίτσια, ελπίζω να μην στραβωθώ για 2η φορά και την πάθω πάλι!! Αλλά αν γίνει τίποτα τέτοιο, μην μου ανησυχείτε, πρώτο τραπέζι πίστα θα σας έχω!!
20-08-2012, 18:32 #3523
Just_me ελπίζω να σου ταιριάξει αυτή η διατροφή. Μην φοβηθείς να της δώσεις αρκετό χρόνο για να μπορέσεις να δεις τις αλλαγές που έρχονται και τις ισορροπίες που θα σου δώσει.
Αρκετά όμως είπαμε εμείς, θέλεις να μας πεις και εσύ λίγα για σένα; Να γνωριστούμε και λίγο καλύτερα
20-08-2012, 19:17 #3524
Ναι το ευχομαι κ εγω ολα να πανε καλα κ το πιστευω...Εχω κ μια ξαδερφουλα που με βοηθαει παρα πολυ σε ολα αυτα κ μου λεει σχετικα με τις τριαδες κ πολλα μυστικα διατροφης...εχει πολλες γνωσεις πανω σε αυτα τα θεματα κ την εμπιστευομαι απολυτα...Λοιπον ναι να γνωριστουμε καλυτερα...ειμαι 32 χρονων απο Αθηνα κ χρονια προσπαθω να χασω κιλα..Δυο φορες τα καταφερα...η πρωτη στα 13 και η δευτερη πριν 4 με 5 χρονια...και τις δυο φορες απετυχα να κρατησω τα κιλα τα οποια ειχα κ σε δυσκολες στιγμες οπως χωρισμος,μοναξια επεφτσ στο φαγητο...νομιζα πως θα βρω λυση φαινετσι υποσυνειδητα κ ετσι εφτασα αρκετα κιλα που μου ειναι δυσκολο να διωξω γιατι οσο σκεφτομαι πως ειναι πολλα απογοητευομαι και δεν μπορω να κανω την αρχη...το κακο με εμενα εινσι πως κ τωρα οικονομικα περναω δυσκολη περιοδο κ γενικα ολα τα προβληματα επεσαν τωρα..κ ετσι εχω θεματα κ ψυχολογικης φυσεως οπως κρισεις πανικου κ πολλες φοβιες...ακομη κ στη δουλεια μου οταν τσιτωθω πολυ εχω προβλημα κ δεν μπρω να ανταπεξελθω......!Υπαρχουν πολλα για τη ζωη μου....!!!Θα σας τα πω σιγα σιγα....οτι θελετε πειτε μου...
20-08-2012, 19:32 #3525
Just_me εγώ είμαι 34 και μένω επίσης στην Αθήνα. Κλείνω σε λίγες μέρες ένα χρόνο άνεργη. Από οικονομικά προβλήματα άλλο τίποτα και από άγχος φουλ! Είχα και εγώ ανάλογα σκαμπανευάσματα με το βάρος μου μία ζωή. Ποτέ δεν μπόρεσα να ισορροπήσω και παρόλο που ξεκίνησα ως ένα αδύνατο κορίτσι στην πορεία κατάφερα να βάζω και να βγάζω 20 και τριάντα κιλά με το πέρασμα των χρόνων. Στην πορεία προφανώς απέκτησα και μία ωραιότατη διαταραχή και περιέπλεξε τα πράγματα ακόμη περισσότερο ως προς την διατροφή μου. Και ενώ κάποτε με δίαιτα είτε με διατροφή και γυμναστήριο είχα καταφέρει να χάσω το βάρος μου, είχα κάνει τρεις επιτυχημένες προσπάθειες, πάντα κατέληγα με περισσότερα κιλά στο τέλος
.
Έχω πάνω από 1.5 χρόνο που προσπαθώ να τηρήσω αυτή τη διατροφή, απλά πολλές φορές δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά καθώς ακόμη οι πληγές του παρελθόντος δεν έχουν κλείσει. Ωστόσο η γνώση που έχω αποκτήσει και η βελτίωση στην διατροφή μου με έχουν κάνει να λειτουργώ καλύτερα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Η συγκεκριμένη διατροφή δεν αποτελεί απλά μία δίαιτα, αποτελεί φιλοσοφία ζωής, γι αυτό και επηρεάζει και όλη την ζωή μας θετικά. Είμαι σίγουρη ότι θα σου δώσει εκτός από ισορροπία και έλεγχο, περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου και περισσότερη αισιοδοξία. Ότι χρειαστείς εμείς είμαστε εδώ να σου λύσουμε τις απορίες σου.
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία