Results 3,736 to 3,750 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
19-11-2012, 19:01 #3736
Γειά σας κοριτσάκια!!
Τα σημερινά μου:
- Πρωί (αλλά το έτρωγα με διαλείμματα 9-11 γιατί είχα πολύ δουλειά): 2 μικρά μουστοκούλουρα με σταφίδες + 2 μανταρίνια
- Ενδιάμεσα (γύρω στη 1): 2 κουλουράκια καρότου + λίγο τυράκι + 1 μανταρίνι
- Μεσημέρι: 1 μερ. χορτόσουπα
- Απόγευμα: 1,5 παξιμάδι κρίθινο + λίγο τυράκι + 1 ποτ. χυμό πορτοκάλι με ρόδι φυσικό
- Βράδυ: σαλάτα μαρούλι + 1 χάμπουργκερ με μπιφτέκι ζυμωμένο με βρώμη, μία φέτα τυρί, μαρούλι, ντομάτα, πιπεριά, κέτσαπ-μουστάρδα
- 19-11-2012, 20:27 #3737
Originally posted by break
Εχθές ήμουνα άρρωστη, σήκωσα πυρετό κ δεν είχα όρεξη για φαγητό:crazy::crazy: με ψωμοτύρι την έβγαλα!
19-11-2012, 22:50 #3738
Ευχαριστώ Ελλάκη μου είμαι κάπως καλύτερα, δεν έχω πυρετό αλλά έχω απίστευτες κομάρες!
Το σημερινό μενού είχε:
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ 2 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα
~ μήλο
~ 2 μπισκότα με δημητριακά
Μεσημέρι
~ ομελέτα + φέτα
~ 1φ.ψωμί
~ σαλάτα
Απόγευμα
~ μπανάνα
~ μπάρα ελληνική
Βράδυ
~ κατίκι
~ 2 παξιμάδια
~ ντομάτα + αγγούρι + ελιές
20-11-2012, 09:45 #3739
Περαστικά Ελενάκι μου, εύχομαι να νιώθεις σήμερα καλύτερα :love::kiss:
Από πρόγραμμα όμως βλέπω σκίζουμε!
Χθες είπα να μπω και εγώ σε σειρά γιατί αρκετά το παράκανα με τσιμπούσια και στερητικά σύνδρομα. Είδα και την ζυγαριά να ανεβαίνει και με έπιασε κρύος ιδρώτας.
Χθες λοιπόν:
Πρωινό:
Μούσλι με γάλα και 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα:
1 ελληνική μπάρα
1/2 μπανάνα
Μεσημέρι
Πατατοσαλάτα: 1 αυγό βραστό, 1 μικρή πατάτα βραστή, γραβιέρα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, κάπαρη, 2κ.σ. ελαιόλαδο
Απόγευμα
1 μηλοπιτάκι βρώμης, 1/2 μπανάνα
Βράδυ
Πατατοσαλάτα:1 αυγό βραστό, 1 μικρή πατάτα βραστή, φέτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτα, κάπαρη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
20-11-2012, 10:22 #3740
Πολυ ωραια η πατατοσαλατα σου Ελη .........την ζηλεψα , δροσερη και ελαφρια .................
20-11-2012, 13:09 #3741
καλησπερα σας...
αποφασισα και εγω να ακολουθησω αυτη την διατροφη...!οταν την πρωτοδιαβασα με την προτροπη της Eli και ειδα μερικα απο τα καθημερινα σας διατροφικα πλανα φοβηθηκα γιατι μου φαινοντουσαν πολλα αυτα που επρεπε να φαω..! διαβασα και τις 150 σελιδες του topic και σιγα σιγα ο φοβος αρχισε να υποχωρει βλεποντας ανθρωπους που τρωνε και χαμογελανε!οποτε λεω να εμπιστευτω αυτα τα χαμογελα γιατι οσο εμπιστευομουν εμενα καταφερα να χασω την χολη μου (20 χρονων) ,να περασω μια καταθλιψη,να εχω μια διαβρωτικη οισοφαγιτιδα και να σπασουν τα νευρα μου!θα προσπαθησω μαζι σας αφου λογω οικονομικων δεν μπορω να αποτανθω αλλου!
ευχαριστω!
20-11-2012, 13:10 #3742
Καλησπέρα κορίτσια!! Break ελπίζω να αναρρώνεις σιγά σιγά και να είσαι ήδη καλύτερα.
Ο σημερινός μου προγραμματισμός:
- Πρωί: 1 κομ. κέικ σπιτικό + 2 μανταρίνια
- Ενδιάμεσα: 1 παξιμάδι κρίθινο + λίγο ανθότυρο + ντομάτα - πιπεριά
- Μεσημέρι: κιμαδόπιτα + 2 καρότα
- Απόγευμα: 1 μουστουκούλουρο + 1 φυσ. χυμό πορτοκάλι
- Βράδυ: λίγη χορτόσουπα + πίτα με σπανάκι - πράσο - κρεμμύδι - λίγο τυρί + 2 αυγά βραστά
20-11-2012, 14:17 #3743
Originally posted by Alma libre
Πολυ ωραια η πατατοσαλατα σου Ελη .........την ζηλεψα , δροσερη και ελαφρια ................., είχα μπουχτίσει από την προηγούμενη βδομάδα γιατί έφαγα πολλά λιπαρά και γλυκά και είπα να κάνω μία ελαφριά αρχή για να πάρω τα πάνω μου!
Συγχαρητήρια για τα πρώτα δέκα κιλά σου! Πάμε δυνατά για τα επόμενα 10! :spin:
20-11-2012, 14:30 #3744
missing_truth καλώς όρισες!!!
Μπορεί να είσαι από τους λίγους που είχαν το κουράγιο να διαβάσουν και τις 150 σελίδες! Αυτό δείχνει ότι έχεις μεγάλη θέληση να βελτιωθείς και να βοηθήσεις τον εαυτό σου.
Το καλό με τα τρίωρα - τριάδες είναι ότι μπορείς να έχεις μεγάλη ποικιλία στο καθημερινό σου διατροφολόγιο παρόλα αυτά αν προσέχεις τις ποσότητες μπορείς να χάνεις άνετα βάρος! Απλά δεν θα δεις θεαματικές απώλειες όπως 4 και 5 κιλά μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο η λογική αυτής της διατροφής δεν είναι να χάσεις γρήγορα βάρος, αλλά σταθερά και το σημαντικότερο να αποκτήσεις ισορροπία στην διατροφή σου για το υπόλοιπο της ζωής σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
1. Να διατηρήσεις το νέο σου βάρος
2. Να βρεις διέξοδο από την διατροφική σου διαταραχή
3. Να μην νιώθεις πλέον ανασφάλεια με την διατροφή σου
4. Να μην ΠΕΙΝΑΣ!
5. Να βοηθήσεις το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Δεν θα έχεις φουσκώματα, δυσπεψίες, δυσκοιλιότητα κτλ
6. Να παρέχεις την σεροτονίνη στο εγκέφαλο σου ώστε να είσαι πιο ήρεμη και χαρούμενη και πληθώρα θρεπτικών συστατικών που θα σε κρατάνε πιο ισορροπημένη και χορτάτη
Τρία βασικά πράγματα να έχεις στο μυαλό σου να φροντίζεις να είσαι πλήρως ενυδατωμένη, να ασκείσαι συχνά και να έχεις ποικιλία από τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.
Σιγά σιγά θα βρεις τι σου ταιριάζει και θα διαμορφώσεις την διατροφή σου πάνω στην λογική τρων τριάδων-τριώρων. Στην αρχή θα πας με το ρολόι σαν αντιβίωση, η τροφή μας όμως είναι το φάρμακο μας, οπότε αν θέλεις να γίνεις καλά έχε το νου σου στο ρολόι σου
Θα δεις ότι αν δοκιμάσεις αυτή τη διατροφή για λίγο καιρό θα γίνεις και εσύ πιο χαρούμενη και πιο ισορροπημένη!
Καλή αρχή, και ότι χρειαστείς εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε κουράγιο, πληροφορίες και ότι άλλο χρειαστείς :love:
20-11-2012, 22:26 #3745
Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τη σκέψη σας, καλύτερα είμαι!
Ελάκη όπως πάντα τα έγραψες υπέροχα!
missing καλώ ήρθες στη παρέα μας κ εμείς με τη σειρά μας θα σε βοήθησουμε όπως κ εμείς απο κάπου αλλού βοηθηθήκαμε!
Μην τρομάζεις με τη συχνότητα των γευμάτων που εαν προσέξεις τη ποσότητα σίγουρα θα έχεις αποτέλεσμα, το θέμα είναι , όπως έγραψε κ η Έλλη να μην πεινάς, εγώ προσωπικά όταν πεινάω δεν βλέπω τίποτα μπροστά μου, θολώνω :crazy::crazy::crazy: οπότε εφόσον δεν θα πεινάς θα μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα!
Το σημερινό μενού είχε:
Πρωί: γάλα + δημητριακά + 2 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα: σταφύλι + 2 μπισκότα με δημητριακά
Μεσημέρι: κοτόπουλο + φέτα (όπως έχετε δει δεν μπορώ χωρίς φέτα αλλά ευτυχώς τρώω μικρή ποσότητα, ίσα ίσα για τη γεύση!!!) +1φ.ψωμί + σαλάτα
Απόγευμα: μπανάνα + μπάρα ελληνική + 10γρ μαύρη σοκολάτα
Βράδυ: πίτσα απο πίτα για σουβλάκι
20-11-2012, 22:31 #3746
Ααααα κορίτσια ξέχασα, θέλω κ εγώ τη συνταγή για τα αφράτα μπιφτέκια!!!
Έλλη είναι απο το γνωστό βιβλίο?
22-11-2012, 00:44 #3747
Τριαδοκόριτσα μου που είστε?
Σήμερα έφαγα:
Πρωί
~ ομελέτα ρολό πρώτη φορά έφαγα ομελέτα για πρωινό κ ήτανε σούπερ, βέβαια είναι λίγο μπελαλίδικο για πρωί!!!!
~ 1 φ.ψωμί
~ χυμό πορτοκάλι
Πρόγευμα
~ αχλάδι
~ 1 μπισκότο με δημητριακά
Μεσημέρι
~ τονοσαλάτα
~ 1 παξιμάδι
Απόγευμα
~ μπανάνα
~ μπάρα βρώμης
Βράδυ
~ γιαούρτι
~ 2 φρυγανιές
~ 1 μήλο
22-11-2012, 10:40 #3748
Καλημέρες κορίτσαροι!!
Εγώ χθες ήμουν καλεσμένη σε τραπέζι το βράδυ, οπότε τα έκανα λίγο χάλια. Παρόλα αυτά τα γράφω:
- Πρωί: 2 μουστουκούλουρα μικρά με σταφίδες + 1/2 μπανάνα
- Ενδιάμεσα: 1 κομμάτι σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο (αυτή με το χυλό) + 2 μανταρίνια
- Μεσημέρι: ακόμα ένα κομάτι σπανακοτυρόπιτα + μικρό μπωλ χορτόσουπας
- Απόγευμα: Δεν θυμάμαι, ίσως τίποτα
- Βράδυ: απ' όλα!!!Τουλάχιστον γέμισα δύο φορές σαλάτα.
Σημερινός προγραμματισμός:
- Πρωί: 1 κομ. σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο + 1 μανταρίνι
- Ενδιάμεσα: 1 μουστουκούλουρο + 1 χυμό πορτοκάλι φυσικό
- Μεσημέρι: σαλάτα μαρούλι με τόνο + 1 κουτ. ρύζι
- Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών + 2 μανταρίνια
- Βράδυ: ένα πιτσάκι με πίτα σουβλακιού με τυρί - πιπεριά - μανιτάρια - φρ. ντομάτα + σαλάτα μαρούλι
22-11-2012, 10:42 #3749
Originally posted by break
Ααααα κορίτσια ξέχασα, θέλω κ εγώ τη συνταγή για τα αφράτα μπιφτέκια!!!
Έλλη είναι απο το γνωστό βιβλίο?
Εγώ αυτό που κάνω, που μου το είπε η Έλι ( :thumbup: ), είναι αντί για ψωμί να χτυπάω στο μούλτι βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη και να την προσθέτω στον κιμά. Γίνονται καταπληκτικά νόστιμα και αφράτα και πολύ "δεμένα". Τα υπόλοιπα υλικά όπως συνηθίζεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποιο άλλο "μυστικό".
22-11-2012, 17:19 #3750
Καλησπέρα κοριτσάκια μου
,
τα πάω καλά μην ανησυχείτε απλά βαρέθηκα να γράψω, όταν βρω χρόνο και διάθεση θα σας γράψω τι τρώω.
Όσο για τα αφράτα μπιφτέκια ναι Έλενα υπάρχει συνταγή στο γνωστό βιβλίο. Το κύριο συστατικό που τα κάνει αφράτα είναι η βρώμη, αλλά και τα λαχανικά που βάζουμε μεσα. Εγώ κάνω και παραλλαγές της συνταγής, δηλαδη εκτός από τριμμένο κρεμμύδι και πιπεριά βάζω και τριμμένο καρότο, ή μισή τριμμένη ντομάτα.
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή