Results 3,811 to 3,825 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
06-01-2013, 11:39 #3811
Γειά σας! Ξεσκόνισα το βιβλίο προς το τελος που εχει τα διαιτολογια. Θα το αρχίσω κι γω. Βλέπω μπαίνατε εδώ, ίσως λόγω γιορτών χαθήκατε? Εχω απορίες, αν έχετε τη διάθεση όποτε επιστρέψετε μου απαντάτε. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Απορία νο1
στη σελ. 165 που έχει το διαιτολόγιο λέει στη μεσαία στήλη "ένα φρούτο κι ένα σνακ 1ης επιλογής.
Ποιά είναι της πρώτης επιλογής?
Στη συνέχεια σελ. 169 λέει τα σνακ. Αυτά τελικά τα καταναλώνω μόνα τους ή σονοδεία φρούτου?
Απορία νο2 στην τέταρτη στήλη με τα απογευματινά γεύματα λέει
"δύο φρούτα ΚΑΙ ένα μικρό μπολ από το μίγμα..." "ή ένα σνακ ή ένα χυμο στο μπλέντερ".
Το ή πάει σε όλο?
Δηλαδή 1 από όλα, πχ 2 φρουτα με ένα μικρό μπολ ξηροκαρπίων ή ένα σναλ ή ένα χυμο
ή
2 φρουτα με ενα μικρο μπολ ξηροκαρπιών ή 2 φρούτα με ένα σνακ ή 2 φρούτα με ένα χυμό?
Απο το τελευταιο που έγραψα μου φαίνεται πως δε πάει φρούτο με χυμό αλλά επειδή το γράφει κάπως θέλω να είμαι σίγουρη.
Πάω να σας διαβάσω αναλυτικά να δω τί τρώτε! (αν καταφέρνετε να τα φάτε όλα αυτά!)
Είναι απλό, δε θέλει ζύγισμα, είναι σαφές στα κύρια γεύματα, μου αρέσει.
Βοήθεια παρακαλώ να το αρχίσω!
(μετά θα σας πρίξω λιγότερο :starhit:
- 06-01-2013, 11:41 #3812
Κι άλλη μια απορία, εγώ έχω θέμα με τη ποσότητα, λεει αν θέμε τρώμε κάτι άλλο αφού και φάμε αυτά που πρέπει (κατανοητό).
Το κάτι άλλο τί είναι? Αυτό που επιθυμώ? Αλλά σε μικρή ποσότητα? πχ γλυκό? Ευχαριστώ!
07-01-2013, 19:56 #3813
sweetoctober στο προτελευταιο post σου δεν μπορω να απαντήσω γιατί δεν εχω διαβάσει το βιβλίο
Η εμπειρία μου απ τη διατροφή αυτή που δεν είναι διαιτα με την εννοια που ξέρουμε ( γιατί δεν σου καθορίζει τι θα φας , ούτε σου απαγορεύει κάτι :crazy: , αντίθετα μάλιστα ) είναι απ τα κορίτσια εδώ
Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα: Ναι , αφού φας αυτό που πρέπει , μπορεις εφόσον το θέλεις πάρα πολύ να φας οτιδήποτε άλλο , ακόμη και γλυκό . Η λογική νομίζω είναι οτι έχοντας φαει αυτο που πρεπει πρώτα δεν προκειται να πεσεις με τα μούτρα στο γλυκό , και απ τη μια δεν θα σου μείνει το απωθημένο της στέρησης απο κατι που ήθελες πάρα πολύ , απ την αλλη θα φας μεν αλλα πολύ μικρότερη ποσότητα .
Το μόνο που πρέπει να έχεις το νου σου κι εφόσον θέλεις να χασεις βάρος είναι οι ποσότητες
07-01-2013, 20:22 #3814
σευχαριστώ πολύ πολύ Ντόρα, σίγουρα κάποια κοπέλα θα έχει το διαιτολόγιο ώστε να μου πεί. Μέχρι τότε αυτοσχεδιάζω, το απόγευμα έφαγα ένα πορτοκάλι και δύο πτι μπερ ολικής άλεσης με επικάλυψη σοκολατα υγείας.
Βρήκα κι άλλες. μόλις πήρα το βραδυνό μου, επέλεξα τη μισή ποσότητα από το μεσημεριανό.
Το μεσημέρι έφαγα φακες με φετα, ελιες και ψωμι. Το βράδυ έφαγα τη μισή φακή, με μισή μερίδα ψάρι, ελιες και ψωμι.
Τις ελιες και το ψωμί στον ίδιο αριθμό με το μεσημέρι. Καλά έκανα? Επίσης πειράζει που αντικατέστησα τη φέτα με ψάρι ή πρεπει ακριβώς ίδιο με το μεσημέρι? Ευχαριστώ!!!
Και μια τελευταία απορία παρακαλώ, τρώμε ανα 3 ώρες από την αρχή του γεύματος ή το τέλος του?
08-01-2013, 14:24 #3815
Καλησπέρα! Οταν θα μπείτε στο θέμα σας θα πάθετε εγγεφαλικά :tumble:
Γράφω ένα παράδειγμα από το σημερινού μενού που επέλξα να μου πείτε γνώμες
Σήμερα έφαγα:
9-9:30 1 αυγό βραστό & 2 φέτες ψωμί ολικής με 2 φέτες μίλνερ, 1 ποτήρι αμιτα, καφέ με 1 γαλατάκι μεριδούλα
12-12:30 1 μεγάλο πορτοκάλι & 2 digestive
Θα φάω:
15-15:30 1 μερίδα κότα φούρνου με πατάτες (από προχθές), αγγουροντομάτα όση θέλω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο (Αν το κοτόπουλο που έμεινε είναι λίγο θα προσθέσω φέτα στη σαλάτα.)
18-18:30 2 πορτοκάλια μέτρια & 1 μικρό κομμάτι κεικ βουτύρου σπιτικό
Απορία, γαλατάκι κάνει στον καφέ (φαντάζομαι ναι αφού τρώμε από όλα?)
Αμιτα κάνει όταν βαριέμαι να στύψω φρέσκο χυμό ή είμαι δουλειά ή στο δρόμο?
Εαν η πρωτεινή στο πιάτο μου δεν είναι μερίδα αλλα λιγότερο μπορώ να συμπληρώσω με γαλακτοκομικό ακόμη κι αν δε το έχει το μενού?
Στο απογευματινό πρέπει να φάω 2 φρούτα ΚΑΙ 1 σνακ (δηλ. κεικ για σήμερα) ή μόνο το σνακ?
(αυτό το ρώτησα και πιο πάνω, δεν καταλαβαίνω πως τα γράφει, ευχαριστώ πολύ και πάλι εκ των προτέρων!)
08-01-2013, 14:47 #3816
sweetOctober πιστευω οτι ενα πορτοκαλι και ενα μικρο κομματι κεικ ειναι οκ ..........
09-01-2013, 12:45 #3817
Alma σε ευχαριστώ, όμως δυστηχώς δεν είναι τί πιστεύουμε, εγώ νόμιζα ένα φρούτο αρκεί για να φαντασείς, και φυσικά ποτέ δεν το έτρωγα γιατί μετά πεινούσα!. Δεν είναι δίαιτα ακριβώς αλλά στόχος είναι να τρώς από όλα για να νικήσεις τη βουλιμία. Πρέπει να τρώς συγκεκριμένες ποσότητες για να τηρήσεις τη δίαιτα αυτή (και μετά επέρχεται κορεσμός με τους σωστούς συνδιασμούς και δεν θες να φας κάτι άλλο, ενώ στο επιτρέπει) αλλά έτσι όπως τα γράφει στα σημεία που έχω τονίσει δεν γίνεται σαφές. Οι κοπέλες που έχουν το βιβλίο ξέρουν το μπέρδεμα στάνταρ! Αρκεί να μπεί κάποια.......
09-01-2013, 13:01 #3818
sweetOctober σωστα επισημαινεις οτι δεν ειναι ακριβως διαιτα αλλα διατροφη για να καταπολεμησεις τη βουλιμια ........... εγω εχω το βιβλιο αλλα δεν με καθοδηγησε και πολυ μην νομιζεις ..πολυ φιλολογια ...........
09-01-2013, 13:05 #3819
Δεν κάνουν όλες οι δίαιτες για όλους δε πειράζει, θα βρείς άλλη κούκλα μου! Το λάτρεψα το βιβλίο από την πρώτη στιγμή. Τη δίαιτα τη μίσησα και δεν την δοκίμασα ποτέ γιατί δεν ήθελα να δεχτώ ότι είμαι βουλιμική μάλλον και προσπαθούσα με δίαιτες αστραπή κάνοντας μια τρύπα στο νερό από την πείνα
09-01-2013, 17:04 #3820
Γεια σας κορίτσια, καλη χρονια σε ολες.
Κι εγω εδω λοιπόν, μπορει να με ξέρετε απο τα θέματα της παχυσαρκίας. Μετά απο ενα αποτυχημένο μπαλονακι άρχισε ο εφιάλτης των καθαρκτικών καθώς εμετο δεν μπορω να κανω οσο και να προσπαθω. Κάθε μερα ειναι ενας αγώνας. Ελπίζω να είστε μαζι μου.
Θα ποσταρω κάθε μερα ελπίζω.
10-01-2013, 12:29 #3821
Κορίτσια καλημέρες!! Καλή αρχή στις καινούριες και θα δούμε σύντομα και τις παλιές ελπίζω!
Λοιπόν, October μου (δεν το γράφω όλο, βαριέμαι), έχεις αγχωθεί πολύ! Πιστεύω ότι αυτή η διατροφή θα σε βοηθήσει γιατί βλέπω ότι το έχεις πάρει ζεστά το θέμα. Εγώ το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, αλλά ακολουθώντας τις συμβουλές των κοριτσιών εδώ τα πήγα πολύ καλά και την κατάλαβα την διατροφή αυτή. Το βασικό της σημείο είναι στο μυαλό, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι τόσο αγχωμένη. Αυτή η διατροφή στην ουσία σε ξεαγχώνει, γιατί μπορείς να φας ό,τι θες, απλά φροντίζεις να κάνεις πάντα το συνδυασμό πρωτεϊνη-υδατάνθρακας-φυτικές ίνες (δηλ. φρούτο ή λαχανικό). Για παράδειγμα, στην ημέρα που έφαγες τις φακές, το πρόγραμμά σου ήταν πολύ καλό αλλά δεν είχε φρέσκο (δηλ. σαλάτα). Αν την είχες προσθέσει θα ήταν εξαιρετικό. Επίσης, δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό να τρως το ίδιο μεσημέρι - βράδυ, απλά μερικές φορές είναι πιο εύκολο. Αλλά για δική σου διευκόλυνση και μόνο. Εγώ σπάνια το κάνω αυτό γιατί μαγειρεύω μικρές ποσότητες για να μην βαριέμαι τα φαγητά και γιατί μ' αρέσει το μαγείρεμα.
Εννοείται ότι προσέχεις τις ποσότητες εφόσον θες να χάσεις κιλά, αλλά το καλό είναι ότι αν ξεφύγεις λίγο δεν παίρνεις τόσο εύκολα (εγώ ξεφευγα για 2 μήνες πριν πάρω τελικά 1 μόνο κιλό, το οποίο και έχασα αμέσως μόλις προσάρμοσα τις ποσότητες).
Απ' την άλλη, τρώγοντας κάθε 3 ώρες (εγώ δεν το τηρώ και με θρησκευτική ευλάβεια, μπορεί να είναι κακ 2,5 ή 3,5 ώρες) η αλήθεια είναι ότι δεν πεινάς και πολύ. Εγώ πολλές φορές τρώω κάτι πολύ λίγο στα σνακ απλά γιατί πρέπει και στην ουσία με το ζόρι. Πίστεψέ με, υπάρχουν φορές που λέω "πάλι πρέπει να φάω, γαμώτο". Εννοείται ότι αυτό δεν το έλεγα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πριν ξεκινήσω αυτή τη διατροφή.
Αυτή η διατροφή είναι στην ουσία μία επανεκπαίδευση του εγκεφάλου σου να μην ασχολείται συνέχεια με το φαγητό. Σταματάς το άγχος του πότε θα ξαναφάω κι αν αυτό που θα φάω θα με χορτάσει, θα με χοντρύνει, θα μου κάνει καλό ή κακό. Χαλάρωσε και κάνει τους συνδυασμούς σου και θα το καταλάβεις κι εσύ σιγά σιγά.
Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις (αρκετές) παλαιότερες σελίδες και θα κατατοπιστείς πλήρως. Εγώ τις διάβασα όλες σιγά σιγά! Θα πάρεις και ιδέες για γεύματα και σνακ! Για ό,τι άλλο, εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.
Κατέ, καλώς μας ήρθες κι εσύ, καλή αρχή στην προσπάθειά σου!!
10-01-2013, 12:34 #3822
Ας γράψω κι εγώ το σημερινό μου για να ξεκινήσω κάπως για το νέο έτος!!
Πρωί: 1 φ. ψωμί + 1 φ. ένταμ + 1/2 ποτ. χυμό πορτοκάλι
Ενδιάμεσα: 2 καρύδια + 2 δαμάσκηνα αποξ. (δεν πεινούσα καθόλου)
Μεσημέρι: σπιτικό μπέργκερ με ένα μικρό ψωμάκι, μπιφτέκι ζυμωμένο με βρώμη, τυρί, μαρούλι, ντομάτα, καρότο, πιπεριά
Απόγευμα: 2 digestive + 1 χυμό πορτοκάλι σπιτικό
Βράδυ: σαλάτα πράσινη με 1 μικρή πατάτα βραστή + τόνο + 3 ελιές + πιπεριά + μαϊντανό + καρότο + σως γιαουρτιού - ροκφόρ
10-01-2013, 13:09 #3823
καλημέρα και Καλή Χρονιά τριαδοκόριτσα!
τι μου κάνετε; ελπίζω όλες καλά! Καιρός να επιστρέψουμε λίγο στις παλιές μας καλές συνήθειες τι λέτε; Οι γιορτές για μένα ήταν απίστευτα αποσυντονιστικές και εδώ και μέρες παλεύω να συντονιστώ σε μία ισορροπημένη διατροφή χωρίς γλυκά και πολλές επεξεργασμένες τροφές. Έχω επικεντρωθεί στο να τρώω πολλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς και να μαγειρεύω ελαφρά. Έχω μία τάση προς τα όσπρια μιας και τις γιορτές έπεσε πολύ κρεατοφαγία.
sweetOctober και κατέ καλωσήρθατε στην παρέα μας
SweetOctober διαβάζω ότι έχεις πολλές απορίες θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ από τις γνώσεις που έχω λάβει αλλά καλό είναι να ξέρεις από την αρχή ότι η προτεινόμενη διατροφή στο βιβλίο δεν είναι δίαιτα και δεν έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης. Είναι προτεινόμενος τρόπος ζωής, δεν μπορείς να ξεκινήσεις και να τα κάνεις όλα τέλεια και ούτε και στην πορεία μπορείς να έχεις την απαίτηση από τον εαυτό σου να πειθαρχεί πάντα και να είσαι απόλυτη ούτε στις ποσότητες αλλά ούτε και στις ώρες που θα κάνεις τα γεύματα σου. Αν το κάνεις αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταντήσει μία ψυχαναγκαστική διατροφή με αναμενόμενη ημερομηνία λήξης. Σαφώς και υπάρχουν κανόνες που χρειάζεται να ακολουθήσεις αλλά είναι ελαστικοί από τις ώρες που θα φας μέχρι και το τι θα φας. Δεν σημαίνει ότι αν μία μέρα δεν τα πήγες καλά έχεις "χαλάσει την δίαιτα σου", αυτό δεν υπάρχει ως λογική σε αυτή τη διατροφή. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι στην διατροφή μας έχουμε καλές και κακές μέρες, το θέμα είναι προς τα που θα κλείνει η ζυγαριά, δηλαδή να έχουμε πάντα ροπή προς τις καλές μέρες και οι κακές να γίνονται όλο και λιγότερες. Καταρχήν λοιπόν σου συστήνω να χαλαρώσεις και να σταματήσεις να σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν μέχρι τώρα με τις δίαιτες και τις στερητικές διατροφές. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει από πίσω της μία ολόκληρη φιλοσοφία που δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους. Αφορά ισορροπίες σωματικές, βιολογικές και ψυχολογικές που με τον καιρό θα κατακτήσεις αλλάζοντας τον τρόπο που τρέφεσαι και σκέφτεσαι ως τώρα
10-01-2013, 13:58 #3824
Originally posted by sweetOctober
1. Απορία, γαλατάκι κάνει στον καφέ (φαντάζομαι ναι αφού τρώμε από όλα?)
2. Αμιτα κάνει όταν βαριέμαι να στύψω φρέσκο χυμό ή είμαι δουλειά ή στο δρόμο?
3. Εαν η πρωτεινή στο πιάτο μου δεν είναι μερίδα αλλα λιγότερο μπορώ να συμπληρώσω με γαλακτοκομικό ακόμη κι αν δε το έχει το μενού?
4. Στο απογευματινό πρέπει να φάω 2 φρούτα ΚΑΙ 1 σνακ (δηλ. κεικ για σήμερα) ή μόνο το σνακ?
(αυτό το ρώτησα και πιο πάνω, δεν καταλαβαίνω πως τα γράφει, ευχαριστώ πολύ και πάλι εκ των προτέρων!). Έτσι και αλλιώς παραπάνω από δύο καφέδες την ημέρα δεν είναι καλό να πίνουμε. Αν σε αυτούς τους καφέδες βάζεις μία μερίδα γάλα και 1 κ.γ. ζάχαρη δηλαδή έναν μέτριο καφέ με γάλα τότε είσαι σε καλό δρόμο. Αν θέλεις παραπάνω ζάχαρη και γάλα (πίνεις γάλα με καφέ
) τότε καλό είναι ο καφές σου να είναι ένας την ημέρα για να τον ευχαριστιέσαι κιόλας και να μην παίρνεις και πολλές κενές θερμίδες.
2. Εννοείται πως αν δεν θέλεις να φας φρούτο μπορείς να στύψεις χυμό. Η Αμίτα όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα θρεπτικά συστατικά που θα σου δώσει ο φρέσκος χυμός ή το φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο. Η Αμίτα είναι ένας χυμός με κενές θερμίδες χωρίς θρεπτικά συστατικά όπως ισχύει για τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα. Να έχεις στο νου σου ότι όσο πιο θρεπτικές και ανεπεξέργαστες είναι οι τροφές που λαμβάνεις τόσο πιο λίγο θα πεινάς και τόσο μικρότερες ποσότητες φαγητού θα έχεις ανάγκη. Οπότε αν είσαι στον δρόμο, θα σου πρότεινα να έχεις ένα σακουλάκι με αποξηραμένα φρούτα μαζί σου και ξηρούς καρπούς ή ένα μπισκοτάκι κατά προτίμηση φτιαγμένο από τα χεράκια σου. Έτσι έχεις ένα σνακ πάντα στο τσεπάκι σου για άμεση κατανάλωση.
3. Ενοείται πως μπορείς να φας παραπάνω από ένα είδος πρωτεΐνης στο γεύμα σου, εφόσον δεν το παρακάνεις στην ποσότητα. Αν τρως για παράδειγμα μία σαλάτα στην οποία μέσα έχεις βάλει γαλοπούλα, που είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά μπορείς άνετα να προσθέσεις και τυράκι. Αν τώρα τρως μία μπριζόλα ψητή με σαλάτα και ρύζι ε τότε εφόσον θέλεις να χάσεις βάρος το τυρί δεν έχει θέση στο γεύμα σου.
4. Όταν λέμε σνακ εννοούμε τον συνδυασμό φρούτου μαζί με το μπισκότο ή ξηρούς καρπούς ή κριτσίνι ή κράκερ ή κέικ ή ότι άλλο θέλεις. Η λογική του σνακ είναι να κρατάει τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα σου σταθερά μέχρι το επόμενο γεύμα σου, ώστε να μην παθαίνεις υπογλυκαιμίες - άρα και βουλιμικές τάσεις και στο επόμενο γεύμα να μην τρως μεγάλη ποσότητα φαγητού. Για αυτό είναι απαραίτητο να τρως μία μερίδα φρούτου (π.χ. ένα πορτοκάλι, 1 μεγάλο αχλάδι, 1 μέτριο μήλο, μία μικρή μπανάνα ή μισή μεγάλη κτλ) και να το συνοδεύεις κατά προτίμηση με 1-2κ.σ. διάφορους μουλιασμένους ανάλατους, άψητους ξηρούς καρπούς (ότι πιο θρεπτικό!) ή με μία μπάρα δημητριακών, ή με 1-2 μπισκότα ανάλογα το μέγεθος τους ή ότι άλλο προτείνει το βιβλίο ή κατεβάσει ο νους σου.
Επίσης να έχεις στο νου σου ότι αυτό που μας παχαίνει και αυτό το λέω και από προσωπική εμπειρία δεν είναι το φαγητό, εφόσον κάνουμε συχνά γεύματα και τρώμε σχετικά ισορροπημένα. Αυτό που θα σε παχύνει είναι η κατανάλωση ακατάσχετης ποσότητας γλυκών και λιπαρών επεξεργασμένων τροφών όπως γαριδάκια, πατατάκια, junk food, κτλ Δηλαδή ακόμη και αν μία μέρα θέλεις να φας περισσότερο από μία μερίδα φαγητό, ή αν μετά το γεύμα σου φας μία μερίδα γλυκό ή αν μαζί με την μπριζόλα σου φας και φέτα κτλ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σε παχύνει, απλά θα παραμείνεις σταθερή στο βάρος σου. Τα κιλά τα βάζουμε όταν μένουμε νηστικές για ώρες και μετά αντί να φάμε το γεύμα μας ή το θρεπτικό μας σνακ καταφεύγουμε σε άχρηστες τροφές όπως αυτές που ανέφερα παραπάνω.
Και ένα τελευταίο και πολύ σημαντικό, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να καταφέρνουμε ένα αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας λόγω αυξημένης δραστηριότητας, παρά να ελαττώνουμε δραματικά τις μερίδες μας. Εν ολίγης βάλε την μουσική που αγαπάς και ξεκίνα σωματικές δραστηριότητες που σε ευχαριστούν
Καλή επιτυχία και μην μου αγχώνεσαι! Η αλλαγή δεν έρχεται από την μία μέρα στην άλλη, αν όμως κάθε μέρα προσπαθείς για μικρές αλλαγές θα δεις ότι μετά από μερικούς μήνες θα γυρίζεις πίσω και δεν θα το πιστεύεις το πόσο θα έχεις αλλάξει. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι αν κάνεις αυτή τη διατροφή για λίγο καιρό μπορεί ο ρυθμός απώλειας του βάρους σου είναι μικρότερος σχετικά με στερητικές δίαιτες θα εκπλαγείς όμως με το πόσο πιο χαρούμενη, ισορροπημένη και ικανοποιημένη θα νιώθεις! Η σεροτονίνη κάνει μικρά θαύματα μέσα μας
10-01-2013, 14:38 #3825
Originally posted by sweetOctober
σευχαριστώ πολύ πολύ Ντόρα, σίγουρα κάποια κοπέλα θα έχει το διαιτολόγιο ώστε να μου πεί. Μέχρι τότε αυτοσχεδιάζω, το απόγευμα έφαγα ένα πορτοκάλι και δύο πτι μπερ ολικής άλεσης με επικάλυψη σοκολατα υγείας.
Βρήκα κι άλλες. μόλις πήρα το βραδυνό μου, επέλεξα τη μισή ποσότητα από το μεσημεριανό.
Το μεσημέρι έφαγα φακες με φετα, ελιες και ψωμι. Το βράδυ έφαγα τη μισή φακή, με μισή μερίδα ψάρι, ελιες και ψωμι.
Τις ελιες και το ψωμί στον ίδιο αριθμό με το μεσημέρι. Καλά έκανα? Επίσης πειράζει που αντικατέστησα τη φέτα με ψάρι ή πρεπει ακριβώς ίδιο με το μεσημέρι? Ευχαριστώ!!!
Και μια τελευταία απορία παρακαλώ, τρώμε ανα 3 ώρες από την αρχή του γεύματος ή το τέλος του?
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να τρως το ίδιο βραδινό με το μεσημεριανό, εγώ το κάνω πολλές φορές και ειδικά με τα όσπρια. Εννοείται πως τις φακές μπορείς να τις συνοδεύσεις είτε με ψάρι είτε με τυρί. Μάλιστα με ψάρι είναι προτιμότερο μιας και το ασβέστιο στο τυρί εμποδίζει τον οργανισμό μας να απορροφήσει τον σίδηρο από τις φακές. Στα όσπρια εφόσον είναι μαγειρεμένα με λαχανικά (καρότα, σέλινο κτλ) και εφόσον τα συνοδεύουμε με ελιές δεν είναι απαραίτητο να τα συνοδεύσουμε και με σαλάτα. Ωστόσο εγώ το προτιμώ πολλές φορές γιατί μου αρέσει και με χορταίνει περισσότερο απλά δεν τρώω τις ελιές και τρώω ένα μπολάκι σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο.
Π.χ. χθες το βράδυ έφαγα 1 φλιτζάνι φακές σούπα και 1 1/2 φλιτζάνι σαλάτα πράσινη με πιπεριά ,ραπανάκι και λίγο ελαιόλαδο, 1 φέτα ψωμί ολικής, και 2 δάχτυλα φέτα (δεν είχα παστό ψάρι που θα το προτιμούσα) και αυτό θεωρείται ένα πλήρες γεύμα τριάδας. Θα μπορούσα αντί για σαλάτα να φάω 3-4 μέτριες ελιές και πάλι να είναι ένα πλήρες γεύμα
.
Στην τελευταία σου απορία έχω να σου πω ένα πράγμα! χαλάρωσε! χιχιχιχιχι
Πρέπει να έχεις στο νου σου τα γεύματα σου να απέχουν μεταξύ τους από 2.5 έως 3.5 ώρες το πολύ. Αλλά ακόμη και αν παρεκκλίνεις που και που περισσότερο από αυτό δεν χάλασε ο κόσμος! Σημαντικό είναι να μην παραλείψεις κανένα γεύμα και κανένα σνακ! Ακόμη και αν έχεις π.χ. αργήσει να κάνεις το σνακ σου δεν το παραλήπεις για να πας στο γεύμα σου! Θα φας πρώτα το σνακ σου, ακόμη και αν μετά από μισή ώρα είναι η ώρα για την τριάδα σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό που σου λέω γιατί θα σου κόψει την φόρα και θα μπορέσεις να ελέγξεις το κυρίως γεύμα σου.
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία