Results 3,931 to 3,945 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
17-02-2013, 16:47 #3931
χιχιχι μάλωσε με μάλωσε με :lol:
και ο διατροφολόγος μου με μαλώνει όταν παραλείπω σνακ και ειδικά το απογευματινό! Μόνο τον βούρδουλα δε βγάζει :lol:
Αν έμαθα ένα πράγμα σε αυτή τη διατροφή είναι να μην τσιγκουνεύομαι την πρωτεΐνη μου εφόσον νιώθω την ανάγκη να φάω λιγο παραπάνω. Μόνο τα λιπαρά τυριά χρειάζεται να προσέχουμε όπως γραβιέρα και φέτα. Αυτό όμως που πάντα χρειάζεται να προσέχουμε και να τρώμε με μέτρο και με προσοχή είναι το ψωμί, τα παξιμάδια, τα μακαρόνια, τις πατάτες και ότι έχει να κάνει με αμυλούχες τροφές και απλούς υδατάνθρακες. Και αυτό κυρίως γιατί μετά είναι πιθανό να μας προκαλέσουν ανισορροπία στην γλυκόζη στο αίμα μας άρα και πείνα. Με λίγη παραπάνω πρωτεΐνη κανείς δεν πάχυνε!
Όλοι λένε ότι οι ξηροί καρποί, το μέλι, τα φρούτα, το ταχίνι κτλ μπορεί να μας παχύνουν και καθόμαστε και τα αφαιρούμε από την διατροφή μας όταν κάνουμε δίαιτα με τον φόβο ότι θα μας παχύνουν, ενώ είναι οι τροφές που τελικά θα μας κρατήσουν μακριά απο τα γλυκά, τους απλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τις κακές λιπαρές τροφές με κορεσμένα λιπαρά! Εξάλλου τέτοιες τροφές είναι δύσκολο να τις φας σε ποσότητα, γιατί πολύ απλά το σώμα μας τις "αναγνωρίζει", οπότε και σε μικρή ποσότητα να τις φάμε χορταίνουμε
- 17-02-2013, 16:58 #3932
Όσο για το έξω σου, μπορεί στην αρχή να σε αγχώνει αλλά σιγά σιγά θα εκπαιδευτείς και θα μάθεις να είσαι πολύ ευέλικτη. Θα έχεις πάντα στην τσάντα σου μικρά σνακ όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή ένα σπιτικό μπισκότο βρώμης κτλ και θα μπορείς να κινηθείς έξω με πιο πολύ άνεση. Δεν σου κρύβω ότι και εγώ αγχωνόμουν και αγχώνομαι όταν βγαίνω έξω για φαγητό, ή για ποτό. Θα τα συζητάς με τη διατροφολόγο σου όμως και θα βρίσκετε λύσεις.
Όσο για την άσκηση μην νομίζεις ότι μου ήταν εύκολο να την εντάξω στην καθημερινότητα μου. Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρω. Τελικά την είδα αλλιώς τη δουλειά. Είπα στον εαυτό μου, θα κάνω ΜΟΝΟ ότι με ευχαριστεί σε άσκηση και τίποτα άλλο! Έτσι επέλεξα να κάνω τις δουλειές μου με το ποδήλατο μου, στο γυμναστήριο κάνω μόνο τα ομαδικά προγράμματα που με ευχαριστούν όπως ζούμπα και γιόγκα ή πιλάτες και καμιά φορά κάνω και ελλειπτικό στο σπίτι με τα αγαπημένα μου τραγούδια ή περπάτημα έξω απαραίτητα με μουσική στα αυτιά. Γενικώς να ξέρεις ότι η άσκηση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική, αν σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι πρέπει να την κάνεις για να χάσεις βάρος :P
Ένα βιντεάκι που με βοήθησε πολύ να πάρω κουράγιο και να την "δω" αλλιώς τη δουλειά είναι το The Body story. Αν είναι καλά τα Αγγλικά σου, δες το, αξίζει τον κόπο. Εμένα πάντως με έπεισε να προσπαθήσω περισσότερο για να βάλω την άσκηση στη ζωή μου, όχι μόνο για να χάσω βάρος αλλά και για να είμαι πιο χαρούμενη και να έχω περισσότερη ενέργεια και καλή διάθεση.
http://www.youtube.com/watch?v=Qw2RKRs57bc
http://www.youtube.com/watch?v=zMftiJjOhxg
17-02-2013, 23:11 #3933
Eli μου συμφωνώ σε όλα όσα λες και μ αρέσει πολύ το σκεπτικό σου, φαίνεται ότι έχεις εκπαιδευτεί στο θέμα και μου φαίνεται πολύ ισορροπημένο.
Όσο για το βιντεάκι σε πρόλαβε η διαιτολόγος μου καθώς μου είπε η ίδια να το δω στο σπίτι έχει και αυτή σχέση με το ΚΕΑΔΔ.Γενικά μ αρέσει πολύ να παρακολουθώ και να ενημερώνομαι πάντως!
17-02-2013, 23:26 #3934
Διαβασμένο μου εσύ!
Έχουμε καλούς δασκάλους χιχιχιχι
17-02-2013, 23:28 #3935
Άρα είναι απλά θέμα χρόνου να το δεις αλλιώς με την άσκηση
....
18-02-2013, 00:52 #3936
Ναι ναι τους καλύτερους δασκάλους έχουμε! Ελπίζω να μου ρθει σύντομα ξανά η όρεξη για άσκηση! Θα προσπαθήσω υπόσχομαι αυτή την εβδομάδα να πάω τουλάχιστον 3 φορές για ένα μισάωρο περπάτημα
18-02-2013, 08:58 #3937
Originally posted by Eli
Όσο για το έξω σου, μπορεί στην αρχή να σε αγχώνει αλλά σιγά σιγά θα εκπαιδευτείς και θα μάθεις να είσαι πολύ ευέλικτη. Θα έχεις πάντα στην τσάντα σου μικρά σνακ όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς, ή ένα σπιτικό μπισκότο βρώμης κτλ και θα μπορείς να κινηθείς έξω με πιο πολύ άνεση. Δεν σου κρύβω ότι και εγώ αγχωνόμουν και αγχώνομαι όταν βγαίνω έξω για φαγητό, ή για ποτό. Θα τα συζητάς με τη διατροφολόγο σου όμως και θα βρίσκετε λύσεις.
Όσο για την άσκηση μην νομίζεις ότι μου ήταν εύκολο να την εντάξω στην καθημερινότητα μου. Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρω. Τελικά την είδα αλλιώς τη δουλειά. Είπα στον εαυτό μου, θα κάνω ΜΟΝΟ ότι με ευχαριστεί σε άσκηση και τίποτα άλλο! Έτσι επέλεξα να κάνω τις δουλειές μου με το ποδήλατο μου, στο γυμναστήριο κάνω μόνο τα ομαδικά προγράμματα που με ευχαριστούν όπως ζούμπα και γιόγκα ή πιλάτες και καμιά φορά κάνω και ελλειπτικό στο σπίτι με τα αγαπημένα μου τραγούδια ή περπάτημα έξω απαραίτητα με μουσική στα αυτιά. Γενικώς να ξέρεις ότι η άσκηση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική, αν σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι πρέπει να την κάνεις για να χάσεις βάρος :P
Ένα βιντεάκι που με βοήθησε πολύ να πάρω κουράγιο και να την "δω" αλλιώς τη δουλειά είναι το The Body story. Αν είναι καλά τα Αγγλικά σου, δες το, αξίζει τον κόπο. Εμένα πάντως με έπεισε να προσπαθήσω περισσότερο για να βάλω την άσκηση στη ζωή μου, όχι μόνο για να χάσω βάρος αλλά και για να είμαι πιο χαρούμενη και να έχω περισσότερη ενέργεια και καλή διάθεση.
http://www.youtube.com/watch?v=Qw2RKRs57bc
http://www.youtube.com/watch?v=zMftiJjOhxg
18-02-2013, 14:37 #3938
Χθες Κυριακή:
Πρωινό 10.00: 1/2 μπανάνα, 1 κρίθινο παξιμαδάκι, 2 δάχτυλα γραβιέρα
Πρόγευμα 13.00: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι 16.00: 1 μερίδα παστίτσιο,2 κολοκυθάκια βραστά, 1 σφινάκι ρακόμελο
Απόγευμα 19.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα
Βράδυ 22.30: Μαρουλοσαλάτα (ρόκα, κρεμμυδάκια, πιπεριά κοκ. λίγο κουκουνάρι ), 1κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρίθινο παξιμαδάκι, 40γρ σκληρό τυρί
και πολλές ξάπλες :lol:
18-02-2013, 16:20 #3939
Σούπερ διατροφή Eli και μπράβο που εντάσσεις και το παστιτσιο. Και η μαμά μου έκανε σήμερα παστίτσιο αλλα προτίμησα να ψήσω μπιφτεκάκια γιατί δεν ένιωθα καλά να φάω κυρίως γιατί η μαμά μου το κάνει με πολλά λάδια, τσιγαρίσματα κλπ. Αλλά μελλόντικά που θα 'μαι σε συντήρηση γιατί όχι;
Ας γράψω και τα δικά μου χτεσινά:
12:00
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 αχλαδάκι
15:00
150 γρ φιλέτο κοτόπουλο στήθος
120 γρ ρύζι καστανό
1 πιάτο κουνουπίδι με 1 κ.σ. λάδι
18:30
1 μεγάλο πράσινο μήλο
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
1 γαλλικό με ζαχαρίνη και γάλα
22:00
1 κοτοσαλάτα τύπου σίζαρς (γιατί και η δίαιτα θέλει καλοπέραση!)
80 γρ κοτόπουλο
1 φέτα κασέρι
μαρούλι (μπόλικο :P )
σος με 1 κ.σ μπαλσάμικο- 1 κ.σ μουστάρδα- 1 κ.σ λάδι
1/2 από ένα μεγάλο κρίθινο παξιμάδι ολικής
Σήμερα είχα το δεύτερο ραντεβού με τη διαιτολόγο (θα πηγαίνω ανά 2 βδομάδες) οπότε στις 2 πρώτες εβδομάδες έχασα 1 κιλάκι αλλά μου είπε να μη το λαμβάνω υπόψιν γιατί έχω και περίοδο... Η αλήθεια είναι ότι κατιτίς παραπάνω θα το θελα αλλά είμαι ευχαρστημένη κ μ αυτό! Πάντως ήταν πολύ ευχαριστημένη με τις επιλογές μου! Αντε πάμε γερά και για άλλες κατηφόρες!
18-02-2013, 22:09 #3940
Πινκ μπράβο για την απώλεια! Προσπάθησε να μην σε πειράξει αν νιώθεις ότι είναι λιγότερο από αυτό που θα ήθελες, από τη στιγμή που χάνεις βάρος είναι όλα καλά! Στους πόντους δεν είδατε διαφορά; Γιατί αν είχες περίοδο ένα πρήξιμο θα το είχες... Πάντως είναι βέβαιο ότι το επόμενο διβδόμαδο θα δεις μεγαλύτερη απώλεια βάρους, είμαι σίγουρη
Το σημαντικότερο είναι να νιώθεις ότι δεν καταπιέζεσαι και να κάνεις την διατροφή σου ευχάριστα, με τη σκέψη ότι μπορείς να τη διατηρήσεις για καιρό, χωρίς να χρειαστεί να πέσεις με τα μούτρα σε υπερφαγικό επεισόδιο λόγω στέρησης. Για αυτό το λόγο και εγώ το Σκ ένα γεύμα μου έχω αποφασίσει να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και να πάει σε κάτι πιο σπέσιαλ. Αυτή την Κυριακή ήταν το παστίτσιο, την άλλη βλέπουμε ανάλογα με τα κέφια. Εξάλλου άνθρωποι είμαστε, μία έξοδο μία φορά την εβδομάδα θα την κάνουμε οπότε κάπου θα ξεφύγουμε βρε αδερφέ!
Σήμερα πάντως έκανα και το ποδηλατάκι μου και το περπάτημα μου και νιώθω πιο ξαλαφρωμένη. Χαίρομαι που η άσκηση έχει αρχίσει να μου γίνεται μία ευχάριστη συνήθεια, σήμερα δεν χρειάστηκε καν να πείσω τον εαυτό μου μου βγήκε εντελώς αυθόρμητα. Μακάρι να καταφέρω να το κάνω τρόπο ζωής!!!!
18-02-2013, 22:47 #3941
Eli πόντους δε μου μετράει η αλήθεια είναι και σκέφτηκα να το κάνω μόνη μου. Ελπίζω και εγώ την επόμενη φορά να 'ναι καλύτερα γιατί η αλήθεια είναι πως λιγάκι απογοητεύτηκα, αλλά δε το βάζω κάτω
. Αυτός ο τρόπος διατροφής μου ταιριάζει και δεν θα τον αφήσω γιατί ξέρω ότι η μικρή απώλεια είναι συνήθως καλύτερη γιατί είναι λίπος κυρίως. Το ποσοστό λίπους μου βγήκε τραγικό σχεδόν 40% οπότε έχουμε πολύ δρόμο για να το ρίξω στο μισό. Έχεις πολύ δίκιο σίγουρα θα βγαίνουμε κ θα γλεντάμε γιατί έτσι είναι η ζωή και δε χρειάζεται να κλειστούμε μέσα και ν' αφήσουμε τους φίλους μας επειδή κάνουμε δίαιτα. Άλλωστε αυτός ο τρόπος διατροφής αποδεικνύει ότι μπορούμε να φάμε τα πάντα αν τα συμδυάσουμε σωστά και μετρημένα. Απλά θέλω τέτοια τρόφιμα να τ' εντάξω στην πορεία σιγά-σιγά και όχι ακομα που είναι αρχή. Άλλωστε δεν ένιωσα ότι στερήθηκα οπότε ακόμα όλα καλά.
Πολλά μπράβο για τη γυμναστική σου! Και εγώ αύριο είπα να παω λαικη να περπατήσω λίγο εκεί δηλαδη και μετά να πάω καμιά ποδηλατοβόλτα, καιρού επιτρέποντος! Άντε να δουμε :love:
19-02-2013, 11:05 #3942
Καλημέρα!
Πινκ αν μετρούσατε πόντους είμαι σίγουρη ότι αυτό που δεν φάνηκε στη ζυγαριά θα φαινόταν στους πόντουςεκτός από την κοιλιά βέβαια στην οποία είναι και το πρήξιμο. Υπομονή και εγώ αυτό λέω στον εαυτό μου και κοιτάω να κάνω την διατροφή μου όσο πιο ευχάριστα και χαλαρά γίνεται. Τις λιπομετρήσεις επίσης όταν έχεις περίοδο μην τις λαμβάνεις και πολύ στα υπόψην, ειναι ότι να ναι. Γενικώς οι λιπομετρήσεις δεν είναι ακριβείς μετρήσεις και θέλουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετρήσεων για να ληφθεί στατιστικά ένα σωστό εύρος τιμών. Τουλάχιστον εγώ μετά από δύο χρόνια που κάνω λιπομετρήσεις αυτό έχω δει και αυτό μου έχει πει και ο διατροφολόγος μου. Η πιο ακριβής μέτρηση για να δεις αν έχεις χάσει βάρος είναι η μεζούρα
. Αν δεν το κάνετε με τη διατροφολόγο σου καιρός να ξεκινήσεις το δικό σου αρχείο, αν και θα σου πρότεινα να της το ζητήσεις, εφόσον το επιθυμείς και εσύ.
Τα δικά μου τα χθεσινά:
Πρωινό 8.00: Μία κρέμα βρώμης&μούσλι με 1κ.γ. μέλι και 2 καρύδια, 1κ.σ. σταφίδες
Πρόγευμα 11.30: 1 μανταρίνι, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι 14.00: 1/2 φλιτζάνι αρακά, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 50γρ φέτα, 2 βραστά κολοκυθάκια με 1κ.σ. λάδι
Απόγευμα 18.00: 1 μήλο, 1κ.σ. ξηροί καρποί
Βράδυ 21.30: 2 παντζάρια και χόρτα με 1κ.σ. λάδι. 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 50γρ φέτα
Το πρωί έκανα ποδήλατο και περπάτημα 30' λεπτά μέσα στο νερό (για να κάνω τις δουλειές μου) και το βραδάκι βγήκα για περπάτημα 45'.
19-02-2013, 17:06 #3943
Δε ξερω ισως στην πορεια της το ζητησω και αυτο με τους ποντους. Λιπομέτρηση εκανα την προηγουμενη φορα οχι τωρα που εχω περιοδο! Ελη και παλι σουπερ διατροφουλα και απο γυμναστικη τελεια!!
Ας γράψω και εγώ τα χτεσινά:
12:00
1 ποτηρι κεφιρ (δεν μπορω να πω οτι μ αρεσε ιδιαιτερα αλλα ενταξει πινεται)
2 φετες ψωμι του τοστ ολ.αλεσης με μελι αναμεσα
1 αχλαδι
15:30
1 wish bar (ηταν περιττη αλλα ημουν εξω κ ηθελα να ετοιμασω μετα με ηρεμια το μεσημεριανο μου)
16:00
3 μπιφτεκακια στο τεφαλ
1 πίατο κουνουπίδι με 1 κ.σ λάδι
1 φετα ψωμι ολ.αλεσης
19:00
1 μηλο
1 χουφτα ξηρούς καρπούς
22:00
3 κ.σ βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 γιαουρτι 2%
1 μηλο
00:45
1 wish bar
Εκανα λιγο περπατημα κανα 20λεπτο-30λεπτο το υπολογιζω!!
19-02-2013, 18:14 #3944
Pink μου καθόλου περιττή η ελληνική μπάρα στις 15.30, ίσα ίσα ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση για να μπορέσεις να φας με την ησυχία το μεσημεριανό σου και να μην ξεφύγεις στην ποσότητα. Και μένα μου έχει πει ότι αν για οποιοδήποτε λόγο είμαι έξω και δεν μπορώ να φάω το κυρίως γεύμα μου στην ώρα μου και έχει περάσει το 3ωρο να κάνω ένα έξτρα σνακ μέχρι να γυρίσω σπίτι και να φάω μετά το γεύμα μου, έστω και αν αυτό θα γίνει μισή ώρα μετά. Οπότε έπραξες πολύ σωστά. Απλά η πλάκα είναι ότι στην αρχή με αυτή τη διατροφή έχεις την αίσθηση ότι τρως πολύ χιχιχι.
Όσο για την μέρα σου είναι υποδειγματική για μία ακόμη φορά. Το κεφίρ και εγώ δεν το αγαπώ σα γεύση ούτε και το γιαούρτι ωστόσο τα έχω στην καθημερινή μου διατροφή γιατί τα αγαπάει το σώμα μου :bigsmile: . Είχα πρόβλημα με καούρες και κολικούς παλιότερα και έτσι ειδικά το κεφίρ αναγκάστηκα να το εντάξω καθημερινά στην διατροφή μου, γιατί είδα ότι με βοηθούσε πάρα πολύ στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού μου. Οπότε μπορεί να μην με τρελαίνει ωστόσο είναι το φάρμακο μου. Πλέον με την βοήθεια αυτής της διατροφής και του κεφίρ δεν έχω ούτε σπαστική κολίτιδα, ούτε καούρες, ούτε καν δυσκοιλιότητα.
19-02-2013, 18:49 #3945
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω δει τεράστια διαφορά στο πεπτικο. Το στομάχι μου το νιώθω ανάλαφρο μετά τα γεύματα χωρίς να πεινάω και χωρίς να νιώθω φούσκωμα. Ακριβώς όπως πρέπει δηλαδή
. Εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα με δυσκοιλιότητα όμως απο τότε που ξεκίνησα τη βρώμη και γενικά τη διατροφή αυτή όλα ρυθμίστηκαν σαν ρολόι. Φοβάμαι μόνο ότι η μεγάλη καταναλωση λαχανικών, φρούτων και βρωμης μπορεί να με πάει στο αντίθετο άκρο. Ήδη 2-3 φορές το ένιωσα αυτό, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοω :P. Θα φανεί! Τη βρώμη όμως δεν την εγκαταλείπω, την αγάπησα (από εκεί που όυτε την σκεφτόμουν σαν επιλογη!) :lol:
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία