τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 273
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 273 of 427 FirstFirst ... 173223263271272273274275283323373 ... LastLast
Results 4,081 to 4,095 of 6392
    Senior Member
    Γεια σας κοριτσάρες! Περασα να πω ενα γεια, και να ρωτησω, στις τριαδες τις φακες τις βαζουν με ρυζι? Διαβαζα στο βιβλιο ενος διαιτολογου (νομιζω του Παπαγεωργιου το "χωρις διαιτα") οτι βαζουμε φακη με ρυζι ή όσπρια με ρυζι γιατί τα οσπρια εχουν πρωτεινες αλλα στερουνται καποιοων που τις συμπληρωνουν οι υδατανθρακες! Κι ετσι ειναι πληρες το πρωτεινικο γευμα μας, τι λετε?
    (Αν ειναι να κανω φακες ξεχωριστα με ρυζι για μενα, αληθεια πότε το βάζω το ρύζι? Στο τελος ελπιζω έτσι?)

Senior Member
    εντάξει το οτι προσπαθεί να χάσει βάρος δν σημαίνει οτι δν έχει υγιεί τρόπο σκέψης.(συγγνώμη που μιλάω λες και δεν είσαι μπροστά μάγδα)
    αλλά και μια επισήμανση στο ιστορικό δν βλάπτει.

Senior Member
    Ναι Sweet έτσι είναι, όταν κάνουμε όσπρια είναι καλό να βάζουμε και λίγο ρυζάκι γιατί συμπληρώνεται το γεύμα και είναι πιο πλήρες σε αμινοξέα. Και ναι μην ανησυχείς στο τέλος το βάζεις το ρυζάκι όπως κάνουμε σε όλες τις σούπες άλλωστε. Ωστόσο επειδή η πρωτεΐνη από τα όσπρια είναι πιο δύσκολα απορροφήσιμη καλό είναι να τα συνοδεύεις ούτως ή άλλως με λίγο ψάρι (τόνο, σκουμπρί κτλ) ή τυράκι. Εγώ καμιά φορά αντί για ρυζάκι, μπορεί να λιώσω μία πατάτα μέσα στη σούπα ή μπορεί να βάλω λίγο πλιγούρι (αγαπημένο μου!).

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    εντάξει το οτι προσπαθεί να χάσει βάρος δν σημαίνει οτι δν έχει υγιεί τρόπο σκέψης.(συγγνώμη που μιλάω λες και δεν είσαι μπροστά μάγδα)
    αλλά και μια επισήμανση στο ιστορικό δν βλάπτει.
    Βουλιάνα μου μπερδεύτηκες χιχιχιχι

Senior Member
    τι εννοείς eli?

Senior Member
    ax ontvw mperdeytika σορρυ

Senior Member
    Originally posted by bouliana
    ax ontvw mperdeytika σορρυ
    Ήταν μέσα στον οίστρο της κούβεντας
    Καλό βράδυ

Ας γράψω και τα σημερινά μου

πρωινό 10:00
    1 κούπα γάλα
    1/2 κούπα βρώμη+all bran
    1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

δεκατιανό 12:30
    σαλάτα ανάμικτων λαχανικών με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μισό τοστ

2ο δεκατιανό 16:00
    1 μπισκότο βρώμης
    1 ποτήρι χυμό Life καρότο

μεσημεριανό 18:00
    γεμιστά (1/2 κολοκυθάκι και 1/2 πιπεριά κόκκινη)
    σαλάτα λάχανο-καρότο με 1 κ.γλ. ελαιόλαδο

βραδυνό 21:30
    σαλάτα λάχανο-καρότο
    1/2 κονσέρβα τόνο
    4 κ.σ. red kidney beens
    1/2 κρίθινο παξιμάδι

Α, και σήμερα ήταν ζούμπα day!!! Bέβαια τα φτυσα γιατί είχα κάνει και tae-box πριν, αλλά χαλάλι!!! Έλη και Πίνκ θέλω τα φώτα σας!!! Τί κάνουμε όταν πρέπει να λείψουμε πολλές ώρες από το σπίτι και δη μεσημεριανές ώστε να μην πλακωθούμε μετά; Π.χ. σήμερα έπρεπε να φύγω 13:00, αύριο θα φύγω ακόμα νωρίτερα και το ''έκλεψα'' τρώγοντας τη σαλάτα. Αλλά είναι δεκατιανό αυτό; Από την άλλη βέβαια αν έτρωγα το ενδεδειγμένο δεκατιανό (μπισκότο ή ξηροί καρποί μαζί με φρουτάκι) θα λύσσαγα.. Και για να σας προλάβω δεν μου λέει κάτι να το επαναλάβω (δηλ να φάω δύο ίδια δεκατιανά). Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.. Βασικά θέλω εναλλακτικές ιδέες για δεκατιανό..

Eli σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!Την κανέλα πάντως την τιμάω δεόντως, τουλάχιστον 1 κουταλάκι ημερησίως, το είχα διαβάσει και εγώ ότι βοηθάει και χάρηκα γιατί τη λατρεύω. Τέλεια η επάνοδος σου! Παιδί μου με τέτοια φόρα όχι εσύ, μόνο τα κιλά πρέπει να τρέμουν απο φόβο!

Pink πάλι για μερέντα μιλάς εσύ;Αχ θα σε δαγκώσω!:bouncy: Πόσο χάρηκα που μου θύμισες τα ψητά λαχανικά γιατί βαρέθηκα ολό τις βραστές σαλάτες και τις ωμές δεν τις πολυσυμπαθώ. Εγώ τα κοβώ μπαστουνάκια (ή και λεπτές ροδέλες), σαν πατάτες τηγανιτές, τα αλατίζω, βάζω ελάχιστο λαδάκι, ίσως και λίγη γλυκια πάπρικα, τα ανακατευώ, τα βάζω στη λαδόκολλα και τα ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμούς. Οπως κάνουμε τις "σαν τηγανιτές" πατάτες δηλαδή.Γίνονται πολύ πολύ νόστιμα, και ειδικά με λίγη φετούλα απο πανώ μμμμ!

Senior Member
    Originally posted by Eve
    Α, και σήμερα ήταν ζούμπα day!!! Bέβαια τα φτυσα γιατί είχα κάνει και tae-box πριν, αλλά χαλάλι!!! Έλη και Πίνκ θέλω τα φώτα σας!!! Τί κάνουμε όταν πρέπει να λείψουμε πολλές ώρες από το σπίτι και δη μεσημεριανές ώστε να μην πλακωθούμε μετά; Π.χ. σήμερα έπρεπε να φύγω 13:00, αύριο θα φύγω ακόμα νωρίτερα και το ''έκλεψα'' τρώγοντας τη σαλάτα. Αλλά είναι δεκατιανό αυτό; Από την άλλη βέβαια αν έτρωγα το ενδεδειγμένο δεκατιανό (μπισκότο ή ξηροί καρποί μαζί με φρουτάκι) θα λύσσαγα.. Και για να σας προλάβω δεν μου λέει κάτι να το επαναλάβω (δηλ να φάω δύο ίδια δεκατιανά). Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.. Βασικά θέλω εναλλακτικές ιδέες για δεκατιανό..
    Eve εγώ στη θέση στου θα έκανα τράμπα το μεσημεριανό με το σνακ. Δηλ. Θα έτρωγα κανονικά πρωινό και λίγο πριν τη μία που θα έφευγα από το σπίτι θα έτρωγα το μεσημεριανό μου και θα έπαιρνα δύο σνακ μαζί μου για να με κρατήσουν μέχρι το βράδυ. Αν μάλιστα έχεις ανασφάλεια ότι τα σνακ δεν θα σε κρατήσουν κάνε το ένα σνακ μικρή τριάδα, δηλαδή τυρί-παξιμάδι-φρούτο.

Η άλλη λύση είναι κάνεις σνακ πριν φύγεις από το σπίτι και μαζί σου παίρνεις ένα γεύμα που μπορεί να μεταφερθεί όπως αράβικη πίτα με λαχανικά και πρωτείνη + ένα σνακ για αργότερα. Και απλά το βράδυ αν θέλεις κάνεις ένα λίγο πιο πλούσιο βραδινό.

Ελπίζω να βοήθησα

Senior Member
    Καλημέρα
    Χθες

Πρωινό 8.00: 1 φλιτζ. κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 1 κ.σ. ξηροί καρποί

Πρόγευμα 11.30: 1/2 μπανάνα, 1κ.σ. ξηροί καρποί
    13.30 : 1 ελληνική μπάρα (έξω)

Γεύμα 16.00: 2φλιτζ φακές, 50γρ φέτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο

Απόγευμα 19.30: 1/2 μπανάνα, 1 ελληνική μπάρα

Βράδυ 22.00: 1/2 μπανάνα (έξω)
    23.00: 1 αράβικη πίτα ολικής, 1 χοιρινό καλαμάκι, 2κ.σ. γιαούρτι, αγγούρι και 4 τοματίνια, 1κ.σ λάδι

Χθες αναγκάστηκα να καθυστερίσω το μεσημεριανό μου και το βραδινό μου επειδή ήμουν έξω, έτσι έκανα συμπληρωματικά σνακ μέχρι να πάω σπίτι και να φάω. Το βραδινό πάντως ήταν μιαμ μιαμ!

Έκανα και ποδήλατο κάνα 15' και αρκετό περπάτημα χθες.

Senior Member
    Κορίτσια καλημέρα!! Χθες βγήκα και γύρισα πολύ νωρίς (το πρωί) και ήπια την Άρτα και τα Γιάννενα!! Χαλάλι όμως γιατί το διασκέδασα! Το καλό είναι ότι μου έφυγε το πρήξιμο από την ωορρηξία και ξαναήρθα στα κιλά μου. Αλλά δυστυχώς ξύπνησα αργά, με ένα κεφάλι καζάνι και δεν έχω κάνει ούτε το πρωινό ούτε το δεκατιανό μου, μου έρχεται αηδία στην σκέψη να φάω. Λέω να τσιμπήσω κανένα παξιμαδάκι με λίγο τυράκι και κανένα δαμάσκηνο και σκέφτομαι για φαγητό να κάνω μία ωραία τάρτα με μανιτάρια, αρακά, καρότο, πιπεριά, κολοκυθάκι, λίγο τυράκι και γαλοπούλα. Την έφαγα χθες από μία συνάδελφο και ήταν εξαιρετική και καθόλου βαριά. Είχε βάλει και λίγο κιμά μέσα αλλά εγώ δεν έχω τώρα.
    Έλι μου, διάβασα κάπου ότι τα μανιτάρια τα υπολογίζουμε σαν πρωτεϊνη γιατί έχουν όλα τα βασικά αμινοξέα και πλησιάζουν πολύ αυτά της ζωικής πρωτεϊνης, τι λες κι εσύ που είσαι η πιο διαβασμένη της παρέας;

Πάω να στίψω κανα χυμό μπας και στανιάρω λίγο... :no:

Senior Member
    Originally posted by Ασημένια
    Eli σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!Την κανέλα πάντως την τιμάω δεόντως, τουλάχιστον 1 κουταλάκι ημερησίως, το είχα διαβάσει και εγώ ότι βοηθάει και χάρηκα γιατί τη λατρεύω. Τέλεια η επάνοδος σου! Παιδί μου με τέτοια φόρα όχι εσύ, μόνο τα κιλά πρέπει να τρέμουν απο φόβο!
    Ναι πράγματι η κανέλα με έχει βοηθήσει και εμένα πολύ!!
    Όσο για τη διατροφή, ευτυχώς επανήλθα χωρίς δυσκολία αν και νιώθω σα να πήγε μία βδομάδα χαμένη . Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι και να συνεχίσω κανονικά την προσπάθεια μου. Εξάλλου πίσω δεν γυρίζουμε, πάμε μπροστά

Senior Member
    Originally posted by alexan972
    Έλι μου, διάβασα κάπου ότι τα μανιτάρια τα υπολογίζουμε σαν πρωτεϊνη γιατί έχουν όλα τα βασικά αμινοξέα και πλησιάζουν πολύ αυτά της ζωικής πρωτεϊνης, τι λες κι εσύ που είσαι η πιο διαβασμένη της παρέας;
    Πάω να στίψω κανα χυμό μπας και στανιάρω λίγο... :no:
    Κρεπαλεξανράκι μου πως είσαι;
    Βασικά δεν ξέρω και πολλά σχετικά με τα μανιτάρια. Ο διατροφολόγος μου είναι της άποψης όταν τον είχα ρωτήσει ότι είναι καλό να συμπληρώνουμε πάντα μία έστω μικρή μερίδα ζωικής πρωτεΐνης στο γεύμα μας, ακόμη και αν τα φυτικής προέλευσης συστατικά του γεύματος μας συμπληρώνουν τα αμινοξέα. Οπότε θέλει πάντα να βάζω λίγο τυρί, αυγό, ψάρι ή κρέας στα κυρίως μου. Δεν έχω εντρυφήσει καθόλου στην χορτοφαγική διατροφή οπότε δεν γνωρίζω τι συνδυασμούς πρέπει να κάνουμε για να μπορούμε να καλύπτουμε την έλλειψη ζωικής πρωτεΐνης σε ένα γεύμα.