τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 277
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 277 of 427 FirstFirst ... 177227267275276277278279287327377 ... LastLast
Results 4,141 to 4,155 of 6392
    Senior Member
    Καλημέρα!!! Εμένα δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία μόνο η τεμπελιά μου. Χρόνος για πρώτη φορά στη ζωή μου υπάρχει πολύς. Απλά είμαι σε μια φάση προσαρμογής να το πω; Δε ξέρω, έχω κλειστεί στον εαυτό μου από τότε που γύρισα από την πόλη που σπούδαζα πίσω στο πατρικό μου. Είναι δύσκολη η μετάβαση από εκεί που έμενες μόνος να ξαναμάθεις αλλιώς. Πιστεύω ότι αυτό το στάδιο μπορεί να μ επηρρεάζει κάπως παραπάνω απ' όσο περίμενα. Από εκεί που ήμουνα όλη μέρα κάθε μέρα έξω τώρα βγαίνω 1-2 φορές την εβδομάδα (και αν). Βαριέμαι να βγω από το σπίτι αλλά όσο βαριέμαι τόσο θα βουλιάζω γι αυτό σκέφτομαι να πιέσω τον εαυτό μου να το κάνει, να το πάρει απόφαση.

Senior Member
    Όσο για το ζύγισμα αρχικά ζυγιζόμουν ανα 1 ή 2 βδομάδες. Αλλά επειδή αυτό το διάστημα μου δημιουργούνταν προσδοκίες για το νούμερο που θα βλεπα γι αυτό σκέφτηκα μήπως να ζυγίζομαι πιο συχνά για να έχω μια επαφή

Senior Member
    Καλημέρα κορίτσια μου <3
    εγώ να δείτε τι άρνηση είχα με την άσκηση!!! Μου είχε φάει τα αυτιά ο διατροφολόγος μου και εγώ όλο δυσκολευόμουν και στριμωχνόμουν. Καλά για γυμναστήριο ούτε να ακούσω δεν ήθελα! Αφού όμως εδραίωσα τη διατροφή και είδα ότι χαΐρι δεν γίνεται άρχισα δειλά δειλά να προσπαθώ να την βάλω και πάλι στη ζωή μου με διάφορους τρόπους. Πειραματίστηκα πολύ με το ποδήλατο μου, με περπάτημα και με ένα ελλειπτικό που έχω στο σπίτι, αλλά και πάλι βαριόμουνα να τα κάνω τακτικά.

Μέχρι που με παρότρυνση της αδερφής μου ξεκινήσαμε πέρυσι γυμναστήριο όταν είχαμε βρει μία πολύ καλή προσφορά σε ένα όχι και τόσο κοντινό μας χώρο. Είχα ορκιστεί ότι δεν θα ξανακάνω τίποτα ψυχαναγκαστικά, άρα ο διάδρομος και τα ελλειπτικά και ότι άλλο θεωρούσα βαρετό σε χώρο γυμναστηρίου και το είχα συνδέσει με απώλεια βάρους το απέρριψα από την αρχή. Ξεκίνησα και πάλι λοιπόν να πειραματίζομαι και μετά από λίγο καιρό ανακάλυψα ότι η γιόγκα, το πιλάτες, τα power ball αλλα κυρίως η ζούμπα είναι ομαδικά προγράμματα που τα έκανα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και με έκαναν να νιώθω καλά και να φεύγω ξαλαφρωμένη και χαρούμενη από το γυμναστήριο. Έτσι μετά από καιρό κατάφερα να βρω πράγματα που με ευχαριστούσαν να κάνω, χωρίς να τα συνδέω απαραίτητα με την απώλεια βάρους ή με δίαιτα ή με οτιδήποτε άλλο εκτός από την θέληση μου να έχω ευεξία, καλή διάθεση και να ξεδίνω.

Σίγουρα δεν ταιριάζουν σε όλους μας οι ίδιοι τρόποι άσκησης. Αλλά αν δεν πειραματιστούμε με καλή διάθεση και όρεξη και με γνώμονα πάντα την επιθυμία να βρούμε κάτι διασκεδαστικό που να μας φτιάχνει τη διάθεση δεν πρόκειται να βρούμε άσκηση που να μας ταιριάζει πόσο μάλλον να την ακολουθήσουμε για πολύ καιρό. Εγώ έκανα το τραγικό λάθος παλιότερα να πάω γυμναστήριο με απώτερο σκοπό να αδυνατίσω. Εεε είναι λογικό που τα παρατούσα αργά ή γρήγορα. Τώρα πια δεν πάω για να αδυνατίσω, πάω για να ξεδώσω, να ξεκουράσω το σώμα μου, να βελτιώσω την υγεία μου και τη διάθεση μου. Πλέον στο μυαλό μου το έχω συνδέσει ως κομμάτι της καθημερινότητας μου που το έχω ανάγκη και το χρειάζομαι και όχι ως κάτι που πρέπει. Δεν αφορά αισθητικούς λόγους η προσήλωση μου στην άσκηση αλλά σε λόγους υγείας ψυχικής και σωματικής. Και ναι αυτό θέλει πολύ δουλειά για να το εδραιώσουμε, αλλά αυτό που αντιλαμβάνομαι πλέον είναι ότι όταν στερούμε την άσκηση και την κίνηση από το σώμα μας είναι λογικό να έχουμε τάσεις κατάθλιψης, υπερφαγίας και κακής εικόνας σώματος. Είναι νοσηρό το να μην κινούμαστε καθόλου όλη μέρα.

Η αρχή είναι δύσκολη, όταν όμως βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σιγά σιγά το παλέψετε θα έρθει η στιγμή που θα λαμβάνετε τέτοια χαρά και ευχαρίστηση από αυτό που δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε. Ακόμη και αν περάσει καιρός απέχοντας από την άσκηση, οπως μου συνέβη εμένα λόγω ενός χειρουργείου, μετά από λίγο καιρό όταν ανάρρωσα το σώμα μου μου φώναζε να το βάλω σε κίνηση και πάλι
    Και παρόλο που το ήθελα πάλι δυσκολεύτηκα να το εντάξω στην καθημερινότητα μου, που να μην ήθελα κιόλας! Και έχω δρόμο ακόμη μπροστά μου....

Senior Member
    Χθεσινή μέρα

Πρωινό 8.00: 1/2 φλιτζάνι κεφίρ, 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με μέλι, ταχίνι και λίγο μπανάνα

Πρόγευμα 11.30: 2-3 κ.σ. σταφίδες και ξηροί καρποί

Μεσημέρι 13.30: 2 φλιτζάνια ρεβίθια σούπα, 1 κρίθινο παξιμαδάκι, 4 ελιές, 50 γρ φέτα

Απόγευμα 19.30: 1 smoothie με χυμό από 1 πορτοκάλι, μήλο, 1/2 φλιτζάνι κεφίρ και ελάχιστη μπανάνα

Βράδινο 22.00: 1 γιαούρτι πλήρες, 1κ.γ. μέλι, 1/3 μπανάνα
    1κ.σ. βρώμη, 1κ.σ. μούσλι, 2κ.σ. μίγμα (σταφίδες, κράνα, μικρούς ξηρούς καρπούς)

και μία ώρα ζούμπα

Senior Member
    Σήμερα θα βγω να κάνω ποδήλατο!! Baby steps :P

Senior Member
    baby steps are the best!!! :thumbup::thumbup::thumbup:

Senior Member
    Eli μου γλυκιά :love:

Έκανα 40 λεπτά ποδήλατο καλά δεν είναι;; Χάθηκα και λίγο αλλά ευτυχώς τον ξαναβρήκα τον δρόμο της επιστροφής χιχι

Senior Member
    ας γραψω και τα χθεσινα μου τα χαλια...

πρωινο 9:00
    3 μπισκοτα βρωμης
    1 ποτ γαλα με καφε
    1 πορτοκαλι

12:00 δεκατιανο
    1 κομματι πιτσα με βρωμη λαχανικα και γαλοπουλα

15:00 μεσημεριανο
    φασολακια με λιγο πατατα
    λιγα χορτα
    30γρ περιπου φετα
    1 φετα ψωμι τοστ σικαλεως

17:00 4-5 μπισκοτα δημητριακων εμποριου
    1 πορτοκαλι
    6-7 -8-10 κριτσινια με λιοσπορους (δεν τα ξαναγοραζω μπαινουν στην black list
    και το μπολακι με την κρεμουλα και το κεικ που ειχα στο προγραμμα..
    α! και μια μικρη σοκολατα γαλακτος :thumbdown::thumbdown:

βραδυ 20:00
    1 μεγαλο πιατο χυλοπιτες με τυρι
    δεν μπηκα στην διαδικασια να κοψω σαλατα γιατι ενιωθα οτι τα εχω κανει χαλια και με επιασε παραιτηση...
    ευτυχως μετα αδιαθετησα κιολας κι ετσι περασε το ορμονικο και σημερα νιωθω πολυ πιο δυνατη

σημερα

11:00 πρωινο
    1 κομματι πιτσα απο την γνωστη
    1 πορτοκαλι

14:00 το τσικνησαμε
    1 παιδακι μεγαλουτσικο κατευθειαν απο τα καρβουνα
    λιγο μπιφτεκι (μου φανηκε αλμυρο και το παρατησα)
    αρκετο κοτοπουλο παιδακια χωρις πετσες
    1 πιατο χορτα χωρις λαδι
    1 φετα ψωμι τοστ σικαλεως

17:30 σνακ
    κρεμουλα με ζελατινη βανιλια
    1 κομματι βρωμοκεικ
    1 μηλο

βραδυνο (τωρα)
    μια σαλατα με 1 ντοματα μισο αγγουρι μια πιπερια 1 παξιμαδι 2 φετες τυρι τοστ σε κυβακια και 3 φετες γαλοπουλα

θα πεσω για υπνο νωρις οποτε δεν νμιζω να φαω κατι αλλο...

καλο βραδυ και καλη διασκεδαση σε οσους βγειτε να το τσικνησετε...

Senior Member
    Originally posted by pink_90
    Eli μου γλυκιά :love:

Έκανα 40 λεπτά ποδήλατο καλά δεν είναι;; Χάθηκα και λίγο αλλά ευτυχώς τον ξαναβρήκα τον δρόμο της επιστροφής χιχι
    Καλημέρααααααα!!!
    Όχι απλά καλά! Καταπληκτικά για πρώτη μέρα!:thumbup:
    Ελπίζω να το απόλαυσες κιόλας . Δεν χρειάζεται να πιέζεις τον εαυτό σου υπερβολικά. Το σημαντικό τώρα είναι να βγαίνεις από το σπίτι και να κάνεις κάτι έστω και για 20 λεπτά. Μην σε κουράζεις υπερβολικά ε;
    Έχει και όμορφη παραλία η Θεσσαλονίκη για ποδηλατάδες... αν βρίσκεται κοντά σου

Γειά σας κοριτσια! Σήμερα σας χρειαζομαι περισσότερο από ποτέ.. Η ψυχολογία μου ειναι χάλια.. Χτες γύρισαν οι δαίμονες του παρελθόντος.. Δεν μπορώ να τα γράψω αναλυτικα γιατι είμαι από κινητο, αλλά το λυπηρό ειναι ότι ξανακανα υπερφαγικο μετά από 2μιση βδομάδες.. Σήμερα συνέχισα κανονικά κ μέχρι στιγμης εχω κρατησει τις τριαδες αλλά φοβάμαι..

Senior Member
    Ήβη μου προσπάθησε να αντιμετωπίσεις στα μάτια τους δαίμονες σου. Όλες μας εννοείται έχουμε βρεθεί άπειρες φορές στην ίδια θέση, η διαφορά είναι στο πως το αντιμετωπίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε από που πυροδοτούνται τα υπερφαγικά μας ξεσπάσματα, συνήθως πυροδοτούνται από κάποιο στενάχωρο γεγονός, ή από κούραση και εξάντληση. Προσπάθησε να δικαιολογήσεις την συμπεριφορά σου, άνθρωπος είσαι εξάλλου και όλοι θα έρθει η στιγμή που θα φάμε παραπάνω.
    Το πιο σημαντικό είναι να συγχωρήσεις τον εαυτό σου και να ξεκινήσεις τη νέα σου μέρα με πιο ανάλαφρη διάθεση και με την σκέψη ότι θα προσπαθήσεις να επανέλθεις στη διατροφή σου. Όχι ότι δεν θα σε τρώει το χθεσινό, και εμένα με απασχολεί ακόμη και σκέφτομαι ότι με πήγε πίσω, ωστόσο δεν μπορώ να το αλλάξω, αν περνούσα μία ίδια μέρα μάλλον το ίδιο θα έκανα και πάλι :smirk:
    Θα δεις πως όσο περισσότερο κάνεις τη διατροφή τόσο οι καλές διατροφικά μέρες θα είναι καλύτερες από αυτές που δεν είναι και τόσο καλές. Όλο και οι ισορροπίες θα ανατρέπονται. Θέλει χρόνο, υπομονή και κυρίως αισιοδοξία και πείσμα

Αν θέλεις πές μας τι πέρασες χθες, πως ένιωθες. Ήσουν άρρωστη; Βαριόσουν; Σε στεναχώρησε κάποιος; Μήπως δεν είχες κάνει τα γεύματα σου σωστά στις ώρες σου από την προηγούμενη; Δεν χρειάζεται να μας πεις τι έφαγες αν δεν θέλεις να το δεις γραμμένο, αυτό εξάλλου δεν έχει σημασία αν δεν σε βοηθάει. Το σημαντικό είναι να νιώσεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Αν βρεις τις ανάγκες σου τότε θα βρεις και τρόπους να τις καλύπτεις με άλλους τρόπους πέραν του φαγητού....

Σ' ευχαριστώ Έλη μου! Τα λόγια σου με βοήθησαν να τοποθετησω τα γεγονότα στις πταγματικες τους διαστάσεις.. Τώρα που ηρεμησα καπως καταλήγω στο ότι ήταν ενας συνδιασμός μεταξύ απογοήτευσης που δεν μπόρεσα να εφαρμόσω όπως ήθελα το πρόγραμμα μου, λόγω εξωτερικών συνθηκών. Δηλ αν δεν είχαν προκύψει οι έκτακτες αυτές υποχρεώσεις θα είχα σίγουρα πάει γυμναστήριο κ θα είχα γυρίσει σπίτι να φάω τη σαλατουλα μου με τον τόνο, κάτι που ήθελα και έκανα με ευχαρίστηση! Χτες λοιπόν γύρισα για λίγες ώρες σπίτι κ πριν ξαναφύγω είδα κάτι σοκολατακια.. Ε αυτό ήταν! Έφαγα μερικά κ μετά απ την απογοήτευση περιορισα τα επόμενα γεύματα, δεδομένου ότι ηξερα πως το βράδυ θα τσικνιζαμε. Ε πήγαμε κ σε ένα μαγαζί με κρητικα εδέσματα κ δεν ήθελα κ πολύ.. Το χειρότερο όμως είναι πως όταν γύρισα τσακισα κ τα υπόλοιπα σοκολατακια μέχρι που πόνεσε το στομάχι μου..

Βέβαια μέτρησε κ η γενικότερη μου απογοήτευση που δύο βδομάδες τώρα τηρώ τις τριαδες αλλά δυσκολεύομαι να μειώσω την ποσότητα με αποτέλεσμα φυσικά να μην χάνω.. ΧΤΕΣ ας πούμε δεν είχα ρούχα να βάλω, ακόμα κ πριν το υπερφαγικο..

Senior Member
    Eve τωρα που ξαναξυπνησαν οι δαιμονες πρεπει να δειξουμε την δυναμη μας... το χθεσινο επεισοδιο δεν ακυρωνει τις 2.5 επιτυχημενες εβδομαδες. προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι αυτο καθ αυτο παρα μονο τους λογους που σε οδηγησαν εκει. το κακο πρεπει να καταπολεμηθει απ την πηγη του. πολεμαμε τις αιτιες κι οχι τα συπτωματα...
    επικεντρωσου στις 2,5 εβδομαδες που πηγαινες καλα και υποσχεσου στον εαυτο σου ενα ακομη καλυτερο ρεκορ. γνωριζουμε πολυ καλα οτι το προβλημα μας εχει καποιες ριζες ειναι υπουλο και δεν ειναι δυνατο να εξαφανιστει απλα. θα ψαχνει να βρισκει αδυναμες στιγμες για να εμφανιζεται. ας κανουμε αυτες τις αδυναμες στιγμες ολο και πιο αραιες ωστε σιγα σιγα να εξαφανιστουν. το τερας κερδισε μια μικρουλα μαχη αλλα η ζωη ειναι δικια μας κι απο την στιγμη που το θελουμε και το εχουμε αποφασισει θα ειναι και η τελικη νικη δικια μας... μονο απο μας εξαρταται!

Senior Member
    Λοιπόν αγαπημένη ασχολία για το μέλλον :
    θα εντοπίζεις αυτά τα γεγονότα που σε οδηγούν στο να ξεφεύγεις από την διατροφή σου και θα βρίσκεις τρόπους που ταιριάζουν σε εσένα για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Μπορεί να είναι η πρόβλεψη ενός έξτρα σνακ μέσα στην τσάντα σου (αγαπημένη μου λύση ). Μπορεί να είναι μία γρήγορη στάση στο σπίτι να κάνεις ένα σάντουιτς και να ξαναφύγεις. Μπορεί να πάρεις ένα σουβλάκι από το δρόμο χωρίς πατάτες. Η διατροφή μας θέλει εφευρετικότητα και ευελιξία, αυτά όμως σου δίνουν και φοβερή ελευθερία στην πορεία!

Και ποτέ μα ποτέ ποτέ ποτέ δεν πάμε σε τραπέζι νηστικές! Θα έχεις φάει οπωσδήποτε ένα σνακ πριν σκάσεις μύτη στην ταβέρνα. Όταν παραγγέλνουμε θέλουμε να έχουμε ψυχραιμία και όχι ένα στομάχι να γουργουρίζει και ένα μυαλό που θα σκέφτεται "αφού έφαγα τα σοκολατάκια θα φάω και ότι άλλο βρω τώρα που το χάλασα" ....