τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 286
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 286 of 427 FirstFirst ... 186236276284285286287288296336386 ... LastLast
Results 4,276 to 4,290 of 6392
    Senior Member
    αχ νιώθω ότι μπήκα στο σωστό δρόμο πια, θα μου πάρει λίγο καιρό αλλά νιώθω τόσο σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά πια! Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές για τα υπερφαγικά, έχω θέμα, κι εκεί. Δυστηχώς βρίσκομαι σε νησί, αν ήμουν έστω και λίγο πιο κοντά στους διαιτολόγους που πάτε θα ήταν η πρώτη μου δουλειά! Καταλαβαίνω ότι είναι ολόκληρο team από τις περιγραφές σας και σας ζηλεύω απίστευτα!!! Με την καλή έννοια! Με παρακινείτε! Οσο δεν γράφατε κοντά στις γιορτές που άρχισα να γράφω εδώ το είχα αφήσει το θέμα. Η παρέα είναι σημαντικός παράγοντας, μαζί θα τα...χάσουμε!:roll:

*το νερό το έχω δουλέψει πολύ καλά και ξεπερνώ τα 2 λίτρα πια!!
    Δεν έπινα καθόλου πρίν, και μερικές φορές διψούσα, δε πεινούσα!!!:wink2:

Senior Member
    Τέλεια Δήμητρα! Το νερό είναι πολύ σημαντικό και οι περισσότεροι το υποτιμάμε το πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας και στην αποτοξίνωση του. Ένα πρόβλημα λιγότερο για σένα να λύσεις . Εγώ έκανα αγώνα να το αυξήσω, έπινα το πολύ ένα λίτρο την ημέρα για πολλά χρόνια...
    Τώρα πίνω 2-3 λίτρα ανάλογα την ημέρα και είμαι πολύ περήφανη για αυτό

Δήμητρα μου δεν θα σου πω ψέμματα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος μας, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολος από τις υποθερμιδικές δίαιτες. Δυσκολίες θα συναντήσεις, αλλά θα είναι περισσότερο αυτές που μας βάζει το μυαλό. Ο πειρασμός για γρήγορη απώλεια βάρους θα σε δελεάζει συχνά, και θα βλέπεις ότι κάθε φορά που θα πέφτεις στην παγίδα του θα χάνεις τον δρόμο σου. Ωστόσο όλες έχουμε περάσει από εκεί και επιστρέψαμε στις τριάδες και παλι... Σπάσε τον φαύλο κύκλο της δίαιτας και της υπερφαγίας και θα βρεις ισορροπίες που ούτε καν φανταζόσουν ότι μπορείς να έχεις.

Αν νιώθεις ότι έχεις ταλαιπωρήσει πολύ τον εαυτό σου, πάρε και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, μία πολυβιταμίνη για να θωρακίσεις περισσότερο τη θρέψη σου. Κατά προτίμηση βρες μία πολυβιταμίνη που βοηθάει στον καλύτερο μεταβολισμό της γλυκόζης. Εμένα με έχουν βοηθήσει απίστευτα. Και μην ξεχνάς να περπατάς και να κινείσαι, εκτός από άσκηση είναι και καλή ψυχοθεραπεία

Senior Member
    Ας κατηγορήσουμε και λίγο κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό μας
    http://www.diatrofi.gr/index.php/dia...B9%CF%84%CE%B1

Senior Member
    Σήμερα έφαγα:

12:00
    2χ2 δάχτυλα λαγάνα (2 πάχος, 2 ύψος)
    1/2 φ. μίλνερ
    1 φ. γαλοπούλα βραστή
    1 φέτα (~μισό αχλάδι)
    καφέ με γαλατάκι βλάχας (1 μεριδούλα)

13:30 (λιγουρεύτηκα το μεσημεριανό )
    3 κ.γ. χταποδάκι με μακαρόνι κοφτό
    1 κ.γ. ταραμοσαλάτα
    1 φέτα ντομάτα *για να κάνω έστω τριάδα

15:00
    1 μερίδα εστιατορίου χταποδάκι με μακαρονάκι κοφτό (δεν κατάφερα να μετρήσω φλιτζάνια :thumbdown: πάλι καλά που δεν είχε καθόλου λάδια)
    1 μικρή ντομάτα
    2 κ.σ. ταραμοσαλάτα
    2χ2 δάχτυλα λαγάνα

17:30
    3 δάχτυλα χαλβά σιμιγδαλένιο
    3/4 πορτοκάλι

ενδιάμεσα λίγο κακάο ρόφημα σκέτο (με 1 κ.γ. κακάο)

20:30
    1 πίτα σουβλακίου με 2 φ. μίλνερ, 2 φ. γαλοπούλα βραστή, μανιτάρια
    + ντοματοσαλάτα 2,5 φλυτζάνια με κάππαρη και βαλσάμικο

23:15
    μισό μήλο κι έντακα αμύγδαλα

Πώς σας φαίνονται? Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα http://yoursmiles.org/csmile/preved/c0112.gif

Elli φοβερό το λίνκ, και πολλά συγχαρητήρια για το νερό που πίνεις! Κάνει πολύ καλό! Εχεις δίκαιο Από αύριο θα ξαναδώ το θέμα γυμναστήριο και δουλειά αφού ακόμα δε δουλεύω πολύ.

*πολυβιταμίνη παίρνω ήδη δυστηχώς όποτε θυμάμαι, από αύριο πιο εντατικά

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    αχ νιώθω ότι μπήκα στο σωστό δρόμο πια, θα μου πάρει λίγο καιρό αλλά νιώθω τόσο σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά πια! Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές για τα υπερφαγικά, έχω θέμα, κι εκεί. Δυστηχώς βρίσκομαι σε νησί, αν ήμουν έστω και λίγο πιο κοντά στους διαιτολόγους που πάτε θα ήταν η πρώτη μου δουλειά! Καταλαβαίνω ότι είναι ολόκληρο team από τις περιγραφές σας και σας ζηλεύω απίστευτα!!! Με την καλή έννοια! Με παρακινείτε! Οσο δεν γράφατε κοντά στις γιορτές που άρχισα να γράφω εδώ το είχα αφήσει το θέμα. Η παρέα είναι σημαντικός παράγοντας, μαζί θα τα...χάσουμε!:roll:

*το νερό το έχω δουλέψει πολύ καλά και ξεπερνώ τα 2 λίτρα πια!!
    Δεν έπινα καθόλου πρίν, και μερικές φορές διψούσα, δε πεινούσα!!!:wink2:
    διαβασε οσο μπορεις την Ελη ειναι θεαααααααααααα!!!:thumbup:

Senior Member
    καλημερα απο μια ητημενη :barfy:

την χθεσινη μερα την ειχα φοβηθει απο την αρχη και τελικα επιβεβαιωσα τους φοβους μου.

πρωινο 11:30
    2 λεπτες φετες λαγανα
    30γρ χαλβα με φρουκτοζη
    1 μηλο

14:00
    κριθαρακι ολικης με μυδια και χταποδακι
    1 ντοματα λιγη πιπερια
    2 δαχτυλα τυρι νηστισιμο

17:00
    1 φετα λαγανα
    30 γρ χαλβα φρουκτοζη
    1 μηλο

20:00
    αναμικτους ξηρους καρπους με κρανμπερις κι εκει αρχισε το χαος..
    ποτε δεν εχω καταφερει να φαω με μετρο ξηρους καρπους, γι αυτο τους απεφευγα μεχρι τωρα . χωρις να το καταλλαβω η μια χουφτα εγιναν 2 και καταφερα κι εφαγα μισο μπολακι των 250 γρ. και δυστυχως δεν σταματησα εκει. γυριζοντας σπιτι πλακωθηκα στην λαγανα τις ελιες και τελος τον κανονικο χαλβα ... ολο το βραδυ εκανα απαισιο υπνο σηκωνομουν συνεχεια για νερο ζεσταινομουν και αναθεματιζα την αδυναμια μου. κριμα γιατι ειχα καταφερει 11 μερες να ειμαι καθαρη απο τυψεις. τωρα ξαναμηδενιζει το κοντερ.

Δημητρα ζελατινη υπαρχει στα σουπερ μαρκετ, παιρνω σε μορφη σκονης (υπαρχει και σε φυλλα) και ακουλουθοντας τις οδηγιες της συσκευασιας κανω το γαλα μου κρεμουλα χωρις να το επιβαρυνω θερμιδικα. γι αυτην και την συνταγη του κεικ τα εχω ξαναγραψει στην σελιδα 169 στο 2ο ποστ μου.

ελη ευχαριστουμε πολυ για τις πολυτιμες οδηγιες περι νηστειας. δεν ηξερα οτι οι ξηροι καρποι και το ταχινι μπορει να θεωρηθουν πρωτεινη. νομιζα οτι επρεπε να ειναι κατι ζωικης προελευσεως. τις σημειωνω για την μεγαλη εβδομαδα που θα ξανανηστεψω αν και μετα τα χθεσινα την τρεμω απο τωρα...

Senior Member
    Φλόρα μου καθόλου τύψεις να μη νιώθεις. Σε καταλαβαίνω εννοείται αλλά μην εχεις στο μυαλό σου "α πρέπει τόσες μέρες να προσέχω και αν δε τα καταφέρω απέτυχα". Εγώ αυτό που προσπαθώ να δώσω στον εαυτό μου να καταλάβει και μάλλον έτσι θα ναι τελικά είναι ότι πάντα θα πρέπει να προσέχω και θα υπάρχουν κάποιες μέρες που θα ξεφεύγω και μετά να επανέρχομαι. Για σένα μια τέτοια μέρα ήταν η χτεσινή. Όπως είπες ήταν μια μέρα, δεν ακυρώνει τις προηγούμενες 11 που πρόσεχες. Δυστυχώς δεν είμαστε από τις τυχερές που θα τρώνε και δε θα παχαίνουν, ποτέ δεν ήμασταν και ούτε θα γίνουμε. Δεν είμαστε όμως κ ρομπότ που έχουν πάντα σε τάξη τη διατροφή τους. Ακόμα και οι αδύνατοι άνθρωποι που ήταν πάντα αδύνατοι δεν είναι πειθαρχημένοι κάθε στιγμή και λεπτό. Π.χ η αδερφή μου δίνει πανελλαδικές αυτή την χρονιά και από τα 55 πήγε στα 60 κιλά μου λέει ότι μόνο στο να προσέχει τι τρώει δε μπορεί να χει τώρα. Αλλά μου λέει επίσης με το που τελειώσει θα γραφτεί γυμναστήριο και θα προσέξει κ είμαι σίγουρη ότι θα το κάνει γιατί πάντα έτσι είναι. Ξεφεύγει λίγο ένα διάστημα και επανέρχεται. (Καλά αν δεις αυτά που τρώει όχι 5 αλλά 25 κιλά θα παιρνα στη θέση της, λες να μαι υιοθετημένη δε μπορεί να μοιραζόμαστε τα ίδια γονίδια :P ). Όλοι νομίζω λίγο πολύ έτσι διατηρούνται. Μη στεναχωριέσαι κάνε πως δεν έγινε!!

Senior Member
    Τα δικά μου χτεσινά:
    12:30
    2 φ.ψωμί ολ.αλεσης με βιτάμ και μέλι
    1 αχλάδι

15:30
    1 φλιτζ.φασολάδα με 1 κ.γλ λάδι
    μισό φλιτζ.γαρίδες σαγανάκι
    τσίμπησα 2 κομμάτια καλαμαράκια τηγανητά
    1 κομ.λαγάνα
    λίιγο μαρούλι χωρίς λάδι

18:20
    1 καφέ με 2 κ.γλ καστανή ζάχαρη
    1 μήλο
    1 χούφτα ξηρούς καρπούς

21:30
    1/2 φλιτζ. γαρίδες σαγανάκι
    1/2 φλιτζ. ρύζι καστανό
    1 μικρή ντομάτα

Μόνο οι γαρίδες δε ξέρω πως ήταν μαγειρεμένες γιατί ήταν απ εξω φαντάστηκα όμως ότι θα χουν αρκετό λάδι και δε πρόσθεσα στα υπόλοιπα!

Senior Member
    pink μου ευχαριστω για τα παρηγορητικα σου λογια. κι εγω τα ιδια μου λεω αλλα ειναι τοσο ευκολο γαμωτο να συμβουλευουμε τους αλλους και τοσο μπερδεμενο οταν κλειθουμε να ακολουθησουμε τις ιδιες μας τις συμβουλες... η αληθεια ειναι οτι με απογοητευσα αλλα δρω σαν να μην εγινε, στο προγραμμα μου χωρις ουτε σκεψη για περικοπες που εκανα παλιοτερα μετα απο υπερφαγικο... καταλαθως ξεφυγα και τρωω το μεσημεριανο μου στο 4ωρο και με μαλωσα γι αυτο... εβαλα μαλιστα ξυπνητηρι για το επομενο γευμα...
    μ αρεσε πολυ το χθεσινο σου προγραμματακι, καπως ετσι το σκεφομουν κι εγω αλλα δυστυχως οι ξηροι καρποι μπαινουν ξανα στην blacklist αφου δεν δυναμαι να τους ελεγξω...
    τες πα πολυ ασχοληθηκα, συνεχιζω απο κει ακριβως που το ειχα αρχισει κι ευτυχως που ζυγιζομαι καθε δευτερα κι ετσι δεν νομιζω να φανει στην ζυγαρια ...

Senior Member
    Καλησπέρα κορίτσια μου
    μην φρικάρετε με το τριήμερο βρε! Είναι φυσιολογικό να ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα μας! Ως παλιά καραβάνα να σας πω ότι ποτέ δεν μπόρεσα να είμαι αυστηρή και ακριβής στη διατροφή μου τέτοιες μέρες, για αυτό και είχα το άγχος πως θα τα καταφέρω... και εγώ έφαγα περισσότερο και στεναχωριέμαι που πάω πίσω την απώλεια βάρους, τωρα ειδικά που το παλεύω καλύτερα. Ωστόσο δεν σκάω κιόλας. Σήμερα σηκώθηκα με καλή διάθεση και είπα θα πάω το γυμναστήριο μου και όλα θα μπουν στη θέση τους, όπως μπαίνουν πάντα άλλωστε και ήδη νιώθω καλά. Η ζυγαριά ακλόνητη και αυτό το 89 ακόμη το παλεύω αλλά που θα μου πάει θα το καταφέρω πολύ σύντομα... χθες ενώ δεν βγήκα έξω το βράδυ με έπιασε μία από εκείνες τις κλασσικές χαζολιγούρες και η τάση μου για σοκολάτα. Ε δε βαριέσαι τα χάλασα λίγο τα βράδυ αλλά γενικώς πήγε καλά η μέρα.

Πρωινό 12.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 φέτα τοστ πολύσπορο, ταχίνι-μέλι-μπανάνα

Γεύμα 15.00: 2 φλιτζάνια μακαρόνια ολικής και δυο κουτάλες γαρίδες, μύδια με άσπρη σάλτσα με λεμόνι μουστάρδα και λαχανικά (πολύ ελαφριά με ελάχιστο λάδι)

Απόγευμα 17.00: 1 μήλο, 1 μπισκότο βρώμης

Βραδινό 20.00: 1/2 ντομάτα, αγγούρι, 1 κρίθινο παξιμαδάκι και 2 δάχτυλα γραβιέρα

Σνακ 23.00: 1/2 μπανάνα, 4 κριτσίνια πολύσπορα, 50 γρ. σοκολάτα μαύρη

και κάπου εκεί ηρέμησα!
    Ήταν από αυτές τις μέρες που είχα μία τάση για φαγητό όλη μέρα... κάτω από άλλες συνθήκες θα έτρωγα πολύ περισσότερο οπότε θεωρώ επιτυχία το γεγονός ότι κατάφερα να σταματήσω και να νιώσω πληρότητα και ηρεμία μετά από το βραδινό μου πλούσιο σνακ :lol:

Κρατάω το γεγονός ότι το τριήμερο που βγήκα έξω άνθρωποι που είχαν καιρό να με δουν παρατήρησαν ότι έχω αδυνατίσει αλλά το σημαντικότερο ότι βγήκα φωτογραφίες και για πρώτη φορά μετά από καιρό η έκπληξη ήταν θετική. Έβλεπα τον εαυτό μου στις φωτογραφίες και έβλεπα μεγάλη διαφορά
    Προτιμώ να κρατήσω το θετικό αυτό συναίσθημα, να χαμογελάσω και να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Και τι αν αυτό το μήνα χάσω 1 μόνο κιλό; Χ@στηκα! Όσο πάω προς τα κάτω είμαι ευτυχισμένη!

Senior Member
    Originally posted by florageοι ξηροι καρποι μπαινουν ξανα στην blacklist αφου δεν δυναμαι να τους ελεγξω...
    τες πα πολυ ασχοληθηκα, συνεχιζω απο κει ακριβως που το ειχα αρχισει κι ευτυχως που ζυγιζομαι καθε δευτερα κι ετσι δεν νομιζω να φανει στην ζυγαρια ...
    κρίμα, είναι τόσο ωραίοι και χορταστικοί. Είχα ίδιο θέμα, ή τα τσάκιζα ή δεν έτρωγα.
    Εχεις δοκιμασει ενα κολπάκι?

Να σου πώ τί έκανα εγώ σήμερα? Πήρα ένα φλιτζάνι που ξέρω ότι μοιάζει σε όγκο με ένα κεσέ γιαούρτι (τα έχω ζυγίσει).
    Εβαλα μεσα αναμεικτα ξηροκαρπια μεχρι λιγο κατω απο τη μεση. Επειδη δεν ηξερα ακριβως ποσα μπορω να φαω αλλα ηξερα πως στο διαιτολογιο εχει 20 αμυγδαλα, διαλεξα 20 ξηροκαρπια αναμεικτα και τα εβαλα σε ενα πολυμπαγκ μικρούλι.
    Μέσα εκεί έριξα και 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα sunsweet. Το πήρα μαζί μ δουλειά.
    Τελικά το έφαγα σπίτι γιατί γύρισα νωρίς. Σπίτι το έβαλα σε ένα φλιτζάνι, έβαλα και ένα τεράστιο ποτήρι νερό (330 mL παρακαλώ), και πήγα να κάνω τις δουλειές μ μαζί με το παιδί. Οσο σιδερωνα ετρωγα κι ενα δυο ξηροκαρπια που κ που.
    Δεν εκατσα να τα φαω μονομιας. Μου πηρε ενα μισαωρο να τα φαω, τα απηλαυσα.

Επειδη όμως έφαγα τα μισά (και μαλλον ήταν πολύ λίγα) τώρα πεινάω. Αλλη φορά θα ξέρω να τα τρώω όλα.

Για δοκιμασε το, ειναι κριμα να βγαζεις απο τη διατροφη σ πραγματα, να στερεισαι. Αλλωστε ενα περιπτερο συνηθως εχει ξηροκαρπια (δεν ξερω εσυ αν εχεις) και δεν υπαρχει λογος να "υποφερεις". Ετσι δεν είναι?

Ας είμαστε λίγο πιο ελαστικές με τους εαυτούς μας. Οκ την πρώτη φορά δεν το κατάφερες, τώρα ξέρεις και πας για τη δεύτερη πιο ελεγχόμενα.:thumbup:

Senior Member
    Βοήθεια, πεινάω, θέλω και να καπνίσω, νιώθω ότι πέφτω, έβαλα τον άντρα μ να βγάλει τα τσιγάρα από το αμάξι να πάω ίσως καμμιά βόλτα, τώρα σκέφτομαι μήπως βγω να περπατήσω ή να σιδερώσω. Τί να κάνω ας γράψω τί έφαγα να μου πείτε τη γνώμη σας.
    Δυστηχώς το διαιτολόγιο του βιβλίου δεν είχε γεμιστά που είχα σήμερα να φάω (και δεν είχα χρόνο για μαγείρεμα άλλο).
    Ελπίζω να μη τα έκανα σαλάτα.
    Θυμόμουν κάτι που είχατε πεί ότι οι ελιές μαζί με όσπριο μοιάζουν με σαλάτα με όσπριο, κι έτσι επειδή τα γεμιστά δε πάνε με σαλάτα έβαλα ελίτσες.

Εχουμε και λεμε:
    13:00-14:00 ( :thumbdown: )
    κουπάτο σκέτο, τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, μίλνερ και γαλοπούλα βραστή, 1/2 μπανάνα
    16:45-17:00
    3 γεμιστά μικρά, 3 ελιές, 3 δάχτυλα φέτα χαμηλών λιπαρών
    19:30-20:00
    10 ανάμεικτα ξηροκάρπια, 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
    22:15
    2 μικρά γεμιστά, 1 κεσεδάκι cottage (200 γρ.), 5 ελιές, 2 κριτσίνια ολικής άλεσης με σουσάμι
    *πεινούσα πάρα πολύ, ακόμα πεινάω και μάλλον θα κάνω σνακ μετά αλλά τί βραδυάτικο? http://yoursmiles.org/tsmile/no/t2614.gif

**τελικά άλλο ένα γεύμα
    2:00 1 γιαούρτι 2%

Senior Member
    εμένα η διαιτολόγος μου έχει 2 γεμιστά χωρίς κιμά, 2 δάχτυλα τυρί, 1 πιάτο πράσινη σαλάτα (μάλλον για τον γλυκαιμικό δείκτη καλύτερα πράσινη αν θυμάμαι καλά) και το βράδυ με τα γεμιστά 1 πιάτο σαλάτα, 2 δάχτυλα τυρί, 1 φέτα ψωμί. Απλά να το χεις υπόψη πως μπορείς να τα συνδυάσεις μελλοντικά. Ίσως σε χορτάσει καλύτερα έτσι. Μάλλον έφαγες πολύ υδατάνθρακα χωρίς σαλάτα μεσημέρι βράδυ και ίσως γι αυτό να πεινάς.
    Αφού πεινάς ακόμη δοκίμασε κάνα γιαούρτι με κάνα φρουτάκι πιστεύω θα σε κρατήσει καλύτερα.

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Κρατάω το γεγονός ότι το τριήμερο που βγήκα έξω άνθρωποι που είχαν καιρό να με δουν παρατήρησαν ότι έχω αδυνατίσει αλλά το σημαντικότερο ότι βγήκα φωτογραφίες και για πρώτη φορά μετά από καιρό η έκπληξη ήταν θετική. Έβλεπα τον εαυτό μου στις φωτογραφίες και έβλεπα μεγάλη διαφορά
    Προτιμώ να κρατήσω το θετικό αυτό συναίσθημα, να χαμογελάσω και να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Και τι αν αυτό το μήνα χάσω 1 μόνο κιλό; Χ@στηκα! Όσο πάω προς τα κάτω είμαι ευτυχισμένη!
    Σ αυτές τις γραμμές συνοψίζεις νομίζω τον ορισμό της επιτυχίας :thumbup: :thumbup: :thumbup:
    Και το ένα κιλό μια χαρά είναι. Και εγω κάνω 6 βδομάδες αυτή τη διατροφή είμαι στην αρχή δηλ και έχω χάσεις 2-2,5 κιλά ανάλογα τα κέφια της ζυγαριάς :spin: τι μπορώ να κάνω να φουντάρω χαχαχα προσπαθώ και εγώ να μη το σκέφτομαι. Βλέπω διαφορά στον εαυτό μου(ελπίζω να μην είναι πλασιμπο χαχα). Το χουν παρατηρήσει και άλλοι είναι αλήθεια. Και τώρα που άρχισα γυμναστική θα περιμένω το σώμα μου σιγά σιγά να μεταμορφωθεί γιατί το αξίζω και βάζω τα δυνατά μου.
    Αισιοδοξία κορίτσια ειδικά εσύ Φλόρα(τα πας τέλεια μην στεναχωριέσαι έχασες τόσα κιλά) και εσυ σουιτ που είσαι στην αρχή. Η Έλη το χει πιάσει το νόημα νομίζω, ας την ακολουθήσουμε λοιπόν

Senior Member
    Δήμητρα είδα αργά το μήνυμα σου, συμφωνώ με την πρόταση της Πινκ
    Βάλε πρωτείνη να χορτάσεις!
    Κάνε ένα σνακ με φρούτο και γιαούρτι και αν δεις ότι πεινάς πολύ, βάλε και 2κ.σ. μούσλι μέσα ή βρώμη ή 1κ.σ. τριμμένους ξηρούς καρπούς.
    Έφαγες πολύ υδατάνθρακα όντως και μάλλον για αυτό τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Και εγώ χθες που έφαγα μακαρόνια τα ίδια έπαθα. Όταν έχεις σκοπό να φας μακαρόνια ή ρύζι για κυρίως δώσε στο πρωινό σου έμφαση στην πρωτεΐνη και για βραδινό μην φας πάλι μακαρόνια ή ρύζι αλλά κάτι με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Μείωσε τα πρωινά τοστάκια για λίγο καιρό και πιάσε τη βρώμη και τα μούσλι που είναι πιο χορταστικά και ξεκινάς την ημέρα σου με ρυθμισμένη γλυκόζη
    Ιδανικό πρωινό είναι το πόρτιζ βρώμης αν σου αρέσει. Επίσης γύρισε το στα κρίθινα παξιμάδια αντί για ψωμί, κόβουν πολύ τις υπογλυκαιμίες και ρυθμίζουν την όρεξη.

Συνατγή για πόριτζ:
    Σε ένα μπρίκι βάλε 1/2 φλιτζάνι γάλα και μισό νερό
    ρίξε μέσα και 2κ.σ. βρώμη και άλλες δύο μούσλι ή δημητριακά ολικής άστο να πάρει μία βράση ανακατεύοντας το να μην κολλήσει. Όταν αρχίσει να χυλώνει ρίξτο σε ένα μπολ που έχεις ψιλοκόψει λίγη μπανάνα. Πασπάλισε με κανέλα βάλε και λίγο μελάκι και είσαι έτοιμη!
    Μπορείς να το κάνεις για πρωινό ή για βραδινό, και αν θέλεις ρίχνεις και κάνα 2 τριμμένα καρύδια ή λίγο σουσάμι καβουρδισμένο. Είναι πολυ χορταστικό και γλυκίζει αρκετά οπότε μπορεί να σε σώσει από κακές σκέψεις