Results 4,291 to 4,305 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
20-03-2013, 00:57 #4291
ευχαριστώ κορίτσια, η πείνα έχει φύγει. Μόνο να καπνίσω θέλω πια. Κατανοητό και αναμενομενο. Θα το ξεπεράσω. Ελπίζω.
Οσο για το φαγητό αν δω και με βοηθήσει με τα νεύρα μ ή το τσιγάρο θα φάω σε λίγο ένα γιαούρτι.
Πήρα ευτυχώς. Επίσης πήρα και παξιμάδια αλλά θυμάμαι να είναι ολικής άλεσης κι όχι κρίθινα. Τί είναι τα κρίθινα? Τελος δεν ήξερα ακριβώς το μέγεθος και πήρα κάποια που μοιάζουν με την παλάμη μ, αρκετά μεγάλα, γιατί τα μικρά δεν μπορώ να τα διαχειριστώ, τρώω πολλά.
Αν όμως ξέρω πόσο ακριβώς πρέπει να φάω θα το κάνω. Μήπως γνωρίζετε τί εστί μεσαίο παξιμάδι κατά το διαιτολόγιο? (φαντάζομαι πρέπει να αντιστοιχεί σε μια φέτα ψωμί αλλά έχω μπερδευτεί κάπως)
Τέλος ήθελα να ρωτήσω, τα γεμιστά με τί τα συνοδεύω?
pink ο διαιτολόγος σου σου κάνει τριάδες?
- 20-03-2013, 01:49 #4292
Ναι τριαδες για να γράφω και εδώ
Όπως σου τα γραψα μου τα χει συνδυασει με τυρί και πράσινη σαλάτα. Αν έχεις φαει λαδερο το μεσημέρι το βράδυ φάει από αυτά που πήρες 1 καντο με ντομάτα και τυρι κρητικη σαλάτα κ λιγο ελαιολαδο και ειναι μια πληρης τριαδα. Τις άλλες μερες τρώγε καλυτερα το μισο. Για τη διαφορα κριθινων παξιμαδιων και ολικης δε ξερω. Πάντως τα κριθινα μπορει να ειναι και ολικής μηπως γι αυτο μπερδευτηκες. Εγω σημερα ειδα στο σουπερμαρκετ κριθινα και σικαλεως και ηταν ιδια εξωτερικα. Παλια επαιρνα τα κριθινα τωρα πηρα τα σικαλεως. Θα ρωτησω τη διαιτολογο μου.
20-03-2013, 01:57 #4293
αν δε σου κανει κοπο πες μου και μαρκα, ποια μπορω να τρωω ολοκληρα ποια μισα. Εισαι αστερι ευχαριστω!!! Τρωω τωρα το γιαουρτιδιο και παω για υπνο μια που εδωσε ο Θεος και κοιμηθηκε το μικρο. Αχ αν τη σκαπουλαρω αποψε απο υπερφαγικο και τσιγαρο ειμαι θεα!
20-03-2013, 08:53 #4294
Καλημέρα
Δήμητρα εύχομαι να έβγαλες καλά το βράδυ σου.
Τα παξιμάδια στο εμπόριο βγαίνουν συνήθως σε τρία μεγέθη. Σε μπουκιές, σε μεσαία και σε μεγάλα. Το μεσαίο να φανταστείς είναι περίπου όσο αν ενώσεις τους δείκτες σου και τους αντίχειρες σου. Αυτό είναι ιδανικό για να κάνεις ένα ντάκο για βραδινό. Αν όμως τα παξιμάδια είναι συνοδευτικά, π.χ. τρως όσπρια τότε καλό είναι να φας τη μισή ποσότητα περίπου που αντιστοιχεί σε μπουκίτσες σε δύο ή τρεις ανάλογα το μέγεθος τους (υπάρχουν μικρές και λίγο μεγαλύτερες). Αυτά που παίρνω εγώ είναι λίγο μεγαλύτερα από μπουκίτσες (γύρω στα 20-25γρ) και πολύ χορταστικά για αυτό συνήθως τρώω ένα όταν αποτελούν συνοδευτικό στο φαγητό μου.
Τα 100γρ έχουν γύρω στις 350 θερμίδες (όχι ότι μετράμε χιχιχι). Άρα δεν ξεπερνάμε τα 50γρ ανά γεύμα.
Προτιμώ τα κριθαρένια γιατί εκτός του ότι είναι πιο θρεπτικά έχουν και περισσότερες φυτικές ίνες άρα είναι και πιο χορταστικά.
20-03-2013, 09:13 #4295
Originally posted by Eli
Κρατάω το γεγονός ότι το τριήμερο που βγήκα έξω άνθρωποι που είχαν καιρό να με δουν παρατήρησαν ότι έχω αδυνατίσει αλλά το σημαντικότερο ότι βγήκα φωτογραφίες και για πρώτη φορά μετά από καιρό η έκπληξη ήταν θετική. Έβλεπα τον εαυτό μου στις φωτογραφίες και έβλεπα μεγάλη διαφορά
Προτιμώ να κρατήσω το θετικό αυτό συναίσθημα, να χαμογελάσω και να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Και τι αν αυτό το μήνα χάσω 1 μόνο κιλό; Χ@στηκα! Όσο πάω προς τα κάτω είμαι ευτυχισμένη!
20-03-2013, 09:35 #4296
Originally posted by sweetOctober
Για δοκιμασε το, ειναι κριμα να βγαζεις απο τη διατροφη σ πραγματα, να στερεισαι. Αλλωστε ενα περιπτερο συνηθως εχει ξηροκαρπια (δεν ξερω εσυ αν εχεις) και δεν υπαρχει λογος να "υποφερεις". Ετσι δεν είναι?
Ας είμαστε λίγο πιο ελαστικές με τους εαυτούς μας. Οκ την πρώτη φορά δεν το κατάφερες, τώρα ξέρεις και πας για τη δεύτερη πιο ελεγχόμενα.:thumbup:
εχθες τουλαχιστον εμεινα στην μια χουφτιτσα! ειναι προοδος κι αυτο. ειπα να τρωω με φειδω μεχρι να τελειωσει το πακετο αλλα θα αργησω να ανοιξω αλλο...
η χθεσινη μου μερα:
10:30
ποριτζ με 1 κουπα γαλα, 2κσ πιτουρο βρωμης (εχει περισσοτερες ινες και με βγαζει ασπροπροσωπη στην wc) 1kσ λιναροσπορο και 2κσ γκοτζιμπερις και κανελα
14:30 (περασε η ωρα χωρις να το καταλλαβω)
2κουπακια μανεστρα ολικης με θαλασσινα αλαδωτα απο την καθ. Δευτερα και 1 μεγαλη μαρουλοσαλατα με κσ λαδι
17:00
1 χουφτιτσα αναμεικτα ωμα ξηροκαρπια
1/2 μηλο
19:30
κρεμουλα
βρωμοκεικ
1/2 μηλο
22:30
2 μηλα (ροκανιζα μπροστα στην tv)
1 ποτηρι γαλα με κακαο
λιγο βρωμοκεικ
20-03-2013, 14:06 #4297
Originally posted by Eli
Καλημέρα
Δήμητρα εύχομαι να έβγαλες καλά το βράδυ σου.
Τα παξιμάδια στο εμπόριο βγαίνουν συνήθως σε τρία μεγέθη. Σε μπουκιές, σε μεσαία και σε μεγάλα. Το μεσαίο να φανταστείς είναι περίπου όσο αν ενώσεις τους δείκτες σου και τους αντίχειρες σου. Αυτό είναι ιδανικό για να κάνεις ένα ντάκο για βραδινό. Αν όμως τα παξιμάδια είναι συνοδευτικά, π.χ. τρως όσπρια τότε καλό είναι να φας τη μισή ποσότητα περίπου που αντιστοιχεί σε μπουκίτσες σε δύο ή τρεις ανάλογα το μέγεθος τους (υπάρχουν μικρές και λίγο μεγαλύτερες). Αυτά που παίρνω εγώ είναι λίγο μεγαλύτερα από μπουκίτσες (γύρω στα 20-25γρ) και πολύ χορταστικά για αυτό συνήθως τρώω ένα όταν αποτελούν συνοδευτικό στο φαγητό μου.
Τα 100γρ έχουν γύρω στις 350 θερμίδες (όχι ότι μετράμε χιχιχι). Άρα δεν ξεπερνάμε τα 50γρ ανά γεύμα.
Προτιμώ τα κριθαρένια γιατί εκτός του ότι είναι πιο θρεπτικά έχουν και περισσότερες φυτικές ίνες άρα είναι και πιο χορταστικά.
Αρχισα τις τριαδες την καταλληλη ωρα, δεν εχω πνιξει συναισθηματα στο φαγητο και δεν καπνισα!
Ειμαι ομως πολυ πρησμενη και η ζυγαρια δειχνει πανω αλλα δε με νοιαζει και τοσο στην παρουσα φαση. Θα μου αρεσε βεβαια να χασω...
20-03-2013, 14:10 #4298
Originally posted by florage
εκει την πατησα!!! δεν ειχα σε σακουλακι την μεριδα αλλα ανοιξα το πακετακι στο περιπτερο. ειπα μονο μι χουφτιτσα και μετα αντε λιγα ακομα και λιγα ακομα...
εχθες τουλαχιστον εμεινα στην μια χουφτιτσα! ειναι προοδος κι αυτο. ειπα να τρωω με φειδω μεχρι να τελειωσει το πακετο αλλα θα αργησω να ανοιξω αλλο...
Νομίζω τα πήγες καλά :starhit: Βλέπω πίνεις και γάλα, εμένα στο διαιτολόγιο μόνο με ένα συνδιασμό το έχει. Το έβαλα όμως σήμερα στο πρωινό μου με διαφορετικό τρόπο (θα σας τα γράψωμετά και διορθώστε με παρακαλώ!).
20-03-2013, 14:31 #4299
Αλόχαααα
Χθες:
10:15
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 ακτινίδιο
13:15
1 αχλάδι
1,5 κριτσίνι ολικής
16:15
250 γρ φασολάκια με 1 κ.σ λάδι
2 δάχτυλα τυρί
1 φ.ψωμί ολ.αλεσης
19:30
γαλλικός γάλα- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
1 μηλο
1 χουφτα ξηρους καρπους (εγώ απο τη διαιτολογο εχω αυτη την ποσοτητα, περιπου 15 κομματια δηλ η 1 χουφτα)
22:30
4 παξιμαδάκια (τόσα εμένα μου κάνουν ένα μεγάλο είναι δηλ και τα 4 περιπου 50 γρ)
2 δάχτυλα τυρι
1 ντομάτα
1 κ.σ λάδι
Από άσκηση ζούμπα 1 ώρα και ποδήλατο 15-20'
20-03-2013, 14:50 #4300
Originally posted by sweetOctober
Originally posted by florage
εκει την πατησα!!! δεν ειχα σε σακουλακι την μεριδα αλλα ανοιξα το πακετακι στο περιπτερο. ειπα μονο μι χουφτιτσα και μετα αντε λιγα ακομα και λιγα ακομα...
Νομίζω τα πήγες καλά :starhit: Βλέπω πίνεις και γάλα, εμένα στο διαιτολόγιο μόνο με ένα συνδιασμό το έχει. Το έβαλα όμως σήμερα στο πρωινό μου με διαφορετικό τρόπο (θα σας τα γράψωμετά και διορθώστε με παρακαλώ!).
Τρώμε μόνο ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς κατά προτίμηση μουλιασμένους για μερικές ώρες (είναι πιο χορταστικοί και πιο θρεπτικοί, έχουν καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό μας) και πάντα σε ποσότητα σε 1κ.σ. με 2κ.σ. το πολύ πάντα συνδυασμένους με φρούτο και όχι σκέτους.
Εγώ δεν κάθομαι ποτέ πάνω από το κουτάκι με τους καρπούς μου. Βάζω πιατάκι με το κομμένο φρούτο μου και συμπληρώνω τους καρπούς από δίπλα ή πασπαλισμένους αν είναι τριμμένοι και το τρώω μακριά από την κουζίνα. Πίνω και νεράκι και είμαι κομπλέ. Σπάνια θα θελήσω επιπλέον αλλά αν συμβεί αυτό αφήνω τον εαυτό μου λίγη ώρα και περιμένω να δω αν το χρειάζομαι ή όχι. Αν για κάποιο λόγο πεινάω περισσότερο θα κάνω και ένα δεύτερο σνακ, δηλαδή πάλι φρούτο και καρποί, ποτέ μόνοι τους.
20-03-2013, 14:56 #4301
μια χουφτιτσα νομιζω κι εγω (2κσ) ωμους παντα.
ετσι την πατησα προχθες με το κουτακι ανοιχτο σε αποσταση βολης.
ενω εχθες και σημερα πηρα την χουφτητσα μου κι εξαφανισα το κουτι απ το οπτικο μου πεδιο και ηταν οκ. οστοσο νομιζω περισσοτερο με χορταινει ενα μπισκοτο βρωμης ή 1-2 κριτσινια ολικης...
20-03-2013, 14:56 #4302
Originally posted by ton76
Originally posted by Eli
Κρατάω το γεγονός ότι το τριήμερο που βγήκα έξω άνθρωποι που είχαν καιρό να με δουν παρατήρησαν ότι έχω αδυνατίσει αλλά το σημαντικότερο ότι βγήκα φωτογραφίες και για πρώτη φορά μετά από καιρό η έκπληξη ήταν θετική. Έβλεπα τον εαυτό μου στις φωτογραφίες και έβλεπα μεγάλη διαφορά
Προτιμώ να κρατήσω το θετικό αυτό συναίσθημα, να χαμογελάσω και να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Και τι αν αυτό το μήνα χάσω 1 μόνο κιλό; Χ@στηκα! Όσο πάω προς τα κάτω είμαι ευτυχισμένη!
1.70 είμαι δεν ειμαι και μπασκετμπολίστρια χιχιχι. Αλλά με ευνοεί το ύψος μου, πράγματι σε ότι έχει να κάνει με την κατανομή μου και την γενική μου εικόνα.
Βρε Τόνια μου τώρα που ανέφερες τις φωτογραφίες, επειδή από το τικεράκι σου δεν καταλαβαίνω από τις λίβρες, πόσο βάρος θέλεις να χάσεις; Στις φωτογραφίες πάντως που έχω δει είσαι μια χαρά!... εκτός αν είναι παλιές. Μήπως βασανίζεσαι άδικα βρε παιδί μου;
20-03-2013, 15:02 #4303
Φλώρα ότι σε καλύπτει καλύτερα να επιλέγεις!
Εγώ επιλέγω καρπούς γιατί είναι πολύ θρεπτικοί αλλά προσέχω πολύ την ποσότητα και μπορώ να την ελέγξω. Στα κριτσίνια π.χ. δεν έχω έλεγχο μπορώ να ξεφύγω και αν και είναι κατάλληλα για σνακ τα εξαφάνισα από την κουζίνα μου. Τα έδωσα στην αδερφή μου και ηρέμησα! Ο καθένας έχει τις δικές του αδυναμίες, αν σε προκαλούν σε αυτή τη φάση προσανατολίσου προς πολύσπορα κριτσίνια εφόσον δεν ξεφεύγεις εκεί.
Πάντως η ποσότητα είναι σχετική ανάλογα με το πόσο πεινάμε. Αν πεινάμε πολύ τρώμε 2κ.σ. (μία χουφτίτσα) αν πάλι είμαστε οκ το εκμεταλλεύομαι και τρώω 1 κ.σ.
Πάντως καλύτερα από όλα μου κάθονται τα μπισκότα βρώμης με μέλι και ταχίνι με έχουν σώσει στην κυριολεξία!!
Καθένας με τα γούστα του και τις αδυναμίες του
20-03-2013, 16:55 #4304
Originally posted by Eli
Originally posted by ton76
Originally posted by Eli
1.70 είμαι δεν ειμαι και μπασκετμπολίστρια χιχιχι. Αλλά με ευνοεί το ύψος μου, πράγματι σε ότι έχει να κάνει με την κατανομή μου και την γενική μου εικόνα.
Βρε Τόνια μου τώρα που ανέφερες τις φωτογραφίες, επειδή από το τικεράκι σου δεν καταλαβαίνω από τις λίβρες, πόσο βάρος θέλεις να χάσεις; Στις φωτογραφίες πάντως που έχω δει είσαι μια χαρά!... εκτός αν είναι παλιές. Μήπως βασανίζεσαι άδικα βρε παιδί μου;
20-03-2013, 22:01 #4305
Καλησπέρα, πως είστε απόψε? Λέει πάλι βροχές, για να δούμε το τριήμερο πάλι.
Σήμερα δεν τα έχω πάει και πολύ καλά, η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται.
13:00-13:30
(ξύπνημα αργά & πήρα αμέσως πρωινό)
1 φλιτζάνι γάλα light με 1/2 φλιτζάνι δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα crunch mix
15:00 :thumbdown:
3 κ.σ. κιμά *έκανα σα να μη συνέβει και συνέχισα με το επόμενο γεύμα
16:30
2 φλιτζάνια ρύζι νερόβραστο με 2 κ.σ. κιμά και 1 κ.σ. τυρί light
2 φλιτζάνια χόρτα με λεμόνι
19:30-20:00
1/2 κομμάτι κέικ πορτοκαλιού με 1 πορτοκάλι
21:15 :thumbdown:
5-6 τεμάχια πατάτες με 3-4 πλοκάμια χταποδάκι κοκκινιστά
κάπου εκεί στεναχωρήθηκα ότι τα χάλασα και συνέχισα με 1 κομματάκι τυρόπιτα
κάπου εκεί θυμήθηκα πως δε τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία κι έφαγα 3-4 ελίτσες (αντί για σαλάτα) για να συμπληρώσω τριάδα
οι ελίτσες όμως μόνες δε πήγαιναν πια κι έφαγα και τα εξής:
2/3 παξιμάδι σταρένιο (μεσαίο μέγεθος με βάση όσα είπες Elli)
3-4 κ.γ. μυζήθρα ξινή
μετά εξακολουθούσα να πεινάω, σκέφτηκα να αφεθώ τελείως, να φάω το υπόλοιπο κεικ, τον υπόλοιπο χαλβά, κι άλλα παξιμάδια κτλ κτλ κτλ
Σκέφτηκα τις θερμίδες, τις μπουκιές, τα τρόφιμα, ευτυχώς μετά κατάλαβα πως σημασία δεν έχει, όταν μέσα σε 5' μπορώ να αφανίσω ένα ολάκερο ψυγείο, αυτά που έφαγα ήταν πταισματάκι.
Κάπως έτσι συνήλθα. Είπα ΟΚ έφαγα περισσότερο αλλά δεν τα κατέστρεψα και όλα με μια φορά.
Το βάφτισα "βραδυνό γεύμα" και τέλος για σήμερα.
Ηθικό δίδαγμα: από αύριο ειδικά στο βραδυνό τραπέζι θα υπάρχει σαλάτα οπωσδήποτε.
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή