Results 4,441 to 4,455 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
25-03-2013, 23:49 #4441
Eli μου έχω ήδη διαταράξει τις βιοχημικές ισορροπίες μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ για άτομο 22 χρονών. Οι δίαιτες και το βάλε βγαλε κιλά ξεκίνησαν από τα 14, ήδη μετράω δηλ 8-9 χρόνια με συνεχείς εναλλαγές περιόδων δίαιτας και υπερφαγίας. Και ότι έχω καταπονήσει τον οργανισμό μου φαίνεται έντονα πλέον από το γεγονός ότι με σωστή διατροφή δε χάνω κιλά. Να σου πω κάτι ακόμα δε ξέρω που βρίσκω τη δύναμη και συνεχίζω γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Στους πρώτους 2 μήνες λες έχασες 7 κιλά, εγώ ούτε 2 ολόκληρα...και αυτό δε σου κρύβω ότι με ανησυχεί. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν την ξεκινούσα αυτή τη δατροφή 10 χρόνια μετά, με τρομάζει. Φοβάμαι βασικά μήπως ήδη η ζημιά που έχω κάνει είναι αναστρέψιμη. Απλά λέω δε με νιάζει ας μου παρει άλλον ένα ή και δύο ακόμη χρόνια (+2 που ήδη μετράω) αλλά ας γίνει επιτέλους.
Όσο για το θέμα της αδηφαγικής διαταραχής που συζυτούσατε και πιο πάνω...σε μένα δεν έχει γίνει κάποια τέτοια διάγνωση. Βασικά δε ξέρω ακριβώς τι μέρος της διαταραχής αντιμετωπίζω. Σίγουρα είμαι λάτρης της απόλαυσης πάντα ήμουν λαίμαργη. Αλλά έτρωγα κυρίως σε τραπέζια που τα είχα όλα μπροστά μου ή με παρέα. Μόνη μου σπάνια έκανα υπερφαγικά...δεν είναι λίγο περιέργο αυτό; Συνήθως το αντίθετο γίνεται νομίζω... Κάποιες φορές έτρωγα από βαρεμάρα. Αυτό αναγνωρίζω σαν συναίσθημα συνδεδεμένο με το φαγητό. Σπάνια από στεναχώρια. Αλλά δεν θυμάμαι ας πούμε να καταναλώνω μεγάλες ποσότητες φαγητού με εναλλαγές αλμυρό-γλυκό σε μικρό διάστημα. Δε ξέρω ίσως τα χω μπερδεμένα κάπως στο μυαλό μου ακόμα.
- 26-03-2013, 00:12 #4442
πινκ ... εγω ειμαι 28 και με εχω ρημαξει με το πανω-κατω κιλα...
Παρεπιπτοντως, αν βλεπεις οτι δεν ερχεται η μειωση βαρους (για την ακριβεια λιπους, το βαρος δεν ειναι και απολυτα ενδεικτικο) δες λιγο με εναν ορμονικο ελεγχο , το θυρεοειδη, πολυκιστικες κτλ
Οσο για το εξω, εγω πλεον κανω το εξης κοριτσια (εκτος απο περιπτωσης που διαλεγω να φαω... φαω... φαω... επειδη ετσι ηθελα) παραγελνω παντα μια σαλατα δικη μου και μονο !!! Παιρνουν οι φιλοι μου τα μεζεδακια τους και εγω την ατομικη μου σαλατα κι ας παρουν και για την μεση διαφορες λιχουδιες... Τρωω πρωτα την σαλατα μου (η οποια με φουσκωνει ταμαλα) και μετα συνηθως αν ζηλεψω κατι το τρωω ... 1 χρονο και λειτουργησε μια χαρα... στην αρχη ντρεπομουν μετα ειπα βρε τι λες που θα ντραπω να με φροντισω ... κι αν δεν το κανω εγω ποιος θα το κανει? Και βεβαια στην αρχη ειχα και την αναλογη καζουρα, μια δυο τρεις ομως εξηγησα οτι εγω βγαινω για την παρεα σας οχι για το τσιπουρο και τον μεζε, τσιπουρο και μεζε εχω και σπιτι αν θελω... εγινα κατανοητη σε ολους και σταματησε και η καζουρα...
26-03-2013, 00:16 #4443
Originally posted by pink_90
Eli μου έχω ήδη διαταράξει τις βιοχημικές ισορροπίες μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ για άτομο 22 χρονών. Οι δίαιτες και το βάλε βγαλε κιλά ξεκίνησαν από τα 14, ήδη μετράω δηλ 8-9 χρόνια με συνεχείς εναλλαγές περιόδων δίαιτας και υπερφαγίας. Και ότι έχω καταπονήσει τον οργανισμό μου φαίνεται έντονα πλέον από το γεγονός ότι με σωστή διατροφή δε χάνω κιλά. Να σου πω κάτι ακόμα δε ξέρω που βρίσκω τη δύναμη και συνεχίζω γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Στους πρώτους 2 μήνες λες έχασες 7 κιλά, εγώ ούτε 2 ολόκληρα...και αυτό δε σου κρύβω ότι με ανησυχεί. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν την ξεκινούσα αυτή τη δατροφή 10 χρόνια μετά, με τρομάζει. Φοβάμαι βασικά μήπως ήδη η ζημιά που έχω κάνει είναι αναστρέψιμη. Απλά λέω δε με νιάζει ας μου παρει άλλον ένα ή και δύο ακόμη χρόνια (+2 που ήδη μετράω) αλλά ας γίνει επιτέλους.
Όσο για το θέμα της αδηφαγικής διαταραχής που συζυτούσατε και πιο πάνω...σε μένα δεν έχει γίνει κάποια τέτοια διάγνωση. Βασικά δε ξέρω ακριβώς τι μέρος της διαταραχής αντιμετωπίζω. Σίγουρα είμαι λάτρης της απόλαυσης πάντα ήμουν λαίμαργη. Αλλά έτρωγα κυρίως σε τραπέζια που τα είχα όλα μπροστά μου ή με παρέα. Μόνη μου σπάνια έκανα υπερφαγικά...δεν είναι λίγο περιέργο αυτό; Συνήθως το αντίθετο γίνεται νομίζω... Κάποιες φορές έτρωγα από βαρεμάρα. Αυτό αναγνωρίζω σαν συναίσθημα συνδεδεμένο με το φαγητό. Σπάνια από στεναχώρια. Αλλά δεν θυμάμαι ας πούμε να καταναλώνω μεγάλες ποσότητες φαγητού με εναλλαγές αλμυρό-γλυκό σε μικρό διάστημα. Δε ξέρω ίσως τα χω μπερδεμένα κάπως στο μυαλό μου ακόμα.
26-03-2013, 00:18 #4444
Να ρωτήσω κάτι ; Η βρώμη είναι νόστιμη; Με βαθμολογία από το 1-5 με το πέντε να είναι νόστιμη που θα τη κατατάσατε; Τα μπισκότα βρώμης; Αξίζει να τα δοκιμάσω λέτε;
26-03-2013, 00:28 #4445
Πινκ μου μπορεί να μην έχεις διαταραχή όπως είχα εγώ.
Η διάγνωση της αδηφαγικής διαταραχής γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια αλλά υπάρχουν και οι άτυπες μορφές.
http://keadd.gr/wb/pages/arthra/adif...g-disorder.php
Έχεις δεν έχεις το σίγουρο είναι ότι είχες λανθασμένες διατροφικές συνήθειες οι οποίες χρειάζεται να αλλάξουν. Και εγώ ειμαι λάτρης της απόλαυσης, και έτρωγα χωρίς ντροπή μπροστά σε κόσμο, έτρωγα μπροστά στο αγόρι μου, μπροστά στους φίλους μου, στους γονείς μου κτλ. Υπήρχαν όμως και φορές που ήθελα να τα κάνω όλα μόνη μου γιατί ντρεπόμουν. Υπήρχε ιεροτελεστία, θα πήγαινα στο σούπερ μάρκετ ή θα έκανα ντελίβερι και θα καθόμουν να φάω μόνη μου βλέποντας ταινία. Αλλά αυτό από ένα σημείο και μετά το έκανα και μαζί με τον σύντροφο μου. Ωστόσο και πάλι δεν ήταν μία φυσιολογική διατροφική συμπεριφορά και μου έκανε τεράστιο κακό.
Το σημαντικό για να καταφέρουμε να χάσουμε το περιττό μας βάρος, αλλά κυρίως για να διατηρήσουμε ένα χαμηλότερο βάρος, είναι να αλλάξουμε διατροφική συμπεριφορά, αν το κάνουμε αυτό θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας χωρίς να το καταλάβουμε. Είναι τόσο απλό και τόσο δύσκολο συνάμα.
Πινκ μου όταν το σώμα σου ηρεμήσει, φύγει το στρες και ισορροπήσει, θα χάσεις και βάρος. Και τι αν έχασα 7 κιλά μέσα σε 2 μήνες; Τα έβαλα ξανά τα 3 και μετά τα έχανα και τα έβαζα για πολλούς μήνες που ακολούθησαν. Δε πα να χάνεις και ένα κιλό το μήνα; Το θέμα είναι ότι μετά από μήνες θα έχεις χάσει το βάρος, έστω και πιο αργά από άλλους αλλά θα μπορείς να το κρατήσεις χωρίς να υποφέρεις.
26-03-2013, 00:32 #4446
Originally posted by nowwhat
Παρεπιπτοντως, αν βλεπεις οτι δεν ερχεται η μειωση βαρους (για την ακριβεια λιπους, το βαρος δεν ειναι και απολυτα ενδεικτικο) δες λιγο με εναν ορμονικο ελεγχο , το θυρεοειδη, πολυκιστικες κτλ
26-03-2013, 00:36 #4447
Originally posted by need2loose
Να ρωτήσω κάτι ; Η βρώμη είναι νόστιμη; Με βαθμολογία από το 1-5 με το πέντε να είναι νόστιμη που θα τη κατατάσατε; Τα μπισκότα βρώμης; Αξίζει να τα δοκιμάσω λέτε;
Όσο για τα μπισκότα, αν σου αρέσει το ταχίνι θα σου αρέσουν σίγουρα! Επίσης τέλεια είναι η κρέμα βρώμης με γάλα και ξηρούς καρπούς και φρούτα. Γενικά όσο την χρησιμοποιείς τόσο θα βρίσκεις τρόπους να την προσθέτεις στα γεύματα σου. Εγώ π.χ. την βάζω στις ομελέτες μου για να γίνουν πιο αφράτες, ή στη ζύμη από τα μπιφτέκια. Αξίζει να πειραματιστείς πάντως γιατί είναι πολύ καλή για το πεπτικό μας και πλούσια σε βιταμίνες.
26-03-2013, 00:38 #4448
need2loose η άλιπη μαζα στις μετρήσεις μου εδειξε ότι ειναι 62% αυξηθηκε 1.5% μετά από ενα μηνα διατροφης χωρίς ασκηση. Αυτό εννοείς μυικό ιστό; Και λόγω των προβλημάτων που προανεφερα εχω ινσουλινοαντίσταση αν θυμαμαι καλα απο τα λεγομενα της ενδοκρινολογου.
Οσον αφορα τη βρωμη πάνε από τα "εν καρπω" στο κεντρο και παρε μειγμα βρωμης-ξηρων καρπων-μελιου αν δε θες να το κανεις μονη σου και να γλυτωσεις χρονο και θα με θυμηθεις. Εγω την παιρνω με τα κιλα. Βαζω 3κ.σ 1 ποτηρι γαλα τα ζεσταινω λιγο στο μικροκυματων και βαζω μια μπανανα μετα και είναι τελειο. Απο κλιμακα 1-5 βάζω 10!!
26-03-2013, 00:42 #4449
Originally posted by Eli
Originally posted by need2loose
Όσο για τα μπισκότα, αν σου αρέσει το ταχίνι θα σου αρέσουν σίγουρα! Επίσης τέλεια είναι η κρέμα βρώμης με γάλα και ξηρούς καρπούς και φρούτα. Γενικά όσο την χρησιμοποιείς τόσο θα βρίσκεις τρόπους να την προσθέτεις στα γεύματα σου. Εγώ π.χ. την βάζω στις ομελέτες μου για να γίνουν πιο αφράτες, ή στη ζύμη από τα μπιφτέκια. Αξίζει να πειραματιστείς πάντως γιατί είναι πολύ καλή για το πεπτικό μας και πλούσια σε βιταμίνες.
Η ιδέα για τα μπιφτέκια μπορεί να με βολέψει όμως, καθώς αποφεύγω το ψωμί και σκέτα γίνονται ψιλοχάλια. Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Ευχαριστώ
26-03-2013, 00:45 #4450
πινκ και εγω εχω θυρεοειδη με σωστη ρυθμιση δεν ειναι εμποδιο, οποτε μην πτωησαι και γενικα μην μασας !!!!!!
καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και εχει τον χρονο του που το σωμα συνηθιζει !!! Το παν ειναι να το τρεφουμε σωστα, ψυχη και πνευμα να τρεφεται....
Θελει υπομονη η ιστορια... υπομονη, επιμονη, και συνεπεια... και στο λεω εγω που χτες ειχα το τελευταιο υπερφαγικο... που στο πανω-κατω ξαναβαλα 5 κιλα μεσα σε 1.5 μηνα... Ψαξε το ορμονολιγο κομματι ελεγξε το βασικο σου μεταβολισμο (αυτο θελω να το κανω και εγω, εχουν ειδικο μηχανημα που μετραει μεσω του οξυγονου μας τον βασικο μας μεταβολισμο, ειμαι επαρχεια και εδω δεν το εχει καποιος αλλα αν εισαι σε αστικο κεντρο ψαξτω)
Και να σκεφτεσαι οχι την ζυγαρια, τα κιλα σιγα και σταθερα θα μειωθουν ... το θεμα ειναι τι προσφερεις με την τροφη στο σωμα σου... αυτο εχει σημασια... βιταμινες πρωτεινες φυτικες ινες
26-03-2013, 00:47 #4451
Originally posted by pink_90
need2loose η άλιπη μαζα στις μετρήσεις μου εδειξε ότι ειναι 62% αυξηθηκε 1.5% μετά από ενα μηνα διατροφης χωρίς ασκηση. Αυτό εννοείς μυικό ιστό; Και λόγω των προβλημάτων που προανεφερα εχω ινσουλινοαντίσταση αν θυμαμαι καλα απο τα λεγομενα της ενδοκρινολογου.
Οσον αφορα τη βρωμη πάνε από τα "εν καρπω" στο κεντρο και παρε μειγμα βρωμης-ξηρων καρπων-μελιου αν δε θες να το κανεις μονη σου και να γλυτωσεις χρονο και θα με θυμηθεις. Εγω την παιρνω με τα κιλα. Βαζω 3κ.σ 1 ποτηρι γαλα τα ζεσταινω λιγο στο μικροκυματων και βαζω μια μπανανα μετα και είναι τελειο. Απο κλιμακα 1-5 βάζω 10!!
Αν έχεις ινσουλοαντίσταση θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να μειώσεις τους υδατάνθρακες σου για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Αυτό το μείγμα που λες φαντάζει πολύ παχυντικό!!! Δεν είναι;
26-03-2013, 00:52 #4452
Αχ το Εν καρπώ το ξέρω, πάνω στην Τσιμισκή δεν είναι ένα; και ένα ακόμη στα λουλουδικα; Ψωνίζω και εγώ από εκεί κάθε φορά που ανεβαίνω Θεσσαλονίκη
. Αγαπημένα μου, τα μείγματα ξηρών καρπών με φρούτα που έχει μιαμ μιαμ!!!
Ινσουλινοαντίσταση έχω και εγώ και είναι πολύ δύσκολη φάση... Θέλει χρόνο για να ρυθμιστεί και όντως εμποδίζει και την απώλεια βάρους, γιατί η περίσσια της γλυκόζης δεν μπορεί να διοχετευτεί στα κύτταρα μας και έτσι γίνεται πιο εύκολα λίπος... Για αυτό το λόγο αναγκάστηκα να κόψω ζάχαρη και λευκό αλεύρι. Και να φανταστείς λαμβάνω και ειδικό συμπλήρωμα πολυβιταμίνης για να μπορεί να ρυθμίζεται καλύτερα η γλυκόζη μου. Η γλυκοζηλιωμένη αιμοσφαιρίνη μου όταν έκανα αιματολογικές ήταν στο Θεό...
26-03-2013, 00:52 #4453
Eli μου ας ειναι και ένα κιλο το μήνα, απλά να γίνει έστω αυτό.
Σημερα βγηκαμε για φαγητο, ειπα θα φαω τηγανητα δοκιμασα και καποια αλλα απο τα εδεσματα του τραπεζιου. Αοσθανθηκα οτι εφαγα πολυ εφαγα απαγορευμενα, οι ενοχες δεν εχουν φυγει ακομα οταν τρωω κατι εκτος προγραμματος. Επρεπε να φαω 1 μεριδα καλαμαρακια, σαλατα και μιση φετα ψωμι. Εγω αντιθετα εφαγα ουτε τη μιση μεριδα απο τα καλαμαρακια αλλά εφαγα απο πολλα αλλα, δηλ μια πιρουνια φαβα, 1 πιρουνια μπακαλιαρο, μιση μεριδα ουρες(ειδος ψαριου) σαγανακι (παιδια τι τελειο πιατο πρωτη φορα εφαγα και ξετρελαθηκα) κ λιγο ψωμι και αγγουροντοματα λιγη χωρις λάδι ζητησα(αυτο με μαρανε χαχα). Και σκεφτομουν οτι εσπασα τη διαιτα εφαγα πολυ. Μετα σκεφτηκα ομως οτι οι ποσοτητες δεν ηταν τραγικες. (ή κανω λαθοςεπισης ΔΕν εφαγα απο τις τηγανητες πατατες και γαριδες που ειναι η αδυναμια μου και δεν ορμηξα στα γλυκα που εφεραν στο τελος που παλιοτερα δεν αντιστεκομουνα ακομα κ αν σε όλο το γευμα ημουν τυπικη. Με όλη αυτη τη περιγραφη θελω να πω οτι αυτες οι ενοχες θα φυγουν; Γιατι ποιος φυσιολογικος ανθρωπος δεν θα τρωγε ετσι σημερα, αδυνατος ή οχι; Για το μονο που χαιρομαι ειναι οτι αυτες οι ενοχες δεν με πυροδοτησαν να φαω κ αλλο(τα γλυκα κυριως). Ηδη ο μπαμπας μου παρατηρησε σημερα οτι πλεον εχω πολυ μεγαλυτερο ελεγχο απ οσο πριν.
26-03-2013, 01:02 #4454
nowwhat συμφωνω σ αυτα που λες! η σψστη θρεψη ειναι το κλειδι!
need2loose συμφωνα με τις μετρησεις που εχω αυξηκε τοσο η αλιπη μαζα και επεσε τοσο αντιστοιχα το λιπος. Δεν ξερω αν περιλαμβανονται και τα υγρα αλλά μου εχει και ξεχωριστη μετρηση και για το νερο στο σωμα που βγηκε 33,7 λιτρα, θελω να τ ανεβασω λιγο ακομα αν κ πινω πολυ νερο. Δεν ξερω αν το μειγμα εχει πολλες θερμιδες η διαιτολογος μου μου εδωσε το οκ παντως. Καλα μη φανταστεις οτι ειναι τιγκα στους ξηρους καρπους(κατι σπορακια εχει) ή οτι ειναι πολυ γλυκο απο το μελι. Ετσι κ αλλιως ειναι 3 κουταλιες για το πρωινο και ειναι υπερ-χορταστικο.
Ναι ελη μου αυτα ειναι τα εν καρπω απλα τωρα εγιναν 4 τα μαγαζια. Πανε παρα πολυ καλα και το αξιζουν γιατι εχουν όσα μπορεις και δεν μπορεις να φανταστεις. Επαθα πλακα με τη ποικιλια απο αποξηραμενα φρουτα καρπους σοκολατες τα παντα. Δε περιγραφω αλλο :Ρ
Θα δω μηπως το ψαξω το θεμα με τη γλυκοζη και τους υδατανθρακες... ισως με βοηθησει
26-03-2013, 01:04 #4455
Πινκ δεν υπάρχει λόγος να έχεις τύψεις για το σημερινό. Είσαι άνθρωπος κορίτσι μου όχι ρομποτ! Ηταν θέμα χρόνου να βρεθείς κάπου που να μην μπορείς να τηρήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα σου... σε όλους μας συμβαίνει. Ωστόσο έφαγες εξαιρετικά ισορροπημένα και μετρημένα.
Μην ξεχνάς ότι εγώ πριν μία βδομάδα έτρωγα αλμυρή κρέπα τα ξημερώματα μετά από ξενύχτι...
Το σημαντικό είναι όταν βρίσκεσαι κάτω από τέτοιες συνθήκες να ισορροπείς μεταξύ απόλαυσης και αυτοσυγκράτησης. Μπράβο σου που δεν καταπιέστηκες, και μπράβο σου που μπόρεσες να πεις και πολλά ναι και πολλά όχι! Μην αφήνεις τις τύψεις να γκρεμίσουν μία υπέροχη ως τώρα πορεία.
Είπαμε αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς είναι το μυστικό και αυτό το παλεύεις και το καταφέρνεις εξαιρετικά καλά!
Σταμάτα να είσαι απαισιόδοξη, θα χάσεις βάρος, είναι βέβαιο! Όσο βελτιώνεις τη διατροφή σου όλα θα ρυθμίζονται και θα βελτιώνονται. Είναι η αρχή που είναι δύσκολη ...
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία