τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 298
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 298 of 427 FirstFirst ... 198248288296297298299300308348398 ... LastLast
Results 4,456 to 4,470 of 6392
    Senior Member
    nowwhat τι τα θέλεις τα κινόα όταν έχεις δικό σου μπροστάνι οεο;;;; :lol: (Μεταφέρω την κουβέντα από τις συνταγες εδώ χιχιχιχι)
    Όσο για την βρώμη όσο την κρατάς σε δροσερό μέρος δεν παθαίνει τίποτα. Το καλοκαίρι όμως εγώ καλού κακού την βάζω στο ψυγείο. Από αντοχή έχει περίπου την ίδια όπως το αλεύρι. Όπου αντέχει αλεύρι, αντέχει και η βρώμη

Senior Member
    Οι εναλλαγες διαθεσης ειναι χαρακτηριστικο μου (καρκινακι γαρ, πολυ συναισθηματικοι τυποι, μακρυα :Ρ ) Αχ ανυπομωνω να καρπωθω τα αποτελεσματα αυτης της προσπαθειας. Η πλακα ειναι οτι ολοι μου λενε οτι αδυνατησα αλλα η ζυγαρια ακλωνητη.

Senior Member
    Originally posted by pink_90
    Eli μου ας ειναι και ένα κιλο το μήνα, απλά να γίνει έστω αυτό.
    Σημερα βγηκαμε για φαγητο, ειπα θα φαω τηγανητα δοκιμασα και καποια αλλα απο τα εδεσματα του τραπεζιου. Αοσθανθηκα οτι εφαγα πολυ εφαγα απαγορευμενα, οι ενοχες δεν εχουν φυγει ακομα οταν τρωω κατι εκτος προγραμματος. Επρεπε να φαω 1 μεριδα καλαμαρακια, σαλατα και μιση φετα ψωμι. Εγω αντιθετα εφαγα ουτε τη μιση μεριδα απο τα καλαμαρακια αλλά εφαγα απο πολλα αλλα, δηλ μια πιρουνια φαβα, 1 πιρουνια μπακαλιαρο, μιση μεριδα ουρες(ειδος ψαριου) σαγανακι (παιδια τι τελειο πιατο πρωτη φορα εφαγα και ξετρελαθηκα) κ λιγο ψωμι και αγγουροντοματα λιγη χωρις λάδι ζητησα(αυτο με μαρανε χαχα). Και σκεφτομουν οτι εσπασα τη διαιτα εφαγα πολυ. Μετα σκεφτηκα ομως οτι οι ποσοτητες δεν ηταν τραγικες. (ή κανω λαθος επισης ΔΕν εφαγα απο τις τηγανητες πατατες και γαριδες που ειναι η αδυναμια μου και δεν ορμηξα στα γλυκα που εφεραν στο τελος που παλιοτερα δεν αντιστεκομουνα ακομα κ αν σε όλο το γευμα ημουν τυπικη. Με όλη αυτη τη περιγραφη θελω να πω οτι αυτες οι ενοχες θα φυγουν; Γιατι ποιος φυσιολογικος ανθρωπος δεν θα τρωγε ετσι σημερα, αδυνατος ή οχι; Για το μονο που χαιρομαι ειναι οτι αυτες οι ενοχες δεν με πυροδοτησαν να φαω κ αλλο(τα γλυκα κυριως). Ηδη ο μπαμπας μου παρατηρησε σημερα οτι πλεον εχω πολυ μεγαλυτερο ελεγχο απ οσο πριν.
    Τι ενοχές βρε παιδάκι μου; Τη μερίδα με τα καλαμαράκια γιατί έπρεπε να τη προτιμήσεις δλδ; Δεν ήταν τηγανητά; Αν ναι σημαίνει ότι είναι και περασμένα σε αλεύρι άρα όχι και η καλύτερη επιλογή! Αν ήταν ψητά ο.κ.
    Σε σύνολο έφαγες πολύ χαλαρά και πολύ ωραία δοκίμασες απ 'όλα, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα! Γαρίδες γιατί δεν έφαγες, δεν έχουν κάτι κακό!
    Συγχαρητήρια που αντιστάθηκες στις πατάτες και στα γλυκά, αυτό είναι σπουδαίο και πρέπει να εστιάσεις εδώ την προσοχή σου κατά την άποψη μου και όχι στις ενοχές!

Senior Member
    Πινκ πλάκα με κάνεις;;;;;;;;;
    Το σημαντικότερο δεν μας έχεις πει!!!!!!!!
    Αυτό που βλέπει ο κόσμος είναι πιο αντικειμενικό από αυτό που νιώθεις εσύ! :P

Senior Member
    Σημερα βγηκαμε για φαγητο, ειπα θα φαω τηγανητα δοκιμασα και καποια αλλα απο τα εδεσματα του τραπεζιου. Αοσθανθηκα οτι εφαγα πολυ εφαγα απαγορευμενα, οι ενοχες δεν εχουν φυγει ακομα οταν τρωω κατι εκτος προγραμματος. Επρεπε να φαω 1 μεριδα καλαμαρακια, σαλατα και μιση φετα ψωμι. ....
    Η λέξη απαγορευμένο λειτουργεί πολύ αρνητικά στην σχέση μας μα το φαγητό. Σταμάτα να κάνεις λίστες στο μυαλό σου από απαγορευμένες και επιτρεπόμενες τροφές. Τίποτα δεν μας παχαίνει αν το τρώμε σωστά. Σε αυτή τη διατροφή θα μάθεις ακριβώς αυτό. Πως να τρως τα πάντα χωρίς να βάζεις βάρος και μάλιστα να χάνεις κιόλας! Εγώ τις προάλλες μέχρι και τηγανιτούς κεφτέδες έφαγα για μεσημεριανό! Βγάλε από το μυαλό σου την λέξη απαγορευμένο. Η διατροφική σου συμπεριφορά στο τραπέζι ήταν εξαιρετική, και είχες αυτοσυγκράτηση.
    Για να είσαι σίγουρη για το ότι δεν ξέφυγες, σκέψου πως ένιωθες όταν σηκώθηκες από το τραπέζι. Μπορούσες να περπατήσεις με άνεση, ένιωθες κάποια δυσφορία; Είμαι βέβαιη πως όχι μόνο δεν ένιωθες δυσφορία αλλά θα μπορούσες να τρέξεις κιόλας... άρα όλα καλά!

Senior Member
    Πάω για νανάκια κοριτσάκια :love:
    Καληνύχτα και όνειρα γλυκα σε όλες! Πιάσαμε το μπλα μπλα και έχω πρωινό ξύπνημα :crazy:
    Φιλιά! :kiss:

Senior Member
    nowwhat συμφωνω σ αυτα που λες! η σψστη θρεψη ειναι το κλειδι!
    need2loose συμφωνα με τις μετρησεις που εχω αυξηκε τοσο η αλιπη μαζα και επεσε τοσο αντιστοιχα το λιπος. Δεν ξερω αν περιλαμβανονται και τα υγρα αλλά μου εχει και ξεχωριστη μετρηση και για το νερο στο σωμα που βγηκε 33,7 λιτρα, θελω να τ ανεβασω λιγο ακομα αν κ πινω πολυ νερο. Δεν ξερω αν το μειγμα εχει πολλες θερμιδες η διαιτολογος μου μου εδωσε το οκ παντως. Καλα μη φανταστεις οτι ειναι τιγκα στους ξηρους καρπους(κατι σπορακια εχει) ή οτι ειναι πολυ γλυκο απο το μελι. Ετσι κ αλλιως ειναι 3 κουταλιες για το πρωινο και ειναι υπερ-χορταστικο.
    Ναι ελη μου αυτα ειναι τα εν καρπω απλα τωρα εγιναν 4 τα μαγαζια. Πανε παρα πολυ καλα και το αξιζουν γιατι εχουν όσα μπορεις και δεν μπορεις να φανταστεις. Επαθα πλακα με τη ποικιλια απο αποξηραμενα φρουτα καρπους σοκολατες τα παντα. Δε περιγραφω αλλο :Ρ
    Θα δω μηπως το ψαξω το θεμα με τη γλυκοζη και τους υδατανθρακες... ισως με βοηθησει
    Λες με άλιπη μάζα να εννοεί μυικό ιστό; Αν είναι όμως αυτό πως είναι δυνατό να αυξήθηκε χωρίς γυμναστική; Μήπως κινείσαι παραπάνω από παλιά; Μήπως αύξησες το περπάτημα σου;
    Το θέμα της γλυκόζης είναι πάρα πολύ σημαντικό στη δίαιτα ακόμη και για έναν οργανισμό που δεν έχει εμφανίσει αντίσταση, πόσο μάλλον όταν υπάρχει αντίσταση. Νομίζω πως αν δοκιμάσεις για μια εβδομάδα να μειώσεις πολύ τους υδατάνθρακες θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις! Αν και όποτε χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα θα είμαι στη διάθεση σου μια που επί 2 μήνες ακολούθησα κατά γράμμα αυτού του τύπου τη διατροφή. Αναφορές λένε ότι βοηθάει σημαντικά ακόμη και άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Senior Member
    καλημερες!
    βλεπω στησαμε γερη μεταμεσονυχτια κουβεντα!
    χαιρομαι πολυ για την ζωη που πηρε το τοπικ, με συντροφευσατε ευχαριστα στο πρωινο μου καφεδακι...
    needtolose κι εγω στην βρωμη 10 βαζω! για την ακριβεια χρησιμοποιω πιτουρο βρωμης εδω και 2μιση χρονια σε καθημερινη βαση , το οποιο ειναι πλουσιοτερο σε ινες απο τον ολοκληρο καρπο και μ αυτο φτιαχνω το ποριτζ μου το πρωι, φτιαχνω κεκακια μπισκοτακια την βαζω σαν βαση σε διαφορες πιτες (αντι φυλου) σε μπιφτεκια σουπες, πραγματικα παει παντου!!! και πλεον με την τουαλετα εχουμε καθημερινο ραντεβου.
    pink δεν μας φτανει η διατροφικη διαταραχη εχουμε και το κυκλοθυμικο του ζωδιου μας, αντε να βγαλουμε ακρη! εγω παντως κοντευω μηνα στα 3ωρα κι εχω δει τεραστια αλλαγη στην διαθεση μου.. κι εγω βρισκω οτι το χειριστηκες παρα πολυ καλα το γευμα σου εχθες, ισως σου φανηκε πολυ λογω ποικιλιας, αλλα χρειαζεται ποτε ποτε κι αυτη, δεν ειμαστε και σε ισοβια τιμωρια... και μονο που δεν επιτεθηκες στα γλυκα λεει πολλα...
    nowwhat , αυτο με τα αποξηραμενα φρουτα και τα ξηροκαρπια το παρατηρησα κι εγω... γι αυτο προς το παρον τα βγαζω απο το προγραμμα εκτος απο μεμονομενες περιπτωσεις που ειμαι σιγουρη οτι δεν θα παρεκτραπω... επιπλεον επειδη η επιτρεπομενη ποσοτητα ειναι μικρη για το ματι μου, προτιμω να φαω σε σνακ κατι πιο ογκωδες που θα με καλυψει . πχ νιωθω οτι θα χορτασω καλυτερα με το φρεσκο φουτο που πιανει καποιο χωρο παρα με τα 2 αποξηραμενα δαμασκηνα που ειναι 2 μπουκιες... προσωπικη μου αποψη παντα...
    θα επανελθω να καταγραψω τα χθεσινα μου, παω τωρα για ενα διαλογο με την ζυγαρια μου για να δω αν θα της κανω την χαρη να ανεβω... τι καημος κι αυτος...

Καλημέρα σε όλες καρκινάκι εδώ και από το link που πόσταρε η Eli, επιβεβαιώνεται η αδηφαγική διαταραχή...κ εγώ να έγραφα το άρθρο με τόση ακρίβεια δεν θα έπεφτα μέσα.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι μάλλον κάποιες απο εμάς έχουν ακολουθήσει γνωστή πρωτεινική δίαιτα (με το πίτουρο βρώμης κλπ) και συνειδητοποίησα ότι το διάστημα προτού την ανακαλύψω και παιδευτώ μαζί της για 1,5 χρόνο περίπου, δεν είχα υπερφαγικά επεισόδια. Οκ θα έκανα την γουρουνιά μου αλλά όχι 4-5 φορές την εβδομάδα, όπως μου συμβαίνει τώρα.

Πιστεύετε οτι μπορεί να έχει σχέση η αυστηρή πρωτεινική δίαιτα (και το ψυχολογικό τριπακι που σε βάζει) με τα επεισόδια αυτά ;

Καλημέρα ξανά και μακάρι να είναι μια καλή μέρα για όλες μας.

Senior Member
    Eli, πολλά πολλά συγχαρητήρια για το 8ράκι... τελικά η επιμονή και υπομονή είναι αυτά που μετράνε σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε. Σου βγάζω το καπέλο γιατί παρόλη την μακροχρόνια προσπάθεια σου δεν τα παράτησες, και συνέχισες εκεί που οι περισσότεροι θέλουν να χάνουν τώρα και μετά από δύο χρόνια τελικά βρίσκονται με περισσότερα κιλά! Είναι πιο δύσκολος αυτός ο αγώνας από το να χάσεις 6 κιλά σε ένα μήνα, και σίγουρα πιο σωστός. Παρόλο που ασπάζομαι πλήρως τις διατροφικές σου προσεγγίζεις (καθώς φαν και εγώ του Ζουμπ…) αδυνατώ να τις εφαρμόσω! Συγχαρητήρια και πάλι, όχι για την απώλεια αλλά για την αλλαγή στάσης ! Keep going forward koritsaki !!!

Senior Member
    mare12 εχουμε μαλλον πολλα κοινα... μονο που εγω ειχα υπερφαγικα και πριν την διαιτα αυτη την οποια ακολουθησα για πανω απο 2 χρονια! εχασα πολλα κιλα αλλα αδυνατουσα να τα συντηρησω λογω των υπερφαγικων που αναζοπυρωνονταν οσο προσπαθουσα να μου δωσω λιγη ελευθερια... βεβαια πριν απο αυτην υπηρξαν κι αλλες πολλες επωνυμες διαιτες μαλλον γι αυτο... αργησα αλλα καταλαβα οτι αν δεν επικεντρωθω στην ριζα του κακου αυτη η κατασταση θα συνεχιζοταν επ απειρον... τωρα ακολουθω οσο πιστοτερα μπορω την λογικη των τριωρων εχοντας ομως κρατησει καποια θετικα πιστευω απο την τελευταια μου διαιτα. αυτα ειναι το πιτουρο βρωμης καταρχην και το να αποφευγω τα πολλα λιπαρα απ οπου μπορω. επισης πολλες συνταγουλες (κεικ βρωμης, πιτες κλπ) που ειχα λατρεψει σ αυτα τα 2 χρονια και συνεχισω να απολαμβανω...

τελικα εκανα την καρδια μου πετρα και ζυγιστηκα! 68 ακριβως! 300γρ παραπανω απο την προηγουμενη Δευτερα αλλα μεγαλη ανακουφιση καθως τελικα το 69.4 που ειδα την Παρασκευη ηταν μαλλον λογω ωορηξιας. εφυγε κι αυτο το αγχος και συνεχιζω ακαθεκτη!

τα χθεσινα μου:

11:00 ποριτζ με 1 ποτηρι γαλα 2κσ πιτουρο βρωμης 1 κσ λιναροσπορο και 2κσ γκοτζι μπερις

12:30 εκανα κρεμουλες για μενα χωρις ζαχαρη και εγλυψα την κατσαρολα 2κσ πρεπει να ηταν

14:00
    μπακαλιαρο πλακυ (λυσσα) με 1 κουπα απο τις πατατουλες του (μαγειρεμενο με λιγο λαδι)
    αγγουροντοματα με 1κσ λαδι

17:30
    κρεμουλα
    βρωμοκεικ
    1 πρασινο μηλο

20:30
    1 μεγαλο αχλαδι
    μικρο κοματι βρωμοκεικ

22:30
    γαλα με κακαο (ξεχασα να συμπληρωσω κατι να το κανω 2αδα λογω νυστας)

Senior Member
    Καλημερα, καλημερα
    τα χθεσινα
    12:15 2 φ γαλοπουλα+παξιμαδακι κριθινο+αχλαδι
    15:15 τονος σε νερο+χορτα με λαδι+ 1κ.σ μαγια μπυρας
    18:15 1 μηλο +5 αμυγδαλα
    21:15 τα ιδια με το μεσημερι
    24:15 1/2 γιαουρτι 2% και 5 αμυγδαλα

:bouncy:
    @ Μαρε, ναι μια αυστηρη διατροφη με ελειψη υδατανθρακων πυροδοτει υπερφαγικα... και αυτο γιατι οι υδατανθρακες ειναι δομικο συστατικο της παραγωγης σεροτονινης μιας ορμονης στον εγκεφαλο... η σεροτονινη βρισκεται ακομα στο κακαο και στην σοκολατα και παραγεται επισης με την ασκηση... Η ορμονη αυτη ειναι υπευθυνη για την καλη μας διαθεση ... Οποτε επαρκης προσληψη υδατανθρακων απο καλες πηγες οπως φρουτα, λαχανικα ακατεργαστα δημητριακα (βρωμη, κριθαρι, σταρι κτλ) βοηθαει στην ισορροπια των ορμονων μας...

Senior Member
    @πινκ, μην νιωθεις τυψεις με το φαγητο, δεν χαλασες την διατροφη σου!!! εγω ακομα και μετα απο υπερφαγικο (οπως προχτες ) προσπαθω να σκεφτομαι οτι δεν χαλασε ο κοσμος, δεν ειναι αγωνας ταχυτητας η σωστη διατροφη δεν ειναι ουτε καν αγωνας με κιλα ειναι σωστη επανεκπευδευση με την σχεση μας με το φαγητο (παρατειρησα το εξης ομορφο) η τριαδες που κανουμε ειναι οπως μαθαινουμε στα μωρακια να τρωνε ανα τριηωρο ... Αρα τι κανουμε ξαναπιανουμε απο την πολυ αρχη την σχεση μας με το φαγητο!!!

@needtoloose, η βρωμη απο μονη της δν ειναι νοστιμη, αλλα εχει πολλες συνταγες και χρησεις που την κανουν τελεια... ασε που ειναι φουσκωτικη και θρεπτικη και δεν σου φερνει πεινα... ακομα και σε διαιτολογιο με περιορισμενους υδατανθρακες (οχι ακροτητες ομως) βοηθαει πολυ και ως προς το αισθημα κορεσμου και ως προς την καθιερωμενη βολτα στην τουαλετα ...

Senior Member
    @florage, εμενα μονο 2 δεν μου προκαλουν υπερφαγια, τα αμυγδαλα, και τα δαμασκηνα ισως γιατι δεν τρελενομαι για την γευση τους ... γιατι αν εχω φουντουκια, κασιους και αιγινης φευ ... παει το σακουλακι... με τα ξερα βερυκοκα ειναι στην κοψη του ξυραφιου ή που θα τα χω και θα αδιαφορο... ή που θα τα συνοδευσω με μαυρη σοκολατα 70% ... αλλα οταν τα συνοδευω δεν σταματαω στο ενα...

Senior Member
    καλημερα κοριτσακια! Γυρισαμε κ εμεις απο το ταξιδακι! περασαμε καλα το ευχαριστηθηκαμε κ δεν χαλασαμε κ το προγραμματακι!!! σουπερ!

να πω πολλα συγχαρητηρια στην Ελη μας που ειδε επιτελους το8! φανταζομαι την χαρα σου!! μπραβο κοριτσακι συνεχισε ετσι !!!

Πινκ κ εγω δεν θεωρω πως εφαγες πολυ , ουτως η αλλως κ η διατρφη με 3αδες επιτρεπει μια φορα την βδομαδα ελευθερο γευμα ετσι δεν ειναι ? Μην αισθανεσαι ενοχες.Σημασια μεγαλη εχει που βρισκεις τον ελεγχο σιγα σιγα !!!

Δεν προλαβαινω να γραψω πολλα τωρα, ουτε να δωσω αναφορα για ολες τις ημερες συγχωρεστε με!

Θα γραψω μονο τα χτεσινα

Πρωι 2 παξιμαδακια με τυρι κ αχλαδι
    Δεκατιανο μηλο κ 2 κσ ξηροκαρπια ωμα
    Μ ψαρι κ σαλατα με 1κσ λαδι κ ψωμι ολικης
    Απογευμα μπισκοτο βρωμης κ 3 δαμασκηνα
    Βραδυ σαλατα αναμεικτη με τυρι κ 2 παξιμαδακια

Καλα πιστευω

Να σας ρωτησω κατι που ξεχασα να ρωτησω την διαιτολογο.αυριο εχω το μεσημερι οσπιο κ γιαβραδινο μου εχειμι αμεριδα μακαρονοσαλατα .Ποσα μακαρονια να υπολογισω?