τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 304
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 304 of 427 FirstFirst ... 204254294302303304305306314354404 ... LastLast
Results 4,546 to 4,560 of 6392
    Junior Member
    Καλημέρα σε όλους!

Δεν θυμάμαι αν έχω ξαναγράψει εδώ, σίγουρα όμως διάβαζα το θέμα πριν ένα χρόνο και παρακινήθηκα να πάρω την Διατροφική Νοημοσύνη. Μου είχε αρέσει πολύ η προσέγγιση και την ακολούθησα για ένα διάστημα.
    Στο μεταξύ απευθύνθηκα σε μια διαιτολόγο, έχασα περίπου 8 κιλά μέχρι το φθινόπωρο και έκτοτε ξαναπήρα τα μισά. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να σταματήσω τα υπερφαγικά επεισόδια.
    Σκέφτηκα λοιπόν να απευθυνθώ σε διαιτολόγο εξειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές και να δω μήπως με βοηθήσει πιο μακροπρόθεσμα. Σήμερα το απόγευμα έχω το πρώτο μου ραντεβού. :-)
    Ξεκαθαρίζοντας κάποια παλιά μέιλ είδα την εγγραφή μου στο φόρουμ, και σκέφτηκα να πω μια καλημέρα, να ευχαριστήσω για τις πληροφορίες που πήρα από εδώ, και, γιατί όχι, να μπω στην παρέα σας και να αλληλοϋποστηριχτούμε!

Θα ξαναέρθω με τα νέα της διαιτολόγου και χαρακάκι!

Senior Member
    Marie Antoinette καλη σου αρχη κι ευχομαι να εχεις πεσει σε σωστο διατροφολογο που θα σε βοηθησει ουσιαστικα! εννοειται εισαι ευπροσδεκτη εδω, θα εχουμε και περισσοτερες πληροφοριες κι εμεις οι τζαμπατζουδες:lol:

sweetOctober ειναι πραγματικα θυσαυρος οι τριαδες αφου δεν ειναι αναγκη να μαγειρευεις ξεχωριστα να μην σου πω και για την οικονομια που εχω κανει στα τροφιμα ενα μηνα τωρα... με την πρωτεινικη ειχα ξεφραγκιαστει!!!

σας χρωσταω τα χθεσινα μου

9:00
    200γρ ζελοκρεμουλα με 2κγ μαρμελαδα φραουλα χωρις ζαχαρη και μικρο σχετικα κομματι βρωμοκεικ

11:45
    1κσ γρανμπερις 5 φουντουκια

13:30 (πεινουσα απο τις 12:30 αλλα δεν ηταν ετοιμο )
    2 κουταλες φακες
    1 τονο νερου
    3κσ ρυζι καστανο βρασμενο
    ολα μαζι στο ιδιο πιατο και ηταν γιααααμιιι!

16:30
    1 πρασινο μηλο
    1 κρισπι ολικης

19:30
    κρεμα
    βρωμοκεικ
    μανταρινι

22:30
    ντακος με 3 κρισπις 1 ντοματα 100γρ cottage 1κσ λαδι και 1κσ καπαρη. λατρεμενο πιατο!!!

Senior Member
    florance τί λες τώρα, έχεις τόσο δίκιο! Περνούσα από της πεθεράς σήμερα, μπήκα έφαγα σαν άνθρωπος κι έφυγα. Απόρησε η γυναίκα. Ούτε ζυγίσματα ούτε τίποτε! Ψαράκι όσο χωράνε αντίχειρες-μέσοι, 1 γωνία ψωμί φούρνου, 2 φλιτζάνια χόρτα στο περίπου, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο! Μόνο σε αυτό "κόλλησα", ζήτησα ένα κουτάλι να μετρήσω εγώ το λάδι στη σαλάτα μ γιατί "κάνω δίαιτα".
    Τώρα καφεδάκι σκέτο και απολαμβάνω την πρώτη μέρα της πραγματικής ελευθερίας μ. Τόσο καιρό νόμιζα ότι μετρώντας θερμίδες είμαι ελεύθερη να τρώω ό,τι θέλω, μα τί σκλαβιά! πρέπει να μάθω να τρώω σωστά. Ναι και τώρα πεινάω (λιγούρα) και θέλω να φάω κάτι με τον καφέ μ αλλά ξέρω ότι σε λίγο πάλι θα φάω ό,τι θέλω, και θα περιμένω μέχρι το τρίωρο μ!
    *μο αρέσει πολύ το μενού σ, μάλλον θα αρχίσω να σε αντιγράφω σε διάφορα :tumble:

Senior Member
    Κοριτσοπουλα επι τροχαδην μπηκα να πω την καλησπερα μου...

Ευτυχως το ποδι δεν με ενοχλει πολυ θα το ξεκουρασω σημερα και αυριο πρωτα ο θεος περπατημα κανονικα αλλα λιγο πιο συντηρητικα...
    Eli pink kai florage μια χαρα το φαγακι σας ... ευγε (αντε σιγα σιγα βρε κοριτσια να αρχισω και γω σταδιακα να αυξανω λιγο λιγο ποσοτητα... χωρις να το παρει πρεφα ο κατεστραμενος μου μεταβολισμος και τα κανει λιπος... μιλησα με την κοπελα την διατροφολογο που μου κανε την λιπομετρηση, δυστυχως το μπατζετ μου δεν βγαινει για να πηγαινω εντατικα, και μου ειπα σιγα-σιγα καθε 1-2 βδομαδες να βαζω κατι λιγο ακομα σε ποιοτητικη τροφη (θερμιδικα περιπου 100) ωστε να συνιθιζει ο οργανισμος σταδιακα και να αναιβω στο ισοζυγιο συντηρησης... Οτι απωλεια απο κει και περα με γυμναστικη...

@sweetoctober, καλη αρχη... και οσο για την βαφτιση που εσκαγες να χασεις γρηγορα και αγχωνεσαι... ετσι κι αλλιως θα εισαι υπεροχη γιατι καθε μανουλα που δινει ζωη σε ενα νεο ανθρωπο ειναι υπεροχη...
    @Μαριε Αντουανετε επισης καλη αρχη

Φιλια κοριτσακια μου τα υπολοιπα αν μπω βραδακι(αν προλαβω) αλλιως αυριο

Senior Member
    ουυυυ πάει το θέμα βάπτιση, είπα του άντρα μ ότι είναι πέρα από τις δυναμεις μ καλοκαιριάτικο, (είναι εποχιακή η δουλειά μ), ζήτησα συγνώμη από τους δικούς μας που δε θα καταφέρουν να έρθουν, αλλά το ξεκαθάρισα. Πρίν το Σεπτέμβρη βάπτιση δε γίνεται. Να τελειώσω κάπως με τη δουλειά και μετά το δρομολογώ. Δε θα χαλάσω το σώμα μου με δίαιτες εξπρες ούτε την αυτοεκτίμηση μ, ας μείνω σε αυτά τα κιλά μέχρι να νιώσω έτοιμη να μειώσω μερίδες ποσότητες, χωρίς ζυγαριές, ψυχαναγκασμούς, θερμιδομετρήσεις και χάλια διάθεση. Νόμιζα ότι με βοηθούσαν, ότι είχα κάτι άλλο να ασχοληθώ, αλλά τελικά δεν είναι καθόλου έτσι, τρανή απόδειξη τα απανωτά υπερφαγικά.

Με ξέρω καλύτερα από όλους, αν δε με βοηθήσω εγώ δε μπορεί κανείς. Το θέμα "βάφτιση" με είχε στρεσάρει, έφυγε από το προσκήνιο. Οπως θα φύγουν και όλα όσα με στρεσάρουν. Σήμερα μίλησα λίγο απότομα στη μητέρα μ για αντίστοιχο λόγο. Δε μετανοιώνω. Της είπα πως για πράγματα που δεν είναι στο χέρι μ λόγω παιδιού, να μη με αγχώνει στεναχωρεί. Ας το κάνει με άλλα μέλη της οικογένειας. Εγώ έχω φτάσει τα όρια μ γενικώς και πρέπει να πάω σε μια μέση κατάσταση, διαχειρίσιμη και γιατί όχι και...προβλέψιμη! Χωρίς ακρότητες, είτε στη διατροφή είτε αλλού. Πρέπει να ισορροπήσω, για το καλό μ, και του παιδιού μ. Δεν είμαι πια μόνη, έχω ευθύνες, ακόμη και...διατροφικές! Τί θα βλέπει το παιδί σε 2 χρόνια, τη μάνα του με ένα θερμιδομετρητή στο χέρι?

*ακόμα το πόδι σου? Τί έχεις τελικά? περαστικά καλή μ!

Senior Member
    Γυρισα εις το σπιτακι μου!!!

Απο το πρωι ετρεχα σημερα... Ελη εχω μια ερωτηση αν εχεις ιδεα ή οποιος αλλος εχει... μου εφεραν δωρο (ξερουν οι φιλοι μου οτι προσεχω, και οτι στο σπιτι δεν θελω να φερνουν γλυκα) ενα ταχινι με κακαο συσκευασμενο ειναι, ειδα οτι εχει μεσα ταχινι 65% καστανη ζαχαρη δεν λεει ποσο της εκατο υποθετω θα χει καμποσο... (καλυτερο απο το να ειχε λευκη αν και το καλυτερο θα ηταν με μελι αλλα οκ) και κακαο-κουβερτουρα 7-8% συνολο... Γενικα απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι το ταχινι αν και "ελαιο" ειναι μια καλη τροφη, οποτε ειπα να μην το πασαρω πουθενα και να το κρατησω... αυτο που δεν ξερω ειναι το φυσιολογικο δηλαδη 1 κ.γ ειναι επαρκης ποσοτητα να φαει κανεις ή λιγοτερο? Αν εχει ιδεα καμια σας ...

Senior Member
    Και επισης πως το εντασω στην διατροφη πχ αντι για λιγη σοκολατα 70% κακαο 1 κουταλακι απο αυτο?
    Το διαχειριζομαι ως τροφιμο δηλαδη, οπως ενα γλυκο?

Senior Member
    Καλησπέρα Now
    Βασικά το ταχίνι μπορείς να το λαβεις ως βούτυρο ουσιαστικά, όπως είναι και το φυστικοβούτυρο. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και έχει πολλές βιταμίνες αλλά και μπόλικες θερμίδες χιχιχι
    Εγώ πάντως συνήθως τρώω 1-2κ.γ. περίπου πάνω σε ψωμάκι ή σε καλαμποκογκοφρέτα.

Senior Member
    Ελακι ευχαριστω!

Μολις το ανοιξα, αυτο ειναι ωραιοοοοοοοοοοοοο!!! Βρε τι εχανα τοσο καιρο :eureka:
    Γενικα το ταχινι σκετο το χα δοκιμασει αλλα δεν μ αρεσε καθολου, αλλα αυτο με το κακαο ειναι πολυ καλο (βεβαια εχει τη ζαχαριτσα του μαλλον γι αυτο, αλλα επειδη με αρεσε εψαξα γοογλε και βρηκα συνταγη για να φτιαχνει κανεις με μελακι και κακαο :-) )

Και προς το παρων βεβαια το βαζακι που εχω τωρα ειναι αρκετο για κανα 2 μηνο... γιατι απο οσο καταλαβα με 1-2 κουταλιτσες καπου εκει θα κραταει

Το ψιλοφοβαμαι βεβαια, αλλα ειπαμε σιγα-σιγα θα ξεκολησω απο τις ταμπελες στις τροφες ;-)

Senior Member
    Originally posted by nowwhat

Μολις το ανοιξα, αυτο ειναι ωραιοοοοοοοοοοοοο!!! Βρε τι εχανα τοσο καιρο :eureka:
    αχ είναι υπέροχο, ειδικά το ταχινόμελο! Μην το πάρεις έτοιμο, καλύτερα φτιάχνε το με λίγο ταχίνι ολικής (πχ 1/2 κουταλιά) με 1/2 κουταλιά μέλι. Μπορείς να το βάλεις ανάμεσα σε 2 μπισκότα digestive σαν γέμιση! Μαζί με γάλα και λίγο φρουτάκι έχεις πλήρες πρωινό

Σήμερα πολλές λιγούρες, είναι δύσκολα την πρώτη μέρα πιφ

(ξύπνησα πρωί πρωί αλλά ξανακοιμήθηκα μετά χωρίς πρωινό)
    12:30-13:00
    1 φλιτζάνι γάλα light με 4 κ.σ. δημητριακά με φρούτα και ξηρούς καρπούς

(πεινούσα πολύ και συμπλήρωσα με: )
    2 παξιμαδάκια στρογγυλά ολικής αλ., 2 φέτες ντομάτα, 2 φ. γαλοπούλα βραστή

15:30-16:00
    2 φλ. χόρτα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 μερίδα (2) μπακαλιαράκια τηγανιτά
    1 γωνία από ψωμί φούρνου (και λίγο βούτηγμα στο λαδάκι)
    *(πολύ λιγούρα μετά το μεσημεριανό, δε θεωρώ το ψάρι χορταστικό, προσπαθούσα να κρατηθώ να μην υποκύψω σε διάφορα.
    Ξαφνικά ξέχασα ότι θέλω να φάω και πέρασαν 3,5 ώρες!)

19:30-19:45
    2 digestive & 2 πορτοκάλια μικρά γλυκά
    *να πάλι οι λιγούρες, τις αποδίδω εν μέρει και στα απανωτά υπερφαγικά

22:30-23:30
    1 πιάτο σούπα λαχανικών με ντομάτα, κρεμμύδι, φασόλια, κολοκύθι, πιπεριά, λίγο μακαρονάκι
    3 δάχτυλα φέτα light

Ελπίζω να τα πήγα καλά και αν πεινάω και φάω 2 πιάτα σούπα να μη φωνάζετε :P Καλό ξημέρωμα!!

Senior Member
    Μπράβο το κορίτσι μου! Τα πήγες υπέροχα!

Αν πεινάς να κάνεις και μία ακόμη τριάδα αργότερα ειδικά αν σε ξενυχτίσει το μανάρι σου. Όσο είμαστε ξύπνιες τρώμε ανά τρίωρο Δήμητρα μου μην το ξεχνάς. Δηλαδή έφαγες στις 23.00 περίπου, αν στις 2 είσαι ακόμη ξύπνια κάνεις ακόμη ένα σνακ ή μία μικρή τριάδα αν πεινάς πολύ. Επειδή είναι και η πρώτη μέρα και είσαι ταλαιπωρημενη καλα το σκέφτεσαι και θα φας απο την χορτόσουπα σου, αν πεινάς πολύ πρόσθεσε και τυράκι μην το τσιγκουνευτείς.
    Εξάλλου σου χρωστάς ακόμη ένα σνακ μιας και ξύπνησες αργά, δεν σε βλέπω να κοιμάσαι νωρίτερα από τη 1.00....

Senior Member
    Now αγαπάω ταχίνι με μέλι! Απόψε έβαλα μία φέτα του τόστ και έβαλα πάνω 1κ.γ. ταχίνι, 1κ.γ. μέλι και φετούλες μπανάνα και το συνόδευσα με το κεφίρ μου. Είναι μιαμ μιαμ! Σα να τρως γλυλάκι. Με κάτι τέτοια κόλπα κρατάω το μυαλό μου μακριά από γλυκούς πειρασμούς...

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    ουυυυ πάει το θέμα βάπτιση, είπα του άντρα μ ότι είναι πέρα από τις δυναμεις μ καλοκαιριάτικο, (είναι εποχιακή η δουλειά μ), ζήτησα συγνώμη από τους δικούς μας που δε θα καταφέρουν να έρθουν, αλλά το ξεκαθάρισα. Πρίν το Σεπτέμβρη βάπτιση δε γίνεται. Να τελειώσω κάπως με τη δουλειά και μετά το δρομολογώ. Δε θα χαλάσω το σώμα μου με δίαιτες εξπρες ούτε την αυτοεκτίμηση μ, ας μείνω σε αυτά τα κιλά μέχρι να νιώσω έτοιμη να μειώσω μερίδες ποσότητες, χωρίς ζυγαριές, ψυχαναγκασμούς, θερμιδομετρήσεις και χάλια διάθεση. Νόμιζα ότι με βοηθούσαν, ότι είχα κάτι άλλο να ασχοληθώ, αλλά τελικά δεν είναι καθόλου έτσι, τρανή απόδειξη τα απανωτά υπερφαγικά.

Με ξέρω καλύτερα από όλους, αν δε με βοηθήσω εγώ δε μπορεί κανείς. Το θέμα "βάφτιση" με είχε στρεσάρει, έφυγε από το προσκήνιο. Οπως θα φύγουν και όλα όσα με στρεσάρουν. Σήμερα μίλησα λίγο απότομα στη μητέρα μ για αντίστοιχο λόγο. Δε μετανοιώνω. Της είπα πως για πράγματα που δεν είναι στο χέρι μ λόγω παιδιού, να μη με αγχώνει στεναχωρεί. Ας το κάνει με άλλα μέλη της οικογένειας. Εγώ έχω φτάσει τα όρια μ γενικώς και πρέπει να πάω σε μια μέση κατάσταση, διαχειρίσιμη και γιατί όχι και...προβλέψιμη! Χωρίς ακρότητες, είτε στη διατροφή είτε αλλού. Πρέπει να ισορροπήσω, για το καλό μ, και του παιδιού μ. Δεν είμαι πια μόνη, έχω ευθύνες, ακόμη και...διατροφικές! Τί θα βλέπει το παιδί σε 2 χρόνια, τη μάνα του με ένα θερμιδομετρητή στο χέρι?
    Κάποιος σκότωσε τη Δήμητρα και γράφει άλλος στη θέση της!!! Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η αλλαγή!!! :lol::lol::lol:

Όσα μπραβο και να πω, θα είναι λίγα.... κράτα αυτή την ημέρα ως μία μεγάλη προσωπική νίκη, κράτα την υπέροχη αίσθηση που σου δίνει η ανάκτηση ελέγχου στην ζωή σου. :thumbup:

Senior Member
    Originally posted by Eli

Αν πεινάς να κάνεις και μία ακόμη τριάδα αργότερα ειδικά αν σε ξενυχτίσει το μανάρι σου. Όσο είμαστε ξύπνιες τρώμε ανά τρίωρο Δήμητρα μου μην το ξεχνάς. Δηλαδή έφαγες στις 23.00 περίπου, αν στις 2 είσαι ακόμη ξύπνια κάνεις ακόμη ένα σνακ ή μία μικρή τριάδα αν πεινάς πολύ. Επειδή είναι και η πρώτη μέρα και είσαι ταλαιπωρημενη καλα το σκέφτεσαι και θα φας απο την χορτόσουπα σου, αν πεινάς πολύ πρόσθεσε και τυράκι μην το τσιγκουνευτείς.
    Εξάλλου σου χρωστάς ακόμη ένα σνακ μιας και ξύπνησες αργά, δεν σε βλέπω να κοιμάσαι νωρίτερα από τη 1.00....
    1? Καλά θα ήταν. Δυστηχώς τα έκανα...σαλάτα, άργησα να δω αυτό το μήνυμα. Αν το είχα δεί νωρίτερα...ποιός ξέρει. Τέλοσπαντων η ιστορία εν συντομία έχει ως εξής, πεινάω πολύ σήμερα. Την ημέρα ήταν λιγούρες, το βράδυ πείνα. Σνακ απογευματινό τέλειωσε 7και 45, ούτε 2 ώρες μετά πήρα βραδυνό, πεινούσα πολύ. Εκανα έτοιμη σούπα κνορ μινεστρόνε (δεν είχα αρκετά υλικά να κάνω κανονική) και πρόσθεσα 3 κολοκυθάκια και 1 ντομάτα. Την έφαγα όλη την κατσαρολίτσα (έχει λίγες θερμίδες, κατάλοιπα βλέπεις :starhit: ). Εφαγα και την φέτα μ αλλά πεινούσα.

Για αυτό έκανα 1 ώρα μετά κι άλλο γεύμα ** (εψαχνα για σνακ αλλα δε με γεμιζε κατι), δε κρατιόμουν ούτε για δίωρο ούτε για 3ωρο.
    Εφαγα ωραια και καλα 2 φλιτζανια χορτα χωρις λαδι, 2 στρογγυλα παξιμαδακια και 1/2 κεσε τυρί ρικότα.
    Μετα ομως ενιωθα οτι θελω να φαω ολα τα παξιμαδακια. Τελικα τα απεφυγα αλλα ξεσπασα αλλου. ψωμι με μαγιονεζα, γαλοπουλα και σαλαμακι! Ηθελα και γλυκο μετα. Ειπα να αποσπασω την προσοχη μ απο το παιδι και το γλυκο μπαινοντας εδω. Προς το παρον πετυχε. Στεναχωρηθηκα που εφαγα, δε θα σκασω κιολα. Ξερω οτι σιγα σιγα θα μπω σε ρυθμο :sniffle:

Senior Member
    Στεναχωριεμαι γιατι αν ειχα δει πιο νωρις το μηνυμα σου δε θα ειχα τυψεις που πειναωμ θα ετρωγα και θα ηρεμουσα. Ομως δεν εγινε ετσι. Και δεν εκανα μονο ενα γευμα αλλα ξεφυγα. Αυτο με ενοχλησε. Τελοσπαντων εσεις πως ειστε?

Originally posted by Eli

Κάποιος σκότωσε τη Δήμητρα και γράφει άλλος στη θέση της!!! Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η αλλαγή!!! :lol::lol::lol:
    χθες - προχθες ειχε ενα φοβερο εργο που σκοτωνε τους αλλους κι επαιρνε την ταυτοτητα τους αλλα και τη ζωη τους ολοκληρη! Εργαρα! :starhit:
    Απο αυτο επηρεαστηκα! Πηρα πισω τη ζωη μ σε βελτιωμενη εκδοση LOL