Results 4,621 to 4,635 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
31-03-2013, 22:09 #4621
Originally posted by Eli
Originally posted by sweetOctober
Originally posted by Eli
Επίσης να τονίσω το εξής, η διατροφή με τα τρίωρα και τις τριάδες, ακόμη και στην πιο αυστηρή της μορφή θερμιδικά δεν είναι ολιγοθερμιδική διατροφή ίσα ίσα είναι αρκετά αυξημένες οι θερμίδες της σε σχέση με οποιαδήποτε δίαιτα. Και αυτό γιατί απλα δεν είναι δίαιτα!
Είναι διατροφή, τρόπος ζωής, φιλοσοφία ολόκληρη όπως λέω και ξαναλέω.
Το βάρος δεν το χάνουμε κάνοντας ολιγοθερμιδική διαίτα, το βάρος το χάνουμε κάνοντας μία νορμάλ διατροφή, με ολίγον μειωμένες ποσότητες και με αύξηση της φυσικής μας δραστηριότητας. Δεν είναι διατροφή που ποντάρει στις μειωμένες θερμίδες όπως δίαιτες των 1200 και 1400 θερμίδων. Είναι διατροφή που ποντάρει στην αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης. Τρώμε, ασκούμαστε και σκεφτόμαστε όπως αν ήμασταν αδύνατες με φυσική παρενέργεια να γίνουμε αδύνατες κάποια στιγμή. Όσο πιο πολύ τελειοποιούμε την διατροφή, με μη επεξεργασμένες τροφές, με περισσότερες φυτικές ίνες, με πιο θρεπτικές τροφές τόσο πιο καλά λειτουργεί και η απώλεια βάρους.
Και τελικά όταν μετά από όλο αυτό κάποια μέρα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα βάρος που θα νιώθουμε όμορφα, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω για να το διατηρήσουμε. Γιατί απλα όλη τη δουλειά θα την έχουμε κάνει ήδη στην πορεία
Αν λοιπόν δεν θερμιδομετρώ (εγώ προσωπικά δεν αναφέρομαι σε όλους) αυτές τις λίγες θερμίδες έλλειμα μπορώ να τις τρώω πανεύκολα κάθε μέρα (μη σου πω και παραπάνω) εν αγνοία μ.
Κι γω δε θέλω να το κάνω αυτό. Προτιμώ εν γνώση μ. Πχ χθες πεινούσα και τις έφαγα. (έκανα άλλο ένα γεύμα, ούτε καν σνακ)
Αν θεωρείς ότι το λάθος είναι στη θερμιδομέτρηση (δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί θεωρείς πως δεν είμαι ετοιμη για τριάδες) να σου πω πως σίγουρα για να χάσεις πρέπει να έχεις έλλειμα. Αθροιστικα το ελλειμα σε ενα μηνα οδηγει πχ στην απωλεια 1-2 κιλων. Οσο μεγαλυτερο τοσο μεγαλυτερη η απωλεια. Αν δεν εχεις ελειμμα δε χανεις ή και βάζεις. Προσωπικά δεν έχω σκοπό στα 110 κιλά που ξεκίνησα ή στα 100 που είμαι τώρα να μείνω εδώ. Θα κάνω τη διατροφή (σας) ελλείψη διαιτολόγου δικού μ να μου τη δώσει/προσαρμόση σε μένα, θερμιδομετρώντας. Αν δε με βοηθά έτσι θα δω. Μια δοκιμή θα με πείσει! Κι γω θα προτιμούσα χωρίς θερμίδες αλλά...αν πάθω ό,τι και η pink από τώρα θα τη σπάσω (τη διατροφή, όχι τη ζυγαριά).
Αν όμως θέλεις να μιλήσουμε για θερμίδες να σου πω ότι όλες οι θερμίδες δεν είναι οι ίδιες. Γιατί η αποθήκευση λίπους δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε αλλά κυρίως από το τι τροφές καταναλώνουμε. Γιατί αν τρως τροφές που εκτινάζουν στα ύψη την γλυκόζη στο αίμα σου όλη μέρα και το πάγκρεας σου εκκρίνει μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης για να την μεταβολίσει, και αν μάλιστα έχεις και μία ινσουλινοαντίσταση που λόγο παχυσαρκίας σίγουρα την έχεις, άρα δεν μπορείς να μεταβολίσεις εύκολα την περίσσια της γλυκόζης, τότε η απώλεια βάρους δεν είναι εφικτή ή μπορεί απλά να γίνει φοβερά δύσκολη και ας τρως λίγες θερμίδες... Αν πάλι έχεις και ορμονικές διαταραχές εκεί είναι που το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο. Και δεν πα να μετράς θερμίδες ή ακόμη και τα άστρα δεν πρόκειται να χάσεις βάρος ή αν χάσεις έχοντας μειώσει πολύ την ημερησία πρόσληψη θερμίδων, τότε το ταλαιπωρημένο σώμα σου θα νομίζει ότι έχει έρθει μία ακόμη περίοδος λιμού και θα αντιστέκεται στο να κάψει λίπος, θα κάψει πρώτα μυική μάζα, θα αποβάλλει μαζί και όσο νερό δεσμεύεται στους μύες και μετά θα κάψει και κάποιο λίπος. Όταν όμως επανέλθεις σε φυσιολογικές θερμίδες, η πρόσληψη βάρους θα είναι αναπόφεκτη γιατί το σώμα θα έχει την τάση να ισορροπήσει στην πρώτιστη κατάσταση σου, πριν το υποβάλλεις σε όλο αυτό το στρές. Μόνο που δεν θα το βάλεις σε μύες αλλά σε λίπος...
Δεν είναι το ίδιο να τρως θερμίδες σε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά κορεσμένα και το ίδιο να τρως τις αντίστοιχες θερμίδες σε φρούτα, λαχανικά, καρπούς, προϊόντα ολικής άλεσης και μαγειρεμένο σωστά και υγιεινά φαγητό. Δεν παχαίνουμε από το φαγητό αλλά από τα υπερφαγικά που γίνονται από τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και κακό λίπος. Για αυτό σου λέω το πρόβλημα είναι τόσο περίπλοκο που δεν μπορείς να το λύσεις με έναν απλό θερμιδομετρητή και απαιτεί αλλαγή στη στάση ζωής και όχι μόνο στον περιορισμό των θερμίδων. Μπορούμε να τρώμε περισσότερο και να αδυνατίζουμε και αυτό είναι πλέον γεγονός αρκεί να επιλέγουμε τις σωστές τροφές. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πρώτα να αποσυμφορήσουμε το σώμα μας από τοξίνες, να το βοηθήσουμε στην θρέψη του, να ισορροπήσουμε τη γλυκόζη στο αίμα μας, να ρυθμίσουμε τις ορμόνες μας και ότι άλλο χρειάζεται αλλά κυρίως να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε και η απώλεια βάρους θα έρθει και αυτή πάντα με την βοήθεια της άσκησης που ούτως ή άλλως χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να λειτουργεί σωστά το σώμα μας και να έχουμε υγεία.
Εγώ κάνω αυτή τη διατροφή πάνω από 2 χρόνια και δεν έχω μετρήσει θερμίδες ούτε μία μέρα και από τότε που την ξεκίνησα δεν έχω βάλει βάρος. Σκαμπανευάσματα είχα αλλά της τάξεως των 2 άντε 3 κιλών και έβαζα μόνο όταν δεν έκανα τριάδες και τρίωρα. Όταν τα έκανα ή θα έμενα σταθερή στο βάρος μου ή θα έχανα. Βασικά το ένα φέρνει το άλλο, κάνοντας τη διατροφή, ελάττωνα τα υπερφαγικά, ελαττώνοντας τα υπερφαγικά και κάνοντας τη διατροφή έχανα κιόλας. Και αν μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να χάσω όλο το περιττό μου βάρος είναι γιατί μου πήρε πολύ καιρό να καταφέρω να σταματήσω τις βραδινές υπερφαγικές μου τάσεις, που μπορεί πλέον να μην με πάχαιναν γιατί έκανα τα τρίωρα αλλά δεν με άφηναν να χάσω και βάρος.
Αν δεν αντιμετωπίσουμε την διαταραγμένη μας σχέση με το φαγητό ότι δίαιτα και να κάνουμε ότι κιλά και να χάσουμε πάντα μα πάντα θα επιστρέφουμε στα ίδια και χειρότερα.
Δεν έχω άλλο χρόνο για αυτά pink mou
- 31-03-2013, 23:23 #4622
Βρε κορίτσια τι έγινε;
uzzled:
Δεν έχω προλάβει να δω τι έχει ειπωθεί αναλυτικά, αλλά βλέπω ότι ξεφύγαμε λίγο...
Πολλές φορές στον γραπτό λόγο είναι εύκολο να παρεξηγηθούν κουβέντες και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
Εννοείται πως δεν απαγόρεψα σε κανέναν τίποτα, και ποτέ δεν πρόκειται να το κάνω αυτό για να ξεκαθαρίσω και την δική μου θέση. Ήταν λάθος μου που έγραψα ακόμη και την λέξη "απαγορεύεται" στα γραφόμενα μου και δημιούργησα με αυτό λάθος εντυπώσεις. Εξάλλου δεν είμαι ούτε διατροφολόγος, ούτε ψυχολόγος ούτε και με έχει χρήσει κάποιος moderator ώστε να κάνω υποδείξεις και να επιτρέπω ή να απαγορεύω κάτι...
Καταγράφω όπως και οι υπόλοιποι την προσπάθεια μου και μέσα από αυτό προσπαθώ να μοιραστώ εμπειρίες και γνώσεις.
Αυτό που ήθελα να τονίσω παραπάνω είναι ότι όταν έχουμε να κάνουμε με διατροφικές διαταραχές το καθημερινό μέτρημα θερμίδων, το συχνό ζύγισμα κτλ μπορεί να γίνει παγίδα και να οδηγήσει στους ίδιους φαύλους κύκλους από τους οποίους προσπαθούμε να ξεφύγουμε. Για αυτό και στο συγκεκριμένο τόπικ δεν εστιάζουμε στις θερμίδες, ούτε στην απώλεια βάρους, αλλά στην εύρεση διατροφικών ισορροπιών που όταν τις βρούμε ο καθένας καταφέρνει σταδιακά να ξεπεράσει το αποτέλεσμα της διαταραχής του. Έτσι όταν ξεπερνάμε την διατροφική διαταραχή τότε πλέον μπορούμε να επιστρέψουμε και σε φυσιολογικό βάρος είτε είμαστε παχύσαρκοι, είτε υπέρβαροι είτε ελλιποβαρείς.
Αυτά προς το παρόν, αν και θα επανέλθω στο θέμα μόλις διαβάσω αναλυτικά ότι έχει ειπωθεί...
01-04-2013, 00:16 #4623
Τριαδοκόριτσα τι μου κάνετε? Χάθηκα με την καινούργια δουλειά μιας κ δεν έχω αρκετό χρόνο με τις βάρδιες κ όταν έχω κοιμάμαι :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Πολύ χαίρομαι που η όμορφη παρέα μας μεγάλωσε κ έγιναν οπαδοί των τριάδων καινούργια κορίτσια! Προσωπικά με βοήθησαν απίστευτα να ισσοροπήσω πρωτίστος ψυχολογικά κ στη συνέχεια να χάσω 14 κιλά!
Τώρα το συνηδειτοποιώ, που το γράφω πως έχω χάσει 14 κιλά κ ναι είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί επιτέλους έβαλα ενα φρένο στη ανηφόρα των κιλών,πάντα με έκρινα αυστηρά, κοίταζα τι δεν έχω κάνει κ όχι την όποια πρόοδο!!!!! Η τελειομανία μου( κάπου την ανέφερε η 'Ελλη σε προηγούμενο ποστ) δεν με άφηνε να ηρεμήσω, θεωρούσα πως χαλούσα τη δίαιτα εαν έστω κ λίγο ξέφευγα οπότε έτρωγα τα πάντα όλα εφόσον την επόμενη θα ξεκινούσα κ πάλι δίαιτα!!!!
Ελλάκι διάβασα για τις δύσκολες στιγμές κ έυχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά:love:
01-04-2013, 00:54 #4624
Καλησπέρα Σοκολατένια μου :love:
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου, και εγώ εύχομαι να πάνε όλα καλά... Προς το παρόν η κατάσταση "βράζει"¨στη δουλειά του άντρα μου και όλα είναι πολύ ρευστά... εύχομαι να μην έχουμε χειρότερα από βδομάδα.
Ελπίζω και εσύ με τη διατροφή σου να καταφέρνεις να τα φέρνεις βόλτα, μην μου απογοητεύεσαι ε; Είμαστε μαραθωνοδρόμοι εμείς!!!
01-04-2013, 00:57 #4625
Originally posted by florage
Ελη μετα απο αυτα που διαβασα εχω πολλους περισσοτερους λογους να σε θαυμαζω. πραγματικα εισαι το προτυπο μου αληθινη αγωνιστρια που παρα τις αντιξοοτητες εισαι με το κεφαλι ψηλα. ειμαι σιγουρη οτι η θετικη σου ενεργεια θα βοηθησει να αντιμετωπιστουν ολα και καποια στιγμη, οποτε ειναι γραφτο να γινει θα αποκτησετε ενα ή και περισσοτερα αγγελουδια που θα ειναι πολυ τυχερα με τετοια μαμα.
για τον συζυγο δεν φοβαμαι, γνωριζοντας σε απο δω πιστευω οτι εχει πολυ υποστηριξη που υπερκαλυπτει τα λογια των αλλων... δυστυχως η ατιμη κριση δεν εχει αφησει κανεναν ανεπαφο κι αυτη τη στιγμη πλουσιοι ειναι μονο οσοι εχουν τετια δυναμη ψυχης και συνεχιζουν να αγωνιζονται και να πιστευουν. την υγεια μας να εχουμε μονο και να μην επιτρεπουμε στις κταστασεις να φθιρουν τις σχεσεις μας και μετα σιγα σιγα ολα θα γινουν.
01-04-2013, 01:10 #4626
Originally posted by mare12
Eli δε ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος για να σε ευχαριστήσω που μου απάντησες εκείνο το βράδυ στο πρώτο μου ποστ, δίνοντάς μου το λινκ γι αυτό το τόπικ και διάβασα για τη διατροφή που ακολουθείτε. Και εσένα και τα υπόλοιπα κορίτσια (nowwhat, florage, sweetOctober, Ασημένια ελπίζω να μη ξεχνάω κάποια). Δε ξέρω αν είναι ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανα τόσες μέρες αποχή απο γλυκό (ή υπερφαγικό με ζάχαρη). Τρώω απ όλες τις ομάδες και ταυτόχρονα έχω και απώλεια αλλά και σχετικά καλή ψυχολογία. Αυτά. Φιλάκια καλό σ/κ σε όλους
Δεν είναι ιδέα σου, πράγματι μία ισορροπημένη διατροφή σε βοηθάει πολύ στο να νιώθεις χορτάτη και να μην καταφεύγεις σε γλυκά εφόσον δεν το θέλεις. Όχι ότι είναι πάντα εφικτό, αλλά από τη στιγμή που τρως σωστά και ισορροπημένα όλη μέρα θα γίνονται πλέον πολύ πιο αραιές οι επισκέψεις σου στην σοκολατοχώρα :lol:. Το λάθος που κάνουμε είναι λόγω τύψεων ή επειδή δεν πεινάμε να μην τρώμε όλη μέρα ή να τρώμε λίγο και μετά μας σκάει η πείνα το βράδυ και κάνουμε αυτόματα όλες τις λάθος επιλογές. Και την επόμενη το πρωί νιώθουμε φουσκωμένες και αηδιασμένες με τον εαυτό μας και δεν τρώμε πρωινό, που είναι και το πιο σημαντικό γεύμα για να ισορροπήσουμε την μέρα μας και φαύλος κύκλος ξεκινά και πάλι...
Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή ευκολία στην προσπάθεια σου :starhit:
01-04-2013, 01:11 #4627
Καλησπερα κοριτσια
@ Δημητρα για μια ακομα φορα θα σε παρακαλουσα να μην χρεισιμοποιεις χαρακτηρισμους οπως χαλασμενο τηλεφωνο...
Επισης ναι ενιωσα αβολα και αισθανθηκα τυψεις οτι εντεινα την δικη σου ανησυχια για το γευμα σου και οτι σου προκαλεσα αναταραχη με το γεγονος οτι εγω χρεισιμοποιω ενα συνδιαστικο τροπο για στην φαση που ειμαι μετρωντας θερμιδες ο οποιος σε μενα λειτουργει καλυτερα. Σε δευτερη αναγνωση ομως το προβλημα ηταν δικο μου που ενιωσα τυψεις και οχι δικο σου, κανονικα δεν θα επρεπε να με ειχε επηρεασει γιατι δεν εκανα κατι ηθελημενα.
Επισης και παλι αναρωτιεσαι αν βλεπω την γυμναστικη που κανω ως ψυχαναγκασμο.
Δεν θα ηθελα να δωθει περεταιρω εκταση στο θεμα γιατι δεν αισθανομαι ομορφα. Σκοπος μου ηταν να βοηθηθω και οσο μπορω και γω να βοηθησω και οχι να συμβαλω στο αναποδο.
Εκτιμω τα οσα εχω μαθει απο το φορουμ καθοτι το παρακολουθουσα καιρο πριν γινω μελος. Αλλα μετα απο δικη μου αποφαση νομιζω οτι για μενα θα ηταν πιο συναιτω να κρατησω τον τροπο που κρατησα τοσο καιρο δηλαδη να καταγραφω στο προσοπικο μου ημερολογιο την διατροφη μου και αν εχω καποια απορια, αν χρειαζομαι καποια βοηθεια νομιζω θα ειστε προφημες να την προσφερεται.
Ηδη μπηκα σε μια διαδικασια να απολουγουμε για την γυμναστικη μου, το αν μετραω ή οχι θερμιδες και αυτο δεν το θελω σε καμια περιπτωση. Αυτο εχω επιλεξει για τον εαυτο μου δεν το προτεινω σε κανεναν και τις καλες ή κακες συνεπειες αυτου εχω την αποκλειστικη ευθυνη.
Παρακαλω το θεμα να μην παρει μεγαλυτερες διαστασεις, και να λυξει εδω. Νιωθω ηδη αβολα γιατι ειμαι νεο μελος και αθελα μου δημιουργησα ενταση σε ενα θεμα που ειχα δει οτι δεν εχει εντασεις και για αυτο και το επελεξα.
@ Ελακι, καλως ηρθες ολα θα πανε καλα κουκλιτσα μην σκας ...
Καλο βραδυ κοριτσια !
01-04-2013, 02:09 #4628
now αρκετά έχω στεναχωρηθεί, λυπάμαι δεν θα διαβάσω τώρα το μήνυμα. ισως κάποια στιγμή άλλη να σου απαντήσω. (διάβασα την πρώτη σειρά και μου έφτανε).
Φοβερο, είμαι σε φόρουμ διαταραχών, κάνω υπερφαγικό, και φοβάμαι να το γράψω για να μη κατηγορησουν οτι ρίχνω ευθύνες σε άλλους.
01-04-2013, 02:39 #4629
Originally posted by sweetOctober
pink κι γω έχω έρθει σε δύσκολη θέση και με το μήνυμα σου για το πως να γράφω τί τρώω και με αυτό που κάνεις τώρα. Αν θες πήγαινε πίσω να δείς ότι το είχε ξεκαθαρίσει η Ελλη με τις θερμίδες. Δεν έχω άλλο χρόνο για αυτά συγνώμη. Ακριβώς, θα ήθελα κι γω να αντιμετωπίζομαι σαν ίση, δεν κατάλαβα γιατί εγώ πρέπει να γράφω με συγκεκριμένο τρόπο, να μη μετράω θερμίδες, να να να ενώ οι άλλοι έχουν το ελεύθερο. Είμαστε μια κοινότητα και οι διαφωνίες υπάρχουν, οι κανόνες καλό είναι να τηρούνται από όλους. ρωτήθηκα και απάντησα ότι ναι με επηρεάζει. Εχω γνωμη και τη λεω. Αν η now ένοιωθε προσβεβλημένη μπορούσε να μου το πεί, δεν έχω χρόνο για χαλασμένο τηλέφωνο.
Δε σε γνωρίζω για να αντιληφθώ πως λες κάτι, πάντα σωστά, σου εξήγησα ντόμπρα πως το πήρα. Αυτό περιμένω και από τους άλλους.
Έχεις την τάση να παρεξηγείς και να στρεβλώνεις καταστάσεις και λεγόμενα μέσα στο μυαλό σου...
Απο που και ως που έχουμε απαγορεύσεις και κανόνες;
Σε αυτό το τόπικ λογική είναι να σπάμε δεσμά και όχι να δημιουργούμε!
Και τι αν η Now έχει επιλέξει να μετράει θερμίδες; Της κάνει καλό; Είναι κάτι που την κάνει να είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη; Όχι, απλά έτσι ξεκίνησε και τώρα προσπαθεί να βρει τρόπο να φύγει από αυτό και να πάει σε κάτι καλύτερο. Δεν το πρότεινε σε κανέναν ως λύση, ίσα ίσα λέει ότι είναι δέσμια μίας κατάστασης που έχει ανάγκη να την ξεπεράσει... και το παλεύει...
Και τι που εγώ ζυγίζομαι κάθε μέρα; Μου κάνει καλό; Όχι βέβαια και δεν έχει και κανένα απολύτως νόημα, ωστόσο παλεύω να το αποβάλλω από πάνω μου. Και εννοείται πως δεν το προτείνω σε κανέναν :P
Και τι θα κάνουμε αν κάποια βουλιμική κοπέλα κάνει εμετούς; Θα της πούμε απαγορεύεται να γράφεις επειδή κάνεις εμετούς και μας χαλάς την ψυχολογία; Εννοείται πως όχι αλλά θα την βοηθήσουμε να ισορροπήσει τόσο τη διατροφή της ώστε να μπορέσει να ελαττώσει τα βουλιμικά της άρα και τις καθαρτικές μεθόδους.
Και αν μία κοπέλα κάνει υπεργυμναστική τι θα την κάνουμε; Θα την αφορίσουμε και θα την διώξουμε από το τόπικ; Όχι βέβαια, θα την αγκαλιάσουμε και θα την βοηθήσουμε να κάνει εκείνες τις επιλογές στη διατροφή της ώστε να νιώσει ασφαλής και ότι έχει τον έλεγχο ώστε να σταματήσει να καταπονεί το κορμί της.
Ελπίζω με όλα αυτά τα παραδείγματα να μπόρεσα να σε βοηθήσω να καταλάβεις ότι η συμπεριφορά σου ήταν πολύ επιθετική και δεν βοηθάει κανέναν και πρώτα από όλα εσένα την ίδια. Δεν επιβάλλουμε την άποψη μας, κάνει ο καθένας αυτό που κρίνει σωστό για τον εαυτό του. Και δεν διώχνουμε κάποιον επειδή κάνει κάτι διαφορετικά από εμάς η κατά την δική μας κρίση λάθος. Απλά τον βοηθάμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ όταν σου έγραφα ότι στις διατροφικές διαταραχές δεν κάνει να μετράμε θερμίδες, δεν εννοούσα ότι αν το κάνεις θα σε διώξουμε ή ότι δεν ανήκεις εδώ, προς Θεού! Απλά είσαι τόσο μπερδεμένη που αν έκανες και θερμιδομέτρηση θα διατάρασσες περισσότερο την ήδη διαταραγμένη σου σχέση με το φαγητό και δεν ενδείκνυται ως συμπεριφορά για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών. Η Now καταγράφει εδώ τι τρώει όχι πόσες θερμίδες λαμβάνει, άσχετα αν στο προσωπικό της ημερολόγιο το κάνει. Και εγώ ζυγίζομαι κάθε μέρα, μπαίνω κάθε μέρα να γράφω τι έδειξε η ζυγαριά μου; Όχι βέβαια, απλά λέω ότι έχω μία κακή συνήθεια και θέλω να απαλλαγώ από αυτό το βραχνά.
01-04-2013, 02:48 #4630
Συμφωνώ σε όλα με την Έλη δεν έχω να προσθέσω κάτι και δε θα το κάνω για να μη δωθεί άλλη έκταση στο θέμα.
01-04-2013, 03:39 #4631
Originally posted by florage
μπαινω στο σπιτι και βρισκομαι μεσα σε καυγα των παιδιων μου (κλασικα τσακωνοντας για το ιδιο παιχνιδι ενω υπαρχουν δεκαδες ομοια) ο νεροχυτης μεχρι πανω απο τα μεσημεριανα τους σκεπτομενη οτι πρεπει να μαζεψω τα ρουχα να απλωσω τα αλλα , αρπαζω ασυναισθητα ενα βρωμομπισκοτο (οχι ταχινου τα λιγοτερο αμαρτωλα ) το χλαπακιαζω ενω εχει περασει μολις μιαμιση ωρα απο το τριαδακι μου, χωρις να πειναω. η μικρη ζηταει φαγητο της βαζω, μετα στα μισα το παραταει (κρεατοσουπα) παιρνω το κουταλι τρωω μια κουταλια ζουμακι (αποφευγοντας τα μακαρονακια) μετα αλλαη μια. μετα κοκαλωνω... τι κανω τωρα; πειναω; οχι! σπρωχνω το πιατο πιο περα... το ξανατραβαω τρωω αλλη μια με μακαρονακι αυτη τη φορα, σκεφτομαι το αφαιρεσα ολο το λιπος πριν την φτιαχνω (ηταν παγωμενος ο ζωμος και ειμα απολυτη) μετα ξαναρωταω, πειναω;; ΟΧΙ! ξανασπρωχνω το πιατο, ο καυγας των μικρων να εξακολουθει... αδειαζω το πιατω στα σκουπιδια, βουταω αλλο ενα μπισκοτακι. μα δεν πεινας! μου φωναζει μια φωνουλα εσωτερικη... σκεφτομαι οτι ειναι βεβαιο τι θα ακολουθησει... μετα σκεφτηκα εσας!!! μπαινω και σας τα λεω... νιωθω καλυτερα! υποσχομαι μια σαλατα με ψαρι ψητο για βραδυνο αντι του ελαφροτερου γευματος που ειχα σκοπο να κανω.... ετσι για να με καλοπιασω.. εχουν περασει.... 12 μερες απο το τελευταιο υπερφαγικο! εσπασα το ρεκορ των 11!!! οχι μπορω καλυτερο νουμερο απ το 12!!! προκληση! μ αρεσουν οι προκλησεις... στο χερι μου ειναι θα το καταφερω!!
.............συνεχιζεται.......
Εύχομαι οι μέρες χωρίς υπερφαγικά να συνεχίσουν και να κοιτάς πίσω και να προσπαθείς να θυμηθείς πότε έκανες το τελευταίο! Πολλά συγχαρητήρια που στο τέλος επέλεξες να φροντίσεις τον εαυτό σου με ένα όμορφο βραδινό γεύμα, ελπίζω να πρόσθεσες και ένα παξιμαδάκι στο βραδινό σου για την τριάδα χιχιχι :thumbup::starhit:
01-04-2013, 09:03 #4632
Περασα απο το κηπο σας να σας ευχηθω καλο μηνα !!!!
01-04-2013, 10:13 #4633
καλημερα!!! καλη εβδομαδα!! καλο μηνα!!!
μες στην θετικη ενεργεια χωρις προστριβες ευχομαι... ειμαστε ηδη σε εναν δυσκολο αγωνα και ειναι τουλαχιστον χαζο να τον κανουμε πιο δυσκολο...
nowwhat εμενα αν και καινουρια με τραβηξες απο το πρωτο σου ποστ για τον ωραιο τροπο με τον οποιο σκεφτεσαι και διαχειριζεσαι την διατροφη σου και πιστευω η παρουσια σου εδω εχει να προσφερει σε ολους μας πολλα γι αυτο σε παρακαλω
να μη μας την στερησεις...
01-04-2013, 10:35 #4634
Καλο μηνα σε ολους κοριτσια...
Φλωρα μου σε ευχαριστω, Ελη με βρισκεις συμφωνη στα λεγομενα σου...
Γενικα μπαινω σε μια εβδομαδα με πολυ πιεση και αγχος οποτε κατα καιρους θα σας ενημερωνω αλλα θελω λιγο και γω να ηρεμησω...
Τα φιλια μου προς το παρων, και αναμενεται νεοτερα κοριτσοπουλα μου
01-04-2013, 11:18 #4635
nowwhat ευχομαι με ψυχραιμια και υπομονη να βγει αυτη η βδομαδα αναιμακτα..
ελλη εννοειται εβαλα παξιμαδακι με το ψαρι και το μπροκολο αλλα μονο 1 κρισπι σκεπτεμενη οτι ειχα μολις φαει τα βρωμομπισκοτα...
και τα χθεσινα μου:
11:30
1 ταχινο μπισκοτο και 1 βρωμομπισκοτο ανευ
1 μηλο
καφες με μπολικο γαλα
14:30
1 τσιπουρα ψητη χωρις λαδι
1 μαρουλοσαλατα με 1κσ λαδι
3-4 κσ ρυζι καστανο νεροβραστο
18:00
200γρ κρεμουλα
1 κομ βρωμοκεικ
1 μικρο μηλο
21:00
τα ιδια με των 6 αλλα αντι μηλου εριξα πανω στην κρεμουλα 3κγ μαρμελαδα χωρις ζαχαρη
24:00
1 κρισπι 1κσ κοτατζ και 2 φετες αγγουρι
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία