Results 4,636 to 4,650 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
01-04-2013, 14:04 #4636
Γεια σας κορίτσια, πως είστε;
Εγώ γύρισα από διαιτολόγο. Σε σύνολο 8 εβδομάδων η ζυγαριά με έδειξει μείον 600 γρ μόνο δηλ. 74 κιλά. Η λιπομέτρηση βγήκε κάπως καλύτερη -1,200 κιλά λίπους. Μου έδωσε κάποιες εξετάσεις που θα ήθελε να κάνω για την ινσουλινη, την γλυκοζυλιωμενη αιμοσφαιρινη, τη λεπτίνη και 25-thydroxyvitamin D γιατι μου ειπε πως αν υπαρχει προβλημα με αυτες επηρρεαζουν την απωλεια. Η μαμα μου καθότι νοσηλευτρια αντεδρασε ασχημα σ αυτο γιατι θεωρει οτι η διαιτολογος δεν πρεπει να συμβουλευει ιατρικα εφοσον εχω ενδοκρινολογο να με παρακολουθει. Τι να πω ελπιζω να αλλαξει γνωμη.
Οσον αφορα τη διατροφη μου την αλλαξε αρκετα, δοκιμαστικα για ενα διαστημα μου εδωσε διατροφη για διαβητικους για να καταλαβουμε απο εκει μηπως υπαρχει προβλημα. Μου μειωσε τον υδατανθρακα πολυ και απο το βραδυνο γευμα μου τον εβγαλε τελειως. Μου ειπε ομως οτι ειναι για λιγο, θεραπευτικα να δουμε πως θα παει. Τι να πω ελπιζω να εχει αποτελεσμα.
- 01-04-2013, 15:02 #4637
πινκ πολυ καλη η λιπομετρηση οντως... οσο για την διαιτολογο εξετασεις προτεινε να κανεις δεν σου εδωσε και φαρμακευτικη αγωγη! αν καποια τιμη σ αυτα δεν ειναι στα φυσιολογικα, στον γιατρο σου θα απευθυνθεις...
στα σνακ σου αφησε υδατανθρακα ή αφαιρεσε κι απο κει;
01-04-2013, 15:32 #4638
το σνακ μου ειπε να ειναι φρουτο(φρέσκο και οχι αποξηραμενο) με 5(εγω έτρωγα περιπου 15 ξηρ.καρπους) αμυγδαλα συγκεκριμενα και οχι διαφορους που ετρωγα εγω.
01-04-2013, 15:33 #4639
α σε συνολο 4 εβδομαδων ηθελα να γραψω πιο πανω εκανα λαθος
01-04-2013, 15:38 #4640
Πινκάκι μου αν εγώ είχα κάνει αυτές τις εξετάσεις από νωρίτερα, θα είχα γλυτώσει πολύ χρόνο και κόπο....
Είναι πολύ καινούρια μέθοδος αυτή που εξασκούν οι συγκεκριμένοι διατροφολόγοι και δεν τυγχάνει ιδιαίτερης αναγνώρισης και αποδοχής. Εγώ όταν είχα πάει να γράψω την γλυκοζηλιωμένη αιμοσφαιρίνη και την ινσουλίνη νηστείας έφαγα πόρτα από 4 γιατρούς από το ταμείο μου (γυναικολόγο, παθολόγο, ενδοκρινολόγο και διαβητολόγο κτλ). Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί τις χρειαζόμουν και άντε να τους εξηγήσεις...
Αυτές τις εξετάσεις τις έκανα τώρα τέλη Γενάρη και με βάση αυτές και κάποιες άλλες πήρα συμπληρώματα διατροφής που συνταγογράφησε γιατρός, που συνεργάζεται με τον διατροφολόγο μου, ώστε να με βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και σε κάποια άλλα θέματα. Το έχω ξανα αναφέρει... Η γλυκοζηλιωμένη μου ήταν κοντά στο ανώτερο όριο 5.8, και η λεπτίνη μου ήταν 48 με ανώτερο όριο το 10. Δύο πολύ σοβαρά θέματα που με δυσκόλευαν στο να επανέλθω σε φυσιολογικό βάρος. Από τη στιγμή που ξεκίνησα τα σωστά συμπληρώματα και μείωσα τους υδατάνθρακες μου, αφαιρώντας πληρως λευκό αλεύρι και ζάχαρη άρχισα να βλέπω άσπρη μέρα. Ενώ πριν το σώμα μου αντιστεκόταν απίστευτα πολύ....
Στην τελική μην το βάζεις κάτω, δείξε εμπιστοσύνη και προχώρησε στις εξετάσεις, ζήτα περισσότερες πληροφορίες αν χρειαστεί, βάλε και τους γονείς σου σε ένα ραντεβού με τη διατροφολόγο ώστε να τους εξηγήσει αναλυτικά γιατί θα πρέπει να κάνεις αυτές τις εξετάσεις.
Τα υπόλοιπα σε U2U αν θέλεις γιατί δεν θέλω να φανώ ότι κάνω διαφήμιση.
01-04-2013, 15:49 #4641
Ελη μου τι εννοεις ότι θα φανεί ότι κάνεις διαφήμιση;; Αχ μ αυτά που μου είπες τώρα νιώθω ακόμα πιο σίγουρη ότι πρέπει να τις κάνω. Αλλά πρέπει να 'ναι και ακριβές. Αν θέλεις να μου πεις κάτι και δε θες να το γράψεις εδώ επειδή μπορεί να 'ναι διαφήμιση θα περιμένω με χαρά και ανυπομονησία το μήνυμα σου. Προς το παρόν μου πρότεινε μια πολυβιταμίνη για την απορρόφηση της βιταμίνης Β12 αν δε κάνω λάθος που περιέχει μέσα και μαγνήσιο. Γιατί μου είπε ότι λόγω αντισυλληπτικών η βιταμίνη αυτή δεν απορροφάται καθόλου από τον οργανισμό μου και μπορεί κ αυτό να επηρρεάζει. Δεν ξέρω έχω σταναχωρηθεί λίγο, πολλές πληροφορίες με κατακλύζουν και αναρωτιέμαι γιατί βρίσκω από παντού εμπόδια για να χάσω κιλά. Τόσοι άνθρωποι συμμαζεύουν λίγο τη διατροφή τους και χάνουν, εγώ νιώθω σαν να ψάχνω ψύλλους στ' αχυρα. Ξέρω όμως ότι αν αφεθώ έστω κ ένα μήνα μπορώ άνετα να τσιμπήσω και 10 κιλά οπότε κρατιέμαι ακόμα.
01-04-2013, 15:49 #4642
Φλώρα η μέρα σου μια χαρά μου φάνηκε η χθεσινή
.
Για πρωινό θα σου πρότεινα να βάζεις λίγο περισσότερη πρωτεΐνη, δεν φτάνει το γάλα μόνο στον καφέ...
Επίσης μην φρικάρεις με τα λιπαρά, βλέπω ότι έχεις μία τάση να τα μειώνεις πολύ και αυτό θα σου προκαλέσει πείνα. Βάζε και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο ωμό στο μεσημεριανό σου, στη σαλάτα σου ή στο ρύζι σου, μην ανησυχείς δεν θα σου κάνει κακό, ίσα ίσα. Τα καλά λίπη τα έχουμε ανάγκη καθημερινά, σίγουρα με κάποιο μετρο αν προσέχουμε το βάρος μας, αλλά δεν θέλει υπερβολές στον περιορισμό
.
Να γράψω και τα χθεσινά μου γιατί δεν έχω γράψει εδώ και μέρες...
Πρωινό 13.30 (ήταν βαρύ το πάπλωμα χιχιχι): 1 φλιτζάνι κεφίρ, 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα, 1 φέτα ψωμί πολύσπορο με 1κ.γ. μέλι και ένα ταχίνι
Πρόγευμα 15.30: 1 αποξηραμένο βερίκοκο, 1 φέτα αποξηραμένο μάνγκο, 1κ.σ. ξηροί καρποί
Γεύμα 18.30: 1 κρητικό τόστ πολύσπορο (γραβιέρα και μέλι), 1 μπολάκι με ανάμεικτά φρούτα και 1κ.σ. μείγμα ξηρών καρπών και σταφίδες, κράνα
Βραδινό 22.00: 1 φλιτζάνι μαυρομάτικα ανακατεμένα με ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μαϊντανο, φρέσκο κρεμμυδάκι, 1κ.σ. ελαιόλαδο, 4 δαχτ. ανθότυρο.
Σνακ 1.00: 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα, 2 καρύδια
01-04-2013, 16:01 #4643
Originally posted by Eli
Πινκάκι μου αν εγώ είχα κάνει αυτές τις εξετάσεις από νωρίτερα, θα είχα γλυτώσει πολύ χρόνο και κόπο....
Είναι πολύ καινούρια μέθοδος αυτή που εξασκούν οι συγκεκριμένοι διατροφολόγοι και δεν τυγχάνει ιδιαίτερης αναγνώρισης και αποδοχής. Εγώ όταν είχα πάει να γράψω την γλυκοζηλιωμένη αιμοσφαιρίνη και την ινσουλίνη νηστείας έφαγα πόρτα από 4 γιατρούς από το ταμείο μου (γυναικολόγο, παθολόγο, ενδοκρινολόγο και διαβητολόγο κτλ). Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί τις χρειαζόμουν και άντε να τους εξηγήσεις...
Αυτές τις εξετάσεις τις έκανα τώρα τέλη Γενάρη και με βάση αυτές και κάποιες άλλες πήρα συμπληρώματα διατροφής που συνταγογράφησε γιατρός, που συνεργάζεται με τον διατροφολόγο μου, ώστε να με βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και σε κάποια άλλα θέματα. Το έχω ξανα αναφέρει... Η γλυκοζηλιωμένη μου ήταν κοντά στο ανώτερο όριο 5.8, και η λεπτίνη μου ήταν 48 με ανώτερο όριο το 10. Δύο πολύ σοβαρά θέματα που με δυσκόλευαν στο να επανέλθω σε φυσιολογικό βάρος. Από τη στιγμή που ξεκίνησα τα σωστά συμπληρώματα και μείωσα τους υδατάνθρακες μου, αφαιρώντας πληρως λευκό αλεύρι και ζάχαρη άρχισα να βλέπω άσπρη μέρα. Ενώ πριν το σώμα μου αντιστεκόταν απίστευτα πολύ....
Στην τελική μην το βάζεις κάτω, δείξε εμπιστοσύνη και προχώρησε στις εξετάσεις, ζήτα περισσότερες πληροφορίες αν χρειαστεί, βάλε και τους γονείς σου σε ένα ραντεβού με τη διατροφολόγο ώστε να τους εξηγήσει αναλυτικά γιατί θα πρέπει να κάνεις αυτές τις εξετάσεις.
Τα υπόλοιπα σε U2U αν θέλεις γιατί δεν θέλω να φανώ ότι κάνω διαφήμιση.
Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί μου την έγραψε η παθολόγος μου στο ετήσιο τσεκ απ χωρίς να της το ζητήσω και το είδα να φανταστείς όταν πήρα τα αποτελέσματα.Δεν ήξερα καν τι ήταν και δεν έδωσα σημασία. Δηλαδή όταν είναι υψηλό τι δείχνει; Ο,τι δεν μεταβολίζουμε καλά τη γλύκόζη;
01-04-2013, 16:12 #4644
Αχ Πινκάκι μου κάποτε για να επιστρέψω σε φυσιολογικό βάρος ήταν τόσο εύκολο, και με μία απλή διατροφή, χωρίς καν την βοήθεια ειδικού, μπορούσα σε λίγους μήνες να επανέλθω. Αλλα αυτά τα πολλά πάνω - κάτω κάναν τον οργανισμό μου άνω κάτω...
Οι εξετάσεις όντως είναι ακριβές για αυτό και έκανα αγώνα για να γράψω την γλυκοζηλιωμένη αιμοσφαιρίνη και την ινσουλίνη νηστείας που μπορούν να δικαιολογηθούν από τα ταμεία. Δυστυχώς η βιταμίνη D και η λεπτίνη δεν γράφονται και μου κόστισαν περίπου 85? με την έκπτωση που μου έκανε το μικροβιολογικο κέντρο (ιδιωτικό). Άλλα τόσα περίπου νομίζω θα μου κόστιζαν και οι άλλες δύο αν δεν τις είχα γράψει. Γραμμένες μου κόστισαν μόνο 3? αν θυμάμαι περίπου.
Λέω ότι δεν θέλω να φανώ ότι κάνω διαφήμιση, γιατί αυτό που κάνω δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι μία νέα προσέγγιση στο θέμα υγεία και είναι εύκολο να παρεξηγηθεί από πολλούς. Εδώ οι γιατροί με κοιτούσαν με μισό μάτι όταν πήγα να γράψω τις εξετάσεις, πόσο μάλλον οι υπόλοιποι... Είχα και εγώ τις αμφιβολίες μου όταν ξεκινούσα αυτή την ιστορία... εγώ δεν έκανα μόνο αυτές τις εξετάσεις, έκανα και εξετάσεις για μεταβολικό σύνδρομο (μεταβολομική). Αυτές είναι πιο εξειδικευμένες και με βάση όλων αυτών λαμβάνω ένα σωρό συμπληρώματα (πολυβιταμινες, αμινοξέα, ωμέγα λιπαρά, βιταμίνη D3, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά κτλ). Για μένα μετά από δύο μήνες που είμαι μέσα σε αυτή την ιστορία, είναι ίσως η καλύτερη επένδυση που έχω κάνει ποτέ σε χρήματα στη ζωή μου. Και είμαι ακόμη στην αρχή. Τα αποτελέσματα τα μεγαλύτερα θα φανούν μετά το 6μηνο θεραπείας. Κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερη κλίμακα σου πρότεινε να κάνεις η διατροφολόγος σου, και επειδή το έχω ζήσει το έργο, μετανιώνω που δεν τις είχα κάνει νωρίτερα. Ωστόσο παλιότερα δεν ήμουν και έτοιμη να δεχτώ τόση πολύ πληροφορία και να την επεξεργαστώ. Επέλεξα αρχικά να παλέψω τη διατροφή, πήρα περιστασιακά κάποια συμπληρώματα και το έριξα στο διάβασμα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν μου λες ότι σου ήρθαν όλα μαζεμένα είναι πολλά για να τα χωνέψεις μέσα σε 2 μήνες... Πάρε το χρόνο σου, μην αφήνεις τη διατροφή σου και άρχισε να το ψάχνεις λίγο και μόνη σου. Θα δεις ότι είναι σωστός ο δρόμος που πας να πάρεις :starhit:
01-04-2013, 16:24 #4645
Originally posted by Eli
Φλώρα η μέρα σου μια χαρά μου φάνηκε η χθεσινή.
Για πρωινό θα σου πρότεινα να βάζεις λίγο περισσότερη πρωτεΐνη, δεν φτάνει το γάλα μόνο στον καφέ...
Επίσης μην φρικάρεις με τα λιπαρά, βλέπω ότι έχεις μία τάση να τα μειώνεις πολύ και αυτό θα σου προκαλέσει πείνα. Βάζε και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο ωμό στο μεσημεριανό σου, στη σαλάτα σου ή στο ρύζι σου, μην ανησυχείς δεν θα σου κάνει κακό, ίσα ίσα. Τα καλά λίπη τα έχουμε ανάγκη καθημερινά, σίγουρα με κάποιο μετρο αν προσέχουμε το βάρος μας, αλλά δεν θέλει υπερβολές στον περιορισμό
.
τωρα με τα λιπαρα ναι, εχω θεμα καθος δεν ετρωγα καθολου τοσο καιρο και τα ψιλοφοβαμαι. στο μαγειρεμα σπανια ριχνω λαδι κι οταν μαγειρευω κρεας ποτε... προς το παρον ειμαι σε φαση απομυθοποιησης του οτι ο καλος υδατανθρακας δεν παχαινει, κοντευω να το εμπεδωσω προσεχως ακολουθουν και τα λιγο περισσοτερα λιπαρα... ενας θεος ξερει πως σε ζηλευω για το αβοκαντο για να μην πω για τα αποξηραμενα φρουτα... ειδικα τα τροπικα...
01-04-2013, 16:26 #4646
Originally posted by Ασημένια
Βρε Ελλη μου σοβαρά δεν σου τις έγραφαν; Καλά τι να πώ...
Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί μου την έγραψε η παθολόγος μου στο ετήσιο τσεκ απ χωρίς να της το ζητήσω και το είδα να φανταστείς όταν πήρα τα αποτελέσματα.Δεν ήξερα καν τι ήταν και δεν έδωσα σημασία. Δηλαδή όταν είναι υψηλό τι δείχνει; Ο,τι δεν μεταβολίζουμε καλά τη γλύκόζη;
Όταν έχουμε αντίσταση στην ινσουλίνη, τότε μεταβολίζουμε με δυσκολία την γλυκόζη στο αίμα μας. Δεν τα ξέρω και εγώ πολύ καλά, αλλά το ρεζουμέ είναι ότι όταν δεν μεταβολίζεται σωστά η γλυκόζη στο αίμα μας και άρα έχουμε υπερέκκριση ινσουλίνης έχουμε και πιο έντονη πείνα και υπογλυκαιμίες και είναι πολύ πιο δύσκολο να χάσουμε και βάρος. Εκτός αυτού έχουμε και αυξημένη πιθανότητα στο μέλλον να αναπτύξουμε διαβήτη τύπου 2.
Εγώ με τιμή στο 5.7 είμαι ένας καλός υποψήφιος για διαβήτη μελλοντικά αν δεν προσέξω βάρος και διατροφή...
01-04-2013, 16:37 #4647
Πινκάκι για σένα
http://www.olo-ygeia.gr/index.php?op...rofi&Itemid=13
καταλαβαίνεις τι δώρο έχεις κάνει στον εαυτό σου που γράφτηκες σε γυμναστήριο;
01-04-2013, 16:44 #4648
Μεταβολικό Σύνδρομο και ισνουλινοαντίσταση:
http://www.drtsoukalas.gr/subject.php?id=92
01-04-2013, 16:48 #4649
Πινκακι, εν μεση τροχαδιου..., μπηκα στα κλεφτα και ειδα αυτο που σου προτεινει ο διατροφολογος(σωστα επραξε κατα την γνωμη μου) Και γω εχω να κανεις τις εξετασεις ειναι σημαντικες, γλυκοζηλομενη εχω κανει και γω λογο διαβητη στην οικογενεια... στο ανωτατο η κυρια ειμαστε γλυκες τι να κανουμε... ο ενδοκρινολογος μου τις ειχε γραψει μαζι με το θυρεοειδη (λογο ιστορικου), τοτε μου ειχε πει να μπω σε διαδικασια διατροφης (ειχα τα κιλα) γιατι ειμαι σε προδιαβητικο σταδιο .... προσφατες δεν εχω κανει αλλα αναμενεται να κανω και μαλλον θα κανω και αυτη τη λεπτινη αν βρεθω σε μεγαλο αστικο κεντρο ...
Επισης, ειναι πολυ θετικο που περνεις αγωγη για την Β12 εγω ειχα θεμα, δεν το ηξερα προφανως και μου δημιουργησε διαφορα μικρα προβληματακια, οχι με το βαρος αλλου ειδους θεματα... εκανα ενεσουλες να φανταστεις καθαρης βιταμινης τωρα ολα καλα
Επισης να πω συγχαρητηρια για την απωλεια 1200 λιπους ειναι πολυ καλο!!!
Σου ριχνω λιγα χρονακια 6 για την ακριβεια αλλα θα σου πω οτι εισαι μικρουλα και οσο πιο γρηγορα ρυθμιστουν οι παθολογικοι παραγωντες τοσο πιο ευκολα ο οργανισμος θα σε αφησει να χασεις βαρος.... Πιστεψε με κοριτσι μου ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!!! Εχω ξαναπει εγω οταν εμπενα αρχικα στο φορουμ πηγαινα κατευθειαν στην ομαδα του σληβ και μαζευα πληροφοριες γιατι ημουν πεποισμενη οτι θα κατεληγα σε βαρυατρικη, εκ των υστερων ειδα οτι περα απο τα κιλα ακομα και αν ειχα κανει την επεμβαση (ακομα δεν το αποκλειω αν ξαναγυρισω στην παχυσαρκια) το θεμα μου με την διατροφικη διαταραχη παλι θα το χα απλα εκει θα με περιοριζε η χωρητικοτητα του στομαχου ενω τωρα προσπαθω οσο μπορω να με "περιοριζω" εγω με αυτοσυγκρατηση και λογικη σκεψη...
Για τα 5-6 αμυγδαλα αν δεις στις διατροφες που εχω ποσταρει και γω το κανω και σε ακριβως αυτη την ποσοτητα... τα αμυγδαλα λειτουργουν και το "κολπακι" αυτο το ξεσηκωσα απο συγγενη μου που εχει διαβητη ...
Και αφηνω τελευταιο το εξης!!! Να ξερεις πινκακι μου πως ακριβως επειδη και γω και εσυ και τα κοριτσια ζοριζομαστε στο να χασουμε βαρος ή να διατηρησουμε το εκτιμαμε... και οχι μονο αυτο αλλα εχουμε γινει εξπερ στο να μαθαινουμε να τρεφομαστε καθε μερα λιγο και πιο σωστα... αυτο εχει σημασια... το να φροντιζεις τον εαυτο σου και να του παρεχεις καλες τροφες, πως βαζεις αντιλιακη ενα πραμα... διαιτες ενα μηλο, ενα γιαουρτι εχουμε κανει ολοι εχουμε χασει ολοι και εχουμε ξαναβαλει ΟΛΟΙ + τα εξτρα + την ψυζοφθορα διαδικασια....
Ειναι αργη η διαδικασια το ξερω, και πολλες φορες σπαει νευρα... αλλα πιστεψε με κοριτσακι μου ειναι φροντιδα για σενα... και γνωση που αυριο μεθαυριο οταν θα χεις παιδακι θα την περασεις και σ αυτο και παει λεγωντας....
Τα τεραστια φιλια μου
υ.γ: Αν με τοση πιεση μεσα στη βδομαδα την βγαλω αναιμακτα ετοιμαστητε για παρτυ κυριες μου... με τραγουδοανεβασμενη κατασταση και τα συναφη...
01-04-2013, 16:54 #4650
Originally posted by florage
ευχαριστω πολυ Ελακι για τις συμβουλες! για το πρωινο θεωρησα πρωτεινη και το ταχινι του ενος μπισκοτου καθως και το ασπραδι-γιαουρτι του δευτερου οποτε φανταστηκα οτι ημουν καλυμενη. οχι οτι δεν υπηρχε χωρος για λιγο γαλατακι ακομα, χωρος παντα υπαρχει...
τωρα με τα λιπαρα ναι, εχω θεμα καθος δεν ετρωγα καθολου τοσο καιρο και τα ψιλοφοβαμαι. στο μαγειρεμα σπανια ριχνω λαδι κι οταν μαγειρευω κρεας ποτε... προς το παρον ειμαι σε φαση απομυθοποιησης του οτι ο καλος υδατανθρακας δεν παχαινει, κοντευω να το εμπεδωσω προσεχως ακολουθουν και τα λιγο περισσοτερα λιπαρα... ενας θεος ξερει πως σε ζηλευω για το αβοκαντο για να μην πω για τα αποξηραμενα φρουτα... ειδικα τα τροπικα...
Προς το παρόν επικεντρώσου στο να τρως ένα καλό πρωινό, για να ανεβάζεις τον μεταβολισμό σου και να να ρυθμίζεται καλύτερα η γλυκόζη στο αίμα σου μέσα στην ημέρα. Πρωτεΐνη είναι το πρώτο και σημαντικότερο για να νιώθουμε χορτάτες. Άρα δεν το αμελούμε και δεν το τσιγκουνευόμαστε
Όσο για τα λιπαρά το ξέρω ότι νιώθεις ότι είναι ο εχθρός σου ακόμη, αλλά σιγά σιγά προσπάθησε να δουλέψεις το ότι υπάρχουν καλα και κακα λιπαρά. Τα κακά λιπαρά όπως η μαργαρίνη, τα κορεσμένα λίπη, τα τηγανιτά κτλ δεν τα θέλουμε στην καθημερινότητα μας. Τα τρώμε για το κέφι μας και όχι για την θρέψη μας, άρα όχι κάθε μέρα. Από την άλλη, το ωμό ελαιόλαδο, το αβοκάντο, ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια, οι καρποί και οι σπόροι είναι λιπαρά που το σώμα μας έχει ανάγκη κάθε μέρα! Και δεν μας παχαίνουν, μην φοβάσαι, το σώμα μας αυτά τα λίπη ξέρει τι να κάνει, με το να τα δίνουμε στο σώμα μας το φροντίζουμε και του κάνουμε τόσο καλό! Εννοείται πως θέλουν μέτρο, ωστόσο εγώ ποτέ δεν μπόρεσα από τα καλά λίπη να φάω υπέρογκες ποσότητες, με το λίγο πάντα νιώθω καλυμμένη και το σώμα μου χαρούμενο.
Εμφάνιση (και αυτισμός;)
07-08-2025, 14:20 in Σχέσεις και Επικοινωνία