τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 312
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 312 of 427 FirstFirst ... 212262302310311312313314322362412 ... LastLast
Results 4,666 to 4,680 of 6392
    Senior Member
    Καλημέρα όμορφες!!!
    Φλώρα μου αυτό το βιβλίο το λατρεύω , έχει αποτελέσει εργαλείο εκπαίδευσης και απενοχοποίησης για τόσα πολλά φαγητά!!! Έχει την πρώτη θέση στην κουζίνα μου και το ανοίγω πάντα όταν κολλάει το μυαλό μου και δεν έχω έμπνευση για το τι να μαγειρέψω. Το πιο σημαντικό για κάποιον που μαθαίνει είναι οι φανταστικές ιδέες για σνακ και ελαφριά γεύματα που ετοιμάζονται σε ελάχιστα λεπτά, σου λύνει τα χέρια! Επίσης είναι άριστη εκπαίδευση για το τι είναι μία μερίδα :thumbup:

Στον προηγούμενο χρόνο που ζούσα την απενοχοποίηση του φαγητού, παραμένοντας σταθερή σε βάρος, το τι γλυκά έφτιαξα δεν λέγεται! :lol:
    Ξεχωρίζω με διαφορά το cheesecake και το κέικ ολικής. Είναι λατρεμένα! Ειδικά το κέικ ολικής ήταν για μένα σταθμός . Ένιωθα σχεδόν συγκίνηση να έχω πάνω στον πάγκο της κουζίνας μου ένα ολόκληρο κέικ, πεντανόστημο το οποίο δεν το έκανα μία χαψιά . Έτρωγα 1 φέτα για πρωινό μαζί με το φρούτο μου και το κεφίρ, και 1/2 μαζί με το φρουτο μου στα σνακ και το ευχαριστιόμουν τόοοοοσο πολύ! Άσε που το ολικής ειναι πολύ πιο χορταστικό, πολλές φορές γελούσα γιατί στο πρωινό μου το ολόκληρο κομμάτι δεν το έτρωγα και έτρωγα το μισό!

Senior Member
    Now μου ελπιζω να ξεκίνησες αισιόδοξα και guilt free την ημέρα σου!
    Να σκέφτεσαι ότι οι τύψεις μας παχαίνουν, οπότε αν θέλεις να κάνεις δίαιτα σε κάτι κάνε δίαιτα στις τύψεις

Αποφάσισα να σας βάζω φωτογραφίες από διάφορα γεύματα μου έτσι για να πέρνουμε ιδέες και να απενοχοποιούμε πράγματα σιγά σιγά. Να βλέπουμε τι είναι μία μερίδα φαγητού και να αρχίσουμε όλες μαζί και πάλι να αγαπάμε την τροφή μας

Ξεκινάμε με ένα πρωινό μου ή ελαφρύ βραδινό. Μία κούπα κεφίρ ( ή γάλα αν προτιμάτε, ή γιαούρτι με μέλι) και ένα μπολάκι με κομμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, σουσάμι, ηλιόσποροι, κράνα, σταφίδες)
    Το προτιμώ για βραδινό, ειδικά όταν βλέπω οτι δεν πεινάω πολύ ή αν έχω φάει ένα πιο βαρβάτο μεσημεριανό. Εννοείται πως βάζετε ότι φρούτα θέλετε και αν πεινάτε περισσότερο προσθέστε άφοβα και άλλο φρουτάκι, προτείνω φράουλες και μπανάνα

Senior Member
    Συνεχίζουμε με ένα σνακ. Ακτινίδιο και ένα μπισκότο βρώμης με ταχίνι και μέλι.Το ακτινίδιο το τρώω σπάνια άλλα φρούτα που τρώω πιο συχνά και τα συνοδεύω με το μπισκότο μου είναι 1/2 μεγάλη μπανάνα, 5 μέτριες φράουλες, 1 μέτριο αχλάδι ή μήλο κτλ. Το φρέσκο φρούτο μας να έχουμε στο νου μας ότι ως μερίδα είναι σε όγκο όσο ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
    Από δίπλα το αγαπημένο μου εσπρεσάκι με μελάκι

Senior Member
    Και τελειώνουμε με ένα μεσημεριανό
    Μπριζόλα χοιρινή λαιμού ψητή, με σαλάτα παντζάρι και 1 παξιμαδάκι κρίθινο, σπιτικό τζατζίκι + το ελαιόλαδο μας φυσικά
    Εδώ π.χ. η πρωτεΐνη μου είναι περισσότερη από τι αναφέρεται στο διαιτολόγιο μου, όταν όμως πεινάω δεν τσιγγουνεύομαι ποτέ την πρωτεΐνη μου

Senior Member
    τελεια τα πιατα σου Ελη! και πολυ καλη ιδεα... δεν εχω μαθει ακομα να περναω φωτογραφιες, μονο απο το κινητο στο facebook ξερω να βαζω, αλλιως θα ακολουθουσα...
    εγω στις πεινες μου εκτος την πρωτεινη δεν τσιγκουνευομαι ουτε τα λαχανικα... μονο στο αμυλο και στα λιπη ειμαι τυπικη... ειναι λες λαθος αυτο; καποτε που πηγαινα σε διαιτολογο μου ειχε τα λαχανικα απεριοριστα και το εχω κρατησει αφου τα λατρευω...

Senior Member
    Και τα χθεσινά μου:

Πρωινό 11.00: 1 αυγό βραστό, λίγο γραβιέρα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 1 αχλάδι

Πρόγευμα 15.00: 5 φράουλες, 1κ.σ. αμύγδαλα-καρύδια

Γεύμα 17.30: 1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια ανακατεμένα με λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μαϊντανό, κρεμμυδάκι), 3 δάχτυλα φέτα, 1/2 φέτα ψωμί ολικής, 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Απόγευμα 20.00: 5 φράουλες, 1κ.σ. ξηροι καρποί

Βραδινό 22.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 φέτα ψωμί ολικής με μέλι και ταχίνι, 5 φράουλες

Έχω πάνω από βδομάδα που δεν έχω διάθεση για περπάτημα και γυμναστήριο. Σήμερα λέω να πάω να κάνω την αρχή γιατί έχω σκουριάσει... Ένα δωράκι στον εαυτό μου

Senior Member
    Originally posted by florage
    εγω στις πεινες μου εκτος την πρωτεινη δεν τσιγκουνευομαι ουτε τα λαχανικα... μονο στο αμυλο και στα λιπη ειμαι τυπικη... ειναι λες λαθος αυτο; καποτε που πηγαινα σε διαιτολογο μου ειχε τα λαχανικα απεριοριστα και το εχω κρατησει αφου τα λατρευω...
    τι ρωτάς μαρή;;;
    Το θεώρησα τόσο ευνόητο που δεν το ανέφερα καν! :lol:
    Εννοείται πως τα λαχανικά μας δεν τα τσιγκουνευόμαστε! Μόνο στην ντομάτα λίγο προσοχή γιατί το αντιμετωπίζουμε σαν φρούτο. Αλλά αυτό αφορά όσους θέλουν να χάσουν βάρος, για τους υπόλοιπους ούτε αυτός ο περιορισμός δεν υπάρχει.
    Για τα λίπη και το άμυλο - ψωμί - μακαρόνια - ρύζι - παξιμάδι καλό είναι να έχουμε μέτρο γιατί αν τρώμε πολύ από αυτές τις τροφές μας κάνουν να πεινάμε, ειδικά αν έχουμε και θεματάκι με την διαχείριση της γλυκόζης, όπως λέγαμε χθες. Ωστόσο χρειάζονται να βρίσκονται και αυτά καθημερινά σε όλα τα γεύματα μας!

Senior Member
    Originally posted by Eli
    τι ρωτάς μαρή;;;
    Το θεώρησα τόσο ευνόητο που δεν το ανέφερα καν! :lol:
    Εννοείται πως τα λαχανικά μας δεν τα τσιγκουνευόμαστε! Μόνο στην ντομάτα λίγο προσοχή γιατί το αντιμετωπίζουμε σαν φρούτο. Αλλά αυτό αφορά όσους θέλουν να χάσουν βάρος, για τους υπόλοιπους ούτε αυτός ο περιορισμός δεν υπάρχει.
    Για τα λίπη και το άμυλο - ψωμί - μακαρόνια - ρύζι - παξιμάδι καλό είναι να έχουμε μέτρο γιατί αν τρώμε πολύ από αυτές τις τροφές μας κάνουν να πεινάμε, ειδικά αν έχουμε και θεματάκι με την διαχείριση της γλυκόζης, όπως λέγαμε χθες. Ωστόσο χρειάζονται να βρίσκονται και αυτά καθημερινά σε όλα τα γεύματα μας!
    τελεια!!! χαιρομαι που ηταν ξανθια η ερωτηση γιατι μ αρεσει πολυ να εχω μπροστα μου μια οικογενειακη σαλατιερα με πολυχρωμα λαχανικα να χορταινει πρωτα το ματι...
    αυτο δε που μου εχει καρφωθει απ το βιβλιο ειναι η πιατελα με στικς λαχανικων μαζι με ενα ντιπ γιαουρτιου (το σκεφτομαι και για cottage) kai 1-2 παξιμαδακια ή κριτσινια μπορει να το κανω και σημερα!!!

Senior Member
    Θα σου πρότεινα να το κάνεις ως ελαφρύ βραδινό, για μεσημεριανό δεν ξέρω αν θα σε ¨πιάσει"
    Εγω προτιμώ τώρα που είμαι σπίτι, να τρώω πιο γεμάτο μεσημεριανό και το βράδυ να κάνω πιο ελαφριά γεύματα. Ωστόσο αυτό είναι πολυτέλεια για πολλούς... Παλιότερα που δούλευα το πήγαινα αντίστροφα. Ελαφρύ μεσημεριανό για να μην βαραίνω στη δουλειά και πιο πλούσιο γεύμα το βραδάκι στο σπιτι με την ησυχία μου.

Senior Member
    Good morning κοριτσοπουλα!! Ας γραψω κ εγω τα χτεσινα μιας κ εχω λιγο καιρο. Ελπιζω τωρα που δε κανω 3αδα για βραδυνο γαι λιγο καιρο να μη με διωξετε :P

13:15 (ειχα λιπομετρηση πριν εξου κ η ωρα)
    3 κ.σ βρωμη με ξηρους καρπους
    1 ποτ.γαλα
    1 μπανανα

16:15
    220 γρ φακες με 1 κ..σ λάδι
    2 δαχτυλα φετα
    1 πιατο χορτα με 1 κ.σ λαδι

19:15
    1 γαλλικό γάλα-2κ.γλ ζαχαρη καστανη
    1 μήλο
    5 αμυγδαλα

22:30
    1 τονο σε νερό
    1 πιατο μαρουλι με 1 κ.σ λαδι-1κ.σ μουσταρδα- 1κ.σ μπαλσαμικο

Η πρωτη "καινουρια" μερα πηγε καλα! Εχω αρχισει να παρατηρω κατι που με ανησυχει λιγο. Γευσεις που πριν ετρωγα ανετα εχουν αρχισει να μου δημιουργουν αποστροφη και δε ξερω το λογο. Χτες π.χ 1 πιατο σαλατα με τονο εκανα να το φαω 45 λεπτα και παλι δε το καταφερα ολο. Το ιδιο παρατηρησα κ με το τοστ την προηγουμενη βδομαδα, με το κοτοπουλο σουβλας και με την κρεατοσουπα. Σας εχει τυχει; Παλιοτερα μου αρεσαν παρα πολυ. Και δεν ειναι τροφες που τρωω κ πολυ συχνα για να πω οτι τις βαρεθηκα. Απλα για κπ λόγο πλεον δεν τις πολυθελω ή μου προκαλουν και αναγουλα καμια φορα.

Senior Member
    Ελη χρυσοχερα με τις μαγειρικες σου!!

Senior Member
    ακριβως για βραδυνο το σκεφτομουν κι εγω... ισως με ενα ποτηρακι κρασι (και σιχαινομαι το λευκο προτιμω μαυροδαφνη) μπροστα στην τηλεοραση ανετα παιρνει την θεση που ειχαν παλια τα (θου κυριε...) πατατακια και συναφη... αυτη τη στιγμη ειναι πιο δελεαστικο απο αυτα στο μυαλο μου! Θεε μου, εχω παθει μεταλλαξη σας λεω!!! δεν το πιστευω οτι εχω αυτες τις εικονες απο εχθες στο μυαλο μου, ποσο μαλιστα αφου σημερα αδιαθετισα μια βδομαδα νωριτερα και ουτε κατα διανυα σκεφτομουν ετσι σε αναλογες μερες ενα μηνα πριν...

για μεσημερι εχω και σημερα απο το τελειο χθεσινο μου! α! τα 2 κουπακια ωμες βιδες μου βγηκαν 3,5 μαγειρεμενες οι οποιες μοιραστηκαν σε 3 γευματα. ειμαι και μακαρονου τι να κανουμε... σημερα λοιπον το 2ο κουπακι και το 1.5 που μενει το εχω σκεφτει σε μια μακαρονοσαλατα που θα επιλεξω απο το "ευαγγελιο" για αυριο...

Senior Member
    Καλημέρα και καλό μήνα, καθαρό και πτωτικό!
    Elli δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά με το πιτσιρίκι σας θα πρέπει να αλλάξεις το γυάλινο τραπεζάκι :grin:
    pink σου μείωσε θερμίδες εκτός την κατάργηση της βραδυνής τριάδας?
    Φλώρα διάβασες το βιβλίο? :yes: Εύχομαι να πάρεις άφθονες ιδέες!
    (χθες διάβαζα για τη Ντουκάν δίαιτα, απορώ πως την έκανες βρε αγάπη μ!)

Senior Member
    ακριβως για βραδυνο το σκεφτομουν κι εγω... ισως με ενα ποτηρακι κρασι (και σιχαινομαι το λευκο προτιμω μαυροδαφνη) μπροστα στην τηλεοραση ανετα παιρνει την θεση που ειχαν παλια τα (θου κυριε...) πατατακια και συναφη... αυτη τη στιγμη ειναι πιο δελεαστικο απο αυτα στο μυαλο μου! Θεε μου, εχω παθει μεταλλαξη σας λεω!!! δεν το πιστευω οτι εχω αυτες τις εικονες απο εχθες στο μυαλο μου, ποσο μαλιστα αφου σημερα αδιαθετισα μια βδομαδα νωριτερα και ουτε κατα διανυα σκεφτομουν ετσι σε αναλογες μερες ενα μηνα πριν...
    :lol::lol::lol:
    Φλώρα μου μια χαρά το σκέφτεσαι το βραδινό χαλαρό σκηνικό σου! Ποτηράκι κρασί ναι με τα χίλια και μαυροδάφνη είναι πολύ καλό κρασί! Εγώ είχα φάει κόλλημα με τα ρακόμελα και συνήθως το βράδυ έκανα γευματάκια μεζεδάκια με διάφορα λαχανικά, παξιμαδάκι και γραβιέρα και από δίπλα έτσουζα και το σφινάκι μου, καμιά φορά και δύο! :lol:
    Έτσι να χαιρόμαστε τη ζωή και να κάνουμε γεύματα που μας δίνουν και χαρά εκτός από θρέψη :thumbup:

Πρόσεχε λίγο με τα ζυμαρικά, γιατί έχουν την τάση να προκαλούν πείνα... ειδικά αν τα φας δύο μέρες απανωτά. Ν φροντίσεις να τα αναμίξεις με μπόλικα λαχανικά, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι, μυρωδικά, γιατί όχι και λίγη ρόκα αν έχεις και αν νιώθεις πείνα αντί για τυρί να τα συνοδέψεις με τόνο που είναι πιο χορταστικός.

Senior Member
    Καλώς τη Δήμητρα
    μωρέ ας έρθει το πιτσιρίκι και ας πάρει πόδι το τραπεζάκι :lol:

Χαίρομαι που βρήκες το βιβλίο Σεφ στο παρά πέντε. Να δεις που θα σε βοηθήσει πολύ όχι μόνο με τις συνταγές αλλά και για να καταλάβεις τι είναι μία μερίδα . Έτσι θα σου λυθούν πολλές απορίες που είχες για το τι είναι μερίδα και πως να ετοιμάζεις εύκολα γρήγορα - εύκολα - νόστιμα γεύματα το καλοκαίρι που θα είσαι συνεχώς εκτός σπιτιού.