Results 4,741 to 4,755 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
05-04-2013, 13:55 #4741
αυτα που εγραψα για το ελευθερο γευμα ηταν τρια χρονια πριν. Δεν ειχα καταλαβει πως το ελευθερο ηταν για ενα γευμα να φαμε με φειδω κατι διαφορετικο κ κοιτουσα σε εκεινο το γευμα να φαω του σκασμου.. πολυ μεγαλο λαθος μου .....
φυσικα κ με ενα γευμα δεν χαλαει η διατροφη ουτε με ενα γλυκο. Αυτο που θελω να γραψω σε ολα τα κοριτσια που διαβαζουνε ειναι πως πρεπει να δινουμε πολυ μεγλαη προσοχη στο ελευθερο γευμα μας.Εγω εκει την παταγα δεν ετρωγα μια μεριδα σαν ανθρωπος αλλα το ξεχεζα τις πιο πολλες φορες σχεδον ολη την μερα με αποτελεσμα σωστος να μην χανω γιατι ενω ολη την βδομαδα ετρωγα σωστα μια μερα ξευφευγα .... οποτε καλυτερα να τρωμε κατι διαφορετικο αλλα προγραμματισμενο παρα να το αφησουμε στην τυχη κ να γινει το σωσε.καλυτρα να πουμε σημερα θα φαω παστιτσιο με σαλατα παρα να παμε καπου κ να φαμε οτι εχει κ δεν εχει το μαγαζι. κ δεν θα το ευχαριστηθουμε γαιτι θα βαρυστομαχιασουμε κ αποτελεσμα δεν θα εχουμε
- 05-04-2013, 13:58 #4742
μπραβο πινκ πολυ σωστη αποφαση!
Ναι το ειδα εσυ εκανες κατα γραμμα ολο το διαστημα την διατροφη !!! παρολα αυτα εγω ειμαι σιγουρη πως αυτη η αλλαγουλα που σου εκανε θα σε ξεμπλοκαρει κ θ απαρεις θαρρος!
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που γραφεις.ειναι ακριβως αυτο που αισθανομουν κ εγω.Οχι οτι δεν εμπιστευομουν την διατροφη αλλα αυτη η απαθεια με τρελαινε.Κ πολλες φορες της εστελνα εμαιλ με αποριες κ απαντουσε μονολεκτικα κ ασχετα!!!! αφου ειχα φτασει σε σημειο κ ελεγα παω σε διαιτολογο κ αγχωνομαι για το τι θα φαω κ δεν μου λυνει ποτε τις αποριες!!
05-04-2013, 14:46 #4743
ελη πολυ ευχαριστα τα νεα σου! σιγουρα το ορμονικο ανακατεμα επιρρεασε τον τροπο που εβλεπες τα πραγματα και ειμαι σιγουρη η αισιοδοξια σου τωρα θα επανελθει 100% . σου ευχομαι απο δω και περα να ερχεται ετσι ανωδυνα οπως και τωρα...
Black αχ αυτα τα ελευθερα εχουν καταστρεψει κοσμο... κι αυτο γιατι καπου μπερδευουμε την ποιοτικη ελευθερια με την ποσοτικη ασυδοσια και εκει ακριβως χανουμε την μπαλα... και απο κει που υοτειθεται οτι το ελευθερο θα μας δωσει δυναμη για την συνεχεια και θα μας κανει να νιωσουμε ωραια επιτυγχανουμε το ακριβως αντιθετο να γεμιζουμε ενοχες και να εντινουμε την διαταραχη μας...
η μοναδικη δικη μου εμπειρια με διαιτολογο ηταν με καποιον οχι και τοσο επαγγελματια που εκτος το πρωινο τοστ που με βολευε γιατι το επαιρνα στη δουλεια και τα 2 φρουτα σκετα σαν τα 2 σνακ η διατροφη που μου εδινε ηταν πρωτεινικη, το κλασικο ψητο-σαλατα. αντε και 2 φορες την εβδομαδα οσπριο και ζυμαρικο. και τοτε τα 30 κιλα τα εχασα στον ιδιο χρονο που τα εχασα με πρωτεινικη μετα μονη μου. και τα ξαναπηρα σε ακομη μικροτερο χρονο... μεχρι που γνωρισα της τριαδες δεν καταλλαβα οσο πεταμενα ηταν τα λεφτα που του ειχα δωσει και ενοχοποιουσα αποκλειστικα τον εαυτο μου που τα ξαναπηρα... αλλη μια ενοχη που εχω σβησει τωρα που γνωριζω την αληθεια...
υγ. ξαναγραφω την απορια γιατι μαλλον δεν την προσεξατε (εκτος κι αν ηταν κι αυτη ξανθια:spin: ) μπορουμε να κανουμε 2αδα με πρωτεινη ή πρεπει αποκλειστικα να ειναι φρεσκο+αμυλο;
05-04-2013, 15:52 #4744
florage εωρω πως ναι γιατι εμενα μου εχει για βραδυνο ενα πιατο τραχανα με μια μεριδα τυρι οποτε το ιδιο δεν ειναι?
05-04-2013, 17:03 #4745
Originally posted by florage
υγ. ξαναγραφω την απορια γιατι μαλλον δεν την προσεξατε (εκτος κι αν ηταν κι αυτη ξανθια:spin: ) μπορουμε να κανουμε 2αδα με πρωτεινη ή πρεπει αποκλειστικα να ειναι φρεσκο+αμυλο;
Επίσης μου έχει προτείνει να κάνω μικρή τριάδα, δηλαδή να προσθέτω στο φρούτο και τους ξηρούς καρπούς και μισό γιαούρτι ή το φλιτζάνι το κεφίρ μου, ειδικά στο απογευματινό σνακ που είχα πρόβλημα στο να ελέγξω την ποσότητα του βραδινού μου. Άρα ναι μπορείς να βάλεις πρωτεϊνη στο σνακ αλλά για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι τώρα να σου απαντήσω χρειαζόμαστε και τους ξηρούς καρπούς ή το βρωμομπίσκοτο ή κάτι ολικής άλεσης.
Αν θυμηθώ θα το ρωτήσω όμως γιατί και εγώ κατά καιρούς μπερδεύομαι γιατί η διάδα πρέπει να έχει αυτό τον συνδυασμό.
05-04-2013, 17:20 #4746
ευχαριστω πολυ κοριτσια, τουλαχιστον δεν ηταν τελειως ξανθια η ερωτηση...
Ελη μου εγω ετσι κι αλλιως το απογευματινο το εχω σταθερα τριαδα για να ειμαι σιγουρη οτι δεν θα αρχισουν οι υπουλες συσκευασιες που εχω γυρω μου στο περιπτερο να μου ψιθιριζουν... πιο πολυ για το βραδυνο σνακ που μερικες μερες που ξυπναω αργα (το πρωι οποτε παω κατευθειαν πρωινο->μεσημεριανο) και πρεπει να το κανω ωστε να κανω 5 τα ημερισια γευματα και δεν μου πολυ βγαινει για τριαδα ειτε θελω ενα γαλατακι με καποιο μπισκοτοειδη ειτε ελεγα για γιαουρτι με φρουτο γιατι αν το κανω κι αυτο τριαδα θα ειναι και τα 5 γευματα μου μεσα στην ημερα 3αδες και θα νιωθω λιγο γουρουνακι...
05-04-2013, 17:28 #4747
Φλώρα αν είναι προ ύπνου κάντο γάλα με φρούτο. Δεν χάλασε ο κόσμος.
Ότι σε βοηθάει και σε κάνει να νιώθεις καλά.
Και εγώ όταν αφήνω ένα σνακ για αργά το βράδυ μπορεί να το κάνω κεφίρ με λίγο φρούτο ή και σκέτο κεφίρ και ας μην είναι στην λογική των δυάδων τριάδων. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις και να δεις πως σου βγαίνει. Αν δε σου χαλάει την ισορροπία σου μπορείς να το υιοθετήσεις
Θα την κάνω όμως την ερώτηση και εγώ γιατί ενώ το έχω απορία όλο το ξεχνάω χχιχιχι
05-04-2013, 19:10 #4748
Κοριτσοπουλα μου τρεχω και δεν φτανω.... πολυ πιεσμενες οι μερες αυτες μεχρι το πασχα θα παει πολυ πιεση....
Διατροφικα τωρα, μεσα στην βδομαδα δεν εχω παει καλα... δεν μπορω να συνετιστω στα 3ωρα... κλεβω και τσιμπαω ολη την ωρα, περιμενω και να αδιαθετησω, δεν εχω χρονο και για γυμναστικη γιατι δουλευω σχεδον ολη μερα και γενικα ενα αχταρμα τα χω κανει... ευτυχως παρασκευη ενεκα... ζυγιστικα δεν εχω παρει, δεν εχω χασει σταθερα ειμαστε... καλο αυτο γενικα... σιγα-σιγα ειπαμε θα παμε λιγο κατω γιατι ειμαι κοντουλα 1.65 και καλο θα ηταν να χω λιγο περιθωριοοο....
Το βασικοτερο ομως κοριτσια μου ειναι να μπορεσω να κοντρολαρω τη διατροφη μου καθε φορα που αγχωνομαι που πιεζομαι εκει ξεσπαω ... Προσπαθω οσο μπορω να ειμαι συνεπης... και θα στρωσει... τα μεγαλα φιλια μου σε ολες...
δεν διαβασα μηνυματα διοτι τρεχωωωωωωω μεταφορικα γιατι κυριολεκτικα ουτε για τρεχιμο εχω χρονο
06-04-2013, 10:54 #4749
καλημερα και καλο σαββατοκυριακο!
nowwhat το οτι δεν πηγες πολυ καλα διατροφικα δεν σημαινει οτι πηγες και κακα... κι αυτο εδειξε η ζυγαρια. σου δινει ευκαιρια να προσπαθησεις για το καλυτερο οσο ειναι εφικτο στους ρυθμους σου... καλη δυναμη στο τρεξιμο σου και μην ξεχνας να σε αγαπας και να σε φροντιζεις!
τα χθεσινα μου:
10:30
ποριτζ με γαλα πιτουρο βρωμης λιναροσπορο και γκοτζι
14:00
3 κουταλες φασολαδα (με πολλα λαχανικα) και 1 εξτρα κουταλια ωμο ελη-ολαδο
1 μεγαλη κουταλια ξινομυζηθρα μαμαmade απο τα δικα μας προβατα
1 φετα ζωης ολικης
17:30
κρεμα με ζελατινη
βρωμοκεικ
1/2 αχλαδι φετελ
21:00
1 τεραστιο πιατο με στικς καροτου αγγουριου μπροκολου ρεβας ραπανακια μανιταρι
ντιπ με 2κσ κοτατζ 1κσ ξινομυζηθρα ανηθο σκορδο λαδι καπαρη
1/2 πιτα ολικης
1 ποτηρακι κρασι αραιωμενο με αρκετη σοδα
δεν καταφερα να κανω και 5ο γευμα αφου τα τελευταια τα μασουλουσα μεχρι τις 23:00...
06-04-2013, 11:25 #4750
Καλημέρα κορίτσια μου :kiss:
Χθεσινή μέρα :
Πρωινό 10.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μπολ φρουτοσαλάτα με σπόρους (αχλάδι, φράουλες, κράνα, σταφιδες, ηλιόσπορους, σουσάμι κτλ)
Πρόγευμα 14.00: φράουλες και 1κ.σ. καρύδια, αμύγδαλα
Γεύμα 17.00: 2 φλιτζάνια φασολάδα, 3 ελιές, 3 δάχτ. φέτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο με λαδάκι
Απόγευμα 20.00: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό
22.30 Σνακ μετα gym: 3-4 φράουλες 1κ.σ ξηροι καρποί
Βραδινό 23.00: Στικς αγγουράκι, 2 δάχτυλα γραβιέρα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο με λαδάκι και 1 δάχτυλο ουισκάκι
Και μία ώρα ζούμπα που χάρηκα όσο τίποτα άλλο! Έβγαλα το άχτι μου!!:bouncy:
Σημ. Να αναφέρω ότι ποτέ δεν γράφω αν και πίνω σίγουρα δύο καφεδάκια την ημέρα με λιγο μέλι η με λίγη καστανη ζάχαρη (σπάνια) αν δεν έχω πρόσβαση σε μέλι (κάθε μέρα 1-2κ.γ. μέλι). Επίσης τα παξιμαδάκια μου που τρώω, επειδή δεν έχουν ελαιόλαδο πάντα αφού τα βαφτίσω σε νερό να μαλακώσουν λίγο τα πασπαλίζω με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Είναι λεπτομέρειες που δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να γράφω κάθε φορά. Έχω φύγει από το αυστηρό μέτρημα και αυτά τα θεωρώ λεπτομέρειες που παλιότερα έδινα σημασία αλλά όχι πια
Επίσης πλέον στο φαγητό το ελαιόλαδο μπαίνει πάντα στο τέλος και υπολογίζω περίπου 2κ.σ. ανά μερίδα, και πραγματικά γίνεται πολύ νόστιμο με αυτή την ποσότητα. Ειδικά τα χυλωμένα όσπρια δεν θέλουν πολύ για να νοστιμίσουν. Με το που κλείνω το μάτι και ενώ είναι ζεστό το φαγητό, προσθέτω το λαδάκι και ανακατεύω και έτσι το λάδι ομογενοποιείται με το φαγητό χωρίς να χάσει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του. Γενικώς θα έλεγα ότι τρώω περίπου 3-4κσ. ελαιόλαδο καθημερινά στο σύνολο των γευμάτων μου. Και πάλι όμως δεν μετράω απόλυτα, ούτε και αγχώνομαι για το λίγο πάνω, λίγο κάτω. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πλέον αυτά που τρώω να με γεμίζουν στη γεύση και να είναι νόστιμα, η ποσότητα δεν με πειράζει να μην είναι μεγάλη, αλλά στη γεύση δεν κάνω καθόλου εκπτώσεις! :starhit:
Σας τα λέω όλα αυτά για να σας δείξω ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα που εκπαιδεύτηκα να μετράω με το μάτι και το χέρι, πλέον δεν αγχώνομαι καθόλου για το τι θα φάω ως μερίδα. Πολλά από αυτά που κάνω πλέον τα κάνω ασυναίσθητα και βλέπω ότι με τον τρόπο που τα κάνω και στις ποσότητες που τα τρώω μπορώ και χάνω σταθερά βάρος. Αν μία μέρα έχω λιγότερη όρεξη θα κάνω πιο ελαφριά γεύματα και με μικρότερες ποσότητες, αν μία μέρα πάλι πεινάω πολύ, τότε φροντίζω να μου δίνω περισσότερη τροφή και μεγαλύτερες μερίδες με πιο χορταστικά γεύματα. Γενικώς με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι δεν χρειάζομαι καιρό τώρα το πρόγραμμα καν του διατροφολόγου μου ως μπούσουλα. Πάω έχοντας σε λειτουργία αυτόματο πιλότο και σύμβουλο το σώμα μου. Αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη επιτυχία ίσως από όλα όσα έχω καταφέρει ως τώρα! Δηλαδή το να χάνω βάρος, χωρίς ουσιαστικά να ακολουθώ ένα συγκεκριμένο διατροφολόγιο, χωρίς να μετράω θερμίδες, γραμμάρια, παρά μόνο φλιτζάνια και παλάμες και αυτό όχι πάντα. Εύχομαι για όσες δεν το έχετε βιώσει να το ζήσετε σύντομα, δηλαδή να ξέρετε πόση τροφή χρειάζεται το σώμα σας και να του την προσφέρετε χωρίς αμφιβολίες και τύψεις. Και μέσα από αυτό να βλέπετε το σώμα σας να κινείται προς πιο φυσιλογικό βάρος, χωρίς πίεση και χωρίς στρες. Είναι μία απίστευτη απελευθέρωση κορίτσια μου!! :tumble:
@Πινκάκι μου ειδικά για εσένα που όλα αυτά σου είναι τόσο καινούρια, σου υπόσχομαι ότι θα φτάσει η μέρα που θα νιώθεις ακριβώς έτσι! Η διατροφική εκπαίδευση παίρνει χρόνο, και για το κάθε σώμα είναι λίγο διαφορετική. Είναι στο χέρι σου να επιμείνεις και να ανακαλύψεις τις ανάγκες του δικού σου σώματος, να μάθεις να το ακούς και να το φροντίσεις όπως μόνο εσύ ξέρεις!
@Nowwhat δύσκολο όταν έχουμε πολλές υποχρεώσεις να θυμόμαστε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Προσπάθησε να κάνεις συχνά γεύματα και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάει υπερβολικά. Μην ξεχνάς το πρωινό σου κάθε μέρα και να έχεις πάντα σε πρόσβαση στη δουλειά σου φρούτα και μικρά σνακ που θα σε κρατάνε και θα σου δίνουν ενέργεια. Καλή ευκολία εύχομαι και καλή ξεκούραση το Σκ :love:
06-04-2013, 11:33 #4751
Φλώρα μου σε διάβαζα και έλεγα, μπράβο, μπράβο, μπράβο!
Τέλεια η μέρα σου η χθεσινή! Και δεν πειράζει που δεν πρόλαβες το βραδινό σνακ αφού το βραδινό σου το μασουλούσες για ώρες :lol:
Μπράβο για το λαδάκι, μπράβο για το κρασάκι, μπράβο γιατί είμαι σίγουρη ότι τη χθεσινή σου μέρα την απόλαυσες, επιτέλους :love:
Η χθεσινή μέρα ήταν μία νίκη για σένα
Επίσης να προσθέσω ότι ζηλεύω απίστευτα τα χόρτα που μαζεύετε και καταλήγουν την ίδια ώρα στο πιάτο σας και την σπιτική ξινομυζήθρα. Αυτά είναι τα καλά της επαρχίας. Είσαι πολύ τυχερή!
06-04-2013, 11:38 #4752
Να προσθέσω και μία φωτογραφία ενός μεσημεριανού μου, αγαπημένου και απίστευτα γρήγορου, για πεινασμένα παιδάκια που δεν έχουν μαγειρέψει.
2 αυγά μάτια σε αντικολλητικό χωρίς λάδι
κάτω από τα αυγά κρύβεται μία φέτα τοστ πολύσπορο και 1 φέτα τυρί μοτσαρέλα
Και σαλάτα ανάμεικρη με Σπανάκι, πιπεριά, αγγούρι, κρεμμύδι, 1 ακόμη φέτα μορταρέλα και 1κ.σ. ελαιόλαδο
06-04-2013, 11:45 #4753
ειμαι ακομα πιο τυχερη απο αυτα αφου τα χορτα τα μαζευει καθαριζει πλενει βραζει η μαμα κι εγω τα εχω ετοιμα στο πιατο μου!
επισης ο μπαμπας ειναι καλονοικοκυρης και το μερακι του ειναι να εχει τις κοτουλες του τα προβατακια τα κουνελακια του το αμπελι του για να πινει το δικο του κρασακι τα ζαρζαβατικα του κι ολα αυτα χωρις να ειναι αγροτης καθαρα απο χομπι. αν ειχα κι εναν συγγενη ψαρα δεν θα μας ελειπε τιποτα...
πραγματικα την χθεσινη μερα την απολαυσα, ειδικα το βραδυνο μασουλισμα μπροστα στην τηλεοραση χαλαρα επι ωρες και πραγματικα λεω ποιος ο λογος για πατατογαρυδακια που και αηδια προκαλουν στο τελος χαλοντας το στομαχι μας, και πολυ πιο γρηγορα τελειωνουν... ειναι ιδανικη λυση για παρασκευοσαββατα που κοιμομαστε πιο αργα και ηταν οι πιο επικινδυνες ωρες/μερες... θα καθιερωθει...
06-04-2013, 11:50 #4754
Αχ Φλώρα μου αυτό είναι το όνειρο μου!
Να έχω δικό μου κήπο και 2 κοτούλες και μία κατσικούλα! Αχχχ αν ποτέ μετακομίσουμε στο χωριό μου, έχουμε ένα στρεμματάκι ανεκμετάλλευτο και θα το κάνω και εγώ χόμπι...
Να χαίρεσαι τα καλά που σου προσφέρει ο τόπος σου, είναι ότι πιο θρεπτικό και συντονίζεται καλύτερα με το σώμα σου... υπάρχει θεωρία που λένε ότι οι τροφές που καταναλώνουμε είναι σημαντικό να έχουν καλλιεργηθεί - παραχθεί κοντά στον τόπο που ζούμε, έτσι το σώμα μας είναι σε καλύτερη αρμονία και η θρέψη είναι καλύτερη.
06-04-2013, 11:52 #4755
Καλημέραααα
Ελη ευτυχώς βλέπω τη φωτο σου φαγωμένη :lol:
Μακάρι να ρθει και για μένα αυτή η στιγμλη Έλη, προς το παρόν είμαι στα ζυγίσματα, δεν κατάφερα να τ αποβάλλω ακόμη, αν και η διαιτολόγος μου προσπαθεί να αφήσω πίσω αυτή τη συνήθεια. Εμένα το ελαιόλαδο είναι αυτό που αναφέρω γιατί άμα τ αφήσω χωρίς έλεγχο θ' αρχίσει να ρεει στα φαγητά λόγω μαμάς. Όταν μαγειρεύω εγω το βάζω πάντα στο πιάτο μου αφού έχω σερβίρει. Όταν μαγειρεύει η μαμά μου το βάζει την ώρα που πρέπει απλά το μετράει πλέον.
Τα χτεσινά:
10:15
1 ποτ.γάλα 1,5%
1 κουλούρι Θεσ/νίκης ολικής
1 μπανάνα
13:00
1 ακτινίδιο
5 αμύγδαλα
15:30
1 φιλέτο σολωμού ψητό(έφαγα για πρώτη φορά και μου άρεσε πολύ)
1 πιάτο μαρούλι με 1 κ.σ λάδι
σχεδόν μισό παξμάδι κριθαρένιο Λήμνου
18:30
γαλλικός
1 μήλο
5 αμύγδαλα
21:30
1 γιαούρτι 2%
1 κ.γλ μέλι
1κ.σ αμύγδαλα
1 μπανάνα
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή