τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 318
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 318 of 427 FirstFirst ... 218268308316317318319320328368418 ... LastLast
Results 4,756 to 4,770 of 6392
    Senior Member
    Θα έρθει Πινκ μου, θα έρθει αυτή η μέρα! Αφού ήρθε για μένα μπορεί να έρθει και για όλες μας! Αρκεί να το παλεύουμε καθημερινά

Προσθέτω και ένα τελευταίως αγαπημένο μου πρωινό ή βραδινό, ανάλογα με τα κέφια:
    1 κούπα κεφίρ, 1 φέτα τοστ πολύσπορο με ταχίνι + μέλι + φετούλες μπανάνα

Senior Member
    Και κλείνω με ΤΟ σνακ της εβδομάδας :lol:

Φραουλίτσες - καρύδια - αμύγδαλα

Senior Member
    Originally posted by pink_90
    Μακάρι να ρθει και για μένα αυτή η στιγμλη Έλη, προς το παρόν είμαι στα ζυγίσματα, δεν κατάφερα να τ αποβάλλω ακόμη, αν και η διαιτολόγος μου προσπαθεί να αφήσω πίσω αυτή τη συνήθεια. Εμένα το ελαιόλαδο είναι αυτό που αναφέρω γιατί άμα τ αφήσω χωρίς έλεγχο θ' αρχίσει να ρεει στα φαγητά λόγω μαμάς. Όταν μαγειρεύω εγω το βάζω πάντα στο πιάτο μου αφού έχω σερβίρει. Όταν μαγειρεύει η μαμά μου το βάζει την ώρα που πρέπει απλά το μετράει πλέον.
    Εσύ παιδί μου θα εκπαιδεύσεις διατροφικά όλη την οικογένεια! :lol:
    Πάντως βλέπω ότι το πρόγραμμα σου, αρχίζει να ταυτίζεται πολύ με το δικό μου, οι υδατάνθρακες που παίζουν στις τριάδες είναι κυρίως ξηροί καρποί και παξιμάδια, σε μικρές ποσότητες...
    Αντιλαμβάνονται για εμάς που έχουμε μία αντίσταση στο να χάσουμε βάρος, με βάζω και εμένα μέσα γιατί μέχρι πρόσφατα παιδευόμουν όσο και εσύ..., ότι το να τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες είναι μεγάλο μπλοκάρισμα. Ο διατροφολόγος μου εδώ και ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο έχει γίνει υπέρμαχος των κρίθινων παξιμαδιών ενώ τους ξηρούς καρπούς τους υποστήριζε και χρόνια πριν. Από την πώρωση του να φανταστείς συνεργάστηκε με τοπικό παραγωγό των Κυθήρων και φτιάξανε με δική του συνταγή παξιμάδια κρίθινα μόνο με βιολογικό αλεύρι και νερό χωρίς λάδι (για να το προσθέτουμε ωμό από πάνω ). Αυτά ειναι που τρώω κιόλας και τα έχω λατρέψει! (λέγονται Astarti)
    Γενικά πάντως από την εμπειρία του, επειδή το έχουμε συζητήσει, με αυτό το μοτίβο της διατροφής, με ξηρούς καρπούς και κρίθινα παξιμάδια, η απώλεια βάρους γίνεται πολύ πιο εύκολα. Όπως μου λέει με χαρά "αυτή η διατροφή δουλεύει"!

Senior Member
    Αχ Έλη μου προσπαθώ να τους εκπαιδεύσω αλλά δυστυχώς είναι ανεπειδεκτοι μαθήσεως. Πλέον τις περισσότερες μέρες τρώμε διαφορετικό φαγητό. Ας πούμε ειδικά ο μπαμπάς μου είναι της νοοτροπίας ότι αν το φαι δεν έχει κρέας δεν είναι φαι. Εγώ πάλι με το κρέας δεν τα πάω πολύ καλά, μόνο κοτόπουλο και μπιφτέκια τρώω. Μ αρέσει πολύ το ψάρι που η μαμά μου και η αδερφή μου ούτε να το μυρίσουν. Δώσε μου σπανακόρυζο, φασολάκια, όσπρια είναι η καλύτερη μου. Ανάποδος άνθρωπος και εγώ. Όλοι στο ίδιο σπίτι είμαστε και τα γουστα μας είναι εντελώς αντίθετα. Ακόμα και μακαρόνια ξεχωριστά μαγειρεύω δεν θέλουν ν ακουν για ολικής θελουν μονο ασπρα με βουτυρα και λαδια. Για το ντελιβερυ και τα γλυκά δε το συζητώ καν, συνεχώς μέσα στο σπίτι. Ακόμα απορώ πως κρατιέμαι. Ελπίζω σιγά σιγά ν αλλάξουν οι συνήθειές τους έστω και λίγο γιατί ανησυχώ για την υγεία τους.

Όσο για την διατροφή μακάρι βρε Έλη μου να λειτουργήσει και σε μένα, το χω ανάγκη. Αν δε δουλέψει κ αυτό μετά τι άλλες λύσεις έχω, δεν μπορώ να φανταστώ. Τελοσπάντων ας διατηρήσω την αισιοδοξία μου γιατί ξέρω πως παίζει ρόλο και η ψυχολογία στο αδυνάτισμα.

Ααα και ξέχασα εννοείται μπράβο που ξαναπήγες ζούμπα! Είδες;; Στα λεγα εγω πάνε να ξεδώσεις

Senior Member
    καλημερα και καλη κυριακη!!!

pink πρεπει να το πιστεψουμε οτι δουλευει, αφου δουλεψε στην Ελη γιατι οχι και σε μας; θα την εχουμε σαν ζωντανο παραδειγμα και θα προχωραμε...

χθες

11:00
    μιση πιτα ολικης που ειχε μεινει απ το βραδυ
    1φ τυρι τοστ 1φ γαλοπουλα
    120γρ κομποστα αναμικτη χωρις ζαχαρη

14:00
    κοτοπουλο φιλετο
    1 πιατο βρουβα με 1.5κσ λαδι
    2 κρισπις ολικης

17:30
    200γρ κρεμα
    2 μπισκοτα με πιτουρο βρωμης
    1 μηλο

λιγο μετα ενα παγωτο 0% ξυλακι

21:30
    1 μεγαλο πιατο βρουβα με λαδι με το ματι
    2 πιρουνιες πεστροφα καπνιστη (αηδια , πεταμενα λεφτα)
    1 φετα τυρι τοστ
    1 κρισπι
    1/4 πιτας ολικης (κουλουβαχατα αφου εκτος τα χορτα τα υπολοια τα εφαγα στο ποδι κανοντας διαφορα στο σπιτι , μαγειρευοντας κλπ. γι αυτο ουτε τα ευχαριστηθηκα κι ειχα και την αισθηση οτι κατι εκανα λαθος κι ενιωθα αβολα. τωρα καταλλαβα και την χρησιμοτητα του σημειοματαριου...)

23:00
    1 μικρο κομματι μανιταροπιτα που εβγαλα εκεινη την ωρα απ το φουρνο

23:30
    16 + 16γρ σοκολατα s&b

εχθες καταλλαβα ποσο σημαντικο ειναι να τρωμε καθησμενοι σε ηρεμη ατμοσφαιρα και τροφη που μας ευχαριστει... δυστυχως με δυο αγριμακια μες στο σπιτι δεν ειναι και πολυ εφικτο.

μηπως εχετε καμια ιδεα τι μπορω να κανω με την υπολοιπη καπνιστη πεστροφα; δεν ηταν τοσο η γευση που με χαλασε οσο η υφη της που σε μερικα σημεια ηταν σαν λιωμενη. ετσι πρεπει να ειναι; παντως ληγμενη δεν ηταν ουτε μυριζε περιεργα... την πηρα συσκευασμενη σε αεροστεγες σακουλακι...

Senior Member
    Καλημέραααα!!!
    Φλόρα δε ξέρω να σου πω για την πεστροφα. Αυτό είναι από κονσέρβα; αυτό που λέμε αλμυρό και το φέρνουν μαζί με τσιπουράκι για μεζέ;; :P Ασε και εγώ πήρα να δοκιμάσω κινόα, εκεί να δεις πεταμένα λεφτά, ξέρω είναι θρεπτικό κλπ κλπ. αλλά δεν κατέβαινε με τιποτα βρε παιδί μου. Με τιποτα.

Τα χτεσινά:
    11:30
    1 ποτ.γαλα 1,5%
    3 κ.σ βρώμη
    1 αχλάδι

15:00
    250 γρ σπανακόρυζο
    1 κ.γλ λάδι
    1 παξιμάδι Λήμνου
    60 γρ φέτα

18:15
    1 μπανάνα
    5 αμύγδαλα
    1 γαλλικό

21:15
    1 ντομάτα με 1 κ.σ λαδι
    1/4 φλιτζ κινόα
    30 γρ φέτα

1 ποτ. λευκό κρασί (έξω)

Senior Member
    σε καταλαβαινω... κι εγω ξενερωσα με την κινοα και την εδωσα πισω στην αδελφη μου που μου την εφερε... κι εκεινη την πασαρε στη μαμα μου...

δεν ειναι κονσερβα η πεστροφα αλλα σε σακουλακι συσκευασμενη στο ψυγειο του σουπερ... βασικα περισσοτερο αγχωθηκα μην ηταν αλοιωμμενη δεν ειχα ξαναπαρει ωστε να ξερω πως πρεπει να ειναι...

Senior Member
    Καλησπέρα κούκλες μου
    Φλωράκι δεν έχω δοκιμάσει πέστροφα καπνιστή αλλά φαντάζομαι είναι όπως όλα τα παστά ψάρια. Μία καταπληκτική ιδέα, ώστε να "χαθεί" και λίγο η γεύση της είναι να την μπερδέψεις σε σαλάτα με όσπρια και ειδικά με φακές. Έχω φάει τέτοια σαλάτα με φακές και καπνιστό ψάρι και είχα ξετρελαθεί.
    Βρήκα αυτή τη συνταγή με φακές και πλιγούρι
    http://www.chefonair.gr/recipes.asp?id=126&c=1&s=5
    Μην ξεχάσεις το λεμονάκι, σπάει την ψαρίλα!
    Και συνοδεύεις το πιατάκι με ένα σφηνάκι ρακή ή τσίπουρο και είσαι κούκλα

Senior Member
    Εγώ είχα πάρει φαγόπυρο και είχα φάει ξενέρωμα :lol:.
    Αλλά τελικά την βρήκα τη λύση! Δεν τα τρώμε ποτέ σκέτα αυτά τα μπριμπιλάκια πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη. Τα μαγειρεύουμε μαζί με όσπρια, π.χ. με φακές ή με φασόλια ή και με τα δύο μαζί. Μία καλή ιδέα είναι π.χ. στην παραπάνω συνταγή με το παστό ψάρι και τις φακές, αντί για πλιγούρι να βάλεις φαγόπυρο ή κινόα . Αν τα μπερδέψεις με μυρωδικά, λεμονάκι, ελαιόλαδο, αλλάζει η γεύση και τρώγονται ευχάριστα.

http://www.funkycook.gr/kinoa-quinoa/

Senior Member
    Κοριτσάκια καλημέρα!!
    βλέπω τις προκοπές σας και σας χαίρομαι!!
    :thumbup::thumbup:

Λοιπόν εγώ χθες τα έκανα πιο χάλια κι από χάλια!!
    Έφυγα χθες νωρίς το πρωί για καφέ και κατέληξα να γυρίσω σπίτι στις 9.30 το βράδυ! Και δυστυχώς δεν έφαγα τίποτα πέρα από μία μπάρα δημητριακών και 2 δαμάσκηνα αποξ. που ευτυχώς είχα στην τσάντα μου. Οπότε το βράδυ όπως καταλαβαίνεται είχα λυσσάξει στην πείνα και έφαγα 3 κολοκυθάκια γεμιστα κ 2 καλαμάκια κοτόπουλο. Το μόνο καλό ότι πρόλαβα και πήγα για γρήγορο περπάτημα στο πάρκο για 1 ώρα.
    Και σήμερα δεν έφαγα πρωινό γιατί δεν μπορούσα με τίποτα! Τέλος πάντως, σημειώνω τα από δω και πέρα!

- Πρωί: τίποτα :thumbdown:
    - Ενδιάμεσα: 1 φ. ψωμί με 1 τριγ. τυράκι
    - Μεσημέρι: 3 μικρά μπριζολάκια χοιρινά χωρίς λίπος + 1 μερ. φλομάρια (είναι χυλοπίτες από τη Λήμνο) + σαλάτα μαρούλι
    - Απόγευμα: 2 digestive με μέλι και κανέλα + 1 μπανάνα
    - Βράδυ: σαλάτα με μαρούλι και κόκκινο λάχανο + 1 τόνο + 1 παξ. κρίθινο.

Θα καθίσω να οργανώσω λίγο και το αυριανό μου που επιστρέφω στη δουλεια για να είμαι έτοιμη και μάχιμη από αύριο!!

Senior Member
    Για τη καπνιστή πέστροφα που γράφετε παραπάνω, εγώ όποτε έχω φάει είναι πολύ νόστιμη. Κανονικά η υφή της είναι σφιχτή, περισσότερο κι από του απλά ψητού ψαριού. Οπότε μήπως είχε χαλάσει για κάποιο λόγο που είχε να κάνει με την συντήρησή της (αφού δεν είχε λήξει); Αν πάντως δεν σου γεμίζει το μάτι μην την φάς γιατί μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά από χαλασμένο ψάρι, οπότε μην το ρισκάρεις.
    Θα σου έλεγα πάντως να δοκιμάσεις άλλη μία φορά να ξαναπάρεις, είναι πραγματικά πολύ ωραία. Εγώ τη χρησιμοποιώ πολύ σε πράσινες σαλάτες (μαρούλι κλπ) με αβοκάντο και μπόλικο άνηθο και παξιμάδι τριμμένο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Είναι θεϊκή! Δεν ταιριάζει πολύ (κατά τη γνώμη μου, πάντα) με ντομάτα και καλαμπόκι βραστό. Πολλές φορές την τρώω και σκέτη σαν συνοδευτικό πρωτεϊνης σε όσπρια. θα δοκιμάσω πάντως και την σαλάτα με τις φακές, φαίνεται φανταστική!

Senior Member
    Pink από πού τα παίρνεις τα παξιμάδια Λήμνου;

Senior Member
    κοριτσια ευχαριστω πολυ... αν και φαγωμενη ετρεξαν λιγα σαλακια με την συνταγη με τις φακες...
    αλλα μαλλον θα παρει ποδι γιατι ειδικα στις ακρες ηταν λιωμενη αλοιφη... τοση γκαντεμια στην πρωτη αγορα, μαλλον θα αργησω κι αν την ξαναπαρω... μου τη σπαει αφανταστα να πεταω τροφιμα

alexan972 με τα digestive μου θυμισες γλυκακι που θα φαω οποσδηποτε καποια στιγμη. αλειμενα με cream cheese και μαρμελαδα σαν ψευτοcheesecake.. γιαααμιιιι!!!!

Senior Member
    alexan972 τα παίρνω από τα ΑΒ Βασιλόπουλος είναι τα μόνο που τα έχουν. Παίρνω τα κριθαρένια, μου τα πρότεινε η διαιτολόγος μου γιατί είναι αποκλειστικά με κριθαρένιο αλεύρι χωρίς καθόλου άσπρο μέσα.

Όσο για την κινόα η αλήθεια είναι πως δε μπου πάει η καρδιά να ξαναδοκιμάσω, πόσο μάλλον σε φακές που θα με κυνηγάνε οι υπόλοιποι αν τη βάλω μέσα :lol:

Senior Member
    Πινκ σε φαντάζομαι να την πέφτεις στα μουλωχτά στην κατσαρόλα και να ρίχνεις το κινόα! :lol:

Δύσκολο όταν όλοι οι άλλοι συγκάτοικοι δεν αγαπάνε την εναλλακτική υγιεινή κουζίνα
    Μπορείς όμως να κάνεις το άλλο, σε χωριστό κατσαρολάκι να πάρεις λίγη από τα όσπρια και να προσθέσεις εκεί το κινόα, δεν ξέρω πόση ώρα θέλει να βράσει, αλλά μπορείς ακόμη και να το έχεις βράσει λίγο μόνο του και μετά να το προσθέσεις στο κατσαρολάκι σου και να το αφήσεις να "δέσει" με τη σούπα.

Φλώρα αν σου φαίνεται αλλοιωμένη η πέστροφα μάλλον δεν είναι ιδέα σου. Καλού κακού στείλε την στα σκουπίδια μην έχετε καμιά δηλητηρίαση, ή γύρισε την πίσω
    Όσο για τη συνταγή είναι τέλεια! Την έχω κάνει, παρόμοια και ξερογλυφόμουν

Αλεξανδράκι μου οργανώσου οργανώσου! Η πρώτη βδομάδα είναι δύσκολη μετά όταν το σπίτι είναι εξοπλισμένο μπαίνεις σε σειρά αργά ή γρήγορα :bouncy: