Results 4,936 to 4,950 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
15-04-2013, 14:00 #4936
Originally posted by black
Now μου εγω τρωω ειτε πρωτα το φρουτο μου να εχω χορτασει κ μετα τους ξηρους καρπους μονους τους, ειτε κοβω σε κομματια το/τα φρουτα , πασπαλιζω με λιγη κανελα κ απο πανω βαζω τους ξηρους καρπους μουλιασμενους κ γινετε πααααρα πολυ χορταστικο !! Αλλιως αν πειναω κ αρχισω να τρωω ξηροκαρπια καλα δεν ξερω κ εγω στα ποσα θα σταματησω ....
Συμφωνώ και επαυξάνω! Ακόμη και τα σνακ μας όταν είμαστε σπίτι δεν τα τρώμε στο πόδι! Πάντα σε πιατάκι μαζί με το φρουτάκι μας και με την κανελίτσα που ρυθμίζει καλύτερα και την ινσουλίνη μας
- 15-04-2013, 14:04 #4937
Κορίτσια μουυυυ ευχαριστώ πολύ
Συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο μειωμένων υδατανθράκων χωρίς τριάδα βραδυνή εφόσον φαίνεται να λειτουργεί. Για τις εξετάσεις δε ξέρω τι θα κάνω ακόμα, η διαιτολόγος μου πάντως συνεχίζει να θέλει να τις κάνω και πλέον παίρνουμε σαν δεδομένο ότι ίσως υπάρχει κάποιο θέμα και θεραπευτικά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές ώστε να δούμε τι λειτουργεί για κανα 2 μήνες να μπει ο οργανισμός μου σε σειρά να χάνω. Ας πούμε για τα επίπεδα της λεπτίνης μου είπε πως αρχικά θέλει να μένω νηστική 12 ώρες το 24ωρο(που ήδη το έκανα) και βαθμιαία να το πάμε στις 16 αν μπορέσω. Μετρήσαμε και πόντους. Τους μέτρησε λίγο διαφορετικά απ' ό,τι εγώ. Εγώ ας πούμε μετρούσα και τα 2 πόδια και στο μπούτι και στο γόνατο γι αυτό μάλλον και ήταν μεγαλύτερη η διαφορά σε πόντους ενώ η διαιτολόγος μου μέτρησε στο ένα πόδι περίπου στη μέση του. Ακόμα και στη μέση μου μέτρησε λίγο πιο κάτω από τον αφαλό γιατί παρατήρησε και η ίδια πως έχω λεπτή μεσούλα οπότε πήρε ένα σημείο λίγο πιο κάτω που είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα.
Αισθάνομαι πολύ καλά. Η απώλεια αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή στο σημείο ακριβώς που είχα αρχίσει να αισθάνομαι αδύναμη. Νιώθω πολύ χαρά και για την απώλεια αλλά και για το γεγονός ότι αυτές τις 2 βδομάδες αντιστάθηκα σε κάθε πειρασμό γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολο να βλέπω τους υπόλοιπους να τρώνε καθημερινά γύρους, πίτσες ακόμα και την αγαπημένη μου τούρτα και εγω να 'μαι με γιαούρτια και σαλάτες.. Νιώθω περήφανη που κατάφερα να τα προσπεράσω και να μη φάω καθόλου απ αυτά.
Μπλακ μου και εγώ έχω περίοδο βέβαια δεν είμαι στις πρώτες μέρες αλλά έδειξε απώλεια. Αλλά ακόμα και αν δε σου δείξει εσύ εφόσον έκανες σωστά το πρόγραμμα σου δεν ανησυχείς θα στο δείξει την άλλη φορά. Αλήθεια επειδή δε βλέπω τικεράκι σε τι κιλά είσαι και τι στόχο έχεις;; Συγγνώμη αν το χεις αναφέρει αλλά από μνήμη δεν τα πάω και πολύ καλά :P
Έλη μου ευχαριστώ για την συμπαράσταση σου επιτρέπω και σένα να κατέβεις τώρα και θα ακολουθήσω χαχα
15-04-2013, 14:15 #4938
Έλη έχεις πολύ δίκιο σ αυτά που μου λές. Έχω πια ένα φόβο γι αυτά που μαγειρεύει η μαμά και νιώθω κάπως αν φάω απ αυτά. Και να πω την αλήθεια δε βάζει και τραγικό λάδι απλά δε το μετράει ενώ εμένα μου χει κολλήσει να το μετράω και να ναι και ωμό. Σίγουρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτές τις 2 βδομάδες ήθελα να μουν τυπική απόλυτα για να δώ αν δουλεύει αυτός ο τρόπος διατροφής. Σίγουρα τώρα μου έφυγε ένα άγχος. Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι όταν πλέον μπω σε φάση συντήρησης να αρχίσω να τρώω ότι φαγητό φτιάχνει η μαμά για να μη νιώθω ότι στερούμαι και ότι ακόμα κάνω δίαιτα. Απλά τώρα που θέλω να χάσω και είναι ήδη αρκετά δύσκολο από μόνο του δε θέλω να εμποδίσω με τίποτα την απώλεια.
Τελευταία παρατηρώ ότι μου δημιουργείται αποστροφή για τον τρόπο διατροφής των δικών μου. Τρώνε "σκουπίδια" συνεχώς και τώρα που έχω φύγει από αυτόν τον τρόπο διατροφής νιώθω πολύ ασχημα γι αυτούς. Κάποιες φορές δε μπορώ καν να κάτσω να φάω μαζί τους γιατί νιώθω άσχημα. Επίσης δεν μ αρέσει όταν καμιά φορά μου λένε "πώς το κάνεις αυτό" και "μπράβο, αλλα ευχαριστιέσαι τίποτα, χορταίνεις, δε τρως ψωμί κτλ" ενώ τους λέω συνέχεια πόσο καλά νιώθω μ αυτά που τρώω. Καταρχάς πλέον δε με πιάνει ούτε καν γρίπη και λέω ότι μάλλον είναι εξαιτίας της καλής διατροφής που κάνω παίρνω αυτά που χρειάζομαι για καλό ανοσοποιητικό. Ανησυχώ για το πως ζούνε γιατί τους αγαπάω πολύ αλλά δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους εξηγώ.
15-04-2013, 14:51 #4939
πινκ μπυ πριν 2 βδομαδες που με ζυγισε ο διαιτολογος ημουν 72,8. Στοχος αρχικα ειναι να βρω τις ισορροπιες μου διατροφικα κ μετα θα δειξει η πορεια.....Ιδανικα θα ελεγα 58-60. Κοριτσια ειλικρινα εχω κουραστει τοσα χρονια ολο διαιτες κ δεν μπορω αλλο ... θελω να μαθω να τρωω συνεχεισ σαν ανθρωοπος κ οχι να κανω 10 μηνες διαιτα κ αλλους 2 να τρωω οτι να ειναι κ μετα ξανα παλι απο την αρχη .....
15-04-2013, 14:59 #4940
Καλημερα καλημερα, πινκακι μεγαλες απωλειες βλεπω !!!! ευγε ευγε και εις κατωτερα!!!
Ελακι ευχαριστω για την αναλυση... με τους ξηρους εχω θεμα ειναι δεδομενο... τι με φρουτο δοκιμασα τι χωρις, τι μουλιασμενους αμα παιδι μου εχω μπροστα μου αρκετους θα τους φαωωωωω.... Αν μου δωσεις μια χουφτα και μου πεις παει τελειωσαν οπως στα παιδακια δεν εχει αλλους μια χαρα θα σταματησω... αμα ξερω οτι εχω κι αλλους πειναω δεν πειναω τους τρωω.... χαχαχαχαχα.... Πως λεμε δεν μπορω να αντισταθω στην σοκολατα ε, κανεις δν μπορει να φαει μονον ενα ... εγω δεν μπορω στο ξηροκαρποι... εξερουνται τα αμυγδαλα κ τα καρυδια κι αυτο γιατι δεν μου πολυαρεσουν σε σχεση με τα φυστικια, φουντουκια, μακαντεμια, κτλ... Αναλατοι ειναι αλλα....
Ναι το καταλοιπο τον θερμιδων το χω εντονο ειναι η αληθεια αλλα σιγα σιγα και αυτο θα παρει το δρομο του... οποτε δεν με φοβαμαι... με την μπανανα εχω ενα θεματακι τωρα, ενω γενικα μ αρεσει με χορταινει κτλ καποιες φορες μου πεφτει βαρια στο στομαχι πλεον (ω ναι.... χαχαχαχαχα) οπως και ο τονος τα ιδια... δεν μπορω να τα χονεψω καουρες κτλ ... δεν ξερω τι φταιει αν και συνεχιζω και τρωω και απο τα δυο αλλα λιγο πιο σπανια ή μικροτερη ποσοτητα και συμπληρωνω με κατι αλλο...
Ας γραψω και τα χθεσινα μου
Πρωι : 1/2 γιαουρτι+1/2 μπανανα+1/2 μηλο+1 ακτινιδιο+2κ.σ βρωμη
Ενδιαμεσα: τοστ με γερμανικο ψωμι+1 λαβας+1 αυγο+1 φετα ντοματα, μαρουλι, 5 φραουλες
(Ειχα δουλιτσα και θα ημουν εκτος οποτε εκανα πιο βαρβατο ενδιαμεσο για να με κρατησει αντι 3-> 4 ωριτσες )
Μεσημερι: Κοτοπουλο λεμονατο στηθος +Σαλατα λαχανο καροτο+1 παξιμαδακι κριθινο
Απογευμα: Καροτακι, αγγουρακι, στικ με ντιπ γιαουρτι, μουσταρδα + 2 κριτσινια πολυσπορα
Βραδυ: Σαλατα αναμεικτη +2 δαχτυλα φετα+3κ.σ φακες νεροβραστες+1 παξιμαδακι κριθινο
15-04-2013, 15:06 #4941
Πινκακι αυτο το 16 ωρες χωρις φαγητο τι εννοει ακριβως? πως γινεται οκ 8ωρο το καταλαβαινω λογο υπνου... αλλα 12 ? 16? για καθε μερα εννοει?
οκ να καταλαβω οτι αν φας 2-3 πριν τον υπνο +8 του υπνου παμε στο 10ωρο , αντε 11 ωρες νηστικη το 16 πως βγαινει? ειναι για μια μερα να το κανεις αυτο ή καθε μερα?
Αναρωτιεμαι γιατι η μερα εχει 24 ωρες αν εισαι 16 νηστικη σημαινει οτι εχεις 8 ωρες στην διαθεση σου για να μοιρασεις τα γευματα... αν το κανεις ανα τριωρο βγαινουν αντε πες 3 γευματα μεσα στην μερα, δεν ειμαι ιδικος και μαλλον δεν καταλαβα τι σου ειπε η ειδικος για αυτο σε ρωταω γιατι μου φαινονται πολλες 16 ωρες αφαγιας...
15-04-2013, 15:11 #4942
κ εμενα αυτο το 16ωρες αφαγιας δεν μου καθησε καλα ... κοριτσια εγω ουτε 12 δεν μενω νηστικη... τρωω γυρω στις 9-9:30 βραδυνο κ πρωινο 7,7:30. Μαλιστα μου ειχε πει ο διαιτολογος αν φαω πχ 9 κ σκοπευω να κοιμηθω πολυ αργα να κανω κ αλλο σνακ μετα το βραδινο κ ετσι κανω οταν μαζευμαστε σπιτι η παμε καπου κ παει αργα ... μου εχει πει οσο ειμαστε ξυπνιοι καθε 3 ωρες πανω κατω μιση ωρα να τρωμε κατι.
Επισης κ αφου δεν εκανες εξετασεις δεν καταλαβα γιατι θεωρει δεδομενο πως υπαρχει καποιο προβλημα?
Πινκακι μου η γνωμη μου ειναι κ μην το παρεις στραβα πως δεν πρεπει να συνεχισεις 2 μηνες με πολυ μειωμενους τους υδατανθρακες.Εκτος του οτι θα σε κουρασει, οταν μετα κολλησεις τι θα σου κανει για να ξεκολησεις θα τους κοψει εντελως? Με τους υδατανθρακες αισθανομαστε χορτατοι . φοβαμαι μην πεινας πολυ,μην σου δημιουργισει νευρα κ ολα αυτα που λεμε τοσο καιρο. Εγω σου ειχα ξαναγραψει πως με ειχε βαλει η δικη μου κ εκοψα γλουτενη για ενα μηνα κ κατι κ φυσικα εχασα τα τελευταια κιλα( 1 1/2 -2 νομιζω ηταν) κ μετα που αρχισα να τρωω παλι σε πολυ νορμαλ ποσοτητες καθεμερα κ μαλιστα λιγοτερες απο οτι πριν επαιρνα οτι ειχα χασει.Κ δεν θεωρω υπερβολικο μιση κουπα ρυχι το μεσημερι η μια φετα ψωμι .... απο παθημα στα λεω πινκαι μου... 2 μηνες με τοσο μικρη ποσοτητα υδατανθρακων θα σε τσακισει νομιζω ..
15-04-2013, 15:30 #4943
Κορίτσια μου αυτό με τις 12 έως 16 ώρες νηστείας είναι μία άλλη διατροφή δεν έχει τρίωρα απαραίτητα. Προκύπτει από κάποιες νέες μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με άτομα που έχουν αντίσταση σε λεπτίνη και ινσουλίνη.
Αν κάποιος δεν έχει διατροφική διαταραχή, και το τονίζω αυτό!, μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη διατροφή γιατί έχει δείξει ότι βοηθά άτομα όπως η Πινκ π.χ. που δεν μπορεί να χάσει βάρος, παρόλο που κάνει ένα υποθερμιδικό πρόγραμμα.
Την λογική και εγώ δεν την ξέρω ακριβώς, δηλαδή τι γίνεται μέσα στο σώμα μας και ξεμπλοκάρει την καύση του περιττού λίπους αλλα σα μοτίβο διατροφής πάει ως εξής:
Ξυπνάς το π.χ. το πρωί στις 8 και δεν τρως πρωιν, απλά πίνεις τον καφέ σου, το τσάι σου και τα νεράκια σου. Την ώρα του δεκατιανού κάνεις ένα ελαφρύ γεύμα όπως θα ήταν π.χ. το πρωινό μας γύρω στις 11 με 12 και μετά έχεις περίπου ένα 8ωρο στο οποίο μπορείς να φας σχετικά ελεύθερα αλλα το κυρίως γεύμα σου το κάνεις το βράδυ. Δηλαδή κατά τις 7-8 το βράδυ κάνεις ένα μεγάλο γεύμα με όση ποσότητα φαγητού χρειάζεσαι για να χορτάσεις και μετά ξανατρώς πάλι στις 11 με 12 την επόμενη μέρα. Εννοείται πως αν θέλεις δεν κάνεις μόνο 2 γεύματα μέσα στο 8ωρο αλλά και τρία, ενδεχομένως αν πεινάς και 4, αλλά πάντα το μεγάλο γεύμα το αφήνεις για τελευταίο. Και βεβαίως δεν τρως ότι σου κατέβει, αλλά τροφές υγιεινές, θρεπτικές και όχι ζάχαρη, λευκό αλεύρι και επεξεργασμένες τροφές.
Είναι μία διατροφή που βοηθάει πολύ άτομα που κολλάνε και δεν μπορούν να χάσουν βάρος. Δεν ενδείκνυται όμως για όσους έχουν διατροφική διαταραχή γιατί είναι πολυ εύκολο να πέσουμε σε βραδινό υπερφαγικό. Να φανταστείτε εγώ που έχω τόσο καιρό που δεν κάνω ουσιαστικά υπερφαγικά και φοβήθηκα να την κάνω την συγκεκριμένη διατροφή γιατί ακόμη δεν νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου. Είπα ότι αν κάποια στιγμή κολλήσω πολύ, θα την δοκιμάσω αλλά με πολυ προσοχή, σίγουρα με την παρακολούθηση του διατροφολόγου μου, και μόνο όταν θα νιώθω σίγουρη ότι δεν θα μου γυρίσει μπούμερανγκ. Είναι πάντως κάτι πολύ καινούριο, και εγώ πρόσφατα το έμαθα και ακόμη δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί.
15-04-2013, 15:50 #4944
Δεν αντιλεγω σε αυτα που γραφεις Ελη μου , μονο δυο ενδιασμους εχω. Πρωτον οτι η Πινκ δεν εχει αποδειχθει ιατρικα με εξετασεις πως εχει προβλημα κ δευτερον για το διαστημα των δυο μηνων , θεωρω πως ειναι πολυ μεγαλο κ ολοι εμεις που εχουμε τα θεματακια μας με το φαγητο φοβαμαι μην γυρισει μπουμερανγκ.
Εσυ το εχεις συζητησει με τον Ζ αυτο? το προτεινει?
15-04-2013, 15:56 #4945
Μπράβο Πινκ μου για τα καλά νέα! Καλή συνέχεια!
Ασχετο,χθες,'εφτιαξα τα μηλοπιτακια από το βιβλίο του κυρίου Ζ. Εγιναν πολύ αφράτα και καθόλου γλυκά.Σας τα συστήνω όσο υπάρχουν ακόμα μήλα.
Επίσης (κι αυτό άσχετο),δοκίμασα ελληνική μπάρα με σύκο. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ. Οπως έχεις πει κι εσ'υ Eli, είναι πολύ βολική να την έχεις στην τσάντα σου και όσο για το μέγεθος ...μικρό στο μάτι αλλά...χορταστικότατο!
15-04-2013, 16:05 #4946
κ οχι μονο χορταστικο April μου , αλλα βοηθαει κ απιστευτα με το θεμα δυσκοιλιοτητας! Κ ειναι κ απιστευτα νοστιμη! ΑΠο ολες τις γευσεις η συκο ειναι η αγαπημενη μου. Εμεις την τρωμε ολοι οικογενειακως μικροι μεγαλοι!!
15-04-2013, 16:10 #4947
Kι εγώ σύκο δοκίμασα.Λέω όμως να δοκιμάσω και τις άλλες γεύσεις
15-04-2013, 16:15 #4948
Κορίτσια καταρχάς ευχαριστώ που μου δείχνετε το ενδιαφέρον σας.
Μπλακ μου (θέλουμε να χάσουμε και τα ίδια κιλά) ναι μεν οι υδατάνθρακές μου είναι μειωμένοι σε σχέση με την αρχή αλλά κυρίως είναι διαφορετική η πηγή τους παρά η μείωσή τους τόσο. Ναι εννοείται πως αν δω ότι δεν αντέχω θα αναζητήσω άλλους τρόπους αλλά προς το παρόν δεν δυσκολεύομαι και εφόσον δείχνει να λειτουργεί λέω να συνεχίσω, άλλωστε δεν θα είναι και για πάντα.
Όσον αφορά για τις 16 ώρες νηστείας και εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα το δοκιμάσω- καταφέρω. Έλη μου εμένα προς το παρόν δεν μου είπε για αλλαγές στην διατροφή δηλ. το μεγάλο γεύμα να ναι το τελευταίο ίσως μου το πει αργότερα γιατί προς το παρόν μου είπε αν μπορώ να κάνω 12ωρα που εγώ έτσι και αλλιώς τα κανα. Σίγουρα κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται ακραία γι αυτό θα το προσαρμόσουμε σε μένα. Και ακριβώς επειδή δεν αποδείχτηκε με εξετάσεις ότι έχω πρόβλημα άφησε σε μένα αποκλειστικά την επιλογή αν θέλω να το δοκιμάσω.
Προς το παρόν νιώθω πως έχω τη δύναμη να δοκιμάσω ό,τι μπορεί να βοηθήσει να χάσω κιλά γιατί είμαι αποφασισμένη πως θα τα καταφέρω. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ άλλο τον οργανισμό μου βάλε-βγάλε κιλά. Αν δω ότι ζορίζομαι πολύ επιστρέφω στο παλιό μοτίβο. Μέχρι τώρα τα πάω πολύ καλά όσον αφορά το πρόγραμμα μου δεν ξέρω αν φταίει αυτό καθαυτό ή αν είμαι πιο συνειδητοποιημένη, μάλλον λίγο και από τα δύο. Ελπίζω να χω πορεία ανάλογη με αυτή των 2 εβδομάδων
15-04-2013, 16:18 #4949
Ε μα και εγώ για αυτό τον λόγο Μπλακ μου δεν την επέλεξα αυτή τη διατροφή, παρόλο που την πρότεινε ο γιατρός μου ( ο οποιος συνεργάζεται με τον Ζ. )
Το είπα και πιο πάνω ότι ενδείκνυται για άτομα που είναι διατροφικά ισορροπημένα και όχι για άτομα που πάσχουν από διατροφική διαταραχή, συναισθηματική υπερφαγία κτλ
Εννοείται πως το συζήτησα με τον διατροφολόγο μου και αποφασίσαμε από κοινού ότι δεν είμαι έτοιμη για μία τέτοια διατροφή, παρόλο που οι εξετάσεις μου δείχνουν να έχω αντίσταση σε ινσουλίνη και λεπτίνη. Ωστόσο εγώ λαμβάνω και τα συμπληρώματα που μου δίνει ο γιατρός μου και έτσι μου ξεμπλοκάρουν τον μεταβολισμό και έτσι δεν έχω πρόβλημα ενώ μέχρι πρόσφατα είχα.
Ο Ζ. την προτείνει ανάλογα με τον πελάτη. Σίγουρα δεν την απορρίπτει αλλά την διδάσκει κιόλας. Είναι ένας άλλος τρόπος διατροφής απλά, που σε άλλους ταιριάζει και σε άλλους όχι. Αν η Πινκ νιώθει ότι μπορεί να την υποστηρίξει δεν είναι κακό να την δοκιμάσει. Σίγουρα είναι καλύτερο να κάνει και τις εξετάσεις, αλλά δεν σημαίνει ότι εφόσον δεν κάνει εξετάσεις δεν μπορεί να την ακολουθήσει. Δεν θα μπορούσε να την ακολουθήσει μόνο αν έχει ενδεχομένως αδηφαγική διαταραχή, αλλά εγώ βλέπω ότι η Πινκ μάλλον δεν πάσχει από κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να μπορώ να το πω σίγουρα, αφού δεν την γνωρίζω προσωπικά. Από τη στιγμή πάντως που παρακολουθείται από διατροφολόγο εξειδικευμένο, εγώ νιώθω ότι είναι ασφαλής, γιατί ότι κανει δεν το κάνει μόνη της. Οπότε αν η διατροφολόγος της εντοπίσει ότι της δημιουργεί πρόβλημα, τότε θα της αλλάξει και πάλι διατροφή και θα της επαναφέρει τα τρίωρα για να αποφύγουν τυχόν υπερφαγικά και γενικώς διαταραχές.
15-04-2013, 16:20 #4950
Ναι πινκ μου τωρα το συνειδητοποιησα κ εγω πωε ειμαστε στα ιδια κιλα!! τωρα αλλαζει το πραγμα με αυτα που γραφεις.Σιγουρα θα εχεις καθοδικη πορεια! εσυ μαλιστα που αρχισες κ γυμναζεσαι κιολας! Αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι που δεν πας σαν προβαρτο σε οτι σου πει ο διαιτολογος αλλα εσυ αποφασιζεις που δειχνει ποσο συνειδητοποιημενη εισαι! μπραβο κοριτσακι!!!
Δηλαδη παιζει ρολο κ ποιον υδατανθρακα θα φαμε ε? κ μενα μου εχει δωσει μια λιστα με διαφορα για επιλογες στα σνακ αλλα μου εχει πει να προτιμ τα ξηροκαρπια ,τις μπαρες,τα μπισκοτα βρωμης κ τα παξιμαδακια.
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή