τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 331
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 331 of 427 FirstFirst ... 231281321329330331332333341381 ... LastLast
Results 4,951 to 4,965 of 6392
    Senior Member
    Πινκ μου και εγώ πιστεύω ότι καλό είναι να μείνεις σε αυτό που είδες ότι λειτουργεί για σένα

Έτσι κάνω και εγώ, μου παρουσιάζονται οι επιλογές και με βάση αυτό που λειτουργεί καλύτερα σε μένα και κυρίως νιώθω ότι μπορώ να το υποστηρίξω αυτό και κάνω :thumbup:

Στην διατροφή δεν είναι όλα μαύρα και άσπρα, ο καθένας έχει ένα διαφορετικό σώμα που έχει και διαφορετικές ανάγκες. Για αυτό είναι δουλειά μας να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του και να προσπαθούμε να μην του πάμε κόντρα.

Senior Member
    Μπλακ μου η λογική είναι ότι επιλέγουμε να τρώμε αργής καύσης υδατάνθρακες. Οι ξηροί καρποί, τα παξιμάδια, οι μπαρες με καρπούς και φρούτα και τα μπισκότα βρώμης, είναι όλα μεν υδατάνθρακες αλλά ανεβάζουν με πιο αργούς ρυθμούς τη γλυκόζη στο αίμα μας σε σχέση με προϊόντα επεξεργασμένα που έχουν ζάχαρη και λευκό αλεύρι.
    Έτσι βοηθούν όχι μόνο στο να μένουμε περισσότερο χορτάτες, αλλά και να χάνουμε πιο εύκολα βάρος γιατί για να μεταβολίσουμε τέτοιες τροφές το σώμα μας εκκρίνει μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης.

Junior Member
    Εχεις πολύ δίκιο Eli! Οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να μας ταιριάζει,αλλιώς ςίναι κατασδικασμένο σε αποτυχία. Είμαστε ανοιχτοί,δοκιμάζουμε,αλλά δεν υιοθετούμε το καθε τι.
    Πάντως αυτό με το λευκό αλεύρι και την πείνα είναι τρομερό. Σήμερα έφαγα στο πρόγευμα 1/2 μπανάνα και 2 κουλουράκια καρότου και σε 1 ώρα πεινούσα! Πάντως κρατήθηκα στο ύψος μου και έφαγα ένα καλό μεσημεριανό

Senior Member
    Βρε κοριτσια βλεπω και ξαναβλεπω αυτο το ελληνικες μπαρες συκο και δεν ξερω τι ειναι? το φτιαχνετε εσεις? εχετε συνταγη? το αγοραζετε ετοιμο στο σουπερμαρκετ? Να δοκιμασω ειναι ωραιες?

@Πινκακι αφου εισαι κατω απο παρακολουθηση ειδικου εισαι ασφαλης... και αφου η διατροφολογος το χει σπουδασει απο οτι καταλαβαινω το αντικειμενο ακολουθα τις οδηγιες και θα παει μια χαρα...

@Μπλακ και Πινκακι.... δεν ξερω υψος αλλα με βαρος κοντα στα 70 κοριτσοπουλα μου εχετε πει αντιο στην παχυσαρκια και εντασεστε στο απλα τσουποτουλα (Το γραφω γιατι εγω για να συνειδοποιησω οτι ειχα πει αντιο στην παχυσαρκια περασαν κατι μηνες... ακουγα γυρω μου αδυνατισες και ελεγα μα τι λενε τουτοι ? )
    Απριλ... οταν νιωθεις οτι πεινας μην μενεις νηστικια, φαε ενα φρουτο, λιγα λαχανικα...
    Τα φιλια μου σε ολες σας...

Senior Member
    έτοιμες για τα του τριήμερο μου;;; :lol:

Παρακαλώ να δείξετε την ανάλογη επιοίκια που έδειξα και εγώ χιχιχι

Παρασκευή:
    Πρωινό 9.30: 1 κρέμα βρώμης με 2κ.σ. βρώμη, 2κ.σ. μούσλι και 2κ.σ. μείγμα αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

Γεύμα 13.00: 2 φλιτζάνια ρεβίθια, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 4 ελιές, 3 δάχτυλα φέτα και λίγο μετά 50γρ σοκολάτα υγείας

Απόγευμα 16.00: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό, 1 μπισκότο βρώμης

Βραδινό 20.00:
    125γρ πατατάκια φούρνου, ντιπ με μισό γιαούρτι στραγγιστό, 1 μικρό αγγούρι και μπαχαρικά και σκόρδο.
    50γρ σοκολάτα υγείας

24.00: 1 τοστ πολύσπορο με ζαμπόν, τυρί και μαγιονέζα χωρίς φρούτο χιχιχιχι

Ήμουν όλη μέρα σπίτι σε κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης και ήθελα να νιώσω ένα διάλειμμα. Μάλιστα εδώ και μία βδομάδα σας είχα πει ότι είχα μεγάλη όρεξη και ένιωθα κάπως. Έτσι αποφάσισα να με αφήσω ελεύθερη και να προσπαθήσω πολύ ώστε να απολαύσω ότι έκανα χωρίς να κάνω υπερφαγικό. Έτσι τη σοκολάτα την έτρωγα μετά από το γεύμα μου και μάλιστα αργά και σε δόσεις και τα πατατάκια τα προσάρμοσα σε γεύμα όπως μου είχε προτείνει σε στιγμές αδυναμίας να κάνω ο διατροφολόγος μου. Ήταν μία ελεύθερη μέρα και αν και δεν μπορώ να πω ότι την έκανα χωρίς καθόλου τύψεις, ωστόσο το πάλεψα συνειδητά αφού δεν μπορούσα να το αποφύγω.

Senior Member
    Και πάμε για το Σάββατο

Πρωινό 9.30: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης

Πρόγευμα 13.00: Λίγες σταφίδες, 2 καρύδια

Γεύμα 15.00 (έξω): Πράσινη σαλάτα, 2 δάχτυλα φέτα, 1/2 φέτα μαύρο ψωμί, 1/2 μερίδα λαζάνια με λαχανικά και τυριά.

Απόγευμα 18.00: 1/2 μπανάνα, 2 κριτσίνια

Βράδυ 22.30 (εκτός σπιτιού, Baby sitting στην ανιψιά μου): 1 σακουλάκι πατατάκια 100γρ, 1 μπισκότο πτιμπερ σοκολάτα, 1 μικρό αυγουλάκι σοκολάτα.

Σκάω να θυμηθώ αν έφαγα κάτι πριν φύγω το βραδάκι από το σπίτι μου αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ και μάλλον δεν έφαγα τίποτα για αυτό και δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ το βράδυ στα παραροπατατάκια-σοκολατάκια. Καταλήγω ότι μάλλον έφυγα χωρίς να φάω βραδινό και όταν ήμουν πλέον στο σπίτι της αδερφής μου ήμουν κουρασμένη και έπεσα πάνω στα πατατάκια ψάχνοντας για σνακ. Εεεε και έγινε η ζημιά :lol:

βρε κορίτσια όμως σήμερα ξέρετε κάτι; Χαίρομαι! Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι πλέον δεν τρώω μεγάλες ποσότητες από παχυντικές τροφές όταν μου έρχεται η διάθεση και εχω την ευκαιρία να το κάνω. Φοβάμαι ότι θα χάσω τον έλεγχο αλλά βλεπω ότι δεν τον χάνω, γιατί οι ποσότητες που πλεον με καλύπτουν δεν είναι μεγάλες και έτσι ουσιαστικά πάω πολύ λίγο πίσω την προσπάθεια μου.

Senior Member
    Η Κυριακή ήταν καλύτερη

Πρωινό 12.00: 1 κρέμα βρώμης με 2κ.σ. βρώμη, 2κ.σ. μούσλι, λίγη μπανάνα

Πρόγευμα 15.00: φράουλες και 1 μπισκότο βρώμης

Γεύμα 17.30: 1 μπούτι κοτόπουλο, 1 μέτρια πατάτα, χόρτα βραστά με 1κ.σ. ελαιόλαδο

Απόγευμα (έξω) 20.00 : 1 μπολάκι (2 χούφτες περίπου) ξηροκάρπια με επικάλυψη ρυζιού, λίγο αποξηραμένο φρούτο

Βραδινό 23.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, φράουλες, 1 μπισκότο βρώμης

Senior Member
    Σας γράφω τις προηγούμενες μέρες μου με έναν σκοπό και μόνο. Για να σας πω αυτό που έλεγα και πριν ότι άνθρωποι είμαστε και κάποιες μέρες δεν είναι τόσο καλες όσο καποιες άλλες. Αν αφήσουμε όμως λίγο ελεύθερο τον εαυτό μας χωρίς τύψεις και έχουμε ξεκινήσει σωστά την ημέρα μας (πρωινό, πρόγευμα, ένα καλο μεσημεριανό) ότι και να κάνουμε το βράδυ δεν θα είναι τόσο τραγικό όσο θα ήταν αν επιλέγαμε να μας τιμωρήσουμε με λιγότερο φαγητό.
    Δεν μετράω θερμίδες, και προσπαθώ να εντάξω τα πάντα στη διατροφή μου χωρίς να τα δαιμονοποιώ, είναι και αυτό μέρος της διατροφικής μου εκπαίδευσης και δεν θα με τιμωρήσω. Ξέρω ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες μεσα στην εβδομάδα με περισσότερη άσκηση και ίσως πιο ελαφριά γεύματα, όταν δεν θα έχω πολύ όρεξη και έτσι θα ισορροπήσω και πάλι. Μπορεί να είμαι πιο επικεντρωμένη στην προσπάθεια μου να χάσω βάρος πλέον, αλλά από τη στιγμή που έχω και ένα ιστορικό αδηφαγικής διαταραχής δεν θα με πιέσω υπερβολικά. Προτιμώ να το πάω πιο χαλαρά και ας χάσω και ένα κιλό λιγότερο, αρκεί να είμαι ήρεμη και να μην νιώθω στερημένη.

Senior Member
    Originally posted by nowwhat
    Βρε κοριτσια βλεπω και ξαναβλεπω αυτο το ελληνικες μπαρες συκο και δεν ξερω τι ειναι? το φτιαχνετε εσεις? εχετε συνταγη? το αγοραζετε ετοιμο στο σουπερμαρκετ? Να δοκιμασω ειναι ωραιες?
    Οι μπαρίτσες Now είναι του εμπορίου και κυκλοφορούν με το όνομα Wish. θα τις βρεις αν τις googlάρεις
    Μπορείς να τις βρεις σε καταστήματα βιολογικά, ξηροκαρπάδικα καμιά φορά και σε φαρμακεία.
    Εμένα μου αρέσουν αυτές με το σύκο και αυτές με το βερίκοκο που έχουν βγει πρόσφατα. Βγαίνουν και με δαμάσκηνο αλλά δεν τις προτιμώ. Είναι μπάρες φτιαγμένες αποκλειστικά με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και είναι πολυ χορταστικές και βολικές για σνακ εκτός σπιτιού.

Senior Member
    Ευχαριστω Ελιο...

Senior Member
    Μπλακ μου ναι δεν ήμουν ποτέ άνθρωπος που θα μου έλεγε κάποιος κάτι και εγώ θα το ακολουθούσα είμαι και γενικά αντιδραστικό άτομο :P και πάντα κάνω και δική μου έρευνα πριν ασπαστώ κάτι. Οπότε έχω διαβάσει αρκετά και έχω δοκιμάσει αρκετά (όπως και όλοι μας) ώστε να ξέρω αν κάτι που μου προτείνουν μπορώ να το ακολουθήσω. Ακόμα η εμπειρία μου με άλλους διατροφολόγους με κάνει να αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια για αυτό που κάνω τώρα. Να αναφέρω ότι είναι η πρώτη φορά που πάω σε διατροφολόγο και το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι η ζυγαριά. :lol: Πάντα στο παρελθόν το να ανέβω στην ζυγαριά ήταν το πρώτο τους μέλημα.

Εφόσον λοιπόν φαίνεται να λειτουργεί αυτό το μοτίβο των μειωμένων υδατανθράκων σε σχέση με το πρηγούμενο το συνεχίζω για να βεβαιωθώ και ότι δεν ήταν κάτι τυχαίο. (Εννοώ ότι μπορεί να κατέβαινε έτσι κ αλλιώς η ζυγαριά και απλά να συνέπεσε αν και δε το νομίζω αλλά ποτέ δε ξέρεις).

Έλη μου εγώ λέω να βγάλουμε το βουρδουλα!! Αη μαρη!! αυτό που βλέπω είναι ότι απλά για 2 μερούλες έφαγες από αυτά που λαχταρούσες και μάλιστα σε λογικές ποσότητες. Μπράβο σου που έβαλες στοπ αφού κάλυψες αυτό που ήθελες. Και χαίρομαι που και το καταλαβαίνεις και μόνη σου, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μακάρι όλες να φτάσουμε σ αυτό το βαθμό συνειδητοποίησης και να μη τα βλέπουμε μόνο στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας

Senior Member
    Παρακαλω Ναου :smirk: , χιχιχι το Ελιο έχει πλάκα

Πινκάκι βγάλε το βούρδουλα να μας συνετίσεις! :lol:
    Κάποια έτρωγε ξηροκάρπια με τις χούφτες, άλλη τα πατατάκια με τις χούφτες κάποια ακόμη ποιο αναίσχυντη τόλμησε να φάει τη φασολάδα της μαμάς αφού είχε φάει και τρεις πιρουνιές φασολάκια!!!!! ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!!!! Δεν μαρτυράω ποιες... :lol::lol::lol:

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Κάποια έτρωγε ξηροκάρπια με τις χούφτες, άλλη τα πατατάκια με τις χούφτες κάποια ακόμη ποιο αναίσχυντη τόλμησε να φάει τη φασολάδα της μαμάς αφού είχε φάει και τρεις πιρουνιές φασολάκια!!!!! ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!!!! Δεν μαρτυράω ποιες... :lol::lol::lol:
    αχαχαχαχ κλαίωωω από τα γέλια :lol::lol::lol:
    ονόματα δε λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε

Βούρδουλα, βούρδουλα
    http://www.youtube.com/watch?v=5utDNcYo2z8
    http://www.youtube.com/watch?v=yRIMlBoMJXE

κάπως έτσι χαχαχαχα

Junior Member
    Εγώ φτιάχνω και μόνη μου μπάρες από μια συνταγή του Παρλιάρου. Σας τη γράφω.

150γρ. βούτυρο(εγώ βάζω μαργαρίνη)

75γρ.μαύρη ζάχαρη

50γρ. μέλι

350γρ βρώμη

50γρ. τριμμένα φουντούκια

!/2 κ. γλ. κανέλα

1/2 κ.γλ. baking powder

2 μπανανες πολτοποιημένες.

Λιώνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το μέλι σε μαιν μαρι ,όχι απ'ευθείας στο μάτι.Προσθέτω τ

τα φουντούκια,την κανέλα,to baking powder και τη βρώμη. Ανακατεύω,προσθέτω τις

μπανάνες και ανακατεύω καλά.

Απλώνω το μίγμα σε ταψάκι 20 επί 20 εκ και ύψους 2 εκ. περίπου. Ψήνω σεπροθερμασμένο

φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβω σε κομμάτια.

Junior Member
    Πινκάκι βγάλε το βούρδουλα να μας συνετίσεις! :lol:
    Κάποια έτρωγε ξηροκάρπια με τις χούφτες, άλλη τα πατατάκια με τις χούφτες κάποια ακόμη ποιο αναίσχυντη τόλμησε να φάει τη φασολάδα της μαμάς αφού είχε φάει και τρεις πιρουνιές φασολάκια!!!!! ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!!!! Δεν μαρτυράω ποιες... :lol::lol::lol: [/quote]