Results 5,011 to 5,025 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
17-04-2013, 11:45 #5011
Καλημέρα!!
Black μου σέυχαριστώ για τη συμπαράσταση. Αυτό που περιγράφεις ,κεικ πείνα μετά από 2 ώρες,
και κουλουρι κλπ μου είναι τόσο γνώριμο! Τελικά αυτή η ζάχαρη κάνει πολλαπλή ζημιά. Μας
παχαίνει, μας πεινάει,μας εθίζει. Ας την περορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τελικά πάντως η διατροφή έχει άμεση σχέση με τη συνήθεια. Οταν παντρεύτηκα, ο άντρας μου
μαθημένος στη μαγειρική της μαμάς του, έβαζε αλάτι στο πιάτο του πριν καν δοκιμάσει το
φαγητό! Σιγά- σιγά το περιοόρισε,μέχρι που πια δεν προσθέτει καθόλου. Νομίζω ότι πρέπει
να απαλλαγούμε από τα στερεότυπα του τύπου "νερόβραστα κολοκύθια,μπλιαξ" . Η γεύση
εκπαιδεύεται,αλλάζει κι εμείς δοκιμάζοντας,ακόμη και κάτι που πριν λίγο καιρό δεν μας άρεσε
μπορούμε να εκπλαγούμε ευχάριστα. Ασε που με όλες αυτές τις ιδέες που ανταλάσσουμε
ανακαλύπτουμε και νέες όψεις της υγιεινής διατροφής. Φυσικά δεν αρέσουν όλα σε όλους,
αφού είμαστε διαφορετικοί,ας είμαστε όμως ανοιχτοί στις δοκιμές. Εμένα η τελευταία μου
ανακάλυψη είναι η βρωμοκρέμα. Επειδή δεν πίνω γάλα (έχω δυσανεξία στη λακτόζη),δεν
δοκίμαζα το ποριτζ. Βλέποντας τη συνταγή (μισό γάλα-μισό νερό),τη δοκίμασα και... όχι μόνο
δε με πείραξε στο στομάχι,μου άρεσε πολύ και με χόρτασε! @ Eli θα δοκιμάσω με μαστίχα
γιατί τη λατρεύω.
Τα χθεσινά μου
Πρωινό 10.00 1 κουλουύρι Θεσ/νικης ΟΛΙΚΗΣ.1/2 γιαούρτι,2κ.σ. σταφίδες
Πρόγευμα 13.00 1 ελληνική μπάρα
Μεσημεριανό 17.00 2 φλ. μακαρόνια,3κ.σ. κιμά,2κ.σ. τυρί,1 ντοματίνι
Σνακ 20.00 4 φράουλες,1 βρωμομπίσκοτο
Βραδυνό 23.00 Ντάκος (1 μέτριο παξιμάδι κρίθινο,2 δάχτυλα φέτα,3 ντοματίνια)
- 17-04-2013, 11:47 #5012
Μπλακ μου ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα
, πάμε τέλεια!
Φαντάζομαι πόσο ανέβηκε το ηθικό σου και τι κουράγια πήρες :starhit:
Είναι τέλειο όταν έχεις έναν διατροφολόγο που δεν νοιάζεται τόσο για την απώλεια όσο για τι τρως κάθε μερα και φροντίζει να σου δίνει ιδέες και συνταγές για να υποστηρίξεις την διατροφή σου και να έχεις ποικιλία! Γιατί στην τελική ο διατροφολόγος πρέπει να είναι ο δάσκαλος μας, αυτός που θα μας εκπαιδεύσει διατροφικά και θα μας μυήσει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής....
και η απώλεια βάρους έρχεται ως μία ευχάριστη παρενέργεια
17-04-2013, 11:57 #5013
Bravo Black!!!
17-04-2013, 12:01 #5014
Έλλη έχω πάει σε ειδικό....πριν κανω καν το χειρουργείο...
Νομίζω πως εκεί έγκυται και το γεγονός της απώλειας....
Οι σύνδεσμοι όμως με το φαγητό ιδίως σε μια παιδική νοσηρή παχυσαρκεία είναι τελικά πολύ ισχυροί....
Νομίζω κ εγώ πως πια έχω χαμηλώσει τους αντιπάλους μου ( φόβους συνήθειες εμμονές) και είμαι σε καλό δρόμο....
είναι από τις λίγες φορές που πιστεύω σε μένα....
η εικόνα του σώματος η αλήθεια είναι πως δεν έχει δείξει την διαφορά..κ στα ρούχα μου του δεκεμβρίου μπαίνω σε όλα ...άντε καποια να μην κάθονται όπως τότε....
Όμως βρε Έλλη αυτή η ηρεμία του μυαλού που σου προσφέρει αυτή η διατροφή είναι άλλο πράγμα.....
μακάρι να κρατήσει!!!!
τελικά 3αδα στο δεκατιανό πειράζει??
κρασακι μέσα στην εβδομάδα επιτρέπεται?
17-04-2013, 13:42 #5015
Εννοείται πως επιτρέπεται και το κρασάκι και το ποτάκι
Δυο ποτηράκια την εβδομάδα κανέναν δεν πείραξαν ακόμη και αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος. Απλά δώσε προσοχή να έχεις φάει πριν κάτι και όσο πίνεις στην έξοδο σου να τσιμπολογάς κάτι γιατί το αλκοόλ έχει την τάση να μας ανοίγει την όρεξη συν του ότι στην περίπτωση σου απορροφάται γρήγορα και σε ζαλίζει πιο εύκολα λόγω σλιβ. Οπότε να έχεις μερικούς καρπούς μαζί σου με σταφιδούλες, εγώ αυτό κάνω και με έχει σώσει και από τα αλμυρά σνακ που βγάζουν στα μπαρ και προσπαθώ να αποφεύγω.
Όσο για την τριάδα στο δεκατιανό όχι μόνο πειράζει αλλα επιβάλλεται αν νιώθεις πείνα, ειδικά αν λόγω υποχρεώσεων καθυστερείς το γεύμα σου. Αν αυτή η τριάδα σε ηρεμεί να την κρατήσεις και να την εδραιώσεις. Μην σε ανησυχεί μία φέτα τυράκι με φρούτο και ένα παξιμαδάκι είναι μια χαρά αν πρόκειται να σε γλυτώσει από περιττά τσιμπολογήματα.
Το σημαντικό για σένα τώρα είναι να δώσεις έμφαση στα συχνά γεύματα και βέβαια πάντα να δίνεις προτεραιότητα στην πρωτεΐνη σου ως σλιβάτη
17-04-2013, 13:47 #5016
ευχαριστω κορτσια!!
Ειλικρινα μου εχει κανει τοσο μεγαλη εντυπωση! Εχω παει 3 φορες σε αυτον κ ουτε καν την πρωτη φορα δεν μερωτησε για τα κιλα.Μετα σε καθε ραντεβου κοιταει μονο το ημερολογιο κ τους ποντους κ τα κιλα ουτε καν!!! Ουτε καν τα σχολιαζει!
Χτες τοω ρωτησα κ για τους ξηρους καρπους με τα ξερα φρουτα καθε ποτε μπορω να τα τρωω κ μου λεει αν βλεπεις οτι πεινας τρωγε!!!
Δεν εχει την εννοια χαλασα το στανταρ προγραμμα κ επεισης δεν σε περιοριζει.Σου δινει ενα βασικο μπουσουλα κ συ κανεις μπαλα οπως σε βολευει κ μαλιστα στο λεει να μην τρως τα ιδια συνεχως να δοκιμαζεις συνταγες κλπ.Ειναι εντυπωσιακο!
Λουκ μου καλως ηρθες κ απο μενα! Φυσικα κ μπορεις να κανεις μια μικρη τριαδα στα σνακ αν σε βολευει.Κ κρασακι μπορεις με μετρο νομιζω 2 ποτηρακια την βδομαδα . σΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ!!
Florage μου ενα κιλακι που θες ακομα για ψυχολογικους λογους νομιζω ειναι περισσοτερο! Συνεχισε ετσι κ εισαι σουπερ!!!! Το θεμα ειναι να μην πεφτουμε σε υπερφαγιες κ τα κιλακια θα φυγουν κ αυτα δεν ειναι στο χερι τους!!
17-04-2013, 13:50 #5017
Γεια σας όμορφες! Λουκ καλωσήρθες και καλή συνέχεια στον αγώνα σου κατά των υπερφαγικών. Έχεις ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στο χέρι σου και με την επιμονή που δείχνεις είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις
Μπλακ συγχαρητήρια για τις απώλειεςΑλήθεια τι ηλικία έχεις;; (μνήμη χρυσόψαρου που λέγαμε)
Μάλλον παρόλο που έχω επλογές βραδινές (αν και πιο περιορισμένες αυτό τον καιρό) ότι μάλλον επιλέγω τα ίδια και τα χω βαρεθεί, δεν εξηγείται αλλιώς. Θα το συζητήσω με τη διαιτολόγο την άλλη φορά. Σίγουρα η γεύση αλλάζει και εγώ πλέον δεν αντέχω να φάω φαγητά με πολύ λαδι, τηγανητα δε το συζητώ. Στα γλυκά δε ξέρω τι θα παιχτεί εκεί δε νομίζω να αποκτήσω ποτέ πρόβλημα χαχα.
Νάου μου χτες ζήλεψα το μεσημέρι τις τηγανητές κουτσομούρες που είχαν το μεσημέρι για φαγητό οι δικοί μου (αντί να ζηλέψω το βράδυ που έφαγαν πίτσα). Ε είπα θα φάω μια κοτσομουρίτσα διάλεξα μια μικρή και την ευχαριστήθηκα και αποφάσισα πως δε θα νιώσω τύψεις και έτσι έπειτα έφαγα τις ψητές μου σαρδελίτσες κανονικά.
Ελιό μου :lol: αυτό που αναφέρεις για τα άτομα που σε πλαισιώνουν εν τέλει το πιστεύω πολύ. Όχι ότι παίρνω την ευθύνη από πάνω μου αλλά όταν ζεις σε ένα "άρρωστο" περιβάλλον αρρωσταίνεις και εσύ τελικά. Και από άποψη φιλίας, οικογένειας, σχέσης είχα πάντα άτομα δίπλα μου που δεν είχαν καλή σχέση με το φαγητό και καμιά σχέση με την άσκηση. Εντάξει δεν τους αλλάζω με τίποτα αλλά όταν έκανα και άλλες παρέες κατάλαβα ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι διασκέδασης εκτός από το ντελίβερυ.
Υ.Γ Νάου απ'οσο έχω καταλάβει όλες είναι "πιασμένες" οπότε πρέπει να κανονίσουμε γκομενότσαρκες να καπαραθώμε και εμείς :lol:
17-04-2013, 13:53 #5018
Originally posted by look
Έλλη έχω πάει σε ειδικό....πριν κανω καν το χειρουργείο...
Νομίζω πως εκεί έγκυται και το γεγονός της απώλειας....
Οι σύνδεσμοι όμως με το φαγητό ιδίως σε μια παιδική νοσηρή παχυσαρκεία είναι τελικά πολύ ισχυροί....
Νομίζω κ εγώ πως πια έχω χαμηλώσει τους αντιπάλους μου ( φόβους συνήθειες εμμονές) και είμαι σε καλό δρόμο....
είναι από τις λίγες φορές που πιστεύω σε μένα....
η εικόνα του σώματος η αλήθεια είναι πως δεν έχει δείξει την διαφορά..κ στα ρούχα μου του δεκεμβρίου μπαίνω σε όλα ...άντε καποια να μην κάθονται όπως τότε....
Όμως βρε Έλλη αυτή η ηρεμία του μυαλού που σου προσφέρει αυτή η διατροφή είναι άλλο πράγμα.....
μακάρι να κρατήσει!!!!. Για εμάς που παλεύουμε χρόνια με την παχυσαρκία και τα πάνω κάτω στο βάρος μας δεν ξέρω αν ποτέ θα έρθει ο πλήρης εφησυχασμός. Πρέπει να παλέψουμε χρόνια για να βρούμε τις χαμένες ισορροπίες μας, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο εύκολο ειδικά όταν έχεις και έναν σύμμαχο που λέγεται σλιβ
.
Την διατροφή βλέπω την κάνεις μια χαρά και έχεις πιάσει το νόημα, οπότε συνέχισε με την ίδια διάθεση και όλα θα πάνε καλά. Προσπάθησε να περπατάς όσο μπορείς και να ασκείσαι για να κερδίζεις έτσι καλύτερη διάθεση και να ισορροπείς καλύτερα το βάρος σου.
17-04-2013, 13:58 #5019
Πινκακι με εκανες και γελασα να σαι καλα!!!
Ε λοιπον αφου η μαμα Ελι λεει και εχει δικιο οτι το περιβαλλον παιζει ρολο πινκιο μου οπως καταλαβες το λιγοτερο που πρεπει να βρουμε ειναι γυμναστης, διατροφολογος ή αθλητης... χχαχαχαχαχαχαχαχα....
Αχ πινκακιο αχ... οι σχεσεις ειναι πολυ δυσκολο πραμα... εδω την σχεση με τον εαυτο μας παμε να βελτιωσουμε και μια πανω μια κατω μανταρα ποσο μαλλον οι σχεσεις μεταξυ των ανθρωπων... ενα ενα τα βηματα... εγω τουλαχιστον κανω τετοια βηματα... γιατι να σου πω κατι μικρο, απο σχεσεις μπορεις να βρεις πολλες απο ποιοτικες σχεσεις ομως λιγες...
Τωρα σε οτι αφορα την γκομενοτσαρκα ... αν εχεις τσακρα διαβεναι και ριζικο περπατα που θα λεγαν και οσοι κανουν γιογκα ... τυχη ειναι το θεματακι και σωστο τιμινγκ... ερχεται η ωρα και για μας
17-04-2013, 14:04 #5020
Ετσι είναι Νάου μου όπως τα λες
Εντάξει ρε κορίτσια να σας πω τώρα και κάτι. Σίγουρα πάνω απ' όλα την προσπάθεια την κάνουμε για μας και μόνο. Αλλά δεν έχετε φαντασίωση να τρίψετε σε κανενός τη μούρη το καινούριο σας παρουσιαστικό; :lol: Καλά μάλλον επειδή είμαι μικρή ακόμα σκέφτομαι έτσι αλλά μ αρέσει σαν ιδέα :saint2:
17-04-2013, 14:34 #5021
Αυτό ξαναπές το nowhat! οι σχέσεις είναι το πιό δύσκολο πράγμα. Και πρώτα απ΄'ολα πρέπει να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Γιατί αν δεν ταβρούμε μ' αυτόν, δεν θα τα βρούμε με κανεναν! Εγώ δεν ήμουν και πολύ κοινωνική σαν κοπέλα κι όμως γνώρισα τον άντρα μου στα 21 ,ενώ η αδελφή μου που είχε πάντα πολύ περισσότερες παρέες γνώρισε τον άντρα της στα 30, αφού είχε μείνει 7 ! χρόνια μόνη. Προσωπικά πιστεύω το δύσκολο είναι να βρεις κάποιον να επικοινωνείς,γιατί να κάνεις μια σχέση μόνο και μόνο για να΄χεις κάποιον είναι εύκολο.Οπότε χαλαρώστε εσείς τα μικρά και ... τα καλύτερα 'ερχονται!. Κι αν αναρωτιέστε για την ηλικία μου...μ'αλλον είμαι η ... γιαγιά σας χχχ.
Σε λίγες μέρες θα κλείσω τα 46! Ομως μ΄αρέσει που με λέτε κοριτσάκι!
17-04-2013, 15:16 #5022
Ε όχι και γιαγια βρε aprile!! Είμαστε όσο νιώθουμε τέλος
17-04-2013, 15:27 #5023
Εχεις δίκιο πινκ μου,κι εγώ δε νιώθω καθόλου γιαγιά, απλά αστειεύτηκα γιατί νομίζω ότι είμαι η μεγαλύτερη στο τόπικ.
17-04-2013, 15:55 #5024
Όλες οι ηλικίες είναι όμορφες και όλες έχουν την χάρη τους :starhit:
Καλε δεν είπα να βρείτε γυμναστές, απλά να φροντίζετε να κάνετε και παρέες με άτομα που δεν έχουν ως μόνο ενδιαφέρον τους την βόλτα και το φαγητό, αλλά και άλλες πιο ενεργητικές δραστηριότητες. Τώρα που είστε μικρές, γιατί εγώ και ο άντρας μου και οι κουμπάροι μου η μόνη διασκέδαση τους είναι τα ξίδια και τα τραπέζια :lol:
Δεν παραπονιέμαι τους αγαπάω και ακολουθώ σε όσα μπορώ, ωστόσο πλέον προσπαθώ να δημιουργώ και φιλίες που ασχολούμαστε και με άλλα πράγματα, δύσκολο αλλα το προσπαθώ όσο μπορώ για να έχω θετικά ερεθίσματα προς δραστηριότητες όπως ποδήλατο, βότλες στο βουνό κτλ. Ακόμη στην προσπάθεια είμαι αλλά το παλεύω. Και ναι γκόμενο μπορείς να βρεις και στα βουνά όχι μόνο στα μπαράκια! χιχιχι
17-04-2013, 16:02 #5025
Εχεις δίκιο Eli (για τις ηλικίες),ας απολαμβάνουμε τα ωραία σε κάθε φάση της ζωής μας
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή