Results 5,776 to 5,790 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
30-01-2015, 01:35 #5776
Ναι έχω κάνει κάποιες φορές με τη συνταγή που είχε δώσει η Νάουγουατ(αλήθεια που είναι αυτή η ψυχή;
. Όντως είναι φοβερή!! Απλά το πρωί πεινάω πάντα πολύ και δεν έχω την υπομονή να ασχολούμαι με τηγάνια και ιστορίες!! Ποτέ μου δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που δεν είχαν όρεξη να φάνε το πρωί. Πάντα έτρωγα πρωινό, ζήτημα να μην έχω φάει 4-5 φορές σε όλη μου τη ζωή και αυτό γιατί θα υπήρχε κάποιος λόγος όχι γιατί δεν είχα όρεξη :P
- 30-01-2015, 09:59 #5777
καλημερα κ απο μενα!!
εχει δικιο ο μπακλαβας ξερω πολλους που το κανουν αυτο !!
Πινκακι πολυ καλη μπραβο σου!!
Μαρουλακι καλη επιτυχια σημερα!! Ολα καλα θα πανε!!
Τα μπιφτεκια με την βρωμη γινονται σουπερ αφρατα, εγω βαζω κ μια ντοματα τριμμενη μεσα.Κ δεν χρειαζεται κ μεγαλη ποσοτητα βρωμης, σε 1/2 κιλο κιμα 3-4 κουταλιες της σουπας το πολυ αρκουν.
Εμενα μου αρεσει πολυ κ στο πρωινο μαζι με γαλα την βραζω κ γινεται σαν κρεμουλα.αλλες φορες βαζω μεσα μπανανα, αλλες μηλο κ αλλες φορες ριχνω απο πανω μελι κ κανελλα.
30-01-2015, 12:27 #5778
Originally posted by Besbab
Δοκίμασε πινκάκι και την τηγανιλτα βρώμης με μέλι δεν υπάρχει λέμεεεεε!
ενδιαφέρον γλυκάκι εντοπίστηκε!!
Πού υπάρχει αυτή η συνταγή; την θέλω!!
:smilegrin:
30-01-2015, 17:15 #5779
Πήγα στο γιατρό μου..
Και μου κόπηκαν λίγο τα ύπατα, αν και γενικά ήταν καθησυχαστικός...
Έχω να κάνω κι άλλες εξετάσεις τις επόμενες βδομάδες και μου ζήτησε να χάσω μακροπρόθεσμα 5 κιλά (ευτυχώς έχουμε ίδιο στόχο).
Γενικά μου έδωσε ενα τρισέλιδο με προτάσεις για υγιεινή διατροφή και μου είπε να ξεχάσω τηγανιτά, αρτοσκευάσματα γλυκά, λιπαρά και πίτες. Μαζί με όλα μου είπε να προσέχω και το μέλι και το ταχίνι. Μια κουταλιά του γλυκού και μόνο στο πρωινό.
Αν φάω να είναι One time φαουλ κι όχι καθημερινή συνήθεια.
Επίσης να προσπαθήσω να μη βάζω σπίτι μου ό,τι δεν κάνει να τρώω για να μην την πατάω.
Γενικά μου ζήτησε να μην πινω χυμους αναψυκτικά, αλκοόλ με μέτρο, και να κάνω πολλές αντικαταστάσεις όπως:
>γαλακτοκομικά πλήρη με ελαφριά
>ψωμί με φρυγανιές στο πρωινό, το μεσημέρι με ρύζι ή μακαρόνι ή πατάτα ( μαγειρεμένη γαρνιτούρα) και το βράδυ με μικρή φέτα
> κοτόπουλο , γαλοπούλα και ψάρι αντί για κρέας κόκκινο
>αλλαντικά με λίγα λιπαρά
>μαγείρεμα στο φούρνο και τη σχάρα, αντί για τηγάνι και κατσαρόλα
> βούτυρο και μαργαρίνη με τα ελαφριά τα βούτυρα που κυκλοφορούν
και άλλα πολλά..
οπότε εγώ από δω και πέρα σύμφωνα με το γιατρό θα πρέπει να έχω τρία κυρίως γεύματα και δύο ενδιάμεσα. Τα δύο ενδιάμεσα να έιναι οπωςδήποτε φρούτο και σε μεγάλη πείνα ωμοί ξηροί καρποί πακέτο. Τελευταίο γεύμα 2-3 ώρες πριν κοιμηθώ. Και σε μεγάλη πείνα μπορώ να φάω και τρίτο φρούτο...
Αυτά τα δικά μου νέα..
Αυριο θα καθαρίσω το ψυγείο μου και θα παώ και για ψώνια να πάρω τυράκι γάλα βούτυρο και φρυγανιές και φρουτάκια.
Θα βλέπετε σιγά σιγα και τις καταγραφές μου.
30-01-2015, 19:29 #5780
Μπράβο Μαρούλι για το γιατρό. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που σε πρότεινε. Σε άλλα σημεία πάλι διαφωνώ κάθετα. Με το ταχίνι και το μέλι γιατί σου είπε έτσι; Εγώ τρώω από 1 κ.σ. την ημέρα από το καθένα και έχω και εγώ πολυκυστικές αλλά δεν έχω πάθει τίποτα :P
Τα αλλαντικά και το βούτυρο ας πούμε τα θεωρώ περιττά και για κάποιον υγιή, είναι φουλ συντηρητικά και άχρηστες τροφές. Τα λιπαρά τους και την πρωτεΐνη τους μπορούμε να τα πάρουμε από πολύ καλύτερες πηγές. Εκείνο που επίσης δεν κατάλαβα είναι γιατί όχι στους ωμούς ξηρούς καρπούς; Έχουμε πει τι ρόλο παίζουν κ πόσο σημαντικοί είναι οπότε γιατί όχι; Χωρίς να θέλω να το παίξω αυθεντία ή να παρακάμψω τον γιατρό έχε στο νου σου ότι οι γιατροί δεν είναι διατροφολόγοι και πολλές φορές δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις διατροφικές εξελίξεις. Και στο λέω γιατί έχω πάει στην εφηβεία μου σε γιατρό και μου έδωσε διατροφή του στυλ τρώγε όσες μπριζόλες θες και τπτ άλλο. Στην εφηβεία κιόλας το τονίζω!! Αν είχες την οικονομική δυνατότητα να πας και σε διατροφολόγο που θα του εξηγήσεις τα προβλήματα υγείας σου και θα σου έβγαζε ατομικό πλάνο πάνω σε σένα θα ήταν το καλύτερο πιστεύω.
Ματζουράνα εγώ την κάνω ως εξής την τηγανίτα: 1 αβγο, 2-3 κ.σ βρώμη, 1 μικρή μπανάνα, λιναρόσπορο, κανέλα όλα μαζί στο μουλτι και μετά στο τηγάνι για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Από εκεί κ πέρα βάζεις από πάνω ό,τι θέλεις, μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, σταφίδες κλπ
30-01-2015, 20:10 #5781
Originally posted by pink_90
Μπράβο Μαρούλι για το γιατρό. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που σε πρότεινε.
ωραία τα έθεσες όλα πινκιό αλλά ας κάνει μια αρχή με τον μπούσουλα που της έδωσε της μαρουλενιας ο γιατρός της κ βλέπει μετά μωρέ. σιγά σιγά εξελίσει την διατροφή της με περιορισμό σε βούτυρα κ αν μπορεί να διανθύσει με λίγα ξηροκάρπια την διατροφή της,αν κεγώ δν κατάλαβα γιατί σου έκοψε τους τόσο πολύτιμους ξηρούς καρπούς . ίσως το μέλι καλό θα ήταν να είναι περιορισμένο για αρχή. κ μετά να χρειάζεται κ να μπορεί κ παραπάνω.
συμφωνώ για συμβουλή από διατροφολόγο αλλά να σου πω την αλήθεια κ εκεί υπάρχει μια λακούβα με αυτούς τους επαγγελματίες. μου έχουν δώσει διατροφές των 1400 θερμίδων σε φάση που η στέρηση ήταν μπούμερανγκ για μένα.
εγώ μετά από συλλογισμό προσπαθώ να συνδιάσω την δίαιτα των πολυκυστικών στο ανάλογο τόπικ με την διατροφή των τριάδων γιατί από μόνη της είναι αρκετά περιοριστική,όμως δείχνει ένα πλάνο για το τι πρέπει να καταναλώνεται από κάποιον με πολυκυστικές κ θέμα με ινσουλινοαντίσταση.
30-01-2015, 20:41 #5782
Ε φυσικά και Θεσσαλονικιά!! Τι άλλο;;; χαχαχαχα
Σίγουρα θέλει ψάξιμο για μια καλή διατροφολόγο (κατά προτίμηση γυναίκα για μένα). Και εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι που βρήκα την τελευταία που με μύησε σε αυτή τη διατροφή και καταλάβαινε όλες τις ευαισθησίες μου, ασχολήθηκε πάρα πολύ με το ψυχολογικό κομμάτι και πραγματικά πίνω νερό στο όνομά της. Κουμπώσαμε πως να το πω!!
Κατά την άποψή μου η συγκεκριμένη διατροφή είναι η καλύτερη που μπορεί να υπάρξει, μια διατροφή που μπορεί να ακολουθηθεί απ όλους και για πάντα!!
Χαίρομαι που κάνετε τόσο καλά βήματα, αξίζει!! Δωράκι από εσάς για εσάς!!
30-01-2015, 21:51 #5783
Νάτα τα κορίτσια μου μαζευτήκανε!!
Μαρούλι σου έκανε κάποια διάγνωση ο γιατρούλης; Η διατροφή σε τι αφορά; Έχουν δίκιο πάντως τόσο το Πινκάκι όσο κι η μανταμίτσα για γιατρούς και διαιτολόγους! Εμένα γιατροί μου είχαν προτείνει από paleo diet, μέχρι eurodiet κι ότι άλλη μλκ μπορείτε να σκεφτείτε! Διαιτολόγοι εντάξει εκεί είναι για γέλια... Η διατροφή που κάνω τώρα έχει την έγκριση και του γιατρού μου και γενικά μου έχει ταιριάξει! Ξεκίνα σιγά σιγά! Όσον αφορά το ταχίνι με το μέλι εμένα η διαιτολόγος άργησε να τα βάλει στη διατροφή μου. Αρχικά μου έβαλε το ταχίνι με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και πολύ πρόσφατα κι αφού σταθεροποιήθηκε η ινσουλίνη και μέλι!
Ματζουρανία παρόμοια είναι κι η δική μου συνταγή απλά εγώ βάζω μόνο ασπράδι από το αβγό και λίγο γάλα και προσθέτω στη βρώμη και λίγο λιναρόσπορο ή παπαρουνόσπορο!
Απλά θέλει φουλ αντικολλητικό τηγάνι γιατί κολλάει του θανάτου!!
Λοιπόν τα σημερινά!
Πρωί: τα γνωστά φρυγανιές (2) ταχίνι μέλι γάλα
Δεκατιανό: στη δουλειά μαντέψτε!!! Αρχίζει και τελειώνει σε ταυ πολύ μικρή λεξούλα χιχιχι
Μεσημέρι: σαλάτα πράσινη γαλοπούλα 1 φέτα ψωμί
Απόγευμα: το πήρε ο άνεμος και η δουλειά!
Βράδυ: ριγκατόνι με μπρόκολο και κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα!
30-01-2015, 22:00 #5784
No money no honey και no διαιτολόγος προς το παρόν δυστυχώς ή ευτυχώς...
Για τους ξηρούς καρπούς δεν το έγραψα καλά δε μου τους έκοψε απλά μου είπε καλύτερα να το τρωω σκέτο το φρουτο.
Αν δε με καλύπτει όμως να φαω και καρύδια ή μυγδαλα ή καποιο άλλο ωμό ξηρό καρπό...
Besbab μου πολυκυστικές ωοθήκες έχω (όχι σύνδρομο) απλά συμβαίνει και κάτι με τις ορμόνες μου το οποίο θα το βρούμε προσεχώς... Αλλά επειδή έχουμε ιστορικό διαβήτη στην οικογένεια με αντιμετωπίζει σαν εν δυνάμει διαβητική από ότι κατάλαβα...
30-01-2015, 22:29 #5785
Μπεσμπαμπούλας χαχαχαχαχαχα
unk:
unk::spin:μετά το καταπληκτικό ο γλωσσοδέτης του Β τώρα και μπεσμπαμπούλας! Νάσαι καλά μανταμίτσα μου ξεράθηκα στο γέλιο και τώρα ..βγάζω τον μπαμπούλα!!
Είδαν τα ωραία μου μάτια ( μετριόφρων πάντα) ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ;;;;Μίλα ....σκουλήκι!
Κατά τα άλλα παίζει να είναι η τοπ μέρα στη διατροφή σου! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!συνέχισε με τρέλα έτσι!
Και πάμε στο μαρουλάκι μας! Άκου λοιπόν μικρό μου μαρούλι! Με διαβητικό ιστορικό ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΟ ΣΚΕΤΟ!!!!!!! NEVER NEVER !! JAMAIS JAMAIS!! Το σκέτο φρούτο ανεβάζει στα ύψη την ινσουλίνη γι αυτό και η διαιτολόγος με αναγκάζει να τρώω πρωτεινη τύπου γιαούρτι και λίγους ξηρούς καρπούς μαζί! Για να κρατιέται σε μια ισορροπία η ινσουλίνη να μην κάνει ξαφνικά πάνω και κάτω! Γι αυτό καλά σου είπε η Πινκ μην έχεις εμπιστοσύνη στις διατροφικές συμβουλελς των γιατρών. Έχουν κάποιες γνώσεις αλλά όχι εκτενείς πάνω στη διατροφή! Γι αυτό και οι καλοί ενδοκρινολόγοι έχουν συνεργαζόμενο διατροφολόγο!
Ουφ τα είπα και τώρα θα ξαναγίνω γλυκιά που λέει κι ο Ψινάκης!
30-01-2015, 22:43 #5786
έλα ρε μπαμπούλα είχα τούλ άλλη μία εξίσου καλή μέρα. το χωριάτικο λουκάνικο είναι πολύ πολύ λίγο.μια γεύση.
καλέ θα μπερδευτεί το μαρουλενιώ. εγώ τα έχω ήδη χαμένα!
από την μία έχω κάνει την διατροφή για πολυκυστικές κ έτρωγα ένα σκέτο φρούτο ενδιάμεσα, κ κρατιόμουν έχανα κ κιλά ,αλλά μετά ήρθε η μεγάλη πείνα
από την άλλη κάπως πρέπει να περιοριστεί ο υδατάνθρακας.προβληματίστ� �καhttp://www.drawshop.com/graphics/147...ng-2598-35.jpg
θα συμφωνήσω με μπαμπούλα το αποφάσισα. κ νομίζω δν θα διαφωνήσει κ ο ενδοκρινολόγος. το καλύτερο είναι να φας το φρούτο με έστω 3-4 τεμ ξηροκάρπια κ μισό γιαούρτι ή λίγο γάλα.
30-01-2015, 23:02 #5787
Μπράβοοοοο! Πήρες την σωστή απόφαση!! You had your eureka moment girl που λέν και στο χωριό μου!! Πρόσεξε τώρα τη διαφορά! Αν φας φρούτο σκέτο εννοείται θα χάσεις αλλά το μέγεθος της πείνας στο επόμενο γεύμα θα είναι πολύ πολύ μεγάλο! Με λίγη πρωτείνη και ξηρους καρπούς δεν θα πεινάς τόσο πολύ στο επόμενο γεύμα άρα θα φας πιο μετρημένα και σωστά! Σε ένα άνθρωπο με ινσουλινοαντίσταση όπως η αφεντιά μου το σκέτο φρούτο δεν παίζει με την καμμία! Τίποτα φίλη το αποφάσισα είμαι η μπαμπούλας!! :regan::regan:
31-01-2015, 00:22 #5788
Besbab μου όπως πάντα με κάλυψες!! Μίλησες σοφά!! :P
Τα δικά μου τώρα, ετοιμαστείτε :P
9:40 2 φέτες ψωμί, 1 κ.σ. μέλι+1 κ.σ. ταχίνι
τζιμ 1,5 ώρα κροσφιτ (τα παιξα)
13:15 2 πορτοκάλια χυμό
15:00 κρεατόσουπα 150 γρ μοσχαράκι+120 γραμ πατάτα+ αρκετό ζουμί με λαχανικά+1/2 φέτα ψωμί
18:00 1 γιαούρτι 2%+1 σπιτική μπάρα
21:30 σε ταβέρνα μια μερίδα φιλέτο κοτόπουλο+το συνοδευτικό ρύζι (να ταν 3 κ.σ.)+πολλή σαλάτα μαρούλι/ρόκα μπαλσάμικο-μέλι+μερικά μανιτάρια ψητά+ 2 ποτηράκια κρασί
1 παγωτό χύμα 3 μπάλες μικρές (1 φορά το μήνα περίπου ίσως και πιο αραιά τρώω παγωτό)
Εντάξει για έξοδο καλά ήταν η υπερβολή ήταν το παγωτό!!
31-01-2015, 04:50 #5789
Originally posted by pink_90
Ματζουράνα εγώ την κάνω ως εξής την τηγανίτα: 1 αβγο, 2-3 κ.σ βρώμη, 1 μικρή μπανάνα, λιναρόσπορο, κανέλα όλα μαζί στο μουλτι και μετά στο τηγάνι για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Από εκεί κ πέρα βάζεις από πάνω ό,τι θέλεις, μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, σταφίδες κλπ
Originally posted by Besbab
Ματζουρανία παρόμοια είναι κι η δική μου συνταγή απλά εγώ βάζω μόνο ασπράδι από το αβγό και λίγο γάλα και προσθέτω στη βρώμη και λίγο λιναρόσπορο ή παπαρουνόσπορο!
Απλά θέλει φουλ αντικολλητικό τηγάνι γιατί κολλάει του θανάτου!!
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
Θα το δοκιμάσω!! :-)
31-01-2015, 10:39 #5790
Καλημερα στα παιδια!
Βλεπω καλες διατροφες και χαιρομαι... Μπραβο σε ολες σας!
Εγω παλι δεν θα ελεγα οτι τα παω καλα... Συνεχομενα υπερφαγικα, μου χουν κοστισει σε κιλα 3 μιας και εχω ανεβει ξανα στα 67... Αλλα δεν ειναι το προβλημα αυτο... το προβλημα παιδια ειναι οτι δυστυχως ειναι πολυ πιο δυσκολο κανεις να απαλαγει απο την υπερφαγια απο οσο νομιζει... η ψυχολογια παιζει πολυ πολυ μεγαλο ρολο... και μολις λιγακι πιεστεις, ανεξαρτητα της αιτιας, το μυαλο και η δομημενη συμπεριφορα του ξεσπαω σε φαγητο βγαινει ξανα...
Τρια χρονια τωρα, παλευω να ξεμαθω αυτη τη συμπεριφορα, τρια χρονια παλευω να αποσυνδεσω το συναισθημα απο το φαγητο και το συμπερασμα μου ειναι οτι καλως ή κακος θα περασουν πολλα χρονια ακομα για να το καταφερω, ασχετα απο το βαρος που ειμαι... που ειχα ή που εχω...
Τρια χρονια τωρα προσπαθω να αλλαξω εμενα και την σχεση μου με το φαγητο, αλλα αποδεικνυεται οτι η ισορροπια ειναι τεραστιο πραγμα και πολυ δυσκολο... Ξερω πως εχω κανει τεραστια βηματα μπροστα, ξερω πως εχω αλλαξει πολλα... αλλα κοριτσια μου, η διατροφικη διαταραχη (συναισθηματικη υπερφαγια) ειναι ακομα εκει, με υφεσεις και εξαρσεις... Δεν φοβαμαι αν θα παχυνω, λιγο με νοιαζει αυτο... Αυτο που με νοιαζει ειναι πως τελικα η κακη μου σχεση με το φαγητο θα μου θυμισει την παρουσια της οταν βρω τα σκουρα... Συμπερασμα, μαλλον και αυτη κομματι μου ειναι και ισως αν σταματησω να την μισω και την αγαπησω, αν καταλαβω οτι οπως αγαπαω τα καλα μου χαρακτηριστικα πρεπει να αγαπησω και τα κακα μου... ισως τοτε να γινει πιο ευκολο να ισορροπησω...
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή