Results 6,121 to 6,135 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
24-03-2015, 18:11 #6121
Η αλήθεια είναι πως κανονικά στο πρωινό μου πρέπει να τρώω κ ένα φρούτο για να ναι πλήρης τριάδα αλλά με τόσο που τρώω που να χωρέσει το έρμο. Και επειδή συνήθως φεύγω μετά για τζιμ κατευθείαν δεν μπορώ βαρυστομαχιάζω. Πάντως γενικά πρέπει να προτιμάμε τα λαχανικά και μάλιστα τα ινώδη (μαρούλι, αγγούρι κλπ κ όχι τόσο ντομάτα ας πούμε) σε σχέση με τα φρούτα γιατί προσφέρουν περίπου ίδιες βιταμίνες με τα φρούτα αλλά υπερτερούν σε κορεσμό κ έχουν λιγότερες θερμίδες κ όχι σάκχαρα. 1-2 φρούτα μέσα στη μέρα είναι υπερ-αρκετά.
- 25-03-2015, 00:14 #6122
Το δικό μου πρoγραμμα σήμερα ήταν το εξής:
10πμ. 3 μικρά ντακάκια, 2 φέτες τυρι, 1 φέτα γαλοπούλα, ένα μήλο
12μμ.Μια μπάρα δημητριακών κ ένα πορτοκάλι
3μμ. Μια αραβική με κοτόπουλο, ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα λάιτ
6.30μμ. 2 μπισκότα δημητριακών
10μμ. Σαλάτα λάχανο, 2 μικρά ντακακια, μισό κοτατζ και 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
Αυτά! Σήμερα παρήγγειλα κ το βιβλίο διατροφική νοημοσύνη!
25-03-2015, 00:44 #6123
Anna μια χαρά!! Τα πας πολύ καλά κ είσαι μόνο στην αρχή αυτής της διατροφής!! Η μόνη μου "παρατήρηση" απέφυγε συσκευασμένα προϊόντα όπως μπάρες, μπισκότα γιατί κρύβουν πολλή ζάχαρη κάτι που δε βοηθάει στην ισορροπία της γλυκόζης (ακόμη κ η γαλοπούλα έχει αν δεις τα συστατικά!)
Μανταμίτσααα στάσου μύγδαλααααα!!! χαχαχαχ
Εγώ σήμερα λόγω προγράμματος γυμναστικής δεν έκανα τριάδες σε όλα τα γεύματα γιατί πλέον κοιτάω τη διατροφή σε σχέση με τη γυμναστική μου κ με το αερόβιο αποφεύγω τους υδατάνθρακες εκείνες τις ώρες για να μη σταματήσω τις καύσεις.
12:00 2 φέτες ψωμί +1 κ.σ. μέλι+ 1 κ.σ. ταχίνι+ 1 κουπάρα γάλα
τζιμ ακήσεις βάρη στήθος+κοιλιακόύς/ραχιαίους
15:00 150 γρ σαρδέλα ψητή+150 γρ πατάτες γιαχνί (πως τα συνδύασα μη ρωτάτε :P )+ λίγο μπρόκολο
18:30 1 γιαούρτι 2%+1 μπανάνα+1 χούφτα καρύδια κ 3-4 κάσιους+ 3 κουτάκια σοκολάτα 96%
21:30 1 μεγάλη χούφτα στραγάλια
23:30 2 αβγά
θα πιω τώρα 1 ποτήρι γάλα
25-03-2015, 01:06 #6124
Πινκ τι εννοείς με τους υδατάνθρακες και οτι σταματάνε την καύση? Πότε πρέπει να τρώμε υδατάνθρακα πριν ή μετά την γυμναστική?
25-03-2015, 01:20 #6125
Αννα μου ανάλογα τι γυμναστική κάνεις! Άμα κάνεις βάρη θέλει υδατάνθρακα κ πριν κ μετά ειδικά για να αναπληρώσεις το γλυκογόνο που έχασες. Αν κάνεις αερόβιο κ μόνο θέλει όσο λιγότερο υδατάνθρακα πριν κ σίγουρα καθόλου μετά. Εγώ ειδικά αν κάνω πρωινή αερόβια δε τρώω υδατάνθρακα ούτε πριν ούτε μετά. Τρώω πριν ένα γιαούρτι κ μετά σκέτο αυγό. Αφού περάσει 1,5 ώρα από το τέλος της αερόβιας τρώω κανονικά τα γεύματα μου. Τώρα όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιον αρχάριο στη διατροφή και την άσκηση, ε; Μην αρχίσουμε να βλέπουμε το δέντρο και χάσουμε το δάσος!! Το μόνο που πρέπει πάντα να κρατάμε είναι να τρώμε οπωσδήποτε κάτι μετά την άσκηση για να μη μπαίνει το σώμα μας σε καταβολισμό κ καταστρέφει μυικές ίνες.
25-03-2015, 21:17 #6126
Χαιρετώ τα καλά μου τα κορίτσια,
π. 1 ποτήρι γάλα, τοστ με μαυρο ψωμί και κασέρι, 1 μπανάνα
δ. καφέ ελληνικό σκέτο, 2 ξερά συκα, 1 κουλουράκι κανέλας κρητικό
μ. 1 κομμάτι μπακαλιάρο, σκορδαλιά, πατζάρια, 1 ντολμαδάκι, λίγο ταραμά 1 φέταψωμι, 2 φλόκες
α. βράστα κι άστα
δε θα γίνω άνθρωπος... δε θα γίνω...
25-03-2015, 21:22 #6127
Μαρουλένια καλά είσαι, εμένα τα σημερινά δεν θα χωράνε σε μια σελίδα.. χαχαχαχα
25-03-2015, 21:35 #6128
κι εγώ για αυτό δεν έγραψα από το απογευματινό μέχρι και τώρα.... Μην το ρίξουμε το σαιτ κιολας..
25-03-2015, 21:47 #6129
Χαχαχα αμάν βρε κορίτσια!! Μην ανησυχείτε ούτε σαιτ πέφτει ούτε τίποτα!! Το πολύ πολύ να λιγουρευτούμε το κατιτίς μας :P
12:30 2 φέτες ψωμί +1 κ.σ. μέλι+ 1 κ.σ. ταχίνι+ 1 κουπάρα γάλα
15:30 1 χούφτα κάσιους
16:30 (έξω σε ταβέρνα) 1 μέτριο φαγκρί ψητό+1 μεγάλη σαλάτα μαρούλι, ρόκα, μανούρι, λίγα κρουτόν, σος μπαλσάμικο-μέλι+ 1 γαρίδα
18:30 1 ποτήρι κρασί
21:00 1 γιαούρτι 2%+6 κ.σ. ολ μπραν χωρίς ζάχαρη+1 μπανάνα
25-03-2015, 22:30 #6130
Χαιρετω τα κοριτσια παλια και νεα!!! Καλη αρχη στις καινουργιες καλη συνεχεια στις παλιες!!!
Πινκακι οπως παντα σταθερη αξια, με υπεροχες διατροφες
Για τις καινουργιες στο κλαμπ αποφυγετε οσο πιο πολυ μπορειτε τις επεξεργασμενες τροφες, μπαρες, δημητριακα, ψωμι ακομα κι αν λεει με ολικης αλεσης (εχει ζαχαρη αρκετη, συντηριτικα) και περιπου 45% λευκο αλευρι.... Καλυτερα ψωμι παξιμαδι με οσο το δυνατον λιγοτερη επεξεργασια! Προτειματε καθαρες τροφες, απαχη πρωτεινη (κοτοπουλο, γαλοπουλα, κουνελι, χοιρινο χωρις ορατο λιπος) το καλυτερο ειναι το κρεας αυτο καθεαυτο και οχι τυπου αλλαντικα (πολυ αλατι, αμυλο) αλλα αν δεν γινεται αλλιως προτειματε βραστα αλλαντικα με οσο το δυνατον περισοτερη αναλογια κρεατος. Απαχα τυρια (κοτατζ, κατικι) εχει γερμανικη αλυσιδα σουπερμαρκετ με αρκετα χαμηλες τιμες!!! Λαχανικα αφθονα και 1-2 φρουτα την ημερα. Ξηροι καρποι μεχρι μια με δυο χουφτιτσες την ημερα (ιδανικα 30-40 γρ μεγιστο)
Τα νεα μου τωρα.... Μετα απο μια μεγαλη περιπετεια με το εντερο μου, οπου το μονο που μπορουσα πρακτικα να φαω ηταν προτεινη (κοτοπουλο, ψαρι, κουνελι βραστα), καροτο και πατατα βραστα... οχι διατροφη δεν εκανα αλλα εκανα κορμαρα... Βεβαια μακαρι να ημουν στα παλια μου τα κιλα και ας μην ειχα χασει τιποτα παρα τον πονο και την ταλαιπωρια που εχω περασει.... απο τα 65 εχω παει στα 58 και μετραω τα κοκαλακια μου... Σταδιακα και με συνεργασια γαστρεντερολογου αρχιζω και βαζω σιγα σιγα σιγα τροφες οπως αχλαδακι (χωρις την φλουδα), μπανανουλα, ρυζακι και βρωμη... Ατιμο πραμα το εντερο κοριτσια οποτε δεν κανω τιποτα χωρις συμβουλη γιατρου γιατι πεδευτικα πολυ καιρο τωρα οποτε το παμε πολυ σταδιακα για να μην αντιδρασει και αυτο αποτομα ... Πολλες φυτικες ινες απο ψωμι γερμανικο που συνηθιζα και λατρευα να τρωω, μπροκολα, κουνουπιδια, ντοματες οξινα φρουτα, ξερα φρουτα και καρπους ακομα δεν... ελπιζω οτι σε κανα μηνα θα εχω επανελθει στα κανονικα μου γιατι πραγματικα μου χουν ληψει πολλες τροφες!!!
Φιλια σε ολες
25-03-2015, 23:18 #6131
Originally posted by nowwhat
Χαιρετω τα κοριτσια παλια και νεα!!! Καλη αρχη στις καινουργιες καλη συνεχεια στις παλιες!!!
Πινκακι οπως παντα σταθερη αξια, με υπεροχες διατροφες
Για τις καινουργιες στο κλαμπ αποφυγετε οσο πιο πολυ μπορειτε τις επεξεργασμενες τροφες, μπαρες, δημητριακα, ψωμι ακομα κι αν λεει με ολικης αλεσης (εχει ζαχαρη αρκετη, συντηριτικα) και περιπου 45% λευκο αλευρι.... Καλυτερα ψωμι παξιμαδι με οσο το δυνατον λιγοτερη επεξεργασια! Προτειματε καθαρες τροφες, απαχη πρωτεινη (κοτοπουλο, γαλοπουλα, κουνελι, χοιρινο χωρις ορατο λιπος) το καλυτερο ειναι το κρεας αυτο καθεαυτο και οχι τυπου αλλαντικα (πολυ αλατι, αμυλο) αλλα αν δεν γινεται αλλιως προτειματε βραστα αλλαντικα με οσο το δυνατον περισοτερη αναλογια κρεατος. Απαχα τυρια (κοτατζ, κατικι) εχει γερμανικη αλυσιδα σουπερμαρκετ με αρκετα χαμηλες τιμες!!! Λαχανικα αφθονα και 1-2 φρουτα την ημερα. Ξηροι καρποι μεχρι μια με δυο χουφτιτσες την ημερα (ιδανικα 30-40 γρ μεγιστο)
Τα νεα μου τωρα.... Μετα απο μια μεγαλη περιπετεια με το εντερο μου, οπου το μονο που μπορουσα πρακτικα να φαω ηταν προτεινη (κοτοπουλο, ψαρι, κουνελι βραστα), καροτο και πατατα βραστα... οχι διατροφη δεν εκανα αλλα εκανα κορμαρα... Βεβαια μακαρι να ημουν στα παλια μου τα κιλα και ας μην ειχα χασει τιποτα παρα τον πονο και την ταλαιπωρια που εχω περασει.... απο τα 65 εχω παει στα 58 και μετραω τα κοκαλακια μου... Σταδιακα και με συνεργασια γαστρεντερολογου αρχιζω και βαζω σιγα σιγα σιγα τροφες οπως αχλαδακι (χωρις την φλουδα), μπανανουλα, ρυζακι και βρωμη... Ατιμο πραμα το εντερο κοριτσια οποτε δεν κανω τιποτα χωρις συμβουλη γιατρου γιατι πεδευτικα πολυ καιρο τωρα οποτε το παμε πολυ σταδιακα για να μην αντιδρασει και αυτο αποτομα ... Πολλες φυτικες ινες απο ψωμι γερμανικο που συνηθιζα και λατρευα να τρωω, μπροκολα, κουνουπιδια, ντοματες οξινα φρουτα, ξερα φρουτα και καρπους ακομα δεν... ελπιζω οτι σε κανα μηνα θα εχω επανελθει στα κανονικα μου γιατι πραγματικα μου χουν ληψει πολλες τροφες!!!
Φιλια σε ολες
25-03-2015, 23:29 #6132
Αντε να γράψω και τα δικά μου δεν βαριέσαι. Λοιπον,
9πμ. 2 φετες ψωμί του τοστ με ταχίνι κ μέλι
12 μμ. Ενα κομμάτι κεικ μαμάς και ενα ξινομηλο
4μμ. ενα κομματι μπακαλιάρο, 2 κσ. σκορδαλιά, 1 κσ ταραμοσαλάτα, 3 κροκέτες μπακαλιάρου, μια πηρουνιά πατατες τηγανιτές αυτά μπορει να ξεχνάω και τίποτα..
7μμ. Ενα καφέ με γάλα και 2 μπισκότα δημητριακών
όπως καλά θα παρατηρήσατε δεν άγγιξα καν την σαλάτα το μεσημέρι.. :spin:
25-03-2015, 23:37 #6133
Now μου γλυκιά χαίρομαι που διάβασα νέα σου. Εύχομαι να τελειώσει σύντομα η ταλαιπωρία σου κ να επιστρέψεις πλήρως σε όλες τις ομάδες τροφών που αγαπάς. Περαστικά!!
Άννα δεν πειράζει κ αύριο μέρα είναι, σήμερα λίγο πολύ όλες φάγαμε το κατιτίς μας, ήταν κ γιορτή, το θέμα είναι τις καθημερινές τι κάνουμε
25-03-2015, 23:45 #6134
Τι ολες βρε πινκ, εσύ έφαγες σουπερ! Ψαράκι ψητό και σαλατούλα!! Μπράβο για την εγκράτεια! Από αύριο πάλι στην καθημερινότητα!!
25-03-2015, 23:53 #6135
Ευχαριστώ, σίγουρα έφαγα καλά για έξοδο και για γιορτή δε λέω το αντίθετο, αλλά θα μπορούσα π.χ. να φάω σκέτη σαλάτα χωρίς το μανούρι, τη σος κ τα κρουτον ας πούμε, όχι ότι νιώθω τύψεις ή κάτι τέτοιο το συγκρίνω καθαρά σε σχέση με το πως τρέφομαι τις άλλες μέρες
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή