Results 181 to 195 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
31-03-2011, 02:27 #181
Aρχισα κ γω τις τριαδες-δυαδες.
ΤΡΙΑΔΕς:3 ειδη τροφων
δυαδες:2 ειδη τροφων
Η ΘΕΩΡΙΑ:οταν στο πιατο μας εχουμε 3 ειδη τροφης αποτελουμενη απο 1)σαλατα 2)πρωτεινη 3)αμυλο ολικης αλεσεως η τριαδα αυτη βοηθαει στο να παρουμε τα απαραιτητα στοιχεια κ να νιωσουμε κορεσμο.Ετσι τα 3 βασικα γευματα πρωινο-μεσημεριανο-βραδυνο μπορουν να αποτελουνται π.χ.πρωι:Βρωμη(αμυλο),γαλα η γιαουρτι(πρωτεινη)κ φρουτα(φρεσκο οπως σαλατα)
Μεσημερι:Πρωτεινη-Αυγο η ψαρι η κρεας η συνδυασμος οσπριου με τυρι (αρα πρωτεινη)-Σαλατα-Αμυλο(μαυρο ρυζι η μακαρονια η μαυρο ψωμι)Οι τριαδες λοιπον ειναι καλο να τρωγονται ανα 5 η 6 ωρες Βραδυ:κατι αναλογο με το μεσημερι η το βραδυ.
Παμε τωρα στις δυαδες:Για να μην πειναμε κ να αισθανομαστε ευεξια ειναι χρησιμο να περνουμε απο τα γευματα μας ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ.Ο εγκεφαλος τρεφεται με γλυκοζη.Αν λοιπον στο ενδιαμεσο των 6 ωρων καθε 3 ωρες ταισουμε τον οργανισμο μας με ενα σνακ (δυαδα)αφενος ''ξεγελαμε''τον οργανισμο για να μη νοιωθει στερηση,αφετερου διατηρουμε τα επιπεδα ζακχαρου σταθερα κ νοιωθουμε κορεσμο.Αυτα τα σνακ οι δυαδες μπορει να ειναι:ενα φρουτο φρεσκο η ξερο με μια χουφτα ξηρους καρπους/μια μπαρα δημητριακων/λιγο παστελι με ενα δαμασκηνο/μπισκοτα digestive ολικης με ενα φρουτακι/κρισπιες ολικης κ.λ.π.Μη φανταστεις οτι ειναι δυσκολο γιατι μπαρες δημητριακων βρισκεις σε ολα τα περιπτερα.Εγω περνω μαζι μου σε μια τσεπη τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο 2 δαμασκηνα κ λιγα αμυγδαλα.Και η τελευταια μου ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:Μασαω αργα-εχει μεγαλη σημασια.
Μεριδες:Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον δειχτη -κ τα 2 χερια-κανεις ενα περιπου στρογγυλο σχημα.Αυτη ειναι η μεριδα σου του κρεατος.Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον παραμεσο, του ψαριου.Η σαλατα ειναι οση θελεις το τυρι οσο 3 δαχτυλα ενωμενα κ το αμυλο ενα φλυτζανι .Αυταααα!:starhit:
- 31-03-2011, 03:45 #182
Τιp:Αν μασησουμε αργα σιγουρα χορταινουμε.Αν σε 20 λεπτα απο το γευμα δεν εχουμε χορτασει εχουμε δικαιωμα να ξαναφαμε.
Και το πλεον αποενοχοποιητικο:Αν στη μεση της νυχτας μας πιασει λυσσα κακια κ σηκωθουμε απο το κρεβατι,μπορουμε να μασουλησουμε (αργα)3,4 αμυγδαλακια κ 1 δαμασκηνακι κ να ξανακοιμηθουμε.
Γιαουου!!!
31-03-2011, 08:27 #183
lessinggggg!!! πολύ χαίρομαι που είσαι εδώ!!!
σήμερα
2 φρυγανιες με φιλαδελφια και μαρμελάδα
1 φλ. γάλα
1 ποτήρι χυμό
μια χουφτα ξηρούς καρπους
κρεατόσουπα με λαχανικά
και ''πεπονάκι''
(κρέας +1 κουτάλα ζυμαρικό+1 κουτάλα ζωμό+1 καρότο)
3 πτι μπερ
1 ποτήρι χυμό
κρεατόσουπα από το μεσημέρι
31-03-2011, 11:08 #184
Originally posted by lessing
Η ΘΕΩΡΙΑ:οταν στο πιατο μας εχουμε 3 ειδη τροφης αποτελουμενη απο 1)σαλατα 2)πρωτεινη 3)αμυλο ολικης αλεσεως η τριαδα αυτη βοηθαει στο να παρουμε τα απαραιτητα στοιχεια κ να νιωσουμε κορεσμο.Ετσι τα 3 βασικα γευματα πρωινο-μεσημεριανο-βραδυνο μπορουν να αποτελουνται π.χ.πρωι:Βρωμη(αμυλο),γαλα η γιαουρτι(πρωτεινη)κ φρουτα(φρεσκο οπως σαλατα)
Μεσημερι:Πρωτεινη-Αυγο η ψαρι η κρεας η συνδυασμος οσπριου με τυρι (αρα πρωτεινη)-Σαλατα-Αμυλο(μαυρο ρυζι η μακαρονια η μαυρο ψωμι)Οι τριαδες λοιπον ειναι καλο να τρωγονται ανα 5 η 6 ωρες Βραδυ:κατι αναλογο με το μεσημερι η το βραδυ.
Παμε τωρα στις δυαδες:Για να μην πειναμε κ να αισθανομαστε ευεξια ειναι χρησιμο να περνουμε απο τα γευματα μας ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ.Ο εγκεφαλος τρεφεται με γλυκοζη.Αν λοιπον στο ενδιαμεσο των 6 ωρων καθε 3 ωρες ταισουμε τον οργανισμο μας με ενα σνακ (δυαδα)αφενος ''ξεγελαμε''τον οργανισμο για να μη νοιωθει στερηση,αφετερου διατηρουμε τα επιπεδα ζακχαρου σταθερα κ νοιωθουμε κορεσμο.Αυτα τα σνακ οι δυαδες μπορει να ειναι:ενα φρουτο φρεσκο η ξερο με μια χουφτα ξηρους καρπους/μια μπαρα δημητριακων/λιγο παστελι με ενα δαμασκηνο/μπισκοτα digestive ολικης με ενα φρουτακι/κρισπιες ολικης κ.λ.π.Μη φανταστεις οτι ειναι δυσκολο γιατι μπαρες δημητριακων βρισκεις σε ολα τα περιπτερα.Εγω περνω μαζι μου σε μια τσεπη τυλιγμενα σε αλουμινοχαρτο 2 δαμασκηνα κ λιγα αμυγδαλα.Και η τελευταια μου ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ:Μασαω αργα-εχει μεγαλη σημασια.
Μεριδες:Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον δειχτη -κ τα 2 χερια-κανεις ενα περιπου στρογγυλο σχημα.Αυτη ειναι η μεριδα σου του κρεατος.Ενωνοντας τον αντιχειρα με τον παραμεσο, του ψαριου.Η σαλατα ειναι οση θελεις το τυρι οσο 3 δαχτυλα ενωμενα κ το αμυλο ενα φλυτζανι .Αυταααα!:starhit:
31-03-2011, 11:33 #185
Originally posted by spaceride
Originally posted by lessing
1 γιαούρτι+1 μήλο+ ξηρους καρπους+ γλυκό?
31-03-2011, 11:41 #186
θα μπορουσε να ειναι κι αυτο
εγω παραδειγμα τρωω γιαουρτι με ξηρους καρπους
αποξηραμενα φρουτα (σταφιδες, συκο)
και τριβω και κουβερτουρα
επισης με την κουβερτουρα παει πολυ το πορτοκαλι
ολο αυτο το σνακ εχει πολυ μεγαλο αποτελεσμα και βιοχημικα αλλα και στην πεινα του βραδινου..Αρχιζεις και αναπροσαρμοζεις την πεινα σου στις πραγματικες ποσοστητες βραδινου..
31-03-2011, 11:49 #187
οκ σε ευχαριστω :roll:
31-03-2011, 13:26 #188
Παρακαλω, δεν κανει τπτ
ΥΓ οσο μακαβριο και να ακουστει τα κολυβα ειναι απο τα ιδανικα σνακ χαχαχα
31-03-2011, 14:11 #189
ασε γιατι τις προαλλες ημουν έτοιμη να αγοράσω στάρι να βρασω και κτλ κτλ.... και οπως ειχα κοντοσταθεί στο ράφι μπροστα... ενιωσα αυτό το μακαβριο που ανέφερες κι εσυ εκανα αναστροφή κ εφυγα χαχαχαχαχα... στο τσακ ημουν!!!
31-03-2011, 14:33 #190
μπραβο σου καλη συνεχεια!
μην τα παρατησεις!σκεψου τ αποτελεσματα!
:bisou:
01-04-2011, 00:51 #191
Originally posted by spaceride
Παρακαλω, δεν κανει τπτ
ΥΓ οσο μακαβριο και να ακουστει τα κολυβα ειναι απο τα ιδανικα σνακ χαχαχα
01-04-2011, 00:54 #192
Κολυβα που βρισκουμε;Υπαρχουν ετοιμα;Πως τα κανουμε;
01-04-2011, 00:56 #193
Τωρα εγω που απο τοτε που αρχισα τις 3αδες δεν πειναω καθολου κ τρωω με το ζορι τι να πω;Να ανησυχω; Ειναι περιεργο;
01-04-2011, 09:55 #194
οχι, προφανως δουλευει το συστημα
μπραβο λεεεεεεεεσσσσσσσσσσσσσσσσ σςςςςςςςςςςςςς :starhit:
κ ρια :starhit:
:roll:
01-04-2011, 14:44 #195
δουλευει δουλευει!!!!:starhit:
Αν κάνετε καμια πρωτοτυπη τριάδα ριχτε την εδω... χαμένη δε θα πάει !!!!
αυτό ας πούμε με το γιαούρτι κ την κουβερτούρα δεν το είχα σκεφτεί κ ειναι τέλειο!!!!
smart
:kiss:
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....