Results 211 to 225 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
03-04-2011, 17:44 #211Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Παιδια λατρευω ολους τους ολικης αλεσεως υδατανθρακες!!Ευγνωμωνω το Θεο η τη φυση που δημιουργησε τη βρωμη χα χα!Το μεγαλο μου ονειρο ειναι οταν χασω τα κιλα να σταματησω εντελως να τρωω πτωματα απο τα ζωακια δλδ.κρεας αλλα στην παρουσα επειδη θελει συνδιασμους για να γινει το ιδιο αμινοξυ της ζωικης πρωτεινης μου φαινεται λιγο δυσκολο.
Παρεπιπτοντως ξερει κανεις πως φτιαχνονται τα κολυβα;Γιατι εβρασα σιταρι εβαλα διαφορα αλλα δεν βγηκε σαν εκεινα τα ωραια που μας δινουν στις κηδειες.:dork:
- 03-04-2011, 17:54 #212Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Παιδια να προσθεσω οτι εχω κανει πολλες διαιτες στη ζωη μου και αυτη τη φορα εχω μεινει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΗ απο το ποσο δεν πειναω κ ποσο πληρης νοιωθω!
Ζητω η σεροτονινη!!!:kiss:
03-04-2011, 18:44 #213Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,266
Λιγη ακομα θεωρια:Η καταναλωση φαγητου προκαλει παραγωγη γλυκοζης στο αιμα.Συγχρονως στο παγκρεας παραγεται μια ορμονη η ινσουλινη η οποια εχει την ικανοτητα να μεταφερει τη γλυκοζη απο το αιμα στα κυτταρα κ να την μετατρεπει σε ενεργεια.Ο παραπανω μηχανισμος διεξαγεται εξολοκληρου στο αιμα.Ταυτοχρονα πραγματοποιειται κ ενας αλλος μηχανισμος αυτη τη φορα στον εγκεφαλο.Η ινσουλινη που παραγεται στο παγκρεας μαζι με τη βοηθεια 3 αλλων θρεπτικων στοιχειων.
1)αμινοξεα(που βρισκουμε τα μισα απαραιτητα στα γαλακτοκομικα προιοντα κ τα αλλα μισα στα πληρη δημητριακα)
2)βιταμινη Σε που χρησιμοποιειται ως καταλυτης(που αφθονει στα λαχανικα,τα φρουτα κ τους φρεσκους χυμους)και
3)βιταμινες του συμπλεγματος Β κ κυριως βιταμινη Β6(πυριδοξινη)(που βρισκουμε στα πληρη δημητριακα.στους αψητους ξηρους καρπους.κ.α.)παραγουν στον εγκεφαλο μια ουσια,τη Σεροτονινη,η οποια ειναι υπευθυνη για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Η μια ειναι η ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ Κ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στον οργανισμο κ η αλλη το ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ, δηλαδη με απλα λογια το χορτασμα.
Το παραπανω συστημα παραγωγης Σεροτονινης ειναι διαταραγμενο στα ατομα που εχουν κανει πολλες προσπαθειες να χασουν βαρος,μακροχρονιες διαιτες κ κυριως ανορθοδοξες διαιτες.Για να επανελθει σε φυσιολογικη λειτουργια το συστημα μηχανισμου Πεινας κ Κορεσμου απαιτουνται περισσοτερο απο 2 μηνες σωστης διατροφης.
Οταν η παραγωγη Σεροτονινης ειναι μειωμενη προκαλουνται στο ατομο δυσαρεστα συμπτωματα οπως νευρα,αυπνια,αγχος,στρες,πα ρατεταμενη πεινα.Στην αντιθετη περιπτωση οταν καποιος εχει καταναλωσει διλπασια ποσοτητα φαγητουτοτε ως συνεπεια εμφανιζεται αυξημενη παραγωγη Σεροτονονης και παλι εχουμε διαταραχη η οποια εκδηλωνεται με υπνηλια,κακη διαθεση και καταθλιψη.Ταυτοχρονα η περισσεια γλυκοζης στο αιμαμεταφερεται κ αποθηκευεται στα λιποκυταρα.
Ολες οι πρωτεινικες διαιτες,οι διαιτες μονοφαγιας,οι διαιτες με υποκαταστατα γευματος συμβαλλουν στην πληρη αποδιοργανωση του συγκεκριμενου μηχανισμου,δλδ.το στομαχι ειναι χορτατο αλλα το μυαλο πειναει.
03-04-2011, 20:24 #214Senior Member
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
βράζεις το σιτάρι όχι νιανιά να κρατάει λίγο και το απλώνεις να στεγνώσει,συνήθως το βράζουν από το προηγούμενο βράδυ.Μετά το ανακατεύεις με λίγη άχνη ζάχαρη,καρύδια,αμύγδαλα,ρό� �ια,λίγο μαιντανό,τριμμένη φρυγανιά ή τέλος πάντων ότι από όλα αυτά θέλειςOriginally posted by lessing
Παρεπιπτοντως ξερει κανεις πως φτιαχνονται τα κολυβα;Γιατι εβρασα σιταρι εβαλα διαφορα αλλα δεν βγηκε σαν εκεινα τα ωραια που μας δινουν στις κηδειες.:dork:
επίσης να συμφωνήσω πως τα κόλυβα είναι πολύ μιάμ μιάμ :smilegrin:
03-04-2011, 22:28 #215Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 663
Επισης να προσθεσουμε τη διαταραχη σε ατομα που παιρνουν ssri's (ορισμενα αντικαταθλιπτικα) επειδη οδηγουν στη σταδιακη απευαισθητοποιηση των υποδοχεων σεροτονινης. Ειναι κατι αναλογο με αυτους που παρουσιαζουν ινσουλινοαντισταση. Επιπλεον, οι συνδιασμοι που περιγραφεις βοηθουν και στην εξισορροπιση του σακχαρου σου μεσα στην ημερα χωρις μεγαλες αυξομειωσεις. Μεγαλη αυξομειωση = περισσεια ινσουλινης στο αιμα κατα τη διαρκεια του υπογλυκαιμικου rebound = μεγαλυτερος ρυθμος λιπογενεσης. Γτ η ινσουλινη εκτος απο τη σεροτονινη και τη μεταφορα γλυκοζης ειναι και υπευθυνη για την εναρξη της διαδικασιας λιπογενεσης.Originally posted by lessing
Λιγη ακομα θεωρια:Η καταναλωση φαγητου προκαλει παραγωγη γλυκοζης στο αιμα.Συγχρονως στο παγκρεας παραγεται μια ορμονη η ινσουλινη η οποια εχει την ικανοτητα να μεταφερει τη γλυκοζη απο το αιμα στα κυτταρα κ να την μετατρεπει σε ενεργεια.Ο παραπανω μηχανισμος διεξαγεται εξολοκληρου στο αιμα.Ταυτοχρονα πραγματοποιειται κ ενας αλλος μηχανισμος αυτη τη φορα στον εγκεφαλο.Η ινσουλινη που παραγεται στο παγκρεας μαζι με τη βοηθεια 3 αλλων θρεπτικων στοιχειων.
1)αμινοξεα(που βρισκουμε τα μισα απαραιτητα στα γαλακτοκομικα προιοντα κ τα αλλα μισα στα πληρη δημητριακα)
2)βιταμινη Σε που χρησιμοποιειται ως καταλυτης(που αφθονει στα λαχανικα,τα φρουτα κ τους φρεσκους χυμους)και
3)βιταμινες του συμπλεγματος Β κ κυριως βιταμινη Β6(πυριδοξινη)(που βρισκουμε στα πληρη δημητριακα.στους αψητους ξηρους καρπους.κ.α.)παραγουν στον εγκεφαλο μια ουσια,τη Σεροτονινη,η οποια ειναι υπευθυνη για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.Η μια ειναι η ΨΥΧΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ Κ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στον οργανισμο κ η αλλη το ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ, δηλαδη με απλα λογια το χορτασμα.
Το παραπανω συστημα παραγωγης Σεροτονινης ειναι διαταραγμενο στα ατομα που εχουν κανει πολλες προσπαθειες να χασουν βαρος,μακροχρονιες διαιτες κ κυριως ανορθοδοξες διαιτες.Για να επανελθει σε φυσιολογικη λειτουργια το συστημα μηχανισμου Πεινας κ Κορεσμου απαιτουνται περισσοτερο απο 2 μηνες σωστης διατροφης.
Οταν η παραγωγη Σεροτονινης ειναι μειωμενη προκαλουνται στο ατομο δυσαρεστα συμπτωματα οπως νευρα,αυπνια,αγχος,στρες,πα ρατεταμενη πεινα.Στην αντιθετη περιπτωση οταν καποιος εχει καταναλωσει διλπασια ποσοτητα φαγητουτοτε ως συνεπεια εμφανιζεται αυξημενη παραγωγη Σεροτονονης και παλι εχουμε διαταραχη η οποια εκδηλωνεται με υπνηλια,κακη διαθεση και καταθλιψη.Ταυτοχρονα η περισσεια γλυκοζης στο αιμαμεταφερεται κ αποθηκευεται στα λιποκυταρα.
Ολες οι πρωτεινικες διαιτες,οι διαιτες μονοφαγιας,οι διαιτες με υποκαταστατα γευματος συμβαλλουν στην πληρη αποδιοργανωση του συγκεκριμενου μηχανισμου,δλδ.το στομαχι ειναι χορτατο αλλα το μυαλο πειναει.
03-04-2011, 22:31 #216Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 663
ισως η κρυσταλικη ζαχαρη ή η μαυρη να ειναι λιγο καλυτερη γτ η αχνη λασπωνειOriginally posted by aggeloydaki
βράζεις το σιτάρι όχι νιανιά να κρατάει λίγο και το απλώνεις να στεγνώσει,συνήθως το βράζουν από το προηγούμενο βράδυ.Μετά το ανακατεύεις με λίγη άχνη ζάχαρη,καρύδια,αμύγδαλα,ρό� �ια,λίγο μαιντανό,τριμμένη φρυγανιά ή τέλος πάντων ότι από όλα αυτά θέλειςOriginally posted by lessing
Παρεπιπτοντως ξερει κανεις πως φτιαχνονται τα κολυβα;Γιατι εβρασα σιταρι εβαλα διαφορα αλλα δεν βγηκε σαν εκεινα τα ωραια που μας δινουν στις κηδειες.:dork:
επίσης να συμφωνήσω πως τα κόλυβα είναι πολύ μιάμ μιάμ :smilegrin:
03-04-2011, 23:37 #217Senior Member
- Join Date
- Dec 2002
- Location
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
- Posts
- 1,698
σπέις μου αν το σιτάρι έχει στεγνώσει είναι οκ και η άχνη ,βασικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη μια χαρά είναι
αααα επίσης αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι καβουρδισμένο ή άνευ !
04-04-2011, 01:00 #218Senior Member
- Join Date
- Mar 2007
- Posts
- 510
1 αυγο , 1 φετα ψωμι , 1 ποτηρι χυμο
Μπριζολα με χυλοπιτες κοκκινιστες , ντοματοσαλατα
1 μπανανα , 3 καρυδια
Τοστ με νουνου 11% και παιδικη παριζα , ντοματοσαλατα
04-04-2011, 11:17 #219Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 663
Σουσαμι απαραιτητο για μένα!!! Καβορδισμενο και μετα κοπανημενο στο γουδι να βγαλει ολες τις μυρωδιες τουOriginally posted by aggeloydaki
σπέις μου αν το σιτάρι έχει στεγνώσει είναι οκ και η άχνη ,βασικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη μια χαρά είναι
αααα επίσης αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι καβουρδισμένο ή άνευ !
04-04-2011, 11:32 #220Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
θε λεγα να μην το βρασεις αποβραδις παντως , γιατι θα χασεις κιλακια καπως πιο γρηγορα απ το αναμενομενο.... οχι με πολυ ευχαριστο τροπο ομως...
το βραζουνς αποβραδις οταν προκειται για καζανια κ ειναι δυσκολο να στραγγιξει...
εκτος απο τριμμενους ξηρους καρπους μπορεις να βαλεις κ λιγη τριμμενη φρυγανια , οπωσδηποτε κανελα,ζαχαρη κρυσταλλικη ψηφιζω κι εγω,καβουρντισμενο σουσαμι κ αν δεν εχεις γουδι κανει κ το μπλεντερακι,ααααα, φυσικα λιγο αλατακι (ΛΙΓΟ!!)....μμμμμ...αυτα θυμαμαι τωρα ..
04-04-2011, 11:34 #221Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 663
απαραιτητα επισης ροδι και λιγο μαιντανο
04-04-2011, 11:42 #222Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
και για να ανακεφαλαιωσουμε η μειωμενη σεροτονινη οδηγει στο φαγητο ε?
(επισημαινω......:P)
04-04-2011, 11:52 #223Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 663
Ο μηχανισμος της πεινας ειναι απο εκεινους τους βιολογικους μηχανισμους με τεραστιο βιοχημικο υποβαθρο αλλα σχεδον απολυτη συναισθηματικη εκφραση. Δηλ. ενω μπορει να συμβαινουν ολα αυτα με την ινσουλινη, τη σεροτονινη κτλ εμεις αυτο που καταλαβαινουμε στο τελος ειναι απλα εκνευρισμος, κοπωση, ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης. Ελλειψη σεροτονινης λοιπον οδηγει σε αυτα. Ελλειψη σε πολλααααα αλλα οδηγουν στην πεινα και αν φτασουμε να δουμε και την αναζητηση τροφης τοτε μπαινουν ακομα περισσοτεροι παραγοντες
04-04-2011, 12:06 #224Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 2,527
λιγο το χεις εσυ να νιωθεις εκνευρισμο, κοπωση κ ελλειψη αυτοσυγκεντρωσης?
κ αν ειχες μια ελπιδα να αντιμετωπισεις την ελλειψη των πολλωωωωωωωων αλλων, μαλλον τη χανεις ...
04-04-2011, 12:11 #225Senior Member
- Join Date
- Sep 2010
- Posts
- 663
Καθολου λιγο..Ειναι βασικο σημαδι για την αναζητηση τροφης.. Αλλα εχει την παγιδα να μπερδευομαστε με αλλα πραγματα που μας προκαλουν τα αντιστοιχα συναισθηματα..


Reply With Quote


Aπώλεια συντρόφου
29-10-2025, 15:30 in Απώλεια, Πένθος