Results 2,236 to 2,250 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
07-03-2012, 10:37 #2236
Καλημέρα κι από μένα!!!
Είμαι στο γραφείο επιτέλους!!!
ανυπομονώ να νιώσω πάλι δυνατή όπως παλιά!
αγγελάκι μου εγώ αυτό που ξέρω για τα χόρτα είναι ότι ναι μεν θεωρείται λαχανικό-σαλάτα δηλαδή- αλλά ότι επειδή σε σχέση με άλλα λαχανικά έχει πολύ περισσότερους υδατάνθρακες δεν χρειάζεται να το συνοδεύουμε με αμυλούχες τροφές, όπως μακαρόνια, ρύζι κτλ. Ξέρω δηλαδή ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι με πρωτείνη, π.χ. ψάρι
βέβαια, ελπίζω η Έλλη μας να το θυμηθεί στο ραντεβού και να ρωτήσει τον καλό κυριούλη!!!!
επίσης αυτό που ξέρω για μετά την προπόνηση είναι ότι ο οργανισμός έχει πολύ ανάγκη από θρεπτικά συστατικά!
θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τι έχω διαβάσει αλλά και πάλι ελπίζω η Έλλη μας να μας διαφωτίσει!
ότι επειδή οι μυς έχουν κάψει όλο το γλυκογόνο που βρίσκεται στους μυς, έχει αρχίσει η έκκριση ινσουλίνης και πέφτει το ζάχαρο για να μας κάνει να φάμε....εκείνη τη στιγμή χρειαζόμαστε απλούς υδατάνθρακες και όχι σύνθετους γιατί η ανάγκη σε ενέργεια και "δομικά υλικά" είναι αυξημένη...
το γλυκογόνο των μυών δυστυχώς δεν καλύπτεται από τα φρούτα(το γλυκογόνο που παίρνουμε απ'τα φρούτα αποθηκεύεται στο συκώτι)....
ψάξτε το κι εσείς στο ιντερνετ
κι εγώ μόλις βρω ευκαιρία θα βρω κάποιο άρθρο να σας ποστάρω!
- 07-03-2012, 10:39 #2237
Originally posted by ~aggelaki~
η zouzouka πρεπει να χει φαει τρελο χωσιμο για να μη λεει ουτε μια καλημερα!!!
αγγελάκι θα σου πω εγώ μυστικά για "χτίσιμο".... :wink2::wink1:
07-03-2012, 10:40 #2238
ʼλμα μου και Αγγελάκι μου συγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά μάλλον σκ@τά αποτελέσματα θα έχω :lol:
Βασικά η ζυγαριά μου δεν λέει τίποτα αλλά δεν δίνω και σημασία, σημασία δίνω στο πως νιώθω και δεν βλέπω κάτι να έχει αλλάξει σημαντικά, το πολύ πολύ να έχω χάσει τους πόντους που είχα βάλει τον προηγούμενο μήνα. Δεν ξέρω ορισμένες φορές θυμώνω με το σώμα μου που αντιδράει με αυτόν τον τρόπο από την άλλη λέω υπομονή το έχω ταλαιπωρήσει πολύ και χρειάζεται ισορροπία και ηρεμία. ουφ λίγο ακόμη υπομονή και θα γίνω ΒΟΥΔΑΣ!!!!!! :lol:
Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι έχω πολύ λίγο καιρό που έχω αυξήσει το γυμναστήριο και έχω μειώσει αυτά που τρώω. Τον επόμενο μήνα αν καταφέρω να συνεχίσω έτσι πιστεύω θα δω αποτελέσματα
Αγγελάκι μου ναι ειδικά κάτω από τις χθεσινές συνθήκες η μέρα μου με ικανοποίησε πλήρως και εμένα, είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα χθεσινά μου! και ας έφαγα και τρεις κιοφτέδες (τηγανιτούς!)!
07-03-2012, 10:41 #2239
Μαράκι μου και εγώ από το πρωί δεν μπορούσα να μπω στο φάτσαμπουκ
, μόλις μπήκα!
07-03-2012, 11:14 #2240
Καλημέρα,λοιπον χθες το βραδυ απαντησα στην ερωτηση σου Eli αλλα σημερα το διέγραψα.Θα αγνόησω γιατι γίνεται ολο αυτο και σημερα ειναι καινουργια μερα και ας δουμε τι θα γινει.(Αν δεν εχεις δει την απαντηση και θες ακόμη να ξερεις πες μου και θα στειλω μυνημα)
¨για τωρα: μισο γάλα σοκολάτας (ακομη να καταφερω να το πιω αλλα πειτε οτι θα γινει)
το φαγητο της μαμάς για μεσημεριανο ( φασολακι η μακαρονια) δεν μπορώ..
οπότε θα δουμε..
07-03-2012, 11:15 #2241
Καλημέρα ζουζούκα!
Βασικά από διατροφή σε συνδυασμό με προπόνηση - έντονη γυμναστική δηλώνω άγνοια :wow:, θα ρωτήσω μερικά πράγματα παραπάνω σήμερα να ενημερωθώ και εγώ σχετικά. Απλά εγώ αυτό που κάνω όταν τελειώνω από το γυμναστήριο είναι να τρώω συνήθως μία ελληνική μπάρα που με καλύπτει πολύ και έχει αποξηραμένα φρούτα με ξηρούς καρπούς, αλλά αυτό εσένα αγγελάκι μου ξέρω ότι δεν σε βολεύει. Θα μάθω σχετικά και θα σας πω. Ζουζούκα δώσε μας και εσύ τα φώτα σου μιας και το έχεις ψάξει παραπάνω
07-03-2012, 11:30 #2242
Originally posted by anne2
Καλημέρα,λοιπον χθες το βραδυ απαντησα στην ερωτηση σου Eli αλλα σημερα το διέγραψα.Θα αγνόησω γιατι γίνεται ολο αυτο και σημερα ειναι καινουργια μερα και ας δουμε τι θα γινει.(Αν δεν εχεις δει την απαντηση και θες ακόμη να ξερεις πες μου και θα στειλω μυνημα)
¨για τωρα: μισο γάλα σοκολάτας (ακομη να καταφερω να το πιω αλλα πειτε οτι θα γινει)
το φαγητο της μαμάς για μεσημεριανο ( φασολακι η μακαρονια) δεν μπορώ..
οπότε θα δουμε...
Καταρχήν μπράβο σου που τόλμησες να κεράσεις τον εαυτό σου ένα ζεστό κακάοχθες το βράδυ και σήμερα το πρωί
. Είναι καλό έστω και αν σε έκανε να νιώσεις κάπως περίεργα. Το μυαλό μας παίζει παιχνίδια και πολλές φορές με την διαταραχή η αλήθεια διαστρεβλώνεται μέσα μας. Όσο για το νεράκι προσπάθησε λίγο λίγο να το πίνεις κάθε μέρα ώστε να μην πάθεις αφυδάτωση και να μην κάνεις και κατακρατήσεις.
Θα σου πρότεινα για το μεσημεριανό να φας λίγο πρωτεΐνη μιας και το σώμα σου σίγουρα την χρειάζεται για τα οστά σου και το μυικό σου ιστό, οπότε προσπάθησε να φας λίγο από το φαγητό της μαμάς με λίγο τυράκι ή τόνο αν κατεβαίνει πιο εύκολα.
Όσο για τους γονείς σου σίγουρα μπορεί να κάνω λάθος μιας και δεν σας ξέρω, οπότε να με συγχωρέσεις αν λέω και πράγματα που δεν ισχύουν απλά προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μας είναι δύσκολο να σε βοηθήσουμε αν δεν μας δώσεις μία εικόνα της ζωής σου και της καθημερινότητας σου. Ωστόσο αν δεν μπορείς ή δεν νιώθεις έτοιμη να εκτεθείς όπως είχα πει και παραπάνω δεν πειράζει θα τα λέμε σιγά σιγά. Ή με ένα u2u αν νιώθεις πιο άνετα.
Όλα τα κορίτσια που γράφουμε τακτικά στο φόρουμ και έχουμε βοηθηθεί σημαντικά ομολογώ, έχουμε εκθέσει αρκετά εκτενώς το πρόβλημα μας σχετικά με την διατροφή μας και τις σχέσεις μας ειδικά με τους γονείς μας. Δυστυχώς οι διατροφικές διαταραχές γεννιούνται συνήθως μέσα στην εφηβεία και το οικογενειακό περιβάλλον και ειδικά οι σχέσεις μας με τους γονείς μας παίζουν τον ύστατο ρόλο.
07-03-2012, 11:43 #2243
Δεν μπορω μεσημεριάνο Eli,κι ακόμη το γάλα σοκολάτας δεν το τελείωσα.Με κοιτάει και το κοιτάω!! Μεχρι να το πιω..
Καταλαβαινω,και δεν εχω κάτι να σου συγχωρέσω,δεν μαλωσάμε καλέ
Τα u2u ειναι πιο άνετα γι'αυτα τα θέματα,σιγουρα..
07-03-2012, 11:43 #2244
ʼννα σου ποστάρω ένα παλιότερο ποστ μου. Πρώτον για να με γνωρίσεις καλύτερα αλλά και για να δεις πόσο επηρεάστηκα εγώ προσωπικά από την οικογένεια μου. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από το τι έχω βιώσει στις οικογενειακές μου σχέσεις.
Originally posted by Eli
Καλημέρα!
Αγγελάκι μου πως είσαι σήμερα καλή μου; Αυτά τα σχόλια που λες τα έχω ακούσει κατά κόρον και εγώ από την οικογένεια μου και από τους γονείς μου, κυρίως από την μαμά μου και από την γιαγιά μου! Δυστυχώς οι γονείς μας μιας και δεν ξέρουν πως να χειριστούν τις αδυναμίες μας νομίζουν ότι με το να μας τσιγκλάνε με τέτοια σχόλια θα μας κάνουν πιο ευσυνείδητες και ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα πεισμώσουμε και θα το βουλώσουμε και δεν θα τρώμεuzzled:. Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν
. Οι γονείς μου εμένα και οι δύο είναι φυσιοολογικοί στο βάρος τους αλλά το παλεύουν με υγιεινή διατροφή εδώ και χρόνια και με αρκετή άσκηση. Όταν καλοκαιριάζει ειδικά η θάλασσα είναι το αγαπημένο τους, μπαίνουν μέσα και ξεχνάνε να βγουν! Η γιαγιά μου που έχει και αυτή ψύχωση με το να είναι αδύνατη αν και δυσκολεύεται πίνει κάθε μέρα αφέψημα από φύλλα Αλεξανδρείας! :shocked2: Δηλαδή ουσιαστικά χρησιμοποιεί φυσικό καθαρτικό καθημερινά! Πλέον έχει αδρανίσει το έντερο της και δεν μπορεί να πάει τουαλέτα αν δεν πιει το αφέψημα. Η θεία μου η αδερφή του πατέρα μου χτυπιόταν και χτυπιέται χρόνια τώρα σε γυμναστήρια, είναι στέκα και πολύ γραμμωμένη παρόλο που πλέον είναι άνω των 50. Βέβαια μάλλον από την επιβράρυνση από τα βάρη γιατί έκανε και μπόντι μπίλντιγκ έχει σοβαρό πρόβλημα με την σπονδυλική της στήλη και έχει φοβερούς πόνους. Ο άντρας της είναι ορθορεξικός και για ένα διάστημα πέρασε και από ανορεξία και τρώει μόνο απόλυτα υγιεινές τροφές σε σημείο να μην μπορεί να λειτουργήσει κοινωνικά. Ο Θείος μου ο αδερφός του πατέρα μου κάνει τζόκινγκ κάθε μέρα είναι και αυτός αδύνατός και όταν βάζει κιλά κάνει πρωτεινικές δίαιτες. Όλο το σόι του πατέρα μου όπως καταλαβαίνετε έχει τάση να βάζει κιλά και όλοι τους σε κάποια φάση της ζωής τους είχαν βάλει κιλά τα οποία και έχασαν και μετά γίνανε πολύ υστερικοί με την διατήρησή τους!
Εγώ και η αδερφή μου πάντα είχαμε πρόβλημα με την διαχείριση του βάρους μας και είχαμε περιτά κιλά. Φαντάσου τώρα Αγγελάκι μου τι γινόταν όταν το Πάσχα βρισκόμασταν όλοι μαζί για τις γιορτές! Φοβερός ψυχολογικός πόλεμος μιλάμε! Ακόμη θυμώνω που δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτές τις καταστάσεις και απλά κατέβαζα το κεφάλι και άκουγα όλα εκείνα τα υποτιμητικά σχόλια...Ακόμη και όταν τα σχόλια δεν ήταν υποτιμητικά όλοι είχαν να μας δώσουν μία συμβουλή για το πως να χάσουμε βάρος και πολλές κουβέντες περιφέρονταν γύρω από το θέμα βάρος και κιλά! Σκέτη κόλαση ένα πράμα....
07-03-2012, 11:56 #2245
Κατάλαβα.Και δεν ξέρω τι να πω
uzzled: Το μονό που ξέρω ειναι οτι με ότι συμβαινει γύρω μας θα γράφαμε βιβλίο!
07-03-2012, 12:44 #2246
Πράγματι ʼννα μου αν μαζευόμασταν και μοιραζόμασταν εμπειρίες είμαι σίγουρη ότι όχι βιβλίο αλλά ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια θα γράφαμε!!:lol:
Απλά ήθελα να σου δείξω ότι όλοι τραβάμε το ζόρι μας με τα οικογενειακά μας και ότι αυτά είναι που μας επηρεάζουν κατά πολύ στο να αναπτύξουμε διατροφικές διαταραχές, μαζί βέβαια με τα σκουπίδια που μας βομβαρδίζουν από τα ΜΜΕ περί εξωτερικής εικόνας.
07-03-2012, 14:14 #2247
Κορίτσια θα σας διαβάσω αργότερα απλά θέλω να πω στο Elaki καλά αποτελέσματα με το διαιτολόγο κ δεν θέλω απαισιοδοξίες!!!
07-03-2012, 14:24 #2248
Ευχαριστώ για την θετική σας ενέργεια και μακάρι να είναι καλά τα νέα :starhit::starhit::starhit:
Πάντως η ζυγαριά είναι κολλημένη και μου την έχει δώσει λίγο σήμερα αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι γιατί δεν έχει νόημα. Γιατί ένα ριμάδι νούμερο να επηρεάζει τόσο την ψυχολογία μας γμτ!!! Ευτυχώς έχω καταφέρει να απομονώνω τέτοιες σκέψεις και να αντιλαμβάνομαι ότι είναι λάθος, οπότε να μην επηρεάζουν την διατροφή μου. Παρόλα αυτά με ενοχλεί
Τώρα πλέον δουλεύω στο μυαλό μου και κάτι άλλο. Κάνω σενάρια με το μυαλό μου να ξεφορτωθώ την ζυγαριά μου. Καμιά φορά φαντασιώνομαι ότι την πετάω! Ρε παιδιά τι τον θέλουμε τον διάολο μέσα στο σπίτι μας; Εξάλλου δεν έχει και κανένα νόημα! Στο κάτω κάτω έχω παντελόνια για να μετρήσω το σώμα μου αν έχω βάλει ή έχω χάσει. Γιατί τόση ανασφάλεια;;;;;
07-03-2012, 15:31 #2249
Πετα την,χωρις πλακα!! σημασια εχει το πως νιωθεις εσυ, ελη μου, κανενα νουμερο. Η λιπομετρηση μαλιστα! Εκεινο το νουμερο εχει καποιο νοημα, αλλα η ζυγαρια δεν εχει να πει τιποτα απολυτως,πραγματικα. Ακομα και καθε 2 βδομαδες να ζυγιζεσαι παλι δεν μπορεις να συγκρινεις γιατι αναλογα και με τις μερες του κυκλου υπαρχει διαφορα στα υγρα στο σωμα.. εγω ζυγιζομαι,ετσι ναχαμε να λεγαμε, αλλα δεν με επηρεαζει καθολου πλεον το νουμερο..και να μη ζυγιζομαι ποτε δεν αγχωνομαι,ουτε ειμαι περιεργη για το τι θα ελεγε μια ζυγαρια. εκει που ειμαι φοιτητρια τον τελευταιο χρονο δεν ειχα καθολου και δεν με χαλασε καθολου! εκει συνηθισα στο να μην ζυγιζομαι κιολας.. Για μενα κριτηριο ειναι το πως νιωθω το σωμα μου, αν νιωθω φουσκωμενη ή πρησμενη για καποιο λογο με κανει να μην αισθανομαι καθολου καλα και απλα σκεφτομαι τι ηταν αυτο που με πειραξε στην διατροφη μου. δεν θα παω να ζυγιστω ή να προσπαθησω να χασω κιλα ας πουμε. Χαρισε την καπου, αλλιως πεταξε την.. θα νιωσεις πολυ ομορφα!!!
Εχεις δικιο οτι εχεις λιγο καιρο μονο που μειωσες λιγακι το βραδυνο σου και αυξησες τη δραστηριοτητα, ισως και να μην εχεις τρελες διαφορες, απλα πλεον εχεις μπει σε τελειο δρομο και νομιζουμε οτι θα εχεις θεαματικα αποτελεσματα!! οπως και να χει, αν συνεχισεις ετσι να εισαι χαρουμενη και δραστηρια καθε μερα θα νιωθεις και πιο θεα!!! σε φιλω και περιμενουμε νεακια:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:
07-03-2012, 15:40 #2250
σημερα εφαγα παλι φακες και νιωθω οτι δεν ειναι αυτες το προβλημα! και το εντοπισα ποιο ηταν..Πιθανοτατα τον ανανα δεν μπορει να τον πεψει καλα ο οργανισμος μου. και χθες και προχθες εφαγα στο σνακ πριν το μεσημεριανο. το εχω παθει κ αλλες φορες και υποπτευομουνα τον ανανα.. πιστευα οτι επειδη εχει καποια ενζυμα απαραιτητα για την πεψη , οτι ειναι καλος γενικα. Μαλλον εμενα δεν μου ταιριαζει! καλυτερα να μην τρωω ανανα παρα φακες παντως!!
Σου χω κι αλλη ερωτηση Ελακι!! γραψτα σε ενα σκονακι να μην τα ξεχασεις!!:smilegrin:
Μια φιλη μου μου ειπε προχθες οτι το βραδυ το καλυτερο ειναι να τρωμε ο,τι φαγαμε και το μεσημερι σε πιο μικρη ποσοτητα γιατι λεει εχουν παραχθει ηδη τα ενζυμα που ειναι απαραιτητα για την πεψη του και χωνευεται πολυ πιο ευκολα απο κατι αλλο. Ρωτα αν ισχυει ή αν για το μεταβολισμο ειναι καλυτερο κατι καινουργιο,για να δουλεψει πιο πολυ ο οργανισμος.. Αυτα!! τι ωρα θα επιστρεψεις σπιτι?εχεις και ζουμπα τυχερουλα??
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή