Results 2,776 to 2,790 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
07-05-2012, 09:07 #2776
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες!
Περάσατε ωραία το σ/κ σας?
Εμένα το σ/κ μου διατροφικά, κύλησε τέλεια, παρ' όλο που δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό διότι χθές ήμουν
όλη την ημέρα έξω και επειδή είμαι ακόμη στην αρχή δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο μπορώ να το ελέγξω.
Όμως όλα πήγαν μια χάρα, είχα εφοδιαστεί με τα σνακ μου στην τσάντα μου και φρόντιζα μονίμως να πίνω νεράκι (άλλες φορές το ξεχνούσα τελείως).
Και το αποτέλεσμα όλων αυτών το είδα το πρωί στη ζυγαριά μου και πήρα μια τεράστια χαρά και δύναμη για να συνεχίσω.
Γιατί σήμερα είναι μόλις μια εβδομάδα αφ΄ότου ξεκίνησα να τρέφομαι έτσι.
Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι, ούτε να παίρνουν τα μυαλά μου αέρα, το ξέρω ότι δεν θα έχω κάθε βδομάδα παρόμοια απώλεια.
Όμως πραγμάτικα πιστεύω ότι έχω κάνει μια πολύ καλή αρχή.
- 07-05-2012, 09:19 #2777
Originally posted by alexan972
Σε άλλη φάση θα ήμουν τρισευτυχισμένη αλλά τώρα που είπα να μπω σε ένα πρόγραμμα, και που πράγματι μου άρεσε που έκανα αυτή τη διατροφή δεν θέλω να το χαλάσω, το έχω πάρει πολύ ζεστά. ʼσε που άμα δεν πεινάω αισθάνομαι ότι δεν θα χάσω γιατί δεν κάνω δίαιτα.
Είναι κάτι φυσιολογικό που θα περάσει; Σας έχει τύχει;
Alexan μου αυτό που λες, πραγματικά δεν το έχω πάθει ποτέ γιατί στα τόσα χρόνια (και είναι πολλά) που ταλαιπωρούμαι με δίαιτες πάντα πεινούσα γιατί πάντα οι δίαιτες ήταν στερητικές.
Ακόμη και με αυτό που κάνουμε τώρα τις πρώτες μέρες μπορώ να πω ότι πεινούσα λίγο...χωρίς βέβαια να φτάνω στο σημείο να λυσσάω όπως άλλες φορές. Μετά το πρώτο πενθήμερο όμως άρχισε κάπως να στρώνει η κατάσταση και τώρα περνάει το τρίωρο χωρίς να ζορίζομαι ιδιαίτερα.
Προσπάθησε να τρως αυτά που πρέπει κάθε φορά, αλλά να τα τρως σε μικρότερες ποσότητες. Μην παραλείπεις όμως κανένα γεύμα. Τώρα που πάμε να τον στρώσουμε τον οργανισμό μας και να τον βάλουμε στο σωστό δρόμο, το να μην παραλείπουμε γεύματα νομίζω είναι πολύ σημαντικό.
Γνώμη μου πάντα.
07-05-2012, 12:00 #2778
Ναι, Έρι μου, έχεις δίκιο, το ξέρω γιατί θεωρώ αυτό που κάνουμε πρώτα θεραπεία και μετά διαίτα.
Προσπαθώ να τρώω έστω ένα δαμάσκηνο και ένα καρύδι στα σνακ και βλέπουμε. Τι να πω, ίσως φταίει η πανσέληνος!
Χθες τελικά έφαγα μια μπάρα δημητριακών και ένα δαμάσκηνο αποξ. το απόγευμα και το βράδυ την υπόλοιπη σαλάτα. Λίγο πιο αργά έφαγα και ένα ακτινίδιο με 3 φράουλες, οπότε είμαι ΟΚ νομίζω.
Σήμερα έφαγα τη φρυγανιά μου με 1 φ.τυρί του τοστ + 2 δαμάσκηνα για πρωινό και 1 φρυγανιά της Εlite με καστανή ζάχαρη - κανέλλα (πολύ ωραία, δοκιμάστε την, είναι σαν να τρως γλυκό), 1 δαμάσκηνο και 2 φουντούκια για σνακ.
Υπολογίζω φασόλια μαυρομάτικα χαλούμι, ελιές και σαλάτα για το μεσημέρι.
Απόγευμα 2 μπισκότα μικρά, 1 ακτινίδιο, 3 φράουλες.
Βράδυ: 2 φ. ψωμί του τοστ σε σάντουιτσ με αυγό βραστό, 1 φ. τυρί του τοστ, μουστάρδα, κάπαρη και σαλάτα.
Μπράβο σου για την απώλεια κοριτσάκι, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις να κατεβαίνει, άντε και στα δικά μας!! :thumbup:
07-05-2012, 19:48 #2779
Καλησπέρα κοριτσακια μου.. κατ' αρχην Ερη και Αλεξάνδρα καλωσ ορίσατε στο τοπικ.. εγω χθες ξέφυγα λιγακι γιατί εφαγα από fast food το βραδυ αλλά προτίμησα γυρο κοτόπουλο αντί για χοιρινό και αρκεστηκα στην μια πίτα..
κατα τα αλλα καλά..
Ελλη, τι κανεις κοπέλα μου?? γυρισες από το ταξίδι σου?
Αλεξάνδρα πολύ ωραια η ιδεα σου με τη φρυγανιά -ζαχαρη κια κανελλα.. θα το δοκιμασω σιγουρα
07-05-2012, 20:44 #2780
Καλησπερα σας...! ειμαι καινουρια στο φορουμ και αντιμετωπιζω κι εγω το ιδιο προβλημα εδω και αρκετα χρονια, πιο εντονα ομως τον τελευταιο χρονο, με ατελειωτους εμετους..μου αρεσε ιδιαιτερα αυτο το θεμα και πηρα πολλες ιδεες με τα 3ωρα γευματα! μπορω να πω οτι εχω ελαττωσει σηματικα τα βουλιμικα. alexan εχω κι εγω το θεμα που λες, αλλα σε μενα μαλλον οφειλεται στο οτι παιρνω και φαρμακευτικη αγωγη..παντως με 3 μπουκιες νιωθω οτι εχω φουσκωσει...προσπαθω να τα τηρω ομως. καλη συνεχεια σε ολους!!!
07-05-2012, 23:11 #2781
Γειά σας!
Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που μπορώ να πω ότι δεν αισθάνθηκα καθόλου πείνα. Δεν παρέλειψα όμως τίποτα, ευτυχώς.
Ας γράψω τα σημερινά μου:
Πρωί ~ Γάλα με άλπεν μούσλι, ξηρούς καρπούς και goji berries
Σνακ ~ 1 μπανάνα και 1 κουλουράκι με σπανάκι
Μεσημέρι ~ Φασολάδα, πατζαροσαλάτα ξυδάτη, πιπεριά φλωρίνης ψητή, 3 δάχτυλα φέτα, 1 μικρό παξιμαδάκι
Σνακ ~ 1 ξινόμηλο και 1 μπάρα άλπεν λάιτ
Βράδυ ~ 1 τοστ με τυρι, γαλοπούλα, φέτες ντομάτας και αγγουριού + 1 φέτα ανανά αποξηραμένο.
Νερό πολύ, 3-3,5 λίτρα.
08-05-2012, 07:12 #2782
Καλημέρα σε όλες (και όλους, αν έχουμε
uzzled: )! Magdalena ευχαριστούμε πολύ για το καλωσόρισμα! Και με τη σειρά μου καλωσορίζω την lulu! Σου εύχομαι καλή αρχή στην προσπάθειά σου! Θα δεις ότι αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ ευκολότερο να τηρηθεί, και κατά βάση αυτό που εγώ νιώθω είναι ότι με απενοχοποιεί σχετικά με το φαγητό, κάτι που για μένα λειτουργούσε σαν φαύλος κύκλος γιατί πολλές φορες έτρωγα από αντίδραση γιατί δεν έπρεπε να φάω. Καλή επιτυχία λοιπόν!
Για μένα σήμερα είναι κάπως δύσκολη μέρα και οι επόμενες επίσης, θα έχω μαστόρους στο σπίτι γιατί πρέπει να αλλάξω όλα τα πλακάκια του σπιτιού που έχουν φουσκώσει (και δεν έχω χειρότερο από το να έχω μαστόρους όλη μέρα στα πόδια μου). Οπότε δεν ξέρω πώς και που θα κινηθώ διατροφικά γιατί δεν θα μπορώ να μαγειρέψω, αλλά θα προσπαθήσω να μην ξεφύγω ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.
Φιλιά, καλή μέρα να έχουμε!!
09-05-2012, 19:20 #2783
Γειά χαρά κορίτσια, ελπίζω να είστε όλες καλά!
Ας γράψω τα χθεσινά μου, μιας και δεν πρόλαβα χθες..
Πρωί ~ Γάλα με μούσλι, μια κουτ. αμύγδαλα λεπτοκομμένα, κράνμπερυς
Σνακ ~ 1 μπανάνα και ένα κουλουράκι σπάνακι
Μεσημέρι ~ 3 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο λεμονάτο, λίγο ρύζι, παντζαροσαλάτα και πιπερία ξυδάτη
Σνακ ~ 1 ξινόμηλο και μια χούφτα άψητους ξηρούς καρπούς
Βράδυ ~ 1 πίτα αράβικη με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, αγγουράκι και πιπεριά + 3 ξερά δαμάσκηνα
Νερό όπως πάντα πολύ.
Σήμερα:
Πρωί ~ Γάλα με μούσλι και τα υπόλοιπα όπως χθες
Σνακ ~ Μπανάνα και κουλουράκι σπανάκι
Μεσημέρι ~ Αράκα με λίγη πατάτα, φέτα, παντζαροσαλάτα
Σνακ ~ 5-6 φράουλες + 1 μπάρα της κέλογκς με πορτοκάλι-σοκολάτα
Αυτά για την ώρα..το βράδυ θα δούμε, αν δεν πεινάσω ιδιαίτερα με βλέπω για κανένα γιαουρτάκι, με όλα τα συνοδευτικά του βεβαίως βεβαίως! :spin:
10-05-2012, 00:45 #2784
Καλησπέρα και από εμένα!
Επέστρεψα χθες το βραδάκι και προσπαθώ να μπω σε κλίμα διατροφής. Πήγα και σούπερ μάρκετ και έκανα τα απαραίτητα ψώνια μου. Σήμερα η μέρα ευτυχώς κύλησε πολύ καλά. Εδώ και μία βδομάδα όμως διατροφικά δεν τα πήγα καλά. Συνέπεσε και το ταξίδι οπότε έχασα την μπάλα. Βασικά ήθελα κιόλας... Τεσπα αδιαθέτησα σήμερα και νιώθω σαν μία στρόγγυλη μπάλα! :lol:
Ελπίζω να μην έχω πάρει βάρος και νιώθω πως δεν το έχω αποφύγει. Προς το παρόν αποφεύγω την ζυγαριά μου μιας και ότι και να δείξει δεν θα είναι καλό γιατί έχω τρελό πρήξιμο. Επικεντρώνομαι στην διατροφή μου και προχωράω. Θα παλέψω να πάω και γυμναστήριο αν και δεν έχω καθόλου διάθεση. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη χιχιχιχι το ίδιο ισχύει και με το γυμναστήριο.
Έρι και Αλεξάνδρα τα πάτε περίφημα! Μπράβο σας και καλή σας συνέχεια!
Μαγδαλενάκι μου γύρισα και μάλιστα πέρασα υπέροχα!
Πάντως σήμερα στο σούπερ μάρκετ είχα γέλιο μιας και λιγουρευόμουν τα φρούτα και τα λαχανικά και ότι έχει να κάνει με υγιεινά τρόφιμα και έκανα όνειρα για όμορφα ελαφριά γεύματα λες και ονειρευόμουν πίτσες και καρμπονάρες :lol:
Είναι υπέροχο το πως το σώμα μου αποζητά και πάλι να του φέρω την ισορροπία και πλέον το βρίσκω απολαυστικό και ευχάριστο. :thumbup:
10-05-2012, 12:27 #2785
Κορίτσια καλημερα!
Έλη μου welcome back και με το καλό να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα!
Για όσες έχουν διαβάσει το βιβλίο ''Διατροφική Νοήμοσυνη'' του Ζουμπανέα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.
Κάπου ανάφερεται το συμπλήρωμα τρυπτοφάνης 5ΗΤΡ.
Γνωρίζετε κάτι σχετικά με αυτο?
10-05-2012, 12:43 #2786
Καλώς μας ήρθες και πάλι Έλι μου! Μην στεναχωριέσαι που δεν κράτησες πολύ το πρόγραμμα, εξάλλου αν έχω καταλάβει καλά ένα από τα βασικά καλά του είναι ότι μας απενοχοποιεί σε σχέση με το φαγητό. Είναι αδύνατον να κατέστρεψες σε 5 μέρες ό,τι έχτιζες τόσους μήνες. Κι αν τώρα αισθάνεσαι φουσκωμένη και πρησμένη είμαι σίγουρη ότι είναι παροδικό και σύντομα θα επανέλθεις! Εξάλλου το σημαντικότερο είναι ότι έκανες προγραμματισμό στο μυαλό σου και άλλαξε mode και τώρα αντί για μακαρονάδες ονειρεύεσαι σαλάτες!! :lol:
Ξεκίνα πάλι με την Ζούμπα, κι εγώ την έχω αφήσει αυτή την εβδομάδα ένεκα οι εργασίες στο σπίτι και κάτι εργασίες στο μεταπτυχιακό, αλλά από Δευτέρα ξεκινάω πάλι δριμύτερη!
Ζούμπα + Ζουμπανέας = respect!! :roll:
10-05-2012, 13:01 #2787
Καλώς σας βρήκα τσούπρες!
Έρη μου η τριπτοφάνη είναι αμινοξί και είναι ο πρόδρομος της σεροτονίνης. Αυτό γνωρίζω μόνο και πως από την διατροφή μας την λαμβάνουμε από τροφές πρωτεϊνικές και σε συνδυασμό με τον υδατάνθρακα βοηθάμε να πάει η σεροτονίνη στον εγκέφαλο. Σε ότι αφορά το συμπλήρωμα δεν ξέρω ούτε πως λαμβάνεται, αλλά ούτε και πότε ενδείκνυται. Ο διατροφολόγος μου πάντως δεν μου πρότεινε να λάβω τέτοιου είδους συμπλήρωμα. Μου ζήτησε να λάβω καλές πολυβιταμίνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και κατά καιρούς και προβιοτικά. Όσο για την σεροτονίνη προφανώς πιστεύει ότι είμαι ικανή να την παράγω με φυσικό τρόπο.
Πιστεύω ότι ένα τέτοιο συμπλήρωμα θα ενδείκνυται σε άτομα με καταθλιπτικές τάσεις, μιας και η ανεπαρκή παραγωγή σεροτονίνης σε έναν οργανισμό προκαλεί κατάθλιψη. Επειδή όμως και η βουλιμία συνδέεται με κατάθλιψη και με μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης, προφανώς για αυτό το λόγο ενδείκνυνται και για τους βουλιμικούς. Αλλά αυτό θεωρώ ότι ισχύει σε δύσκολες περιπτώσεις παχύσαρκων ατόμων ή ατόμων με νευρική βουλιμία.
10-05-2012, 13:04 #2788
Originally posted by Eli
Καλώς σας βρήκα τσούπρες!
Έρη μου η τριπτοφάνη είναι αμινοξί και είναι ο πρόδρομος της σεροτονίνης. Αυτό γνωρίζω μόνο και πως από την διατροφή μας την λαμβάνουμε από τροφές πρωτεϊνικές και σε συνδυασμό με τον υδατάνθρακα βοηθάμε να πάει η σεροτονίνη στον εγκέφαλο. Σε ότι αφορά το συμπλήρωμα δεν ξέρω ούτε πως λαμβάνεται, αλλά ούτε και πότε ενδείκνυται. Ο διατροφολόγος μου πάντως δεν μου πρότεινε να λάβω τέτοιου είδους συμπλήρωμα. Μου ζήτησε να λάβω καλές πολυβιταμίνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και κατά καιρούς και προβιοτικά. Όσο για την σεροτονίνη προφανώς πιστεύει ότι είμαι ικανή να την παράγω με φυσικό τρόπο.
Έλη μου σ' ευχαριστώ πολύ!
10-05-2012, 18:28 #2789
Γεια σας κορίτσια!
Προσπαθώ και εγω να επανέλθω σε ενα πρόγραμμα όσον αφορα τη διατροφή μου.. οπως εχω ήδη αναφερει σε άλλο τόπικ το βαρος μου αυτη τη στιγμή είναι 60 κιλά με ύψος 1,65.. Θεωρω ότι είμαι κανονική σύμφωνα πάντα με το σωματότυπο που εχω..αχλάδι..το συνηθισμένο των γυναικών
Το λαθος που έκανα την εβδομαδα που διανύουμε ήταν που δεν έπαιρνα κατι για ενδιαμεσο σνακ το πρωί στη δουλειά μου..από αυριο θα το εφαρμόσω και πάλι. απλά τωρα που ο καιρός άλλαξε τι μπορώ να κουβαλάω στην τσάντα μου ως "δεκατιανό" ας πουμε??
10-05-2012, 19:09 #2790
Μαγδαλενάκι μου το all time classic για εμένα ειδικά το καλοκαίρι με την ζέστη είναι ανάλατοι ξηροί καρποί (1 - 2 κ.σ.) και αποξηραμένα φρούτα ή χυμός. Αν βέβαια έχεις την άνεση να συντηρήσεις φρέσκα φρούτα στο γραφείο τόσο το καλύτερο! Μπορείς να έχεις μόνιμα ένα ταπεράκι με ξηρούς καρπούς, ή με μπάρες δημητριακών, ή με μπισκότα βρώμης και να έχεις και τα φρουτάκια σου τα αποξηραμένα ή τα φρέσκα στο ψυγείο και να κάνεις επιλογές. Αν όμως είσαι λιχούδα όπως εγώ π.χ. :lol: παίρνε κάθε μέρα την μερίδα που σου αναλογεί σε σνακ μαζί σου και θα είσαι οκ.
Φόβος για λύσσα
29-08-2025, 04:40 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)