Results 4,501 to 4,515 of 6392
Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
-
26-03-2013, 19:25 #4501
Originally posted by nowwhat
Ευχαριστω Ελλη θα ψαξω εδω να δω μηπως και βρω αυτα τα μπεριες να δοκιμασω...
Να ρωτησω και κατι αλλο που παντα το χα απορια στα 3ωρα... εγω ας πουμε μετα το γευμα στο ενδιαμεσο του τριωρου δηλαδη θα πινω κανα καφε (αυτος με γαλα+γλυκαντικο).. κανα τσαι, τηλιο, λουιζα, χαμομηλι(αυτα σκετα)... δεν εχει να κανει ομως σωστα ? λεω μηπως το γαλα στον καφε κανει τπτ... (καλα θα μου πεις μην κολλας στην λεπτομερεια...) αλλα ειπα να το ρωτησω...
Όσο για τα γλυκαντικά θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιείς καστανή ζάχαρη ή μέλι ή στέβια που είναι πιο φυσικά γλυκαντικά και όχι ασπαρτάμη και άλλα σχετικά. Η ασπαρτάμη φαίνεται να εντείνει τις υπερφαγικές τάσεις, είναι μία εντελώς άγνωστη ουσία για το σώμα σου και δεν ξέρει τι να την κάνει... όπως είπα και πιο πάνω όσο πιο κοντά στην φύση είναι αυτά που τρώμε τόσο πιο καλά θα λειτουργεί και το σώμα μας.
Εγώ προσωπικά πλέον έχω κόψει και τη ζάχαρη, βάζω μέλι στον καφέ μου και στα ροφήματα μου, πάντα με μέτρο εννοείται (δεν ξεπερνάω τα 2κουτ. του γλυκού την ημέρα). Θέλω να ξαναδοκιμάσω στέβια η αλήθεια είναι αλλά θυμάμαι ότι δεν μου άρεσε η γεύση της την τελευταία φορά που δοκίμασα.
- 26-03-2013, 19:36 #4502
Originally posted by Eli
Μαρή δεν έφαγες πολύ χθες! Στο μυαλό σου είναι :P
Έφαγες απίστευτα μετρημένα στο τραπέζι, ουσιαστικά έφαγες μία μερίδα πρωτεΐνη, 1 φέτα ψωμί, τη σαλάτα σου και 2 μπουκιές μεζέ!
Όχι απλά δεν θα έπρεπε να αγχώνεσαι αλλά θα έπρεπε να λες και πολλά συγχαρητήρια στον εαυτό σου! Εγώ πάντως σου βγάζω το καπέλο και ξαναλέω να χαλαρώσεις γιατί πλησιάζεις τους δύο μήνες και σε θέλω ντούρα για την συνέχεια!!!
Επίσης έκανες ένα απίστευτα ελαφρύ βραδινό, που ισοσταθμίζει το λίγο πιο πλούσιο μεσημεριανό σου. Έκανες κανονικά τη διατροφή σου για μένα χωρίς καν να αποκλίνεις. Μου φαίνεται ότι χόρτασε τόσο το μάτι σου από αυτά που έβλεπες στο τραπέζι που νόμιζες ότι τα έφαγες κιόλας, φάτε μάτια ψάρια ένα πράμα :lol:
Πάντως σημερα εκανα πολυ γυμναστικη και το κατευχαριστηθηκα!!
26-03-2013, 19:45 #4503
Καμιά φορά Πινκ μου βοηθάει να σημειώνουμε τι τρώμε μόνο και μόνο για να καταλάβουμε αν όντως έχουμε φάει πολύ ή όχι. Τις περισσότερες φορές νομίζουμε ότι έχουμε φάει πολύ και όταν τα βλέπουμε γραμμένα καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν. Αυτό έπαθες εσύ χθες, με την λογική ότι τελικά έφαγες και πράγματα που δεν είχες υπολογίσει στο μυαλό σου. Αυτό όμως θα συμβαίνει πάντα όταν βγαίνεις έξω για φαγητό. Όσο όμως κρατάς μία στάση όπως η χθεσινή δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα! Ακόμη και αν έτρωγες και γλυκάκι και πάλι δεν θα είχες κάνει έγκλημα. Αφού όμως μπορούσες να πεις το όχι καλά έκανες, θα το φας άλλη στιγμή που θα το απολαύσεις πιο πολύ
26-03-2013, 20:13 #4504
Ελη στεβια χρεισιμοποιω και ναι εχει γευση και αλλιωνει λιγο τον καφε ... (οποτε δεν ειναι η ιδεα σου, εχει οντος γευση) καπως με το γαλα καλυπτεται... το μελι δεν με γλυκιζει μεσα σε ροφημα
το θελω γλυκοοοοο 3 καψουλακια στεβια ανα καφε βαζω να φανταστεις...
26-03-2013, 22:39 #4505
Ελη μου συμφωνώ και πάλι σε όσα λες...η καταγραφή και ας είναι λίγο βαρετή κάποιες φορές βοηθάει πολυ!!
27-03-2013, 08:56 #4506
Καλημέρα
Now άρα καλα θυμάμαι, οποτε άστο καλύτερα γιατί προτιμώ να πικρίζει λίγο ο καφές μου παρά να έχω τη γεύση αυτή της στέβια :regan:
Τα χθεσινά μου:
Πρωινό 9.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 1κ.σ. ξηροί καρποί
Πρόγευμα 15.00: 1/2 μπανάνα, 1μπισκότο βρώμης (άργησα γιατί είχα λιπομέτρηση και έπρεπε να είμαι νηστική)
Γεύμα 16.30: 2 αυγά μάτια χωρίς λάδι, 1 φέτα πολύσπορο, 1 φέτα μοτσαρέλα, πράσινη σαλάτα (αγγούρι, πιπεριά, αβοκάντο, κρεμμύδι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο)
Απόγευμα 19.00: 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό, 1κ.σ. ξηροι καρποί
Βραδινό 22.00: 2 βολβοί πατζάρια και χόρτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 3δαχτ. φέτα
Καλημέρα σε όλους!
27-03-2013, 09:12 #4507
Καλημερα, καλημερα
Τα χθεσινα
12:15 2 φ γαλοπουλα+1 αχλαδ+1παξιμαδακι κριθινο
04:15 Ομελετα(1 αυγο+1 ασπραδι+μανιταρια+πιπερια)+ χορτα 1κ.γ λαδι+1παξ κριθινο (το αργησα μια ωριτσα γιατι ημουν εκτος σπιτιου)
07:15 1 γιαουρτι+6 αμυγδαλα
10:15: Χορτα βραστα+ 1 κομ μπακαλιαρο ψητο+ 5 ελιες+1/2 φετα γερμανικο ψωμι
12:15: 5 αμυγδαλα (δεν πολυπειναγα, αλλα δεν ηθελα να παω για υπνο χωρις το σνακ μου, τι αφου το δικαιουμε να μην το φαω??? στο φαι λεμε ναι, χαχαχαχαχα, επειδη αν περιμενα τριωρο θα πηγαινε αργα ο υπνος το κανα στο 2ωρο)
27-03-2013, 09:22 #4508
καλημερουδια!
τα δικα μου χθεσινα
10:00
ποριτζ με γαλα και 2κσ βρωμη κσ λιναροσπορο κανελα
1 μανταρινι
12:30
1 πρασινο μηλο
10 αμυγδαλα (τελικα νομιζω τα ξηροκαρπια σε αυτη την ποσοτητα με πεινανε πολυ γρηγορα)
15:00
τονοσαλατα με μπολικο λαχανο 1 τονο σε νερο 1κσ λαδι 2 κρισπις και
1 μικρο κομματι μπακαλιαρο πλακυ (να μην παει χαμενος)
18:30
κλασικα κρεμουλα βρωμοκεικ 1 πρασινο μηλο
22:00
τονοσαλατα οπως το μεσημερι (χωρις τον μπακαλιαρο)
23:00
1 σοκολατακι sweet&balance (16gr) το εκοβα ψιχουλο-ψιχουλο και το αφηνα να λιωνει αργααα-αργααα
27-03-2013, 09:28 #4509
@Pink οχι απλα βοηθαει να καταγραφουμε τι τρωμε... εμενα αυτο ηταν που με βοηθησε σε ολη την πορεια γιατι την αρχισα και την συνεχιζω μονη μου. Ακομα και τα υπερφαγικα καταγραφω και διπλα γραφω και τους λογους που ξεσπασα στο φαγητο (βαρεμαρα, νευρα, κακος καιρος και ελλειψη ασκησης, στεναχωρια κτλ)
Αυτο με βοηθησε αρκετα ποιες ηταν εκεινες οι συνθηκες που μου πυροδοτουσαν υπερφαγια και να διαχειριζομαι οσο το δυνατον μπορουσα καλυτερα τα συναισθηματα μου.
Για παραδειγμα, υπερφαγικο που πυροδοτηται απο ντροπαλοτητα και αμηχανια εχω ενα χρονο να κανω (απο αλλες αιτιες εχω κανει προσφατως) Πολλες φορες οταν ημουν σε παρεα αγνωστη για μενα, ή οταν ενιωθα αμηχανα σε ενα τραπεζι για να μην πολυμιλαω ετρωγα... και ενιωθα ακομα πιο ντροπη και πηγαινε λεγωντας. Τωρα αν δω οτι η παρεα μου προκαλει αμηχανια και γενικα δεν πολυπερναω καλα... βρισκω μια δικαιολογια (για να μην ειμαι αγενης) και αποχωρω. Στον εαυτο μου ομως ειμαι ξεκαθαρη, δεν περναω καλα, δεν θα με καταπιεσω για να φανω το καλο παιδι, απλα αυτη η παρεα δεν μου ταιριαζει δεν γινεται να μας ταιριαζουν και ν αρεσουμε σε ολους. Οποτε αντι να τρεπομαι κ να ξεσπαω στο φαγητο ή στο τσιγαρο... την κανω με ελαφρα και περναω τον χρονο μου με κατι που με ευχαριστει ... :bouncy:
27-03-2013, 09:40 #4510
Καλημέρα κορίτσια!
Φλώρα ήθελα να σε ρωτήσω για τη κρέμα που φτιάχνεις με ζελατίνη. Εγώ έχω σκόνη ζελατίνης και δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Μπορώ δηλαδή να βάλω μιλκο με ζελατίνη και θα βγει κρεμοζελέ σοκολάτας; Αν το ξεφορμάρω θα στέκεται ή είναι πιο κρεμώδες;
Μπορείς να μου πεις και την αναλογία; Αχ συγγνώμη αν σε έπρηξα!:barfy:
27-03-2013, 09:44 #4511
Καλημέρα
Βρε κορίτσια ρίξτε μια ματιά στο χθεσινό διατροφολόγιο μου και πείτε μου αν μπορείτε.
10:00 γάλα με 2 κγ καφε+2 δισκία ασπαρτάμη και 2 κσ πίτουρο βρώμης πόριτζ
12:00 ένα ποτήρι χυμό ανανά
14:00 ένα μανταρίνι
16:00 2 καλαμάκια κοτόπουλο με μία τομάτα
18:00 ένα μήλο
21:00 σαλάτα καρότο με ένα αυγό βραστό, 2 φέτες μίλνερ και μία φέτα πολύσπορο ψωμί του τοστ
και ήπια και πάνω απο ένα λίτρο νερό.
σήμερα ζυγίστηκα και με δείχνει 300 γραμμάρια παραπάνω. Είναι φυσιολογικό ή κάτι δεν κάνω καλά και θα αρχίσω να παίρνω; Να θυμίσω οτι για 1,5 χρόνο (μπορεί και παραπάνω) είχα κόψει ψωμί και φρούτα και σπάνια έτρωγα σαλάτα. Οι μέρες ήταν ή ντουκάν καθαρή πρωτεινη ή όλη μέρα μόνο γλυκά.
27-03-2013, 10:15 #4512
Ασημενια μπορεις να πηξεις οτιδηποτε αρκει πρωτα να το ζεστανεις πολυ καλα, μουλιαζεις την ζελατινη οπως γραφει στις οδηγιες του κουτου, θερμαινεις 1/2 λιτρο (για ενα φακελακι ζελατινη σκονη) υγρου, μιλκο στην συγκεκριμενη περιπτωση, να καιει και μετα το ριχνεις στην μουλιασμενη ζελατινη και ανακατευεις να ομογενοποιηθει καλα. μοιραζεις σε μπολακια και βαζεις στο ψυγειο. εκει θα πηξει σε 2-3 ωρες... οταν ξεφορμαρεις στεκεται σαν πανακοτα.
δεν με πριζεις καθολου... εγω τελευται το εχω εξελιξει λιγο, μπορει να βαλω στο γαλα και 1 κρεμωδες τυρι χαμηλων λιπαρων και 1-2 αυγαα χτυπημενα. επειδη ομως μπορει να κοψει το αυγο καντο με τον απλο τροπο...
mare12 τα 300γρ δεν ειναι τιποτα, μπορει να ειναι απλη κατακρατηση για οποιοδηποτε λογο. οστοσο βλεπω δεν κανεις τις τριαδες σου μαζι. την ιδια ωρα δηλαδη να φας κατι και απο τις 3 ομαδες τουλαχιστον σε πρωινο μεσημεριανο. τον χυμο δεν τον προτιμαμε γιατι εχει ψηλο γλυκαιμικο δεικτη. καλυτερα φρουτακι με λιγο αμυλο (κανα κριτσινι λιγο ψωμακι ξερους καρπους) δεν μας νοιαζουν τοσο οι ποσοτητες (μπορει να ειναι και μια μπουκια αμυλο πχ αφου καταλαβαινω οτι σε τρομαζει μετα την ντουκαν) αν λεω κατι λαθος ειμαι ησυχη οτι θα με διορθωσουν τα κοριτσια
27-03-2013, 10:43 #4513
τι ακριβώς είναι τα τρίωρα και οι τριάδες γευμάτων;
27-03-2013, 10:56 #4514
καλημερα κοριτισια τι κανετε?
Πωπω πεταει η ομαδα λεμε!! αψογες διατροφες !!
Ελλη ευχαριστω παρ απολυ για την απαντηση με καλυψες πληρως!
μαρε το μεσημερι δεν κανεις καθολου3αδα,προσπαθησε να βαζεις εχτω κ λιγο αμυλο! Τα 300 γρ δεν ειναι τπτ κ μια τουαλετα μπορει να ειναι! κ κατι αλλο μην ζυγιζεσαι καθημερινα ειναι αγχωτικο!
Να γραψω κ εγω τα χτεσινα μου
πρωινο κρεμα βρωμης με μπανανα κ μελι
σνακ αχλαδι κ μπισκοτο βρωμης
μεσημερι 1 κουπα αρακα λαδερο με λιγο πατατα κ καροτο, 1 παξιμαδακι κ 3 δαχτυλα φετα
απογευμα πορτοκαλι κ 1 μπαρα ελληνικη
βραδυ σαλατα αναμεικτη με ενα μετριο παξιμαδι , μιλνερ κ 2 παξιμαδακια
27-03-2013, 11:24 #4515
Φλο σε ευχαριστώ πολύ! Αύριο θα σου πώ εντυπώσεις!:bouncing:
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή