Results 5,446 to 5,460 of 6392
			
		Thread: τρίωρα & τριάδες γευματων
- 
	25-11-2014, 09:38 #5446Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
 κορίτσια κ συγκεκριμένα μαρουλένια που είσαι κ νέο φρούτο, διαβάζω το βιβλίο των τρίωρων κούτσα κούτσα κ στην δουλειά επειδή υπάρχει ησυχία τάξη κ ασφάλεια , κ θα σας γράφω οτιδήποτε ενδιαφέρον. 
 
 λοιπόν στην πρώτη σελίδα νούμερο ένα ενδιαφέρον.
 
 πολύ μου άρεσε...
 Η βουλιμία χτυπάει κυρίως ταλαντούχα άτομα(ε φυσικά) που δεν κατάφεραν ποτέ να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους:thumbdown: (εκεί ξενέρωσα)
 
 
 δεύτερο:
 η βουλιμία θα είναι πάντα εκεί ,το θηρίο, και κάθε φορά που χάνεται ένα γεύμα η κάθε φορά που θα επιθυμεί να φάει κάτι παραπάνω από αυτό που συνιστά η δίαιτα, αυτό το θηρίο κυριεύει. (κοινώς όχι καταπίεση, όχι παράλειψη γευμάτων,όχι δίαιτες)
 
 αυτός σου λέει χωρίζει την πάλη με το υπερφαγικό επεισόδιο σε δύο ημίχρονα. το πρώτο ημίχρονο εξαρτάται από το πόσο καλά είμαστε προετοιμασμένοι σε διατροφικό επίπεδο.(εξασφαλίζουμε κατά την διάρκεια της μέρας μέσω της ποιότητας κ των τακτικών γευμάτων ένα καλό θρεπτικό αποτέλεσμα) τότε κερδίζουμε το πρώτο ημίχρονο.
 
 αν χάσουμε το 2ο ημίχρονο για ψυχολογικούς λόγους,αυτό είναι κάτι που δν μπορούμε να το προβλέψουμε στο ξεκίνημα της μέρας. αλλά δν γίνεται να χάνουμε το 2ο κάθε φορά λόγω ψυχολογικής κατάστασης. αν όμως έχουμε χάσει εξαρχής το πρώτο ημίχρονο λόγω κακής οργάνωσης της διατροφής τότε το παιχνίδι είναι χαμένο εξαρχής αλλά παρόλα αυτά θα χρεωθεί όλο σε ψυχολογικά αίτια
 . οπότε αρχικά ξεκινάς να κερδίσεις όσο πιο πολλά πρώτα ημίχρονα μπορείς. δηλαδή ακόμα κ αν στο τέλος γίνει το υπερφαγικό ας γίνει αφού πρώτα έχω καταναλώσει όλα αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μου. κ όσο το κάνω αυτό μπορεί να μειώνεται κ η έκταση του υπερφαγικού. από 2000 θερμίδες να πάει στις 1500 κ αργότερα 1000 κτλ.
 πρώτα πρέπει να γίνει το σέρβις στον οργανισμό και μετά να αρχίσει το τρέξιμο(επίτευξη φυσιολογικού βάρους). πρώτα επαναφέρεται η ισορροπία στους μηχανισμούς όρεξης κ κορεσμού κ μετά προχωράμε παρακάτω.( στην αρχή δν γίνεται κανένας έλεγχος του βάρους,οπότε ξεχνάμε ζυγαριές ,ούτε εμείς ούτε τα φαγητά που τρώμε)
 
- 25-11-2014, 16:38 #5447Senior Member  
 - Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 1,069
 Το καινούργιο ζαρζαβατικό σε ευχαριστεί πολύ  Το βιβλίο που αναφέρεις είναι η διατροφική νοημοσύνη; Το βιβλίο που αναφέρεις είναι η διατροφική νοημοσύνη;
 26-11-2014, 12:39 #5448Junior Member  
 - Join Date
- Nov 2014
- Posts
- 27
 γειά σας και από μένα! 
 
 διάβασα αρκετές σελίδες από το θέμα αυτό (εεεμ είναι και πολλές.. διάβασα λίγες από την αρχή, λίγες από το τέλος για να πάρω μια ιδέα βρε αδερφέ) και μπορώ να πώ πως μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα αυτή η προσέγγιση διατροφής. Έχω πάρει τα τελευταία 2 χρόνια σχεδόν 10 κιλά και προσπαθώ να τα χάσω.
 Αυτά τα 2 χρόνια έχω περάσει από διάφορες φάσεις .. κοινώς περιόδους που πήγαινα σαν τρελή γυμναστήριο και έτρωγα σχετικά υγιεινά, μπορεί να έχανα λίγο αλλά όχι όσο περίμενα οπότε μετά με έπαιρνε από κάτω και έτρωγα πάλι τα πάντα. Έχω θεματάκια με το φαγητό.. (προφανώς..) εντάξει δεν έχω φτάσει ποτέ να κάνω εμετό, αλλά υπήρξαν φορές που έφαγα ποσότητες που πραγματικά δεν θέλω να θυμάμαι. Από το καλοκαίρι είχα σταματήσει να έχω τέτοιες τάσεις βουλιμικού φαγητού.. αλλά τις τελευταίες 10 μέρες έχω πάθει πάλι κάτι. Χτές δηλαδή το βράδυ με έπιασε και ενώ δεν πείναγα έφαγα διάφορα και πολλααα.
 
 Anyway σας διάβασα λίγο και θα ήθελα να μπώ στην παρέα σας!
 Ξεκινάω στα 73 κιλά (το Σάββατο ζυγίστηκα, δεν άντεχα να ανέβω ζυγαριά το πρωί μετά τα χτεσινά) και ο στόχος είναι αρχικά να βρώ τις ισορροπίες μου σε σχέση με το φαγητό και μετά να καταφέρω να χάσω αυτά τα δέκα παλιόκιλα! Λέτε μπορώ να φτάσω τα 68 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου?? Αυτός είναι ο πρώτος μικρός στόχος!
 
 Σήμερα ξεκίνησα με αυγό βραστό και ένα πορτοκάλι. Ξέρω λείπει κάτι ακόμα, αλλά πραγματικά ένιωθα σκασμένη από χτές βράδυ οπότε δεν έφαγα κάτι άλλο. Θα κάνω κανονική 3αδα το μεσημέρι (σούπα με λαχανικά, πατάτα και κοτόπουλο). Με την σούπα είμαι καλυμμένη εε? Έχει λαχανικό, άμυλο, πρωτεΐνη - σωστά?
 
 Μια άλλη ερώτηση: οι ξηροί καρποί τι θεωρούνται? Πχ λίγοι ξηροί καρποί (άψητοι, ανάλατοι εννοείται) με λίγες σταφίδες ή ξερά δαμάσκηνα είναι σωστή 2αδα εε?
 
 merci εκ των προτέρων!
 
 κυρία Μαντάμ σου σου γιατί να περιμένετε τόσο και να μας κάνετε τζόιν το 2015???   
 26-11-2014, 12:54 #5449Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
 καλώς ήρθες! 
 
 έ έχω ένα γεγονός που με αποσυντονίζει.
 μελετάω όμως κ θα μπω κατευθείαν σε πρόγραμμα asap
 μη βάζεις στόχους , κάνε καλή διατροφή κ άσκηση κ είμαι σίγουρη οτι θα σε κρατήσει ικανοποιημένη το αποτέλεσμα χωρίς να σε νοιάζουν οι αριθμοί.
 
 μην ζυγίζεσαι για λίγο καιρό! τι κατάλαβες ως τώρα που ζυγιζόσουν?
 γνώμη μου να ζυγίζεσαι όταν έχεις άγχος οτι πάχυνες(μόνο κ μόνο για να διαπιστώσεις οτι είσαι μια χαρά) κ ότan νιώθεις οτι αδυνάτισες.
 
 αφού παρέλειψες κομπλέ πρωινό φοβάμαι μην φας πολύ νωρίς μεσημεριανό κ δν σου φτάσει κιόλας. κάνε άλλη μια δυάδα( μια χούφτα ξηρούς κ λίγα αποξηραμένα) πριν φας μεσημεριανό κ μετά από μια ώρα φάε την τριάδα σου.
 όσον αφορά το γεύμα θα έτρωγα και μια σαλάτα με ωμά λαχανικά ,μικρή ποσότητα ,ένα φλιτζάνι με ένα μικρό κουταλάκι λάδι.να βάλεις αρκετή ποσότητα πατάτας κ κοτόπουλου από την σούπα ,αυτά θα σε κρατήσουν.(μία παλάμη πάνω κάτω)(κεγώ με το σπανακόριζο που ανέφερα πιο πάνω έτρωγα κ ένα πορτοκάλι(χρειάζεται κ κάτι ωμό)
 
 
 πιστεύω οτι καταλαβαίνεις οτι σε πιάνει μερικές φορές αυτή η μανία να φας βουλιμικά επειδή ίσως δν έχεις δώσει την απαραίτητη τροφή στον οργανισμό σου. αν όχι ,κάθε φορά μετά από ένα επεισόδιο κάτσε κ σκέψου. κατά την διάρκεια της μέρας ,έφαγα σωστά τα γεύματά μου? έμεινα παραπάνω από 3:30 ώρες χωρίς να φάω? έφαγα πολύ μικρές ποσότητες ή πολύ μεγάλες ή παρέλειψα κάποιες κατηγορίες τροφής?
 αν δεις οτι τα έκανες όλα σχεδόν τέλεια( ε εντάξει μην μας πιάνει κ τελειομανία) σκέψου τι ήταν αυτό που πυροδότησε το βουλιμικό. βαρεμάρα?στεναχώρια? κτλ κτλ
 
 ποπο τι παπαροφιλόσοφος που είμαι!!!!!
 
 οι δυάδα που ανέφερες εμένα μου φαίνεται οκ. οι ξηροί καρποί έχουν καλά λίπαρα είναι οτι πρέπει για ενέργεια κ για να σε κρατήσουν.
 26-11-2014, 12:59 #5450Senior Member  
 - Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 1,069
 Με τσάκωσεις (marulenia is blushing)Ναι σκέφτηκα ότι θα ξεκινουσα να σας γράφω από Δευτέρα (προχθες δηλαδή), αλλά τα κανα μαντάρα και σήμερα πάλι ξύπνησα αργά... Εφαγα τώρα πχ στις 11.30 και ξέρω ότι το επόμενο γεύμα μου θα είναι γύρω στις δύο γιατί έτσι βολεύει την οικογένεια...Originally posted by Μαντάμ σου σου
 αλλά δν νομίζω οτι χρειάζεται τελειομανία στην αρχή,
 
 Δεν είσαι παπαροφιλόσοφος Σουσου μου... Είσαι μια έμπειρη εμψυχώτρια! Jewel τι ωραία που ήρθες κι εσύ στην παρέα μας, να γινόμαστε μπολικες να παίρνουμε κουράγιο όλες μαζι...
 
 Εμπνευσμένη από την Πινκ το πρωινό
 1 ποτήρι χυμό
 2 φετες ολικής
 2κτγ ταχίνι με μέλι
 
 Το ταχίνι θεωρείται πηγή πρωτεινών ε; Το μέλι δεν ξέρω που να το καταταξω..
 26-11-2014, 13:07 #5451Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2013
- Posts
- 728
 Jewel καλως ήρθες και εσύ στο παρεάκι!!! 
 
 Μαρουλένια το ταχίνι είναι μια λεγόμενη σουπερ-τροφή! Έχει απ' όλα!! Θα ήταν όμως ακόμη καλύτερο αντί για χυμό να έπινες γαλατάκι που έχει και αυτό πρωτεϊνη και να έτρωγες ένα φρούτο αντί να πιείς το χυμό του. Ακόμη προτίμησε το ταχίνι να είναι ολικής και όχι τα έτοιμα με μέλι που κυκλοφορούν καθώς συνήθως περιέχουν ζάχαρη, συντηρητικά κλπ. Σόρρυ αν σε κουράζω έκανες πολύ καλή αρχή απλά κάτι έξτρα για να το τελειοποιήσεις
 Φιλικά  
 26-11-2014, 13:18 #5452Senior Member  
 - Join Date
- Sep 2014
- Posts
- 1,069
 Ω εχαριστώ για τα τιπς   
 Σπιτικό είναι το σπρεντ φτιαγμένο με τα χεράκια μου!!! Και το μέλι το φτιάχνει ένας φίλος, αγνό αγνό!!!
 Για το ολικής το ταχίνι τα έμαθα τα νέα αφού πήρα το τελευταίο κιλό οπότε θα φάω αυτό και μετά θα ακούσω τη συμβουλή σου...
 
 Επειδή για λόγους υγείας παίρνω κάποια σκευασματα που απορροφουνται καλύτερα με χυμό πορτοκαλιού άσε που με τα φρούτα δεν τα παω πολύ καλα.. Γάλα ε; Το είχα κόψει ένα διάστημα, αλλά θα προσπαθήσω να το εντάξω ξανα στη διατροφή μου...
 26-11-2014, 13:25 #5453Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
 φάε γιαούρτι αν δν θες γάλα ή κεφίρ ή αριάνι ή τυράκι 
 
 κοίτα αφού τρως νωρίς το μεσημέρι κ ξυπνάς αργά θα προσαρμόσεις το τελευταίο γεύμα σου μια δυάδα πριν κοιμηθείς(12 θα ναι, 2 θα ναι)
 
 οπότε ξυπνάς το πρωί κ τρως ένα λάιτ πρωινό αλλά συμπληρωμένο.(φάε μισό φρούτο(έλεος δυο μικρές φετούλες πορτοκάλι μια χαρά θα της φας χιχοχα),μισό πορτοκαλάδα για τις βιταμίνες σου, μία κουταλιά ταχίνι μία μέλι,μία φέτα ψωμί κ ΄3 δάχτυλα φέτα ή ένα ποτήρι γάλα)
 
 μετά στις 1:00 φάε κάτι λιγουλάκι(5 αμύγδαλα, ένα φρουτάκι)(άμα πεινάσεις ξαναφάει πάλι την δυάδα μετά από ένα 20λεπτο) κ στις 2 το μεσημεριανό σου.
 (πάλεψέ το αυτό το πορτοκάλι από το πρωί κ τέλειωσέ το μέχρι πριν το μεσημεριανό σου ή έστω το μισό)
 
 και ένα άλλο φρούτο πάλεψέ το το απόγευμα μέχρι να κοιμηθείς.
 
 
 το μέλι είναι πηγή ενέργειας κ είναι αυτό που σου χρειάζεται σε μικρή ποσότητα(λίγη ζάχαρη) ώστε να μην έχεις υπογλυκαιμίες το απόγευμα κ θες να φας 5 σοκολάτες.λειτουργεί κ ψυχολογικά(ε έφαγα γλυκάκι σήμερα δν είμαι εντελώς στερημένη)κ σωματικά(έχει μπόλικη γλυκόζη αν φας με μέτρο δν θα θες άλλη) αν κ αφού ξυπνάς αργά εγώ θα το παρέλειπα το πρωί κ θα έτρωγα μια κουταλιά κατευθείαν μετά το μεσημεριανό ή το βράδυ πριν κοιμηθώ αν ήμουν καλά κ δν χρειαζόμουν δυάδα αλλά ήθελα κ κάτι να καταναλώσω.
 
 λογικά θα χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια το απόγευμα.
 
 εγώ ότι καίω το καίω το πρωί εκεί χρειάζομαι τα μέλια μου να με κρατήσουν
 26-11-2014, 13:52 #5454Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2013
- Posts
- 728
 κεφιρ :thumbup: :thumbup: θαυματουργό!!! 
 
 τίποτα κορίτσι πάντα στη διάθεση!! με την αδερφή μου ένα κιλό ταχίνι μας πάει δε μας 2,5 βδομάδες :P κ περίπου ένα κιλό μέλι 1,5 βδομάδα...δε συμφέρουμε!!! χαχαχαχα
 26-11-2014, 14:52 #5455Senior Member  
 - Join Date
- Mar 2014
- Posts
- 1,403
 λοιπόν ψήθηκα αύριο θα κάνω κεγώ τρίωρα τριάδες. 
 26-11-2014, 14:54 #5456Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2013
- Posts
- 728
 Μανταμ σου σου γουελκαμ του δε κλαμπ!!!!   
 26-11-2014, 15:06 #5457Member  
 - Join Date
- Nov 2014
- Posts
- 72
 Καλησπέρα κορίτσια! Από σήμερα και γω ξεκινάω πάλι με περισσότερη προσοχή στις τριαδουλες μου! Τις τελευταίες μέρες λόγω παρέας και εξόδων ξέφυγα λίγο! Λέω να κάνω και μια επίσκεψη στην διαιτολόγο μου να δω που βρίσκομαι! Θα επιστρέψω με τικερακι με το βάρος μου! Ουφ... Καλό μας ξεκίνημα Μαντάμ σου σου! 
 26-11-2014, 17:06 #5458Junior Member  
 - Join Date
- Nov 2014
- Posts
- 27
 Σας ευχαριστώ όλες για το καλωσόρισμα και για τις πληροφορίες! 
 
 @Μαντάμ σου σου, είναι λίγο περίεργη η μέρα για αυτό και τα κάνω λίγα μισά. Αλλά πραγματικά το πρωί ήταν χάλια το στομάχι μου από χθες.. δεν είναι δηλαδή ότι δεν ήθελα να φάω και καλά για να σώσω τα χθεσινά. Και υπό άλλες συνθήκες φαντάσου σήμερα θα έκανα μια "τύπου αποτοξίνωση" με γιαούρτια ή μόνο σαλάτες κλπ κλπ. Εεε αυτός ο τραγικός φαύλος κύκλος που μας πιάνει.. Οπότε αποφάσισα πως θα φάω κανονικά σαν να μην έγινε ποτέ το χθεσινό.
 Έφαγα την σουπίτσα μου για μεσημέρι και όλα καλά! Θα φάω αργότερα λίγο γιαούρτι με ξηρούς καρπούς.
 Αλλά αύριο κανονικά θα γίνει πρόγραμμα ανά 3ωρο με σωστούς συνδυασμούς! Και δεκατιανό και απογευματινό και απ' όλα! :smilegrin:
 Ναιαι μπές και εσύ στο mood να είμαστε μεγάλο παρεάκι να τα λέμε!
 
 @pink_90 πολύ θρεπτικό το ταχίνι όντως! Εγώ προτιμώ το φυστικοβούτυρο, που είναι εξίσου υγιεινό και έχει καλό λίπος. Παίρνω τα peantus ωμά και το φτιάχνω μόνη μου.
 Άρα 1 κουταλάκι φυστικοβούτυρο με μήλο είναι καλή δυάδα εεε? Τους έχω καταλάβει τους συνδυασμούς.. απλά μπερδεύομαι λίγο με τα λιπαρά και τα ξηροκάρπια. Θα έχω στο μυαλό μου λοιπόν πως ξηροί καρποί (σε κανονική μορφή ή σε butter.. peanut butter/ταχίνι) μαζί με ένα φρουτάκι ή με γιαούρτι είναι σωστή δυάδα εεε?
 
 Ποποοοο πολλές ερωτήσεις έχω!
 
 @Mitsaki καλό ξεκίνημα! Εύχομαι να χεις καλά μαντάτα από τον διαιτολόγο!
 
 Μάλλον θα κλείσω και γώ ραντεβού για λιπομέτρηση κλπ κλπ. Έχει διαιτολογικό τμήμα στο γυμναστήριο που πάω!
 
 @marulenia ωραίο το πρωινό! Δώστεεε μου ιδέες! hehe
 :smilegrin:
 26-11-2014, 22:32 #5459Senior Member  
 - Join Date
- Feb 2013
- Posts
- 728
 Καλησπέρα και από μένα!!! Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά να γίνουμε πολλές    
 
 jewel μου εφόσον το φτιάχνεις μόνη σου το φυστικοβούτυρο (συγχαρητήρια by the way!) είναι μια πολύ καλή επιλογή! Αν όμως καταφύγεις στα του εμπορίου διάβασε αν θες το παρακάτω άρθρο γιατί έτυχε να το ψάξω πριν λίγο καιρό το θέμα!
 
 ταχίνι vs φυστικοβούτυρο
 
 Ακόμη θα προτιμούσα στη δυάδα να τιμήσεις 1 χουφτίτσα ξηρούς καρπούς και να αφήσεις το φυστικοβούτυρο για πρωινό που είναι γενικά πιο θερμιδογόνο και έχει απ' όλα τα συστατικά. Προσωπική άποψη πάντα!! Εγώ παίρνω τις περισσότερες θερμίδες μου στο πρωινό, είναι το πιο μεγάλο μου γεύμα και λειτουργεί πολύ καλά μέχρι στιγμής!!
 26-11-2014, 23:39 #5460Member  
 - Join Date
- Nov 2014
- Posts
- 72
 Jewel εδώ είμαστε για λύνουμε απορίες η μία στην άλλη! Πάμε γερά όλες μαζί! Εγώ σήμερα άργησα να ξυπνήσω αλλά οι τριαδουλες μου κανονικα! Επισκέφθηκα και διαιτολόγο! Το 6 επανήλθε! Γιουπι! :bouncing: 
 


 
 
					
					
					
						 Reply With Quote
  Reply With Quote


 
			
Aπώλεια συντρόφου
29-10-2025, 15:30 in Απώλεια, Πένθος