τρίωρα & τριάδες γευματων - Page 91
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 91 of 427 FirstFirst ... 41818990919293101141191 ... LastLast
Results 1,351 to 1,365 of 6392
    Senior Member
    Originally posted by Alma libre
    Τα σημερινα (σήμερα πεινάω ολη μερα , δεν ξερω πως κρατηθηκα και δεν εφαγα κι άλλα .........)

Πρωι: 1 μπανανα , 1 τοστ με ψωμι πολυσπορο και γαλλικο με stevia (10.30π.μ)

Ενδιαμ: 1 πορτοκάλι - 3 ρυζογκοφρετες με ελαχιστη μαρμελαδα χωρις ζαχαρη .(13.30μμ.)

Ενδιαμ: 1 ρυζογκοφρετα και 1/2 μπαρα (14.00μ.μ.)

Γευμα: λιγο μαρούλι , λιγο μπροκολο, λιγη φετα , λιγο κοτατζ τζηζ , 4 παξιμαδακια , 1 συκο , λιγους ηλιοσπορους , 2 δαμασκηνα ....
    (εφαγα πολυ ατσαλα) (17.00μ.μ.)

Ενδιαμ: 1 πορτοκάλι - 1 μπαρα (19.00μ.μ)

Ενδιαμ: 1 πορτοκάλι (20.00 μ.μ.)

Βράδυ: Σαλατα μαρουλι , 4 παξιμαδάκια , κοτατζ -τζηζ , 9 ελιες , 1/3 απο ενα μαφιν)

...............Και ελπιζω να σταματησω εδω .............

Αλμα μου που ειναι το φαγακι σου σημερα?? Ολα αυτα που εφαγες δεν σε "πιανουν" καλα, γ αυτο πεινας συνεχεια.. μη νομιζεις οτι γλιτωνεις θερμιδες αν δε φας φαι παντως.. αυριο κοιταξε να φας καλυτερα.. πρωτεινες δεν εχεις παρει αρκετες.. το εχω κανει απειρες φορες και ποτε δεν χορταινα.

Senior Member
    Πράγματι ʼλμα αυτές τις δύσκολες μέρες προσπάθησε να βάζεις παραπάνω πρωτεΐνη που μας κρατάει. Το Αγγελάκι έχει δίκιο, ίσως να υπέφερες λιγότερο αν έτρωγες το μεσημέρι μία καλή μερίδα κρέας. Για δοκίμασε το αύριο

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Χεχεχεχε δόκτορ Αγγελάκι μπορείς να είσαι περήφανη για εμένα μιας και τον λιναρόσπορο τον τρώω πάντα αλεσμένο . Τον βάζω στο μούλτι και τον αλέθω καλά καλά και τον διατηρώ σε ταπεράκι! Έτσι τον προσθέτω στις κρέμες βρώμης και στις σαλάτες μου. Να σε ρωτήσω και κάτι, ο λιναρόσπορος χαλάει αν τον διατηρείς εκτός ψυγείου;
    Όσο για τα κρέατα σε καταλαβαίνω απόλυτα και η αλήθεια είναι ότι και εγώ πρόσφατα ασυναίσθητα για τους ίδιους λόγους έχω πιάσει τον εαυτό μου να μειώνω την κατανάλωση κρέατος. Παρόλα αυτά δεν είναι μωρέ και αυτό καλό. Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι παν μέτρον άριστον. Καλύτερα είναι να προσέχουμε από που αγοράζουμε κρέας και να επιλέγουμε τα ντόπια και ειδικά στα κοτόπουλα να επιλέγουμε τα βιολογικά, όσο το σηκώνει η τσέπη μας βέβαια. Εμένα τελευταία δυστυχώς δεν το σηκώνει . Όσο για το γάλα έχω διαβάσει και εγώ ουυυυυ άπειρα πράγματα αλλά δεν μπορώ να το κόψω ρε συ μου αρέσει πολύ! Αποφεύγω απλά τους πολύ μεγάλους παραγωγούς προτιμώ το Εβολ που είναι πεντανόστιμο. Καλύτερα βέβαια είναι να πίνουμε κατσικίσιο γάλα αλλά εγώ δεν την παλεύω με την γεύση του μου βρωμάει πολύ! Γάλα από αμύγδαλα έχεις δοκιμάσει;
    Γαλα αμυγδαλου,ναι εχω δοκιμασει και μου αρεσει παρα πολυ. Απλα αυτην την περιοδο επειδη κανω θερπαπεια για ακμη (μια απο τις συνεπειες της βουλιμιας..) ο δερματολογος μου χει πει να μην τρωω καθολου ξηρους καρπους, χοιρινο, μπαχαρικα,καυτερα,σοκολατα ,κακαο. Τον ρωτησα γιατι και μου ειπε οτι οι ξηροι καρποι και τα καυτερα εκκρινουν απο τους σμηγματογονους αδενες λιπος κι εμεις δεν το θελουμε καθολου σ αυτη τη φαση.. εχω ξενερωσει πολυ ασε.. γ αυτο και οπως βλεπεις δεν τρωω ξηρους καρπους. τωρα εκοψα και την κανελα η οποια δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι ειναι μπαχαρικο, εκοψα και το τζιντζερ που ετρωγα πολυ.. καυτερες πιπεριες επισης.. ειναι λεει σαν να εχω μια πληγη και ενω αυτη παει να κλεισει εγω τρωγοντας αυτα να την ξυνω και να μην την αφησω να κλεισει.. τι να πω.
    ελπιζω να ξερει.. θα δειξει. μπορεις να κανεις παντως γαλα αμυγδαλου. ειναι πολυ
    ευκολο. και νοστιμοοο!:starhit:
    παρεπιπτοντως παλι της π@υτανας γινεται Αθηνα.. ερχεται μεγαλη φτωχεια κοριτσιααααααα....!! τι θα κανουμε???

Senior Member
    Ουφ καταπιέστηκα μόνο που τα διάβασα :crazy:
    εύχομαι οι στερήσεις αυτές να έχουν αποτέλεσμα τι να πω...και ελπίζω να μην κρατήσουν για πολύ καιρό . Η ξαδέρφη μου που είχε σοβαρό πρόβλημα με ακμή είχε πάει σε έναν υγιεινιστή διατροφολόγο ο οποίος την είχε βάλει να κάνει μία πολύ αυστηρή διατροφή χωρίς καθόλου ζωικές και όξινες τροφές ένα σκέτο δράμα! Την κράτησε για καιρό και όντως είχε κάνει δέρμα μπουμπούκι! Αλλά μετά όταν την σταμάτησε επανήλθε η ακμή :crazy:, αν και έχω την εντύπωση ότι έχει μειωθεί από τότε το πρόβλημα που είχε.
    Αμυγδαλόγαλα που λες είχα κάνει μία φορά αλλά δεν το είχα κάνει σωστά και δεν μου άρεσε πολύ. Δεν είχα μουλιάσει τα αμύγδαλα πρώτα οπότε άκυρο. Θα το ξαναδοκιμάσω γιατί μου φαίνεται πολύ ωραίο

Senior Member
    alma δε βλεπω πουθενα κυριως γευμα.... με καλυψαν ηδη ως προς αυτο.. πως να μην πεινασεις?

Senior Member
    εγω:

-γαλα+δημητριακα+σταφιδες
    -1μηλο+4-5καρυδια
    -μπιφτεκια+σαλατα λαχανο+1 φ. ψωμι ολικης
    -3-4 ξερα δαμασκηνα ξερα+1 μπισκοτο
    -γιαουρτι+4 κ.σ. βρωμη+2 κ.σ. σταφιδες + κανελα+ λιγο λιναροσπορο σπασμενο :P +κανελα

Senior Member
    Originally posted by smart
    εγω:

-γαλα+δημητριακα+σταφιδες
    -1μηλο+4-5καρυδια
    -μπιφτεκια+σαλατα λαχανο+1 φ. ψωμι ολικης
    -3-4 ξερα δαμασκηνα ξερα+1 μπισκοτο
    -γιαουρτι+4 κ.σ. βρωμη+2 κ.σ. σταφιδες + κανελα+ λιγο λιναροσπορο σπασμενο :P +κανελα
    Super smart!!!:starhit:

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Ουφ καταπιέστηκα μόνο που τα διάβασα :crazy:
    εύχομαι οι στερήσεις αυτές να έχουν αποτέλεσμα τι να πω...και ελπίζω να μην κρατήσουν για πολύ καιρό . Η ξαδέρφη μου που είχε σοβαρό πρόβλημα με ακμή είχε πάει σε έναν υγιεινιστή διατροφολόγο ο οποίος την είχε βάλει να κάνει μία πολύ αυστηρή διατροφή χωρίς καθόλου ζωικές και όξινες τροφές ένα σκέτο δράμα! Την κράτησε για καιρό και όντως είχε κάνει δέρμα μπουμπούκι! Αλλά μετά όταν την σταμάτησε επανήλθε η ακμή :crazy:, αν και έχω την εντύπωση ότι έχει μειωθεί από τότε το πρόβλημα που είχε.
    Αμυγδαλόγαλα που λες είχα κάνει μία φορά αλλά δεν το είχα κάνει σωστά και δεν μου άρεσε πολύ. Δεν είχα μουλιάσει τα αμύγδαλα πρώτα οπότε άκυρο. Θα το ξαναδοκιμάσω γιατί μου φαίνεται πολύ ωραίο
    Καλημερα!! Θα μουλιασεις για τουλαχιστον 8 ωρες τα αμυγδαλα (οσο πιο ανοιχτοχρωμη ειναι η φλουδα τους τοσο πιο φρεσκα ειναι..αν παρεις με τσοφλι και τα σπασεις εσυ ειναι προτιμοτερο..) και μετα στο μπλεντερ τα αλεθεις με νερο και επειτα τα σουρωνεις..η ψιχα που θα σου μεινει δεν πετιεται! γινονται υπεροχα μπισκοτακια! φουλ ενεργεια και πεντανοστιμα! προσθετεις μελι και κανελα και στο φουρνο! και ψιλοκομμενα αποξηραμενα φρουτα μπορεις να προσθεσεις..
    Πες μου στο περιπου τι τροφες της απαγορευσε της ξαδερφης σου.. αυτη τη διατροφη την εδινε δλδ σε ολους οσους ειχαν ακμη?Η ηταν μα βαση το προβλημα που ειχε η ξαδερφη σου?

Senior Member
    Καλέ τι γίνεται εδώ???!!!!!! Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω!!!! Μου λείψατε πολύ όλες!
    aggelaki μου πρωινή πρωινή σήμερα σε βλέπω! Κοιμήσου βρε!

Επανήλθα στο γραφείο και κλασσικά δεν έχω όρεξη για δουλειά! Έχω όρεξη να κάθομαι και να σας γράφω!!! Φιλάκια!

Senior Member
    Originally posted by ~aggelaki~
    Εμενα τη σπιρουλινα μου την προτεινε ο ψυχιατρος που πηγαινω- ειναι ειδικος σε διατροφικες διαταραχες.. Λενε οτι εκτος ολων των αλλων -βιταμινες,μεταλλα,ιχνοστοι χεια,αντιοξειδωτικα- μειωνει και τη βουλιμια.. Να σου πω την αληθεια δεν εχω παρατηρησει καμια μειωση! Η ορεξη μου ειναι η ιδια...:fake sniffle:
    aggelaki μου λες να την πάρω κι εγώ τη σπιρουλίνα δηλαδή?
    Γενικά μωρέ αν σου λέει κανένα τέτοιο tip ο γιατρός σου να μου το λες γιατί εγώ ποτέ δεν πήγαινα σε εξειδικευμένο στις διατροφικές διαταραχές....οπότε ότι έκανα ήταν από ένστικτο...και γενικά με τις βιταμίνες δεν τα πήγαινα ποτέ καλά ...και μόνο που είναι υπό τη μορφή χαπιού με αποτρέπουν! Προσπαθώ να τις παίρνω απ'τη διατροφή μου...

Α, τις προάλλες η μάνα μου μου πήρε πετιμέζι και μου είπε να το χρησιμοποιώ αντί για μέλι, έψαξα κι εγώ στο ίντερνετ και είδα ότι σου δίνει πολύ σίδηρο και βελτιώνει τα γυναικολογικά..
    έχω καθυστέρηση και αυτό το άγχος μου μ'έχει πιάσει με τα ορμονικά μου επιβαρύνει την κατάσταση..

Senior Member
    νομιζω πως τρωω πολυ ρε κοριτσια.. ειδικα σαλατες αλλα και γιαουρτι. μηπως να ελαττωσω κατι??
    μία από τα ίδια κι εγώ! Σαλάτες και γιαούρτια....νομίζω πως φταίει το ότι τα βλέπουμε ως "ασφαλή" τρόφιμα, ξέρεις τι εννοώ..
    Πάντως όσο για τις σαλάτες μην ανησυχείς, οι θερμίδες που μας δίνουν είναι ελάχιστες...κι εγώ εκεί καταφεύγω όταν θέλω να καταβροχθίσω τον κόσμο!!!

Senior Member
    Originally posted by smart
    γεια σας κοριτσια

εχω ερωτηση... πιθανον να φανει χαζη... αλλα την εχω..
    στον υπολογισμο χρονου για τα 3ωρα,τι γινεται με τον υπνο?
    και φυσικα δεν εννοω να βαλω ξυπνητηρι να σηκωθω μες στη νυχτα ωστε να τηρηθει το 3 ωρο
    αλλα αν κοιμηθουμε μετα το μεσημεριανο ο χρονςο υπνου υπολογιζεται ?
    η επειδη λογικα το σωμα δεν καταναλωνει ΤΗΝ ενεργεια, μετραει διαφορετικα?
    smart μου όλο το σκ ήθελα να σου απαντήσω αλλά δεν βρήκα ευκαιρία!
    Λοιπόν κάπου είχα διαβάσει ότι το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα μας έχει διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και ότι μάλιστα στους περισσότερους ανθρώπους μετά το μεσημεριανό ύπνο πέφτει πολύ χαμηλά και τους κάνει να ζητάνε γλυκό με το που ανοίξουν τα μάτια τους...αυτό για μένα ισχύει οπότε και προσπαθώ να αποφεύγω τον μεσημεριανό ύπνο...

Senior Member
    Ήθελα να σας ποστάρω κι αυτό που το διάβαζα κατά την επιστροφή στην Αθήνα χθές! Γενικά το θέμα του γλυκαιμικού δείκτη το έχω διαβάσει πολλές φορές, οπότε και αυτό που σας ποστάρω το έχω διασταυρώσει και από άλλες πηγές!

http://www.sciencetech.gr/arxeia/ART...%20DEIKTHS.pdf

Senior Member
    ζουζουκα.. οσον αφορα στο τεστ δυσανεξιας.. Εχω κανει πριν απο κανα 2 χρονια ~ ειχα συνεχως τυμπανισμους - λογω εμετων ομως σιγουρα αλλα ακομη δεν το ειχα πει στη μητερα μου και ειχαμε παει να κανουμε , εγω ηλπιζα οτι θα με πειραζαν μερικες τροφες και οχι η βουλιμια..~ εγω βγηκα δυσανεξικη στα παντα!! Δεν υπηρχε, πραγματικα..μου επιτρεποντουσαν και καλα καποια τροφιμα που μονο στα βιολογικα τα βρισκεις. λιγες μερες αργοτερα πετυχα ενα επειδοδιο απο εκπομπη ( τυπου ευαγγελατος) που ο ιδιος ανθρωπος εκανε τεστ δυσανεξιας σε 2 γιατρους και εβρισκαν διαφορετικα αποτελεσματα.. και ελεγαν οτι ειναι σκετη κοροιδια ολα..θυμαμαι για κανα μηνα ομως ετρωγα μονο ο,τι επιτρεποτανε αλλα δεν ειχα δει καμια διαφορα-αφου δεν ειχα σταματησει τους εμετους..- και να σου πω το πιστευω γιατι εμενα προσωπικα πλεον που τρωω φυσιολογικα δεν παθαινω τιποτα, μονο οταν τρωω μεγαλες ποσοτητες φουσκωνω, και ειναι λογικο. 50 ευρω βεβαια ειναι πολυ τζαμπα, εμεις ειχαμε πληρωσει 160?? καπου εκει.. τραγικο ποσο.. το βλεπω παντως σαν ακομη κολπακι των βιομηχανιων - των βιολογικων προιοντων- να βγαλουν φραγκα..το ιδιο και οι γιατροι. Η αυτοπαρατηρηση ειναι το καλυτερο πραγμα παντως.. παρατηρεις τι δεν σου "καθεται" καλα και το κοβεις.. Για παραδειγμα εμενα το λαχανο δεν μου καθεται καλα. φουσκωνω στανταρ. + αερια.. οποτε δεν το προτιμω.. βεβαια στη λαχανοσουπα δεν ειχα προβλημα:spin:
    aggelaki μου η αυτοπαρατήρηση με έχει βοηθήσει κι εμένα πολύ! Είναι πάνω από χρόνος τώρα που προσπαθώ να τρώω 5 γεύματα μες στη μέρα...πέρισυ δεν είχα πρόβλημα, καθόλου. Φαντάσου ότι χρόνια τώρα ήμουν δυσκοίλια!! Όμως απ'το καλοκαίρι και μετά παρουσιάζω συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου...Το γάλα το έχω βγάλει απ'τη διατροφή μου, τρώω μόνο γιαούρτια που μου πέφτουν πολύ ελαφριά στο στομάχι. Δεν τρώω πικάντικα φαγητά , το πιό έντονο τρόφιμο που βάζω στο στομάχι μου είναι η πιπεριές και τα κρεμμύδια και μετά υποφέρω!!!
    Δεν ξέρω βρε aggelaki μου, ανησυχώ κιόλας...μήπως κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα..

Senior Member
    Καλημερα ζουζου!!! :spin:
    Σημερα κοιμηθηκα μονο 6 μισι ωρες!! ειχα κοιμηθει και μεσημερι χθες..δεν εκανα και τπτ μονο σπιτι, ουτε καν ενα τρεξιμο, απλα διαβασα λιγο..
    απο τι να κουραστω η καψερη? Γ αυτο ενιωσα και λιγο ασχημα με το φαι χθες.. επειδη μονο ετρωγα και ελεγα δεν καιω τπτ..
    Κάλωσηρθες ,λοιπον, κι εμας μας ελειψες:love: !!
    Απο τη διατροφη πολυ αμφιβαλλω αν παιρνουμε οσες βιταμινες και μεταλλα χρειαζομαστε. Να μην πω για τα αντιοξειδωτικα..ειδικα για σας που ζειτε Αθηνα.. Η σπιρουλινα ειναι φυσικη τελειως, κι εγω ο,τιδηποτε αλλο θα σκεφτομουν πολυ για να το παρω γιατι αποτι εχω διαβασει κιολας πολυ λιγες πολυβιταμινες (φτιαχτες απο τον ανθρωπο) ειναι ικανες να απορροφηθουν εξολοκληρου απο τον οργανισμο μας.. Κι ας εχουν μεσα τα παντα.. Στην συστηνω γιατι καταρχην μου δινει πιο πολυ ενεργεια.. φοβαμαι μην παθω καμια υπερβιταμινωση ρε κοριτσια. ειδικα απο βιταμινη Α η οποια υπαρχει παντου γαμωτο σ αυτα που τρωω!! κ ειναι συσσωρευτικη, δεν αποβαλλεται με τα ουρα, και μπορει να γινει και τοξικη για το συκωτι αν λαμβανεις πολυ. εχει και η σπιρουλινα και ολα αυτα που τρωω.. μια φορα ειχα γινει πορτοκαλι απο τα πολλα καροτα-αβοκαντο+goji berries!! ντόινγκ..!!! οταν τα εκοψα μετα απο μερικες βδομαδες επανηλθα..(καλα τοτε δεν ετρωγα και τιποτα αλλο-πω πω.. μονο λιπαρα και υδατανθρακα απο λαχανικα! ελεος..)