Τι χαρακτηριζει ενα βουλιμικο ατομο?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Τι χαρακτηριζει ενα βουλιμικο ατομο?

......τι πιστευετε?

Junior Member
    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΥΠΕΡΦΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ) ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ......

Senior Member
    Kλινικα βουλιμικο ατομο ειναι αυτο το οποιο καταναλωνει μεγαλη ποσοτητα τροφης την οποια αποβαλλει προκαλωντας εμετο/κανοντας χρηση καθαρκτικων.Θεωρειται η αλλη ακρη της ανορεξιας γιατι μπορει ενα ατομο να περασει απο την ανορεξια στη βουλιμια.
    Δεν ξερω αν εχει καποια σημασια απλως πληροφοριακα να προσθεσω οτι η Τζαιην Φοντα αποκαλυψε οτι ηταν για χρονια βουλιμικη.

Senior Member
    Βασικά δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.Σχετικά με το άτομο ρωτάς, ή για τα συμπτώματα της βουλιμίας;

Senior Member
    Αναφερομαι περισσοτερο σε στοιχεια του χαρακτηρα.........μηπως υπαρχουν κοινα χαρακτηριστικα προσωπικοτητας στα βουλιμικα ατομα

Senior Member
    Νομιζω οτι ο καθενας εχει την ιδιοσυγκρασια του.Εσυ τι λες;

Senior Member
    Σιγουρα lessing αυτο ειναι νομος ο καθενας ειναι διαφοτετικος ....
    Απ την αλλη ενα βουλιμικο ατομο εχει ενα μεγαλυτερο κολλημα με το σωμα σε σχεση μ ενα νορμαλ ειτε με την θετικη η την αρνητικη ενοια....μια περιεργη εφηβεια...και σιγουρα η αυτοκαταστρφη...εμενα με χαρακτηριζει απολυτα να κανω κακο στον εαυτο μου και παραληλα να με ποναει αυτο αλλα οταν του φερομαι φυσιολογικα βαριεμαι.....η μια αισθηση ανικανοποιητου.....παντα κατι κατι ουτε μπορω να το προσδιορισω..

Senior Member
    Συνήθως,θέλει τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων - πράγμα πολύ δύσκολο - γι'αυτό και τελικά χάνει τον...στοιχειώδη έλεγχο.:):),Έλλειψη αυτοπεποίθησης, γι'αυτό εμμένει στο χτίσιμο μιας εικόνας που θα του δώσει τη χαμένη του «δύναμη».Αυτοκαταστροφικό� �,αυτοενοχικός...πολλά,πολλά μου 'ρχονται...

Δεν ξέρω,πείτε κι εσείς...:):)

Senior Member
    Το προφιλ ενος βουλιμικου ατομου......λοιπον
    θελει να παρουσιαζει την εικονα ενος υγιειους ατομου στο κοινωνικο του περιβαλον να δεχνει οτι εχει το εχει πληρη ελεγχο των καταστασεων ο οποιος εξαφανιζεται οταν εχει απεναντι τον μεγαλυτερο εχθρο του το φαγητο.........
    Ειναι κρυψινιο κρυβει καλα το προβλημα του καθως ειναι και καλος ακροατης στα προβληματα των αλλων, το δικο του δεν υπονεται καν.
    Νοιωθει αμηχανα στην δημοσια προβολη λογω του κομπλεξισμου του....
    Σκεφτεται πολυ και πολυ αναλυει καταστασεις......Μισει τον εαυτο του, ειναι αυστηρος κριτης.....φοβαται την αναληψη ρόλων λόγω της χαμηλής αυτοεκτιμισης.....αυτα μεχρι στιγμης

Senior Member
    Μαgia μου νομιζω πως πολλοι ανθρωποι εχουμε μερικα η παρομοια στοιχεια ανεξαρτητα απο τη βουλιμια.Και γω πολυ συχνα ειμαι καλος ακροατης κ ακουω πολυ καλα τους αλλους γιατι ετσι ξεχναω ισως καποιο δικο μου προβλημα.Και βεβαια στο κοινωνικο περιβαλλον ολοι θα δειξουμε ενα ''καλο''προσωπο κ ειναι φυσικο.Ολοι ανεξαιρετως οι ανθρωποι το κανουμε αυτο.Δε συστηνομαστε κ λεμε ''γεια χαιρω πολυ ειμαι η Μαρια κ εχω διατροφικη διαταραχη''(ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΝΩ)Νομιζω οτι η καλυτερη ''ασκηση''για μας ειναι σε φιλους μας σιγα-σιγα να εμπιστευομαστε και εμεις τα δικα μας προβληματα γιατι οντως βαραινει μονο να ακους.Γιατι σε ενδιαφερει να ΄΄καταταξεις''αυτα τα στοιχεια χαρακτηρα στο πορτραιτο ενος βουλιμικου;Θελω να πω εχει ιδιαιτερη σημασια για σενα;

Senior Member
    Συμφωνω lessing....
    ......ενα κοινο παρονομαστη θελω να βρω στο προβλημα μηπως ξεκιναει απο καπου και επιπλεον θελω να ανταλλαξω αποψεις με ατομα με το ιδιο προβλημα που πρωτη φορα μου δινεται αυτη η ευκαιρια γι αυτο το θεμα....και μια μορφη αυτοκριτικης...

Senior Member
    νομιζω οτι αυτοκαταστροφη + τελειομανια ειναι ο παρονομαστης.... στον αριθμητη μπαινουν ολα τα αλλα.... ευθυνοφοβια,ελλειψη αυτοπεποιθησης,χαμηλη αυτοεκτιμηση,ανασφαλεια..... .

Senior Member
    Ενταξει να μην ξεχναμε ομως και τα θετικα ε;:)Ειναι πολυ σημαντικο καποιος να ακουει τους αλλους με προσοχη γιατι δειχνει ενδιαφερον και ευαισθησια.:)

Senior Member
    οπως το εχω βιωσει οταν βρισκεται υπο το καθεστως "βουλιμικης κρισης" αν υπαρχει τετοιος ορος,
    ενας βουλιμικος δεν βλεπει τιποτε θετικα. Δεν ειναι σε θεση να δει και την θετικη οψη μιας καταστασης, ουτε εχει την υπομονη να δει αν θα εχει θετικη εκβαση κατι. Πνιγεται σε μια κουταλια νερο με...απειρη τροφη.
    Ενω ενας "φυσιολογικος" ναι μεν θα στεναχωρηθει/ απογοητευτει αλλα δεν θα αυτοχαστουκιστει αποπανω...
    Αυτο απο συγκρισεις εμενα και του ανδρα μου...που βλεπει το φαγητο σαν τροφη για το σωμα, ευχαριστηση για το πνευμα και τις αισθησεις, και τιποτε λιγοτερο ή περισσοτερο...

Junior Member
    βουλιμια=διατροφικη διαταραχη που εχει ως επακολουθο τις τυψεις οι οποιες με τη σειρα τους οδηγουν σε μη φυσιολογικες πρακτικες οπως η προσπαθεια αποβολης της τροφης με μεθοδους οπως τα καθαρτικα ο εμετος τα διουριτικα κλπ...