Results 1 to 15 of 23
-
23-02-2011, 08:23 #1
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ-ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ;
Την ιδεα την πηρα απο ενα παλιο ποστ του Σπεις κ εκανα μια παραλλαγη:Επειδη πολλοι απο μας εχουν παει σε ψυχολογους ψυχιατρους κ αλλοι σκεφτονται να πανε κ επειδη πιστευω πως θελει να ''κανεις μια γυρα''κ να συναντησεις-τσεκαρεις αρκετους πριν κανεις την τελικη επιλογη,λεω να γραψουμε αν θελετε ποιΑ ειναι τα χαρακτηριστικα ενος'' ειδικου ''της ψυχικης υγειας που θα μας εκαναν να τον εμπιστευτουμε ωστε να δουλεψουμε μαζι του με καλα αποτελεσματα.
Αρχιζω εγω:
Να νοιωθω οτι με σεβεται με εκτιμαει κ με επιβεβαιωνει(σε θεματα που καταλαβαινει οτι χρειαζομαι επιβεβαιωση οχι ακρητα)
Να βλεπω στη θεραπεια οτι δεν με προσαρμοζει στα ''συρταρακια''των θεωριων του αλλα αυτος προσαρμοζεται σε μενα.(Γι αυτο νομιζω οτι εκτος απο τη χημεια κ το μοντελο -η μη μοντελο εκπαιδευσης πανω στο οποιο δουλευει ο καθενας ,παιζει ρολο.
Να εχει μια πολυπλευρη κουλτουρα.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ Κ δυσευρετο:Να πιστευει σε μενα ακομα κ αν εγω δεν πιστευω πια.(ναι υπαρχουν κ τετοιες φασεις)
- 23-02-2011, 11:56 #2
Να μην δίνει αβέρτα φάρμακα.
Αυτά τα ladose καραμέλες τα έχουν κάνει... Πραγματικά έλεος....
23-02-2011, 21:25 #3
Δεν ξερω αλλα δεν πολυ πιστευω σ αυτους.....Βεβαια δεν εχω παει ποτε και δεν μπορω να τους απορριψω ειδικα τους ψυχολογους........οι διατροφολογοι που ειναι και βιολογοι και πλεον πολλοι απ αυτους ειδικευονται στις διατροφικες διαταραχες μπορουν να βοηθησουν.....η ψυχολογια ειναι πολυ σχετικη επιστημη....και γενικα οι κοινωνικες επιστημες
24-02-2011, 00:41 #4
Originally posted by magia
Δεν ξερω αλλα δεν πολυ πιστευω σ αυτους.....Βεβαια δεν εχω παει ποτε και δεν μπορω να τους απορριψω ειδικα τους ψυχολογους........οι διατροφολογοι που ειναι και βιολογοι και πλεον πολλοι απ αυτους ειδικευονται στις διατροφικες διαταραχες μπορουν να βοηθησουν.....η ψυχολογια ειναι πολυ σχετικη επιστημη....και γενικα οι κοινωνικες επιστημες
ο διατροφολογος ειναι βιολογος?χα! διατροφολογος αυτοαποκαλειται κ η κουτση μαρια σημερα!
επιπλεον ι βιολογος εχει σπουδασει βιολογια, αλλη ειναι η επιστημη του δε σπουδασε για να φτιαχνει διαιτες!
3ον η ψυχολογια ειναι σχετικη επιστημη κ δεν την εμπιστευεσαι ενω ο βιολογος πλεον συχνα ειδικευεται στις διατροφικες διαταραχες κ μπορει να βοηησει!
συνελθετεεεεεεεεεεεεεεε! μαγια ξερεις τι εστι βιολογια?
ξερεις τι εστι ψυχολογια?
ξερεις τι εστι διατολογια?
ξερεις τι εστι "διατροφολογος"? προφανως οχι.
btw σταματηστε να χρησιμοποιειτε αυτον τον παραπλανητικο ορο, διατροφολογος και αηδιες.
δεν υφισταται αυτο το πραγμα ουτε σαν πανεπιστημιακος τιτλος ουτε ως επαγγελμα στην εφορεια!
24-02-2011, 00:45 #5
sory κιολας που μιλησα αλλα ειχα συνεργαστει με εναν τετοιο ειδικο γι αυτο το ανεφερα........
24-02-2011, 00:51 #6
sory κιολας που μιλησα αλλα ειχα συνεργαστει με εναν τετοιο ειδικο γι αυτο το ανεφερα........
αυτα που ειπα διαβασε τα.
ισχυουν.
εναν βιολογο ξερω εγω που να περιφερεται ως διατροφολογος και συνηθως τον πετυχαινω να οργωνει τα καναλια.
αυτος ο τυπος προφανως ειναι ενας αποτυχημενος βιολογος για να το εχει ριξει εκει που το εχει ριξει.
24-02-2011, 00:53 #7
βεβαια παιζει να εχει βγαλει πολλα περισσοτερα απο εναν μεσο βιολογο στην ελλαδα με ολες αυτες τις ραδιουργιες που σκεφτεται και προωθει.
μου ειναι αχωνευτος εντελως ως ατομο, απορω πως τον καλουνε συνεχεια στις εκπομπες.
24-02-2011, 01:02 #8
Ανενημερωτη οπως νομιζεις δεν ειμαι αλλα δεν θα μπω σε λεπτομεριες γιατι δεν θελω να αποδειξω κατι......τελος παντων η εν λογω κυρια εχει τελειωσει βιολογια και στο χαροκοπειο το τμημα επιστημης διαιτολογιας και διατροφης και πολλα σεμηναρια σε διατροφικες διαταραχες αφορμη αυτης της περιπτωσης μιλησα....οσο για την ψυχολογια κοινωνικος επιστημονας ειμαι και υποφερω απο βουλιμια.....φαντασου
24-02-2011, 01:05 #9
Αυτον τον τυπο που αναφερεις δεν το ξερω καν....δεν παρακολουθω τετοια
24-02-2011, 11:01 #10
Τους ψυχιατρους δεν τους εμπιστευομαι ιδιαιτερα και μιας και δεν εχω αμεση εμπειρια απο αυτους, μονο για ψυχολογους θα μιλησω.
Να μην υποδεικνυει πραγματα. Να μη βγαζει ευκολα συμπερασματα. Να ασχολειται περισσοτερο με το παρον παρα με το παρελθον. Να συμμετεχει ενεργα στη συζητηση. Να ειναι παρατηρητικος. Να ενημερωνεται συνεχεια για τα νεα δεδομενα στον κλαδο του, να παρακολουθει σεμιναρια κλπ
Να εχει ανοιχτο μυαλο.
24-02-2011, 11:08 #11
Γενικά έχω να πω οτι ο ρόλος όλων αυτών είναι βοηθητικός, μόνο με δική προσπάθεια θα καταφέρουμε οτιδήποτε. Αν κάποιος δεν έχει πάρει απόφαση και δεν είναι έτοιμος για την όποια αλλαγή μάλλον πεταμένα τα λεφτά σε όποιος ψυχολόγο, ψυχίατρο, διαιτολόγο και οτι άλλο σε -λογο υπάρχει.
24-02-2011, 11:09 #12
συμφωνω
24-02-2011, 20:18 #13
α, επισης ξερωκαι κατι βιολογους που προωθουν αυτα τα τεστ δυσανεξιας. μικρη χωρα η ελλαδα, ανυπαρκτη η ερευνα, τους καταλαβαινω, καπως πρεπει να επιβιωσουν:)
απαραδεκτοι. αλλα αφου υπαρχουν θυματα...
24-02-2011, 20:56 #14
Ανενημερωτη οπως νομιζεις δεν ειμαι αλλα δεν θα μπω σε λεπτομεριες γιατι δεν θελω να αποδειξω κατι......τελος παντων η εν λογω κυρια εχει τελειωσει βιολογια και στο χαροκοπειο το τμημα επιστημης διαιτολογιας και διατροφης και πολλα σεμηναρια σε διατροφικες διαταραχες αφορμη αυτης της περιπτωσης μιλησα....οσο για την ψυχολογια κοινωνικος επιστημονας ειμαι και υποφερω απο βουλιμια.....φαντασου
δεν ειναι αρχιτεκτονικη, ΟΚ, αλλα ενας βιολογος δε μπορει να το παιζει και ειδικος στο αδυνατισμα. μην τρελλαθουμε. κα8ε κατεργαρης στον παγκο του.
το οτι εισαι κοινωνικος επιστημονας κ πασχεις απο βουλιμια δε σου δινει δικαιωμα να ισοπεδωνεις την ψυχολογια ως επιστημη ποσο μαλλον να προτεινεις διατροφολογυς βιλογους αντι ψυχολογων.
το οτι εισαι κοινωνικος επιστημονας και πασχεις βουλιμια γιατι τα θεωρεις τοσο αντικρουομενα?
ειναι σαν να λες οτι οι γιατροι δε δικαιουνται να καπνιζουν ξερω γω...η να αρρωσταινουν γενικοτερα.
24-02-2011, 21:49 #15
καταρχην δεν παρουσιαζω κανεναν την εμπειρια μου παρουσιασα.....ουτε προτεινω τιποτα και σε κανεναν την γνωμη μου ειπα....... ουτε ισοπεδωσα καμια επιστημη καθετι ενεχει την ενοια της σχετικοτητας κατα ποσο μια επιστημη ανθρωποκεντρικη που εξελλισσεται συνεχεια.....οσον αφορα στην δικη μου περιπτωση θεωρω οτι για να βοηθησω καποιον θα πρεπει να εχω λυσει τα δικα μου προβληματα επειδη λοιπον η βουλιμια δεν ειναι πνευμονια που θεραπευεται με αντιβιωση και η εκτιμηση απο γιατρο σε γιατρο θα εχει μικρη αποκλιση ειναι ψυχικη νοσος και ο εκαστοτε ειδικος που θα εμπιστευθεις το προβλημα σου οχι εσυ γενικα μιλαω θα πρεπει να σε καλυπτει πληρως........
Δεν ξερω παντως αν σε καλυψα και αυτο να μην εγινε δεν ειναι ο στοχος μου αυτος........Στοχος μου ειναι η ανταλλαγη αποψεων με πνευμα σεβασμου με ατομα που εχουμε πολλα κοινα...τωρα αν εσυ διαφωνεις σεβαστο αλλα με την προυποθεση να το εκφραζεις αναλογως
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία