Results 1 to 15 of 27
Thread: βουλιμια και βαριατρικη
-
24-10-2010, 16:46 #1
βουλιμια και βαριατρικη
σε καποιον που το στομαχι του εχει ξεχειλωσει εντελως αλλα εχει BMI μολις 32.77, με καθαρα τοπικο παχος στην κοιλια και στομαχι, θα μπορουσε το ταμειο ΙΚΑ να δικαιολογησει βαριατρικη επεμβαση?
ιστορικο...
υπερβαρο παιδι
παχυσαρκος νεος
εφτασε 120 κιλα στα 25
εγινε βουλιμικος
και απο τοτε κανει εμετους εδω και 24 περιπου χρονια
τρωει πελωριες ποσοτητες, δε χορταινει με τιποτα.
καμμια ιδεα...?
- 28-10-2010, 15:39 #2
τιποτα ε?
Στελιο?
18-11-2010, 14:09 #3
click δεν εχω ιδεα για το ΙΚΑ αυτο που ξερω ειναι το δικο μου ιστορικο
Αδυνατο παιδι
παχυσαρκη εφηβος
παχυσαρκη ενηλικας
εφτασε 120 κιλα στα 22 τα εχασε με εμετους και τα ξαναεφτασε στα 32
τα ενδιαμεσα 10 χρονια εκανε εμετους
εκανα sleeve ειμαι 85 με στοχο τα 70...δεν κανω εμετους κ επιτελους ειμαι καλα!!!!
18-11-2010, 14:21 #4
καλημερα gilie :)
σευχαριστω που ξαναφερες το θεμα στην επιφανεια, να φανταστεις ειχα κι εγω ξεχασει οτι το ανοιξα :P
απο ο,τι διαβαζω στην ενοτητα παχυσαρκιας θελει bmi ανω του 36, πραγμα δυσκολο.
δηλαδη για να τον δεχτουν πρεπει να προσπαθησει να παρει καμμια 20ρια κιλα ακομα?!?!
πολυ χαρηκα που στην περιπτωση σου βοηθησε τοσο πολυ η βαριατρικη ;)
19-11-2010, 13:23 #5
Το ΙΚΑ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα ταμεία, εγκρίνουν μόνο από 40 ΒΜΙ και πάνω, ή από 35 ΒΜΙ και πάνω με συνοδά νοσήματα. Το 32.77 σίγουρα δεν εγκρίνεται από κανέναν, αλλά και δεν είμαι σίγουρη ότι κάποια βαριατρική επέμβαση θα είναι καλή ως λύση. Το τοπικό πάχος είναι θέμα γυμναστικής (λιποαναρρόφησης ίσως; ).
19-11-2010, 17:32 #6
Originally posted by anna65
Το ΙΚΑ, αλλά και όλα τα υπόλοιπα ταμεία, εγκρίνουν μόνο από 40 ΒΜΙ και πάνω, ή από 35 ΒΜΙ και πάνω με συνοδά νοσήματα. Το 32.77 σίγουρα δεν εγκρίνεται από κανέναν, αλλά και δεν είμαι σίγουρη ότι κάποια βαριατρική επέμβαση θα είναι καλή ως λύση. Το τοπικό πάχος είναι θέμα γυμναστικής (λιποαναρρόφησης ίσως; ).
Το προβλημα ειναι το μεγεθος του στομαχου.
Φαντασου ενας ανθρωπος να χρειαζεται για να χορτασει 10 πιτογυρα και 1μιση λιτρο κοκακολα.
ΔΕΝ κανω πλακα, μιλαω σοβαροτατα.
Αν δε μικρυνει το στομαχι, δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη πιθανη λυση.....
19-11-2010, 20:53 #7
Ναι, είναι όντως οι ποσότητες που χρειάζομουν κι εγώ πριν την επέμβαση - και οι διαιτολόγοι μου δίνανε δίαιτα με μια φρυγανιά και μισό κουπάκι σούπα, και έφταιγα εγώ που πείναγα...
Για να "μικρύνει" το στομάχι, υπάρχει η σληβ και η γαστρική πτύχωση. Αλλά με αυτό το ΒΜΙ δεν θα πληρώσει συμμετοχή κανένα ταμείο. Γιατροί για να τα κάνουν σε αυτό το ΒΜΙ υπάρχουν. Πχ ο Σκρέκας παρόμοια ΒΜΙ τα κάνει πτύχωση, και από όσα λένε, είναι ευχαριστημένοι. Απλά, θα πρέπει να επιβαρυνθείς όλο το κόστος.
Δεν ξέρω όμως αν θα θεραπεύσει τη βουλιμία. Αν προέρχεται από το μέγεθος του στομάχου που ξεχύλωσε, ίσως είναι η λύση. Αν συνυπάρχει όμως και ψυχολογική αιτία, τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα. Για αυτό και οι γιατροί (αλλά και οι επιτροπές) συνιστούν μια διάγνωση από νευρολόγο-ψυχίατρο πριν τη βαριατρική επέμβαση. Αν η άποψη είναι θετική, και υπάρχουν τα χρήματα, θα έλεγα δοκίμασέ το. Στο κάτω κάτω, 24 χρόνια εμετοί είναι πάρα πολλά!
19-11-2010, 21:44 #8
Δεν ξέρω όμως αν θα θεραπεύσει τη βουλιμία. Αν προέρχεται από το μέγεθος του στομάχου που ξεχύλωσε, ίσως είναι η λύση. Αν συνυπάρχει όμως και ψυχολογική αιτία, τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα. Για αυτό και οι γιατροί (αλλά και οι επιτροπές) συνιστούν μια διάγνωση από νευρολόγο-ψυχίατρο πριν τη βαριατρική επέμβαση. Αν η άποψη είναι θετική, και υπάρχουν τα χρήματα, θα έλεγα δοκίμασέ το. Στο κάτω κάτω, 24 χρόνια εμετοί είναι πάρα πολλά!
οι πιθανοτητες να τον πεισω να κανει επεμβαση ειναι 1 στις 100.
οι πιθανοτητες να τον πεισω να επισκεφτει ψυχιατρο ή ψυχολογο ειναι 1 στο 1000000
20-11-2010, 08:03 #9
Μετά την επέμβαση και μόλις έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα, όλοι όσοι έχουμε περάσει από τις βαριατρικές επεμβάσεις αναφέρουμε ένα ψυχολογικό πατατράκ. ʼλλοι περισσότερο, άλλοι πιο ξώφαλτσα, αναρωτιόμαστε γιατί μας φταίνε όλοι και όλα. Δεν κρατάει πολύ, είναι κάποιο δίμηνο-τρίμηνο, και μετά έρχεται και πάλι ισορροπία. Αυτό το διάστημα είναι επικίνδυνο για κάποιον με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς θα τα επιδεινώσει.
Αν τελικά καταφέρεις να τον πείσεις για επέμβαση - σου είπα ποιές είναι προτιμότερες για τον φίλο σου - η γνωμάτευση του ψυχιάτρου θα είναι απλά μια ακόμη προεγχειρητική εξέταση. Ακόμη και αν δεν μπορεί να περάσει από επιτροπή, καλό είναι να κάνει τις εξετάσεις που απαιτούνται. Οι ιδιωτικές κλινικές, για να ξεμπερδεύουν γρήγορα, βάζουν κατευθείαν μέσα τους ασθενείς και κάνουν τις προεγχειρητικές εξετάσεις αυθημερόν με την επέμβαση. Θα πρότεινα, αφού έχει πολλές αμφιβολίες, να ετοιμάσει πρώτα τις εξετάσεις και με αυτές στο χέρι να αναζητήσει χειρούργο για να του μικρύνει το στομάχι.
20-11-2010, 08:10 #10
Κλικ μου ο φιλος σου λες οτι ειναι σε βουλιμια..Χρησιμοποιει εμετους? Γτ αν χρησιμοποιει εμετους ειναι να δεις αν μια τετοια επεμβαση που απ'οτι διαβαζω εχει παντα τον εμετο στο πρωτο διαστημα ειναι καλη λυση κι οχι απλα κατι που θα τον βοηθησει με τους εμετους..Οπως λες κι εσυ το προβλημα ειναι καθαρα εγκεφαλικο κι οχι στομαχου..
20-11-2010, 17:50 #11
ειναι πατερας μου οχι φιλος μου.
ναι κανει εμετους εδω και 24 χρονια περιπου.
υπαρχουν μερες που μπορει να κανει και 2 και 3 φορες εμετο.
παχαινει ακομα και με τους εμετους πλεον, εχει φτασει 107 κιλα.
εως ποτε θα τις σκαπουλαρει αν δε μικρυνει το στομαχι του? ηδη βγαζει κραυγες στο μπανιο...
μια μερα θα μεινει εκει μεσα κλειδωμενος.
το ξερω οτι το προβλημα ξεκιναει απο εγκεφαλο.
αλλα οταν εχεις στομαχι που χωραει το μισο ψυγειο, ακομα και αν αποφασισεις οτι θελεις να σταματησεις να καταναλωνεις τετοιες ποσοτητες και να κανεις εμετο, ποσο εφικτο ειναι?
αφου δε χορταινεις.
Μετά την επέμβαση και μόλις έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα, όλοι όσοι έχουμε περάσει από τις βαριατρικές επεμβάσεις αναφέρουμε ένα ψυχολογικό πατατράκ. ʼλλοι περισσότερο, άλλοι πιο ξώφαλτσα, αναρωτιόμαστε γιατί μας φταίνε όλοι και όλα. Δεν κρατάει πολύ, είναι κάποιο δίμηνο-τρίμηνο, και μετά έρχεται και πάλι ισορροπία. Αυτό το διάστημα είναι επικίνδυνο για κάποιον με προϋπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς θα τα επιδεινώσει.
ειλικρινα, δεν εχω ιδεα ποσο χειροτερα θα μπορουσε να γινει. εχει ηδη εδω και χρονια αυτα που αναφερεις. και νευρα και πολλα αλλα...
20-11-2010, 23:13 #12
Originally posted by click
οι πιθανοτητες να τον πεισω να κανει επεμβαση ειναι 1 στις 100.
οι πιθανοτητες να τον πεισω να επισκεφτει ψυχιατρο ή ψυχολογο ειναι 1 στο 1000000
20-11-2010, 23:19 #13
ΑΛΛΑ το σημαντικο ειναι:Θελει ο ιδιος να κανει κατι; Η εσυ θελεις να τον θοηθησεις; Γιατι δεν μπορεις να σωσεις καποιον που δεν θελει να σωθει.
20-11-2010, 23:20 #14
παιδια εγω διατηρω καποιες αμφιβολιες για το κατα ποσον μπορει να βοηθηθει καποιος που δε θελει να βοηθηθει...
κ εχω μια υποψια οτι ο πατερας κλικ δεν ψαχνει για βοηθεια...
χωρις αυτο βεβαια να ακυρωνει τη δικη σου προσπαθεια η οποια ειναι αξιεπαινη κ, πιστευω, πολυ επωδυνη για σενα... για διαφορους λογους...και γι αυτο , ακομη πιο εξιεπαινη!!
20-11-2010, 23:21 #15
lessing, ακριβως τα ιδια γραφαμε ταυτοχρονα :)
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία