Results 1 to 12 of 12
-
11-02-2011, 01:22 #1
ιδεες για να τρωμε το κατα δυναμη ευχαριστα τα λαχανικα μας
παιδια, ειχα γραψει ενα ολοκληρο κατεβατο με τα δικα μου και τα θαλασσωσα και σβηστηκε.
αυριο παλι. κοιμαμαι ορθια αυτη τη στιγμη, δε δυναμαι να το ξαναγραψω.
το ζητουμενο ειναι να κανουμε προτασεις στο θεμα αυτο για το πως θα μπορουσαμε να τρωμε αξιοπρεπως ευχαριστα τα λαχανικα μας, oσοι αντιμετωπιζουμε θεματα...
ευγεστες φτιαχτες σος με ελεγχομενες θερμιδες, τροπους μαγειρεματος, φαγητα κλπ
το προβλημα το δικο μου το μεγαλο ειναι με τα ωμα λαχανικα. ιδιως τωρα το χειμωνα. και με κρυωνουν και βαριεμαι να τα μασαω.
αν και το κουνουπιδι και το μπροκολο που ειναι μαγειρεμενα και τα ζεσταινεις αν θες, ειναι προβλημα, επισης. δε βρισκω καμια ικανοποιητικη γευστικοτητα οσο λαδι, λεμονι, αλατοπιπερο κι αν βαλω.
μιλω παντα για περιοδους διαιτας, ετσι?
το ογκρατεν λαχανικων και αλλα συναφη εννοειται οτι δεν πιανονται σαν λυσεις οσο κι αν θα το ηθελα!
- 11-02-2011, 01:30 #2
ΙΟΛΗ μου υπαρχει ηδη τετοιο θεμα.Μπορεις να πας στο'' για οσους μισουν τα λαχανικα''
11-02-2011, 01:40 #3
το συγκεκριμενο θεμα εχει προ πολλου ξεφφυγει απο τη θεματολογια του. οσες φορες το ανοιξα, διαβαζω ο,τι να ναι, μονο γι αυτο στο οποιο σε παραπεμπει ο τιτλος του, δεν προκειται.
11-02-2011, 01:49 #4
ioli, αν διαβάσεις το τόπικ που λέει η lessing, θα βρείς ωραία πράγματα, οκ off topic πάντα υπάρχουν, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ωραίο το τόπικ.
11-02-2011, 01:54 #5
πηγα τωρα και το ξαναβρηκα. τωρα προς τις τελευταιες σελιδες αρχιζει και επανερχεται στο θεμα του. παλιοτερα το ειχα ανοιξει επανειλημμενα κι ολο κουβεντολοι ασχετο επαιζε. δεν ειναι τυχαιες οι 32 σελιδες του αλλωστε.
αλλα και παλι δε μου κανει.
εγω θελω προτασεις διαιτητικες, μεγαλη λεπτομερεια που κανει μεγαλη διαφορα.
αν δεν εκανα διαιτα γεμιζα! την ωμη σαλατα μου η το μπροκολο κ το κουνουπιδι με τυρι, και το ετρωγα. 2-3-4 μεριδες γαλακτοκομικα max/μερα δικαιουμαι ομως. αφενος δε μπορουν να ειναι ολες τυρι αλλα και να ηταν και παλι δε θα εφταναν σε καμια περιπτωση. οταν λεω θα γεμιζα, εννοω, να ενιωθα σε καθε μπουκια εντονη τη γευση του τυριου κι αυτο θα ηθελε πολυ τυρι οπως καταλαβαινετε.
11-02-2011, 11:40 #6
ioli σε καταλάβαίνω και εμένα δεν μου αρέσουν οι σαλάτες ειδικά οι φρέσκιες...
ελπίζω τα κορίτσια να μας πούνε καμιά γευστική και διαιτιτική ιδέα...:spin:
11-02-2011, 11:43 #7
καλημερα ακου τι μπορεις να κανεις... να τα κανεις παναριστα, με φρυγανια δηλαδη οπος το μπροκολο το καροτο κλπ και να τα βαλεις λιγο στο φουρνο, δεν εχουν τη τελεια εμφανιση αλλα κατεβαινουν :P
απλα ηθελα να στο πω, εγω ειμαι λατρης των λαχανικων, αν σκευτω κατι αλλο θα σου πω
11-02-2011, 13:27 #8
ioli και εμενα το χειμωνα μου αρεσουν ζεστα τα λαχανικα γιαυτο σου γραφω καποιες ιδεες που εχω καθιερωσει εγω ...
1. τσιγαριστο σπανακι η ΚΑΙ με μπροκολο
βαζω 1-2 κουταλιες ελαιολαδο στο τηγανι και σωταρω το σπανακι και αν θελω και μπροκολο σε μικρες φουντιτσες,αφου μαραθει βαζω μπολικο πιπερι,(αν θελεις αλατι)και σβηνω με ενα λεμονι.Αν εχεις καποιο κρεας η ψαρι μπορεις πριν σβησεις με το λεμονι να το βαλεις και αυτο μαζι,να το φερεις 2-3 στροφες και να σβησεις μετα.Το σερβιρω με τυρι τριμμενο απο πανω αμεσως μολις το μαγειρεψω
2. μανιταρια με ασπρη σαλτσα
1-2κουταλιες λαδι στο τηγανι,σωταρω τα μανιταρια (μικρα ασπρα) και σβηνω με λιγο ασπρο κρασι.Σε ενα ποτηρακι με λιγο κρυο νερο διαλυω λιγο κορν-φλαουερ και μολις σωταριστουν τα μανιταρια ριχνω μεσα το νερο,μπολικο πιπερι,ενα μικρο κυβακι βουτυρο φρεσκο και λιγο πριν κλεισω το ματι της κουζινας ριχνω μια κουταλια τυρι κρεμα
ειναι τελεια και με πατατες βραστες,μακαρονια αλλα και σκετα,μπορεις ακομα να κανεις το ιδιο που εγραψα παραπανω αν εχεις κρεας η ψαρι.
3.σουπες λαχανικων.
παλι σωταρω τα λαχανικα σε λιγο ελαιολαδο και μετα βαζω τοσο νερο οσο να καλυψει τα λαχανικα,βαζω και μπαχαρικα και αφηνω να σιγοβρασει,οταν ειναι ετοιμα τα περναω στο μουλτι και γινεται βελουτε.
Το ελαιολαδο και το τυρι κρεμα στις συνταγες ειναι αναλογα με τις μεριδες που θα βγαλεις.Αυτη την ποσοτητα που εγραψα εγω την υπολογιζω για μια μεριδα
04-03-2011, 09:52 #9
ωραιες ιδεες! επαναφερω το τοπικ να το δουν κ οσοι αλλοι ενδιαφερονται :thumbup:
αυτο με το μπροκολλο κατοχυρωνεται για σημερα!
04-03-2011, 16:18 #10
Επισης κουνουπιδι κοκκινιστο δλδ.κουνουπιδι με σαλτσα κοκκινη -πολυ νοστιμο!
04-03-2011, 18:24 #11
το λεγομενο καπαμα, πωπω να το ειχα κανει...
05-03-2011, 01:18 #12
forty στη συνταγη με τα μανιταρια κ το κορν φλαουρ (που βγηκαν θεικα)
πως στο καλο βαζω το κορν φλαουρ? δεν λεει κ πανω το ατιμο.
επιχειρησα να το διαλυσω σε λιγο κρυο νερο που ειπες αλλα δεν...
περιπου ποια ειναι η δοσολογια νερου-κορν φλαουρ?
γενικα ποσο κορν φλαουρ να βαζω σε "ατομικη" μεριδα?
ηθελα μονο λιγο να δεσει η σαλτσα, οχι να κανω καμμια φοβερη σως.
σ'ευχαριστω!
ηταν υπεροχα με το σβησμενο κρασι κ μια σταλα βουτυρακι!
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....