Hρθα για να μεινω!!! - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 180
    Senior Member
    Λόρα, σου στέλνω ένα έστω αργοπορημένο καλωσόρισμα.... συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου και καλή συνέχεια? θα φτιάξω αυτό το κέικ σήμερα κιόλας, γιατί με τόσα κέικ εδώ μέσα, έχω τρελαθεί από τη μυρωδιά??

Senior Member
    Λόρα, έφτιαξα το κεικ, αλλά μου βγήκε ένα υγρό πράγμα και κόλαγε σαν πλαστελίνη... είχε ωραία γεύση αλλά δεν ψήθηκε, και το άφησα σχεδόν 45 λεπτά, από πάνω μόνο που δεν κάηκε, μήπως ήθελε πιο ρηχό σκεύος ? θα το ξαναφτιάξω

Senior Member
    δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να πηγε στραβα... εγω τα ψηνω σε ατομικες φορμιτσες μαφινς στους 180-200 βαθμους για το πολυ μιση ωρα σε ψησιμο με αερα. και βγαινουν παντα με υφη σαν του κανονικου κεικ. σημερα μαλιστα εφτιαξα αλμυρη εκδοχη με κοτοπουλο και βγηκαν νοστιμοτατα πιτακια! τι βρωμη χρησιμοποιησες? πιτουρο ή νιφαδες? με νιφαδες δεν τα εφτιαξα ποτε αλλα ισως χρειαζοταν να σταθει λιγη ωρα το μιγμα να φουσκωσουν. μπεικιν παουντερ εβαλες? δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο...

Senior Member
    αχ κ ελεγα να τα φτιαξω, ελπιζω να πετυχουν! πειτε το μυστικο

Senior Member
    δεν υπαρχει μυστικο! οολα τα υλικα μαζι σε ενα μπολ, καλο ανακατεμα και ψησιμο. τοσο απλα! βεβαια δεν τα εχω φτιαξει ποτε με νιφαδες εκει δεν ξερω τι παιζει. α! τα γιαουρτι που χρησιμοποιω ειναι τοταλ 170γρ το κεσεδακι. αν και δεν πιστευω τα 30γρ παραπανω να εκαναν την ζημια...

Senior Member
    τωρα που ειπες κεσεδακι...ρε κοριτσια γιατι λενε 200 γρ. πανω ενω μεσα δεν ειναι ποτε διακοσια?
    εγω παιρνω το μεγαλο τοταλ 2% κ παιρνω οσο θελω να φαω, γιατι βαρεθηκα να γεμιζω κεσεδακια το ψυγειο...
    βεβαια εχω καιρο να φαω γιαουρτι γιατι το ταραζα κ το βαρεθηκα...

οσο για τις νιφαδες κ γω αυτες εχω, με τι το κανεις εσυ ΛΟΡΑ? μπερδευτηκα ελαφρως...

Senior Member
    με πιτουρο βρωμης. ειναι χοντροαλεσμενος φλοιος βρωμης. ετσι εχει περισοτερες φυτικες ινες αλλα κι επειδη ειναι σαν χοντροτριμενο αλευρι ειναι και πιο ευχρηστο. και πολυ ευεργετικο για το εντερο για τους ευνοητους λογους... το βρισκω συσκευασμενο στο σουπερ στα ειδη πρωινου

Senior Member
    εμ η βρωμη με τον μπαρμπα δεν υποτιθεται οτι ειναι αυτο? εκτος κι αν εννοεις πιο χοντρο...αλλα λογικα στο "κεκακι" ιδια επιδραση εχει...
    εχω κανει κεικ κανονικο με βρωμη κ φουσκωσε μια χαρα!

Senior Member
    Αν δεν βρείτε αλεύρι βρώμης μπορείτε να αλέσετε και το κλασικό κουάκερ με τον μπάρμπα(!!) στο multi και γίνεται το ίδιο:wink1:

Senior Member
    γιεπ αλλα μαλλον θελει πιο χοντροκομμενο τελικα...ετσι καταλαβα!

Senior Member
    τελος 2ης εβδομαδας στο φορουμ και αυτην την εβδομαδα εχασα... αερα κοπανιστο! ηδη περιορισα ποσοτητες, εκοψα μεχρι και τις ζαχαρινες και για πρωτη φορα μετα απο 2 μηνες που ειμαι σε διαιτα π ε ι ν α ω ! ! ! και το χειροτερο δεν βλεπω να χανω δραμι ουτε την επομενη εβδομαδα καθως θα περιμενω περιοδο!
    ομως δεν εγκαταλειπω με τιποτα! που θα παει θα το λαβει το μηνυμα ο οργανισμος! δεν ειναι αλλη μια διαιτουλα σαν αυτες που εκανα μεχρι τωρα και τα παρατουσα στην 1η δυσκολια. αυτην την φορα θα επιμεινω μεχρι να φυγει και το τελευταιο περιτο γραμαριο απο πανω μου και θα ακολουθησει και σοβαρη συντηρηση μετα. αυτα.

Senior Member
    Λόρα, όχι να μην τα παρατήσεις και εγώ με τόση προσπάθεια νόμιζα ότι θα έχανα πολύ άλλα έχασα 1 κιλό με το ζόρι... και εγώ έχω μουλαρώσει, ελπίζω να κρατήσει....

Τώρα υπόθεση κείκ..... έβαλα quaker με τον μπάρμπα και δεν το πέρασα στο μούλτι και 2ον το γιαούρτι ήταν 200 γρ και τα αυγά μεγάλα.... πες μου γιατρέ μου τι φταίει, γιατί η γεύση ήταν ωραία, η υφή ήταν χάλια...

Senior Member
    τα αυγα τα εβαλες ολοκληρα? μπεικιν παουντερ εβαλες?
    οι δοσεις ειναι
    1αυγο ολοκληρο και 3 ασπραδια
    1 κεσες γιαουρτι
    6κσ γεματες βρωμη αλεσμενη (ισως οταν ειναι νιφαδες να θελει περοσσοτερη γιατι πιανουν μεγαλυτερο ογγο σε λιγοτερο βαρρος)
    αρωματα-ζαχαρινη
    1 γεματο κγ μπεικιν παουντερ
    ετσι τα εβαλες? το μιγμα φουσκωσε μετα? εγω το βαζω στα 3/4 της φορμιτσας και στο ψησιμο υπερβαινει την επιφανεια.
    την επομενη φορα που θα φτιαξω θα ζυγισω την βρωμη να σας γραψω ποσο ακριβως βγαινει σε γραμαρια
    α! ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180-200 βαθμους.σε αερα.
    3 μηνες που τα φτιαχνω δεν εχουν αποτυχει ποτε

Senior Member
    έβαλα ακριβώς τις δόσεις, μόνο που δεν άλεσα τη βρώμη, επίσης το κτύπησα με το χέρι όχι μίξερ, μπεικιν έβαλα,
    μπορεί να φταίει η βρώμη θα το ξανακάνω, το έχεις κάνει με κακάο ?

Senior Member
    ναι και ειναι πολυ ωραιο. θελει περισοτερο γλυκαντικο. κι εγω με πιρουνι το ανακατευω. θα σου πω αυριο σε γραμαρια την βρωμη αυτο πρεπει να φταιει. 1κσ βρωμης οταν αλεστει γινετααι σιγουρα λιγοτερο απο 1 κουταλια. επεισις καλο θα ειναι να το αφησεις να σταθει κανενα μισαωρο πριν το βαλεις σε φορμα για να μουσκεψει η βρωμη στα υγρα και να πηξει

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast