Τι να κανω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Τι να κανω?

Γεια σας ειμαι 16 χρονων και νοιωθω περιεργα και εχω κολησει με κατι. Αλλα ας αρχισω με καποια αλλα προβληματα.

1) Γονεις: Δεν τα παμε και τοσο καλα η μανα μου σηνυθως γκρινιαζει ολη μερα για διαφορα και δεν την αντεχω. Με τον πατερα μου δεν μιλαμε και τοσο πολη γιατι συνηθως φευγει και παει για δουλειες στο εκσωτερικο αλλα ειναι πιο χαλαρος ενω η μανα μου κανει σαν υστερικια και βριζει μερικες φορες και εχω αρχισει να μην της δηνω τοση σημασια. Κατι αλλο εκνευριστικο ειναι οτι απο τη μια μπορει να μου ουρλιαζει και να με βριζει και μετα απο λιγο να μου ζηταει βοηθεια για το λαπτοπ της. Γενικα δεν νοιωθω οτι ειμαστε οικογενεια δεν νοιωθω τιποτα για αυτους μερικες φορες μου ερχεται να την σκωτωσω αλλα μετα απλα δεν με νοιαζει. Α επισης εχω εναν αδερφο που δεν αντεχω κανει βλακειες και φασαρια ολη μερα και ειναι ενα μεγαλο εμποδιο σε αυτο που θελω τον τελευταιο καιρο. Μενουμε στη ιδια ποληκατικοια με την γιαγια που ως γιαγια ειναι πολη καλη και αφτη κσερω οι νοιαζεται για μενα.

2)Σχολειο: φιου τελιωσε το γυμνασιο (το λεω γιατι πηγα σε Ε.ΠΑΛ) καθε φορα που περναμε βαθμους αντε παλι μη βλεπεις τηλεοραση, με παιζεις κλπ κλπ. Γενικα βαριεμαι να διαβαζω αλλα τα παω πολη καλα στη φυσικη, μαθηματικα, χημεια χωρις να διαβαζω απλα πρακολουθω στο μαθημα, ενω στα φιλολογικα δεν τα μπορω καθολου τα συχαινομαι εκτος απο Ιστορια που εχει λιγο ενδιαφερον. Ε.ΠΑΛ πηγα γιατι δεν αντεχα τα αρχαια.
    Στο Ε.ΠΑΛ(που υποτιθεται οτι ειναι καλητερα απο τα γενικα γιατι περνεις δυο πτυχεια, αλλα οσο κιαν προσπαθουν οι καθηγητες δεν τα καταφερνουν γιατι τα παιδια το θεωρουν ΤΕΕ οτι δεν διαβαζουν και περνανε και αυτο στα αληθεια σημβαινει στο Ε.ΠΑΛ τωρα, ισως μετα απο μερικα χρονια αλλαξει τιποτα) τα πηγαινω πολη καλα και δεν ανοιγω τσαντα δηλαδη εγινα απουσιολογος που δεν ειναι και τοσο καλο. Ηταν κατι παιδια που προσπαθουσαν και μονο ενα που διαβαζε πολυ. Αυτα τα παιδια δεν μαρεσουν καθολου γιατι καθονται και χανουν ολη τη μερα διαβαζωντας και ακομα δεν καταφερε να με φτασει γιατι ειχα ποσα 20 χαμηλους βαθμους ωπος 13-14 μονο στα φιλολογικα που ακομα δεν μαρεσουν. Στο σχολειο βαριεμαι καθομαι στα διαληματα μονος μου η με κανεναν αλλον με την ταξη που καθομαι στο θρανιο και κοιμαμαι η μιλαω με ενα αλλο φιλο μου απο το γυμνασιο αλλα ειναι σε αλλη ταξη μιλαμε, παιζουμε κανουμε βλακειες για πλακα. Α επισης εχω μια αντιπαθεια στις δασκαλες αγγλικων στα σχολεια γιατι εδω και ποσα χρονια 2 χρονουν λενε ολη τη χρονια και μετα παλι απο την αρχη και εικει επισης κοιμαμαι η σκιζω το βιβλιο. Τα παιδια στο ΕΠΑΛ ειναι λιγο αγρια δηλαδη φοαζουν, βριζουν καθηγητες, ριχνουν θρανια απο το παραθηρο χωρις λογο και κατι που μου σπαει τα νευρα οτι οι καθηγητες τους αφηνουν να καπνιζουν στο προαβλιο και ειναι αστειο ποσα παιδια κανουν τους μαγκες και καπνιζουν. Βεβαια ειναι και κατι χαζα που σου ρχονται και σου κανουν τους καμγκες και προσπαθουν να σε ενωχλησουν ο μονος τροπος να σε αφησουν ειναι να τους λες ναι σε οτι βλακεια λενε αντιθετα με εναν φιλο μου που προσπαθει να τους εναντιωθει και τρωει κσυλο η καθεται και δινει τα λεφτα μερικες φορες. Γενικα στο σχολειο μαθαινω λιγα πραγματα και κοιμαμαι η κανω καμια κοπανα γιατι στις αρχες δεν εχει καθηγητες (πχ χημικος ηρθε μετα τα χριστουγεννα) η εχουμε κενα που αυτο ειναι συνηθως πολη συχνο αυτο που με εκανε να τρελενομαι και να φευγω ηταν οταν ειχαμε τρεις ωρες κενα και μια ωρα στο τελος και λεει καθηστε τρεις ωρες κανοντας τιποτα και περιμεντε την εβδομη για να φυγαιτε και το κακο ηταν οτι συνηθως δεν μπορουσε κανεις να μας αναπληρωσει.
    Φροντιστιριο πηγα μονο 3 χρονια για αγγλικα μετα που μετακομισαμε ερχοταν στο σπιτι ενας φιλος του θειου μου που καναμε μαθημα καναμε και πλακα και ηταν ωραια αλλα μετα απο καιροχρονια αρχισα λιγο να βαριεμαι και τον νευριασα λιγο και σταματησαμε και μετα απο μισο χρονο πηγα στο φροντιστιοριο που ειχε φτιαξει και καναμε παλι μαθημα αλλα αυτη τη φορα ηταν και κατι αλλα παιδια( ε οχι και παιδια ακριβως ηταν ενας 22 χρονων μια 20 χρονων και αλλοι 2 16 χρωνων) τοτε μετα απο λιγο καιρο πηγαιναμε πολη γρηγορα (εβαζε τρελα πολλα καμποσες εκατονταδες λεξεις την ημερα και δεν λεω για επαναληξεις που εφταναν 2 χιλιαδες )και πηγαμαι για το lower michigan. Δυστηχως ημουν ο μονος που περασε και γιαυτο νομιζω οτι βοηθησε πολη ο υπολογηστης απο κει μαθαινα πολλες λεξεις και απο πολλα παιχνιδια που επεζα και τα πηγαινα πολυ καλα στο listening επειδη ηταν κατι παιχνιδια που χαν κατι σκεινες με ηθοποιους και καταλαβαινα κανονικα.)Πριν απο 2 χρονια το πηρα ο φιλος του θειου μου ηθελε να σηνεχισουμε για προφεσσιοναλ αλλα εγω δεν ηθελα τοσο. τωρα ξερω παρα πολη καλα αγγλικα πιο πολη απο τον υπολογιστη και καταφερνω να βλεπω κατι αγγλικα σιριαλ που ειχα κατεβασει απο το ιντερνετ. Μια παραξενη συνηθεια που εχω ειναι οτι μερικες φορες σκεφτομαι η κανω βολτες στο σπιτι μιλωντας στα αγγλικα δεν κσερω κατι σαν τα αγγλικα να ειναι πιο ευκολα λολ.

Φιλοι: στο λυκειο δεν εκανα και τοσους φιλους απλα μιλαγαμε λιγο στην ταξη με κανεναν. Ειμαι και γω κλειστος τυπος δεν τα παω πολυ καλα με τους αλλους. Βεβαια ειχα κατι φιλους απο το γυμνασιο αλλα ηταν σε αλλο τμημα ο ενας ηταν λιγο χαζος εκανε διαφορες βλακειες και προσπαθουσε να κανιε φιγουρα οτι εχει 1000 τραγουδια στο κινητο που οι αλλοι λεγανε οτι ειναι παμπαλαια (α εγω καμια σχεση με τη μουσικη) εναν αλλο που βαριεται ολη μερα αλλα δεν εχουμε και 0πολλα να πουμε, εναν που παιζαμαι διαφορα παιχνιδια μαζι και μιλαγαμε πολυ στο τηλεφωνο για διαφορα πραγματα και για το παιχνιδι βεβαια τωρα δεν μιλαμε τοσο συχνα γιατι εχω βαρεθηκα ενα παιχνισι που παιζαμε παλια και δεν μιλαμε τοσο πολυ οσο παλια τωρα μιλαμε πιο πολυ για τι κανουμε σπιτι τους γονεις μας. Και αλλοι δυο που παιζαμαι διαφορα παιχνιδια μαζι. Εγω ειμαι σχεδον ολη μερα στο pc παιζω κοιταζω διαφορα στο ιντερνετ αμα δεν παιζω στο pc κσαπλωνω, η παω κατω στη γιαγια μου που ειναι στο πρωτο οροφο.
    Εγω επισης ειμαι πολη πιο διαφορετικος γιατι ποτε δεν με ενδιεφερε η μουσικη τα αμαξια το ποδοσφαιρο.
    Σκυλια: απο μικρος παντα μαρεσε να παιζω με τα σκυλια καθομουν και τα χαιδευα αρκετες ωρες παλια εμενα στο μενιδι εκει εβγαινα εξω και υπηρχαν αρκετα σκυλια και κουταβακια τωρα που μετακομισα ειμαστε σε μια μεγαλη πολυκατικοια και δεν πολυβγαινω αλλα οπου βλεπω σκυλο στη διαδρομη για το σχολειο δεν μπορω παω και τον χαιδευω και πεζω μαζι του, και σε διαφορες εκδρομες σε κατι γηπαιδα στο βουνο πηγαινα με εναν σκυλο και καθομουν μαζι τους παρα με κατι φιλους μου που καθοντουσαν μεσα. Δυστηχως ωσες φορες κιαν προσπαθησα να παρουμε σκυλο στο σπιτι δεν ηθελαν οι γονεις μου με τιποτα ο πατερας μου του αρεσουν τα σκυλια αλλα εχει την αποξη οτι τα σκυλια ειναι για να μενουν εξω απο το σπιτι( εγω πιστευω οτι τα σκυλια θελουν να ειναι κοντα στον ιδιωκτητη τους) η μανα μου δεν της αρεσουν τοσο τα σκυλια πρωτον λεει οτι μυριζουν ασχημα και δευτερον δεν πιστευε οτι θα τον φροντιζω νομιζει οτι θα βαρεθω. Ο αδερφος μου ειναι 8 χρονων και νομιζω οτι ειναι πολυ επικινδινος για ζωα γιατι τρομαζει κατι πουλια που αυτος μα ειχε πρεξει να παρει και πριζει το κουνελι που τον εχει φοβειθει επηδει βαριετα παει και το ζουλαει και ακομα δεν τον αντεχω για κατι που εκανε παλια στο χωριο στους ωρεους που εμενα παλια ηταν κατι φιλοι μας που ειχαν ενα σκυλακι μικρο παιζαμε μαζι του και ηταν καλο μια μερα το ειχαν δεσει μεσα στο σπιτι με λουρακι γιατι ειχαν παει για μπανια το ηλιθιο ο αδερφος μου το ελυσε και το αφησε το σκυλι πηγε να περασει το δρομο για να παει στη θαλασσα απεναντι και εκεινη τη στιγμη το χτηπησε αμαξη μετα τοπηγαν σε κτηνιατρο αλλα τιποτα ολοι κλεγαμε εκεινη τη μερα και το χαζο ελεγε γιατι κλετε.
    Οκ τωρα πριν λιγο καιρο ειχα μπει σε ενα φορουμ με αλλους ανθρωπους που ειχαν σκυλια μετα απο λιγο καιρο ειχα μαθει ειχα δει διαφορα πραγματα για σκυλια στο ιντερνετ και ειχα μαθει και κατι αλλο. Τωρα εδω και λιγες μερες δεν κσερω τι να κανω καθομαι στο κρεβατι και σκεφτομαι τον σκυλο που θελω(γερμανικο ποιμενικο για την ακριβεια) σκεφτομαι διαφορα τι θα κανουμε μαζι στις διακοπες, που θα πιγαινουμε μαζι η τι θα εκανα αμα ηταν εκεινη τη στιγμη μαζι μου. δεν κανω τιποτε αλλο μονο στον υπολογιστη κσεχνιεμαι λιγο αλλα δεν καθομαι και πολυ. Παλια τα σχεδια μου ηταν να βρω γρηγορα δουλεια(δεν κσερω για πανεπιστιμιο οι κυριοι μου λενε να παω αλλα εγω δεν ειμαι σιγουρος) σε σχεση με τους υπολογιστες προγραμματιστης αλλα δεν κσερω αν θα βρω γρηγορα δουλειο μολις θα εβρισκα δουλεια θα εβρισκα ενα σπιτι και θα επερνα σκυλο αλλο τωρα τις τελευταιες μερες δεν ξερω τι εχω παθει και θελω σαν τρελος σκυλο οχι μονο για κατοικιδιο που μαλλον θα νομιζει η μανα μου αλλα και για παρεα να μαστε μαζι. Επισης παο τοτε τρωω ελαχιστα που αυτο ειναι παρα παρα πολυ περιεργο γιατι εγω συνηθως τρωω αρκετα(ευτηχως δεν παχαινο πολυ οσο κι αν φαω)σηλαδη χορτασα με μισο πακετο πατατακια! που παλια ετρωγα τα πατατακια και ετρωγα και κανονικα φαι και μερικες φορες δεν τρωω καθολου. Αυτη τη φορα αν δεν καταφερω να παρουμε σκυλο δεν κσερω τι θα κανω. Αμα μιλησω στη μανα μου τωρα σιγουρα θα παρω ενα μεγαλο ΟΧΙ για αυτο ευτηχως δεν τρωω και ελπιζω να καταλαβει τιποτα γιατι ακομα δεν με εχει ρωτησει γιατι δεν πειναω. Απο εκεινη τη μερα σκεφτομαι οτι θα κανω τα παντα για να παρω σκυλο το προβλημα ειναι και να καταφερω να παρουμε σκυλο αυτο που θελω ειναι μονο λιγα λεφτα για τα εμβολια και ολα τα αλλα ολες τις δουλεις για τον σκυλο θα τις κανω εγω κανεις αλλος και οτι πρεπει ο αδερφος μου να μην τον ακουμπαει πολη δυσκολο αμα ειμαστε στο ιδιο σπιτι αλλα δεν ειναι και αδυνατο γιατι θα ειμαστε μαζι με τον σκυλο και οταν θα χω σχολειο θα μπορει να κανει καμια βολτα στο σπιτι εννωω σαλονι γιατι οταν θα ναι ο αδερφος μου θα πρεπει να καθεται στο δωματιο μου και να του εχω αφισει κατι να απασχολειτε οσο εγω θα ειμαι σχολειο δηλαδη καπου 1-2 ωρες που θα ειναι στο σπιτι ο αδερφος μου και εγω θα ειμαι σχολειο γιατι ο αδερφος μου θα πηγαινει τεταρτη δημοτηκου και θα σχολαει κοντα σε 5-6ορω και γω θα χω εφταορω αλλα υπαρχουν και τα πολλα κενα που μαλλον θα εχουμε. οταν θα με σπιτι θα μαστε μαζι αλλιως θα ναι στο δωματιο μου η με τη μανα μου αμα ληπει ο αδερφος μου. Ειναι λιγο παραλογο αλλα αμα εχω σκυλο δεν θελω να το ρισκαρω να ναι μονος με τον αδερφο μου που επισης δεν χωνευω. Δεν εχω καταλαβει ωμος γιατι εχω ανορεξια δηλαδη πειναω καμια φορα αλλα μολις τρωω ελαχιστο χωρτασα. ελπιζω αμα δεν τρωω για πολυ καιρο να γινει κατι.
    Σορρυ αμα σας κουρασα με το κατεβατο και επισης σορρυ για τα λαθη γιατι γραφω γρηγορα και δεν κοιταζω πολυ για λαθη.

Senior Member
    καταλαβαινω οτι εισαι διαφορετικος-ευαισθητος περισσοτερο απτους συνομιλικους σου.. αλλα και γω ας πουμε ημουν και βλεπω πολλες κοινες σκεψεις [ οπως οτι και μενα ο πατερας μου ηταν συνεχεια εξωτερικο ή δε μαρεσουν τα αμαξια ή οτι δε μαρεσαν οι βλακες που εκαναν επιδειξη τα κινητα τους κ αλλα]. επισης αυτο που εχεις με τους σκυλους το εχω με τις γατες, καθε φορα που βλεπω στο δρομο τις κανω ψψ αλλα συνηθως φευγουν.. τα διαβασα οσα λες αλλα δε καταλαβαινω ακριβως το προβλημα σου, ειναι οτι θες να αποκτησεις ενα σκυλο και δε μπορεις? .. θαθελες να το γραψεις σε 2 γραμμες? και μην ανησυχεις για τα ορθογραφικα σιγα

Junior Member
    Παλια οκ ηθελα σκυλο αλλα πριν λιγο καιρο κατι επαθα και εχω ανορεξια και θελω σκυλο αλλα τωρα το θελω τρελα.
    Επισης απο την μερα που αρχισα να θελω σκυλο τοσο πολυ τρωω πολυ λιγο και δεν ξερω γιατι.

το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η μανα μου που εχει κολησει οτι θα κανει συνεχεια ζημιες και θα μυριζει, και επισης οτι και να τις πω νομιζρι οτι θα τον βαρεθω γιατι εκηνει ειχε σκυλο και τσακωνοταν με τον αδερφο της πιοις θα τον παει βολτα και αλλες δουλειες με τον σκυλο. τωρα δεν ξερω τι να κανω για να καταλαβει γιατι τον θελω. Τωρα ξαχνω εναν τροπο να την πεισω και δεν ξερω τι να κανω.

Senior Member
    Wolff έχω κ γω τρελή αδυναμία στα σκυλιά
    κ μένα οι δικοί μου δεν θέλαν σκύλο κ μάζευα ότι έβρισκα στο δρόμο, ώσπου τελικά μου χάρισε ενας γνωστός ένα βέλγικο λυκόσκυλο, την σάρα που την είχα 17 χρόνια κ δυστηχώς γέρασε πολύ κ ένιωσα απαίσια που την αποχωρίστηκα κ μετά δεν ήθελα άλλο
    τα πράγματα όμως άλλαξαν κ θέλαν οι υπόλοιποι σκύλο, για φύλακα κυρίως, όπως ήταν η σαρα. πήραν τελικά 2, ενα ελλ. ποιμενικο κ ενα σπριγκερ σπάνιελ, δεν μπορώ να πώ μ\'αρεσει να ειμαι μαζί τους, αλλά στεναχωριέμαι γιατί δεν είναι όπως η σαρα.
    αυτο που θέλω να πώ.. για να πείσεις την μητέρα σου, πρέπει να της αποδείξεις ότι θα είσαι υπεύθυνος με τον σκύλο (α κ γω γερμανικο ήθελα τωρα να παρω κ επειδη πηραν αυτα, δεν μπορώ να παρω κ αλλο)
    μαλλον το κυρίως προβλημα είναι ο χώρος στο σπίτι σου, εχεις μπαλκόνι; αυλή; ειναι δυσκολο για το σκυλο να ζει μεσα σε κλειστο χωρο κ θα πρέπει να τον βγάζεις πολλες φορες την ημερα έξω, πέρα απο την φροντίδα, πρέπει να ξερεις ότι εχει ανάγκη για ελευθερια να βγει έξω να τρέξει, δεν μπορεις να τον κλεισεις σε 4 τοιχους.
    γιατι δεν θελεις κανα χασκυ ή λαμπραντορ, που ειναι πιο φιλικα κ πιο κοινωνικα με τον κοσμο κ δύσκολα θα πειράξουν τους άλλους.
    πάντως ο σκυλος αμα τον φροντιζεις κ του κανεις το μπανιο του, το χτενισμα του, του παρεχεις οτι χρειάζεται, δεν μυριζει, οι ανθρωποι βρωμανε περισσοτερο, χα, χα.. γνωμη μου
    χρειαζεσαι συντροφια, παρέα απο οτι καταλαβαίνω περισσοτερο κ ενας σκύλος που θα ειναι δικος σου κ θα μπορεις να τον εχεις συνεχεια, θα σου καλύπτει την αναγκη σου να εχεις καποιον.
    τωρα η οικογενεια δεν αλλαζει, πρεπει να συμβιβαστεις οσο εισαι μαζι τους κ το σχολειο παντα ετσι θα ειναι, παντως για καλο δικο σου, ισως θα επρεπε να σκεφτεις τις σπουδες σου για να είσαι ανεξερτητος κ που ξερεις καποια στιγμη μπορει να παρεις σπιτι με αυλη κ να εχεις οσα σκυλια θελεις. μην κανεις κακο στο εαυτο σου με την διατροφη, εισαι πανω στην αναπτυξη νομίζω κ ο οργανισμος σου εχει ανάγκες που πρεπει να καλύψεις για να εισαι γερος κ δυνατος. μιλα στη μαμα σου για την αναγκη που εχεις για το σκυλο κ πες της να σου δωσει την ευκαιρια να της αποδειξεις οτι μπορεις να εισαι υπευθυνος, αρκει να σου το επιτρεψει κ αν δει οτι δεν τα βγαζεις περα.. θα ειναι αργα για να τον διωξει..
    αλλα πανω απ\'ολα μην κλεινεσαι μέσα κ στον υπολογιστή σου, βγες με παρεα, σκεψου πως θα μπορουσες να περασεις ευχαριστα τον χρονο σου κ οχι μονος
    μπορεις ακομα να απευθυνεις σε καποια φιλοζωικη κ εθελοντικα να εχεις επαφη με σκυλους που εχουν αναγκη απο φροντιδα, ετσι για να αισθανεσαι εσυ καλύτερα, να δεις πως ειναι κ πως θα ηταν αν ειχες δικο σου σκυλο, μεχρι να αποκτήσεις.
    ευχομαι παντως η επιθυμια σου να γινει πραγματικοτητα, να εισαι καλα!

Senior Member
    Οι χρήστες του e-psychology.gr καλούνται να διαβάσουν τους όρους χρήσης και να συμφωνήσουν με αυτούς πριν την εγγραφή τους.
    Επίσης, για την εγγραφή τους στο forum καλούνται να δηλώσουν αν είναι 18 ετών και άνω.

Παραθέτω τα σχετικά αποσπάσματα:

> από τους όρους χρήσης:
    Οι υπηρεσίες του e-psychology.gr απευθύνονται σε ενήλικες, που έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα.

> από τις προϋποθέσεις εγγραφής στο forum:
    Αναφορικά με το φόρουμ υποστήριξης, για να πραγματοποιηθεί εγγραφή, ο επισκέπτης καλείται να δηλώσει αν είναι άνω των 18 ετών.

Συνεπώς, αυτό το θέμα κλειδώνεται προς το παρόν.