Results 1 to 13 of 13
-
12-03-2011, 16:44 #1
Γίνεται να χάσω κιλά χωρίς άσκηση;
Γεια σε όλους. Είμαι καινούργια και αν και 22 χρονών παλεύω από την εφηβεία μου με την παχυσαρκία. Εφτασα 98 κιλά και μετα απο εξαντλητική δίαιτα -των 500 θερμίδων τη μέρα για τους πρώτους μήνες- κατάφερα σε ενα χρόνο -ανεβάζοντας σταδιακά ως τα 1000- να φτάσω στα 60 κιλά. Έμεινα πάνω κατω εκεί για 5 χρόνια μέχρι που μετά απο ένα χωρισμό έφτασα ξανά τα 90. Τώρα προσπαθώ από την αρχή και έχασα 5 κιλά. Είμαι αποφασισμένη για όλα εκτός από γυμναστική. Όποτε έκανα γυμναστική με έφερνε σε τέτοια απελπισία και αυτολύπηση που έτρεχα στο ψυγείο μόλις γυρνούσα από το γυμναστήριο. Μπορεί κανείς σας από την εμπειρία του να μου πει αν είναι εφικτό να ξαναπάω στα 60 χωρίς γυμναστηριο?
- 12-03-2011, 16:48 #2
γινεται
απλα η γυμναστικη αυξανει τις πιθανοτητες να αδυνατισει κανεις στο διπλασιο μπορει και παραπανω
αυτα λεει η πειρα μου . παντως απο μια κοπελα που ξερω αδυνατισε χωρις γυμναστικη με απλη διαιτα. καλη επιτυχια σου. ουτε εγω κανω γυμναστικη οποτε εκανα ειχα το ιδιο θεμα...μετα στο ψυγειο σα κυνηγημενη...ενιωθα απο την κουραση το σωμα τεραστιο ενα με το συμπαν και ετσι ελεγα τι πειραζει να χλαπακιασω????
12-03-2011, 16:52 #3
ευχαριστώ πολύ! με έσωσες! το μόνο που μπορώ να κάνω είναι περπάτημα...και μάλλον είναι το πιο "άχρηστο" για να χάσεις κιλά!
12-03-2011, 16:53 #4
ειναι πολυ χρησιμο το γρηγορο περπατηματακι. μη το γελας καθολου..... θα σε οδηγησει σε πολυ καλα αποτελεσματα εστω και το λιγο...
12-03-2011, 16:56 #5
γεια σου βικυ
καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου! σιγουρα μπορεις να χασεις βαρος χωρις γυμναστικη. το εχω ξανακανει και το κανω και τωρα αναγκαστικα αφου με 2 παιδια δεν υπαρχει χρονος για γυμναστηριο. ομως τι γινεται με την χαλαρωση? σιγουρα θα υπαρχει μετα απο 30 κιλα απωλια. κι εγω σε αντιστοιχα νουμερα με σενα παιζω και η χαλαρωση με προβληματιζει πολυ.
12-03-2011, 17:03 #6
Γεια σου Λόρα! Τελευταία φορά που έχασα αυτά τα 30 κιλά δεν είχα χαλάρωση... Θα μου πείς ήσουν στην εφηβεία. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η ηλικία και η ποιότητα του δέρματος αλλά το φοβάμαι τώρα και γω. Το μόνο που έκανα και τότε και θα προσπαθήσω να κάνω και τώρα είναι ένα γρήγορο περπάτημα. Μια ώρα... 3 μέρες τη βδομάδα. Και ελπίζω. Το μόνο καλό, είναι οτι παχαίνω μαζικά. Δεν είναι τοπικό τόσο, ωστε πχ να έχω μεγάλη χαλάρωση στην κοιλια μονο. Είναι ΠΑΝΤΟΥ! Αλλά...σχετικά αρμονικό...:lol: Δεν ξέρω ειλικρινά. Απλά το γυμναστήριο για μένα δεν είναι επιλογή.
12-03-2011, 18:04 #7
Το γρήγορο περπάτημα είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες όσον αφορά τη συνεισφορά του στο αδυνάτισμα. Κάνει θαύματα.
12-03-2011, 18:26 #8
Originally posted by p_k
Το γρήγορο περπάτημα είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες όσον αφορά τη συνεισφορά του στο αδυνάτισμα. Κάνει θαύματα.
12-03-2011, 20:52 #9
Δοκιμάστε μισή ώρα κάθε μέρα και θα διαπιστώσετε τη διαφορά!
12-03-2011, 20:55 #10
το περπατημα ειναι απο τις καλυτερες μορφες γυμναστικης
13-03-2011, 01:05 #11
Γεια χαρά!
Όντως το περπάτημα είναι γυμναστική και μάλιστα πολύ καλή, γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο ή οι ασκήσεις με βάρη. Είμαι σίγουρη γιατί πια το περπάτημα είναι.. "το άθλημά" μου χωρίς να κάνω άλλη μορφή γυμναστικής.
Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις το περπάτημα πολύ αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων, δοκίμασε περίπατο σε υψηλό υψόμετρο. Μετά τα 1300m ο οργανισμός καίει έτσι κι αλλιώς περισσότερο για να αντεπεξέλθει στην μειωμένη πρόσληψη οξυγόνου.
Αν ζεις στην Αθήνα καλή λύση είναι ο Υμμητός, η Πεντέλη, η Πάρνηθα (για πιο μετά που θα έχεις συνηθίσει ΟΧΙ από την αρχή γιατί είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι τα καταφύγια, ενω π.χ. στον Υμμητό υπάρχει περίπτερο-καφενές στα 20 λεπτά περπάτημα και η διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερη κλίση). Καλή λύση για 1 ώρα περπάτημα (στα υπόλοιπα αρκεί το 20λεπτο-μισάωρο) είναι και ο Λυκαβητός.
Επίσης οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Αθηνών και Αχαρνών διοργανώνουν 2 πεζοπορίες την εβδομάδα κάθε εβδομάδα: η 1 φεύγει Παρασκευή και γυρνάει Κυριακή και η άλλη μονοήμερη κάθε Κυριακή πρωί, το πούλμαν φεύγει κατα τις 6.00 από Σύνταγμα (τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πρόπερσι που πήγαινα εγώ με τους συγκεκριμένους ομιλους).
Ελπίζω να βοήθησα
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου
13-03-2011, 01:37 #12
Originally posted by IRN
Γεια χαρά!
Όντως το περπάτημα είναι γυμναστική και μάλιστα πολύ καλή, γυμναστική δεν είναι μόνο το γυμναστήριο ή οι ασκήσεις με βάρη. Είμαι σίγουρη γιατί πια το περπάτημα είναι.. "το άθλημά" μου χωρίς να κάνω άλλη μορφή γυμναστικής.
Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις το περπάτημα πολύ αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων, δοκίμασε περίπατο σε υψηλό υψόμετρο. Μετά τα 1300m ο οργανισμός καίει έτσι κι αλλιώς περισσότερο για να αντεπεξέλθει στην μειωμένη πρόσληψη οξυγόνου.
Αν ζεις στην Αθήνα καλή λύση είναι ο Υμμητός, η Πεντέλη, η Πάρνηθα (για πιο μετά που θα έχεις συνηθίσει ΟΧΙ από την αρχή γιατί είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι τα καταφύγια, ενω π.χ. στον Υμμητό υπάρχει περίπτερο-καφενές στα 20 λεπτά περπάτημα και η διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερη κλίση). Καλή λύση για 1 ώρα περπάτημα (στα υπόλοιπα αρκεί το 20λεπτο-μισάωρο) είναι και ο Λυκαβητός.
Επίσης οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Αθηνών και Αχαρνών διοργανώνουν 2 πεζοπορίες την εβδομάδα κάθε εβδομάδα: η 1 φεύγει Παρασκευή και γυρνάει Κυριακή και η άλλη μονοήμερη κάθε Κυριακή πρωί, το πούλμαν φεύγει κατα τις 6.00 από Σύνταγμα (τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πρόπερσι που πήγαινα εγώ με τους συγκεκριμένους ομιλους).
Ελπίζω να βοήθησα
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου
14-03-2011, 14:54 #13
Καλησπέρα!
Διαβάζω καιρό το forum, αν και δεν συμμετέχω ενεργά με απαντήσεις, και μου κάνει εντύπωση πόσοι πολλοί άνθρωποι είναι στο ίδιο πρόβλημα με μένα.
Μετά από πολλές προσπάθειες δίαιτας και άσκησης και πάλι πίσω στα παραπάνω κιλά, κατέληξα στο εξής: πετυχημένη είναι η προσπάθεια που έχει.. υποστήριξη! Όποιον δρόμο αντιμετώπισης κι αν αποφασίσει να ακολουθήσει ο καθένας.
Ειλικρινά δεν νομίζω ότι η παχυσαρκία είναι μόνο πρόβλημα του ανθρώπου, είναι κυρίως σημείο των καρών και αποτέλεσμα ίσως της σύγχρονης πραγματικότητας. Δηλαδή ΠΟΣΗ ποια δύναμη της θέλησης να επιδείξεις (και για πόσα χρόνια) όταν γύρω σου υπάρχουν περίπτερα, ταχυφαγεία, τυρόπιτες κτλ? Όταν κάθε φορά που πεινάς, συνήθως δεν υπάρχουν υγιεινές επιλογές γύρω σου οπότε ή θα φας κάτι που δεν θα σε καλύπτει πραγματικά διατροφικά ή που θα μείνεις νηστικός και το βράδυ θα κατεβάσεις το ψυγείο (λόγω υπογλυκαιμίας)? Όταν η "υγιεινή διατροφή" πρακτικά κοστίζει πανάκριβα?
Αυτό που θέλω να πω με άλλα λόγια είναι ότι δεν φταίμε μόνο εμείς τελικά. Φταίει και ο κόσμος γύρω μας. Σε αυτό που εντοπίζω το δικό μας φταίξιμο τελικά είναι ότι δεν ενώνουμε τις δυνάμεις μας να το παλέψουμε, τουλάχιστον ΜΑΖΙ!Και αυτό το forum είναι αν μη τι άλλο ένα πολύ δυνατό πρώτο βήμα.
Σε αυτή τη λογική έχω να προτείνω το εξής:
Όλοι λίγο πολύ σε αυτό το forum έχουμε ανάγκη από γυμναστική, αλλά το αναβάλουμε για διάφορους λόγους. Τι θα λέγατε λοιπόν να ξεκινήσουμε εξορμήσεις πεζοδρομίας στην Αθήνα κάθε Κυριακή? (Κάτι αντίστοιχο κάνουν οι ποδηλάτες κάθε Παρασκευή βράδυ).Είναι ανέξοδο, είναι αποτελεσματικό και κυρίως θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα συν-αθλούμενοι!
Τι λέτε?
Ξεκινάμε αυτήν την Κυριακή??
ΥΓ. Έχω βασικές γνώσεις πρπονητικής και πρώτων βοηθειών οπότε τουλάχιστον για τις πρώτες βόλτες νομίζω μπορώ να βοηθήσω κι άλλους να ξεκινήσουν σε ένα "ασφαλές πλαίσιο".
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση